Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η Κοινότητα Ερμιόνης ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην εθελοντική δράση ”WE DIVE WE CLEAN"

Η Κοινότητα Ερμιόνης συμμετέχοντας στην εθελοντική δράση ”WE DIVE WE CLEAN” για τον καθαρισμό του βόρειου λιμένος Ερμιόνης μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδος κυρ. Εμμανουήλ Φλωρή θέλει να ευχαριστήσει τον εθελοντή της Κοινότητάς μας Αθανάσιο Μαύρο ο οποίος μας βοήθησε με το γερανό του στην ανέλκυση βαρέων αντικειμένων και είναι πάντα πρόθυμος στις οποιεσδήποτε δράσεις που του έχουμε ζητήσει από την Κοινότητά μας έως σήμερα.

Επίσης τους αλιείς κυρ. Αντώνη Τζιέρη που συνεχώς παρέχει τη βοήθειά του με τις καταδυτικές του ικανότητες και τον Δημήτρη Μόρογλου για τη σημαντική βοήθεια με το αλιευτικό σκάφος

Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Αρχαίο Θέατρο Μικρής Επιδαύρου, 17 -18 Ιουλίου

Live Looping
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αρχαίο Θέατρο Μικρής Επιδαύρου, 17 -18 Ιουλίου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμπνέεται από τη φόνισσα του Παπαδιαμάντη, την τραγική φιγούρα της Φραγκογιαννούς και δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ηχητικό σύμπαν, μελοποιώντας τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας.

Μαζί του η Κόρα Καρβούνη στην αφήγηση και ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι και στα πλήκτρα.

Μια συνομιλία ανάμεσα στους τρεις σολίστες που ισορροπούν μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου, του παπαδιαμαντικού κόσμου και της σύγχρονης τεχνολογίας.

🎟 Κλείστε τα εισιτήριά σας τώρα:

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ο Απόλλωνας Γλύκας στην ομαδική έκθεση Overmorrow

Overmorrow

25 Ιουνίου - 26 Ιουλίου
Γκαλερί Εκφραση γιάννα γραμματοπούλου

Συμμετέχουν: Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Απόλλων Γλύκας, Κορνήλιος Γραμμένος, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής, Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Νίκος Παπαδημητρίου, Ηλίας Σιψάς, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής.
 


Η συνύπαρξη 13 εικαστικών καλλιτεχνών-συνεργατών της γκαλερί σε μια συγκυρία παράδοξη, αναπάντεχη και αταξινόμητη. Μια έκθεση που επιθυμεί να επικεντρωθεί στις ποιότητες δουλειάς των συμμετεχόντων σ' αυτήν, αλλά και στην επικοινωνιακή δυναμική της τέχνης, που έδινε πάντα τη δική της απάντηση, άρθρωνε τον δικό της λόγο σε κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα, επιδίωκε με τον μοναδικό της τρόπο την «έξοδο» από παγιδευμένες καταστάσεις και πραγματικότητες.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


  κ. Δήμαρχε,

Σύμφωνα με την απόφαση του  Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη   (Αριθμ. Πρωτ.: 9800 /26-6-2020 ) στο πλαίσιο της  επιλογής τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, επελέγη ένα  ξενοδοχείο 26 δωματίων με έδρα την Ερμιονίδα  και συγκεκριμένα στο Κρανίδι για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19.

Σύμφωνα με την από 15/6/2020  πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν δεσμεύονται αποκλειστικά για τη φιλοξενία κρουσμάτων του ιού COVID-19 και ατόμων που φροντίζουν ή συνοδεύουν τα άτομα αυτά και θα λειτουργεί για το χρονικό διάστημα έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η επιλογή τους σύμφωνα με την ίδια πρόσκληση   θα έπρεπε να γίνει με βάση   τη βέλτιστη αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου και με γνώμονα τα κριτήρια των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η μονάδα σύμφωνα με δημοσιεύματα θα καλύπτει όλη την  Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

εθελοντές δύτες καθάρισαν το λιμάνι της Ερμιόνης
Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας πάντα αρωγός σε κάθε εθελοντική κίνηση. Σήμερα έκανε αποκομιδή των αντικειμένων που μάζεψαν οι εθελοντές δύτες από το λιμάνι της Ερμιόνης και καθάρισε τον μώλο όπου οι δύτες είχαν εναποθέσει τα αντικείμενα.


«Άνοιγμα» με ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Η Ελλάδα ανοίγει τα περιφερειακά της αεροδρόμια, καθώς και τα σύνορά της σε περαιτέρω χώρες, ωστόσο την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο εντοπισμός κρουσμάτων που φτάνουν με πτήσεις από το εξωτερικό.
Τις πύλες της ανοίγει από σήμερα η Ελλάδα στους ξένους τουρίστες με δυνατότητα εισόδου να έχουν (και) στα περιφερειακά αεροδρόμια, μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες τρίτων χωρών και οι Έλληνες ομογενείς.
Περισσότερα: efsyn.gri

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Συστάσεις που αφορούν στην διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων στους Δημοτικούς κάδους.

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συνάδελφοι, επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και καταστημάτων τροφίμων και ευπαθών προϊόντων, παρακαλώ δεχτείτε τις παρακάτω παρατηρήσεις και συστάσεις μου που αφορούν στην διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων σας στους Δημοτικούς κάδους.

Επειδή καθημερινά τις πρωινές ώρες επισκέπτομαι τις διάφορες γειτονιές της πόλης μας αλλά και γενικώς όλη την περιφερειακή οδό και τους οικισμούς, σας ενημερώνω ότι η εικόνα σε όμορους κάδους των καταστημάτων σας, αλλά και σε ημικεντρικά σημεία όπως (Λαϊκής Αγοράς -Παύλου – Μπόλλα – Ευκάλυπτα – Αγ. Αναργύρων) , δεν είναι ότι καλύτερο για την τουριστική μας εικόνα, αλλά και την ευταξία και καθαριότητα της πόλης μας.

Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας και εμπειρίας,  έχω την ικανότητα να διακρίνω ευκόλως, από ποιόν και ποιά επαγγελματική χρήση προέρχονται τα διάφορα χύδην και εκτός κάδου απορρίμματα.

Παράλληλα με εσάς και ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο,  ώστε το πρόβλημα να διογκώνεται.

Θέσεις Εργασίας στον Δήμο Ερμιονίδας μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης (Ο.Α.Ε.Δ.)

Οι αιτήσεις για τις παρακάτω θέσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ,

έως τις 06.07.2020.


Υπόγειοι κάδοι στην Ερμιονίδα – Μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος


Κρανίδι, 30.06.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 26.06.2020 ο Δήμος Ερμιονίδας κατέθεσε Αίτηση Χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019 – 2020 του «Πράσινου Ταμείου», για την «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού βελτιστοποίησης αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας με την μέθοδο της υπογειοποίησης». Η πράξη αποτελείται από 2 υποέργα : Α) Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 148.800,00 € και Β) Προμήθεια και εγκατάσταση γερανών επί υφιστάμενων απορριμματοφόρων, για την αποκομιδή υπόγειων κάδων απορριμμάτων προϋπολογισμού 64.926,40 €. Με το ανωτέρω έργο καταργούνται κοινοί τροχήλατοι κάδοι που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος και υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων και ζώων.

“Αντώνης Τρίτσης” Το πρόγραμμα – πρόκληση για τον Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 30.06.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αντώνης Τρίτσης», το πρόγραμμα - πρόκληση για μας ως Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκε χθες στο Άργος με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Πελοποννήσου, σε όλους τους Δημάρχους της Πελοποννήσου, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το νέο αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την αυτοδιοίκηση διαθέτει 2,5 δις ευρώ, ώστε να κατασκευαστούν 5.000 έργα σε όλους τους Δήμους της χώρας. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα αιτήματα τους μέχρι τέλος του έτους, ενώ για πρώτη φορά, λόγο στη διαδικασία της επιλογής θα έχουν τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, στοιχείο που βοηθά καθοριστικά αφού οι παραπάνω Ενώσεις γνωρίζουν άριστα τα θέματα που απασχολούν την κάθε τοπική κοινωνία.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας 11 - 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη. Δηλώστε τη συμμετοχή σαςΠαρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο φωτογραφίας στην Ερμιόνη, είναι απαραίτητο να το δηλώσουν στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα της Πρωτοβουλίας η τηλεφωνώντας στο 6972425920 - 6977255437 η στο 2754031366
Ευχαριστούμε!


Η  φωτογραφία από τη θεωρία στην πράξη και την  επεξεργασία 

Διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας  από  11 έως 12 Ιουλίου 2020 στην Ερμιόνη, στο Πνευματικό Κέντρο  ( Σχολείο Συγγρού )

                 

Οι δάσκαλοι της φωτογραφικής ομάδας PhotoPX Παντελής Γ. Μπαλής και Γιώργος Μπαλής έρχονται στην Eρμιόνη, μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, για ένα διήμερο γεμάτο φωτογραφία. 

Κάθε μέρα και για 5 ώρες θα πραγματοποιηθούν μαθήματα φωτογραφίας, κατανόηση της ψηφιακής μηχανής και των λειτουργιών της, φωτογραφίσεις και επεξεργασία των φωτογραφιών μέσω Photoshop.  

Θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της φωτογραφίας και θα παρουσιαστούν πιο εξειδικευμένα projects έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να εξελίξουν τη καλλιτεχνική τους ματιά και να προχωρήσουν σε ένα νέο δημιουργικό επίπεδο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν ποιο είναι το φωτογραφικό θέμα που τους ενδιαφέρει. 

Κανόνες σύνθεσης φωτογραφίας, επεξήγηση λειτουργιών φωτογραφικής μηχανής και φωτισμός είναι μερικά από τα θέματα που οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν. 

Η εμπέδωση της θεωρίας όμως γίνεται μόνο μέσω της πρακτικής. Έτσι και τις 2 μέρες θα γίνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος φωτογραφίσεις πάνω σε θέματα που θα έχουν ετοιμάσει οι δάσκαλοι του σεμιναρίου αλλά και σε θέματα που θα προτείνουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έτσι ώστε να λυθούν και τυχόν απορίες.  

Επίσης θα διδαχτεί η επεξεργασία της φωτογραφίας μέσω του πλέον γνωστού προγράμματος της Adobe Photoshop. Ξεκινώντας από το μηδέν και μαθαίνοντας το περιβάλλον του προγράμματος, τα βασικά του εργαλεία και τις χρησιμότητές τους, τα adjustments και τις λειτουργίες τους οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις σωστές βάσεις για την επεξεργασία φωτογραφίας. 

Απαιτείται: 

Για τη φωτογραφία: 

Φωτογραφικός εξοπλισμός (Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή) 

 

Για το Photoshop 

Laptop με το πρόγραμμα και συνίσταται εξωτερικό mouse 

 

Κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες (10ώρες)  40€ 


Επικοινωνία: protoenpoermionis@gmail.com

                        6977255437 / 6972425920

ΒΙΒΗ ΣΚΟΥΡΤΗ: Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Η Βιβλιοθήκη μας με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ» στεγάζεται στο μεσαίο βασικό κτίριο του ιστορικού συγκροτήματος Καποδιστριακό- Βιβλιοθήκη-Στρατώνας. Ένας χώρος ανάγνωσης, χώρος ανοιχτός για καλοκαιρινά εκπαιδευτικά Προγράμματα και πολιτιστικές συναντήσεις.

Η Βιβλιοθήκη μας έχει τη δική της ιστορία ως θεσμός. Εδράζεται στην αγκαλιά της πόλης και έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία, στη μνήμη, στον πολιτισμό.

Πώς υποστηρίζεται όμως από την Τ.Α.  και όχι μόνο τη νεοεκλεγμένη;

Θεωρώ ότι για την εύρυθμη λειτουργεία της απαιτείται να οριστεί ειδικός υπάλληλος Βιβλιοθηκονόμος. Με τη νέα Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει τη λειτουργία της υπάλληλος διοικητικός μόνιμος και όχι εποχικός. Καλό αυτό. Άλλο πράγμα όμως είναι ο Βιβλιοθηκονόμος.

Η, ο Βιβλιοθηκονόμος  έχει συγκεκριμένες δεξιότητες που προέρχονται από τις σπουδές της, (του) και φυσικά τις γνώσεις  που έχει αποκομίσει από αυτές. Απαιτείται επιστημονική διαχείριση της γνώσης και της πληροφορίας, καθώς επίσης καταγραφή, ταξινόμηση, ταξιθέτηση των συλλογών,  απαντήσεις στο κοινό,  παροχή βοήθειας σε ερωτήματα, δηλαδή ανάπτυξη πολλών καινοτόμων υπηρεσιών.

Καλείται επίσης να είναι λογιστής, διοικητικός υπάλληλος, πληροφοριοδότης, προσωπικό καθαριότητας, δάσκαλος, κλπ. Και ας μου επιτραπεί εκ του επαγγέλματός μου η αξιολόγηση, όλα τούτα τα προσόντα διαθέτει η Βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου Δήμητρα Αξαρλή.

Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικές δράσεις μιας Βιβλιοθήκης έρχονται ως αρωγοί στους αγώνες των ανθρώπων, ενθαρρύνοντάς τους για γνώση και αυτογνωσία, καθώς υποστηρίζουν την ιστορική γνώση και υπηρετούν την κοινωνία.

Η ανάγνωση δεν αποτελεί μόνο απόλαυση των διακοπών που ο πολίτης αποφασίζει να χαλαρώσει από την καθημερινότητα, αλλά ανοίγει του ορίζοντες της σκέψης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας των εθελοντών κυρίως οι θερινές, μετέφεραν γνώση, ψυχαγωγία, χαρά και πληροφορία της τοπικής Κοινότητας στο ευρύτερο περιβάλλον,συμβάλοντας στη νοητική, πνευματική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών,  αυριανών ενήλικων  πολιτών.

Επιβάλλεται να  συνεχιστούν τις δράσεις, που αποτελούν χρήσιμους τρόπους ενασχόλησης και απόλαυσης του ελεύθερου χρόνου των διακοπών και ταυτόχρονα με τον δανεισμό τα παιδιά απολαμβάνουν το αγαθό του παιδικού βιβλίου. Οι γονείς που ασχολούνται με την εξωσχολική παιδεία των παιδιών τους, τα παροτρύνουν να επιλέξουν, να ανοίξουν, να διαβάσουν έξω από τα σχολικά προγράμματα και τις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις τους και η βιβλιοθήκη παίζει ενεργητικό ρόλο σε τούτο.

Οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες που συμμετέχουν στη ζωή των τοπικών μας Βιβλιοθηκών έχουν πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο των γραπτών κειμένων, ιδεών, απόψεων. Έτσι αποκτούν αναγνωστική κουλτούρα της κοινωνικής, πολιτιστικής, ιστορικής, πνευματικής ανάπτυξης καθώς και της διαφύλαξης της μνήμης και της γνώσης.

Βιβή Σκούρτη