Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Υδροβιότοπος «Ποτόκια» Ερμιόνης


Πέρασμα, καταφύγιο,  τόπος αναπαραγωγής πουλιών, ψαριών.
Μια αέναη κίνηση της θάλασσας.
Ένας τόπος  γεμάτος ζωή που προϋπήρχε.
Οφείλουμε να τον προστατέψουμε  και να διασφαλίσουμε την συνέχισή του.


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Βιολογικές Καλλιέργειες: Νέο Πρόγραμμα Οικονομικών Ενισχύσεων

            Ο Δήμος Ερμιονίδας & η ΕΑΣ Αργολίδας–ΡΕΑ,

 σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Βιολογικές Καλλιέργειες:
Νέο Πρόγραμμα Οικονομικών Ενισχύσεων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη    Δευτέρα 30/1/2017 και ώρα 18.00,   στην αίθουσα του κτιρίου Συγγρού στην Ερμιόνη

Η Ξένια Καλογεροπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Παρουσίαση του βιβλίου της
«Γράμμα στον Κωστή»

ΑΙΘΟΥΣΑ 9Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 7μμ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Ξένια Καλογεροπούλου, για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Γράμμα στον Κωστή» (εκδόσεις Πατάκη).
Η Ξένια Καλογεροπούλου θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΘΟΣ, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
πληροφορίες 27520 47380 & info@fougaro-library.gr

O ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, (1805-1870)

Ο ζωγράφος του καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον


Την εποχή όπου όλος ο Ελληνισμός στέναζε κάτω από την καταπίεση του Οθωμανού τυράννου, κατά το 1774, τότε που το κίνημα του Ρώσου ναύαρχου Ορλώφ στο Αιγαίο είχε πνιγεί στο αίμα, οι Έλληνες σαν κυνηγημένα πουλιά προσπάθησαν να κρυφτούν από την εκδικητική μανία των τούρκων.Ανάμεσα στους Έλληνες που έψαχναν έναν νέο τόπο για να ξεφύγουν από τους τούρκους ήταν και ο μικρός Σταύρος Μπρουμίδης από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, που μαζί με τους γονείς του πήγαν πρώτα στην Ζάκυνθο και από εκεί στην Ρώμη, όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν οι Έλληνες για να βρουν μια ήσυχη γωνιά από τους διώκτες τους.

"ΤΟ ΤΑΒΛΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΧΑΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Ναύπλιο και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας  στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Βραδιές Θεάτρου», η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ  επιστρέφει στο Τριανόν με «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη για δύο ακόμη παραστάσεις.
 Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να τη βγάλει καθαρή».

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τοποθέτηση του Π.Σ. Τάσου Τζανή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 25ης/1/2017 σχετικά με το θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου έτους 2016.


Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι,

Η πολιτική μας φιλοσοφία , βασίζεται πάνω στο  όραμα της ‘ Περιφερειακής Διακυβέρνησης:  όπως ακούσαμε πριν λίγη ώρα να περιγράφει ο εμπνευστής του,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ένα  ΄Ο ρ α μ α  για μια Πελοπόννησο ισχυρή,πραγματικά αυτοδιοικούμενη, με πραγματική εξουσία, όχι δορυφόρο της εκάστοτε κυβέρνησης, με ουσιαστικές αρμοδιότητες, με οικονομική αυτοτέλεια, με δυνατότητα να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας και το μέλλον μας.

Αυτό το ΄Όραμα  ΈΝΩΣΕ ανθρώπους από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου, ανθρώπους με διαφορετικές ιδεολογίες ,νοοτροπίες και αντιλήψεις και επιδοκιμάστηκε ήδη δύο φορές από πολύ μεγάλο κομμάτι του Πελοποννησιακού λαού.

Άρμα για να γίνει το όραμα πραγματικότητα είναι ο  Στρατηγικός μας Σχεδιασμός που βασίζεται πάνω στην ισόρροπη -βιώσιμη- αειφόρο και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη.

Δήμος Ερμιονίδας 38 προσλήψεις σε κοινωφελή προγράμματα διαφόρων ειδικοτήτων


Δελτίο τύπου
Από   το γραφείο του  βουλευτή Αργολίδας  του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννη Γκιόλα γίνεται γνωστό ότι στη δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε όλους τους Δήμους της Xώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 1/2017).

Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Σε  ότι αφορά την Αργολίδα οι θέσεις   ανά Δήμο είναι :

Δήμος  Άργους-Μυκηνών  19

Δήμος Επιδαύρου   22

Δήμος  Ερμιονίδας  38

Δήμος Ναυπλιέων  93 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

της βροχήςΈλλη Βασιλάκη

αποχαιρετισμός

«Όλα τα έργα που ανέβασα στο Αμφιθέατρο, ήταν η μια τρέλα πίσω από την άλλη»,
μου έλεγε το καλοκαίρι ο Σπύρος Ευαγγελάτος σε μια συζήτηση που κάναμε για τον Αμύντα.

Η δική του τρέλα όρισε τη δική μας θεατρική ενηλικίωση, εκεί στο θέατρο Κάβα της οδού Σταδίου με το Γουανάκο, τον Ερωτόκριτο λίγο πριν, τις μάχες του Κοξίνγκα.
Με τον Ευαγγελάτο είδαμε έργα, παραστάσεις και ερμηνείες που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ. Είδαμε προγράμματα με παράξενο σχήμα και μια νέα αισθητική να γεννιέται.

"Όταν ξεκίνησε το "Αμφιθέατρο" δεν ήξερα καν αν θα επιβιώσει πάνω από ένα χρόνο. Κι όμως αντέξαμε 36 χρόνια”,
έλεγε ο Ευαγγελάτος.

Τον αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό γιαυτά που μας χάρισε απλόχερα, για την έρευνα και τη διδασκαλία του, για την αναζήτηση μέχρι τέλους μια αλήθειας που υπάρχει σε κάθε γραμμή θεατρικού κειμένου. Αποχαιρετώ μέσα μου και το πιο αθώο και φιλοπερίεργο κομμάτι μου, εκείνο που με έκανε να ξενυχτάω και να αναρωτιέμαι με ένα τρόπο ανεπανάληπτο.
Μας χάρισε όλη του τη ζωή μέσα από το θέατρο.
Ας τον θυμόμαστε και ας τον τιμήσουμε, με τις αναμνήσεις που έγιναν η προίκα μας, όπως του αξίζει.

Αργυρω Μποζωνη


Έλλη Βασιλάκη

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Άτυπη Ομάδα 61 Γονέων με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής 
Συνυπογράφουν την κάτωθι ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ– ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Προς:
Υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ
Κο Τάκη Γεωργακόπουλο

Κοινοποίηση:
Κοινοβουλευτικές Ομάδες όπως αυτές παρατίθενται στο τέλος της
επιστολής*

Κε Γεωργακόπουλε,

Με αφορμή τη δημοσίευση του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α241/23.12.2016), του κοινού δελτίου τύπου Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών - Επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και της δικής σας συνέντευξης «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», εμείς ως γονείς παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τους φόβους και προβληματισμούς μας σχετικά με την νέα νομοθεσία, καθώς και τις θέσεις μας για τις ενέργειες του Οργανισμού.

1. Ανεξάρτητοι θεραπευτές: Η Σύμβαση που τέθηκε υπόψη μας αναφέρεται σε κέντρα Ειδικής Αγωγής, που λειτουργούν υπό τη μορφή επιχείρησης. Δεν προβλέπεται τίποτα για τους

Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας: Πεζοπορία στο κάστρο Θερμησίας και κοπή πίτας στη γιορτή παραδοσιακής τηγανίταςΠεζοπορία στο κάστρο Θερμησίας και κοπή πίτας στη γιορτή παραδοσιακής τηγανίτας - Κυριακή, 29-1-2017
Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας σας προσκαλεί στην πρώτη της πεζοπορία για το 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κάστρο Θερμησίας, μια όμορφη διαδρομή σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο της Ερμιονίδας.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Παλυβό για την σημαντική βοήθειά του για την χάραξη της διαδρομής.
Στην παρέα μας θα είναι μέλη του Ιππικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Άργους και ο πρόεδρός του Πάρης Βασιλάκος.
Την ίδια μέρα και ώρα 11:00 πμ στην πλατεία Θερμησίας  γίνεται για πρώτη φορά η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ από τοπικούς φορείς και εθελοντές.
Μετά από πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμησίας, και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Θερμησίας, η κοπή της πίτας μας θα γίνει στον χώρο της γιορτής μετά το πέρας της πεζοπορίας.
Τους ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση τους!!!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Γκιόλας δελτίο τύπου: Μπήκαν οι υπογραφές για την επέκταση του Ανάβαλου μέχρι την Επίδαυρο


                                                                                                         
                                 25-1-17
Γιάννης Γκιόλας:  Μπήκαν οι υπογραφές για την επέκταση
          του     Ανάβαλου      μέχρι την Επίδαυρο
   ΣΤΟ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης    μπήκαν σήμερα οι υπογραφές για την επέκταση του Ανάβαλου προς το Δήμο Επιδαύρου.
Το αρμόδιο Υπουργείο και η ανάδοχος εταιρεία συνυπέγραψαν το σχετικό συμφωνητικό για τα έργα   «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»
με συνολικό προϋπολογισμό μελέτης ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ (31.857.000 €) (συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων των Γ.Ε. και Ο.Ε.18%, των Απροβλέπτων, της Αναθεώρησης και του Φ.Π.Α.) ή με προϋπολογισμό προσφοράς 12.464.326,46 € (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για εργασίες, Γ.Ε. & Ο.Ε. και απρόβλεπτα, στην οποία αντιστοιχεί μέση τεκμαρτή έκπτωση 51,875 % επί των τιμών του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας
 Τα έργα   αναμένεται να ολοκληρωθούν  σε 24 μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.
΄΄Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική  στιγμή  για τους αγρότες της ευρύτερης  περιοχής Επιδαύρου ,των οποίον οι καλλιέργειες  θα αποδώσουν τα μέγιστα΄΄  τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας  ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες   βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία   με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  , αλλά και κάθε αρμόδιο  για την  εκτέλεση του έργου.
Η σημερινή υπογραφή της  σύμβασης  για τη μεταφορά του νερού από τον Ανάβαλο στην Επίδαυρο   δικαιώνει τις προσπάθειες  χρόνων   και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης    αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την Αργολίδα   και ειδικότερα για  τον αγροτικό πληθυσμό ο οποίος , με τα έργα υποδομής να επεκτείνονται  , μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες για την παραγωγή και το εισόδημα του.

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  

Kρανίδι 25/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η πρόσκληση σας έχει ήδη διαβιβαστεί μέσω ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών) για το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου.
Αναλάβαμε μια πρωτοβουλία στα πλαίσια  της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας,  να διοργανώσουμε μια θεματική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας με θέμα « Ο ρόλος της Ερμιονίδας κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 και η Γ’ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη.

-          Μια πρωτοβουλία γνώσης για να μάθουμε και να εμβαθύνουμε στην ιστορία του τόπου μας

-          Μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και στήριξης των επετειακών εκδηλώσεων για την Γ’ Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Ερμιόνη.

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση Διακοπής Ερμιόνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι έχει γίνει διακοπή της υδροδότησης στις περιοχές από Αντλιοστάσιο Ιπποκράτη έως Κάπαρη, στον Κάμπο και την Αυλώνα, λόγω της βλάβης στο Αντλιοστάσιο Ιπποκράτη, όπως σας ενημερώσαμε χθες Τρίτη 24-1-17. Όλο το τεχνικό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη επαναφορά της υδροδότησης των περιοχών αυτών, για την οποία επακριβώς θα σας ενημερώσουμε εκ νέου. Επίσης εντός της ημέρας θα επανέλθει η πίεση στα υψηλότερα σημεία του οικισμού της Ερμιόνης, λόγω της σταδιακής πλήρωσης της κεντρικής δεξαμενής.
Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας για την ενόχληση, που προκλήθηκε από την κακοκαιρία της Τρίτης 24-1-17 και τις διαταραχές της παρεχόμενης τάσης του δικτύου της Δ.Ε.Η., όπως έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας και όχι από αβλεψία ή λάθος του προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κάλυψη των υδρευτικών σας αναγκών και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Πάλλης
Πρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Η ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσι Ουίλλιαμς παρουσιάζεται στον Πολυχώρος Artiki

ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσι Ουίλλιαμς
Παρουσιάζεται στον
Πολυχώρο Artiki την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 30 και 31 Ιανουαρίου στις 21:oo.
Κρατήσεις θέσεων στο 698 698 2224.
Η ΚΡΑΥΓΗ είναι ένα έργο άγνωστο σχεδόν στο ελληνικό κοινό, το οποίο ο συγγραφέας του χαρακτήριζε ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος» και χρειάστηκε δέκα χρόνια για να το ολοκληρώσει.
Το έργο
...
Ο Φελίς κι η Κλαιρ, ηθοποιοί και αδέλφια στη ζωή, βρίσκονται σε ένα παραμελημένο θέατρο όταν πληροφορούνται ότι ο θίασος τούς παράτησε. Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.

Διαγωνισμός για λογοτέχνες από την Αργολίδα

Προκήρυξη και επιτροπή του διαγωνισμού ανέκδοτου λογοτεχνικού διηγήματος
Η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας προκηρύσσει διαγωνισμό συγγραφής λογοτεχνικού Διηγήματος με προθεσμία υποβολής την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, που θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 20 Μαΐου.
Τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που θα κρίνουν και θα αποφασίσουν ποια διηγήματα θα πάρουν βραβεία, επαίνους και διακρίσεις στο διαγωνισμό είναι οι:
  1. Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας και  φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας.
  2. Βασιλική Λαλαγιάννη, καθηγήτρια στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό και Αντιπρόεδρος του τμήματος Πολιτικών επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συγγραφέας.                  
  3. Γιάννης Φίλης πρώην Πρύτανης, καθηγητής Συστημάτων παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγγραφέας και ποιητής.
  4. Πάνος Σταθόγιαννης, σεναριογράφος, συγγραφέας και ποιητής.
  5. Νίκος Μπουμπάρης φιλόλογος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας.              

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Γιάννης Γκιόλας δελτίο τύπου: Αίρονται τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑΜε τροπολογία-προσθήκη του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και 62 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , και του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, που συνυπόγραψαν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις» αίρονται επιτέλους τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

 Η σημαντική αυτή τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου. Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο ΟΓΑ διενεργεί αναδρομικό έλεγχο του χρόνου ασφάλισης. Αν διαπιστωθεί ότι ο ασφαλισμένος δεν πληρούσε εξ αρχής τις προϋποθέσεις ασφάλισης ή έπαψε κάποια

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί η δημοπράτηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς Ερμιονίδα


Ναύπλιο, 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός: Γιατί καθυστερεί δύο χρόνια η δημοπράτηση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς Ερμιονίδα, πότε θα δημοπρατηθεί το έργο και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου με θέμα την καθυστέρηση δύο ετών στη δημοπράτηση της  επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου σε Ερμιονίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του μεγάλου αρδευτικού έργου πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου προκειμένου να ενημερωθώ για την πορεία υλοποίησης του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα, δεδομένης της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώνεται στη δημοπράτηση του έργου  παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι υπάρχει το κριτήριο της συμπληρωματικότητας του έργου.

Γιάννης Γκιόλας δελτίο τύπου: Ορόσημο για το νεότερο Ελληνικό κράτος η Α Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου


Ο   βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας παραβρέθηκε  στις εκδηλώσεις για την 195η επέτειο  της Α Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , στη Νέα  Επίδαυρο.
Ο κ Γκιόλας παρέστη στην δοξολογία , κατέθεσε  στεφάνι στην αναθηματική στήλη  της Εθνοσυνέλευσης και στο σύντομο χαιρετισμό του  μίλησε για τη σημασία του γεγονότος αυτού  στη διαμόρφωση και εξέλιξη του νεότερου Ελληνικού κράτους.
Ο κ. Γιάννης Γκιόλας   τόνισε μεταξύ άλλων :
΄΄Είμαστε  σήμερα εδώ, στη  Νέα Επίδαυρο , για  να συμμετάσχουμε στο γιορτασμό της 195ης επετείου  από την  Α  Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων.

Ανδριανός δελτίο τύπου για την επέτειο της α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο


Ανδριανός για την επέτειο της α' Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο: Τη σημασία της α' Εθνοσυνέλευσης οφείλουμε όλοι να την έχουμε κατά νου, αλλά και να τη διαφυλάττουμε με τις δράσεις και την στάση μας.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για την α' Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο. Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Θέλω πρώτα απ' όλα, να καλωσορίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Επίδαυρο, τους επισήμους που τιμούν με την παρουσία τους τη σημερινή επέτειο. Και επιτρέψτε μου να αναφερθώ προσωπικά στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, που με την συμμετοχή του σήμερα στέλνει το μήνυμα της έμπρακτης αναγνώρισης της  σημασίας που έχει η Α' Εθνοσυνέλευση τόσο για την Ιστορία της ελεύθερης Ελλάδας, όσο και ειδικότερα για την πολιτική και κοινοβουλευτική μας Ιστορία. Κι αυτή τη σημασία οφείλουμε όλοι να την έχουμε κατά νου, αλλά και να τη διαφυλάττουμε με τις δράσεις και την στάση μας.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κοπή της πίτας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΕρμιονίδαςΠαρουσία των εργαζομένων,στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Β Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου ,έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Σωματείου.
Ψυχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του Σωματείου κ .Μπίμπα ,που επισήμανε διακριτικά ,αλλά με σαφή τρόπο την απουσία παρουσίας στην εκδήλωση  στελεχών του Δήμου Ερμιονίδας ,(πλειοψηφείας και μειοψηφείας)  που για άγνωστους λογους "γύρισαν " την πλάτη στο πιο μαζικό σωματείο της περιοχής μας. παρόλο που ειχαν επίσημα προσκληθεί όλοι.
Η απαισιόδοξη εκτιμηση της κατάστασης των εργατικών και

Ιστιοπλόοι ΑμεΑ ετοιμάζονται

Σήμερα ήταν μία ιδιαίτερη μέρα για τον όμιλο μάς Sailability Hellas η αγωνιστική ομάδα υποδέχθηκε και προπονήθηκε με την πρώτη αθλήτρια με προβλήματα όρασης που..
γίνεται ιστιοπλόος Χριστίνα Σκανδάλη και επίσης έγινε τεστ της ετοιμότητας της προαγωνιστικής ομάδας! Στης φωτογραφίες είναι η πρόεδρος Κική Βεντούρη Σέρφα που βοηθά τον αθλητή Λευτέρη Φωκιανό(αγωνιστική) για την επιβίβαση στο σκάφος, στην άλλη φώτο είναι η Ειρήνη Κουρουβανη (αγωνιστική) με την αθλήτρια Χριστίνα Σκανδάλη (προαγωνιστική) και στην επόμενη φώτο είναι ο Στράτος Αχλάτης (αγωνιστική) μαζί με την Ειρήνη Κουρουβανη (αγωνιστική)και τη Σοφία Δραγανιδου(αγωνιστική). Επίσης ένα


Χιλιάδες γυναίκες (κι όχι μόνο) διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

Χιλιάδες γυναίκες - κι όχι μόνο -  ξεχύθηκαν στους δρόμους των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου για να συμμετάσχουν στις «πορείες των γυναικών» που οργανώθηκαν υπέρ της προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων και κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που ορκίστηκε 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν σαν ένα ανθρώπινο ποτάμι που πλημμύρισε  τους δρόμους της Ουάσινγκτον, σε μία ιστορική για τα αμερικανικά δεδομένα πορεία κατά του Τραμπ,  στέλοντας μηνύματα ισότητας, αξιοκρατίας και ειρήνης στον πλανήτη.
Περισσότερα στο: tvxs

Τα πυρπολικά – Η πλωτή βόμβα 

Δημήτρης Τουτουντζής

Μετά το προηγούμενο θέμα μας, για τη ναυμαχία του Αργολικού, ας δούμε πως ήταν τα πυρπολικά ή μπουρλότα όπως τα έλεγαν οι αγωνιστές μας, όπως τόσο παραστατικά τα περιγράφει ο ιστορικός και συγγραφέας Νίκος Βασιλάτος, που αναρτήθηκε στον Ιστότοπο Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας.   argolikivivliothiki
Την ιδέα της δημιουργίας πλωτών εμπρηστικών βομβών, δηλαδή πυρπολικών, με στόχο τον εμπρησμό εχθρικών πολεμικών πλοίων, φαίνεται ότι πρώτοι την υλοποίησαν στη νεότερη εποχή οι Ολλανδοί, όταν στις αρχές του 17ου αιώνα κατά τη ναυμαχία των Ντάουνς (Downs), στα ανοικτά της Δουνκέρκης, καταναυμάχησαν έναν πολυπληθή αλλά δυσκίνητο ισπανικό στόλο. Έκτοτε και άλλοι ναυτικοί λαοί, όπως οι Άγγλοι, χρησιμοποίησαν πυρπολικά εναντίον εχθρών τους, στις θαλάσσιες πολεμικές τους περιπέτειες. Σε εξαιρετικά επιδέξιους όμως κατασκευαστές και χειριστές του τρομερού αυτού όπλου, εξελίχθη­καν οι Έλληνες ναυτικοί κατά τη διάρκεια της ελληνικής Επανάστασης. Τα πυρπολικά του ελληνικού στόλου έγιναν πραγματικά φρικτός εφιάλτης των κυβερνητών των μεγάλων οθωμανικών πλοίων, τα οποία στην ουσία ήταν πλωτά φρούρια.
Πριν από την ελληνική Επανάσταση, οι Ρώσοι, τον Ιούνιο του 1770, με μία τολμηρή και καλά οργανωμένη επιχείρηση πυρπολικών κατάφεραν να κατακάψουν μέσα σε λίγες ώρες τον πολυάριθμο οθωμανικό στόλο, που θέλοντας ν’ αποφύγει το μικρό αλλά εξαιρετικά επιθετικό ρωσικό στόλο, ναυλοχούσε στριμωγμένος στα ήσυχα νερά του Τσεσμέ. Οι Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούσαν τότε στα ρωσικά πλοία, ποτέ δεν ξέχασαν την τρομερή και καταστρεπτική δράση των πυρπολικών. Έτσι αμέσως μετά την έκρηξη της Επανάστασης κατασκεύασαν τα πρώτα πυρπολικά και πολύ γρήγορα εξελίχθηκαν σε επιδέξιους κατασκευαστές και χειριστές τους.


Κωνσταντίνος Νικόδημος - Πυρπολητής του 1821, σχέδιο του Καρλ Κρατσάιζεν.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Ορλάνδο, την ιδέα για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυρπολικού στη δυτική Ελλάδα είχε ο Σπετσιώτης θαλασσόλυ­κος Γεώργιος Μυργιαλής, ενώ στην Ανατολή τα πρώτα πυρπολικά δημιούργησε ο Γιάννης Δημουλίτσας, γνωστός με το προσωνύμιο Πατατούκος, σε συνεργασία με το Ρώσο Ιβάν Αφανάσιεβ.
Η ιδέα του Μυργιαλή είχε οικτρή αποτυχία αφού το πυρπολικό που δημιουργήθηκε στον Κορινθιακό κόλπο και οδηγήθηκε από τον Γεώργιο Παξινό κατά των οθωμανικών πλοίων που ναυλοχούσαν