Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΠροσθήκη λεζάντας

 

Κορυφαία τιμητική διάκριση στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


 Κορυφαία τιμητική διάκριση από τον ΟΗΕ στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. 
Της απένειμε το Βραβείο Nelson Mandela. 
Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε πέντε χρόνια σε δυο διεθνείς προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο που διακρίνονται για το ανθρωπιστικό τους έργο. 


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ίδρυση και Λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Δήμο Ερμιονίδας από το σχολικό έτος 2020-2021

Κρανίδι, 17.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνάντηση που πραγματοποίησε στις 4 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ευοδώθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Η Υφυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και προώθησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η ίδρυση και η λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Δήμο Ερμιονίδας, από το σχολικό έτος 2020-2021.

Η αναγκαιότητα της άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας από το νέο σχολικό έτος 2020-2021 ήταν μεγάλη, εφόσον έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους οι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας, (το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2016-2017) και δεν θα χρειαστεί να μετακινούνται καθημερινά στο Ναύπλιο.

Αποχώρησαν όλοι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας”

Κρανίδι, 17.07.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση των φιλοξενούμενων προσφύγων από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας”. Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 αναχώρησαν οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” έπαψε να λειτουργεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του για την απομάκρυνση των φιλοξενούμενων προσφύγων από το εν λόγω κέντρο φιλοξενίας και εφάρμοσε με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής τους, το οποίο είχε θέσει στη μεταξύ μας συζήτηση.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή τους στην επίλυση αυτού του σοβαρότατου ζητήματος, τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος μεταξύ άλλων μεσολάβησε για την συνάντησή μου με τον κ. Μηταράκη και παραβρέθηκε σε αυτή υποστηρίζοντας με θέρμη τα αιτήματά μου, τους Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ανδρέα Πουλά και Γιάννη Γκιόλα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Γιάννη Μαλτέζο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ για την βοήθειά τους όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και σύνεση κατά την διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος, εν’ μέσω μάλιστα μιας υγειονομικής κρίσης και μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Όλοι μαζί βγήκαμε νικητές και αλώβητοι από μια μεγάλη δοκιμασία και συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του πανέμορφου τόπου μας.

Το θετικό είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πλήρως ότι ήταν μεγάλο λάθος η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε τουριστικά ξενοδοχεία και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον.

Η πανέμορφη Ερμιονίδα είναι πλέον πανέτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες της Καλοκαιρινής σεζόν, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές που εγγυώνται την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή τους.

Ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

Πολιτιστικό Κέντρο «Μίληση» Πόρτο Χέλι: «Δαμάζοντας τα όνειρα» Μέσα από τον «κόσμο» της Ειρήνης Γκόγκουα


«Δαμάζοντας τα όνειρα»

Μέσα από τον «κόσμο» της Ειρήνης Γκόγκουα

                                                                                                              

 «Όταν έχω μία ιδέα, μία έμπνευση και την αποτυπώνω αισθάνομαι σα να τη φυλακίζω. Σαν να έπιασα ένα όμορφο και ελεύθερο πουλί και να το έβαλα στο κλουβί, για να γίνει δικό μου… να το δείχνω περήφανη!» Ειρήνη Γκόγκουα, εικαστικός


Λίγα λόγια για την εικαστικό Ειρήνη Γκόγκουα:

Η Ειρήνη Γκόγκουα είναι μία καλλιτέχνις «πολυμορφική», καθώς τα έργα της βασίζονται σε πολυδιάστατα μοτίβα και κρυφά νοήματα. Ο κάθε θεατής ταξιδεύει μέσα από αυτά και τα μεταφράζει με τα μάτια της ψυχής του. Βάση των έργων της είναι το κράμα των χωρών όπου έχει ζήσει και οι διαφορετικές κουλτούρες αυτών που την επηρέασαν καθοριστικά. Από τα φοιτητικά της, ακόμα, χρόνια ως σπουδάστρια της οδοντιατρικής θυμάται χαρακτηριστικά: «Μου άρεσε από τότε να παρατηρώ τον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο καθώς και το αποτέλεσμα της συνύπαρξής τους. Η ζωγραφική είναι ένας χώρος χωρίς κανόνες». Τα έργα της προβάλλουν μία συμπαντική συγχορδία χρωμάτων. Η Ειρήνη Γκόγκουα τολμά να διαφοροποιείται και να μεταβάλλεται ανάλογα με τα αισθητήρια της ζωής, της ψυχής και την αντανάκλαση αυτών στο υποσυνείδητό της. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου κοινού αποτυπωμένο σε ξεχωριστούς πίνακες, ιδιαίτερα γλυπτά αλλά και πρωτότυπες τρισδιάστατες μορφές σε πλέξιγκλας!Πρόσκληση

«Δαμάζοντας τα όνειρα»

Έκθεση της εικαστικού Ειρήνης Γκόγκουα

1-9 Αυγούστου 2020

Πολιτιστικό Κέντρο «Μίληση», Πόρτο Χέλι

Με τη στήριξη του Δήμου Ερμιονίδας

 
προτιμάς να τα δεις στην τιβί;!...


διάλεξε !
(γιατί χανόμαστε... )

Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ταξίδεμα
Έλλη Βασιλάκη
ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020


Επισκεπτόμενος τις προηγούμενες ημέρες τα  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χερσαία ζώνη των Λιμένων Πορτοχελίου, Ερμιόνης και Κοιλάδος ( café- ταβέρνες-εστιατόρια κ.λ.π.) διαπίστωσα τον έντονο προβληματισμό των ιδιοκτητών αφού  στην ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που υπάρχει σήμερα, λόγω της πανδημίας, υπάρχει  αισθητά μειωμένη κίνηση.


 Το ζήτημα της μείωσης του  τέλους  για την παραχώρηση της χρήσης χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας ήταν το πλέον επίκαιρο στις συζητήσεις μας.


 Οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν χρειάζονται επιπλέον τετραγωνικά, αφού το φετινό καλοκαίρι θα είναι τουριστικά δύσκολο,  αλλά μείωση στο 50% του καθορισμένου ανταλλάγματος για την χρήση του χώρου.

Στην Κουβέρτα
στις  θάλασσές  μας..


Τάσος Λάμπρου: Ασπιρίνη ο νέος έμμεσος δανεισμός της ΔΕ.Υ.Α.ΕΡ.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμονίδας από την πλευρά μας, με την ξεκάθαρη διαφωνία μου για την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα αυτού του νέου δανεισμού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από το Δήμο μέσω των κεντρικών αυτοτελών πόρων, πραγματοποιήθηκε ένας δημόσιος διάλογος μέσω των ανακοινώσεων τόσο της διοίκησης του Δήμου, δελτίο τύπου του Δημάρχου κ. Γ. Γεωργόπουλου και των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Άρα άξιζε αυτή η παρέμβασή μου, η οποία ανέδειξε το πρόβλημα και ενημερώθηκαν οι δημότες για τις ενέργειές και τις θέσεις μας.

Εμείς θα επιμείνουμε και ξέρουμε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο για την ορθότητα της πρότασής μας και είναι ζήτημα χρόνου τόσο η σημερινή διοίκηση του Δήμου όσο και οι άλλες παρατάξεις να ακολουθήσουν τη θέση μας.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Γιατί υπάρχουν τόσο έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων;

Αιολικά πάρκα σε περιοχές Natura, καταγγελίες για copy paste μελέτες από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,δύο καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας. Μήπως τελικά η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι και τόσο πράσινη;

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Νέο βιβλίο του Γιάννη Σπετσιώτη «ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ»

ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Επικοινωνιακές χειρονομίες
Έχω συναντήσει ανθρώπους φειδωλούς στα λόγια, που «τους τα βγάζεις με το τσιγκέλι». Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν το «χάρισμα» και επιλέγουν να εκφράζουν τις απόψεις, τις διαθέσεις και τα συναισθήματά τους με παράξενες χειρονομίες, περίεργους μορφασμούς καθώς και πολλές άλλες ασυνήθιστες κινήσεις και εκφράσεις, πραγματικά εντυπωσιακές! 
Τέτοιους Ερμιονίτες στο διάβα των χρόνων συνάντησα πολλούς και φυσικά, πιστεύω, πως κι εσύ, αγαπητέ αναγνώστη, θα έχεις συναντήσει. Εδώ και χρόνια συγκεντρώνω αυτό το αυθεντικό, εύληπτο και εύρυθμο «λαϊκό» υλικό που χρησιμοποιούν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να σου «μεταφέρουν» την ουσία των πραγμάτων. 
Εκείνο το υλικό παρουσιάζω στο τρίτο και τελευταίο μέρος της μελέτης μου«ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» αναδεικνύοντας ακόμη μια πτυχή της Παράδοσης και του λαϊκού Πολιτισμού της Ερμιόνης. 
Καλή ανάγνωση και γέλια πολλά!
Γιάννης Μ. Σπετσιώτης

Τα έργα και οι δράσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας τους τελευταίους 9 μήνες

Η νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2019 και στην διάρκεια 9 μηνών ολοκλήρωσε και πραγματοποίησε τα παρακάτω έργα και δράσεις:
1) Ολοκλήρωση της ανάπλασης εξομοιούμενης ζώνης Κόστας από Π.Δ.Ε., χωρίς καμία διακοπή σύνδεσης με τις Σπέτσες κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου, παρά την βαριά κατασκευή του προβλήτα.

2) Επισκευή και συντήρηση στεγάστρου βόρειου Λιμένα Ερμιόνης

3) Προμήθεια 4 τεμαχίων γαλβανισμένων τριπλών φωτιστικών ιστών και αντικατάσταση των παλαιών φθαρμένων – κατεστραμμένων, σε δύο προβλήτες στο λιμένα Κοιλάδας.

4) Έναρξη και ολοκλήρωση επισκευής κρηπιδότοιχου χερσαίας ζώνης Πορτοχελίου από Π.Δ.Ε.. Το έργο συμπεριλαμβάνει την επίστρωση πλακών πεζοδρομίου και την τοποθέτηση ανοξείδωτων χαλκάδων για την πρόσδεση των σκαφών.