Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

«Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ» Σήμερα στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης - Κτίριο Συγγρού

Αγαπητοί φίλοι
Σας υπενθυμίζουμε την ομιλία με θέμα «Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ» που διοργανώνει ο Σύλλογός μας, το Σάββατο 23 Νοε 2013 στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης - Κτίριο Συγγρού Ερμιόνης. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι, η κ. Ακριβή Κονιδάρη, Ψυχολόγος, Ερευνήτρια Πανεπιστημίου της Ουψάλα (Σουηδία) και ο κ. Δημήτριος Σίδερης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α’βαθμιας Εκπαίδευσης  Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η ομιλία δεν θα είναι στατική και βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου στην συζήτηση που θα αναπτυχθεί. Θεωρούμε άκρως ωφέλιμη την παρουσία σας και την συμμετοχή σας.
 
Για το Το Δ.Σ. α.π. 31/2013


Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες…

Μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη  και η  στήριξή του στη Χρυσή Αυγή, η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχήμα του νυχτερινού κέντρου «Έναστρον» όπου θα συνεργαζόταν μαζί του.

Ανακοίνωσε την απόφασή της με την παρακάτω επιστολή:
Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό. 
Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός).

Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.
Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο…
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες…
Αυτό.

Έρχεται η απάντηση και από τα Μοναστήρια μας

"Η απόσταση από την επισήμανση των προβλημάτων είναι ακριβώς ίδια με αυτήν των προτάσεων για την επίλυσή τους. Έτσι λέμε εμείς οι επιστήμονες του ιδιωτικού τομέα. Τα αποτελέσματα μετράνε."

Να όμως που δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας.

Αυτό το εκλεχτό προϊόν μαζί με άλλα εκ των οποίων ένα είναι ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙΟΥ παρασκευάζονται από τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Τα πουλούν αυτές τις μέρες σε μπάγκο (και με ταμιακή μηχανή) δύο νεαροί καλόγεροι έξω από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στον Πειραιά.

Πόσο καιρό συζήτησαν οι Μοναχές για τα προβλήματα, ώστε να φέρουν αυτά που έφτιαχναν για δική τους χρήση, ή που ήξεραν να φτιάχνουν από τα σπίτια τους, σε μια μορφή που να είναι σύμφωνα με τους νόμους του εμπορίου; Πόσοι άλλοι συμβούλευσαν, πρότειναν, έκαναν κριτική, ενθάρρυναν οι αποθάρρυναν, ώστε τα αγνά προϊόντα της Μονής να μεταποιηθούν; Πόσες προτάσεις δεν έπεσαν στο τραπέζι για το πώς θα πουληθούν;

Το αποτέλεσμα μετράει.
Και το αποτέλεσμα ήταν ότι τα προϊόντα αυτά έφτασαν έξω από τον Άγιο Κωνσταντίνο στον Πειραιά.

Αν μένανε ως επίδειξη ικανοτήτων, ως ευγενής προσφορά σε μια δημόσια γιορτή, δεν θα ξέφευγαν ποτέ από αυτόν τον κύκλο.

Το παράδειγμα της Μονής και των νεαρών Μοναχών που έφυγαν από τον τόπο τους για να διαθέσουν την παραγωγή, ας μας γίνει μάθημα.


Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος

Ρόδι , μέλι και ελαιόλαδο Ερμιονίδας την Κυριακή στο Ελληνικό

«Επιλέγουμε Ελληνικό»
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013, από τις 11.00 έως τις 18.00, οι πύλες του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανοίγουν για πρώτη φορά στον κόσμο για οργανωμένες δράσεις πολιτισμού, άθλησης, ψυχαγωγίας και πικ-νικ με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Οι δράσεις απευθύνονται σε οικογένειες αλλά και μεμονωμένους πολίτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο «Φάρος Τυφλών Ελλάδος», τον Βασίλη Κικίλια (βουλευτή Α’ Αθηνών) και τον Γιώργο Αμυρά (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων), οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και κινητοποιούν 15 ομάδες πόλης προκειμένου να αναπτύξουν αθλητικές δράσεις στις πίστες του αεροδρομίου και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους εντός του κλειστού γηπέδου της Ξιφασκίας.
Η είσοδος και η συμμετοχή όλων θα είναι ελεύθερη, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να:
- κάνουν ποδήλατο στις πίστες απογείωσης και προσγείωσης δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους ποδηλάτων από την ομάδα του περιοδικού ΜΒike.
- διδαχθούν τεχνικές στα πατίνια και το skate (slalom, inline hokey, roller derby, aggressive, ride) από τη δραστήρια ομάδα In Line Skating Academy ή απλώς να κάνουν βόλτες με τα πατίνια και τις σανίδες τους σε σηματοδοτημένες διαδρομές.
- συμμετάσχουν σε προγράμματα εκγύμνασης και διατροφικών συμβουλών υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών, γυμναστών και διατροφολόγων της MCH training.
- τρέξουν (running) ή να κάνουν δυναμικό βάδην σε σηματοδοτημένες διαδρομές μικρών και μεγάλων αποστάσεων.
- παρακολουθήσουν τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Οικόπολη» και «Φυσαλίδες» του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
- πάρουν μέρος στο μουσικό εργαστήρι «Ρυθμοπαιχνιδίσματα με τη Χαρά» για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών από τη μουσικοπαιδαγωγό κυρία Χαρά Ασημίνα.
- ενημερωθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και υπερβαρότητας.
- γνωρίσουν το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος με τα κουτάβια των εκπαιδευόμενων σκύλων για τυφλούς και να συμμετάσχουν σε δράσεις με μπαστούνι και μάσκα καθώς και στην προσομοίωση Dogsim.
- εξοικειωθούν από το σωματείο ΓΟΝ.ΙΣ. Αττικής στις σύγχρονες καλές πρακτικές της κοινής επιμέλειας των παιδιών σε περίπτωση που οι γονείς είναι σε γάμο, διάσταση ή διαζύγιο.
- ενημερωθούν για το έργο, τις δράσεις και το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που απευθύνεται σε έφηβους χρήστες και τις οικογένειες τους.
- έρθουν σε επαφή με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών ώστε να πληροφορηθούν οι οικογένειες τα σχετικά με τις εξελίξεις και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer.
- γευτούν την παραδοσιακή φασολάδα Φλωρίνης που θα ετοιμάσει η μαγείρισσα παραδοσιακών γεύσεων, κυρία Θάλεια Καλαϊτζόγλου, με τα προϊόντα της μακεδονικής γης που θα προσφέρει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
- απολαύσουν βιολογικά φρούτα, λαχανικά και χυμούς που θα προσφέρουν ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας.
- δοκιμάσουν τους καρπούς και τους χυμούς της Ερμιονιδας με πρωταγωνιστή το ρόδι και το χυμό του, το μέλι, το ελαιόλαδο και το ζυμωτό ψωμί που θα προσφέρουν οι παραγωγοί και καλλιεργητές του σχήματος Ερμιόνιδα.
- συμμετάσχουν σε μια διαφορετική ποδηλατάδα από τις συνηθισμένες καθώς θα πάρουν μέρος άνθρωποι με αναπηρία χρησιμοποιώντας διπλά ποδήλατα, χάρη στην ομάδα Tandem Bike του σωματείου Αποκατάστασης & Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία Παναγία Ευαγγελίστρια.
- απολαύσουν μια συναυλία με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από τη ΜΠΑΝΤΑ της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Την ασφάλεια όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων θα διασφαλίζουν οι Διασώστες – Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, οικογένειες, παρέες και φίλοι «Επιλέγουμε Ελληνικό», για μια νέα βιωματική σχέση με το πρώην αεροδρόμιο και τους ελεύθερους χώρους!

Πληροφορίες:  2103390292 ,  2103316770 
Site: http://epilegoumelliniko.gr/
Email: info@epilegoumelliniko.gr
Facebook: https://www.facebook.com/epilegoumelliniko
Instagram: http://instagram.com/epilegoumelliniko

Διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χρυσό Αριστείον–Ελαιοτεχνία, τέχνη ελαιολάδου

Στο πλαίσιο της Ελαιοτεχνία Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή και σωστή διατροφή με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανακοινώνεται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία:

α) ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
β) ΑΡΓΥΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
γ) ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος  θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μια και η προεκλογική περίοδος άρχισε για τα καλά.

Τι είναι ο Σταυρός;

Διαβάζουμε ότι πρέπει να φύγουν πρώτα τα χύμα απορρίμματα και να αποκατασταθεί η χωματερή και μετά να φύγουν τα δέματα, και μετά;
Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι φεύγουν όλα αυτά, αποκαθίσταται ο χώρος, μέσα όμως μένει ένας διαλυμένος δεματοποιητής με τον εξοπλισμό του. Αυτός δεν πάει για παλιοσίδερα;

Ξεχνούν όλοι ότι ο Σταυρός είναι δύο πράγματα:
Μία πολύ μικρή σε έκταση χωματερή, ΧΑΔΑ δηλαδή, όπου έριχναν χύμα τα πολύ λίγα, έως ελάχιστα απορρίμματα τα Δίδυμα. Αυτή είναι χωροθετημένη, δηλαδή έκταση συγκεκριμένη με τοπογραφικές  συντεταγμένες. Αυτή η μικρή έκταση γέμισε με χύμα όλης της Ερμιονίδας, νομικά λοιπόν αυτός ο ΧΑΔΑ είναι του Σταυρού, και από αυτόν πρέπει να φύγουν τα χύμα και να αποκατασταθεί.
Ο Δεματοποιητής και ο χώρος του ΔΕΝ είναι ΧΑΔΑ, άσχετα αν κατάντησε ΧΑΔΑ. Επομένως όταν οι υποψήφιοι μιλάνε για τον ΧΑΔΑ του Σταυρού, μάς παραπλανούν, τάχατες ότι θα καθαρίσει όλη αυτή η περιοχή.
Πρέπει να μιλάνε για δύο τελείως διάφορα πράγματα, άσχετα μεταξύ τους.
Για την τύχη του μικρού ΧΑΔΑ Διδύμων, που δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν των ΧΑΔΑ Κροθιού και Δισκουρίων. Δηλαδή η απομάκρυνση των χύμα και η αποκατάσταση.
Για την τύχη του Δεματοποιητή και του χώρου Δεματοποίησης, ο οποίος έχει καταντήσει ΧΑΔΑ, αλλά, προσοχή, επίσημα και νομικά δεν είναι ΧΑΔΑ.
Διότι πονηρά μιλάνε για "αποκατάσταση της χωματερής ή του ΧΑΔΑ Σταυρού", όμως εννοούνε τον ΧΑΔΑ Διδύμων, δηλαδή το μικρής σημασίας, ενώ για τον χώρο δεματοποίησης και δεματοποιητή δεν μιλάνε ξεχωριστά και σαφώς τι πρόκειται να γίνει. Αυτός είναι αδειοδοτημένος χώρος δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης δεμάτων, αλλά δεν υπάγεται στους ΧΑΔΑ που πρέπει να κλείσουν, που πέφτει πρόστιμο κ.τ.λ. Είναι μια άλλου τύπου εγκατάσταση, όπου έχουν γίνει πολλές παραβάσεις, μπορεί να πέφτουν πρόστιμα, μπορεί να σταματήσει η λειτουργία, αλλά ΔΕΝ είναι ΧΑΔΑ, απόδειξη ότι τροποποιήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεών του. Γι' αυτήν λοιπόν την εγκατάσταση να μιλάμε όλοι ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και κυρίως οι υποψήφιοι.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Κάντε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

πηγή:express 
Ξεκίνησε από την Πέμπτη 21-11-2013 η πληρωμή της προκαταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 265.000 φορολογούμενων που υπέβαλαν πρώτοι την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 - Χειμώνας 2014. Σημειώνεται ότι κατά τις 26 πρώτες ημέρες λειτουργίας της εφαρμογής, υπεβλήθησαν περισσότερες από 300.000 αιτήσεις, όταν σε ολόκληρη την περυσινή περίοδο είχαν υποβληθεί 500.000. Από τις 300.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν περίπου 265.000 ενώ οι υπόλοιπες 35.000 απερρίφθησαν καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του κρύου, μόνο την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν 38.000 αιτήσεις (από 27.000 που είχαν υποβληθεί την προηγούμενη). Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2013 - 2014 δικαιούνται να λάβουν περίπου 580.000 νοικοκυριά. [Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].
Μέσω εφαρμογής του TAXInet, οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα στοιχεία τους, προκειμένου να τους καταβληθεί η προκαταβολή του 25% του επιδόματος και ολόκληρο το ποσό στη συνέχεια. Σημειώνεται ότι με βάση την απόφαση του υπουργείου, η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται το πολύ σε 20 μέρες από την υποβολή της αίτησης.

Προσοχή: Στην εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης δεν λειτουργεί η επιλογή «αλλαγή ενοίκου» σε πολυκατοικία. Από το Υπ. Οικονομικών θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxis μπορούν να χρησιμοποιούν

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2014 – ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (hellenicaward) προσφέρει σε επιχειρηματίες στην Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη καθώς επίσης και έως €700.000 ως χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος. Προσκαλούμε τώρα τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό του 2014, μετά από μια άκρως επιτυχημένη πρώτη χρονιά. Οι τέσσερις νικητές του 2013 απολαμβάνουν πλέον τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, καθώς και την καθοδήγηση και υποστήριξη των επιχειρήσεών τους. Για να παρακολουθήσετε την πρόοδό τους κάντε κλικ εδώ.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους επιχειρηματίες παρέχοντάς τους απαιτούμενους πόρους για την έναρξη της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Ο Όμιλος Libra χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Η δέσμευση του ομίλου Libra προς το Βραβείο υπολογίζεται άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

 Νικητές 2013Πρόταση της Μυρσίνης


Από Ιχνηλάτες

Υπάρχει απάντηση από τον Δήμαρχό μας και τον πρώην Δήμου Ερμιόνης πάνω σε αυτά που λέει ο κύριος Σαλεσιώτης πρώην Νομάρχης;
 
Πέρα από το έκανα, σχεδίασα, υλοποίησα, έφτιαξα που ενοχλούν ...... το αυτί, ήταν Νομάρχης και φυσικά βαθιά μέσα στα πράγματα της Ερμιονίδας. Πέραν αυτού ήταν Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι Δήμαρχοι κύριος Λεμπέσης και Καμιζής. Προφανώς υπονοεί ότι οι αποφάσεις ήταν και θέμα ηγετικών κλιμακίων του εν λόγω κόμματος.

Μας λέει πρώτ' απ' όλα μια αλήθεια: Στην Ερμιονίδα το μεγάλο κεφάλαιο έχει επενδύσει πολλά λεφτά γι' αυτό και τα θέματα της περιοχής έχουν φύγει από το τοπικό επίπεδο διοίκησης, δηλαδή τον Δήμο και έχουν περάσει πολύ υψηλά. Σε σημείο που να καλεί ο πρόεδρος των Ξενοδόχων τον Νομάρχη στο γραφείο του για να εκφράσει το αίτημα να κατασκευαστεί η παράκαμψη των Διδύμων και οι σήραγγες! Λόγω της τοπικής ευμάρειας από αυτές τις επενδύσεις, όπως και τις ανάλογες της μεσαίας τάξης (πώληση κτημάτων μέχρι τον ψηλότερο λόφο και οικοδομικές εργασίες) η Ερμιονίδα ένοιωθε ισχυρή μέσα στην απομόνωσή της και στην αυτονομία της,οικονομική και πολιτισμική, και δεν επιθυμούσε σύνδεση με τον Αργολικό Κάμπο.
(Να μη ξεχνάμε ότι υπήρξε και δημοσίευμα ότι τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής θέλουν να αναλάβουν το έργο του ερχομού του Ανάβαλου με δικά τους κεφάλαια. Δηλαδή και αυτά πιπιτιάσανε.)

Στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι επί Νομαρχίας του σχεδιάστηκε και προχώρησε η μελέτη του έργου: Δρόμος Καρναζέικα - Κρανίδι και παράλληλα με αυτόν μεταλλικός αγωγός που θα έφερνε το νερό του Ανάβαλου από τα Ίρια, παράλληλα με τον δρόμο που ουσιαστικά ήταν δρόμος άμεσης σύνδεσης Ερμιονίδας - Αργολικού Κάμπου.
Μάλιστα σχεδίαζε τον όρμο της Βουρλιάς για εμπορικό λιμάνι, που τουλάχιστον ο γράφων το ακούει για πρώτη φορά. Προφανώς θα εννοεί αδρανών υλικών, αφού υπάρχει το μεγάλο λιμάνι του Ναυπλίου.
Τον δρόμο αυτόν δεν τον ήθελε η Ερμιονίδα, και οι δύο Δήμαρχοι ήθελαν την παράκαμψη Διδύμων, ταυτιζόμενοι με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, θεωρώντας προφανώς ότι ήταν πολύ πιο σημαντικό να φτάνουν στην Ερμιονίδα 3 πρώτα λεπτά πιο γρήγορα οι τουρίστες, από το να συνδεθεί άμεσα η Ερμιονίδα με τον πολυπληθή Αργολικό Κάμπο, και συγχρόνως να έλθει ο Ανάβαλος γρήγορα στην Ερμιονίδα. Προφανώς δεν τους ενδιέφερε η παράκαμψη του χωριού.
Ισχυρίζεται ότι οι Δήμαρχοι δεν ήθελαν τη σύνδεση με τον Αργολικό Κάμπο, γιατί θα έρχονταν άμεσα από κει κόσμος που θα έπαιρνε τις δουλειές στην Ερμιονίδα.

Ισχυρίζεται ότι αυτός προώθησε τη μελέτη του φράγματος της Τζερτζελιάς που αρμόδιοι μηχανικοί θεωρούσαν ότι θα έλυνε το πρόβλημα νερού της Ερμιονίδας.
Ισχυρίζεται ότι και άλλα μικρότερα έργα στην Ερμιονίδα ήταν δικά του (Προφανώς εννοεί νομαρχιακά).

Γιατί όμως ως Νομάρχης δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον δρόμο και τη μεταφορά του νερού και το φράγμα της Τζερτζελιάς; Ποιοι "διοικητικοί παράγοντες" σταμάτησαν αυτά τα έργα;

Σήμερα που έχουμε βγάλει την πιπίτα και τα νερά μας έχουν γίνει θάλασσα, σήμερα που οι πωλήσεις και η οικοδομή περνάνε μεγάλη κρίση, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε δίκιο στη Νομαρχία, πέρα από το προσωπικό τόνο που δίνει ο κύριος Σαλεσιώτης, τόνο άλλωστε που έχουν και οι Δήμαρχοί μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "CINE συν Ναύπλιο"ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  - ΝΑΥΠΛΙΟ

& το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας για την διακίνηση επιβατών απο το Μετόχι προς Υδρα

Έλληνες ερευνητές «σκοτώνουν» τον καρκίνο

Ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον της Βρετανίας, έκαναν ένα ελπιδοφόρο βήμα προόδου στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

kathimeriniΗ επιστημονική εργασία θα δημοσιευθεί στο έγκριτο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ «Proceedings of the National Academy of Sciences» (PNAS). Στην έρευνα, με επικεφαλής τον δρ. Ευστράτιο Στρατίκο του Εργαστηρίου Χημείας Πρωτεϊνών του Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας του «Δημόκριτου», συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες ερευνητές Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευθαλία Ζερβούδη, Εμμανουήλ Σαριδάκης, Π. Κοκκάλα και Ειρήνη Μαυρίδη.Η χρήση του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενούς (ανοσοθεραπεία) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπευτική οδό σε σχέση με την επικρατούσα σήμερα χημειοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, η οποία είναι συχνά αναποτελεσματική λόγω της χαμηλής εκλεκτικότητας και της υψηλής τοξικότητας των ουσιών που χρησιμοποιούνται.
Μέχρι στιγμής όμως οι ανοσολογικές θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν έχουν φέρει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε κλινικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό επίπεδο κατανόησης που οι επιστήμονες έχουν για το πώς ακριβώς το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να διακρίνει ποια κύτταρα είναι καρκινικά και πώς ο καρκίνος μαθαίνει να αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Κατά τα τελευταία χρόνια έχει διαπιστωθεί από διάφορες έρευνες, ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορούν

Έγινε 85 (!) o Μίκυ ΜάουςΤου Γιάννη Λακούτση


Τα γενέθλια του είχε ο πιο διάσημος ποντικός, σύμβολο της Disney. Ο Μίκυ Μάους έγινε 85 χρόνων. Δημιουργός του, ο Γουολτ Ντίσνεϊ. Η επίσημη ημερομηνία «γέννησης» του Μίκυ Μάους είναι η 18η Νοεμβρίου 1928 όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους Steamboat Willie ( Το Ατμόπλοιο Γουίλι).
Στην πραγματικότητα, είχε κάνει την εμφάνιση του στη μεγάλη οθόνη λίγους μήνες πριν στην ταινία Plane Crazy. O Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε τον Μίκυ σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του. Μόλις είχε χάσει τα εμπορικά δικαιώματα του πρώτου του ήρωα, του λαγού Οσβαλντ και οι περισσότεροι συνεργάτες του τον είχαν εγκαταλείψει. Σε λίγους μόνο μήνες ο καινούργιος του ήρωας ήταν γεγονός.
Τον ονόμασε Μόρτιμερ, αλλά η κυρία Ντίσνεϊ είχε διαφορετική άποψη και αντιπρότεινε το Μίκυ, που επικράτησε τελικά. Η επιτυχία ήταν άμεση.
Το 1930 έκανε την πρώτη του έντυπη εμφάνιση. Στην Ελλάδα έφθασε από τις Εκδόσεις Τερζόπουλου,  το 1966.
Ο μικροσκοπικός ποντικός πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τον τύπο. Εικονίζεται σε σεντόνια πετσέτες, ρολόγια, μολύβια και σε πολλά ακόμη προϊόντα. Κάθε χρόνο συνεισφέρει στα ταμεία της Ντίσνεϊ, μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου, πάνω από 5 δις δολάρια. Η ελληνική οικονομική κρίση δεν άφησε ούτε και αυτόν ανεπηρέαστο. Έτσι μετά από 47 χρόνια, ο Μίκυ, μας αποχαιρέτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, που κυκλοφόρησε και το τελευταίο τεύχος του.

Ένα απόσπασμα για συμπλήρωμα

Όχι μονό για το κρασί Ηλιοκάστρου και τα αμπέλια του, αλλά και για το λάδι του. Έτσι για να θυμόμαστε πέρα από τον Θουκυδίδη.

Όμως το Κρανίδι για ένα μεγάλο διάστημα του 19ου αιώνα είχε αρκετά ιστιοφόρα που μεταξύ των εμπορευμάτων τους σημαντική θέση είχε το λάδι, ενώ αργότερα στο Λιμάνι του Πειραιά υπήρξαν μεγάλοι λαδέμποροι, όπως η οικογένεια Στρίγγου που εμπορεύονταν αποκλειστικά λάδι Κρανιδίου, ασχέτως αν αυτό εν μέρει ήταν από ερμιονίτικα κτήματα. Θυμάμαι τον Στρίγγο τη δεκαετία του 1960 να μας λέει γιατί το Κρανιδιώτικο λάδι έχει όνομα και απολαμβάνει 20% μεγαλύτερη τιμή από το επόμενο καλύτερο ελληνικό λάδι: «Είναι αγουρέλαιο από περιποιημένες ελιές αραιές και ηλιόλουστες, προσεγμένο στην παραγωγή του και σωστά αποθηκευμένο, γλυκό, πολύ γευστικό και χωρίς οξέα. Μόνο μια περιοχή στη Σητεία της Κρήτης και μια στην Καλαμάτα βγάζουν έτσι καλό λάδι. Όλα τα άλλα είναι από ελαιώνες της τεμπελιάς, περιμένουν τις ελιές να πέσουν, γιατί χρόνια τώρα παράγουν για τα σαπουνοποιεία και μόνο λίγο λάδι είναι προσεγμένο και καλής ποιότητας, για αυτοκατανάλωση κυρίως». Έτσι όριζε το λάδι Κρανιδίου ο Στρίγγος, και παρόλο που ήταν Κρανιδιώτης υποστήριζε ότι το λίγο λάδι που έπαιρνε από το Καρακάσι ήταν άριστο, λόγω του εδάφους και του κλίματος του οροπεδίου.
Άρα έχουμε μύθο για την ελιά και το λάδι που σχετίζεται με την ιστορία της Ερμιόνης και τη συνέχεια του μύθου που είναι το λάδι Κρανιδίου, που στην πραγματικότητα είναι το λάδι της Ερμιονίδας, όμως με ελιές τοπικές και έτσι όπως το όριζε ο Στρίγγος.΄

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση για την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου,  που θα πραγματοποιηθεί την 24η Νοεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30 μμ.
στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο από το μουσικό σχήμα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» σε διδασκαλία και διεύθυνση Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
 
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE

ΣΤΟΠ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ  ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE

Με αφορμή το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της περιφερειακής εφημερίδας  Ενημέρωση Πελοποννήσου ,την Τρίτη 19-11-2013 και τις δηλώσεις  του συμπατριώτη μας δικηγόρου Ανάργυρου Μέξη με θέμα τις offshore  εταιρείες στο Κρανίδι  η ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ . έχει να παρατηρήσει τα εξής:
α)   Και μόνο τα αδιάψευστα  στοιχεία που αναφέρει ο κ. Μέξης έρχονται να επιβεβαιώσουν την πραγματική κατάσταση ότι  οι κάτοικοι του Κρανιδίου και της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας που έχουν ζήσει και μεγαλώσει σε αυτό τον τόπο δεν έχουν καμμία σχέση  με τις offshore  η τις λεγόμενες  «υπεράκτιες εταιρίες» που ιδρύονται σε οικονομικά κέντρα  που έχουν πολύ χαμηλούς φόρους  και βρίσκονται συνήθως σε νησιά που χαρακτηρίζονται
συχνά φορολογικοί παράδεισοι.

Με τον όρο φορολογικός παράδεισος ή φορολογικό καταφύγιο χαρακτηρίζονται γενικά οι χώρες – κράτη τα    οποία διαθέτουν ειδική φορολογική πολιτική με χαμηλή ή και καθόλου φορολογία για όσους ξένους επενδυτές ιδρύουν εκεί εταιρείες, μεταφέρουν εκεί τα κεφάλαια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία. Έτσι οι επενδυτές καταβάλουν πολύ μειωμένη ή και καθόλου φορολογία έναντι της προβλεπόμενης εκείνης στη χώρα της μόνιμης διαμονής του.
 Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να προσελκύουν ξένους επενδυτές, οι χώρες αυτές έχουν ως πάγια πολιτική να μην διαθέτουν σε τρίτους οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες των επενδυτών που δραστηριοποιούνται στο έδαφός τους και αυτό δημιουργεί  κατ΄ επέκταση την απαλλαγή φορολογίας τους από τη χώρα της μόνιμης διαμονής τους αλλά και την απόκρυψη δραστηριοτήτων οι οποίες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι παράνομες.
β)   Έχουν  συχνά παρατηρηθεί στην περιοχή μας δημοσιογράφοι μεγάλων καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας να παίρνουν συνεντεύξεις από απλούς πολίτες και να τους ρωτούν τι γνωρίζουν για το θέμα των offshore εταιρειών σαν να είναι ένα θέμα που

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες αποτελούν κενό γράμμα, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες χιλιάδες υφίστανται τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από τον ιό του AIDS και από άλλες ασθένειες. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι καταπέλτης στο εφησυχασμό της συνείδησης.

Πηγή: sansimera


Ευχαριστούμε Μυρσίνη

Μήπως χαλάω τη μανέστρα την προεκλογική;

Του Βασίλη Γκάτσου
Κύριε Μπαλαμπάνη, εγώ είμαι δημότης και όχι εκλεγμένος αντιπρόσωπος. Δεν εκφράζω καμία συλλογικότητα, δεν αντιπροσωπεύω κανέναν, ως εκ τούτου μπορώ να λέω ό,τι θέλω, με γνώση φυσικά των συνεπειών του νόμου, εκτός και αν δεν έχουμε δημοκρατία. Εσείς υπογράφετε ως Δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα και με την ψήφο μου. Άρα ομιλείτε ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και αντιπρόσωπός μας. Άμα αντιληφθήκατε και σεις ότι η παράταξή μας, με όποιο νόημα και να δίνουμε στον όρο παράταξη, δεν έχει δήμαρχο και αναζητείτε νέο, ακόμα και με νέα παράταξη, συνεχίστε την αναζήτηση σε νέα παιδιά. Θα έχετε παρατηρήσει ότι είμαι στην παράταξη (αν έχει νόημα η λέξη παράταξη στην Ερμιονίδα) με πολύ πολύ κριτικό βλέμμα, γιατί δεν πήγε καθόλου καλά, αλλά εξακολουθώ να είμαι για τον απλό λόγο ότι δεν έχει φανεί κάτι που να γεννά ελπίδες στον ορίζοντα. Ο δε νυν Δήμαρχος, καλά έκανε και παραιτήθηκε από την εκ νέου κάθοδο ως αρχηγός της παράταξής μας (εσείς λέτε πιθανόν, ο ίδιος έχει δημοσίως δηλώσει αμετακλήτως), και νομίζω έτσι που το θέτετε, συμφωνείτε και σεις.
Το μέλλον λοιπόν στους νέους, άντε και λίγο μεγαλούτσικους, άλλωστε και η παραίτησή του πιστεύω ότι αυτό υπονοεί.
Να γνωρίζετε όμως ότι εσείς ζητήσατε την ψήφο μας την ιερή για να είσαστε αντιπρόσωπός μας, εσείς είχατε την ευγενή φιλοδοξία να προσφέρετε ανιδιοτελώς, και εσείς λογοδοτείτε σε μας, και όχι οι ψηφοφόροι σε σας. Αν δεν βάζατε υποψηφιότητα, απλά, κάποιοι άλλοι θα ήσαν οι αντιπρόσωποί μας. Ως εκ τούτου, το να λέτε σε κάθε δημότη, "έλα να μας τα φτιάξεις" "έλα να σε κάνουμε δήμαρχο" και τα παρόμοια, είναι για τα μικρά παιδιά.

Μου προξενεί εντύπωση ότι προσπαθείτε να με βάλετε σε τεχνητή αντιπαράθεση με τους συμπατριώτες Ηλιοκάστρου επεκτείνοντας και σε... όλους της Ερμιονίδας, με ένα σωρό λεκτικές ακροβασίες. Και έχω παρατηρήσει ότι αυτή την τακτική, αν θέλετε να την πούμε έτσι, την έχει για..... καμάρι η ιθύνουσα τάξη της παράταξής μας. Φαίνεται ότι είναι συνηθισμένη να ακούει μόνο τον εαυτό της και τον μονόλογό της, αφού στην δημοκρατία μας δυστυχώς δεν μπορούμε να ανακαλούμε τους αντιπροσώπους μας. Μπορεί βέβαια να συγκαλέσει και τα αρμόδια όργανα και να με .....διαγράψει από την παράταξη! Πιστεύω να το κάνει όταν προσεχώς θα γράψω εκτενώς, γιατί αποτύχαμε.

Για το Ηλιόκαστρο παραπέμπω στις σελίδες του βιβλίου μου 174 έως και 182, απ' όπου και και η σελίδα που επισυνάπτω για τους

Χρήστος Μπαλαμπάνης προς Βασίλειο Γκάτσο

Δεν γνωρίζω εάν όλοι οι πολιτικοί λένε  την αλήθεια, αλλά να είστε σίγουρος κύριε Γκάτσο ότι εγώ όχι απλά την λέω, αλλά την υπερασπίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Άλλοι, δεν μπορώ να ξέρω, αν λένε ή αν γνωρίζουν την αλήθεια.                            
Εσείς ένας επιστήμονας γιατί υποτιμάτε την νοημοσύνη των κατοίκων του Ηλιοκάστρου?
Μήπως, γιατί δεν ανοίξαμε και εμείς εννέα γεωτρήσεις, αλλα μόνο μία;
Θυμηθήκατε τον Ανάβαλο και μας σταυρώνετε ότι δεν πρέπει να ανοίξουμε γεώτρηση, γιατί δεν είναι λύση για την Ερμιονίδα.
Ποιός μίλησε, ότι μία γεώτρηση είναι λύση για ολόκληρη την Ερμιονίδα;
Εμείς; Εγώ; Ή εσείς οι ειδικοί επιστήμονες;
Όσον αφορά τα «φθηνά» ερωτήματά σας που ζητάτε να σας απαντήσω, εάν ξαναδιαβάσετε λίγο πιο προσεκτικά τα κείμενά σας, ξεκινώντας από τους τίτλους, να είστε σίγουρος ότι εκεί θα βρείτε μόνοι σας τις απαντήσεις.
Επειδή γνωρίζω και να ομιλώ και να γράφω αρκετά καλά την Ελληνική γλώσσα, δεν νομίζω να ανάφερα κάπου για καλό νερό με την μεταφορά των βυτίων, που θα έπρεπε να δίνουμε σαν δήμος και στον κάμπο και στα σχολεία  κτλ κτλ κτλ....
Βέβαια, επειδή εμείς εδώ στο Ηλιόκαστρο, και θεωρώ ότι και όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι πατριώτες και βοηθούν ο ένας τον άλλον, δίνουμε πόσιμο νερό ελεύθερα απο μία βρύση που υπάρχει στην άκρη του χωριού ( προυπήρχε από τον τέως δήμο Ερμιόνης) γιατί σεβόμαστε ότι παρα

"ΟΦΣΟΡ" εταιρείες

Από που μας προέκυψε αυτό;

Του Βασίλη Γκάτσου
Ο μέσος αναγνώστης, αλλά και ο απλός πολίτης, χρόνια τώρα έχει πλήρως κατανοήσει, ότι στήνονται εταιρείες εκτός ελληνικής επικράτειας, από αλλοδαπούς, φυσικά και Έλληνες, σε διάφορες χώρες που ονομάζουμε φορολογικούς παραδείσους. Θέλουμε δε θέλουμε, είναι διεθνής πρακτική.
Φυσικά και δεν έχει σχέση με αυτές ούτε ο Δήμος μας, ούτε η Ερμιονίδα, πόσο μάλλον το Κρανίδι. Προς τι οι επεξηγήσεις και τα θαυμαστικά;
Πολλές τέτοιες εταιρείες, ξένων και ελληνικών συμφερόντων, έχουν αγοράσει μεγάλες εκτάσεις στην Ερμιονίδα (από ντόπιους, ή ξένους), έχουν κτίσει μέσα σε αυτές, έχουν δημιουργήσει υποδομές, λειτουργούν αυτές με προσωπικό ως βίλλες - εξοχικά, άλλες έχουν φτιάξει σύνθετες ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν αγοράσει έτοιμες βίλλες από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες κ.λ.π.
Ως εκ τούτου είναι φυσικό να έχουν 'δούναι και λαβείν' σύμφωνα με τους νόμους του Κράτους μας, με την Εφορία Κρανιδίου (όπου και αν είναι σήμερα), αλλά και με την Πολεοδομία, την Επιθεώρηση Εργασίας κ.λ.π.
Αν είναι όλα άψογα και σύμφωνα με τους νόμους του κράτους προς τι ο θόρυβος;
Φαίνεται όμως πως δεν είναι, γι' αυτό γίνεται έλεγχος στην Εφορία Κρανιδίου και εδώ τα πράγματα μπερδεύονται για όλους μας.
Ελέγχεται η Εφορεία Κρανιδίου από μια ανώτερη αρχή, αν ως υπηρεσία έπραξε σύμφωνα με τους νόμους;

Βρετανοί επιστήμονες « ανασταίνουν» την αρχαία ελληνική μουσική


Του Γιάννη Λακούτση

Την αρχαία ελληνική μουσική, που δεν έχει ακουστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, κατάφερε να αναστήσει , καθηγητής μουσικής και κλασσικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε συνεργασία με επιστήμονες και άλλων Πανεπιστημίων. Η σύνθεση, υποστηρίζει ο καθηγητής,  είναι απολύτως ακριβής.

Από τα 50 περίπου σωζόμενα μουσικά κείμενα της αρχαιότητας, το τραγούδι του Σείκιλου (λυρικός ποιητής και μουσικός), αποτελεί την αρχαιότερη παγκοσμίως ολοκληρωμένη μουσική σύνθεση. Το έγραψε μετά το 200 π.χ σε επιτύμβια στήλη ύψους 40 εκατ. και περιέχει ένα επίγραμμα και ένα τραγούδι μαζί με τη μουσική του.

Στην κορυφή της στήλης το επίγραμμα αναφέρει τον άνθρωπο που το έγραψε και τον σκοπό για τον οποίο το έγραψε: « Εικών ή λίθος ειμί τίθησί με Σείκιλος ένθα μνήμης αθανάτου, σήμα πολυχρόνιον» ( Εικόνα είμαι, αυτή η πέτρα, ο Σείκιλος με αφιερώνει ως αθάνατη μνήμη, ένα μνημείο για πολλά χρόνια). Στη μέση υπάρχουν οι στίχοι του τραγουδιού μαζί με τα σύμβολα της μελωδίας: «Οσον ζής φαίνου, Μηδέν όλως σύ λυπού, Πρός ολίγον εστίν το ζήν  Το τέλος ο χρόνος απαιτεί» ( Οσο ζεις να λάμπεις, Μη λυπάσαι καθόλου, Η ζωή είναι σύντομη, Ο χρόνος οδηγεί στο τέλος).

Παρακάτω  αναγράφεται η αφιέρωση: ΣΕΙΚΙΛΟΣ ΕΥΤΕΡΠΗΙ (Ο Σείκιλος στην Ευτέρπη), χωρίς να γίνεται κατανοητό αν πρόκειται για σύζυγο, φίλη, η απλώς εννοεί την Ευτέρπη τη Μούσα της μουσικής.

Η επιτύμβια αυτή στήλη ανακαλύφθηκε το 1883 στις Τράλλεις η  στο Αϊδίνιο της Μ.Ασίας, χάθηκε το 1922 κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής καταστροφής.

Βρέθηκε τυχαία αργότερα στον κήπο ενός σπιτιού που την χρησιμοποιούσαν ως βάση για γλάστρα. Σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο της Κοπεγχάγης.