Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης για την Εθνική Επέτειο της 28ης ΟκτωβρίουΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
                        Ερμιόνη Αργολίδας    Τ.Κ. 21051

  Τηλ. 27540 21101   Fax: 27540 29029  Κιν.   6955460661           e-mail : info@choir.gr             Ιστοσελίδα : www.choir.gr


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκδήλωση του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Σας καλούμε όλους, να τιμήσουμε την μνήμη εκείνων που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα και δεν πρέπει να ξεχαστούν. Να μιλήσουμε γι αυτούς , να μάθουμε γι αυτούς, να τραγουδήσουμε γι αυτούς.                                                                  

Το ΔΣ

του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου ΕρμιονίδαςΝέος Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας
προς διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24-10-2014 έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο – σχέδιο κανονισμού καθαριότητας και ταυτόχρονα το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς φορείς και τους πολίτες (ηλεκτρονική διεύθυνση Δήμου Ερμιονίδας: www.dimosermionidas.gr), ώστε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει κανονιστική απόφαση σχετική με την καθαριότητα.
Ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, τον οποίο προτείνουμε για θεσμοθέτηση, διαμορφώθηκε, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το υφιστάμενο διοικητικό πλαίσιο, την δοκιμασμένη τεχνογνωσία και πρακτική και τα γενικά και ειδικά χαρακτηριστικά των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Οι ΑΡΧΕΣ και οι ΣΤΟΧΟΙ που υπηρετεί, αφορούν:
·         την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,
·         τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας,
·         την βελτίωση της ποιότητας ζωής,
·         την λειτουργικότητα όλης της περιοχής της Ερμιονίδας,
·         τα δικαιώματα και υποχρεώσεις Δήμου και Δημοτών στη διαχείριση των  απορριμμάτων
·         τη στενότερη συνεργασία με τους πολίτες .
Τελικός στόχος, η δραστική βελτίωση της καθαριότητας και της εικόνας της περιοχής της Ερμιονίδας.

Κάντε τις παρατηρήσεις σας σχετικά με το κείμενο – σχέδιο.


Οι προτάσεις όλων όσων επιθυμούν να παρέμβουν σ’ αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη 30-10-2014.

Η συμμετοχή στη συζήτηση μπορεί να γίνει:

·         Με την αποστολή της γνώμης κάθε ενδιαφερόμενου στο e-mail:  kranidi1@otenet.gr
·         Με την κατάθεση ή αποστολή επιστολών στη διεύθυνση: Δημαρχείο Ερμιονίδας, Κρανίδι ΤΚ 21300
·         Με την αποστολή fax στο 2754022000


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
1. Εισαγωγικά

Tα Video της χθεσινής συζήτησης στο ΔΣ για τα σκουπίδια
θΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ

ΙΧΝΗΛΑΤΗ

"FADO - MY DESTINY" στον πολύχωρο "ARTiki


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σας προσκαλεί την Δευτέρα 27/10 σε μια μαγευτική βραδιά αφιερωμένη στη "μοίρα" των fados : "FADO - MY DESTINY" στον πολύχωρο "ARTiki - Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ".
Ατμοσφαιρικές και λυρικές μελωδίες της Πορτογαλίας, ποίηση και νοσταλγικές ερμηνείες από τον Πορτογάλο Andre Μaia.
Andre' Maia (τραγούδι),
Ελένη Βασιλειάδη (κανονάκι),
Κώστας Μπουρόπουλος (κλασική κιθάρα),
Γιώργος Ταμιωλάκης (τσέλο)
Ώρα έναρξης: 21.00 Τιμή εισόδου: €10,οο
τηλ. κρατήσεων: 698 698 2224
στην τοποθεσία Πολυχώρος Artiki.

Η διαδρομή της ποδηλατάδας σήμερα στις 15:00Η διαδρομή  για τα ροδοπερίβολα ξεκινάει στις 15:00 από το λιμάνι Ερμιόνης.

Η ΡοδιάΗ Ροδιά

Κάποτε όταν ζούσα στην καρδιά μιας ροδιάς, άκουσα ένα σπόρο να της λέει:
« Κάποια μέρα θα γίνω δέντρο κι ο αγέρας θα τραγουδάει ανάμεσα στα κλωνιά μου. Ο ήλιος θα χορεύει πάνω στα φύλλα μου και θα’ μαι δυνατό δέντρο κι όμορφο, στις εποχές όλες μέσα.»
Ύστερα μίλησε κι άλλος ένας σπόρος κι είπε:
«Όταν ήμουν νιος σαν κι εσένα είχα κι εγώ τέτοιες απόψεις, μα τώρα που μπορώ να μετρώ και να ζυγίζω τα πράγματα, βλέπω ότι οι ελπίδες μου τρέφονταν του κάκου.» 
Κι ένας τρίτος σπόρος μίλησε κι αυτός:«Δεν βλέπω τίποτα που να προμαντεύει, για εμάς, ένα τόσο μεγαλειώδες μέλλον.»
Κι ένας τέταρτος είπε: «Όμως τι φενάκη θα ’ταν η ζωή μας χωρίς προοπτικές μεγαλοσύνης.»
Είπε ένας πέμπτος: «Γιατί να διαφωνούμε για το τι θα γίνουμε, αφού το τι είμαστε δεν γρικάμε καν…»
Μα ένας έκτος απάντησε:  « Εκείνο που είμαστε, αυτό θα εξακολουθήσουμε να είμαστε»
Κι ένας έβδομος: «Έχω τόσο ξεκάθαρη ιδέα για το καθετί πως θα γίνει, μα και να μην μπορώ να τη ντύσω με λέξεις!»
Κι απέ ένας όγδοος μίλησε κι ένας ένατος και δέκατος και σειρά από άλλους και δεν μπορούσα να βγάνω άκρη πια, από τις φωνές τους.
Κι έτσι την ίδια εκείνη μέρα, μετακόμισα στην καρδιά μιας κυδωνιάς, εκεί όπου οι σπόροι είναι λιγοστοί και δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου…                                                            
                                 Χαλιλ Γκιμπραν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Άλλαξε τελικά και καλώς άλλαξε, η ημερομηνία του ψεκασμού.

Τι κοινό συμβολίζει το ρόδι για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία;

Αριστερά: Αρχαίο ρόδι. Το 1988 είχε πιστοποιηθεί από τους αρχαιολόγους η γνησιότητα ενός ροδιού από ελεφαντόδοντο στο μέγεθος ενός αντίχειρα, το οποίο οι ειδικοί το συνδέουν με την Αγία Γραφή και ιδίως την Πεντάτευχο. Δεξιά: Ένα φυσικό ρόδι. 

ΕΝΑ μνημόσυνο στη μνήμη ενός πολύ οικείου προσώπου, όπου τα ρόδια είχαν την πρωτεύουσα θέση στα λεγόμενα «κόλλυβα», έδωσαν την αφορμή στον γράφοντα να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, όπου το ρόδι έχει τη δική του συμβολική αξία και στον Ελληνισμό και στον Χριστιανισμό.
Ο θεσμός αυτός δεν είναι καινούριος, αλλά κρατά απ' τα αρχαία ακόμα χρόνια. Οι πρόγονοί μας τελούσαν θυσίες κι έκαναν προσφορές στους θεούς, ζητώντας απ' αυτούς να συγχωρήσουν τ' αμαρτήματα των προσφιλών πεθαμένων τους. Συνέχεια, λοιπόν, της αρχαίας ελληνικής παράδοσης είναι και τα σημερινά μνημόσυνα της ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου τα ρόδια κυριαρχούν στα πιάτα ή στα ειδικά σκευάσματα, που προσφέρουν οι οικείοι σε όλα τα συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.

Περισπούδαστο άρθρο!
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, λοιπόν, ήρθε να προστεθεί ένα περισπούδαστο και λίαν ενημερωτικό άρθρο, που έτυχε να διαβάσουμε μέσα στο περιοδικό «Αρχαιολογία» (15/10/2009) από τον πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Κώστα Καλογερόπουλο, τον γνωστό και καταξιωμένο Έλληνα αρχαιολόγο.
Το άρθρο αρχίζει με τον συμβολισμό του ροδιού ανά τους αιώνες, συνεχίζει διανύοντας την περίοδο από την Μέση Εποχή του Χαλκού έως την Πρώιμη Εποχή του Σιδήρου (2η χιλιετία και αρχές 1ης χιλιετίας π.Χ.), προχωρεί στην περίοδο από την Ύστερη Γεωμετρική έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου (τέλη 8ου αι. π.Χ. έως 3ος αι. μ.Χ.), όπου αναλύει τα θέματα α) Η χρήση της εικόνας του ροδιού στα ταφικά συμφραζόμενα β) Η χρήση της εικόνας του ροδιού σε

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Σαν σήμερα η αγορά του θρυλικού θωρηκτού "ΑΒΕΡΩΦ"

Image

  Σαν σήμερα 24 Οκτωβρίου 1909, η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "ΑΒΕΡΩΦ" έναντι 24000000 δρχ, απο τα οποία τα  8000000 προέρχονται απο κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ.
  Ισως η μοναδική αγορά οπλικού συστήματος χωρίς "μίζα".
Ακόμη και όταν κάποιοι πλησίασαν τον αρχηγό της διαπραγματευτικής ομάδας αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, για να του δώσουν την νόμιμη προμήθεια του, εκείνος ζήτησε και επέβαλε  το ποσόν να αφαιρεθεί απο το κόστος πληρωμής του πλοίου.
Μετά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 υπήρξε επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία  ανανεωμένου και αξιόμαχου στόλου και η τότε κυβέρνηση άρχισε διαπραγματεύσεις με τα ναυπηγεία Ορλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας, όπου ήδη κατασκευαζόταν ένα θωρηκτό-καταδρομικό για τις ανάγκες του Ιταλικού Ναυτικού.
Ομως η ακύρωση της παραγγελίας απο την Ιταλία και η αντίδραση της Ελλάδας με την άμμεση καταβολή του 1/3 της συνολικής αξίας του πλοίου, επέτρεψαν την απόκτηση του θωρηκτού απο το Πολεμικό Ναυτικό. Το ποσό της προκαταβολής προήλθε απο τη διαθήκη του Γεωργίου Αβέρωφ και ανήρχετο στο 8000000 χρυσές δραχμές, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το "Ταμείο  Εθνικού Στόλου". Στη διαθήκη του ο Γ. Αβέρωφ όριζε ότι το 20% της κληρονομιάς του παραχωρείται για την ναυπήγηση ισχυρού καταδρομικού πλοίου που θα φέρει το όνομά του και διασκευασμένο κατάλληλα, ώστε να χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό πλοίο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Τούρκοι είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά  του πλοίου, αλλά άργησαν να καταθέσουν την προκαταβολή.
Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, συνδέθηκε για μισό αιώνα  με την ιστορία της Ελλάδας και τα πεπρωμένα του Εθνους και με τη προσωπικότητα και ηγετική ικανότητα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και τη τόλμη και το ηθικό των πληρωμάτων του κυριάρχησε στο Αιγαίο, δεν γνώρισε ποτέ την ήττα και την ατίμωση, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαστάσεις συμβόλου στη λαική μνήμη και να γίνει ενας διαχρονικός εθνικός θρύλος.
Σήμερα στέκεται επιβλητικό και αγέρωχο στο Τροκαντερό, φωτεινό σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης και του ηρωισμού των προγόνων 
 μας.

 
Χρόνια Πολλά για την Εθνική μας Εορτή!
 Γεώργιος Ν. Φασιλής
Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος ε.α.

ΕΝΑ ΡΟΔΙ - ΜΙΑ ΕΥΧΗ

«ΕΝΑ ΡΟΔΙ - ΜΙΑ ΕΥΧΉ»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ι.Λ.Μ.Ε.


Το Ι.Λ.Μ.Ε. θέλοντας να προβάλει το ερμιονίτικο ρόδι ως προϊόν συνδεδεμένο με τη λαογραφία αλλά και την αγροτική παραγωγή της ερμιονίτικης γης, στο πλαίσιο της γιορτής του ροδιού στην Ερμιόνη, διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μουσείου με τη συμμετοχή της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Κατά την παρουσίασή του έγινε διαθεματική προσέγγιση της ροδιάς και του καρπού της με αναφορές στη μυθολογία, την αρχαία ιστορία, τη λογοτεχνία και την τέχνη, από την πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. με τη χρήση οπτικού υλικού.

Παράλληλα αναδείχτηκαν οι συμβολισμοί του ροδιού (σύμβολο γονιμότητας, ευτυχίας, καλοτυχίας) αλλά και η σχέση του με τη μεταθανάτια ζωή τόσο στην αρχαιότητα όσο και στο χριστιανισμό.

Στη συνέχεια οι μαθητές δούλεψαν σύμφωνα με τη μέθοδο «Μουζάκη» και δημιούργησαν εικαστικό πίνακα με θέμα «ένα ρόδι μία ευχή». Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού έργου ήταν η εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε. κ. Λίτσα Παγώνη. Το έργο θα εκτεθεί στο πνευματικό κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης (Συγγρού) την Παρασκευή 24-10-2014 κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το ρόδι που θα λάβουν χώρα σ’ αυτόν το χώρο.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε και ο παραγωγός κ. Δημήτρης Κόντος, προσκεκλημένος του Μουσείου, ο οποίος μίλησε για τον τρόπο καλλιέργειας της ροδιάς, τις ωφέλειες του ροδιού για τον ανθρώπινο οργανισμό και απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες των μαθητών. Τέλος προσέφερε στους μαθητές χυμό ροδιού και ρόδια παραγωγής του.

Το Ι.Λ.Μ.Ε. ευχαριστεί τον προαναφερόμενο παραγωγό ροδιού, τους δασκάλους κ. Κυριάκο Πάλλη και κα. Μαρία Παπαδημητρίου καθώς και την εκπαιδευτικό κα. Κατερίνα Χατζηζήση, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και βοήθησαν στην εκτέλεσή του.Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου

Κατανόησε, σκέψου, αισθάνσου

Πριν υποθέσεις, Μάθε τα γεγονότα!

Πριν κρίνεις, Κατανόησε γιατί!

Πριν πληγώσεις κάποιον, Αισθάνσου!

Πριν μιλήσεις, Σκέψου!

 

Γιώργος Φασιλής

Ο Μαραβέγιας σήμερα στο Ναύπλιο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ              Κρανίδι 23/10/2014

                                                                                                ΠΡΟΣ ΤΗ
                                                                        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
                                                                        ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 Αγαπητοί συνάδερφοι αντί να σχολιάζετε τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και των επίσημων τοποθετήσεων των Δημοτικών παρατάξεων που λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κοιτάξτε επιτέλους να ασχοληθείτε με τη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα:
1)      Αναμένουμε αύριο Παρασκευή 24 Οκτωβρίου να μας παρουσιάσετε τις θέσεις σας και τις απόψεις σας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων σας και τηρήσατε «σιγή ιχθύος» για το επίμαχο ζήτημα. Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία όλων ων Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης. Σας φάγανε οι συσκέψεις, οι συναντήσεις, οι επαφές και καπνό δεν είδαμε. Αναμένουμε από εσάς να κάνετε πράξη αυτά που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Προσέξτε όμως μην είσαστε για μία ακόμη φορά ευκολόπιστοι και αυτό έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους δημότες της Ερμιονίδας.
2)      Για δύο μήνες είναι ακέφαλο το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και εσείς ασχολείστε με την «υπόθεση Γανώση», η οποία είναι γνωστή σε όλη την κοινωνία της Ερμιονίδας. Την έχετε αναγάγει σε κορυφαίο θέμα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Το «θέμα Γανώση» είναι ένα παιχνίδι παλαιοκομματικής λογικής και συμπεριφοράς που οδήγησε τόσο σε αυθαίρετες κατασκευές από την πλευρά του επιχειρηματία όσο και σε παιχνίδι ομηρίας του από την τότε διοίκηση του Δήμου Ερμιόνης. Εφόσον νομικά κωλύματα δεν υπάρχουν, εμείς

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Η 4η γιορτή ροδιού Ερμιόνης στη Δημόσια Τηλεόραση (Video)

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος κ. Σφυρής Φρουρός του Νόμου, της Τάξης και της Ηθικής.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής, ανέβαλε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον ορισμό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας για να ψάξει μαζί με το επιτελείο του, τους νόμους και τις διατάξεις και να βρει νομικά κωλύματα για τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γανώση στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου (προτεινόμενου από τη Μειοψηφία), κάτι το οποίο φυσικά και δεν βρήκε. Εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2014, μη έχων στοιχεία και διατάξεις για Νομικό Κώλυμα συμμετοχής του κ. Γανώση στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αντ’ αυτού παρουσίασε κατάλογο Νόμων και άρθρων του Συντάγματος, για να στοιχειοθετήσει νέο επιχείρημα περί ηθικής τάξεως.
Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταγραφεί από γνωστό bloger της περιοχής και δεν θα ήθελα να παρουσιάσω τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων εφ’ όσον οι Δημότες μπορούν να τις παρακολουθήσουν “αμοντάριστες” και να ενημερωθούν διεξοδικά. Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας” περιελάμβανε την απ’ ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θέλω να ενημερώσω, όμως τους Δημότες ότι,
1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανακηρύσσονται από το αρμόδιο Πρωτοδικείο αφού πρώτα έχει

Αν είναι δυνατόν!! Στη γιορτή του Ροδιού θα ψεκάσουν


Η ανακοίνωση στο Δήμο Ερμιονίδας.
Αν είναι δυνατόν...Περιμένουμε επισκέπτες το τριήμερο των εκδηλώσεων, που θα μπουν και στο Μπίστι και θα πάνε και στα Μαντράκια.
Αλλάξτε ημερομηνία.

Αναταραχής εγκώμιο

Από: Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων <prosynat@gmail.com>

Σας προωθούμε άρθρο γνώμης του Τάσου Κεφαλά, μέλους της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

Αναταραχής εγκώμιο

Για την ομαλότητα που κινδυνεύει ολοφύρονται οι εκπρόσωποι του συντηρητικού, καθεστωτικού μπλοκ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Σε μια μικρότερη κλίμακα, αυτήν της περιφέρειας Αττικής, οι ομοϊδεάτες τους, με κυριότερο εκπρόσωπό τους τον απελθόντα περιφερειάρχη κ. Σγουρό, προσπαθούν να στήσουν το ίδιο σκηνικό. Με αφορμή πρόσφατη επιστολή της κ. Δούρου στους δημάρχους και στα δημοτικά συμβούλια της Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καλλιεργούν ένα πολεμικό κλίμα με αιχμές για διατάραξη της ομαλότητας, για ανατροπές πολύχρονων σχεδιασμών, για απώλειες πολύτιμων κονδυλίων, για μετατροπή της Αττικής σε Νάπολη και άλλα τέτοια φοβερά και δυσώδη.

Αναταραχής εγκώμιο
(ή συνηγορία στην αναταραχή ή ενάντια στην «ομαλότητα»)
με αφορμή τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική