Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος :H ΔΕΥΑΕΡ και το πόσιμό της.


Όταν ανοίγουμε τις βρύσες μας το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ότι πληρώνουμε για ένα νερό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ. Δεν είναι πόσιμο τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια.

Αυτό λέγεται ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ μιας επαρχίας που θέλει να λογαριάζεται ως πολιτισμένη. Γιατί οι παππούδες και πατεράδες μας θεωρούσαν ως πρώτο στοιχείο πολιτισμού να έχουν βρύση με πόσιμο νερό στο σπίτι τους. Να έχουν λουλούδια και λεμονιά στην αυλή τους. Η μεγαλύτερη γιορτή στα χωριά μας ήταν, όταν πρωτότρεξε νερό στη βρύση της γειτονιάς.

Και η τελευταία τιμή ανήκει στην Κοινότητα Ερμιόνης και στους τότε Κοινοτάρχες της, που με ένα τεράστιο για την εποχή έργο έφεραν το θαυμάσιο νερό από τα Δισκούρια στην Ερμιόνη, ώστε κάθε Παρασκευή να πιάνουμε καλό νερό σε δοχεία για πόσιμο και να πλένουμε τα ρούχα μας. Τιμή, γιατί έδειξαν και σύνεση στην οικονομική διαχείριση του νερού, ώστε να το έχουμε πάντα έστω κάθε Παρασκευή.
Και το νερό αυτό δεν χάλασε, δεν έγινε υφάλμυρο, αλλά γέμισε μικρόβια από τους "στεγανούς" βόθρους των γύρω εξοχικών που φύτρωναν σαν μανιτάρια, δηλαδή χάλασε από τις .... παρενέργειες του τουριστικού μας προϊόντος. Η τελευταία λοιπόν αναλαμπή πολιτισμού.

Σε αυτό το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ είμαστε καταδικασμένοι από Νομαρχία, από Περιφέρεια, από αρμόδια και συναρμόδια Υπουργεία, αλλά κυρίως από τον Δήμο μας και την ΔΕΥΑΕΡ μας που πότε φτιάχνουν μία, πότε δύο, πότε τρεις αφαλατώσεις θαλασσινού νερού και πότε αφαλάτωση ..... υπογείων υφάλμυρων υδάτων (!!!).
Το ποιος ήρθε πρώτος .... σε ψήφους ποιος έφυγε από δω και πήγε απο κει, ποιος..... δικαιώθηκε κ.λ.π. είναι για μικρά παιδιά. Αυτό που αισθανόμαστε όλοι είναι ότι ο Δήμος δεν δικαιούται ηθικά να εισπράττει τέλη ύδρευσης για το νερό που μας παρέχει, η ποιότητα του οποίου φαίνεται στις αναλύσεις που κάνει, σαν της φωτογραφίας.
Και ας βγει ο Δήμαρχος ή ο οποιοσδήποτε της Αντιπολίτευσης να πει γραπτώς ότι ναι σας δίνουμε πόσιμο, από αυτό πίνει όλο το προσωπικό του Δήμου και φυσικά ο Δήμαρχος και όλοι οι αιρετοί, αλλά εσείς επιμένετε να προτιμάτε τα εμφιαλωμένα.
Κανονικά πρέπει να επέμβει η Υγειονομική Υπηρεσία, ο συνήγορος του Πολίτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και να επιβάλλει βαριά πρόστιμα, όπως έκανε και με τις χωματερές.  Μόνο τότε θα συνετιστούμε.

Ερώτηση 1: Αν ο Δήμος εμφιαλώσει  αυτό το νερό που μας παρέχει ως πόσιμο, ποια υπηρεσία θα του δώσει άδεια διάθεσης ως πόσιμου και όχι ως καθαρτικού;

Ερώτηση 2: Αν τώρα, που έχουμε την συγκυρία να έχουμε Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, η Αντιπολίτευση της Περιφέρειας να είναι και αυτή, διαφωνούσα μεν, αλλά από παλιά της ΝΔ, η πλειοψηφία του Δήμου μας είναι της ΝΔ όπως και τουλάχιστον της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, όταν πέραν αυτού έχουν ψηφιστεί και από πλήθος πολιτών - δημοτών έστω με τη λογική του "το μη χείρον βέλτιστον", αν τώρα που στην Περιφέρεια και στην Τοπική μας Αυτοδιοίκηση υπάρχει αυτή η πολιτική συγκυρία, δεν καταφέρει να λύση ο Δήμος μας οριστικά το πρόβλημα του πόσιμου νερού, πότε περιμένει να το λύσει;  Όταν Περιφερειάρχης θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμαρχος Ερμιονίδας της ΝΔ  με κυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ;
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ΤΩΡΑ υπάρχει πολιτική ευκαιρία για τον Δήμο μας και πρέπει να την εκμεταλλευτεί.

Βασίλης Γκάτσος

Τάσος Λάμπρου ΕΥΧΕΣ

 


Αγγελική Αλεβίζου Προς Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας κ. Γιώργο Τσεγκή

Προς
Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας
κ. Γιώργο Τσεγκή

Κρανίδι, 16-12-2020

Κύριε Πρόεδρε,

Με ενδιαφέρον διάβασα την από 14/12/2020 επιστολή-απάντησή σας,προς τον δ.σ. και επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. κο Λάμπρου, που αναφέρεται στην ψήφιση θεμάτων της 19/2020 συνεδρίασης του δ.σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Μεταξύ άλλων, εγκαλείτε τον κο Λάμπρου για παραλείψεις και πράξεις της δικής του διοίκησης. Σας πληροφορώ όμως, ότι ο κος Λάμπρου ουδέποτε υπήρξε μέλος του δ.σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Υπαινίσεστε και αναφέρεστε επομένως, σε ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο 2011-2014, κατά την οποία είχα ορισθεί ως πρόεδρος του δ.σ. της επιχείρησης. 
Αντιπαρέρχομαι των αιτιάσεών σας κατά του κου Λάμπρου και στέκομαι σε όσα αφορούν την διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κατά την προαναφερθείσα περίοδο.
Γράφετε:

α) «...η επιχείρηση δεν διαθέτει Ο.Ε.Υ...».

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δεύτερη απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΕΡ Γ. Τσεγκή σε Λάμπρου.


Κύριε Λάμπρου,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την απάντηση σου και πραγματικά εξεπλάγην.

Εμείς, κ. Λάμπρου, την προσπάθεια εξυγίανσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. την ξεκινήσαμε με υπό εκπόνηση οικονομική μελέτη για την βιωσιμότητα ή μη, της επιχείρησης συνεργαζόμενοι με ειδικούς.

Την ξεκινήσαμε με σταδιακή αποπληρωμή χρεών προερχόμενων από τα παλιά και από την περίοδο ακόμα,  της ''δικής σου'' θητείας.

Την ξεκινήσαμε από την αποστολή λογαριασμών στην ώρα τους ή με πολύ μικρή καθυστέρηση, και όχι μετά από τρία χρόνια, όπως επί της ''δικής σου'' θητείας και να αναγκάζονται να σύρονται στα δικαστήρια τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.,  πληρώνοντας υπέρογκα ποσά σε δικηγόρους.

Την ξεκινήσαμε με την σύνταξη του Ο.Ε.Υ. που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ επί της'' δικής σου'' θητείας, για να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό και να σταματήσουμε τους εξωτερικούς συνεργάτες. 

«2 Υπερσύγχρονα πολυμηχανήματα έργου στον στόλο του Δήμου Ερμιονίδας»

Κρανίδι, 18/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλει ο Δήμος Ερμιονίδας ώστε να κρατά καθαρό και λειτουργικό ολόκληρο το Δήμο, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη συνολική λύση της διαχείρισης αποβλήτων αλλά και της συνολικής ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου που εξυπηρετούν τον πολίτη. Το αποτέλεσμα, που βλέπουν οι πολίτες, είναι κυρίως προϊόν της εργασίας και των καθημερινών προσπαθειών του προσωπικού καθαριότητας αλλά και του προσωπικού τεχνικών έργων το οποίο οφείλουμε όλοι να επαινέσουμε.

Για το δύσκολο έργο του προσωπικού καθαριότητας και τεχνικών έργων διατέθηκαν (2) δύο νέα πολυμηχανήματα έργου προκειμένου να καλυφθούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα οι ανάγκες αποκομιδής και βελτίωσης υφιστάμενων υποδομών όπως έργα εκσκαφής, κλαδέματα κλπ. Τα (2) δύο πολυμηχανήματα έργου διαθέτουν τεχνολογία η οποία επιτρέπει στην χειριστή να έχει πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων του και να παρέχει μεγίστη ασφάλεια στους εργαζόμενους που επιβαίνουν σε αυτό κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και των λοιπών εργασιών που ίσως πραγματοποιούν με αυτά όπως σάρωση και αποκομιδή απορριμμάτων, εκσκαφή, χλοοκοπή σε πρανή κλπ.. Και όλα αυτά με τα παρελκόμενα που έχουν ήδη παραλειφθεί θα είναι σε λίγες μέρες στην διάθεση των πολιτών με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών θεμάτων, ενώ σκοπεύουμε να προμηθευτούμε και άλλα παρελκόμενα προκειμένου να θωρακιστεί πλήρως η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.  

Ο Δήμος Ερμιονίδας κάνει με την αφορμή αυτή ακόμη μια έκκληση στους δημότες να περιφρουρήσουν την καθαριότητα των δημοτικών οδών και χώρων. Επίσης σας καλούμε να μας ενημερώνετε για οποιοδήποτε πρόβλημα ή δυσλειτουργία διαπιστώνετε στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας καθώς τα νέα μηχανήματα τίθενται πλήρως στην Υπηρεσία των Δημοτών αλλά και των επισκεπτών για να αναβαθμίσουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Γραφείο Δημάρχου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος: Εμείς τι κάνουμε;

"Συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησαν στην έγκριση του καταστατικού για την ίδρυση του πρώτου Αγροτικού Συνεταιρισμού στη χώρα, ο οποίος περιλαμβάνει στη μετοχική του σύνθεση ιδιώτη επενδυτή. Πρόκειται για τον συνεταιρισμό με την επωνυμία "Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μονεμβασιάς" και διακριτικό τίτλο "ΠΑΡΝΩΝ" με έδρα τους Μολάους του νομού Λακωνίας."


Για την αντιγραφή
Βασίλης Γκάτσος

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος:Άλλες εποχές, άλλη αισθητική


Αμοργός

Όσοι έζησαν ή επισκέφτηκαν την Κοιλάδα, μέχρι τη δεκαετία του 1960, ποια εικόνα, ποια εντύπωση έχουν χαραχμένη μέσα τους; Τα μισοβουλιαγμένα καΐκια στη βουρκάδα τού τότε λιμανιού που το καλοκαίρι γέμιζαν με πιτσιρίκια, γέλιο και παιχνίδι.

Στην Ερμιόνη το Καρνάγιο του Κοκονάκη, μετά οι τράτες οι αφημένες στην αμμουδιά του Βεντουρή, ένα μισοβυθισμένο καΐκι στο Κρόθι.
Την εποχή αυτή, το "σκάφος" που εμπόδιζε επί των ημερών μας, το λιμάνι του Πορτοχελίου, που ήταν κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα, θα είχε βρει, ως απόμαχος της ζωής που έθρεψε οικογένειες και οικογένειες, τη θέση του δίπλα στ' αδέλφια του στη βουρκάδα της Κοιλάδας, προσθέτοντας στην αισθητική εικόνα του χωριού.

ενα καραβάκι ευχές!

 
Καλές γιορτές!

Δυό μικρά καραβάκια στολίσαμε με ευχές και εικόνες της Ερμιόνης και τα βάλαμε δίπλα στη θάλασσα στα Μαντράκια.
Ως μια πινελιά ακόμα στο γενικό στολισμό της πόλης μας.
Απλά, λιτά, ζωγραφισμένα από την αγαπημένη μας κα Ανθούλα Λαζαρίδου Δουρούκου.
Βασιστήκαμε  σε μια ιδέα του Ανάργυρου Πασχάλη.

Αγάπη, όνειρα, υγεία, χαρά, δημιουργικότητα, υπομονή, αισιοδοξία, αλληλεγγύη για όλους μας.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών ΕρμιόνηςΤάσος Λάμπρου:Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ


ΚΡΑΝΙΔΙ 15/12/2020

Προς 

Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ  Δ.Ε.Υ.Α.Ε.Ρ

 

ΘΕΜΑ : Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ , ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 

 

Κύριε Πρόεδρε

Δεν μπορούσα να μην απαντήσω , ξέρεις ότι μου αρέσει ο δημόσιος διάλογος και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης δεν έχουμε την δυνατότητα να καταθέσουμε τις απόψεις «ζωντανά» στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Οι συνεδριάσεις δια περιφοράς , δια αλληλογραφίας μου θυμίζουν βουβό κινηματογράφο και δεν με ικανοποιούν. 

Οι απόψεις μου για τις απευθείας αναθέσεις δεν τις ακούς για πρώτη φορά, εδώ και 6 χρόνια με την ιδιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΣΥΕΡ» έχω καταθέσει συνεχώς τις θέσεις μας ότι οι απευθείας  αναθέσεις στην ΔΕΥΑΕΡ πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο, στις απαραίτητες και να δώσουμε έμφαση στους προχείρους και επίσημους διαγωνισμούς μέσα από τους οποίους θα κερδίσουμε εκπτώσεις και έσοδα για την επιχείρηση. 

Διαφωνώ κάθετα και κατηγορηματικά με το «πάρτυ» των πολλών και επαναλαμβανόμενων απευθείας αναθέσεων γιατί αυξάνουν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και οδηγούν σε οικονομικές  και πολιτικές  εξαρτήσεις. 

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου:Από τη Σαλαμίνα στο 21

Από τη Σαλαμίνα στο 21

Είναι πραγματικά ιδιαίτερα σημαντικό το έγγραφο 40β5 που δημοσίευσε ο χαλκέντερος ερευνητής Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων Καρανικόλας από το Κρανίδι, στο βιβλίο του «Το Κρανίδι, κομμάτια από τη χαμένη ιστορία του». Είναι από τα έγγραφα του αρχείου των Μονοχαρτζαίων, που ορισμένα αντέγραψε ο κληρονόμος εγγονός τους Άγγελος Μπούζος.

Το έγγραφο

«Ιδιαιτέρως πληροφορούμεθα υπό των αρχαιολόγων ότι τα σωζόμενα μέχρι σήμερον ερείπια των αρχαιοτάτων πόλεων της περιφερείας μας θεωρούνται ως ναυτικαί πηγαί από το 526 π.Χ. Ιδίως η Μάσητος, η οποία είχε το μεγαλύτερον ορμητήριον δια τα πολεμικά σκάφη, τα οποία έλαβον μέρος εις κατά των Περσών (μάχας), εις την εν Σαλαμίνι ναυμαχίαν (και) κατ’ άλλων επιδρομέων υπό την αρχηγίαν του βροντοφώνου Διομήδους.1 Κατά τον αιώνα (δε) της γεννήσεώς (Του) οι ίδιοι Έλληνες κατεθριμμάτησαν τα είδωλα και επί των βωμών ανεστηλώθη η αιώνια θρησκεία των Χριστιανών. Εκδικηθήτε τους βαρβάρους και η πατρίς θα σας ονομάζει σωτήρας και απογόνους εκείνων των αρχαίων προγόνων».

Ιωάσαφ Οικονόμου (Τζερεμές)2

Πρόεδρος

Ηγούμενος

της Ελληνικής Διοικήσεως 

Μονή Ζωοδόχου Πηγής 

11 Σεπτεμβρίου 1829 (ή1824)

Στο ανωτέρω έγγραφο μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής: 

·     Είναι εντυπωσιακό το ότι οι Κρανιδιώτες ναυτικοί γνώριζαν την ιστορία του τόπου τους και δεν την είχαν απεμπολήσει στο πέρασμα των αιώνων. 

·     Προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση το γεγονός ότι απλοί άνθρωποι αλλά εμψυχωμένα παλληκάρια πίστευαν στη σύνδεση της Αρχαίας Ελλάδας με τη Χριστιανική (Βυζάντιο) και τη νεότερη Ελλάδα. 

·     Γνώριζαν όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, ότι ήσαν καμωμένοι από υλικά του χθες και στα κορμιά τους ήταν τυπωμένη η ιστορία πολλών γενεών, ενώ στις φλέβες τους έρρεε το προγονικό αίμα χιλιάδων χρόνων. 

Συνοψίζοντας, οι ανωτέρω παρατηρήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκείνα που η έρευνα ανέδειξε, «η Ιστορία διδάσκει, η Αρχαιολογία αποδεικνύει, τα ήθη και τα έθιμα επιβεβαιώνουν, η Θρησκεία διακηρύσσει και η γλώσσα προσυπογράφει». 

ΣΗΜ. 

1.   Ο Διομήδης, βασιλιάς του Άργους, ήταν γιος του Τυδέα και της Δηιπύλης. Στον Τρωικό πόλεμο ήταν αρχηγός των Αργείων και 80 πλοίων, στα οποία «συνέπραττον με άνδρας και πλοία στρατιώται εκ Τίρυνθος, Ερμιόνης, Ασίνης, Ηιώνος, Τροιζήνος, Επιδαύρου και Μάσητος». 

2.   Το παρωνύμιο «Τζερεμές» αποδιδόταν στον ηγούμενο Ιωάσαφ Οικονόμου και όχι στον Διονύσιο Π. Βουλγαρη, όπως αναγράφεται σε ορισμένα βιβλία. 

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με το πιο ξεχωριστό δώρο.
‼️‼️ ΚΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ‼️‼️
•Ψάχνεις ένα πρωτότυπο δώρο για τα Χριστούγεννα;
√Σου έχουμε την λύση!
•Μπορείς να προμηθευτείς την διπλή έκδοση του CD μας, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από την ομάδα μας, σε συνεργασία με το σχήμα παραδοσιακής μουσικής "Πεντάηχον" !!!
•Τρόποι παραγγελίας:
Α) Μπορείτε να το βρείτε (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας) στο κατάστημα του Ανάργυρου Παπαβασιλείου στην Ερμιόνη & στο κατάστημα της Δήμητρας Φλεβαράκη στο Κρανίδι!
B)Τηλεφωνική παραγγελία στο: 6978826680
Γ)Μήνυμα (inbox) στα κοινωνικά δίκτυα (social media) της ομάδας μας(Facebook & Instagram)!
Ε)Απευθυνθείτε σε κάποιο από τα μέλη της ομάδας μας!
✓Αποστολή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!
√Κατόπιν αιτήματος, σας στέλνουμε τα CDs σε συσκευασία δώρου χωρίς επιπλέον χρέωση!
Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές με το πιο ξεχωριστό δώρο. #χοερ


Μανώλης Φλωρής : Ρυμούλκηση και επικάθιση του Ε/Γ – Τ/Ρ Καπετάν Αντώνης Ν.Σ. 258 στον Λιμένα Κοιλάδας


Κρανίδι 14/12/2020

ΘΕΜΑ : «Ρυμούλκηση και επικάθιση του Ε/Γ – Τ/Ρ Καπετάν Αντώνης Ν.Σ. 258 στον Λιμένα Κοιλάδας»

Ο ιδιοκτήτης του εν θέματι σκάφους  κ. Κοντογιάννης Βασίλειος του Σπυρίδωνα, το οποίο ελλιμενίζονταν στο λιμένα Πορτοχελίου, περίπου στις αρχές του 2020 ενημέρωσε την υπηρεσία μας και την Λιμενική  Αρχή Πορτοχελίου ότι πρόκειται να προβεί στην διάλυσή του  και προσκόμισε και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εκδοθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το σκοπό αυτό.

Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις στο Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου με την Διοικητή, κα Ροκκοπούλου Ανδρομάχη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μανώλη Φλωρή, το μέλος του Δ.Σ. του ΔΛΤ κα. Λούμη Αγγελική και την σύζυγο – εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη, ο οποίος λόγω ασθενείας , δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Ήρθαν πάλι οι ερωδιοί στη λιμνοθάλασσά μας

 

Ούτε μήνυμα για μετακίνηση, ούτε έλεγχος στα σύνορα.

Απλά ήρθαν στη  Λιμνοθάλασσα-Ποτοκίων περίπου 60 ερωδιοί, όπως κάθε χρονιά.

Να και κάτι χαρούμενο, κανονικό.  

Καλώς τους.
Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑΕΡ Γ. Τσεγκή σε Α. Λάμπρου


Ο Προέδρος της ΔΕΥΑΕΡ Γιώργος Τσεγκής απαντά στην επιστολή του κυρίου Λάμπρου σχετικά με τα θέματα και τις αποφάσεις της 19ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης !  Η Επιστολή : DOC141220-14122020150311

Τάσος Τόκας: "Εγκληματική αδράνεια" των υπεύθυνων για την βύθιση του σαπιοκάραβου στην Κοιλάδα


Μεγάλη ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και του Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου για την βύθιση του σαπιοκάραβου στην Κοιλάδα.

Η επιπόλαια μετακίνηση του στις 11/12/2020 από το Πορτοχέλι στην Κοιλάδα, σε μια περίοδο που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητες, έπρεπε να συνδυαστεί τουλάχιστον με την ανέλκυσή του και την μετέπειτα διάλυσή του την ίδια ημέρα.