Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης...Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.


Οδυσσέας Ελύτης, Εν λευκώ  (1992) "μικρά έψιλον"Τζένη Ντεστάκου

Λες να κολλήσω από τις συσκευασίες?

ΠΙΘΑΝΑ. 
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
2-3 ημέρες παραμονή του ιού σε πλαστικό και ανοξείδωτο ατσάλι.
Τουλάχιστον 24 ώρες σε χαρτόνι.
4 ώρες σε χάλκινα αντικείμενα.
(πολλές μελέτες για το θέμα "τρέχουν" αυτή τη στιγμή)
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ειδικά για τις ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
αλλά και φακέλλους αλληλογραφίας 
ή πακέτα που λαμβάνουμε στο σπίτι.


1) Πλύσιμο των συσκευασιών με νερό και σαπούνι, μετά πλένουμε χέρια, ξεπακετάρουμε και αποθηκεύουμε τα προϊόντα.

2) Απολυμαίνουμε τις συσκευασίες με οινόπνευμα και μετά ξεπακετάρουμε. 

3) Τοποθετούμε τα προϊόντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, ακόμη καλύτερα στη βεράντα, όπου η επίδραση του αέρα και των ηλιακών ακτίνων βοηθούν στην ταχύτερη αδρανοποίηση των σωματιδίων του ιού. 
Τα αφήνουμε εκεί για 3 μέρες και μετά ξεπακετάρουμε.
Όποια λύση ταιριάζει στο κάθε υλικό, εννοείται.


Προσθέτω εδώ ότι καλό είναι να κάνουμε τις αγορές μας σε τρόφιμα από επιχειρήσεις που βλέπουμε ότι τηρούν κανόνες ασφαλείας και γενικά εμπιστευόμαστε για την καθαριότητά τους.


ΠΗΓΕΣ: 
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, 
National Institute for Health, 
Food Packaging forum

Παρακαλώ όποιος θέλει ας διαδώσει τις οδηγίες
Έφη Λαμπρινίδου, Ιατρός Βιοπαθολόγος

Κοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη

Αναστάσιος Γανώσης: Προτάσεις για οικονομική ενίσχυση και ελάφρυνση των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης από τους ΟΤΑ Α και Β βαβμού.


Προτάσεις για οικονομική ενίσχυση και ελάφρυνση των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης από τους ΟΤΑ Α και Β βαβμού.

Οι ραγδαίες και  πρωτοφανείς εξελίξεις για την παγκόσμια κοινότητα που φέρνει η πανδημία του κορονοϊού είναι καταστροφικές σε μεγάλο βαθμό προμηνύοντας έτσι ένα μέλλον αβέβαιο. Οι οικονομικές πληγές για τις πάσης φύσεως επιχειρήσεις είναι πολύ μεγάλες και η οικονομία μας δέχεται μια ακόμη μαχαιριά μέσα σε όλη αυτή την 10ετή μνημονιακή περίοδο. Στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης( καφετέριες, μπαρ ,εστιατόρια) θα είναι τεράστιες οι οικονομικές συνέπειες και σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμες για πολλές επιχειρήσεις. Αυτοί που μιλάνε για ευκαιρίες που θα παρουσιάζονται πάντα μετά από μια κρίση απλά δεν έχουν αναλογιστεί το ύφος της κρίσης αυτής που περνάμε και πώς η πανδημία του κορονοϊού θα αλλάξει για μερικά χρόνια την συχνότητα μετακινήσεων και ταξιδιών, πράγμα που θα αναγκάσει την πρώτη παγκοσμίως κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα να επαναπροσδιοριστεί. Μιλάμε για μια χρονιά ξεκάθαρα χαμένη όπου όσοι τα καταφέρουμε εν τέλει απλά θα έχουμε διαφυλάξει τα νώτα μας και τίποτα παραπάνω.

Η απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους ξεκίνησε απόψε στον Δήμο

Η απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους ξεκίνησε απόψε στον Δήμο μας. Όλη νύχτα το συνεργείο της εταιρείας θα επιχειρεί στο Κρανίδι, την Κοιλάδα και το Πορτοχέλι όπως έχουμε ενημερώσει. Αύριο συνεχίζουμε στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου μας. Η υγεία των συνδημοτων μας αποτελεί βασικό μας μέλημα!
O Δήμαρχος Ερμιονίδας
Γιάννης ΓεωργόπουλοςΠαρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου

Κρανίδι, 20.03.2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η συμβολή της κυρίας Φωτεινής Λιβανού στην ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας είναι ευρέως γνωστή. Στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες της περιοχής που αγαπά και επέλεξε να περνά μέρες ξεκούρασης και αποφόρτισης η κυρία Φωτεινή Λιβανού χρόνια τώρα δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της, τις περισσότερες φορές αθόρυβα και σιωπηλά. 
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά αυτήν την ευεργέτιδα του τόπου μας, που ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημά μας διέθεσε το ποσό των 5.400 ευρώ για την προμήθεια αντιδραστηρίων τεστ άμεσης διάγνωσης κορωνοϊού COVID-19, εξασφαλίζοντας την διάγνωση τυχόν ύποπτων περιστατικών από το μηχάνημα που τοποθετήθηκε στο      Γ.Ν. Αργολίδας, με την συμμετοχή των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων
Χωρίς αυτή τη βοήθεια, όπου με μεγάλη προθυμία προσέφερε η κυρία Φωτεινή Λιβανού, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν θα μπορούσε την δεδομένη περίοδο να εξασφαλίσει στους δημότες του αυτό το προνόμιο.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κρανίδι, 20.03.2020

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η περίοδος αυτή αναμφισβήτητα είναι δύσκολη για όλους μας. Αρκετά δύσκολη είναι όμως και για τους επαγγελματίες που αγωνίζονται καθημερινά για να καλύψουν την οικονομική ζημία που προέρχεται από την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων.
Ως Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος πλήρως το οικονομικό πλήγμα που υφίστανται οι επιχειρηματίες του Δήμου μας, την Δευτέρα 23.03.2020 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσω εκτός ημερησίας διάταξης ως θέμα ψήφισης την «Αναστολή όλων των πάσης φύσεως πληρωμών προς τον Δήμο» από τους επαγγελματίες για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και μη εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.
Οφείλουμε, Πρέπει και Είμαστε πάντα δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας. 
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας 

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Η Κοινότητα Ερμιόνης θέλοντας να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Σφυρή, παραθέτει την κάτωθι επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας
“Ο ξαφνικός θάνατος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή μέσα σε ένα τρομερά δύσκολο και σκιώδες κλίμα λόγω της πανανθρώπινης πανδημίας που πλέον γιγαντώνεται καθημερινώς ανάμεσα μας ήρθε ως ακόμη ένας κεραυνός εν αιθρία.
Κεραυνός εν αιθρία σε όλους εμάς που ασχολούμεθα με τον Δημόσιο βίο και όλους τους συμπολίτες μας και φίλους της περιοχής μας.
Μείναμε σιωπηροί, άφωνοι, συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, με την ταχύτητα εκείνη που πάντα τα γεγονότα προκαταλαμβάνουν και ισοπεδώνουν τις οποιεσδήποτε ταπεινές επιπόλαιες – επιθυμίες, ουτοπικές και φιλόδοξες σκέψεις της καθημερινότητας μας και συμπεριφοράς.
Η είσοδος του Δημήτρη Σφυρή στην κοινωνική – επιστημονική – επαγγελματική και δημόσια δράση της Επαρχίας μας υπήρξε καίρια δυναμική και αξιοπρόσεκτη και τάραξε τα συντηρητικά και τοπικιστικά επαρχιακά δεδομένα έτσι και η έξοδος του είναι συνταρακτική και συγκλονιστική.
Στηριζόμενος στις προσωπικές του επιλογές και στην προσωπική του δράση και συνεργαζόμενος με φίλους και κριτήριο την αγάπη για τον τόπο και την διάθεση προσφοράς προσπερνώντας κομματικούς σωλήνες και πολιτικό καιροσκοπισμό θέλησε να διοικήσει τον τόπο μας, έναν τόπο που επέλεξε ο ίδιος να αγαπήσει και να στεγάσει την ζωή του.
Η έξοδος του συγκλονίζει το κοινωνικό μας θυμικό αλλά και το υπαρξιακό μας γίγνεσθαι. Όμως τέτοια γεγονότα ας σηματοδοτήσουν μιαν ουσιαστική αναθεώρηση αξιών και πραγμάτων που στην ταχύτητα της καθημερινής μας συμπεριφοράς παρασύρουν όλους μας προς στον μεγάλο εχθρό του Δημοκρατικού μας ιδεώδους τον λαϊκισμό.
Ενός Δημοκρατικού ιδεώδους που είναι αναγκαίο για την πολιτική – κοινωνική – προσωπική μας λειτουργία και έχει ως βασικό στοιχείο του και τη διαφωνία.
Η διαφωνία που όχι μόνο δύναται να εκφράζεται και να τεκμηριώνεται αλλά και να υποστηρίζεται με μαχητικότητα μέσα στα Δημοκρατικά πλαίσια.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Δελτίου Τύπου που αφορά τις απολυμάνσεις


Ο Δήμος Ερμιονίδας, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει, λαμβάνει όλα τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση και μη εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19. Η υγεία των πολιτών αποτελεί βασικό μας μέλημα και την περίοδο αυτή θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο για να προστατεύσουμε τους δημότες μας. Η υπεύθυνη στάση όλων μας, θα καθορίσει την έκβαση αυτής της περιπέτειας.
Μέχρι στιγμής, με ευθύνη της Υπηρεσίας μας, έχουν γίνει απολυμάνσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, στο Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας, και σε όλα τα οχήματα των εν λόγω Υπηρεσιών. Παράλληλα απολυμάνθηκαν όλα τα Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα, οι αποθήκες τα οχήματα και οι χώροι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, οι εκκλησίες και ο περιβάλλων χώρος αυτών.
Ακόμα, έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, η απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας (όπως πλατείες λιμάνια κλπ.) από ειδικό όχημα της αναδόχου εταιρείας.
Ενημερωτικά το πρόγραμμα απολυμάνσεων.
Βράδυ Παρασκευής : Πορτοχέλι, Κρανίδι, Κοιλάδα.
Βράδυ Σαββάτου: Φούρνοι, Δίδυμα, Λουκαΐτι, Ηλιόκαστρο, Θερμησία, Ερμιόνη, Ράδο.
Γραφείο Δημάρχου

Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του τέως Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας

Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του τέως Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας, εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημητρίου Σφυρή

Περίληψη της υπ' αρ. 70/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, με την υπ' αρ. 70/2020 απόφασή του με θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του τέως Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας, εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου κι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημητρίου Σφυρή», αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
  • Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος, Δημητρίου Σφυρή
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημαρχείο και σε όλα τα κοινοτικά καταστήματα του Δήμου Ερμιονίδας κατά την ημέρα της κηδείας
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Να παραστεί μόνο το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (στο πλαίσιο λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19) στην εξόδιο ακολουθία και να παρακολουθήσει την επικήδειο πομπή στ. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΦΥΡΗ

Η οικογένεια του εκλιπόντος  Δημητρίου  Σφυρή επιθυμεί,  αντί στεφάνων,
να κατατεθούν  χρήματα  στο Σύλλογο φίλων παιδιών  με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ :  5017-005517-191
IBAN: GR 95 0172 0170 0050 1700 5517 191


Παρακαλούμε στην κατάθεση να δηλώνεται το όνομα του καταθέτη και ο
λόγος της κατάθεσης.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                       19-3-2020

 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ
    Θλίψη μας προξένησε η πληροφορία  για την απώλεια   του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.
    Ένας άνθρωπος που αγάπησε το Κρανίδι και  την Ερμιονίδα και προσέφερε τις υπηρεσίες του στη καινούργια του πατρίδα,  «έφυγε»  για πάντα.   Η παρουσία του στα κοινά και ιδιαίτερα  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπήρξε σημαντική και σημάδεψε με τη διαδρομή του την αυτοδιοικητική πορεία της Ερμιονίδας.
  Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
                                                             ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
                                                ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΙΛΜΕ. Συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Δημήτρη Σφυρή

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣΣυλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Δημήτρη Σφυρή 

Το ΙΛΜΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.

Ο εκλιπών ως Δήμαρχος υπήρξε αρωγός του Μουσείου μας.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να χαρίσει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος
Τίνα Αντωνοπούλου

Ανάγκη απόκτησης ενός καινούριου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Φίλοι και φίλες του ΚΥ Κρανιδίου, 
όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, το κέντρο υγείας διαθέτει δύο ασθενοφόρα που προέρχονται από δωρεές, το ένα από τον αείμνηστο Κ. ΔΗΜΟΤΣΗ Η' ΕΛΛΗΝΑ και το δεύτερο από τον Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου, τα οποία συγκαταλέγονται στην δύναμη του κέντρου υγείας απο το 2007.
Στα 13 έτη "προϋπηρεσίας" έχουν διανύσει πάνω από 400.000χλμ με αποτέλεσμα την φθορά τους, σε σημείο που καταντάει ασύμφορο το κόστος συντήρησης κι επιπλέον η παλαιότητα τους καθιστά δυσεύρετα τα ανταλλακτικά τους...
Η χιλιομετρική απόσταση από το πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο και οι χρόνοι που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια διακομιδή επιβάλλουν την διάθεση και δεύτερου ασθενοφόρου. Τους τελευταίους μήνες, παρά την στήριξη που έχουμε απο τον ΣΦΙΠ, βρισκόμαστε για αρκετό διάστημα με ένα μόνο ασθενοφόρο, αφού ένα εκ των δύο θα βρίσκεται για επισκευή...
Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του κέντρου υγείας και δεδομένων των συγκυριών απευθύνουμε κάλεσμα σε όποιον δύναται, να γίνει αρωγός στην προσπάθεια απόκτησης ενός καινούριου ασθενοφόρου. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
ο Δ/ντης ΚΥ Κρανιδίου
Ι. Μουστάκας

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση σχετικά με την λαϊκή αγορά

Έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκής Αγοράς Ερμιόνης, χθες Τρίτη 17.03.2020 και την ομόφωνη απόφασή της για την ακύρωση της δραστηριοποίησης των επαγγελματιών πωλητών βιομηχανικών ειδών, το θέμα θα συζητείτο ως έκτακτο στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία ματαιώνεται λόγω θλιβερού συμβάντος.
Εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία λόγω των έκτακτων μέτρων, σχετικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών και λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα απόφαση της Επιτροπής Λαϊκής Αγοράς Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, ανακοινώνουμε την ακύρωση δραστηριοποίησης των επαγγελματιών πωλητών βιομηχανικών ειδών (ένδυσης, υπόδησης κλπ.) από την 19η Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας απόφασης, καθώς και την τήρηση όλων των μέτρων (τήρηση αποστάσεων 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων των πωλητών και λοιπών) τα οποία έχουν ανακοινωθεί σχετικά με την αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.
Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

Μήνυμα Δημάρχου Ερμιονίδας

Η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του τέως Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, βύθισε στο πένθος την Ερμιονίδα. Ως Δημοτική Αρχή θα πράξουμε όσα προβλέπονται από τον Νόμο αλλά και την συνείδηση μας, για να τιμήσουμε την μνήμη του Δημήτρη Σφυρή.
Στην σύζυγό του, τις κόρες του, τους συγγενείς του και τους συνεργάτες του, εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια για τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατό του. Καλό ταξίδι Δημήτρη Σφυρή.
Καλή Ανάπαυση.
Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Γεωργόπουλος

ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ

Εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του, στους συνεργάτες του και στα μέλη της Δημοτικής Παράταξης του τέως Δημάρχου Κρανιδίου και Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή. 
Τα τελευταία 20 χρόνια μαζί πορευτήκαμε τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Σε αρκετά συμφωνούσαμε, σε περισσότερα διαφωνούσαμε. Το βέβαιο είναι ότι έβαλε την σφραγίδα του στην ιστορία της τοπικής κοινωνίας. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην πολιτιστική δράση, στο επιχειρείν, στον αθλητισμό, στην αρχιτεκτονική δημιουργία. Μεγάλη η απώλεια για όλους μας και ιδιαίτερα για την οικογένεια του. 
Καλό παράδεισο. 

Για την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
Ο επικεφαλής
Αναστάσιος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 
                                        
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αιφνίδια και πρόωρη απώλεια, του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας και φίλου του Ερμιονικού Συνδέσμου,  Δημήτρη  Σφυρή, το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει προς την οικογένειά του, ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια.

ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν χωράει ο νους μας την είδηση. Είναι δύσκολο, όντας ακόμα μουδιασμένοι από τον ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Σφυρή, να βάλουμε λέξεις σε σειρά και να εκφράσουμε αυτό που μας συμβαίνει.

Όσοι είχαν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί του, σε οποιοδήποτε πλαίσιο, θα συμφωνήσουν σίγουρα σε ένα πράγμα. Ότι ο Δημήτρης Σφυρής αγάπησε την Ερμιονίδα σαν να ήταν δική του γενέτειρα, σαν να ένιωθε ιστορικό χρέος να την υπηρετήσει. Και αυτό έπραξε. Χωρίς να λογαριάσει κανένα κόστος, χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές, σε βάρος της σταδιοδρομίας του, στερώντας πολύτιμο χρόνο από την ίδια του την οικογένεια.

Είμαστε συγκλονισμένοι. Η θλίψη δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε λέξεις. Έφυγε μια σημαντική προσωπικότητα για την Ερμιονίδα, το ειδικό βάρος της οποίας δύσκολα θα αναπληρωθεί. Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή, προς την οποία εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.


Ομάδα Επικοινωνίας ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.

Ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αργολίδας Δημήτρη Σφυρή


ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
Βουλευτής Αργολίδας - Νέα Δημοκρατία 
                                                           18 Μαρτίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αργολίδας Δημήτρη Σφυρή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο του φίλου Δημήτρη Σφυρή, ενός ανθρώπου με ήθος, ακεραιότητα και ακαταπόνητη βούληση προσφοράς στην Ερμιονίδα την οποία με συνέπεια και αποτελεσματικότητα υπηρέτησε ως Δήμαρχος. Ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αγάπη των συμπολιτών θα μείνουν άσβεστα τεκμήρια της πορείας του. Στη σύζυγό του και τις κόρες του, καθώς και στους συνεργάτες του στη δημοτική παράταξη εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΝΕΔΥΠΕΡ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗΤετάρτη 18 Μαρτίου 2020Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.Ένας  σημαντικός άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ερμιονίδας δεν είναι πια κοντά μας.Ο  Δημήτρης Σφυρής είχε μια μακρά πορεία στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας, τον οποίο υπηρέτησε τα τελευταία  20 χρόνια  με καθοριστικό τρόπο και σημαντικές αποφάσεις.Η παράταξή μας  και εγώ  προσωπικά εκφράζουμε τα  ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.Για τη ΝΕΔΥΠΕΡΤάσος Τόκας 

Ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος Δημητρίου Σφυρή

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
Ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος Δημητρίου Σφυρή

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας  και τη  συμπαράστασή 
σας στη θλίψη μας  για την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου
 και πατέρα. 

Με δεδομένη όμως τη γενικότερη απαγόρευση  για αποφυγή συνωστισμού
του κόσμου,λόγω της πανδημίας, σας γνωρίζουμε ότι  η οικογένεια μας  δε θα δεχθεί κόσμο
στην κατοικία  μας για έκφραση συλλυπητηρίων.


 Η σύζυγος Ζιζή Σφυρή
 Οι κόρες Σοφία & Μπέτη Σφυρή

Λάζαρος-Ακης Γούτος: Όσο ζούμε, δημιουργούμε και αγαπάμε

 Τις προάλλες ο Κώστας, προχτές ο Δήμος και σήμερα ο κύριος Δημήτρης, άνθρωποι γνωστοί , φίλοι , άνθρωποι που πρόσφεραν στην κοινωνία από διαφορετικούς δρόμους σε ξεχωριστούς τομείς, όμως όλοι με την ίδια αγάπη για την Ζωή. 
 Δυστυχώς μέσα σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε όλοι, έχουμε και αυτές τις απώλειες...
 Όλα αυτά ας μας δώσουν ένα Μάθημα , ας μας θυμίσουν ότι στην ζωή , πρέπει καταρχήν απλά να την ΖΕΙΣ..  
 Όσο ζούμε, δημιουργούμε και αγαπάμε, με σεβασμό στο πολύτιμο δώρο που μας έχει δοθεί, παραμένουμε ζωντανοί. 
Καλό παράδεισο Κώστα, Δήμο και κύριε Δημήτρη.


Λάζαρος-Ακης Γούτος 

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σφυρής


Αιφνιδίως  τες τη νύχτα απο ιατρικό πρόβλημα.  Στην οικία του,ενοιωσε δυσφορία,ζήτησε βόηθειε , πήγε άμεσα ασθενοφόρο, και κ ιατρός καρδιολογός της περιοχής μας ,αλλά παρά  τις προσπάθειες όλων δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή. Περισσοτερα αργότερα αλλά η ουσία σε μια δύσκολη εποχή ένας άνθρωπος σημαντικός για την Ερμιονίδα ¨εφυγε¨ .
Συλληπητήρια στους οικείους του .
Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες .για την δυσάρεστη εξέλιξη .
¨Ϊ¨

Ιχνηλάτης


Καλό ταξίδι Δημήτρη..
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Την περασμένη Κυριακή,  Κυριακή συννεφιασμένη – ποδοσφαιρική,  μια άλλη Γαλανόλευκη φανέλα με το Νο 9 του Ερμή Ερμιόνης άφησε το γαλάζιο της Θάλασσας για να ταξιδέψει στο λευκό του Ουρανού.
Ο Δήμος Λαζάρου ο τελευταίος μεγάλος της φανέλας με το Νο 9 του Ερμή μας, ένας εκπρόσωπος της τελευταίας μεγάλης γενιάς που δόξασε την ιστορία της τοπικής μας ποδοσφαιρικής αγάπης, τον Ερμή Ερμιόνης, τον Ερμή του τόπου μας και τόσων γενιών έφυγε για να ταξιδέψει σε ποδοσφαιρικούς παραδείσους των αγγέλων…
Πιστός όπως πάντα στο Κυριακάτικο μεσημεριανό που αυτός και τα άλλα παιδιά της γενιάς του, μας προσκαλούσαν όλους, μικρούς και μεγάλους,   φίλους και μη, άνδρες και παιδιά, παππούδες και εγγόνια, γυναίκες και κοριτσόπουλα σε μια πατριωτική συνύπαρξη, σε ένα κοινωνικό γεγονός, σε μια ποδοσφαιρική εκδήλωση, προσφέροντας δεκάδες συναισθήματα χαράς – λύπης- υπερηφάνειας- γοητείας- τοπικής ανάτασης- συναδέλφωσης -ομαδικότητας – κοινωνικοποίησης και τόσα άλλα που ξέρει και  μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο.
Για όλα αυτά και ακόμη άλλα τόσα αγαπητέ  Δήμο, ως κοινωνία, ως πολίτες αυτού του τόπου, ως Ερμιονίτες σε ευχαριστούμε γιατί και εσύ ως ένας μεγάλος κρίκος της 85χρονης ιστορίας της ομάδας μας , μας έκανες με την πολύχρονη αθλητική σου παρουσία στον Ερμή μας να νοιώθουμε  πολύ υπερήφανοι , ως πολίτες της γενέτειρας πόλης μας.
Σου ευχόμαστε καλό ταξίδι για το γήπεδο των Αγγέλων….
Μπορεί αυτή η μάχη να χάθηκε γιατί η μπάλα να κτύπησε στο δοκάρι στο τελευταίο λεπτό ….. όμως  μέσα στην μεγάλη μας πίκρα  σου λέμε ότι άφησες πίσω σου και μαζί μας δύο άξια αγόρια, τον Ανάργυρο και τον Νίκο που μαζί με την μητέρα τους την Άννα σε όλη αυτήν την πρόσκαιρη ζωή σου τους έμαθες με τον καλύτερο τρόπο να βαδίζουν με αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και μεγάλη αγάπη για την Ερμιόνη και τον τόπο καταγωγής τους.

Απολύμανση στην Κοινότητα Ερμιόνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 17/3/2020 η Κοινότητα Ερμιόνης με ιδιωτικό πιστοποιημένο συνεργείο απολύμανσης έκανε απολύμανση στο Λιμεναρχείο Ερμιόνης, στο Ταχυδρομικό κατάστημα Ερμιόνης, στον σταθμό ΤΑΧΙ και στον  επιβατικό σταθμό της κεντρικής προβλήτας για προληπτικούς λόγους

Ο Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη (Rap Group), ζητά να προσλάβει άτομα στο Κρανίδι


Θέση Εργασίας στο Κρανίδι Αργολίδας
 
Ο Όμιλος Εταιρειών Π. & Δ. Ραψωματιώτη (Rap Group), ζητά να προσλάβει άτομα στο Κρανίδι Αργολίδας στις εξής θέσεις εργασίας:
  • 1 οδηγός οχήματος Ε’ κατηγορίας
  • 1 χειριστής μηχανημάτων έργου 
Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: info@rapgroup.gr

Βασίλης Γκάτσος: Κορώνη και ιός.

Ιός: Το βέλος, "ήκεν κομήτην ιόν", έρριψε φτερωτό βέλος. Το δηλητήριο των όφεων. (L.S.).
Κορώνη:  παν πράγμα αγκιστροειδές, κυρτόν ή καμπύλον ως το ράμφος του κόρακος. (L.S.).
Κορωνίς: Στέφανος πεπλεγμένος εξ ίων.  (L.S.).

Έτσι με τον Κορωνο- ή Κορωνα-  ϊόν κάνει και η γλώσσα μας στην κυριολεξία τον γύρο του κόσμου.

Συνήθεια των παλαιών νοικοκυρών: Κεντούσαν γύρω από έναν καθρέφτη ία και πτηνά. Ανάμεσά τους απλωνόταν με ωραία γράμματα η λέξη ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Την "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" την έβαζαν σε μέρος που να την έβλεπαν όλοι όταν ξυπνούσαν. Συνήθως εκεί που θα έπλεναν το πρόσωπο. Η μέρα που έρχεται είναι πάντα μια Καλή Μέρα.

Κεντούσαν ία και πτηνά, κι ανάμεσά τους με ωραία γράμματα τη φράση ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟ. Την έβαζαν σε μέρος του σπιτιού πολυσύχναστο,  να την βλέπουν όλοι.

Μη νομίζουμε ότι ήταν παλιά η ζωή τόσο ξένοιαστη στην καθημερινότητά της, όπως τη ζήσαμε μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Τον Μεσαίωνα αγόραζες από τον έμπορα και έρριχνες το νόμισμα σε ένα πήλινο κεσεδάκι γεμάτο ξύδι. Από κει σου έδινε τα ρέστα.
Ο καθένας κρατούσε στο χέρι ένα ραβδί, μπαστούνι, μαγκούρα. Ο νόμος απαγόρευε να σε πλησιάσει κάποιος μέσα στον ζωτικό χώρο ασφαλείας σου που καθοριζόταν από ένα κύκλο με ακτίνα το ραβδί σου. Είχες δικαίωμα να τον κτυπήσεις χωρίς συνέπειες.
Το βράδυ απαγορευόταν να κυκλοφορείς χωρίς να κρατάς φαναράκι, ώστε να σε εντοπίζει ο άλλος.
Όποιο πλοίο πλησίαζε λιμάνι, άραζε μακριά, σε προκαθορισμένο σημείο, για σαράντα μέρες υπό την επιτήρηση γιατρού και αρμοδίων (Καραντίνα, από το καράντ = 40). Μετά επιτρεπόταν να μπουν στο λιμάνι. Τα περισσότερα εμπορεύματα υποχρεωτικά πλένονταν ή απολυμαίνονταν με τις τότε γνώσεις, πριν διατεθούν στο εμπόριο.
Ο γιατρός του Μεσαίωνα, αργότερα και ο φαρμακοποιός ήσαν οι μόνοι που γνώριζαν την κατάσταση υγείας των οικογενειών, κυρίως όσον αφορούσε βαριές ασθένειες που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά. Δεν γινόταν γάμος, αν δεν τους συμβουλεύονταν διακριτικά οι γονείς των παιδιών.
Τα φάρμακα αρχίζουν ουσιαστικά με την πενικιλλίνη, μόλις πριν 90 χρόνια. Η θρησκεία, η μαγεία και η αλχημεία ήταν το καταφύγιο ασθενών και γιατρών επί αιώνες. Μετά τη μαύρη πανώλη που σάρωσε την Ευρώπη το 1347 - 1353, κλονίστηκε η όποια εμπιστοσύνη στην παλιά ιατρική του Γαληνού και τα πανεπιστήμια στράφηκαν προς τις πειραματικές επιστήμες.


ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, αλλά μένοντας όλοι μέσα, σύμφωνα με τις οδηγίες. Το λόγο έχουν οι γιατροί και η επιστήμη.


Βασίλης Γκάτσος

Τι έλεγε ο Bill Gates για τον Κορονοϊό το 2014Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης τέσσερις προσωπογραφίες των Ηρώων συμπατριωτών μας της οικογένειας Μητσαίων


Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 η Κοινότητα μας ανάρτησε στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης τις τέσσερις (4) προσωπογραφίες των Ηρώων συμπατριωτών μας της οικογένειας   Μητσαίων (Αφων Μητσαίων Σταμάτη – Γιάννη – Αντώνη και καπετάν Αντώνη Μήτσα).
Οι τέσσερις (4) πίνακες ζωγραφικής μοναδικοί !!! στην πόλη μας επισκευάστηκαν από ομάδα συντηρητών  έργων τέχνης με την επίβλεψη του συμπατριώτη μας Δημήτρη Ανάργυρου Καπόγιαννη και χρηματοδοτήθηκαν από τους Κοινοτικούς Συμβούλους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας.
Παρότι οι συγκεκριμένοι πίνακες βρίσκονταν στις αποθήκες της Κοινότητας μας, εγκαταλελειμμένοι και σε κακή κατάσταση το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι ιδανικό  και αποκαταστάθηκαν όπως επιβαλλόταν από την ιστορικότητα τους  στο πλαίσιο του θεσμικού  μας ρόλου .

Ο Δήμος Ερμιονίδας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στο Δημαρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Ερμιονίδας καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στο Δημαρχείο και τις Υπηρεσίες του. Αν δεν πρόκειται για κάτι επείγον καλό θα ήταν να μη μετακινηθούν και να μείνουν στο σπίτι. 

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από απόσταση και χρειάζεται φυσική παρουσία, ενημερώνουμε πως το Δημαρχείο και οι Υπηρεσίες του θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και ΜΟΝΟ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία. 

Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των δημοτών μας  θα διαρκέσει όσο και τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Μπορείτε να καλείτε για κάθε θέμα που σας απασχολεί, στα παρακάτω τηλέφωνα του Δήμου Ερμιονίδας και των Υπηρεσιών του. 

1.   ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ - ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ : 2754 360022
2.   ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: 2754 360019
3.   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: 2754 361426 
4.   Ν.Π. ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : 2754 360001
5.   Κ.Ε. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ : 2754 360030
6.   ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 2754 361428
7.   ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: 2754 0 22506
8.   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΟ: 2754 0 22477
9.   ΔΕΥΑΕΡ : 2754 0 22945  
10. ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : 2754 360213
11. ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ : 2754 360217       

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο :
 2754 3 60000 
Η ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Δήμο Ερμιονίδας γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας ermionida.gr
Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου. 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για το καλό όλων μας !!!

Δήμος Ερμιονίδας:Παροχή βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες

Οι δημότες μας οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, και αυτές τις δύσκολες μέρες, δεν είναι μόνοι. Η Διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού, στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στηρίζοντάς τους έμπρακτα.
Ενεργοποιούμε τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας που ασχολούνται με τον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, έτσι ώστε οι πολίτες του Δήμου μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και βρίσκονται σε δύσκολη θέση, μπορούν καλώντας τους υπεύθυνους της δράσης αυτής, να έχουν στο σπίτι τους ότι χρειαστούν, στα πλαίσια της κάλυψης των άμεσων αναγκών τους όπως δηλαδή προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων.
Τηρούμε λοιπόν, κάθε οδηγία της οργανωμένης πολιτείας.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
Υπεύθυνοι Δράσης
Αντωνοπούλου Αντωνία τηλ. : 6937431505
Μπίμπας Αριστείδης τηλ. : 6984613210