Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα αποκαλύπτει: Η Ευρώπη που δεν θέλουμε πια

Ένα κίνημα νέο και γεμάτο ενέργεια ήταν έτοιμο να αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος και να αφυπνίσει τη γηραιά ήπειρο. Το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συνέτριψαν αυτή την ελπίδα.
Άρθρο του Σέρζ Χαλιμί, συγγραφέα, δημοσιογράφου και διευθυντή της μηνιαίας γαλλικής εφημερίδας Le monde diplomatique, για το τεύχος του Αυγούστου .

ΠΗΓΗ:tvxs
 
Πέρα από το σοκ που τα γεγονότα στην Ελλάδα προκάλεσαν σε κάποιους από τους υποστηρικτές του ευρωπαϊκού σχεδίου, τρία μαθήματα προκύπτουν: Πρώτον, ως προς τη φύση μιας ολοένα και αυταρχικότερης Ένωσης, στο βαθμό που η Γερμανία της επιβάλει, χωρίς αντίβαρο, τη θέλησή της και τις εμμονές της. Δεύτερον, ως προς την αδυναμία μιας κοινότητας βασισμένης σε μια υπόσχεση ειρήνης, να αντλήσει ένα δίδαγμα από την ιστορία, ακόμη και την πιο πρόσφατη και την πιο βίαια, όταν αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η επιβολή κυρώσεων στους κακοπληρωτές και στους σκληροκέφαλους. Και τέλος, την πρόκληση που αποτελεί αυτός ο λησμονημένος καισαρισμός, για εκείνους που έβλεπαν την Ευρώπη ως εργαστήριο υπέρβασης του εθνικού πλαίσιου και δημοκρατικής ανανέωσης.
Εκ των προτέρων, οι σχέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ίδια ένωσης, που συναντιούνται στα ίδια θεσμικά όργανα, συμβάλλουν στην εκλογή του ίδιου Κοινοβουλίου κι έχουν το ίδιο νόμισμα, δεν θα έπρεπε να επιτρέπει τέτοιου είδους μηχανορραφίες. Ωστόσο, όλα τα κράτη μέλη του Eurogroup, με εξασφαλισμένη τη συντριπτική υπεροχή τους και με επικεφαλής τη Γερμανία, επέβαλαν σε μια αποδυναμωμένη Ελλάδα ένα τελεσίγραφο που, όπως ο καθένας αναγνωρίζει, επιδεινώνει τα περισσότερα από τα προβλήματά της. Το επεισόδιο αυτό φωτίζει το μέγεθος της ευρωπαϊκής κακοτεχνίας (1).
Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, το κόμμα αυτό της αριστεράς είχε δίκιο καθ’όλη (σχεδόν) την πορεία.

GODAI : …Εκεί που ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία… Στην Πετροθάλασσα Ερμιόνης

του Κώστα Πρώιμου
 Πρόκειται για μια όαση αρμονίας… Αυτή την αίσθηση σου δίνει, μόλις εισέλθεις… «Στημένο» με  απόλυτο σεβασμό στις αρχές της ήπιας μορφής ανάπτυξης, το GODAI  «ήρθε και έδεσε» απόλυτα με τον μοναδικό περιβάλλοντα χώρο, που καταλήγει σε έναν από τους ομορφότερους κολπίσκους της Ερμιονίδας… Ξαπλωμένος κάτω από την πολύτιμη σκιά, που αποδίδουν οι ομπρέλες στην παραλία, μπορείς με ένα σου νεύμα, να αποκτήσεις  οποιαδήποτε γεύση επιθυμήσεις… Ξεχάστε εν τοιαύτη περιπτώσει, τα θορυβώδη « Μπιτς-μπαρ», με την πολυκοσμία και τον «κακό χαμό»  και ας έχουν αφήσει εποχή, στα  Ελληνικά καλοκαιρινά δρώμενα… Ο ιδιόκτητος πολυχώρος  στην «Πετροθάλασσα» αποτελεί μια εναλλακτική λύση,  σε όσους  αναζητούν την καλοκαιρινή αρμονία και την πραγματική χαλάρωση, σε όλες τους τις εκφάνσεις… Στο  GODAI, επικυριαρχεί η καλαισθησία και η υψηλή ποιότητα...Πολλοί ενδεχομένως να εκπλαγούν, ακόμη και από τον τρόπο σερβιρίσματος, ενός απλού ποτηριού με νερό…


«Το μεράκι με οδήγησε στην απόφαση μου, να ανοίξω το GODAI, μεσούσης της κλιμακούμενης οικονομικής ύφεσης» μας

Ο Αύγουστος

''  Ο Αύγουστος ελούζονταν μες στην αστροφεγγιά..
Κι από τα γένια του έσταζαν άστρα και γιασεμιά.
Αύγουστε μήνα και Θεέ σε σέναν ορκιζόμαστε.
Πάλι του χρόνου να μας βρεις στο βράχο να φιλιόμαστε
Απ΄την Παρθένο στον Σκορπιό χρυσή κλωστή να ράψουμε...
Κι έναν θαλασσινό σταυρό στη χάρη σου ν΄ανάψουμε...''

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (Αύγουστος-Τα Ρω του έρωτα)

Πίνακας: Γιάννη Τσαρούχη (1968-69)

ντραπείτε ή χειροκροτήστε !


 
 Έλλη Βασιλάκη
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ornella N'Orny Vaudron | Facebook
Il se stationne dans un endroit pour handicapés, mais les citoyens lui donnent tous une leçon : Il y a quelques jours, à Maringá, au Brésil, un homme a...

Preview by Yahoo
 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στους υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 10:00 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο είχε κληθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας.
Το Σεμινάριο διήρκησε δύο ώρες και περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στα εξής:
 
·        ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ
·        ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
·        ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ
·        ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ
·        ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ
·        ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
·        ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ - ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΌΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ Δ/νση:      21300 Κρανίδι

Τηλ. – Fax:     2754360000
Email:          kranidi1@otenet.gr

                         Κρανίδι 31-07-2015

                         Αρ. Πρωτ.:  8194ΠΡΟΣ: κ. Τόκα Αναστάσιο, Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιονίδας, Επικεφαλή της ΝΕΔΥΠΕΡ
                      
ΘΕΜΑ: Οι ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας στην πυρκαγιά της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων

Κύριε Τόκα,
Η αντίδραση του Δήμου Ερμιονίδας στην εκδήλωση της πυρκαγιάς των Φούρνων το μεσημέρι της Τετάρτης 22/7/2015 ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Μάλιστα σχετικό δελτίο τύπου εξεδόθη την Πέμπτη 23/7/2015 όπου περιγράφονται όλες οι ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο συντονιστικό όργανο που συνεδρίασε την ίδια μέρα.
Στο συντονιστικό όργανο διαπιστώθηκε η άψογη λειτουργία του Δήμου Ερμιονίδας κατά την διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η επικοινωνία του Δήμου Ερμιονίδας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  ο άψογος και επιτυχής συντονισμός της υδροληψίας των μέσων πυρόσβεσης από τις υδροφόρες της περιοχής και η επιτυχής ενεργοποίηση όλων των σκαπτικών μηχανημάτων.
Ακόμη στο εν λόγω συντονιστικό όργανο, εκτός από τα τοπικά

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


"Ικέτιδες" απο το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015
ΠΡΟΣ
κ. Σφυρή ΔημήτρηΔήμαρχο Ερμιονίδας
Κοινοποίηση:
κ. Θεοδώρου Κων/να
Πρόεδρο Τ.Κ.Φούρνων

ΘΕΜΑ: Καταγραφή ζημιών και αναδάσωση της πληγείσας περιοχής     στη Τοπική Κοινότητα Φούρνων

Κύριε Δήμαρχε,
  Με αφορμή την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
Α) Ποιες οι ενέργειές σας προς τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΠΕΝ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΛΓΑ για την άμεση ενεργοποίηση  των αρμόδιων υπηρεσιών και την καταγραφή των ζημιών, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν άμεσα, αλλά και την κήρυξη της καμένης δασικής περιοχής ως αναδασωτέας;
Να τονιστεί ότι στην πληγείσα περιοχή  έχουν καεί πολλά ελαιόδεντρα.
και
Β) Ποιες οι αποφάσεις που πήρε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών την περίοδο που διανύουμε;

Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Πως να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου


Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς αγάπη. Την λαχταρούμε και την ποθούμε για να φέρει στη ζωή μας πληρότητα, ομορφιά κι ευτυχία. Η αγάπη έχει πάμπολλες μορφές και είναι μια αλήθεια διαρκής  που την βλέπεις παντού και πάντα. Η γονεική αγάπη, η ρομαντική αγάπη, η αγάπη μεταξύ αδερφών και φίλων, η αγάπη απέναντι σ’ενα ζώο, η αγάπη μεταξύ συνανθρώπων. Κι ενώ μοιάζει σα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι από το ανθρώπινο είναι, πολλοί από εμάς παραπονιούνται για την έλλειψη της ή αμφισβητούν πόσο πραγματική είναι η αγάπη που έχουν στη ζωή τους.

Εάν θέλεις να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου,
1. Δώσε
Η αγάπη μεγαλώνει με το να δίνεις. Η αγάπη που δίνουμε, είναι η μοναδική αγάπη που κρατάμε. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την αγάπη είναι να την δώσεις.»     E. Hubbard
Τι νόημα έχει το ν’ αγαπάμε χωρίς να είμαστε γενναιόδωροι; Όσο πιο πολύ εκφράζουμε  και δινόμαστε με αγάπη, τόσο εκείνη γίνεται πιο πραγματική και για εμάς και για τον άλλο.  Συνήθεις αμφιβολίες που μπορεί να έχουμε είναι πως όσο περισσότερο δινόμαστε , τόσο πιο πολύ διακινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Σωστά. Όμως θα μπορούσε να ισχύει και το εξής: όσο περισσότερο φοβόμαστε να δώσουμε όταν

1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Ερμιόνη1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Ερμιόνη
Όταν οι δάσκαλοι μαθαίνουν τα παιδιά να παίζουν και οι γονείς ξαναθυμούνται!
Στην παιχνιδογειτονιά του Μουσείου, ξαναζωντάνεψαν ομαδικά λαϊκά παιχνίδια που γέμισαν χαρά τις παιδικές ψυχές και νοσταλγία και αναμνήσεις τους μεγάλους.
Στη γειτονιά αυτή έπαιζαν οι Ταξιαρχιώτες∙ οι Νακαίοι, Σχοιναίοι, Σπετσιωταίοι, Αγγελήδες, Φασιλήδες…, πάντα κάτω από το άγρυπνο μάτι του «δάσκαλου», γι’ αυτό διάλεγαν να παίξουν όταν εκείνος απουσίαζε.
Εκεί συναντήθηκαν τρεις γενιές ανθρώπων και έπαιξαν το κουκούδι και το τζίτζι, χοροπήδησαν και μέσα στο τρεχαλητό είχαμε και τούμπες, ευτυχώς χωρίς δυσάρεστες συνέπειες. Στις εξομολογήσεις των παιδιών οι λέξεις ήταν: τέλεια, απίθανα, καταπληκτικά, πολύ όμορφα … κι εμείς τους υποσχεθήκαμε ότι τούτη τη χαρά θα την συνεχίσουμε όλο το καλοκαίρι. Συντονίστρια του Προγράμματος ήταν η Βιβή Σκούρτη και βοηθοί -τις αναφέρουμε κατά ηλικία- οι: Κατερίνα Παπαμιχαήλ-Ρήγα, Ήρα Φραγκούλη, Βίτσα Σκούρτη, Βίκυ Κουτραφούρη και φυσικά η υπεύθυνη του Μουσείου Μαρία Τράκη που με επιμέλεια χάραξε τα παιχνίδια στο δρόμο. Το Πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές. Η συντονίστρια του Προγράμματος Βιβή Σκούρτη
Από το Δ.Σ του Ερμιονικού Συνδέσμου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ομαδική Φωτογραφική Έκθεση στην Ερμιόνη
Ομαδική Φωτογραφική Έκθεση στην Ερμιόνη
8-16 Αυγούστου 2015
Στα  Μαντράκια καθημερινά από τις 19:00 έως τις 23:00 

Το θέμα της έκθεσης :  PRIVATE
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ 
 
 
Σε συνεργασία με την "Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης" και τη φωτογραφική κοινότητα "Κεντρί".


                                                  PRIVATE

      Αν μεταφράσει κάποιος στα ελληνικά τη λέξη private, βρίσκει τις έννοιες  μυστικός, ιδιωτικός, ιδιαίτερος, απομονωμένος, απόμερος, ακόμη και απλός στρατιώτης. Όποια μετάφραση και αν υιοθετήσετε, οδηγείστε σε έναν περιορισμό που συμβαίνει ηθελημένα ή αθέλητα, έχει όμως την ισχύ νόμου. Μοιραία λοιπόν διαμορφώνεται μια αντίληψη που είναι καθοριστικής σημασίας, συγχρόνως όμως και αντικρουόμενη. Φτάνουμε στου ενός το «πάντα» που είναι του άλλου το «ποτέ».
      Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι οι συμμετέχοντες απέφυγαν τους σκοπέλους των «προσωπικών δεδομένων» και άλλων τρεχουσών αντιλήψεων περί ιδιωτικού, και στράφηκαν σε μια ουσιαστικότερη αντίληψη περί «ιδιωτεύειν». Δεν  καταγγέλλω βέβαια το επίκαιρο αλλά τα φθηνά μέσα για την διάσωση του. Προτίμησαν να αφηγηθούν μια οικειότητα πολλές φορές  ανερμήνευτη και γι’ αυτούς τους ίδιους. Γνωστά αλλά και άγνωστα πρόσωπα, προσφιλείς αλλά και ξένοι χώροι, η φθορά ,η αποξένωση, ακόμη και ο ίδιος τους ο εαυτός, έγιναν το περιεχόμενο αυτής της θεματικής.
      Μερικές φορές ένα τέχνασμα, φορτίζει το βλέμμα με εικόνες που ούτε καν υποψιαζόταν. Έτσι κάπως ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο «Φωτογραφία και άλλες Τέχνες», παράλληλα  με την πρόθεση και την προσμονή του φωτογραφικού γεγονότος.

                                                                              Βασίλης Γεροντάκος