Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Νέο βιβλίο - Έρευνα «Η εκπαίδευση των κοριτσιών στα Δίδυμα (1830 - 1930)»


Νέο βιβλίο - Έρευνα
«Η εκπαίδευση των κοριτσιών στα Δίδυμα (1830 - 1930)»
Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε στους συμπολίτες μας, κυρίως τους Διδυμιώτες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο το τρίτο βιβλίο της έρευνάς μας για την Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ερμιονίδα κατά την πρώτη 100/ετία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
ü Πότε ξεκίνησαν οι Διδυμιωτοπούλες να πηγαίνουν στο σχολείο;
ü Πότε ιδρύθηκε και πού στεγάστηκε για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο Θηλέων Διδύμων;
ü Πότε απόκτησαν τα κορίτσια του χωριού τη δική τους σχολική στέγη;
ü Ποιες ήσαν οι μαθήτριες της σχολικής χρονιάς 1928 - 1929, τελευταίας που λειτούργησε  ξεχωριστό σχολείο για τα κορίτσια;
Αυτές και άλλες νοσταλγικές πληροφορίες μαζί με τις προσωπικές μας απόψεις θα βρείτε στο βιβλίο. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της έρευνάς μας «Ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ερμιονίδα» έχουν εκδοθεί και τα παρακάτω βιβλία:
1.   «Η εκπαίδευση στην Ερμιόνη κατά την Καποδιστριακή και Οθωνική Περίοδο (1829 - 1862)», Έκδοση Β΄ βελτιωμένη, Αθήνα 2016 και
2.   «Το Ελληνικό Σχολείο (Σχολαρχείον) Ερμιόνης (1890 - 1909)» με συμπληρωματικό τεύχος, Αθήνα 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στις βιβλιοθήκες Κρανιδίου και Ερμιόνης. Επίσης στο περιοδικό «Στην ΕΡΜΙΟΝΗ άλλοτε και τώρα», τεύχος 20, έχει δημοσιευτεί το άρθρο μας «Η εκπαίδευση στο Κάτω Ναχαγέ (Ερμιονίδα) κατά την Προεπαναστατική και Επαναστατική περίοδο», που αποτελεί την «εισαγωγή» στην έρευνά μας.
Φιλοδοξούμε να τη συμπληρώσουμε με τέσσερες ακόμη εκδόσεις και με μια σειρά σχετικών άρθρων, αν έχουμε υγεία! Έτσι ολοκληρωμένη η έρευνα θα αγγίζει τις εννιακόσιες (900) σελίδες.
Σας ευχαριστούμε για την αποδοχή και τη στήριξη και σας ευχόμαστε «Kαλή Aνάγνωση!»
Γιάννης Μ. Σπετσιώτης – Τζένη Δ. Ντεστάκου

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΘΑΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019

Φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Γιώργος Σπαθάρος  του Παναγιώτη και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως έχει τονίσει ο  επικεφαλής της παράταξής μας,  είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας  ώστε να  πάρουμε τις τύχες  στα χέρια μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα έργα και τις υποδομές που   χρειάζεται ο τόπος μας για να του δώσουμε ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, ενώνοντας τις δυνάμεις της κοινωνίας σε μια κοινή προσπάθεια για την επόμενη μέρα του Δήμου μας.


ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΨΟΥΣ 1.100.000,00€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 27-02-2019 έγινε η αποδοχή της πίστωσης  των 1.100.000,00€ που έδωσε  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  και είχε ανακοινώσει  στο Δημαρχείο  ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες  ο οποίος συνοδευόταν από τον   Βουλευτή  Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα στις 20 -02-2019, για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των οδικών  υποδομών που επλήγησαν πριν λίγους μήνες από τον κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς και για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών έργων.

Την Κυριακή το #Γαϊτανάκι2019 από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης !

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Βασίλης Γκάτσος: Η Κύπρος κάνει άλματα και μεις ......

Η Κύπρος έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα νερού από την Ερμιονίδα. Πέραν αυτού αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, και την οικονομική κρίση. Θα περίμενε κανείς λοιπόν να έχει πανάκριβο πόσιμο νερό για τα νοικοκυριά και μάλιστα με μεγάλα πάγια, φόρους και τέλη, αφού με δημόσιες επενδύσεις έχει φτιάξει 105 φράγματα και λιμνοδεξαμενές και 4 μεγάλες μονάδες αφαλάτωσης.
Το αντίθετο συμβαίνει.
Η Κύπρος, δηλαδή η εκάστοτε κυβέρνησή της και οι Δήμοι της, ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα νοικοκυριά, σέβονται την οικογένεια ως το κύτταρο της Κοινωνίας.
Η εικόνα δείχνει το τιμολόγιο νερού (τριμηνιαίο) στη Λάρνακα (παρόμοιο είναι για όλες τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου).
Τι βλέπουμε;
1. Υπάρχει πάγιο τριμήνου για μηδενική κατανάλωση 17.33 ευρώ.
2. Ό,τι καταναλώνεις από κει και πάνω χρεώνεται, ενώ σε κάθε κυβικό κατανάλωσης προστίθεται 0.5 ευρώ για αποχέτευση - βιολογικό καθαρισμό.
3. Το ΦΠΑ είναι μόλις 5% (!!), αφού το νερό είναι είδος πρώτης ανάγκης για κάθε νοικοκυριό.
4. Έτσι παρόλο ότι έχουν φράγματα, τεράστια δίκτυα και αφαλατώσεις, το νερό χωρίς ΦΠΑ φτάνει στο νοικοκυριό περί τα 0.9 - 1.0 ευρώ το κ.μ. και φυσικά είναι πόσιμο αρίστης ποιότητας.
5. Ένας που έχει κλειστό το σπίτι του, άρα μηδέν κατανάλωση, θα πληρώσει το τρίμηνο 17.33 ευρώ.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΕΡΜΙΟΝΗ 28/2/2019
¨Ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης¨
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης ( κτίριο Συγγρού ) πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης με θέμα τον απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ και την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Σύσταση του νέου ΔΣ του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης
Πρόεδρος : Δημήτρης Βαρσόπουλος
Αντιπρόεδρος : Μαρία Μπουκουβάλα
Γραμματέας : Ματίνα Μπίμπα
Ταμίας Α : Νεκταρία Δημαράκη
Ταμίας Β : Μιχάλης Μανιάτης
Έφορος Χορωδίας : Γιάννης Ζαμάνης
Έφορος Ορχήστρας : Γρηγόρης Καμπούρης
Μέλος : Κώστας Κουτούβαλης
Μέλος : Ιωσήφ Μερτύρης
Αναπληρωματικό Μέλος : Αγγελική Ηλιοπούλου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Dr Ευστάθιος Αρβανίτης
Μαέστρος και Δάσκαλος Χορωδίας : Μο Γεώργιος Κόγκος
Υπεύθυνοι τμήματος αιμοδοσίας
Διαμαντής Πασχάλης
Ολια Βύνιου
Παρασκευή Σκούρτη Δαγρέ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Ονομάζομαι Δημήτρης  Φασιλής του Εμμανουήλ. Κατάγομαι από το Κρανίδι όπου από το 1989 διατηρώ φαρμακείο μαζί με δύο συναδέλφους μου.    

Στις ερχόμενες Δημοτικές  Εκλογές του Μαΐου 2019 θα είμαι ξανά υποψήφιος  με την παράταξη ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ως ιδρυτικό  μέλος, με Υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Τάσο Τόκα.

Στα 5 χρόνια της δημοτικής περιόδου  2014-2019, πιστεύω ότι  η παράταξή μας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην  προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας   και μέσα  από τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις μας πετύχαμε πολλά.

Πιο δυνατοί πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπηρετούμε  αυτόν τον τόπο με εντιμότητα, με ήθος και ειλικρίνεια.  

Γι' αυτό καλώ όλους όσους ζούμε σ' αυτόν εδώ το τόπο να δείξουμε ωριμότητα και σοβαρότητα ,να  συνταχθούμε με τον υποψήφιο δήμαρχο μας τον Τάσο Τόκα και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την     εικόνα αυτού του τόπου.

Η ψήφος στη ΝΕΔΥΠΕΡ, είναι ψήφος στήριξης στο αύριο του Δήμου μας.

Το Γαϊτανάκι θα γυρίσει στην Ερμιόνη,την Κυριακή, 3 Μάρτη


Είναι και πάλι εδώ, γεμάτο χρώματα, έτοιμο να ξεδιπλώσει τις κορδέλες του στα σοκάκια της Ερμιόνης για 4η χρονιά !!

Το Γαϊτανάκι μας, ανυπομονεί να σε παρασύρει σε αποκριάτικους , παραδοσιακούς ρυθμούς που θα σε κάνουν να βιώσεις στο έπακρο την πιο καρναβαλική εμπειρία της επαρχίας μας !!!

Μασκαρευτείτε & ελάτε να γλεντήσουμε παρέα στους δρόμους του τόπου μας !!! Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σου εγγυάται το ξέφρενο αποτέλεσμα !!!

Ερχόμαστε στις γειτονιές για να τις χρωματίσουμε με όμορφους αποκριάτικους σκοπούς & θέλουμε να είσαι και εσύ εκεί να γελάσεις , να χαρείς , να χορέψεις !!!

Σας περιμένουμε την Κυριακή, 3 Μάρτη 2019 να γεμίσουμε τις καρδιές μας χρώμα, ρυθμό , γέλιο , γλέντι !!!!

#Γαϊτανάκι2019 #χοερ

Τα τμήματα ρομποτικής του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στην Ερμιόνη


Πρόσκληση στην προεκλογική συγκέντρωση της Δυνατής Ερμιονίδας


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής από την Ερμιονίδα να συμμετέχουν στην ανάδειξη – εκλογή συνέδρων για το  Ιδρυτικό μας Συνέδριο. Η εκλογή συνέδρων από την Ερμιονίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στον Πολυχώρο ΑΡΤΙΚΙ του Θ.Ο.Ε από τις 10:00 πμ έως 16:00 μμ.
Η Εφορευτική Επιτροπή 
του Κινήματος Αλλαγής 
στην Ερμιονίδα

Σταμάτης Αδριανού Μήτσας «Η ιστορική και έντονα συγκινησιακή του ομιλία από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων»


Ξυλογραφία

Σταμάτης Αδριανού Μήτσας
 «Η ιστορική και έντονα συγκινησιακή του ομιλία
από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων»
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Με αφορμή την επέτειο των 145 χρόνων από τον θάνατο του Ερμιονίτη ΗΡΩΑ της επανάστασης του 1821 και στη συνέχεια Συνταγματάρχη της φάλαγγας και βουλευτή της επαρχίας Ερμιονίδος καπετάν Σταμάτη Αδριανού Μήτσα, δημοσιεύουμε «το ακόλουθο σύντομον μεν αλλ’ εκφραστικότατον λογίδριον» δείγμα ήθους, θάρρους και παρρησίας του άνδρα! Καθώς νομίζουμε πως τα σχόλια περιττεύουν, μένουμε στα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.
«Η ιστορία διεφύλαξε την ομιλίαν του χωρικού του Δουνάβεως επί των Αυτοκρατόρων της Ρώμης. Του ατρομήτου Μίτσα η συνηγορία υπέρ του Κολοκοτρώνη σύντομoς μεν αλλ’ εκφραστική έχει τύπους καλλονής υψίστους. Την 15 Δεκεμβρίου προκειμένης της εκλογής Καρυταίνης παρέστη εις το βήμα της Βουλής ο Ταγματάρχης Μίτσας, Βουλευτής Ερμιονίδος, ανήρ αναστήματος μεσαίου, έχων στέρνα πλατύτατα, μύστακας πηχηαίους, βλέμμα βλοσυρόν και πλήρες ζωής, κόμην μακράν, ως των ηρώων της Ιλιάδος και φέρων τα ενδύματα του πολέμου, την φουστανέλαν και το φέσιον· εξήγαγε το κάλυμμα της κεφαλής, εζήτησε πρώτος τον λόγον· είπεν ότι ολίγα ομιλήσει περί της αποκλείσεως του Κολοκοτρώνου από της Βουλής· και έπειτα είπε ταύτα:

Τα δρώμενα της αποκριάς και οι ρίζες τους

Ο Διόνυσος μεθυσμένος ανάμεσα στους Σάτυρους και της Μαινάδες, 150-200 π.Χ. – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Νάπολη.

Οι Απόκριες είναι μια γιορτινή περίοδος με μεγάλη ιστορία. Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή, και ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση, που αρχίζει την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου και τελειώνει την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής. Τα δρώμενα της αποκριάς έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα και στη λατρεία του Διονύσου και σήμερα αποτελούν ένα ψηφιδωτό ιστορίας και λαογραφίας με ήθη και έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. θεωρείται κατεξοχήν περίοδος εκτόνωσης, κατά την οποία οι άνθρωποι ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και εξωτερικεύουν τα πάθη τους με τη βοήθεια της μεταμφίεσης.

Η συνέχεια του άρθρου στην ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ  ΝΕΡΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης σας ενημερώνουμε ότι δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του αντλητικού συγκροτήματος (2η κίνηση) στη θέση Γκούρι Βιτόριζα και θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη 27-2-19 τις πρώτες πρωινές ώρες. Έως τότε είναι αδύνατο να επανέλθει η υδροδότηση στις περιοχές που έχει πραγματοποιηθεί διακοπή νερού (εκτός σχεδίου περιοχές των Κοινοτήτων Κρανιδίου (Αυλώνα, Αρτίκι, Μιλίντρα, Κάμπος, Περιφερειακός, Άγαλμα Μητέρας) και Κοιλάδας).
Σας παρακαλούμε να προμηθευτείτε τις απαραίτητες ποσότητες νερού που θα καλύψουν τις ανάγκες ύδρευσης σας και θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό.

30χρονος πατέρας δύο παιδιών βρήκε τραγικό τέλος από ηλεκτροπληξία στο Κρανίδι


Τραγικό θάνατο βρήκε πριν από λίγο ένας 30χρονος στον Αυλώνα Κρανιδίου, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης (16/2).
Ο άτυχος άνδρας που είναι πατέρας δύο παιδιών, εκτελούσε εργασίες σε χώρο ιδιοκτησίας του και κάποια στιγμή έλυσε ένα μεταλλικό επίτονο από κολόνα της ΔΕΗ για να περάσει ένα φορτηγό.
Όταν το ξανασύνδεσε έπαθε ηλεκτροπληξία και τραυματίστηκε θανάσιμα.
Πηγή  :
https://anagnostis.org

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΡΑΝΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αγαπητοί φίλοι,
Ονομάζομαι   Παναγιώτης Αρανίτης και είμαι από την Ερμιόνη.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019  θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο  Ερμιονίδας   με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).
Πήρα αυτήν την απόφαση γιατί πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στην παράταξη και στον Δήμο με τις παρεμβάσεις μου.
Στην προσπάθειά μου αυτή βασίζομαι και στην δική σας υποστήριξη.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Βασ.Γκάτσος: Η Καταιγίδα Ζορμπάς μας "έφερε" 1 350 000 ευρώ.


Η καταιγίδα του 2018 που την είπανε Ζορμπά (προς Θεού ούτε Κυκλώνας ούτε τι το παρόμοιο!) δεν ήταν απρόσμενη, δεν ήταν η σφοδρότερη δυνατή για την Ερμιονίδα. Συμβαίνει κάθε τόσο. Άλλωστε ούτε το Καταφύκι δεν κατέβηκε, που είναι το σήμα κατατεθέν πραγματικά ισχυρών βροχοπτώσεων στην Ερμιονίδα.
Κλιμάκιο αρμόδιου υπουργείου επισκέφτηκε την Ερμιονίδα, κατέγραψε τις ζημιές και βάσει της έκθεσής του,  μας ήρθαν αυτά τα χρήματα προς αποκατάσταση των ζημιών.
Η γνώμη των συμπατριωτών, νομίζω και του Δήμου μας, ήταν ότι οι περισσότερες ζημιές προήλθαν από κακοτεχνίες, αβλεψίες, επιχωματώσεις ρεμάτων, κ.λ.π., δηλαδή τα γνωστά. Άρα με αυτά τα χρήματα πρέπει να αποκατασταθούν με τον καλύτερο τρόπο για να μην έχουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια.

Υπάρχει όμως και ένα θέμα που φοβίζει όλους τους Ερμιονίτες: Τι θα γίνει αν κατέβει το Καταφύκι και πλημμυρίσει τον Κάμπο της Ερμιόνης;
Στη φωτογραφία βλέπουμε τη λεκάνη απορροής του ρέματος του Καταφυκιού και των μικρότερων ρεμάτων που φέρνουν τα νερά τους στο Λιμάνι της Ερμιόνης. Ο νέος περιφερειακός δρόμος Ερμιόνης στέκεται σαν φράγμα που εμποδίζει τα νερά να κυλήσουν προς τη θάλασσα. Ως εκ τούτου θα μαζεύονται, και κάποια στιγμή θα "σπάσουν" τον περιφερειακό δρόμο και θα πέσουν με ορμή στο Μεγαλοπήγαδο και στα σπίτια που είναι κτισμένα στ' Αλώνια. Από τότε που φτιάχτηκε ο περιφερειακός δρόμος δεν έχει κατέβει το ρέμα του Καταφυκιού, ως εκ τούτου δεν έχει δοκιμαστεί η αντοχή του σε αυτή την ακραία κατάσταση, ούτε η ικανότητα των μικρών γεφυρών του. Και οι Ερμιονίτες ξέρουν από πραγματικό κατέβασμα του Καταφυκιού.

Καλόν είναι ο Δήμος να απευθυνθεί σε αρμόδια υπηρεσία, η οποία να βεβαιώσει ότι όλα έχουν καλώς, ή σε αντίθετη περίπτωση να προτείνει τα απαραίτητα έργα, ώστε ο δρόμος να μη δημιουργήσει  προβλήματα.Και καλό και φρόνιμο είναι αυτό να γίνει τώρα, και μέρος των χρημάτων να χρησιμοποιηθούν για γεφύρια και ρυθμίσεις ροής στον περιφερειακό δρόμο Ερμιόνης.


Βασίλης Γκάτσος

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΧΗΤΙΚΑ -ΤΑΣΟΣ ΤΖΑΝΗΣ

Εκπαιδευτική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απόστολος Γκάτσος"Γιάννης Γεωργόπουλος: Η Δυνατή Ερμιονίδα της Νέας Γενιάς

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχα επιλέξει το νεοσύστατο ψηφοδέλτιο της παράταξης μας, να απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν σ’ αυτόν. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους βρήκα πολλά νέα παιδιά, που αγωνιούσαν για το μέλλον του τόπου και ήθελαν να παλέψουν για την πρόοδο της Ερμιονίδας μας. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι λοιπόν, με όπλα τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για τον τόπο μας, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Δυνατής Ερμιονίδας και κέρδισαν. Κέρδισαν γνωρίζοντας καλύτερα τους δημότες και τα θέματα που τους απασχολούν. Κέρδισαν γιατί κατάλαβαν ότι μέσα από την Δυνατή Ερμιονίδα οι απόψεις τους προβάλλονται.

Εργαστηριακός έλεγχος αλλεργικών παθήσεων στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.