Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Η  κοινότητα  μας,   σύμφωνα  με  το θεσμικό της ρόλο και τις αρμοδιότητες της,  συνεχίζοντας  να σας  ενημερώνει  για το ουσιαστικά θέματα και τις Αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου,  όπως και για τις διάφορες ενέργειες και δράσεις  της που αφορούν  τον τόπο μας, αναρτά σήμερα  δύο  αποφάσεις  του Κοινοτικού Συμβουλίου που ελήφθησαν στην συνεδρίαση   της 15/11/2021

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Εκ του πρακτικού της υπ΄αριθμ. 6ης/2021

Τακτικής  Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης

ΘΕΜΑ  ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : “ Σχετικά με την υπ΄αριθμ. 8618/12-11-2021 αίτηση του Παναγιώτη Μήτσα για τοποθέτηση προτομής”

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ:  08/2021

Στην Ερμιόνη σήμερα την  15η  Νοεμβρίου   2021, ημέρα Δευτέρα και  ώρα 113:00’, το Κοινοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική  συνεδρίαση,  ύστερα από την υπ’ αριθμ. 8566/10-11-2021πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης κ.  Γανώση Ιωσήφ, που επιδόθηκε σε κάθε ένα Κοινοτικό Σύμβουλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 89 του Ν.4555/2018 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο εκτός Ημερήσιας Διάταξης  θέμα της ημερήσιας διάταξης.

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

                                      του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Την τελευταία ημέρα του φθινοπώρου, στις 30 Νοεμβρίου, η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. 
O Ανδρέας καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν ψαράς όπως και ο αδελφός του, ο Πέτρος. Ονομάστηκε Πρωτόκλητος, γιατί ήταν ο πρώτος που «κλήθηκε» από τον Χριστό να γίνει μαθητής Του. 
Με το «σκόρπισμα» των Αποστόλων σε διάφορους τόπους για τη διάδοση της χριστιανικής διδασκαλίας ο Άγιος Ανδρέας πέρασε από πολλά μέρη και κατέληξε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, την Πάτρα. Εκεί δίδαξε, βάφτισε, γιάτρεψε πολλούς κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.  
Στον Ρωμαίο Διοικητή της πόλης δεν άρεσε η αγάπη του λαού για τον Απόστολο Ανδρέα. Όταν έμαθε μάλιστα πως η γυναίκα του και ο αδελφός του βαφτίστηκαν χριστιανοί, διέταξε τη σύλληψή του. Υπέβαλε τον Άγιο σε φριχτά μαρτύρια και τέλος τον θανάτωσε πάνω σε σταυρό με σχήμα Χ. 
Πολλές είναι οι εκκλησίες που έχουν κτιστεί σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας και σήμερα

Διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τον Κρανιδιώτη Οπλαρχηγό Παπαρσένη Κρέστα


 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης : Δελτίο Τύπου


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

η Κοινότητα μας αναλαμβάνοντας   τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της σας ενημερώνει:

Με μεγάλη προσπάθεια και μεθοδικότητα θα εργαστούμε  ώστε η πόλη μας η Ερμιόνη κατά τις ημέρες των εορτών και των Χριστουγέννων να παρουσιαστεί στολισμένη.  όπως το επιθυμούν οι κάτοικοι μας

Ανάλογα  με τις υπάρχουσες δυνατότητες,  σύμφωνα με την οικονομική και εργασιακή στήριξη των  Κοινοτικών Συμβούλων της  πλειοψηφίας στηριζόμενη  σε συμπολίτες και φίλους μας,  σε ευαισθητοποιημένους οικογενειάρχες και σε δραστηριοποιημένους επαγγελματίες  ελπίζουμε  ότι ως τις 19 Δεκεμβρίου η πόλη μας θα είναι έτοιμη και μαζί με τους πολίτες της θα εγκαινιάσει με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου την περίοδο των Χριστουγέννων και του ερχομού του νέου έτους .

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί το 28ο φύλλο του περιοδικού "Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα"

 Όλοι περιμένουμε με χαρά κάθε νέα του έκδοση. 

Θα αναφερθούμε ξανά όταν είναι αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

ermioniallotekaitora