Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Χόχος το ξωτικό, ευχές και ερωτήματα


Χριστούγεννα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
Μια ευχή!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ + ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ = ΑΓΑΠΗ

Ήρθε η ωρα του απολογισμού!
Τη νέα χρονιά να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα... να νοιώσουμε άξιοι, χρήσιμοι,  να μοιράσουμε καλα συναίσθημα!
Ας φτιάξουμε ενα πιάτο φαγητού παραπάνω  ή ενα χαμόγελο στα παιδιά του άλλου!
Ας ενωθούμε, ας σταματήσουμε τον ανταγωνισμό, ας μάθουμε απο τον διπλανό μας, ο καθένας απο εμάς κάτι μαθαίνει στη ζωή του όλοι είμαστε
χρήσιμοι...
δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε κάποιον για να πάρουμε τη δύναμη του, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας, κι αν κάποιος μπορεί να εχει γνώση π.χ.μαέστρου ή χορογράφου , ας πάμε κοντά , εξάλου καλό θέλει να κάνει  ο άνθρωπος! Αν μας δίνει τη γνώση  να μάθουμε να τραγουδάμε να χορεύουμε ..
θα φτιάξουμε μια ωραία παρέα για να περάσουμε ακόμα μια όμορφη στιγμή!
Εύχομαι για τη νεα χρονιά αυτός  να ειναι ο στόχος όλων μας,οι καλε μας στιγμές,τόσο απλά ..ακόμα μια καλή στιγμή στη σύντομη ζωή μας!
Ακόμα εύχομαι να είμαστε πιο ταπεινοί,να σεβόμαστε τον διπλανό μας οποιος κι αν ειναι αυτος,μαύρος, άσπρος, κόκκινος,με ψιλό καπέλο ή χωρίς, η χαρά και η λύπη του  εχει αντίκτυπο..μεταδίδεται.. σε ολους μας, ας σκεφτούμε  το σύνολο οχι μόνο το σπίτι μας, το μαγαζί μας ,τα παιδιά μας, τον εαυτό μας. Αλλά την κοινωνία των παιδιών μας, που αποτελείται απο πολλά παιδιά που το ενα επηρεάζει το άλλο   και του
μαθαίνει οτι χρειάζεται για να επιβιώσει!
Τι νομίζουμε .. τελικά οτι τους μαθαίνουμε... Είναι απλό να μιλάμε τα Χριστούγεννα για αγάπη...   τοσο σημαντικό  στη ζωή των παιδιών μας!
Ανάλογα με αυτα που βρίσκουν ομως.. αυτά θα πράξουν και οσα λόγια εμείς τους πούμε για αγάπη αλληλεγγύη σεβασμό συνεργασία...
Οτι βιώνουν στη κοινωνία τους,έχει τη μεγαλύτερη σημασία
που θα καθορίσουν την αυριανή τους ευτυχία ή  δυστυχία  , την κουταμάρα ή την εξυπνάδα τους!
Αρα δεν ειναι ολα στο χερι μας οπως πολλές φορες νομίζουμε!
Το περιβάλλον τους εχει το λόγο,ας σκεφτούμε πάνω σε αυτό!
Το ερώτημά  στην εποχή μας παραμένει... Αγάπη ή μίσος, μεταξύ ανθρώπων ? Με αφορμή τα Χριστούγεννα να ευχηθούμε και να μιλήσουμε για αγάπη στα παιδιά ...αλλά και στους εαυτούς μας !
Χόχος το ξωτικό!*


*Μια φίλη  απο την επαρχία μας, που  θέλει να υπογράφει σαν "Χόχος το ξωτικό".

"ΔΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ" Βροχή, καιρός για σινεμάΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΝΙΤΣΑ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΆΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΙΜΩΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Εις κατώτερα

Ένα δέντρο είναι η ανθρωπότητα.
Ένα μεγάλο λιόδεντρο, χιλιόχρονο.
Μπολιασμένο
Ξεκίνησε από τις ρίζες και έκανε κορμό, άντρεψε με τα χρόνια και έφτασε ψηλά, έφτιαξε κλαδούρες και κλαράκια άπειρα, καρπούς
Κάθε κλαράκι από τη θέση που βρίσκεται όμως πια να ξέρει δε μπορεί, ούτε θυμάται, ούτε έμαθε ποτέ τι γίνεται εκεί κάτω, στην αρχή. Από πού ρουφάει χυμούς και ζει ολόκληρο το δέντρο. Ούτε καν πως είναι ένα δέντρο όλο το οικοδόμημα δεν ξέρει το κλαράκι, πως ανήκει σ’ ένα δέντρο. Δεν την ξέρει την υπόστασή του, δεν την ξέρει τη γη. Νομίζει πως τρέφεται από το αμέσως μεγαλύτερο κλαρί πάνω στο οποίο φύτρωσε. Νομίζει πως το παιχνίδι όλο παίζεται εκεί πάνω, κοντά του, πως όλος ο κόσμος είναι εκεί. Και ολοένα πιο πάνω πως ανεβαίνει και πάει. Γι’ αυτό κάνει επενδύσεις και όνειρα, εις ανώτερα του λένε όλοι γύρω του, κατώτερα να δει κανείς δεν το προτρέπει.
Μα το παιχνίδι όλο της ζωής και της επιβίωσης παίζεται στη βάση. Στη γη. Από εκεί ρουφάει χυμούς και πορεύεται το δέντρο της ανθρωπότητας.
Την παραμέλησε όμως τη βάση του, αποξεχάστηκε γενιά τη γενιά ο άνθρωπος. Κι ύστερα, σαν να μην έφτανε αυτό, το ότι αμέλησε γι αυτήν, άρχισε και να την μολύνει, να την καταστρέφει. Άρχισε και να την απομυζεί απερίσκεπτα με ελαφριά καρδιά. Όσο φουντώνει το δέντρο της ανθρωπότητας, όσο πηγαίνει “εις ανώτερα”, τόσο πιο ελαφριά και πιο ελαστική γίνεται η συνείδησή του.
Την ξ-έχασε τη βάση του, ξέχασε πως ριζώνει απ’ τη γη και θεωρεί πως ίπταται, πως είναι ανεξάρτητος, πως κυριάρχησε των πάντων επί γης
Και παίρνει ξαφνικά μια σοροκάδα αναμαλλιάρα, παίρνει ξαφνικά μια τραμουντάνα βουερή κι αρχίζουνε και σπάνε ένα ένα τα κλαριά και οι κλαδούρες, από την αμασκάλη κόβονται, γενιές επί γενιών κλαριά μέσα σ’ ένα λεφτό του χρόνου πέφτουνε στη γη. Ζωντανά ακόμα μα νεκρά ήδη από χρόνια. Χλωρά ακόμα μα καταδικασμένα να ξεραθούνε μαρτυρικά και να σαπίζουνε εκεί, στου δέντρου τη φύτρα. Να γίνουνε λίπασμα για τα άλλα που αρχίσανε να σκάνε μύτη κιόλας από τον ίδιο τον κορμό, προτού καν μπει η άνοιξη…

Γιάννης Μακριδάκης 

Συλλήψεις από αστυνομική επιχείρηση σε Ναύπλιο Άργος και Κρανίδι

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, προσήχθησαν είκοσι έξι (26) και έγινε έλεγχος σε εκατόν είκοσι τέσσερα (124). Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα ένα (181) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα επτά (37) παραβάσεις.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (27.12.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του Άργους και του Κρανιδίου, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν

Προυπολογισμός ΔΕΥΑ Ερμιονίδας 2014

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ" σήμερα στην τηλεόραση


ΒΟΥΛΗ  στις 15:45 
Αξίζει να το δείτε
 Les Choristes 
"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ" Κοινωνική | 2004 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′ Γαλλική ταινία του Κριστόφ Μπαρατιέ, με τους Ζεράρ Ζινιό, Φρανσουά Μπερλεάν, Ζακ Περέν.
Το 1948 ο Ματιέ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε επαρχιακό σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού διευθυντή, οργανώνει μια χορωδία και μέσα από τη μουσική προσπαθεί να αναμορφώσει τις ψυχές των ατίθασων μαθητών. Μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Υποψήφια για Όσκαρ τραγουδιού και ξενόγλωσσης ταινίας.

Μέντης Μποσταντζόγλου ( 1918 - 1995)


Ένας δάσκαλος του Γένους
Το έργο του Μποστ είναι κάτι σαν κιβωτός αυτογνωσίας της ψωροκώσταινας. 
Όχι μόνον οι χαρακτήρες του, ο Πειναλέων και η Ελλαδίτσα, και τα υπέροχα σκίτσα του, αλλά και ο εντελώς ιδιαίτερος τρόπος που χρησιμοποιούσε τη γλώσσα και την ορθογραφία.
Το πολιτικό του στίγμα ήταν καθαρό, ήταν αριστερός, όμως έκανε πολιτική ακόμη και βάζοντας στη θέση του όμικρον ένα ωμέγα ή στη θέση του έψιλον ένα άλφα γιώτα. Ο Μποστ είχε συνείδηση ότι απευθύνεται σε ένα κοινό μορφωμένο, που θα γελάσει και με τις ανορθογραφίες του και με τη μίμηση της καθαρεύουσας.
Αν ζούσε σήμερα, θα απευθυνόταν σε μια πολύ περιορισμένη ελίτ.
Ακούγοντας τους πολιτικούς μας άνδρες να ρητορεύουν ενθουσιασμένοι και με τον εαυτόν τους και με τη ρητορεία τους, αναρωτιέμαι αν συνειδητοποιούν πως έχουν ανακηρύξει τον Μποστ σε δάσκαλο του Γένους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο «εγέρθητω»» της Χρυσής Αυγής.
Στον νου μου έρχονται όλες αυτές οι υπέροχες ελληνικούρες, οι εκρηκτικές ασυνταξίες.
Τους ακούς να μιλάνε και σκέφτεσαι πως ακόμη και ο προφορικός τους λόγος είναι ανορθόγραφος. Ανορθόγραφος όπως η σπουδαιοφάνεια εννοείται, και ο ηρωισμός του αδούλωτου επαίτη που νομίζει ότι βαδίζει νικηφόρα στη λεωφόρο της μεγάλης Ιστορίας, ενώ στην πραγματικότητα χτυπιέται στους τοίχους του διαμερίσματός του.
Τον σκέφτομαι να ακούει υπέροχες αποστροφές όπως το «ανδρός πεσούσης», φράσεις μνημειώδεις όπως το «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» του αρμόδιου για τον κ. Πελεγρίνη υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, το «τρικλοποδιασμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ» της κ. Δούρου, ή το «βρήκα και ευήκοον ώτα» του κ. Γεωργιάδη και το «εκφατικά» της κ. Κωνσταντοπούλου, άσε πια τις χρονικές αυξήσεις στις προστακτικές. 
Να τα ακούει αυτά και άλλα υπέροχα παιδιά της γλώσσας μας και να σκέφτεται πως, αν δεν είχε την τύχη να βρίσκεται στις αιώνιες μονές μαζί με τους μεγάλους κωμικούς όλων των εποχών, θα ήταν άνεργος.
Όταν το ιδιόλεκτο του Μποστ έχει καθιερωθεί ως κώδικας της δημόσιας ζωής, ποιος μπορεί να γελάσει με αστεία που δεν τα καταλαβαίνει, διότι θεωρεί πως αυτός είναι ο κανονικός τρόπος ομιλίας. Δάσκαλος του Γένους χωρίς το στοιχείο της αυτογνωσίας.
Είναι η διαφορά ανάμεσα στην ψωροκώσταινα και τη νεόπτωχη Ελλάδα της σήμερον.
Εκείνη είχε συνείδηση των μεγεθών και της πραγματικότητάς της, και εκτός των άλλων είχε και γλώσσα για να την εκφράσει.


του Τάκη Θεοδωρόπουλου ("Καθημερινή", 21/12/2013)
Πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη

είναι Χριστούγεννα…

Το παρακάτω χρονογράφημα δημοσιεύτηκε στις 26/12/1915 στην εφημερίδα “Άγκυρα” της Θεσσαλονίκης :

Χριστούγεννα

Γεμάτη από κόσμο η αγορά. Αρσενικοί, θηλυκοί, ουδέτεροι, όλοι έτρεξαν εκεί με τα καλάθια στο χέρι να τα γεμίσουν από κότες, πετεινούς, ινδιάνους με τις χρωματιστές κορδέλες, με φρούτα διάφορα τυλιγμένα μέσα στα χρυσά της γιορτής φύλλα.

Είναι Χριστούγεννα.
Είναι η μεγάλη εορτή που μας φέρνει ο χρόνος στο τελευταίο του ψυχορράγημα.

Μια γυναίκα μ’ ένα παιδί στο χέρι γυρίζει μέσα σ’ όλον τον κόσμο, στριμώχνεται, σπρώχνει, σπρώχνεται και περνάει χαζεύοντας μπροστά σ’ όλα τα μαγαζιά.
Το παιδάκι είναι γεμάτο χαρά. Βλέπει όλη εκείνη την εικόνα γελαστό και πότε πότε ρωτάει τη μαμά του για ό,τι του φαίνεται παράξενο.
-Κοίτα, μαμά, τι ωραίος αυτός ο πετεινός. Αχ! τον επήρανε! Γιατί δεν τον παίρναμε μεις μαμά;
Η Μάνα έκανε πως δεν άκουσε τίποτε.
Επήγε ως το τέλος, εγύρισε, ξαναπήγε και εστάθηκε μπροστά σ’ ένα Χασάπικο. Έβγαλε ένα μισολερωμένο μαντήλι από την τσέπη της, έλυσε τον ακρινό κόμπο και άρχισε να μετράει τα νίκελ που ήτανε δεμένα μέσα.
-Δως μου εκατό δράμια κρέας, είπε δειλά, δειλά στον κρεοπώλη.
Και κείνος ιδρωμένος και κατακόκκινος σαν φουσκωμένος γάλλος, εγύρισε, της έριξε μια περιφρονητική ματιά και με τη χονδρή φωνή του της είπε:
-Δεν πουλάμε, τέτοιες ώρες κυρά μου, εκατό δράμια.
Εκείνη έριξε άλλη μια ματιά στο λυμένο κόμπο, ξαναμέτρησε τα νίκελ, έβγαλε ένα βαθύ αναστεναγμό και εβγήκε στον άλλο δρόμο.
Το παιδάκι εκοίταξε με απορία τη Μαμά του.
-Γιατί, μαμά, δεν σούδωσε ο χασάπης κρέας;
Η Μάνα αναστέναξε βαθύτερα.
-Είναι Χριστούγεννα, παιδί μου, σήμερον και δεν έχει καιρό.

ΚΛΕΩΝ ΒΡΑΝΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ (ΚΛΕΩΝ ΒΡΑΝΑΣ)
«ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (ΚΛΕΩΝ ΒΡΑΝΑΣ 1908-1940)»


logomnimon


Πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη 

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

- Αμπέλι* μου πλατύφυλλο
και κοντοκλαδεμένο,
για δεν ανθείς, για δεν καρπείς,
σταφύλια για δε βγάζεις;
Με χάλασες παλιάμπελο,
κι εγώ θα σε πουλήσω.

- Μη με πουλείς, αφέντη μου,
κι εγώ σε ξεχρεώνω.
Για βάλε νιους και σκάψε με,
γέρους και κλάδεψέ με.
Βάλε γριές, μεσόκοπες,
να με βλαστολογήσουν.
Βαλ΄ και κορίτσια ανύπαντρα
να με κορφολογήσουν.

*Στο παραπάνω δημοτικό βάλτε όπου Αμπέλι - Ερμιονίδα.
Καλή Χρονιά με υγεία και είθε το 2014 να γίνει μια νέα αρχή για τον τόπο μας, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Όλο το 2013 μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο τριών λεπτών που έφτιαξε το Reuters

Νίκος Δημητράτος: Νυν και αεί


Μουσική:Σταύρος Ξαρχάκος 
Στίχοι:Νίκος Γκάτσος

Καλό του ταξίδι..

Με πολλά μηνύματα το κήρυγμα του παπα-Ανδρέα στη λειτουργία για άνδρες στα Ανώγεια

Την καθιερωμένη λειτουργία για άνδρες πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης στην εκκλησία του Άη Γιώργη στ' Ανώγεια. Στο κήρυγμα του προς του πιστούς ο ιερέας του Αϊ Γιώργη τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,


Σε λίγες μέρες  θα γιορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου, ένα μήνυμα ελπίδας και χαράς για όλον τον κόσμο,  με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα η ελπίδα και η χαρά έχουν καταντήσει άγνωστες έννοιες, λέξεις που χαμένες από το λεξιλόγιο.
Τα  Χριστούγεννα έχουν νόημα βαθύτατα πνευματικό, άγιο και σωτήριο. Γιατί μ’ αυτά δεν εορτάζουμε ένα οποιοδήποτε γεγονός, αλλά την ίδια την εμφάνιση, με σάρκα και οστά του Θεού στη γη κι ανάμεσά μας. Μας τίμησε ιδιαίτερα με την επίσκεψή του αυτή, υπέροχα, ανυπέρβλητα, μοναδικά, καθώς ένωσε την δική μας ανθρώπινη φύση με τη δική του τη Θεϊκή.
Έτσι έχουμε την εμφάνιση του Θεανθρώπου στην ιστορία . Την ένωση του κτιστού πλάσματος, με τον ίδιο τον Άκτιστο Πλάστη και Θεό. Σκοπός δε αυτής της Θείας παρέμβασης, είναι η Θέωση του ανθρώπου.
Οπότε με τα Χριστούγεννα δεν κάνουμε τίποτ’ άλλο τελικά, απ’ το να ζούμε την αναδημιουργία μας, την ανά-πλασή μας απ’ το κατάντημα στο οποίο μας οδήγησε η αμαρτία, ώστε να επανέλθουμε πάλι στην προτέρα μας κατάσταση.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ανάπλαση μας και η αναδημιουργία μας μέσα από τις στάχτες που αφήνουν πίσω τους οι βάρβαροι που ως άλλοι κατακτητές ήρθαν να αλώσουν την πατρίδα, αυτή τη φορά όχι με όπλα, αλλά με όπλο την… εξαθλίωση και τη φτώχεια.
Ως πότε αυτός ο λαός θα ανέχεται να ζει σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση; Ως πότε θα συνεχίσει η πολιτική τάξη της χώρας να είναι ο καρπαζοεισπράκτορας των λεγόμενων εκπροσώπων των δανειστών;
Ως πότε θα ανέχεται αυτός ο τόπος τη νέα τάξη που επιχειρούν να επιβάλλουν οι σύγχρονοι Ούνοι;  Ως πότε θα μας ζητάνε το αίμα μας για να μπορούν αυτοί να παίζουν τα παιγνίδια τους στην πλάτη τους, αυξάνοντας τα κέρδη τους και γεμίζοντας τα δικά τους ταμεία;
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μεγαλώνει η μιζέρια και η φτώχεια; Ως πότε θα ανεχόμαστε τις άνεργες μάνες να αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα γιατί δεν έχουν να τα ταϊσουν;
Ως πότε θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε σημειώματα νέων

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ ΗΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

                            Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η                     Δεκεμβριος 2013                           


Δημότες, πολίτες της Ερμιονίδας,

Πρόσφατα πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ιδρύσαμε την κίνησή μας.
Ο κύριος στόχος της Κίνησης είναι μέσα από τη δραστηριότητά της, τις θέσεις, την παρουσία της και στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ανατραπεί το τελματωμένο σκηνικό στα Δημοτικά πράγματα της Ερμιονίδας.
Η ίδρυση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας-Συμμετοχή δεν ήταν αποτέλεσμα προσωπικών ή άλλων φιλοδοξιών και επιδιώξεων.
Είναι δημιούργημα ώριμης ανάγκης να εκφραστεί προς άλλη κατεύθυνση προοδευτική και διεκδικητική η κοινωνία της Ερμιονίδας, που όπως σε όλη την Ελλάδα, την περίοδο αυτή βάλλεται άγρια από τις πολιτικές των μνημονίων, των οποίων οι συνέπειες φθάνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οπως και στην καθημερινοτητά μας.
Είναι δημιούργημα της αναγκαιότητας να καλυφθεί το πολιτικό κενό που υπάρχει στα τοπικά δρώμενα, στον αυτοδιοικητικό χάρτη της Ερμιονίδας, οπου οι παλιές παρατάξεις λειτουργούν με πολιτική πρωσοποκεντρική, αρχηγική, παραγοντική … υποταγμένες και εξαρτημένες απόλυτα από το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα και την κοινωνία στην τραγική θέση που είναι σήμερα.
Είναι δημιούργημα της αγωνίας και της ανησυχίας πολλών συμπολιτών μας για ρήξη και ανατροπή ενός κατεστημένου, ακόμα και τοπικού, και ως πρόσωπα αλλά κυρίως ως νοοτροπία.

Η κίνησή μας ξεκίνησε, θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συμμετοχική διαδικασία των πολιτών, γιατί πιστεύει ότι αυτή είναι όρος και απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει προς το καλύτερο η πορεία του τόπου μας.
Δεν θέλουμε απλή ανάθεση ‘‘από εσάς, για εσάς’’ αλλά πιστεύουμε στην κοινή προσπάθεια, στη συμμετοχή σας, στον αγώνα και την διεκδίκηση όσων μας αναλογούν ως Ερμιονίδα.
Η κατάσταση στην Ερμιονίδα έχει φθάσει ως εδώ με τόσα προβλήματα και φλέγοντα θέματα ανοικτά, όχι από μόνη της.

Είναι αποτέλεσμα πολιτικών που ακολουθήθηκαν – κεντρικά και τοπικά -  για την περιοχή και τις πολιτικές αυτές τις άσκησαν παρατάξεις με ονοματεπώνυμο, οι οποίες διοίκησαν την περιοχή τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια.
Οι κλειστές παραλίες και άλλα περιβαλλοντικά ‘‘εγκλήματα’’ δεν έγιναν σε μια νύχτα, είχαν διάρκεια. Είναι αποτέλεσμα του μοντέλου ανάπτυξης που υιοθετήθηκε και ακολουθήθηκε κυρίως από το 1990 και μετά, της ανοχής ή υποταγής απέναντι σε αυτό, βέβαια υπήρχαν Δημοτικές αρχές όταν αυτά διαπράττονταν…

Ήλθε πλέον ο καιρός, τώρα είναι η ώρα να έρθουμε σε ρήξη με

Σπήλαια στην Τροιζηνία


 
   Την  αξιοποίηση  του σπηλαίου  «Περιστέρι» μετά  το  Στενό Μεθάνων, δεξιά του νέου δρόμου  προς Παλαιοχώρα, επιδιώκουν ο Δήμος και η Ομάδα  Φίλων του Βουνού Μεθάνων.

    Το σπήλαιο - 2,5 εκατ. ετών- ανακαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια  κατά τη διάνοιξη τμήματος του δρόμου.

    Tο μήκος  του  σπηλαίου,  είναι 250 μ. Αποτελείται από τρεις θαλάμους: στον πρώτο υπάρχει μικρή λίμνη, ο δεύτερος είναι γεμάτος από βράχους που έχουν καταπέσει από την οροφή, στον τρίτο θάλαμο υπάρχει και πάλι νερό. Το σπήλαιο είναι ουσιαστικά ένας  υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας. Το σταλαγμιτικό του φορτίο παρουσιάζει εντυπωσιακούς σχηματισμούς στα "παραπετάσματα" και σε σταλαγμιτικές κολώνες. Φωτογραφίες των δύο τελευταίων θαλάμων δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. Γίνονται επαφές με  σπηλαιολόγους ώστε να εξερευνηθεί με επάρκεια όλο το σπήλαιο και βεβαίως να φωτογραφηθεί. Σε συνεργασία   Δήμου Μεθάνων και Ξενώνα ΑΡΣΙΝΟΗ θα διαμορφωθεί ο χώρος εισόδου, θα βελτιωθεί  η  πρόσβαση και θα σηματοδοτηθεί η περιοχή.
Περισσότερα:koutouzis

Κ. Λυμπερόπουλος: «Δεν μπορούμε ακόμη, να μιλάμε για υποψήφιο Δήμαρχο"

Κώστας Λυμπερόπουλος
enimerosipeloponnisou 
Με την ομόφωνη στήριξη, πενήντα μελών της Ριζοσπαστικής Κίνησης -Συμμετοχής, ο κ. Κώστας Λυμπερόπουλος, ετέθη επικεφαλής της  νέας πολυσυλλεκτικής  Δημοτικής παράταξης, η οποία πλέον, «ρίχνεται  στην μάχη» των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών…
Η ρηξικέλευθη αυτή πολιτική προσπάθεια, με αρκετά «ξεκάθαρα» κοινωνικά χαρακτηριστικά και στοιχεία, στηρίζεται πρωτίστως, στην αυτόνομη βούληση των πολιτών, για ενεργή συμμετοχή στα κοινά…  Ως πρωταρχικό στόχο θέτει, την αλλαγή του «συστημικού» πολιτικού σκηνικού, στην Ερμιονίδα…
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου», ο επικεφαλής της Κίνησης, κ. Κώστας Λυμπερόπουλος:
«Η δημιουργία νέων παρατάξεων γίνεται, για να καλύψουν το μεγάλο «πολιτικό κενό», που παρατηρείται και στα αυτοδιοικητικά της Ερμιονίδας… Δεν είναι μόνον εγκεφαλικές ιδέες, ή αυθόρμητες κινήσεις κάποιων, γιατί αυτές «πεθαίνουν» αμέσως. Εμείς ως Ριζοσπαστική Κίνηση –Συμμετοχή, θα καλύψουμε αυτό το

Ανάργ. Γλολεμάς Εκλογή στη Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο Ερμιονίτης Οικονομολόγος -Φοροτεχνικός Ανάργυρος Γκολεμάς εκλέχθηκε μέλος της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ. Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν και τον ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους στην Αργολίδα (από το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ)
Ο κ. Γκολεμάς με δημόσια δήλωσή του ευχαριστεί τους συναδέλφους του αλλά και όλους όσους τον στήριξαν στην εκλογική του προσπάθεια. Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΚΟΛΕΜΑ
«Θα ήθελα απο καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους Οικονομολόγους για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν, να τους εκπροσωπήσω στο Οικονομικό Επιμελητήριο. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις Δυνάμεις για την αναβάθμιση του επιστημονικού φορέα ως προς τον συμβουλευτικό του χαρακτήρα στην Ελληνική κοινωνία αλλά και να συμβάλλω στην προάσπιση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων του Οικονομολογικού Επαγγέλματος. Εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε όλους και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος χρόνος στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας». Ανάργυρος Γκολεμάς
enimerosipeloponnisou 

"2104 MEDITERRANEAN YACHT SHOW" στο Ναύπλιο

Ο Ελληνικός Συνδέσμος Θαλάσσιου Τουρισμού Greek Yachting Association (GYA) έχει την ευχαρίστηση να ανακοινώσει το "2104 MEDITERRANEAN YACHT SHOW" στην οποία πάνω από 80 κατασκευάστικες εταιρίες των Superyachts αναμένεται να εκτεθούν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Ναυπλίου, από τις 3 έως τις 7 Μαΐου, 2014, και θα  παρακολουθήθει από επαγγέλματίες της βιομηχανίας yachting.
Greek Yachting Association – GYA
Οι ηγέτιδες εταιρείες των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής ένωσαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (Greek Yachting Association – GYA) με σκοπό τη δυναμική εκπροσώπηση και προώθηση του κλάδου στον Ελληνικό και διεθνή χώρο.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές

" Αν  θέλεις  να  δείς  πόσο  πλούσιος  είσαι,  μη  μετρήσεις  τα  λεφτά  σου.
Αφησε ένα  δάκρυ  και  μέτρα  πόσα  χέρια  θα  απλωθούν  να  το  σκουπίσουν........."

Καλα Χριστουγεννα και ευτυχισμενο το 2014!

Γιώργος Μαίρη  Φασιλή.