Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

H Φωτιά .....και εμείς .


ΦΩΤΟ Γαρυφαλλιά Λίλη Σπάρου.
ΤΟΥ  ΙΧΝΗΛΑΤΗ

Η απώλεια του 20-25 % του δάσους της Κορακιάς..μόνο ώς συνολική αποτυχία μας μπορεί να αξιολογηθεί..Και το υπόλοιπο θα μπορούσε να καεί αν οι άνεμοι ήταν λίγο πιο δυνατοί,ή υπήρχε μια ανάλογη φωτια που θα μείωνε αναγκαστικά τα διαθέσιμα αεροσκάφη..

Παρόλο η προστασία του δάσους της Κορακιάς  το μεγαλύτερο στην Αργολίδα ,και με μεγάλη οικολογική αλλα και οικονομική αξία ηταν θεωρητικά σε πρώτη προτεραιότητα ,το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι σχέδιασμοί έγιναν ήταν λόγια του αέρα.γιατί βασίσθηκαν στη τήρηση της κλασσικής γραφειοκρατικής  τυπολατρίας.
Εδώ για να μη αφήσω χώρο για εντυπώσεις ,όλοι κινήθηκαν βάση των δυνατοτήτων τους και μάλιστα με αυταπάρνηση  και μερικές φορές με αυτοθυσία.
Απλά οι δυνατότητες ήταν μικρές για ένα τέτοιο συμβάν.Το τοπικό κλιμάκιο μας ,με το φιλότιμο  λιγοστό προσωπικό έκανε ότι μπορούσε ίσως και παραπάνω.Το ίδιο και οι εθελοντές με τα δύο οχήματα τους αλλα και όλοι αυτοί που πηγαν και βοήθησαν και πνίγηκαν στους καπνούς....
Θα μπορούσε αυτή η φωτιά να είχε σβηστεί στην αρχή ίσως .Αλλα η επόμενη ή η μεθεπόμενη θα είχε για το δάσος της Κορακιάς ή

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Τουριστική επένδυση 40 εκατ. σχεδιάζεται στην Ερμιονίδα στην έκταση του ξενοδοχείου Costa Perla

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ 
kathimerini 
Μία νέα τουριστική επένδυση 40 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ξενοδοχείο πολυτελείας και παραθεριστικές κατοικίες, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην Ερμιονίδα.
Την επένδυση θα υλοποιήσει η εταιρεία Golden Land Goutos, με την ανάπτυξη ιδιόκτητης έκτασης όπου λειτουργούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο Costa Perla. Την ανάπτυξη τoυ έργου έχει αναλάβει η εταιρεία Ζoniro. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα υφιστάμενα κτίρια θα κατεδαφιστούν σχεδόν πλήρως, προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέες τουριστικές εγκαταστάσεις. Η δομημένη επιφάνεια θα φθάσει τα 12.500 τ.μ. και θα αποτελείται αποκλειστικά από μπάνγκαλοου και πολυτελείς βίλες. Στις

Όταν τα ζώα βοηθούν αλλά ζώα. Δείτε το βίντεο και προσπαθήστε να μην κλάψετε.


Έλλη Βασιλάκη

ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΙ ...ΠΟΘΟΙ !!!


Γιώργος Μπόλμπος

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Φωτιά σε Θυνί- ΚορακιάΓύρω στις 16:00 σήμερα εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Θυνί- Κορακιά. Ο δυνατός αέρας επιδεινώνει την κατάσταση. Από ξηρά και αέρα προσπαθούν να την ελέγξουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η φωτ. του Στέλιου Σταματάκη

Ερμιόνη: Ο Σελήμ ζωγραφίζει


Για να ομορφύνει   τα παλιά κτίρια της Ερμιόνης ανέλαβε υπηρεσία ο Σελήμ και βάφει ολημερίς.
Δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό και δεν θα είναι η τελευταία, όσο υπάρχουν Ερμιονίτες που αγαπούν τον τόπο τους και  το δείχνουν προσφέροντας .
Μπράβο και ξανά μπράβο στο χορηγό!

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης


Godai Events - Summer 2016 Diminuita

Ο Αύγουστος μπήκε δυναμικά και φέρνει αυθεντικές gypsy jazz μουσικές στον κήπο του Godai! Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 22.00 υποδεχόμαστε τους Diminuita που φέρνουν τους ήχους από την άλλη όχθη του Ατλαντικού λίγο πιο κοντά μας! Συνδυάζοντας τη gypsy jazz του Django Reinhardt με την αμερικανική jazz, οι Diminuita θα μας «ταξιδέψουν» μουσικά μέσα από διασκευές αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Μετά από σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού, οι Diminuita The swing triο & Diminuita Quintet έρχονται στο Godai και δίνουν άλλη διάσταση στα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου!
Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Godai. Για τον λόγο αυτό οι Dj Mexican και Dj Yannis θα δίνουν ρυθμό στο καλοκαίρι σας όλο τον Αύγουστο!

Λούμη - Γιαννικοπούλου Αγγελική Δελτίο τύπουΠολιτικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις στον "Σερίφη" της Ερμιονίδας
Αγαπητοί Συνδημότες, αγαπητές Συνδημότισσες,
Περίμενα στο πολιτικό κείμενο της ανεξαρτητοποίησής μου και στις σοβαρότατες και τεκμηριωμένες με έγγραφα καταγγελίες μου, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας να απαντήσει πολιτικά.
Αντί αυτού όμως, συνέχισε να εκτοξεύει ψέματα, συκοφαντίες και λάσπη εναντίον μου, με το γνωστό κατινίστικο ύφος που τον χαρακτηρίζει, αναφερόμενος ταυτόχρονα σε προσωπικά θέματα, αφού εμπλέκει το όνομα του συζύγου μου.
Εγώ δεν αναφέρθηκα στο προσωπικό θέμα του Δημάρχου για το οποίο βοά όλη η Ερμιονίδα.....αλλά αν συνεχίσει να μιλά επί προσωπικού μπορώ να το κάνω.
Εγώ θα συνεχίσω να απαντάω πολιτικά και τεκμηριωμένα στα ψεύδη, στις συκοφαντίες και στις κατινιές του Δημάρχου.
Ουδέποτε συνεδρίασε η ολομέλεια της «Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας» όπως ψευδέστατα αναφέρει ο Δήμαρχος. Μάλιστα οι 83 υποψήφιοι με την παράταξη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, έχουν να συγκεντρωθούν από την 26η Μαΐου 2014, ενώ οι 30 εκλεγμένοι Δημοτικοί, Τοπικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. έχουν συγκεντρωθεί μόνο δύο φορές από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Στις 13/5/2016 έγινε μια συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου, δεκαπέντε Δημοτικών Συμβούλων και τεσσάρων Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων εκλεγμένων με την ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ., με μόνο θέμα, το ζήτημα συνεργασίας μεταξύ εμού και του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Η πρώτη Παιδική Χαρά «φιλική» στα Παιδιά με Αναπηρία στην Αθήνα

Πρώτη υπαίθρια παιδική χαρά για άτομα με αναπηρίες στην πρωτεύουσα είναι πλέον πραγματικότητα.
Εγκαινιάστηκε στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου κι αυτό ανοίγει τον δρόμο ώστε να δημιουργηθούν αντίστοιχα κέντρα και σε άλλες περιοχές της Αττικής και ευρύτερα της χώρας.
 Υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, ποδηλατοδρόμιο αλλά και γήπεδο μπότσε το οποίο είναι το επίσημο άθλημα των Special Olympics.
Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του δήμου και το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 23.500 ευρώ.
 Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι (Ερμιόνη)


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Για να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά..

Έως τις 8 Αυγούστου περιμένουμε τις συμμετοχές σας.

Στο video  στιγμές απο τον προηγούμενο διαγωνισμό.

12η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.


ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016  εγκρίθηκαν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δ Κ. Κρανιδίου  και  στη Δ.Κ. Πορτοχελίου.

Το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού στο Κρανίδι η παράταξή μας το ανέδειξε, ήδη από τις 27 Μαϊου 2015,  με επιστολή  του Γιώργου Σαμιώτη στον Πρόεδρο της Δημοτικής  Κοινότητας Κρανιδίου κ.  Γιάννη Κοντοβράκη με τίτλο ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

 Κατά την συζήτηση του θέματος είπαμε πως θα ψηφίσουμε ττις προτεινόμενες ρυθμίσεις, αν και αποσπασματικές, αλλά  πρέπει  σήμερα κιόλας να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή για την

Απάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή στην Ανεξαρτητοποίηση της κας Λούμη – ΓιαννικοπούλουΣε σχέση με την ανεξαρτητοποίηση της κας Λούμη-Γιαννικοπούλου, η οποία αφήνει διάφορες ανυπόστατες και αίολες κατηγορίες, οφείλω να απαντήσω ως Δήμαρχος και να παρουσιάσω τα πραγματικά γεγονότα, πληροφορώντας τους Δημότες για τα αίτια και τη χρονική στιγμή που οδήγησαν την κα Λούμη – Γιαννικοπούλου στην ανεξαρτητοποίησή της.
Τα όσα ισχυρίζεται είναι κατασυκοφαντικά για εμένα, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος λειτουργώ με αίσθημα δημοκρατίας και σεβασμού στους συνεργάτες μου και πάνω από όλα λαμβάνοντας αποφάσεις με συλλογικό πνεύμα και με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της πλειοψηφίας του Συνδυασμού και του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες η κα Λούμη – Γιαννικοπούλου δεν σεβάστηκε.
Ουδέποτε ενημέρωσε την πλειοψηφία και εμένα προσωπικά, ως Δήμαρχο, για τα θέματα, που δήθεν διαφωνεί, όψιμα πλέον, μετά την ανεξαρτητοποίησή της,  που έγινε αφού προηγουμένως στις 13/5/2016 είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από την ολομέλεια της Παράταξής μας «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας» για την

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης δελτίο τύπου

.

Σχεδιάζοντας το Λύκειον Επιδαύρου: Δείτε την παρουσίαση

greekfestival 
Κεντρική επιδίωξη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης είναι η ίδρυση, αρχής γενομένης από το 2017, του Λυκείου Επιδαύρου, ενός Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος, που θα συμπεριλαμβάνει διαφορετικές αισθητικές τάσεις, καλλιτεχνικές “σχολές”, μεθόδους και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, από τις πιο παραδοσιακές έως τις πιο ριζοσπαστικές. Ο νέος αυτός εκπαιδευτικός θεσμός που θα απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από ολόκληρο τον κόσμο έχει στόχο να ζωντανέψει την περιοχή μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και τη συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών. Σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση με την τοπική κοινωνία παρουσιάζουμε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, μπολιάζοντας με τις ιδέες και τις προτάσεις μας την υλοποίησή του. Με τη συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου.

Χόκινγκ: Αν δεν επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του πλούτου θα καταστραφούμε ως είδος

tvxs 
Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον του ανθρώπινου είδους αν η ανθρωπότητα δεν επαναπροσδιορίσει το ρόλο του πλούτου και του χρήματος στη σύγχρονη κοινωνία.
Ο Βρετανός Στίβεν Χόκινγκ μέσα από το άρθρο του, το οποίο έγραψε με αφορμή το Brexit, προτείνει μια νέα αφήγηση, καλεί σε αλλαγή των θεμελιωδών παραδοχών σχετικά με τον πλούτο, την ιδιοκτησία, το «“δικό μου” και “δικό σου”», μακριά από τον «στενόμυαλο ορισμό του πλούτου και από την αποτυχία μας να τον κατανέμουμε πιο δίκαια, τόσο στο εθνικό επίπεδο, όσο και πέραν των εθνικών συνόρων».
«Αν δεν συμβεί αυτό δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του είδους μας […] Πρέπει να μάθουμε να τον μοιραζόμαστε με περισσότερη δικαιοσύνη. Αν το κάνουμε αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα όριο σε εκείνα που οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν από κοινού», σημειώνει.
Ολόκληρο το άρθρο:

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

...ποιός Κοέλιο;... !


Πώς να πιστέψουν οι άπιστοι
τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη;

   Ξεχνούν πως η ψυχή του ανθρώπου γίνεται παντοδύναμη, όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα. Τρομάζεις όταν, ύστερα από πικρές δοκιμασίες, καταλαβαίνεις πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου, τρομάζεις… γιατί δεν μπορείς πια να βρεις δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άνανδρες πράξεις σου, ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους.
   Ξέρεις πως εσύ, όχι η μοίρα, όχι η τύχη, μήτε οι άνθρωποι γύρω σου, εσύ μονάχα έχεις, ό,τι και αν κάμεις, ό,τι και αν γίνεις ακέραιη την ευθύνη.
   Και ντρέπεσαι τότε να γελάς, ντρέπεσαι να περγελάς αν μια φλεγόμενη ψυχή ζητάει το αδύνατο.

Καλά πια καταλαβαίνεις πως αυτή ‘ναι η αξία του ανθρώπου:
να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο·
και να ‘ναι σίγουρος πως θα το φτάσει, γιατί ξέρει πως αν δε λιποψυχήσει, αν δεν ακούσει τι του κανοναρχάει η λογική, μα κρατάει με τα δόντια την ψυχή του κι εξακολουθεί με πίστη, με πείσμα να κυνηγάει το αδύνατο, τότε γίνεται το θάμα, που ποτέ ο αφτέρουγος κοινός νους δε μπορούσε να το μαντέψει:
το αδύνατο γίνεται δυνατό.


Νίκος Καζαντζάκης
απόσπασμα από το έργο του «Ο Καπετάν Μιχάλης» 
 
Έλλη Βασιλάκη


12η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.


Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

O ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣO ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ

Παίρνοντας σχεδόν καθημερινά δυο κυπελλάκια καπουτσίνο, σε βάση, και φρέντο καπουτσίνο το καλοκαίρι, για το σπίτι, έναν μέτριο κι έναν σκέτο, σερβίροντάς τους, δεν παραλείπω να δω ποιος είναι ο σημειωμένος άλλοτε με Μ ( μέτριος) κι άλλοτε με Σ (σκέτος). Συνήθως τον ένα απ' τους δύο σημειώνουν. Τις σπάνιες φορές που ο καφεπώλης ξεχνάει να σημειώσει, τα μαγικά αυτά, με τον μαρκαδόρο, αρχικά, βουτώντας το καλαμάκι τούς ξεχωρίζω απ' τη γεύση, άλλοτε με την πρώτη άλλοτε με την δεύτερη. Αλλά σήμερα, έπεσα σε μια λεπτομέρεια καθημερινότητας αρκούντως συγκινητική. Η όμορφη, γελαστή κοπέλλα που τους σημείωσε είχε ολογράφως σημειώσει και στα δύο κύπελλα -πράγμα σπάνιο-, ''Μέτριος'' στο ένα, και ''Σκέτος'' στο άλλο. Ολογράφως, και μάλιστα με τόσο ωραίο καλλιγραφικό χαρακτήρα! Μού τους πρόσφερε λέγοντάς μου ''Καλή σας Κυριακή'', ενώ απ' το ανοιχτό ντεκολτέ της έπαλλε ένα υπέροχο στήθος.


ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Σταθμός για τη διεθνή πολιτιστική δημιουργία το Λύκειο Επιδαύρου»

Σταθμό για την εξέλιξη της πολιτιστική δημιουργία με άξονα αναφοράς το αρχαίο δράμα και την αρχαία τραγωδία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη δημιουργία του «Λυκείου Επιδαύρου» στο χώρο της αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο θα απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών απ’ όλο τον κόσμο, κατά τη συνάντησή του με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και το στέλεχος του Φεστιβάλ κ. Παναγιώτη Δούρο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει σε όλα τα επίπεδα τη δημιουργία του Λυκείου Επιδαύρου, ώστε αφενός να επιτευχθεί ο στόχος να λειτουργήσει ήδη από την επόμενη χρονιά, αφετέρου, να αποτελέσει τον πυρήνα σύγχρονου διαλόγου, εξέλιξης και διάδοσης του αρχαίου δράματος, «ώστε να επαναπροσδιορίσουμε και να προσελκύσουμε το διεθνές καλλιτεχνικό ενδιαφέρον πάνω στις παραδοσιακές πολιτισμικές μας αξίες», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.