Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ερμιόνη: Μέσα στη σημερινή μπόρα

Ο κάμπος, στο  βάθος το Καταφύκι.

Στο δρόμο πρός την Αγία Ερμιόνη


Στο λιμάνι.

Ρίνα Λουμουσιώτη

Πέτρος ο Κρητικός ο επονομαζόμενος Pedro di CandiaΔημήτρης Τουτουντζής 

Μια φορά ζούσε στην Κρήτη ένας άνθρωπος ονομαζόμενος Μανώλης Καλλιγάρης. Δεν ήταν γεννημένος στην Κρήτη, αλλά στην Κωνσταντινούπολη. Όταν κατέλαβαν την Πόλη οι Τούρκοι το 1453, ο Μανώλης για να γλυτώσει από τις σφαγές, έφυγε σε ηλικία δέκα ετών  και βρέθηκε στην Κρήτη. Ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας στρατιώτης πολύ έμπειρος στα πολεμικά, είχε μάλιστα πληγωθεί πολλές φορές, πολεμώντας κάτω από τις διαταγές των Βενετών και πέθανε  υπό τη δούλεψή τους. Όταν μεγάλωσε ο Μανώλης επιδόθηκε και αυτός στην τέχνη του πατέρα του, δηλαδή στα άρματα.
 Αυτός ο Μανώλης είχε μια γυναίκα πολύ όμορφη. Τον καιρό που δούλευε σε ένα κάστρο που κατείχαν Γενοβέζοι, ο φρούραρχος ερωτεύθηκε τη γυναίκα του και έβαλε και σκοτώσανε το Μανώλη και την πήρε. Ο σκοτωμένος είχε ένα γυιό τον Πέτρο, παιδί μικρό όταν σκότωσαν τον πατέρα του, τον οποίον ο Φρούραρχος θέλησε να σκοτώσει επίσης, αλλά τον άφησε να ζήσει, επειδή δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τη μητέρα του παιδιού.
Πέρασαν τα χρόνια, ο Πέτρος μεγάλωσε και μια ημέρα σκότωσε τον φρούραρχο, τη δική του μητέρα και δύο παλληκάρια που είχε ο Γενοβέζος από άλλη γυναίκα, και βγήκε στα βουνά. Την εποχή αυτή τα βουνά ήταν γεμάτα Κρητικούς που κατέφευγαν σε αυτά για να ξεφύγουν από τους Βενετούς που τους επιστράτευαν σαν κωπηλάτες στις γαλέρες τους. Μερικοί τέτοιοι φυγάδες τον έκαναν αρχηγό τους και ξεσήκωσαν τα γύρω χωριά δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους Βενετσιάνους. Αυτοί όμως κατάφεραν και τον έπιασαν με

Η Ειρήνη Κουρούβανη συμμετέχει στην πρώτη παγκόσμια υποβρύχια παράσταση χορού στο Σούνιο

10603776_387922468072104_3113122551227852033_n
Η δικιά μας Ειρήνη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.  Συμμετείχε στην "ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015"

armenizo 
Αθλήτρια ΑμεΑ Ιστιοπλοΐας του Ομίλου Sailability Hellas  συμμετέχει στην πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια παράσταση χορού στο Σούνιο κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στις  25 , 26 και 27/9/15 .
Η Ειρήνη Κουρούβανη γεννήθηκε με μια σπάνια αναπηρία . Γνωρίζοντας την διαπιστώνεις ότι είναι και σπάνιος άνθρωπος . Ξεκίνησε σαν αθλήτρια από τον στίβο , μετά στην άρση βαρών σε πάγκο και κατόπιν στην ιστιοπλοΐα όπου φέτος  αναδείχθηκε δεύτερη Πανελληνιονίκης . Η Ειρήνη εκτός από τον αθλητισμό  ασχολείται και με τον χορό .
xoros

Την είδαμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimitted Access  (26/2/15 – 1/1/15 ) .
Μετά ακολούθησε η συμμετοχή της στην παράσταση χορού ‘’ΜΑΖΙ’’ στις 26/4/15 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Τον τελευταίο χρόνο μπαίνει στη ζωή της η κατάδυση.
12021828_416768235187527_320102556_n
‘Όπως αναφέρει η ίδια σε συνεντεύξεις της , δηλώνει μαγεμένη τους τελευταίους 10 μήνες από την γνωριμία της με την κατάδυση , χαρακτηριστικά λέει : Εκεί κάτω είναι όλα τόσο ελεύθερα, χαλαρά, σιωπηλά, φωτεινά, έρχεσαι να γνωρίσεις ένα μέρος της γης με σοφά μυστικά. Και εσύ ο ίδιος αισθάνεσαι να γίνεσαι κάτι πολύ ξεχωριστό εκεί κάτω. Εγώ μέσα στο βυθό ένιωσα να περπατάω, να πετάω, να χορεύω με μια άλλη δυνατότητα και χωρίς να έχω ένα πάτωμα να με περιορίζει, αλλά κυρίως χωρίς να έχω μια αναπηρία να με περιορίζει!
Τονίζει ότι πάντα στη ζωή της ένιωθε ότι ¨΄Είμαστε Όλοι Ένα ΄΄που είναι και το πνεύμα της

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε παρθένο ελαιόλαδο που τυποποιείται στην Αργολίδα

Κατά τον χημικό έλεγχο προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο είναι ακατάλληλο προς κατανάλωση με κακή γεύση και οσμή και οξύτητα μεγαλύτερη από 2%.
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και διαπίστωσε ότι, κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ»* και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», συσκευασίας 1L, με αριθμό παρτίδας : LOT 1411015 και ημερομηνία λήξης : 30/01/2016. Το προϊόν τυποποιείται από την επιχείρηση «Αργολίς, "ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε." (7ο χλμ Άργους - Τρίπολης, Άργος) και φέρει στη

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

'Ενωση Ερμιονίδας : Η παρουσίαση της νέας ομάδας

To Sport-Ermionida σας παρουσιάζει την νέα Ένωση Ερμιονίδας .

Όνομα : Ένωση Ερμιονίδας Α.Μ.ΕΠΟ : 1093 Α.Μ. Γ.Γ.Α.: ΛΣ 81
email : ermionidafc@gmail.com
**********************
Πρόεδρος      : Λυμπερόπουλος Ανάργυρος 
Γεν.Αρχηγός : Παλυβός Βασίλης


***********************************
Προπονητής: Καλογιαννίδης Κωνσταντίνος

Βοηθός προπονητή : Πενταρβάνης Χαράλαμπος

Ρόστερ 2015-2016 

Η ατέλειωτη προσφυγιά

..γίνεται τέχνη.
 Έργο του μεγάλου Σύριου γλύπτη
Nizar Ali Badr

Πάνω από 1.000 μερίδες φαγητού μοίρασαν εθελοντές στους πρόσφυγες στην πλ. Βικτωρίας

πηγή: topontiki.gr
Για περισσότερα από 1.000 άτομα μοίρασε φαγητό η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας.Αυτό το Σαββατοκύριακο τα μουσεία μας ανοίγουν τις πόρτες τους


Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομίας 2014 Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2015-2016 είναι αφιερωμένος στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ζήτημα διαχρονικό, πολυδιάστατο και οδυνηρά επίκαιρο, είτε αφορά στην ιδεολογία ή και στην πράξη. Εκδηλώνεται ποικιλόμορφα και με διαφορετική δυναμική. Μπορεί να αφορά στην πολιτική ιδεολογία, την κοινωνική οργάνωση, αλλά και την προσωπική στάση απέναντι σε οτιδήποτε είναι ξένο ή παρεκκλίνει από τις νόρμες και τα «καθεστώτα» κάθε εποχής.
Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού δίνεται η αφορμή να παρουσιαστεί ο ρόλος της ανεκτικότητας ως καθοριστικού παράγοντα του πολιτικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, με λιγότερο ή περισσότερο φανερό τρόπο. Ο σεβασμός των πεποιθήσεων του Άλλου, η αποδοχή του μη όμοιου και η δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης της ατομικής ή συλλογικής ταυτότητας είναι μια κατάκτηση που «τυπικά» και θεωρητικά έχει ήδη επιτευχθεί τουλάχιστον από την εποχή του Διαφωτισμού. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε σήμερα;

Η ανεκτικότητα αντανακλά την ιδανικά δημοκρατική κοινωνία, ενώ η βία την αντίσταση σε αυτό το ιδανικό. Η ευρωπαϊκή - και όχι μόνο – ιστορία βρίθει ατομικών και συλλογικών παραδειγμάτων, περισσότερο ή λιγότερο ακραίων με την απομόνωση έως και εξόντωση φυλετικών, εθνικών, θρησκευτικών ή κοινωνικών ομάδων να εμφανίζεται επαναλαμβανόμενα μέσα στο χρόνο.

Οι εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν για αυτό το Σαββατοκύριακο σε πάνω από 100 σημεία σε όλη την Ελλάδα φωτίζουν κάποια από αυτά.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (26-27 Σεπτεμβρίου) η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία είναι ελεύθερη. Η Παρασκευή, 25/9 είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία.

Αναλυτικό πρόγραμμα: www.culture.gr
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 
Χρονικά Πλαίσια:
25/9/2015 - 27/9/2015
 
Σχετικά Αρχεία:
  Αφίσα
  Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2015
  
 

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Πολίτες ενάντια στην TTIP Η ΕΕ διαπραγματεύεται μια μυστική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Αυτή τη στιγμή, η ΕΕ διαπραγματεύεται μια μυστική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Η TTIP θα επιτρέπει σε πολυεθνικές όπως η Siemens, η Monsanto κι η Eldorado να μηνύουν την Ελλάδα σε μυστικά δικαστήρια και να ζητούν εκατομμύρια σε αποζημιώσεις, όποτε εκείνες κρίνουν ότι τα συμφέροντά τους πλήττονται από την εθνική μας νομοθεσία.

Έτσι θα μπορούν ανεμπόδιστες να πλημυρίζουν τη χώρα μας με καρκινογόνα φυτοφάρμακα, βρώμικα εργοστάσια και μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Όμως, εκατοντάδες ομάδες πολιτών και οργανώσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε το πλιάτσικο της δημοκρατίας μας!!
Το πανευρωπαϊκό ψήφισμα κλείνει σε λίγες μέρες και όλες οι υπογραφές θα παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μία φαντασμαγορική δράση που θα κορυφωθεί με μαζικές κινητοποιήσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρόσθεσε τώρα το όνομά σου ενάντια στην TTIP, για να φτάσουμε τα 3.000.000 υπογραφές. 
ΕΔΩ 

Αννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που ξεσκέπασε την απάτη της Volkswagen

Μια ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.

«Σέρνονταν» στις δοκιμές

Η Στεφανοπούλου πήρε μέρος στην έρευνα για τις επιδόσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και παρατήρησε τις χαμηλές επιδόσεις στην ιπποδύναμη που παρουσίαζαν τα γερμανικά αυτοκίνητα όταν υποβάλλονταν σε ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων. Οπως τελικά αποκαλύφθηκε εταιρία χρησιμοποιούσε εσκεμμένα στα οχήματά της ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.


«Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την
υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που «σκανάρισε» όλα τα υπάρχοντα

Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying

Bullying_by-Stephanie-Varela
Με ποινή τουλάχιστον 6 μηνών θα τιμωρείται οποίος διαπράττει bullying βάσει ειδικής
διάταξης που εισαγάγει προς ψήφιση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης Ασφαλείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
Η διάταξη αυτή έρχεται να καλύψει ένα νομικό κενό που όπως επισημάνθηκε υφίσταται. Με την ίδια ποινή πέραν των δραστών θα τιμωρείται και όποιος κακόβουλα παραμέλησε τα καθήκοντά του και δεν απέτρεψε, ως όφειλε το συμβάν.
Η διάταξη αναφέρει επί λέξει:
Το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα και ο τίτλος του αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 312. Πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.
Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης,

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Ανακοίνωση

Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν
Σας ενημερώνουμε ότι στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. συγκεντρώθηκαν προσφορές συνδημοτών μας προς τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Εικ. 1: Οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν.
Οι προσφορές αυτές φορτώθηκαν σε αυτοκίνητο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μαζί με τις χρηματικές δωρεές που συλλέχθηκαν στους κουμπαράδες στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Διδύμων, υπό την επίβλεψη της υπευθύνου για τη συλλογή και την καταγραφή των προσφορών κυρίας Μαρίας Κοκκίνη.
Εικ. 2: Η φόρτωση του αυτοκινήτου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Εικ. 2: Η φόρτωση του αυτοκινήτου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Η παράδοση των προσφορών έγινε από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Ιωάννη Πάλλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Αποστόλου στις κεντρικές αποθήκες του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στην Κόρινθο.
Εικ. 3: Η παράδοση των δωρεών στις αποθήκες της Κορίνθου.
Εικ. 3: Η παράδοση των δωρεών στις αποθήκες της Κορίνθου.
Ευχαριστούμε όλους για τις προσφορές τους. Συνεχίζουμε.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ                      Κρανίδι 22/09/2015

                       Δήμος Ερμιονίδας      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ερμιονίδας και το Υπουργείο 
Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του 
Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του
 Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ερμιονίδας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ερμιονίδας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα  
προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας (βλ. πίνακα προγραμμάτων).
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο ΚΔΒΜ Δήμου Ερμιονίδας (κτίριο υπηρεσιών ΟΑΕΔ, έναντι του δημοτικού καταστήματος Κρανιδίου)
                                                                                                                                  
Τηλ. 6945900124, 6943902805
Ωράριο Υποδοχής αιτήσεων: Kαθημερινά  Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι 13:00 
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 16/10/2015
Yπεύθυνος Εκπαίδευσης: Στέφανος Πόθος
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Aντώνιος Κυρίτσης

Υπεύθυνος Προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας: Iωάννης Δημαράκης, Αντιδήμαρχος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου από Τρίτη έως Παρασκευή 8:00 - 18:00.
Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης: Δήμητρα Αξαρλή, τηλ: 2754023461, email:bookrani@otenet.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότηταςΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

Α/Α
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
1
ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

EXCUSE ME..


Απο την "Αύρα"

Καλωσορίσατε στο Φθινόπωρο!

Καλωσορίσατε στο Φθινόπωρο! Φθινοπωρινή ισημερία σήμερα στις 11:21 το πρωί


 http://www.astrovox.gr/

Πρόσκληση του Ομίλου Sailability Hellas


Ίσως


Έλλη Βασιλάκη

Ατμόπλοιο που εξαφανίστηκε πριν από 90 χρόνια στο Τρίγωνο των Βερμούδων… εμφανίστηκε ξανά!

 
Η Κουβανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σκάφος που κατευθυνόταν ακυβέρνητο προς το νησί και θεωρεί ότι πρόκειται για το SS Cotopaxi, το πλοίο που...
εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1925 στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων.

Οι Κουβανικές αρχές εντόπισαν το πλοίο για πρώτη φορά στις 16 του Μάη, κοντά σε μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, δυτικά της Αβάνας. Αφού οι προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα αποδείχθηκαν άκαρπες, έστειλαν τρία περιπολικά σκάφη να προσεγγίσουν το πλοίο, όπου και διαπίστωσαν ότι αυτό έπλεε ακυβέρνητο.Έκπληκτοι οι άντρες της ακτοφυλακής αντίκρισαν ένα έρημο πλοίο-αντίκα, ηλικίας 100 χρόνων, που ήταν εμφανώς εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια και σχεδόν άμεσα αναγνώρισαν το ατμόπλοιο Cotopaxi, που είχε εξαφανιστεί το 1925.

ΝΕΔΥΠΕΡ:Αδράνεια της Δημοτικής Αρχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην υποβολή εκθέσεων αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή που αποστείλαμε στο Δήμαρχο Ερμιονίδας για την μη υποβολή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής των εκθέσεων αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού στο ΔΣ του Δήμου  Ερμιονίδας.

Ακολουθεί η επιστολή:

« ΠΡΟΣ

κ. Σφυρή Δημήτρη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων

κ. Γεωργόπουλο   Ιωάννη

κ. Λάμπρου    Αναστάσιο

κ. Λυμπερόπουλο Κων/νο

Θέμα:  Αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην υποβολή εκθέσεων αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού στο ΔΣ του Δήμου  Ερμιονίδας.

Κύριε Δήμαρχε,

Από  01.09.2014 έως  σήμερα που έχετε την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου Ερμιονίδας, δεν έχετε φέρει στο    Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής και μετά

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στην Επίδαυρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, την 4η Εφορία Αρχαιοτήτων και την Π.Ε.Π.Α., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου για το 2015, στην κατηγορία Masters Ανδρών και Γυναικών, στις 10 και 11 Οκτωβρίου.
Οι λεπτομέρειες του πρωταθλήματος:
Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 13 χλμ.: Αρχαία Επίδαυρος (Λιμάνι)-Προς Ναύπλιο/Λυγουριό.
Αγώνας Αντοχής 117,6 χλμ.: Αρχαία Επίδαυρος-προεκκίνηση (Λιμάνι) μέσα από το χωριό-αριστερά προς Ναύπλιο-δεξιά Ε.Ο. Επιδαύρου προς Κόρινθο-Εκκλησία αριστερά προς Νέα Επίδαυρο (εκκίνηση)-Νερόμυλος-Δήμαινα, Καζολέϊκα-Άνω Επίδαυρος-Γέφυρα (κλείσιμο σιρκουί-έναρξη 2ου κύκλου)-Προς Κολιάκι-Εξοχ. Κέντρο Αγνάντι-Κολιάκι-Αδάμι, Λυγουριό-Δεξιά προς Αρχαία Επίδαυρο-Άγιος Ανδρέας-Άνω Επίδαυρος-αριστερά πάνω στη γέφυρα-δεξιά στην Ε.Ο. Επιδαύρου προς Αρχαίο Θέατρο-Τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο.
Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμού της ΕΟΠ και ειδικότερα της ποδηλασίας δρόμου.
Ειδικοί κανονισμοί αγώνα:

Online Πλατφόρμα Διαχείρισης Φαγητού

Online Πλατφόρμα Διαχείρισης Φαγητού "FORWARD - Food Recovery and Waste Reduction" (www.foodwastereduction.com)

H πλατφόρμα δημιουργήθηκε με στόχο την μείωση του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, δίνοντας την δυνατότητα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις να διοχετεύουν δωρεάν φαγητό στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.


Οι ομάδες που δύναται να συμμετέχουν στην πλατφόρμα διαχείρισης φαγητού είναι η Ομάδα Α (αντιπροσώποι της αλυσίδας τροφίμων όπως παραγωγοί τροφίμων και πωλητές τροφίμων) π.χ. Σούπερ Μάρκετ, Νοσοκομεία, Εστιατόρια,

«Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην Ψηφιακή Εποχή»

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» και η Ένωση Εταιρειών “PostScriptum–CITE” διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στην Ψηφιακή Εποχή».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Fougaro the Gallery». Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι του χώρου του πολιτισμού, της ιστορίας, της λαογραφίας, της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και φίλοι του Ιδρύματος, που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία και την προσφορά του στον πολιτισμό.
Στην εκδήλωση οι εκπρόσωποι των εταιριών παρουσίασαν τις

μιά αλλιώτικη είδηση

Πρωταθλήτρια κόσμου η Εθνική Ελλάδος Αστέγων στο Αμστερνταμ

Στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αστέγων, η Εθνική Ελλάδος πέτυχε μια τεράστια διάκριση για την χώρα.
Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν σκληρά μετά τα δύο γκολ που δέχθηκαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα για να εξασφαλίσουν τη νίκη με 6-2 επί της ελβετικής ομάδας. Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που η Ελλάδα συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση.  
«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν φαίνεται αληθινό» είπε ο αρχηγός Νικόλαος Πετρόπουλος, κρατώντας το πολυπόθητο τρόπαιο μετά τον αγώνα. "Είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου και όλη την ομάδα. Αυτό είναι ένα συναίσθημα που ζεις μια φορά» κατέληξε. Η Ελλάδα ήταν μία από τις λίγες χώρες που είχε μικτή ομάδα. Η Στέλα Κατζιλίδου, που πουλάει περιοδικά της Σχεδίας στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στην ομάδα, δήλωσε πως δεν θα κοιμηθεί από τη χαρά της σήμερα.

Φωτογραφίες: insp.ngo

Πηγή: iefimerida
 
Έλλη Βασιλάκη

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Γίνε σύγχρονος μελισσοκόμος στη Δημόσια ΣΕΚ Επιδαύρου


 Η μελισσοκομία ως τέχνη είναι γνωστή στον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ποιος δεν γνωρίζει σήμερα την αξία του μελιού αλλά και των άλλων δώρων που μας δίνει αυτό το μικρό αλλά τόσο σπουδαίο έντομο! 

Η Ελλάδα, μια χώρα με πλούσια παράδοση στη μελισσοκομία, προσφέρεται για μια τέτοια εκμετάλλευση χάρη στον φυσικό της πλούτο που μπορεί να εξασφαλίσει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως το μέλι, ο βασιλικός πολτός, το κερί, η πρόπολη αλλά και η γύρη. Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς τη μελισσοκομία ως μια δημιουργική απασχόληση που φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση. 

Στη Δημόσια ΣΕΚ Επιδαύρου, προσφέρουμε έναν ολοκληρωμένο

Προσωπικοί αγώνες

Ησυχία απόλυτη. Ούτε τzιτzίκια δεν ακούγονται. Μόνο το βουητό καμιάς μύγας και μερικά πουλάκια που περνούν πότε πότε από κοντά μας κι αφήνουν ένα κελάηδισμα κοφτό. Το χωράφι καταπράσινο, ανεμίzουν τα φυτά στο ελαφρύ αεράκι, χαϊδεύει το ένα το άλλο, όλα μαzί συνυπάρχουν.
Τα πότισα πριν να προβάλει ο ήλιος πάνω από το βουνό, μάzεψα και το μεσημεριανό μας και το ‘βαλα σ’ ένα βάzο με νεράκι για να κρατηθεί φρέσκο. Γλυστρίδα, σέσκουλα, παντzαρόφυλλα, μαϊντανό, σέλινο, ραδίκια διάφορα, ρόκα και δυο σπαράγγια. Από κοντά και μερικές ντομάτες, δυο κολοκυθάκια, καμπόσες πιπεριές και ένα ξυλάγγουρο όψιμο.
Η πορτοκαλιά μεγαλώνει ένα πορτοκαλάκι πάνω στο διάβα μου το καθημερινό και άρχισα εδώ και λίγες μέρες να το κουτουλάω με την κορφή του κεφαλιού. Μου υπενθυμίzει έτσι, ότι όλα τα πλάσματα γύρω μου zουν και αναπτύσσονται στον φυσικό ρυθμό και σ’ όλα ανήκει ο τόπος.
Όποιος zει με τα φυτά και με τα zωντανά, όποιος παράγει και συλλέγει την τροφή του από τη γη, δε μπορεί να ξεχνά ούτε στιγμή ότι τα έχει ανάγκη όλα αυτά τα όντα για να zήσει, διότι ο ίδιος μόνος του, όσο χρήμα κι αν έχει, έναν καρπό να φτιάξει δεν μπορεί. Το χρήμα ξεγελάει τον καταναλωτή, είναι η μέγιστη πλάνη του, διότι τον κάνει να νιώθει παντοδύναμος, αυτόν που δίχως ρίzες έχει ποδάρια ξύλινα και δε μπορεί να zήσει ούτε μέρα από μόνος του χωρίς τα άλλα πλάσματα που θεωρεί κατώτερα απ’ αυτόν αλλά τον τρέφουν και τον zουν. Δίχως νερό, δίχως χώμα, δίχως τη μέλισσα να αναπαράξει τα φυτά και να γονιμοποιήσει τα άνθη τους, να κάνουνε καρπό, ο δυστυχής ο άνθρωπος θα μείνει νηστικός, θα κανιβαλιστεί σε χρόνο πολύ σύντομο, αφού πρώτα, μες στην απόγνωση του θα έχει φάει όλα τα άνοστα χαρτονομίσματά του.
Όλα αυτά θυμάμαι κάθε πρωί που τριγυρνώ μες στο χωράφι και κόβω τη σαλάτα μου, χειμώνα καλοκαίρι.
Αν δεν ήμουν ον ενταγμένο και καταγεγραμμένο στο σύστημα από τη γέννησή μου κιόλας, αν δεν είχα ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΤ και λοιπούς αριθμούς να μου ορίzουν και να μου περιορίzουν την ύπαρξη, θα ήμουν απλά ένα ευτυχές ον και δυνατό, που θα ακολουθούσε τη φυσική ανάπτυξη σαν όλα τ’ άλλα γύρω μου.
Αν δεν ήμουν κάποτε ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια καταναλωτική κοινωνία σάπια και παρακμιακή, υποταγμένη στη λογική και την ηθική του χρήματος, θα ήμουν υγιέστερος και καλύτερος φυσικός άνθρωπος.
Δεν είμαι όμως. Ούτε ευτυχής σαν zωντανό πλάσμα, ελεύθερο της φύσης που χαίρεται τη μέρα του ως μοναδικό σκοπό zωής, ούτε υγιής σαν ισορροπημένο έμβιο ον που zει σε κοινωνία μεγάλης ποικιλότητας, ούτε σοφός και στωικός σαν δέντρο που στέκει κάνοντας μόνο καλό και αγαπά τα πάντα.
Για να αντισταθώ λοιπόν στο σύστημα που με περιορίzει και με απειλεί με ισοπέδωση, για να υπερασπιστώ τα άλλα πλάσματα, αφού νιώθω πως χωρίς αυτά δεν θα μπορώ να zήσω, από την εγωιστική μανία των αχόρταγων και ασυνείδητων καθημερινών καταναλωτών και ρυπαντών της γης, για να το αλλάξω αυτό το σύστημα όσο μπορώ και να μη με αλλάξει, είμαι ενεργό ον πολιτικό και δρω καθημερινά με τον λόγο και τις πράξεις μου προς τον σκοπό αυτό.
Για να θεραπευτώ ταυτόχρονα από τη βαθιά σιχαμάρα μου για την θλιβερή καταναλωτική κοινωνία, για να γίνω όσο δύναμαι υγιής κάποτε και καλύτερος άνθρωπος, για να έχω έναν όσο το δυνατόν πιο ομαλό και zωογόνο θάνατο, μιας και είμαι βέβαιος πια πως η zωή είναι μοναχά μία θανάτου άσκηση και τίποτε παραπάνω, περνώ τις μέρες μου λάθρα από το σύστημα, στο περιθώριο της κοινωνίας αυτής, μαzί με τα φυτά και γράφω λογοτεχνία.
Η λογοτεχνία είναι η προσωπική μου οδός για να θυμάμαι την αγάπη μου για τον βαθύ φυσικό άνθρωπο, για να ξεχνώ και να αποστρέφω το βλέμμα μου από την ρηχή, πλανημένη και ανόητη καταναλωτική του υπόσταση.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ
 Κάνετε κλικ στην εικόνα