Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Τάσος Λάμπρου :H ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΟ LOCKDOWN ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ


Σάββατο 07/11/2020

 

ΘΕΜΑ:H ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΟ LOCKDOWN ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΔΑΠ (ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ)

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

Tο lockdown ήδη ξεκίνησε στην Επικράτεια με αφορμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει πλήξει την χώρα μας. Όλοι λοιπόν θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα επηρεάσει τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, με μεγάλες συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας. 

Η οικονομική συρρίκνωση – ύφεση είναι γεγονός που θα αγγίξει σε ποσοστό το 10% του ΑΕΠ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις εξαγγελίες των ειδικών. 

Όμως οι μικροί μας φίλοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις σύγχρονες κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στους Δήμους της χώρας και στο Δήμο Ερμιονίδας την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019. 

Ένα σημαντικό έργο της Πολιτείας με καθοριστικό ρόλο, με την ενεργοποίηση του κάθε Δήμου να ιδρύσει και να λειτουργήσει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στα όρια της Επικράτειάς του.

Κλείνουν τα ΚΔΑΠ την περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, φυσικά υπάρχουν ερωτηματικά πως λειτουργούν τα Δημοτικά Σχολεία. Αυτό είναι ένα από τα παράξενα και τρελά που συμβαίνουν στις μέρες μας στην Ελληνική κοινωνία. 

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Tι ισχύει για τις μετακινήσεις και αποστολή SMSΠηγή: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η διαδικασία αυτή μοιάζει σημαντικά με αυτό της άνοιξης, με δύο βασικές διαφορές:

   - Πρώτον, η υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους που ισχύει αυτή τη στιγμή, παραμένει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπως και η απαγόρευση επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς χρήση μάσκας.

   - Δεύτερον, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες παραμένουν ανοιχτά, ενώ για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εφαρμόζεται και αυτή τη φορά η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

   Όπως και την άνοιξη, από το Σάββατο και για 3 εβδομάδες ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία όλων μας, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται για μετάβαση από και προς την εργ

ασία ή η συνοδεύοντας το παιδί στο σχολείο, αλλά και για λόγους έκτακτης ανάγκης.

   Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη. Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους.

   Ενώ για τη μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τον Διευθυντή του σχολείου.

   Όλα τα σχετικά έντυπα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

   Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο, το τονίζω μόνο, με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι διαθέσιμο στο forma.gov.gr) για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

  1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση δηλαδή σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
  3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
  4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητού στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (δηλαδή παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
  5. Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Γιάννης Γεωργόπουλος: Δεν συνηθίζω να διατυμπανίζω το φιλανθρωπικό μου έργο.

Κρανίδι, 05.11.2020

Ανακοίνωση

Με αναρτήσεις στο ιστολόγιό του, οι οποίες αναδημοσιεύονται και σε άλλα τοπικά ιστολόγια, ο δημότης Ερμιόνης κ. Νοταράς Γεώργιος θέτει ορισμένα ερωτήματα προς εμένα, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε απρεπείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου.

Κατ’ αρχάς τον πληροφορώ, διότι μάλλον το αγνοεί ή με μπερδεύει με άλλους, ότι τα έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον όσων με προσβάλλουν ως άτομο και ως Δήμαρχο, δεν επιβαρύνουν τον Δήμο Ερμιονίδας, αλλά εμένα προσωπικά, παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον Δήμο Ερμιονίδας, από τη στιγμή που θίγεται το αξίωμα του Δημάρχου. Ωστόσο τον ενημερώνω, για να το γνωρίζει και να μην εκτίθεται, ότι στο δικόγραφο της αγωγής μου που κοινοποίησα στον κύριο Δαμαλίτη όφειλα από νομικής πλευράς να αναγράψω που εκχωρώ την τυχόν επιδικασθείσα αποζημίωση.

Ανακοινώσεις και συνέντευξη Τύπου Κ. Μητσοτάκη - Σ. Τσιόδρα

 

Βασίλης Γκάτσος: Έγινε πια κλασσικό μοτίβο..... τοπικής πολιτικής

".....να παραπληροφορεί, να ψεύδεται και να διαστρεβλώνει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα ....." 


Δεν είναι προς έπαινο τέτοιοι χαρακτηρισμοί απ' όπου κι αν προέρχονται. Τελεία και παύλα. Αρκούν τεκμήρια και αριθμοί και στατιστική. Δεν μπορεί από τη μια η συμπολίτευση να λειτουργεί και με βασικά στελέχη της αντιπολίτευσης σε υψηλόβαθμες θέσεις (ενωτικό κλίμα), και από την άλλη να απαντά έτσι στον έλεγχο της αντιπολίτευσης, όταν μάλιστα ο έλεγχος είναι σε τρέχοντα πολιτικό λόγο, ενώ το "επίμαχο" θέμα είναι ήσσονος ,και μόνο οικονομικής, σημασίας.
Και το όλο θέμα, το πώς κέρδισε ο Δήμος μας συνολικά 80 000 ευρώ και πώς μπορούσε να κερδίσει περισσότερα, έχει τη σημασία του, αλλά δεδομένου ότι η Ερμιονίδα έχει περι τις 11 000 παροχές νερού και ρεύματος, δηλαδή 11000 σπίτια και καταστήματα πληρώνουν τέλη για τα απορρίμματα, η μείωση των τελών (αν γίνει) λόγω του ως άνω κέρδους, είναι ανά παροχή γύρω στα 7 ευρώ το χρόνο! Δηλαδή για κάθε δημότη ούτε ένα μπουκάλι νερό το μήνα!

Η αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν τα απορρίμματά μας είναι άλλη και

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης έργων


Κρανίδι, 05.11.2020
Ανακοίνωση
Λόγω του συνεχιζόμενου έργου της αποχέτευσης στην πόλη του Κρανιδίου, θα παραμείνει για λίγες μέρες κλειστό το τμήμα από την κάτω πλατεία έως την εκκλησία της Παναγίας που χρησιμοποιείται για την άνοδο των οχημάτων. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από την κάθοδο όπου θα μετατραπεί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.
Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών και τους συνιστούμε να χρησιμοποιούν τον περιφερειακό  δρόμο για την είσοδο τους στο κέντρο του Κρανιδίου.

Γιάννης Τσαμαδός
Αντιδήμαρχος

Επιστολή Δημάρχου προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης


 

Γιάννης Γεωργόπουλος: Ε λοιπόν όχι κ. Τόκα, ΔΕΝ πετάει ο γάιδαρος


Ανακοίνωση

Λυπούμαστε πολύ, που ο κ. Τόκας συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που έχουν αντιληφθεί πλήρως όλοι οι Δημότες της Ερμιονίδας.

Το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας έπεσε από τα 110,00€ στα 95,00€ ανά τόνο, λόγω της λειτουργίας για πρώτη φορά του Δημοτικού ΣΜΑ Ερμιονίδας.

Εάν γινόταν πριν ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, αυτός δεν θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα από τα 110,00€ ανά τόνο, τιμή την οποία πετύχαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με την μοναδική εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων που διέθετε αδειοδοτημένο χώρο μεταφόρτωσης στην Ερμιονίδα τα τελευταία 6 χρόνια. 

Αυτή η εταιρεία λοιπόν, εκ των πραγμάτων και αναγκαστικά, ήταν η μόνη που μπορούσε να συμμετάσχει σε έναν ανοικτό ηλεκτρονικό  διαγωνισμό.

Ε λοιπόν όχι κ. Τόκα, ΔΕΝ πετάει ο γάιδαρος, όσον και αν επιμένετε εσείς για το αντίθετο, αφού από τα γραφόμενά σας συνάγεται ότι βρίσκεστε σε άλλο τόπο και σε άλλο χρόνο και σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι του Δήμου Ερμιονίδας, γιατί αυτά που λέτε δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Ο Δήμαρχος

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Εκ του πρακτικού της υπ΄ αριθμ. 6ης/2020  Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης

ΘΕΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ : «Πρόταση  για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης”

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 29/2020

Στην Ερμιόνη σήμερα την 3η  Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη  και ώρα 13:30’, το Κοινοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης, ύστερα από την υπ’ αριθμ. 10104/3-11-2020  πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώση Ιωσήφ

Ο κ. Πρόεδρος λαβών το λόγο αναφέρει:

Την 27/10/2020 εκδόθηκε η Πρόσκληση ΑΤ14 για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” στον άξονα προτεραιότητας “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός” με τίτλο ” Ελλάδα 1821- Ελλάδα 2021″

Καλούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες για την υποβολή προτάσεων για δράσεις και έργα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ.

Προτάσεις για τις επετειακές εκδηλώσεις 2021


Κρανίδι, 04.11.2020

Δελτίο Τύπου

Η Επιτροπή Σχεδιασμού Επετειακών Εκδηλώσεων ‘Ερμιονίδα 2021’ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους Δημότες, τους Συλλόγους και Φορείς, στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους φίλους της Ερμιονίδας, να καταθέσουν προτάσεις για δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι, παρακαλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έγγραφο και αποστέλλοντάς το στο email της Επιτροπής ep200ermionidas@gmail.com , μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα τις προωθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο παραπάνω email της Επιτροπής.

Γραφείο Δημάρχου

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ήρα Φραγκούλη-Βελλέ: Αρχαίων σπονδύλων συνέχεια...


Αρχαίων σπονδύλων συνέχεια...
Για αιώνες  στέκουν οι αρχαίοι σπόνδυλοι των κιόνων από το ναό του Ποσειδώνα στο Μπίστι ενσωματωμένοι στο ενετικό- βυζαντινό τείχος. 


Ως τώρα η μάνα γη τους προστατεύει στην αγκαλιά της και η ανθισμένη φύση  γύρω τους πλαισιώνει και τους στολίζει.

  Ήρα Φραγκούλη-Βελλέ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση τρικυμίας που διακατέχει την Δημοτική Αρχή λόγω των τραγικών σφαλμάτων της  στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Και είναι απολύτως κατανοητή γιατί γνωρίζει ότι επιβάρυνε το Δήμο Ερμιονίδας και τα συμφέροντά του.

 Με τη σημερινή του απάντηση σε μένα, ο  Δήμαρχος Ερμιονίδας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο σοβαρό αυτό θέμα  δίνοντας  μόνος του τις απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά του.

Χρησιμοποιώντας αντιδεοντολογικούς όρους για την αντιπολιτευτική στάση μου δείχνει το πόσο στριμωγμένος είναι.

Ο Δήμαρχος δυστυχώς έχει αλλεργία με την αντιπολίτευση και το επιβεβαιώνει διαρκώς.

Ουσιαστικά μας λέει ότι δεν πρέπει να κάνουμε αντιπολίτευση, και μιλάει για ανεύθυνη αντιπολίτευση.

 Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Ξεκινάει λειτουργία ο Δημοτικός ΣΜΑ Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στα 95,00€ ανά τόνο !!!


Κρανίδι, 03/11/2020

Ο κ. Τόκας με χθεσινή του ανάρτηση πάνω στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, συνεχίζει να παραπληροφορεί, να ψεύδεται και να διαστρεβλώνει την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.

Συνεχίζει να βαδίζει σε έναν επικίνδυνο και ολισθηρό κατήφορο, προσπαθώντας εναγωνίως να πιάσει πάτο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ερμιονίδας στις 9/10/2020, προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος)», προϋπολογισμού 247.969,00 ευρώ με Φ.Π.Α., (199.975,00 ευρώ προ Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή των υπηρεσιών της μεταφοράς και

Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος: Τηρούμε τα μέτρα, συνεχίζουμε ασφαλείς!


Κρανίδι, 03.11.2020

Ανακοίνωση

Οι πρώτες ώρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του δευτέρου κύματος του κορωνοϊού, έχουν ήδη περάσει.

Η εικόνα που έχουμε, ως προς την τήρηση των μέτρων είναι θετική και προτρέπουμε άπαντες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή τους για όσο κρίνεται απαραίτητο από την Πολιτεία.

Πλέον ισχύουν 3 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας σε ολόκληρη την χώρα. Ο Δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται στην «Ζώνη Επιτήρησης» στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι «στο πράσινο» ή «στο κίτρινο».

Μέτρα για όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου ασφάλειας:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 η πόλη μας τιμά  

τους Πολιούχους της  με την  εορτή των

«ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ  ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ»

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού  COVID-19,  

σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και  για λόγους 

δημόσιας υγείας δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση 

της  Ιεράς εικόνας και  η Δέηση στο Μνημείο  των Ηρώων  

Η λιτάνευση θα γίνει μόνο περιφερειακά των δύο Ενοριών 

και θα ακολουθήσει κέρασμα στον αύλειο

 χώρο  του Μητροπολιτικού  Ναού.

Δεν θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις.

Ευχόμαστε Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΚρανίδι, 03.11.2020

Ανακοίνωση

Η Σάμος υπέστη ισχυρότατο πλήγμα λόγω του καταστροφικού σεισμού της Παρασκευής 30.10.2020, που άφησε πίσω του ανθρώπινες απώλειες, σημαντικές υλικές ζημιές και ανθρώπους χωρίς σπίτια και υπάρχοντα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας στην προσπάθεια του να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των σεισμοπαθών της Σάμου αυτές τις δύσκολες στιγμές, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα φροντίσει να σταλούν στο νησί.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Πρόεδρο της Κοινότητας Καρλοβασίου του Δήμου Δυτικής Σάμου, και έχοντας τη διάθεση να συμβάλλουμε και εμείς στην ανακούφιση των πληγέντων, καλώ όσους επιθυμούν, πολίτες, επιχειρήσεις, συλλόγους και φορείς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, και είδη πρώτης ανάγκης. 

Τα προϊόντα θα παραλαμβάνονται στην Αποθήκη του Δήμου στην Αυλώνα από την Τετάρτη 04.11.2020  έως και την Δευτέρα 09.11.2020 (πλην Κυριακής) και ώρες  09.00 – 13.00 καθημερινά.

Στο χώρο της Αλληλεγγύης στο Κρανίδι θα συλλεχθούν αντίστοιχα είδη,

Την Πέμπτη 05.11.2020  Απόγευμα 16.00 έως 18.00

Και την Δευτέρα 09.11.2020 Απόγευμα 16.00 έως 18.00

Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΣΑΜΟΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ...Σκιτσογράφος: Χρήστος Παπανίκος
πηγή:iefimerida

Ευγενία Ντεστάκου

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος: Οι σπόνδυλοι κιόνων του ναού του Ποσειδώνα στο Μπίστι.

Υποχρέωσή μας να τους αποκαλύψουμε και να τους φυλάξουμε.

Τελικά η Αρχαιολογική Υπηρεσία ανέσυρε, προς φύλαξη, από τη βορινή αμμουδιά του Μπιστιού την, όπως αποδείχθηκε, ογκώδη στήλη, και την ασβεστολιθική πλάκα που χρόνια χτυπούσαν τα κύματα. (βλέπε σχετικές φωτογραφίες).

Δίπλα στην ασβεστολιθική πλάκα βρίσκονται τρεις μεγάλοι σπόνδυλοι κιόνων από 


λατυποπαγή πορόλιθο (βλέπε φωτογραφία). Το υλικό αυτό, προφανώς τοπικό από λατομείο της Ερμιόνης, δεν αντέχει στη διάβρωση, πόσο μάλλον στα κύματα της θάλασσας. Η διάβρωση έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που γίνονται αντιληπτοί ως σπόνδυλοι μόνο από το ¨κυκλικό" σχήμα τους.

Αύξηση ωρών εργασίας σε καθαρίστριες των σχολικών μονάδων της Ερμιονίδας.


Κρανίδι, 02.11.2020

Δελτίο Τύπου

Πριν ένα μήνα περίπου, ο Δήμος προχώρησε στην πρόσληψη 15 ατόμων για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες της Ερμιονίδας. Από τις 15 θέσεις οι 7 ήταν πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες 8 μερικής.

Με τις νέες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, η ανάγκη για περισσότερες ώρες εργασίας στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί καθαρίστριες μερικής απασχόλησης ήταν βασική ανάγκη.

Αφού λοιπόν, πριν λίγες μέρες το αρμόδιο Υπουργείο έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους να επεκτείνουν τις συμβάσεις μερικής σε πλήρους απασχόλησης, αδράξαμε την ευκαιρία και αμέσως φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αύξηση των ωρών εργασίας από 3 σε 5 ώρες, στις συμβάσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

Έτσι λοιπόν τα παιδιά μας, και λόγω του κορωνοϊού πλέον θα έχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον κατά την διεξαγωγή των μαθημάτων τους.

Γραφείο Δημάρχου


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΣΥΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΣΥΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ" ΓΛΥΤΩΣΕΙ " ΠΕΡΙΠΟΥ 80.000 € ΑΝ ΟΙ 3 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΜΕ 95,00€ / tn ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 110,00€ / tn.

 

2 Νοεμβρίου 2020

Μετά από 5-6 μήνες συνεχούς αντιπολιτευτικής δράσης της ΝΕΔΥΠΕΡ και της ΔΗΣΥΕΡ,  λόγω των τραγικών σφαλμάτων της Δημοτικής Αρχής  στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων, επιτέλους η   Οικονομική Επιτροπή  στις 5-10-2020 με την απόφαση  με Αριθ.  174 /2020 ενέκρινε την Κατάρτιση των όρων του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την υπηρεσία «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων Α.Σ.Α (συμπεριλαμβάνεται και η διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος)», προϋπολογισμού 199.975,00 € χωρίς Φ.Π.Α. ή 247.969,00 €, με ΦΠΑ 24%, για 2.105 τόνους απορριμμάτων,  δηλαδή με κοστολόγιο  95,00 /tn.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Η Κοινότητα Ερμιόνης με αίσθημα ιστορικής ευθύνης και πατριωτικού ενθουσιασμού, παρούσα όπως  ο θεσμικός της ρόλος επιτάσσει και προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει την ιστορική μνήμη στις επόμενες γενεές, όπως μας παραδόθηκε από τους προγόνους μας  τέλεσε τις επετειακές εκδηλώσεις των 80 χρόνων για την επέτειο του έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940  και της εθνικής Αντίστασης 1941-1944 .

Τα πάντα τελέσθηκαν σύμφωνα με τις  οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών – Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου  – Αρχιερατικές οδηγίες και Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πλαίσιο των  έκτακτων   μέτρων  που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας

Ευχαριστούμε τους Σεβαστούς Πατέρες και τους ιεροψάλτες για την τελετή της Δοξολογίας , την Δέηση στο Μνημείο Ηρώων  και την φωταγώγηση των ενοριών και της  εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής

Πώς θα είναι η ζωή μας από την Τρίτη


https://www.naftemporiki


Σε νέα φάση εισέρχεται η Ελλάδα από το πρωί της Τρίτης, όταν και τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιάς.

Πώς χωρίζεται η Ελλάδα

Ειδικότερα, η Ελλάδα θα χωριστεί σε δύο υγειονομικές ζώνες. Τη Ζώνη Επιτήρησης (πράσινες και κίτρινες περιοχές) και τη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου (πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές).

Από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες, οι 47 θα ενταχθούν στη Ζώνη Επιτήρησης:  Αιτωλοακαρνανίας, Άνδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής (πλην της Σαλαμίνας), Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.Οι υπόλοιπες 27 θα υπαχθούν στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου: Όλες οι Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην της Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Τα οριζόντια μέτρα σ' όλη την Ελλάδα

Και για τις δύο ζώνες, και επομένως για όλη την Ελλάδα, από το πρωί της Τρίτης θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από 00.00 - 05.00, με εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας
  • Απαγόρευση επιβίβασης σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα

Καλό μήνα!

            Νοέμβριος 

"Σταλαγματιά σταλαγματιά γεμίζει η στάμνα η πλατιά "
Πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου- Δουρούκου από τη συλλογή "Οι μήνες".

.