Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Το θαύμα της Ύδρας από σκοπιά Διοίκησης (management)

Του Βασίλη Γκάτσου
Μιλάμε συνεχώς για το θαύμα της Ύδρας της περιόδου 1760 - 1821 έχοντας πάντα κατά νου τους εξωτερικούς παράγοντες, φιρμάνια, συνθήκες, πόλεμοι μεγάλων δυνάμεων, Δύση, Ανατολή, Ενετοί, Πειρατές. Ναι, ένας βράχος η Ύδρα, ναι οι εξωτερικοί παράγοντες ήταν σημαντικός συντελεστής του θαύματος αλλά τι έπραξαν οι Υδραίοι, πώς διοίκησαν τον οίκο τους, πώς τον μεγάλωσαν, πώς του έδωσαν δυναμική και διάρκεια 60 ετών;
Γνωρίζουμε πολλά για τους αγωνιστές, για πλοιοκτήτες, για το Κοινό των Υδραίων, για τον θαυμάσιο οικισμό, αλλά από σκοπιά Διοίκησης (management) δεν έχουμε μια διδακτορική μελέτη επιπέδου, που να φωτίζει και κυρίως να δείχνει ότι το θαύμα της Ύδρας είναι κυρίως προϊόν εμπνευσμένης Διοίκησης.
Τα παρακάτω δεν είναι φυσικα μελέτη, αλλά απλές επισημάνσεις για τη Διοίκηση του νησιού:

1. Πριν το 1760 λίγοι κάτοικοι αλλά και μαγιά μαστόρων της ναυτικής τέχνης που είχαν μαθητεύσει δίπλα σε Ενετούς και Οθωμανούς. Άρα στον βράχο Ύδρα υπήρχε μαγιά προηγμένης τεχνολογίας.
2. Όταν τα νησιά πέρασαν στην εξουσία του Καπουδάν Πασά, στο οθωμανικό υπουργείο ναυτιλίας θα λέγαμε, παρουσιάστηκε η ευκαιρία για μια πολύ καλύτερη ζωή αλλά και σχετική ανεξαρτησία κινήσεων. 'Έπιασαν την ευκαιρία, δηλαδή αναγνώρισαν την

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΘΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1829-1862)



ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΘΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ (1829-1862)
Η Ιστορία της Εκπαίδευσης της Ερμιόνης θεωρούμε πως χωρίζεται σε δύο μεγάλες περιόδους. Η πρώτη έχει ως αφετηρία την 5η Αυγούστου 1829, όταν ο πληρεξούσιος της Ερμιόνης και αγωνιστής της Επανάστασης Σπύρος Μερκούρης, κατέθεσε στην Δ΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, στο Άργος, επιστολή, αιτούμενος για πρώτη φορά «τη σύσταση» σχολείου στην πόλη μας. Η ως άνω περίοδος, με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς, διήρκησε 100 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1928-1929, με την από κοινού φοίτηση αγοριών και κοριτσιών της Ερμιόνης στο σημερινό «παλαιό» Δημοτικό Σχολείο.[1] Η δεύτερη περίοδος, εξίσου ενδιαφέρουσα με την πρώτη, ξεκινά από το σχολικό έτος 1928-1929 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Το βιβλίο μας αναφέρεται στις τρεις πρώτες δεκαετίες της Α΄ περιόδου και συγκεκριμένα στην Καποδιστριακή και Οθωνική εποχή (1829-1862). Η έρευνα, ωστόσο, που επιχειρούμε στην εκπαιδευτική ζωή της πόλης μας, με στόχο τη σταδιακή δημοσιοποίησή της, καλύπτει μια εκατονταετία, από το 1829-1929.
Στο μεγάλο άλμα που τολμήσαμε πίσω στον χρόνο σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί. Μας «περίμεναν» διακριτικά και σιωπηλά γραπτές μαρτυρίες και έγγραφα, που επιζητούσαν να αποκαλύψουν τη -μέχρι εκείνη τη στιγμή- άδηλη και μυστική ζωή τους. Η «ανακάλυψη» αυτού του υλικού, φωνή της γενέτειρας πνιγμένη απ’ τα χρόνια, ήταν για μας συγκινητική και ευλογημένη. Καθημερινά και όσο η έρευνά μας προχωρούσε μας πλημμύριζαν πρωτόγνωρα συναισθήματα κι ένας αδιόρατος φόβος, μήπως «γλιστρήσει μέσα απ’ τα χέρια μας η αλήθεια των λόγων τους». Έτσι με ευθύνη και σεβασμό επιχειρήσαμε την αποτύπωσή τους!
Στη διάρκεια του ταξιδιού μας στο εκπαιδευτικό παρελθόν της πόλης μας συναντήσαμε και τους τόπους μάθησης, τα σχολεία της πατρίδας μας. Τα τρία επιβλητικά και αξιοπρόσεχτα κτήρια Καποδιστριακό, Συγγρού και Παλαιό Δημοτικό,

ΔΥΟ ΖΩΕΣ



ΔΥΟ ΖΩΕΣ
Στην πρώτη του ζωή ήταν νέος, εργοστασιάρχης. Μικρός εγχώριος βιομήχανος, ωστόσο λαμπερός, με αίγλη, με προσωπικό ευχαριστημένο, καλοπληρωμένο, με προιόντα εξαγωγής. Λιτοδίαιτος κι αυτάρκης ο ίδιος, άνθρωπος - όπως τον έλεγαν - παλιός, δεν επαίρετο για τις κατακτήσεις του, δεν επιδείκνυε τ' αγαθά του. Μεγάλη ζωή δεν έκανε, κι αν κάτι πάνω του μαρτυρούσε την ανώτερη (ας την πούμε, κατά ένα τρόπο) τάξη του ήταν ο -για τις ελεύθερες ώρες του- μεγάλος του έρωτας για τα Γράμματα - τα διηγήματα, τον στίχο, την κριτική, προπάντων την κριτική! - και τα βιβλία.΄Αφατες οι ηδονές όταν έπεφταν στα χέρια του βιβλία απ' τα οποία δεν σκάμπαζαν πολλά οι υφιστάμενοι, υπάλληλοι του εργοστασίου του κι εργάτες. ΄Εζησε έτσι - ως μικρός βιομήχανος- καμιά δεκαπενταριά χρόνια. Μετά - θες από τύχη, θες από θέμα του χαρακτήρος του, που, με το μέστωμα αποκαλύφθηκε κάπως αλλιώτικος απ' ότι φαίνονταν στο νεανικό του το ξεκίνημα, θες από κείνες τις μεθοδικές κι οργανωμένες κινήσεις εξωστρέφειας που τούλειπαν και τον έκαναν να αμελεί να βγαίνει πιο δυναμικά στην αγορά, να μπαίνει στη συναλλαγή, να ρισκάρει και την εσωτερική του αλήθεια αλλά και τις εξωτερικές του συμπεριφορές ( δεν έφταιγε μόνον αυτός, ήταν κι οι περιστάσεις ), σιγά- σιγά έχασε την ενέργεια του εργοστασιάρχη, τον έλεγχο της δουλειάς, και η παραγωγή του σταμάτησε. Στη δεύτερη ζωή του βαστούσε σιγή, ο κόσμος αραίωσε, η κοινωνικότητα περιορίστηκε, αλλά και κανένα σκοτάδι δεν επικράτησε. Φάνηκε εκείνο το μικρό φως που τον εθέριευε απ' τα μαθητικά θρανία, εκείνες οι αγαλλιάσεις, οι βαθιές δονήσεις που τού έδιναν την υλική απόδειξη ότι, με την ριζωμένη μέσα του ως τα βαθύτερα στρώματα του Είναι του αγάπη του προς τα Γράμματα, μπορούσε να ζήσει. Ιδίως με το πέρασμα των ετών, με το μέστωμα, αυτή η δεύτερη ζωή τού ταίριαζε μάλιστα ακόμη περισσότερο τώρα, και τού αρκούσε.Με κάποια κουτσοχρηματάκια - αυτάρκης ήταν πάντοτε άλλωστε- , καθόλου θλιμμένος, καθόλου ορφανός, τον ήλιο εγύρεψε κι εκοίταξε πάλι....


TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Ο κανόνας «3-6-9-12» για τα παιδιά και την οθόνη – Μια συνέντευξη με τον γνωστό γάλλο ψυχαναλυτή Serge Tisseron

Ο Serge Tisseron είναι γάλλος ψυχαναλυτής-ψυχίατρος, από τους πιο γνωστούς στη χώρα του. Δίνει κατευθύνσεις έρευνας στο πανεπιστήμιο University Paris 7 Denis Diderot. Μελετά τις σχέσεις των νέων με τις νέες τεχνολογίες, τις παρανοήσεις ανάμεσα στους ενήλικες και την επόμενη γενιά, και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας στους νέους ανθρώπους. Το 2008 ανέπτυξε τον κανόνα «3-6-9-12», που σημαίνει, «όχι τηλεόραση πριν από τα τρία χρόνια, όχι παιχνίδια σε κονσόλα πριν από τα έξι, καθόλου internet πριν από τα εννέα χρόνια, και καθόλου κοινωνικά μέσα πριν από τα 12″. Το 2011 η Γαλλική Ένωση Παιδιάτρων αποδέχτηκε την πρόταση.
της Μάχης Μαργαρίτη στην 
ΕΡΤ
Ο ίδιος λέει ότι ανέπτυξε τον κανόνα με σκοπό να ανοίξει τη δημόσια συζήτηση για τις οθόνες. Επικοινωνήσαμε με τον Serge Tisseron για να μας εξηγήσει την άποψή του για μια σχέση που γεμίζει ερωτήματα τους γονείς: τη σχέση παιδιού-οθόνης.
παιδι τηλεοραση-Ο κανόνας σας του «3-6-9-12», λέει,  «καθόλου τηλεόραση πριν την ηλικία των τριών». Γιατί αυτό;
Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει για τα μικρά παιδιά  και την τηλεόραση έχουν δείξει ότι η τηλεόραση δεν ωφελεί τα παιδιά πριν από την ηλικία των τριών. Φυσικά, ένας γονιός μπορεί να

29-30 Ιανουαρίου 1944: Όταν οι Γερμανοί κατέκαψαν τον Κοσμά

Του Παναγιώτη Κατσίκα
72 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 69 (72 σήμερα) χρόνων από την ολοκληρωτική πυρπόληση του Κοσμά (σε ποσοστό 98.61%  ήτοι τα 498 από τα 505 σπίτια του χωριού), οι παρακάτω γραμμές αφιερώνονται ως ένδειξη τιμής στους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και ολόκληρο το βιός τους στην προσπάθεια απελευθέρωσης της χώρας από τους φασίστες και τους ναζίδες.
Το χρονικό της καταστροφής:
Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το ολοκαύτωμα του χωρίου ήταν προδιαγεγραμμένο σχεδόν μισό χρόνο νωρίτερα, από τις 27/7/1943, όταν Κοσμίτες Αντάρτες 44  εις στον αριθμό μαζί με τη βοήθεια 12 άλλων Ανταρτών από τα γύρω χωρία, διέλυσαν έναν ολόκληρο ιταλικό λόχο και σκότωσαν τον Ιταλό διοικητή Τριπόλεως Φεστούτσιο, έξω από το χωριό στη θέση "Σταυρός". 
Η μάχη αυτή ήταν μια από τις πρώτες και σημαντικότερες προσπάθειες αντίστασης της Πελοποννήσου απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα, αξίζει να μνημονευτεί ότι αμέσως μετά από αυτή "έπεσαν" 5 Έλληνες Αντάρτες στρατιώτες.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Καθιστική διαμαρτυρία ποδοσφαιριστών για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αιγαίο

O διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, και οι ποδοσφαιριστές κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο, για να διαμαρτυρηθούν. Ο λόγος της διαμαρτυρίας το γεγονός ότι πνίγονται πρόσφυγες καθημερινά στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.
Η καθιστική διαμαρτυρία κράτησε 2,5 λεπτά, οι ποδοσφαιριστές σηκώθηκαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι ενώ το σύνολο των θεατών τους χάρισε ένα μεγάλο σε διάρκεια χειροκρότημα επιδοκιμάζοντας αυτή τη μικρή συμβολική αλλά γεμάτη ανθρωπιά ενέργεια.
Το παραπάνω γεγονός συνέβη στο γήπεδο της ΑΕ Λάρισας όπου αντιμετώπιζε τον Αχαρναϊκό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.  
Κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας ακούστηκαν τα εξής από τα μεγάφωνα του γηπέδου: "H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο". 
"Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράτεται στο Αιγαίο" αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.
 
Photo Credit: pressalarissa.gr

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΛΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΤΡΟ ΛΑΚΟΥΤΣΗ



ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΛΜΕ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ Κα ΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ως Αντιπρόεδρος του ΙΛΜΕ

ΖΗΤΩ

την ενεργοποίηση των άρθρων του καταστατικού και την  άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΙΛΜΕ για την λήψη αποφάσεων μετά την υπ΄αριθμ. 2/2016 της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης με την οποία καθιερώνεται στην Ερμιόνη ημέρα τοπικής εορτής της Γ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων με θέματα:

1)                   Η υπ΄αριθμ. 2/2016 της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης

2)                   Εορτασμός από το ΙΛΜΕ της καθιερωμένης επί 16 συναπτά έτη επετείου της Γ Εθνοσυνέλευσης (το πρώτο Σάββατο μετά την 25 Μαρτίου κάθε έτους-απόφαση ΔΣ)  η διπλός εορτασμός της επετείου ;

3)                   Ενημέρωση των μελών για τα τετελεσμένα γεγονότα και απόδοση ευθυνών για την έλλειψη ενημέρωσης των μελών του ΔΣ .

4)                   Λήψη περαιτέρω αποφάσεων και κινητοποιήσεων για την δημιουργηθείσα κατάσταση μετά την παραπάνω απόφαση της ΔΚ Ερμιόνης. 

ΕΡΜΙΟΝΗ 29/1/2016

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΚΟΥΤΣΗΣ



ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ι.Λ.Μ.Ε.

Η Φιλόλογος Σαρωνίς Γκάτσου Βατικιώτη δηλώνει ότι παραιτείται
από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης.

Σαρωνίς Γκάτσου Βατικιώτη

Απλά μαθήματα ανωτερότητας

Του Παντελή Μπουκάλα στην kathimerini 

Πολιτικοί και πολιτικάντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και όχι μόνο ακροδεξιοί, καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι δεν φυλάσσει επαρκώς τις θάλασσές της. Και τους σιγοντάρουν από καιρό ημεδαποί ακροδεξιούληδες, μια και συνήθως η στενή ψυχή συνυπάρχει με τυφλό μυαλό. Καμιά διάθεση δεν έχουν όλοι τους να αποδεχτούν το οφθαλμοφανές: ότι και όλο το ναυτικό και το λιμενικό της αν χρησιμοποιούσε η νησοβριθής Ελλάδα, και τα ψαράδικά της αν επιστράτευε, θα αδυνατούσε να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορά της όσο αποτελεσματικά επιθυμούν οι τειχοκατασκευαστές Ευρωπαίοι.
Και νά που αυτό το ολοφάνερο το αποδέχεται επίσημα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Φρόντεξ δηλαδή. Ο εκπρόσωπός της, η κ. Εύα Μονκιούρ, πήγε στη Λέσβο, είδε, άκουσε, θ’ άνοιξε και κάναν χάρτη του Αιγαίου, απ’ τους τουριστικούς έστω, αρκούν κι αυτοί,

Πρόγραμμα δράσης μπλόκου Αργολίδας

Στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, αποφασίσαμε να μην μπούμε σε κανένα διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αποσύρει το ασφαλιστικό και δεν καταργηθούν τα βαριά φορολογικά μέτρα. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» ο οποίος δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματα, που έχουμε καθορίσει και ιεραρχήσει.
Με την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες αυξάνουμε την πίεση στην κυβέρνηση, με άμεσους στόχους να αποσύρει το σχέδιο για ασφαλιστικό, να πάρει πίσω τα μέτρα που, ήδη, έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και εφαρμόζονται, όπως η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η

Η επιστολή και η βέρα της προγιαγιάς του συγγραφέα Christian Mørk

«Φωτιά» κυριολεκτικά έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Δανία – κι όψι μόνον-, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει νομοθετική ρύθμιση για την κατάσχεση των χρημάτων και των τιμαλφών των πολιτικών προσφύγων, ως «αντίτιμο» για την κόστος παραμονής τους στη χώρα.
Αφορμή για να αναζωπυρωθεί αυτή τη φορά το ζήτημα υπήρξε η επιστολή η οποία απέστειλε στην υπουργό Ενσωμάτωσης κυρία Inger Støjberg ο συγγραφέας κ. Christian Mørk. Ο φάκελλος περιείχε και ένα δακτυλίδι. 
Όπως γράφει ο συγγραφέας σε ανάρτησή του στο facebook  το δαχτυλίδι ήταν οικογενειακό του κειμήλιο. «Ο προπάππους μου ήρθε από τη Ρωσία στη Δανία το 1860. Απ ‘ όσο γνωρίζω, δεν ζήτησαν από την προγιαγιά μου να παραδώσει τα πολύτιμα αντικείμενά της, όταν έφτασε στα δανικά σύνορα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Με τη σκέψη σε εκείνους που θα υποστούν τώρα αυτήν την ταπεινωτική εμπειρία, σας στέλνω δαχτυλίδι της γιαγιάς μου »
hitandrun 

Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί

– Ποιο είναι το χειρότερο όταν είσαι γέρος; – Ότι θυμάσαι πώς ήσουν νέος.
The Straight Story, του Ντέιβιντ Λιντς
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Όταν είσαι παιδί υπάρχουν μόνο δύο ηλικίες: Τα παιδιά και οι μεγάλοι.
Στην εφηβεία τρεις: Τα μικρά, “εμείς” κι οι γέροι. Γέρος θεωρείται όποιος είναι πάνω από τριάντα.
Στα τριάντα, λίγο πριν-λίγο μετά, δεν είσαι κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί να είσαι γονιός, αλλά μπορεί και να ζεις σαν έφηβος. Δεν είσαι νέος. Οι δεκαοχτάχρονοι σε σέβονται ή σε κοροιδεύουν, όταν προσπαθείς τόσο σκληρά ν’ αποδείξεις ότι είσαι σαν κι εκείνους.
Έπειτα γίνεσαι σαράντα κι όλοι οι εικοσάρηδες σε λένε κύριο/κυρία.
Εσύ μπορεί να νιώθεις τζόβενο, παρά τους πόνους στη μέση και τον πρωινό πονοκέφαλο -αν τύχει να πιείς λίγο παραπάνω.
Αν είσαι γυναίκα μπορεί να έχεις μεγάλη επιτυχία με τα πιτσιρίκια (20+) και τους τριαντάρηδες, που ξέρουν ότι μια σαραντάρα θα αποδώσει όσο δύο εικοσάρες.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Ερμιονικού  Συνδέσμου,  ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του, ότι  για την άμεση πληροφόρησή τους  σχετικά με τις δραστηριότητές του, μπορούν να επισκέπτονται την Ιστοσελίδα του Συνδέσμου  στη διεύθυνση:

                            www.ermionikos-syndesmos.com

ΝΕΔΥΠΕΡ: Ελλείψεις στο Γ.Ε.Φ. Κρανιδίου.

Τετάρτη  27  Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣ

κ. Σφυρή Δημήτρη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις στο Γ.Ε.Φ. Κρανιδίου.

Κύριε Δήμαρχε,

Επισκεπτόμενος το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στο Κρανίδι, για ιδιωτική υπόθεση, διαπίστωσα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής  οι οποίοι περίμεναν στην σειρά για πολύ ώρα.

Συνομιλώντας με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Γ.Ε.Φ. τονίστηκε από αυτούς πως λειτουργούν με ένα μόνο ηλεκτρονικό υπολογιστή και μάλιστα προηγούμενης γενιάς το οποίο έχει ως συνέπεια την αργοπορία στην διεκπεραίωση των υποθέσεων των φορολογουμένων.

 Ως γνωστό μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου  το 2012,  το Γ.Ε.Φ. στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ερμιονίδας από το 2013, ενώ παρέχει ταυτόχρονα  την απαραίτητη βοήθεια,  ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τα ανωτέρω και με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας, παρακαλώ όπως κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί λύση στην παροχή δύο ακόμη σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ΓΕΦ Κρανιδίου, κάτι που θα ωφελήσει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δελτίο Τύπου του Χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. Δήμου Ερμιονίδας κας. Μήτσου Κυριακής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα της χορευτικής ομάδας συνάντηση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεύρυνση της ομάδας των εθελοντών και την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την παρουσία και της αντιπροέδρου κας. Στρίγκου Άννας.
Μετά από διαλογική συζήτηση καθορίστηκαν οι επιμέρους αρμοδιότητες της εθελοντικής ομάδας καθώς και τα άτομα που θα πλαισιώνουν την καθεμία ξεχωριστά. Ιδιαιτέρως ευχάριστο είναι το γεγονός ότι στην εθελοντική ομάδα προστέθηκαν τέσσερα (4) επιπλέον νέα μέλη τα οποία και ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους.
Σκοπός μας, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας, είναι η ενίσχυση της Χορευτικής Ομάδας με μεγαλύτερη παρουσία και συμμετοχές και εμφανίσεις σε φεστιβάλ.
Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.