Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

«ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ... Ο ΣΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ" - 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» - ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8/2023 ώρα 9μ.μ., ΘΕΑΤΡΟ ARTΙΚΙ

 


Με την πολυσυζητημένη παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς … Ο Σαλός Άγιος» και τον Γιώργη Κοντοπόδη στο ρόλο του θρυλικού γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, 

Κλείνει το θεατρικό σκέλος του φετινού, επετειακού 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»,

την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.00, Θέατρο Αρτίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι 

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού της Ερμιονίδας δύο φορές μέσα στην περασμένη χειμερινή περίοδο, η πολυσυζητημένη παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς … Ο Σαλός Άγιος» με θέμα την πολυτάραχη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Τήνο και την Αθήνα, ξαναζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Γιώργη Κοντοπόδη στο ρόλο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη.

Eίσοδος:12€ - Kρατήσεις Eισιτηρίων: 698 698 2224

Mε τη Σαββέρια Μαργιολά η Συναυλία Λήξης του 10oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

  


 

Mε τη Σαββέρια Μαργιολά η Συναυλία Λήξης του 10oυ ΦEΣTIBAΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, ώρα 21.00

στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTIKI Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι

 

Με τη μουσική συναυλία της ταλαντούχου ερμηνεύτριας Σαββέριας Μαργιολά θα πέσει η αυλαία του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», τoυ κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού που φέτος συμπλήρωσε την πρώτη του δεκαετία, με διοργανωτή το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και συνδιοργανωτές το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Για δέκατη συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκαν στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου, σε μια επιλογή εκλεκτών παραστάσεων, που σημείωσαν επιτυχία στις αθηναϊκές σκηνές. Το πρόγραμμα των θεατρικών εκδηλώσεων της 10ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ επιμελήθηκε και φέτος ο εμπνευστής του θεσμού, διακεκριμένος Καθηγητής και κριτικός θεάτρου, κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος

 

Αποκλειστικός Χορηγός Εισιτηρίου: ΖΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 

Τιμή Εισιτηρίου: 12€ 

Προπώληση: GREENLANDSCAPE ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ Π. ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙ (ώρες καταστημάτων)

Πληροφορίες698 6982224Σαββέρια Μαργιολά – Βιογραφία

Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Θάνατος στα φύκια».

 

Την Κυριακή 30/07/2023 πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο αύλειο χώρο του κτηρίου του Συγγρού  στην Ερμιόνη η θεατρική παράσταση με τίτλο «Θάνατος στα φύκια» που οργανώθηκε από το ΙΛΜΕ σε συνεργασία με τον ΘΟΕ, την ΧΟΕΡ και το Δήμο Ερμιονίδας.

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην ευεργέτιδα της Ερμιονίδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η παράσταση ήταν μεταφορά στη σκηνή του ομώνυμου αφηγήματος του ερμιονίτη νομικού Γεωργίου Εμμ. Οικονόμου (Πρωναίου), το οποίο αφήγημα έγραψε το 1930 και ήταν εμπνευσμένο από τα ταξίδια των ερμιονιτών σφουγγαράδων στη Μπαρμπαριά.

Με τη δραματοποίηση του έργου το ΙΛΜΕ κατέγραψε ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Ερμιόνης, αρχές του 20ου αιώνα και το εμπλούτισε με ιστορικά στοιχεία από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εκατονταετηρίδας το 1930 στην Ερμιόνη.