Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ακούστε. Μιλήστε.

Σήμερα να μιλήσουμε για την Παναγιώτα...που κανείς μας δεν γνώρισε πως έζησε.
Η Παναγιώτα που ονειρεύτηκε που ερωτεύτηκε νέα...
 που έγινε μητέρα  για να υπάρξει μέλλον και ελπίδα!
Ζούσε τη δυστυχία της ,  το δράμα που πολλές κοπέλες δίπλα της βιώνουν...όμως δεν βρήκε πως να σωθεί, που να μιλήσει, γιατί έμενε σ ' ένα καταυλισμό μακριά απ'τον πολιτισμό...ΝΑ εκεί ...κοντά μας , αλλά πολύ μακριά!
Στη γέφυρα διάλεξε να συναντήσει τη διαφορά..  το Θάνατο.
Χωρίς το τύραννο άντρα της ...  η Παναγιώτα μας αποχαιρέτισε.. κρεμάστηκε !
Πείτε στον άντρα μου να έρθει να με βρει στη γέφυρα  είπε και έφυγε ..   αφήνοντας πίσω τρία μικρά παιδιά.......
Ας την ακούσουμε  γιατί μας μίλησε με το δικό της τρόπο, αφού άλλονε δεν έβρισκε ούτε κάνεις της είπε.
 Ακούστε δημαρχέοι την κραυγή αυτή!!!


Ας καταλάβουμε πόσο ανάγκη μας έχουν οι γυναίκες Ρομά.


Γιούλα Πουλή

Ο Σταυρός του λαιμού της


Του Γιάννη Λακούτση
Αρκετά ποιήματα γνωστών ποιητών, όταν μελοποιούνται και γίνονται τραγούδια, τις περισσότερες φορές οι στίχοι μεταβάλλονται. Σήμερα όχι και τόσο αλλά τα παλιά χρόνια ήταν συχνό φαινόμενο. Με το πέρασμα του χρόνου άλλαζε η ποιητική τους μορφή. Όπως έγινε με την «Αμυγδαλιά». Με τον καιρό έπαθε τόσες μεταβολές στους στίχους της  που και ο ίδιος ο ποιητής της, ο Δροσίνης, δεν ήθελε να την ακούει όταν την τραγουδούσαν οι νεότεροι. Όσο για τα δημοτικά τραγούδια, ανάλογα με το κέφι του ο κάθε τραγουδιστής γίνεται και στιχουργός. Ένα από τα παραμορφωμένα αυτά τραγούδια, που έγινε σχεδόν αγνώριστο, ήταν και κάποιο του Δημ.Καμπούρογλου.

Το ακούμε συχνά να τραγουδιέται από χορωδίες. Πρόκειται για το γνωστό « Ένα κορίτσι εις το λαιμό του». Στο ποίημα αυτό του Καμπούρογλου έγιναν τόσες αλλαγές που δεν έγιναν σε κανένα άλλο. Τίτλος: «Ο Σταυρός του λαιμού της».Δημοσιεύτηκε το 1873 στην Α ποιητική συλλογή « Η φωνή της καρδιάς του». Η συλλογή αυτή βραβεύτηκε στο Βουτσιναίο ποιητικό αγώνα. Έκανε μεγάλη εντύπωση η βράβευση αυτή, γιατί ο Καμπούρογλου ήταν τότε είκοσι χρόνων. Είναι ένα από τα καλύτερα

ποιήματα  του. Μεταφράστηκε στα Γερμανικά. Βρίσκεται δημοσιευμένο στα Ελληνικά και Γερμανικά, στο « Νεοελληνικό

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής εξελέγει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής εξελέγει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, γεγονός μείζονος σημασίας, αφού ο Δήμος Ερμιονίδας θα έχει συμμετοχή και άποψη σε ένα αυτοδιοικητικό όργανο που αποτελεί κέντρο σημαντικών αποφάσεων για την αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
- Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (ΑΔΑΚ)
61 ψήφους, 11 έδρες ( 8 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)
Εκλέγονται οι δήμαρχοι: Δημήτρης Καμπόσος 45, Στάθης Αναστασόπουλος 44, Κώστας Γκάτζιος 31, Παναγιώτης Νίκας 30, Παναγιώτης Κατσίβελας 30, Αννίβας Παπακυριάκος 30, Δημήτρης Σφυρής 29, Κώστας Καλαντζής 29.
Εκλέγονται οι σύμβουλοι: Γιάννης Σμυρνιώτης 44, Σταύρος Αργειτάκος 41, Γιώργος Μπαχούμας 33. Δεν εκλέγονται οι: Βασίλης Νανόπουλος 32, Σαράντος Μαρινάκης 25, Μιχάλης Αντωνόπουλος 24.
- Ανεξάρτητη Πελοπόννησος
36 ψήφους, 6 έδρες (3 δήμαρχοι και 3 σύμβουλοι)
Εκλέγονται οι δήμαρχοι: Δημήτρης Παυλής 32, Σπύρος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ - ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ για την συνάντηση Μανιάτη - Σφυρή:
"Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή.
Ο Δήμαρχος, έθεσε υπ’ όψη του Υπουργού ΠΕΚΑ ορισμένες προτάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για σημαντικά προβλήματα του Δήμου και ζήτησε υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυσή τους. Συζητήθηκαν θέματα για:
· το οξυμένο και συνεχιζόμενο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, 
· την ανάγκη αποκατάστασης των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων στο Κρόθι, Ρόρρο, Δισκούρια και Σταυρό Διδύμων,
· την εφαρμογή προγράμματος προσωρινής διαχείρισης των

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μια άλλη αφήγηση

Μια άλλη αφήγηση


φωτο: Άρης Δαβαράκης
Προχθές πήγα να βοηθήσω μια φίλη να καθαρίσει ένα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει, αφού είχαν αναχωρήσει δύο πελάτες και γέμισα μία σακούλα πλαστικά μπουκάλια, σακουλάκια, πακετάκια και κουτάκια, τα οποία περιείχαν ποσότητες από γάλα, τυρί φέτες με χρώμα βαθύ κίτρινο, βούτυρο που λιώνει μόνο του, ζαχαρωτά με χημικά χρώματα φανταχτερά, μπισκότα και άλλα παρόμοια.
Σοκαρίστηκα προς στιγμήν διότι είχα ξεχάσει ότι αυτή ακριβώς είναι η καταναλωτική ζωή αλλά κατόπιν προσγειώθηκα.
Δυστυχώς το 70% πλέον των ανθρώπων που κατοικούν στον πλανήτη και δη στις λεγόμενες πολιτισμένες και ανεπτυγμένες χώρες και κοινωνίες της δύσης αλλά και στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ανατολής, ζουν ακριβώς έτσι. Ως καταναλωτές και όχι ως άνθρωποι – όντα φυσικά. Καταναλώνουν, δεν τρώνε, απορρίμματα μαζικής παραγωγής, τα οποία είναι συσκευασμένα εντός άλλων απορριμμάτων. Τα μεν τα πετούν μέσα τους και νομίζουν ότι τρέφονται και τα δε τα πετούν γύρω τους, είτε στην ανακύκλωση, απ’ όπου θα παραχθούν από αυτά άλλα άχρηστα απορρίμματα είτε όχι.
Το οξύμωρο σχήμα της παραγωγής απορριμμάτων αλλά και

προς "καθιστικό κοινό" ... (;!)

 Εις μνήμην των λέξεων της Κικής Δημουλά

( Μια σύντομη απάντηση , με αφορμή τη συνέντευξη της ποιήτριας - ακαδημαϊκού στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 5 - 10 - 14 ).

dimoula

<< Δεν είναι ύλη η ποίηση , είναι λίγος αέρας >>. Μόλις το μάτι μου έπεσε πάνω στον τίτλο της συνέντευξης στη σελίδα 48 της Κυριακάτικης , ο εγκέφαλός μου δεν χρειάστηκε καφεϊνη για να ξυπνήσει. Διάβασα το δισέλιδο με μία ανάσα και κράτησα τις απαραίτητες σημειώσεις. Σας γράφω άμεσα την απάντηση για να σας αποδείξω πως η γλώσσα και οι λέξεις αποτελούν μέρος της ανοσιακής μας άμυνας απέναντι στα εξωτερικά ερεθίσματα.
Αν και ακαδημαϊκός που είστε , έχετε » υποπέσει » ( άθελά σας πιστεύω ή εξαιτίας της λανθάνουσας γλώσσας που λέει και ο λαός ) σε μια αντίφαση. Στην αρχή της σελίδας 49 λέτε πως » υπάρχει έλλειψη έμπνευσης που σε κάνει να γράψεις » , ενώ προς τα τέλη της ίδιας σελίδας παραδέχεστε πως » τα καλά μου ποιήματα τα έγραψα στην τράπεζα όταν δούλευα και αγανακτούσα που ήμουν υπάλληλος » . Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να σας εξηγήσω -από πλευράς ιατρικής – πως το μέγεθος της απάντησης στο ερέθισμα εξαρτάται από την έντασή του και πως ο υποδοχέας ( αισθητήριο όργανο ) όταν είναι ευαισθητοποιημένος περνάει το μήνυμα στον εγκέφαλο για γρήγορη απάντηση. Μόνο στους » εξοικειομένους » με τα ερεθίσματα

Απειλή για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Απειλή για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό Crypto-Wall. Τι πρέπει να προσέξετε.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποίησε, για την εμφάνιση στη χώρα μας του κακόβολου λογισμικού «Crypto-Wall»
Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους Η/Υ των χρηστών
Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

''Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης''


"Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης''

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης (Ν.Ο.ΕΡ.) ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. 

Η 6η σχολή Ανοιχτής Θάλασσας «ανοίγει πανιά», στις 31-10-2014 και θα διαρκέσει έως τις 23-11-2014. 
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Σπύρο Κανάρη.
Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα. Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο και Κυριακή .

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας διεθνώς αναγνωρισμένο.
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.

Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο 6977092121 ή στο e-mail: noermionis@gmail.com

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πέθανε ο Λουκάνικος, ο "σκύλος επαναστάτης"

Πέθανε σε ηλικία δέκα ετών ο αγαπητός σε όλους μας τετράποδος Λουκάνικος. Ο "σκύλος επαναστάτης, "σκύλος της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα", όπως τον είχαν αποκαλέσει και όχι άδικα αφού έδινε το παρών σε κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Λουκάνικος, τον οποίο είχε βαφτίσει Θεόδωρο ο άνθρωπος που τον είχε εντοπίσει σε μικρή ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας είχε γίνει η μασκότ των διαδηλωτών ενώ μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera.
Μάλιστα, έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, και η απόλυτη καταξίωση ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011

Περισσότερα:news247 

Η Αγία Αικατερίνη του Vincenzo Caivano.Η Αγία Αικατερίνη του Vincenzo Caivano.


Του Γιάννη Λακούτση

Έχουμε φτάσει παραμονές του ελληνοϊταλικού πολέμου και η βρετανική αντικατασκοπία στην Ελλάδα πιάνει παράξενα κρυπτογραφημένα σήματα να εκπέμπονται από την περιοχή της Καστέλας. Ενημερώνει τις ελληνικές αρχές και αυτές με την σειρά τους σε έλεγχο που πραγματοποιούν,  εντοπίζουν ότι τα σήματα εκπέμπονται από την εκκλησία  της Αγίας  Αικατερίνης. Κάποια μέρα που ο Καϊβάνο λείπει στην Κωνσταντινούπολη, ερευνούν την κρύπτη- μαυσωλείο  και βρίσκουν έναν εξελιγμένο τεχνολογικά πομπό. Μόλις ο Ιταλός αρχιτέκτονας επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας.

Ποιος είναι  όμως  ο Βιτσένζο Καϊβάνο και τι σχέση μπορεί να είχε αυτός, ένας Καθολικός, με τον ορθόδοξο ναό  της Αγίας Αικατερίνης;
Ο Vincenzo Caivano, Βικέντιος Καϊβάνο για τους Πειραιώτες, ήταν Ιταλός αρχιτέκτονας, «περισπούδαστος ιεροφάντης της τέχνης του Ικτίνου»,  με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Πειραιά.

Αρχές του 1908 γνωρίζει και ερωτεύεται την Αικατερίνη Λεμπέση, η οποία γεννήθηκε στον Πειραιά το 1887 και την οποία παντρεύεται μετά από μικρό χρονικό διάστημα, παρόλο που αυτός  είναι Καθολικός και αυτή Ορθόδοξη. Το ζευγάρι αποκτά πέντε παιδιά. Δύο αγόρια, τον Αχιλλέα και τον Αλφρέδο και τρεις κόρες, την Μαριέττα, την Γιολάντα και την Μαφάλδα.
Το 1914 μετακομίζουν στην Πρίγκηπο, όπου η Αικατερίνη αναπτύσσει μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Ο γάμος αυτός όμως είχε σύντομη  πορεία.
Στις 27 Μαΐου 1934 η Αικατερίνη Καϊβάνου πεθαίνει ξαφνικά, ενώ ετοιμαζόταν την επόμενη ημέρα να εγκατασταθεί  οικογενειακώς στη Ρώμη, «…να απέλθη της πόλεώς μας και να εγκατασταθή οικογενειακώς εις Ρώμην, την παραμονήν της εντεύθεν αναχωρήσεώς της, φεύγει αιφνιδίως εκ του ματαίου τούτου κόσμου…»  
 Απαρηγόρητος ο Ιταλός  αρχιτέκτονας, αποφασίζει να χτίσει στη μνήμη της περικαλλή ναό αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη. Για το σκοπό αυτό επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Στρατήγη για να του επιδώσει
προσωπικώς την αίτηση ανέγερσης.

Με την αίτηση του αυτή ο Βικέντιος  ζητούσε να του δοθεί έκταση στη μέση της  πλατείας  Αλεξάνδρας ώστε να ανεγείρει τον προαναφερόμενο ναό. Ο Δήμαρχος του ζήτησε ευγενικά, «από λόγους αισθητικής  της πόλεως», να επιλέξει άλλον χώρο.

Ο Καϊβάνο του έδειξε τα σχέδια που είχε ετοιμάσει, επιμένοντας να ανεγερθεί στη μέση της πλατείας.

Τάσος Λάμπρου δελτίο τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
 Τετάρτη 08/10/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

Μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου συνεδρίασε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας σε δύο τακτικές συνεδριάσεις, μέσα στην ημερήσια διάταξη και των δύο, υπήρχε θέμα σχετικά με το «Τουριστικό καταφύγιο Πορτοχελίου». Στην πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για την αξιολόγηση των τεχνικών φακέλων και ευρύτερα η αξιολόγηση όλης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Στη δεύτερη πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς από τη μοναδική εταιρεία που παρέμεινε στη διαγωνιστική διαδικασία και συγκεκριμένα από τη «Μαρίνα Ερμιόνης Α.Ε».
Και στις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας ψήφισε «παρών», δηλαδή έδωσε αρνητική ψήφο για τους εξής λόγους:
Α) Γιατί και οι δύο εταιρείες που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία είχαν ελλιπείς φακέλους, δεν κάλυπταν όλους τους όρους της προκήρυξης. Υπήρχε το δίλημμα της επανάληψης της διαδικασίας με το φόβο της ακύρωσης του έργου ή να
προχωρήσουμε με την εταιρεία που είχε τα λιγότερα προβλήματα με το φόβο της παραβίασης της νομιμότητας. Ως δημοτικοί σύμβουλοι κρίναμε ότι προέχει η αρχή της νομιμότητας χωρίς καμία έκπτωση

ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 2014
Με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 τιμήθηκε ο Μάκης Τσίτας για το μυθιστόρημά του Μάρτυς μου ο Θεός (Εκδόσεις Κίχλη, 2013). Η ανακοίνωση για τους νικητές των βραβείων, τα οποία απονέμονται στους καλύτερους νέους και ανερχόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη, έγινε στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία: «Τα βραβεία απονέμονται στους καλύτερους νέους και ανερχόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης ή τη γλώσσα τους. Έχουν σκοπό να αναδείξουν τις καλύτερες πένες στη σύγχρονη λογοτεχνία της 

Ευρώπης, να ενθαρρύνουν τις διασυνοριακές πωλήσεις και να προωθήσουν τη μετάφραση, την έκδοση και την ανάγνωση λογοτεχνικών έργων από άλλες χώρες. Το νέο πρόγραμμα της ΕΕ με τίτλο "Δημιουργική Ευρώπη" χορηγεί επιδοτήσεις για τη μετάφραση των έργων, βοηθώντας έτσι τους συγγραφείς να προσελκύσουν αναγνώστες πέρα από τα εθνικά και τα γλωσσικά τους σύνορα».
Ο κάθε νικητής λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ. Το σημαντικότερο όμως είναι η πρόσθετη προώθηση και η διεθνής προβολή που αποσπά. Οι εκδότες τους ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης από την ΕΕ, ώστε τα βραβευθέντα έργα να μεταφραστούν σε άλλες γλώσσες και να αποκτήσουν πρόσβαση σε

αυτό θα πει ΣΥΜΦΩΝΙΑ ...

εντυπωσιακό και απολαυστικό !
δείτε το, ακούστε το, χεικροτήστε το... 
Έλλη Βασιλάκη 


Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Ροδιού πρόσκληση


Επιστολή του Επικεφαλή της "Δυνατής Ερμιονίδας" κ. Γιάννη Γεωργόπουλου με θέμα την Διαχείριση απορριμμάτων

Επιστολή του Επικεφαλή της "Δυνατής Ερμιονίδας" κ. Γιάννη Γεωργόπουλου στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με θέμα την Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Κρανίδι 7 Οκτωβρίου 2014
  
 
"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"                                        Προς: Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου,
Γιάννης Γεωργόπουλος                                        Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Επικεφαλής Μείζονος
Αντιπολίτευσης του                                              ΚΟΙΝ.: 1. Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
Δήμου Ερμιονίδας             
Κρανίδι Αργολίδας                                                     2. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Τ.Κ. 21300
Τηλ. 6944886808                                                       3. Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου
email dinatiermionida@gmail.com

ΘΕΜΑ: Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας


Αξιότιμε κύριε Γενικέ.


Η κατάσταση στο Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των απορριμμάτων, μόνον ως τραγική και επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Εκτός από τις παλιές χωματερές στον “Δεματοποιητή” στη θέση Σταυρός Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου - Κοιλάδας, έχουν δημιουργηθεί διάσπαρτες και ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλη την έκταση του Δήμου εντός και εκτός οικισμών.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει προσωρινά το πρόβλημα, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

1.   Μετέφερε μεγάλο αριθμό κάδων εκτός οικισμών, με στόχο την καθαρότερη εικόνα σε γειτονιές, Σχολεία κλπ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι δημότες διαθέτουν

Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων απο τον Τάσο Τόκα                                                                        Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014
                                                Αριθ. Πρωτ.:15

ΠΡΟΣ
κ. Σφυρή Δημήτρη
Δήμαρχο Ερμιονίδας
                                                                     Κοινοποίηση:
                                                                 κ. Γεωργόπουλο Γιάννη
                                                        κ. Λάμπρου Τάσο
 κ.Λυμπερόπουλο Κώστα

ΘΕΜΑ: Αίτημα  για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας.

Κύριε Δήμαρχε

Σαράντα ημέρες σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας τίποτα δεν  έχει αλλάξει  στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας.

Μάλιστα χωρίς να έχει γίνει καμμία συζήτηση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμά σας στον τομέα των απορριμμάτων  φέρατε ως θέμα και ψηφίστηκε από το ΔΣ της 30ης Σεπτεμβρίου 2014, η  μεταφορά 7000 ευρώ στον κωδικό 20-7135.001 με τίτλο προμήθεια κάδων απορριμμάτων για την πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής για αγορά καφέ κάδων ανακύκλωσης.
Στην τοποθέτηση σας πάνω στο θέμα κάνατε λόγο για κίνηση που είναι προϋπόθεση για ένταξη του Δήμου σε κάποιο πρόγραμμα  κομποστοποίησης, ανακύκλωσης κ.λ.π.
Στις ενστάσεις μας για το ότι δεν έχουμε ενημερωθεί δεν πήραμε

Ολοκληρώνονται τα μονοπάτια Ερμιονίδας


Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 τοποθετήθηκαν τέσσερις μεγάλες πινακίδες με τον χάρτη των μονοπατιών. Η μία στην είσοδο του φαραγγιού από τη μεριά της Ερμιόνης, η άλλη στη θέση Παπούλια, η τρίτη στο χωριό Φούρνοι και η τελευταία στο χωριό Ηλιόκαστρο.  Ο χάρτης περιλαμβάνει και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον πεζοπόρο.

Το 1ο μονοπάτι, το «Μονοπάτι της Περσεφόνης», με κόκκινο χρώμα, απόστασης 10 χιλιομέτρων, σχηματίζει έναν κύκλο διασχίζοντας τις παρακάτω τοποθεσίες: Καταφύκι, Παπούλια, Φούρνους, Καταφύκι. Το μονοπάτι αυτό είναι πεζοπορικό και ποδηλατικό.
Το 2ο μονοπάτι, το «Μονοπάτι των Ειλεών», με κίτρινο χρώμα, απόστασης 9 χιλιομέτρων, ενώνει τις τοποθεσίες Ηλιόκαστρο και Παπούλια. Στο σημείο αυτό συνδέεται με το 1ο μονοπάτι. Το μονοπάτι είναι πεζοπορικό.

Και τα δύο μονοπάτια διασχίζουν την ευρύτερη προστατευμένη περιοχή του φαραγγίου «Καταφύκι». Στο πέρασμά του από τα δύο αυτά μονοπάτια ο πεζοπόρος μπορεί να απολαύσει ιστορικά μνημεία, το επιβλητικό Καταφύκι, τους ελαιώνες και τη φυσική ομορφιά από πεύκα και πλατάνια. Με λίγη τύχη μπορεί να απολαύσει και τα σπάνια είδη πανίδας που διαβιούν μέσα σε αυτό.

Παρόλη την προσπάθεια που έγινε για να δημιουργηθούν τα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΛΙΚΕΡ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
 

Οι Εκδόσεις Μίνωας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ ΑΦΟΡΜΕΣ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ισμήνης Μπάρακλη Λικέρ τριαντάφυλλο
το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 20:00 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. 

Η ιστορικός Γεωργία Μαρία Σπανού θα μιλήσει με τη συγγραφέα για το βιβλίο και τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Ψυχογιού.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.
 
Έλλη Βασιλάκη

ποίημα του Paul Potts "Σημείωση" 


Τα όνειρά μου
Καθώς με παρατηρούσαν είπαν
Το ένα στ' άλλο
Αυτή η ζωή μάς πρόδωσε.Paul Potts (1911-1990)
 
Έλλη Βασιλάκη

Δελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "ΒΙΤΟΡΙΖΑ" (για την επικείμενη διεξαγωγή εκλογών νέου Δ.Σ.)

Δελτίο Τύπου
Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης «ΒΙΤΟΡΙΖΑ», μετά την υπ’ αριθμόν 13/2014 διάταξη του Ειρηνοδικείου Μάσσητος δια της οποίας επικυρώθηκε το από 7-5-2014 καταστατικό,   συγκαλεί ανοιχτή γενική συνέλευση την Κυριακή 12η Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Π.Κ. Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού), με θέματα:
1.   Εγγραφή μελλών (Ετήσια Συνδρομή 20 €)
2.   Δήλωση υποψηφιοτήτων για το διοικητικό συμβούλιο
3.   Διεξαγωγή εκλογών νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά τιμής
Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο 

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κάποιοι χαλαρώνουν διαφορετικά

Από τη Διεθνή συνάντηση ορειβατών  International Highline Meeting που έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 στο Monte Piana, στις βόρειες ιταλικές Άλπεις.  Οι αθλητές άπλωσαν σχοινιά κατά μήκος των βράχων, τοποθέτησαν τις τέντες τους και κάθισαν να ξαποστάσουν απολαμβάνοντας εκπληκτική θέα. Πολύχρωμες αιώρες στο κενό δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Απένταξη του Δήμου Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Απένταξη του Δήμου Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» !!!!

Μείζον ζήτημα έχει προκύψει στον Δήμο Ερμιονίδας με την απένταξή του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Πιο συγκεκριμένα, όπως βλέπουμε στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερμιονίδας, με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 152.280/ΨΣ4941-Α2/08-09-2014 της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών, απεντάχθηκε ο Δήμος Ερμιονίδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» με τίτλο έργου “Ανάδειξη και διάχυση πολιτιστικού περιεχομένου, μέσω δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο νέο Δήμο Ερμιονίδας”.
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν το 2010 οι πρώην Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων και σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείτο από τον νέο Δήμο Ερμιονίδας.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 391.100,00€, προέβλεπε την δημιουργία δύο ψηφιακών μουσείων, ένα στο Πορτοχέλι στο κτίριο Μίληση και ένα στην Ερμιόνη στο κτίριο του Δημαρχείου.
Επιπλέον, το έργο περιελάμβανε την ανάπτυξη Διαδικτυακού Τόπου και εφαρμογής κινητών τηλεφώνων για την προβολή σχετικού περιεχομένου που θα αναπτυσσόταν στο πλαίσιο της πρότασης. Οι υπηρεσίες που θα παρείχε θα ήταν οι εξής: 1) Πολυκαναλική και in situ υπηρεσία ψηφιακού μουσείου με δισδιάστατη, τρισδιάστατη και ολογραμματική προβολή περιεχομένου. 2) Υπηρεσία ενημέρωσης μέσω διαδικτυακής πύλης.
Στα ψηφιακά μουσεία θα γινόταν η ανάδειξη του ιστορικού,

ΠΡΟΣΟΧΗ : ε π ι δ η μ ί α !

Μας κλέβουν τη χαρά

Το πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη
Πηγή 
Οποιονδήποτε φαρμακοποιό και να ρωτήσει κανείς, ποια φάρμακα πωλούνται περισσότερο αυτήν την εποχή, η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη. Τα αγχολυτικά και τα αντικαταθλιπτικά. Η κατάθλιψη και η κρίση πανικού είναι νοσήματα που έχουν λάβει επιδημική διάσταση στον ελληνικό πληθυσμό τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, όπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενα άρθρα, υπάρχει σαφώς και η τάση υπέρ-διάγνωσης.
Οι κρίσεις άγχους και οι κρίσεις πανικού, που αποτελούν συχνότατα ιατρικά συμβάντα στο γενικό πληθυσμό, αντανακλούν την αγωνιώδη αμυντική προσπάθεια του οργανισμού να μην υποπέσει σε κατάθλιψη δηλαδή σε απάθεια. Δυστυχώς όταν χορηγείται αντικαταθλιπτική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις, αναιρείται αυτός ο αμυντικός μηχανισμός και ο οργανισμός πέφτει ένα σκαλί ακόμα στη συναισθηματική και ψυχική του υπόσταση.
Οι κρίσεις άγχους και οι κρίσεις πανικού είναι πάντα αποτέλεσμα καταπιεσμένων συναισθημάτων που δεν εκφράστηκαν την στιγμή που έπρεπε. Υπάρχει δηλαδή στο ιστορικό του ασθενούς καταπιεσμένος θυμός ή καταπιεσμένη θλίψη. Όταν στο συνειδητό επίπεδο του ανθρώπου έχει καταγραφεί η αδυναμία έκφρασης του θυμού, της αγανάκτησης και της θλίψης, ενίοτε από την παιδική ηλικία, τότε αυξάνεται η πιθανότητα σε κάποια στιγμή που οι συνθήκες καθιστούν αναγκαία τη βίωσή του ξανά, η αδυναμία αυτή να οδηγήσει σε κρίσεις πανικού. Έχουμε τονίσει ότι ουσιαστικά η βίωση του άγχους ισοδυναμεί με την απόσταση φύσης – θέσης.
Όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση μεταξύ της φυσικής και της επίκτητης ιδιοσυγκρασίας, τόσο το άγχος θα είναι πιο έντονο. Για να

Από πού κρατάει η σκούφια σου;

Η εφαρμογή του vrisko.gr προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε ποιο μέρος της Ελλάδας υπάρχουν  επίθετα ίδια με το δικό σας.

Συμπλήρωσε ΕΔΩ  το επίθετό σου

Ρομποτικό χταπόδι από Έλληνες ερευνητές

Ρομποτικό χταπόδι το οποίο αναπτύχθηκε από Έλληνες ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων του IEEE Spectrum και του Mashable, με αφορμή την πρόσφατη παρουσίασή του στην IEEE International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS) 2014 στο Σικάγο.

Το χταπόδι των Ελλήνων ερευνητών είναι μία από τις ρομποτικές πλατφόρμες του ΕΥΟΡ (Εργαστήριο Υπολογιστικής Όρασης και Ρομποτικής) και αποτελεί ένα οκτάποδο ρομπότ εμπνευσμένο από τη μορφολογία και τις ικανότητες κίνησης του χταποδιού. Είναι κατασκευασμένο κυρίως από ελαστικά υλικά και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΙΤΕ, «πειράματα στο νερό έδειξαν έναν καινοτόμο μηχανισμό υποβρύχιας κίνησης με κατάλληλο συνδυασμό κίνησης των βραχιόνων και του ʽδικτύουʼ», καθώς και την αποδοτικότητά του.


Περισσότερα:.naftemporiki


Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Από: Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης τα κείμενα.

Του Βασίλη Γκάτσου

Για να ακονίζουμε το μυαλό μας:
Το παρακάτω είναι από το site της ΕΕΑΑ.
"Τον Αύγουστο του 2001, ψηφίστηκε ο Νόμος 2939/01 περί «Συσκευασιών και Εναλλακτικής Διαχείρισης των Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων» ο οποίος ουσιαστικά καθιστά υποχρεωτική την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών στη χώρα μας και εναρμονίζει την εθνική μας νομοθεσία με τη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα με την ευρωπαϊκή οδηγία 94/62.  Το 2004 εκδόθηκε νέα κοινοτική οδηγία (04/12) η οποία αναθεωρεί τους στόχους που θέτει η 94/62. Οι νέοι στόχοι ενσωματώθηκαν στο εθνικό νομικό πλαίσιο με την ΚΥΑ 9268/469. "
Ομοίως το παρακάτω:

"Ολες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στη χώρα μας και παράγουν ή εισάγουν συσκευασμένα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια τα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά, υποχρεούνται πλέον να συλλέγουν και να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων τους, δηλαδή να οργανώνουν συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.
Παράλληλα νομικά υπόχρεοι είναι και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), οι οποίοι οφείλουν να μεριμνήσουν για την ανακύκλωση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. Ο Νόμος προβλέπει τις βασικές αρχές συνεργασίας των ΟΤΑ με τους υπόχρεους διαχειριστές συσκευασίας."
Ομοίως το παρακάτω:
Οι μέτοχοι της ΕΕΑΑ:
ARTENIUS HELLAS SA
COCA – COLA 3Ε Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία
COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE
       CROWN HELLAS CAN AE
FRIESLANDCAMPINA HELLAS SA
ION AE
NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ
       PEPSICO – HBH ABE