Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Διάλεξη Ha-Joon Chang " 23 Αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό"

Megaron Plus - 1 Δεκμβρίου
«23 Αλήθειες που δεν μας λένε
για τον καπιταλισμό»
Διάλεξη του οικονομολόγου και συγγραφέα
Ha-Joon Chang
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011,19:00   
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30

'Στρέφοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του σε σύγχρονους προβληματισμούς και ιδιαιτέρως στο σοβαρό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός διεθνώς γνωστού οικονομολόγου και πολυδιαβασμένου συγγραφέα.
Πρωταγωνιστής της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών θα είναι ο Κορεάτης οικονομολόγος και συγγραφέας Χα-Τζουν Τσανγκ (Ha-Joon Chang), ο οποίος θα μιλήσει για το βιβλίο του «23 Αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό», που έγινε μπεστ σέλερ διεθνώς και κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Την εκδήλωση προλογίζει ο διεθνολόγος Γιώργος Καλπαδάκης, διδάσκων στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Η διάλεξη πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη και το Βρετανικό Συμβούλιο.
Ο Χα-Τζουν Τσανγκ γεννήθηκε το 1963 στη Σεούλ. Είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της αναπτυξιακής οικονομίας και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο «Βασίλι Λεόντιεφ» για τη Διεύρυνση των Οριζόντων της

ΜΕ ΟΡΤΣΑ ΤΑ ΠΑΝΙΑ


Με όρτσα τα πανιά ξεκίνησαν τα παιδιά της Ερμιόνης της Κοιλάδας και της Επιδαύρου, συμμετέχοντας στον Διασυλλογικό Αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο. για το  3ο ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ OPTIMIST
Αγωνίζονται 19 αθλητές προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 10,00 € για την οικονομική ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού.
Σήμερα η έναρξη των αγώνων που συνεχίζονται και αύριο 27 Νοεμβρίου, όπου θα γίνει και η τελετή λήξης.
Μπράβο στους αθλητές και στους γονείς τους,  που τους προτρέπουν στον αθλητισμό και την προσφορά.    Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης

Του Βασίλη Γκάτσου
Δημιούργημα εμπνευσμένων συμπατριωτών μας για να γνωρίσουν οι νέοι τη θάλασσα ,να αθληθούν, να αγωνιστούν, κ.λ.π. Όλα θετικότατα, αλλά βλέπετε και τις θετικότατες άλλες πλευρές; Ότι ο Ερμιονικός κόλπος γίνεται πεδίο αγώνων με προφανή τα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου; Αν είχαμε δεκάδες τοπικά προϊόντα δεν θα ψώνιζε όλος αυτός ο κόσμος; Και πριν γίνει ο όμιλος, αν κάποιος διατύπωνε την άποψη ότι «η Ερμιόνη μπορεί να γίνει κέντρο αγώνων ιστιοπλοΐας» δεν θα τον περνούσαμε για τρελό; Όλα λοιπόν αλληλοσυνδέονται, χωρίς να χάνεται το ουσιαστικό περιεχόμενό τους. Και η αλληλοσύνδεση φέρνει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θετικές εκπλήξεις. Γνωρίζετε ότι Ευρωπαίοι έρχονται στην Ερμιονίδα μόνον και μόνο για να καταδυθούν στο χώρο του ναυαγίου του Δοκού; Και αντί να κάνουμε γνωστές τις δύο βυθισμένες πολιτείες, στον κόλπο της Ντάρδιζας και στην Μαγγούλα όπου και η βυθισμένη πολιτεία της ομηρικής Ερμιόνης με τα λιμάνια της, αντί να βοηθήσουμε να απλωθούν τα καταδυτικά κέντρα, βάζουμε στο στόχαστρο τους λίγους ρέκτες που επιμένουν σε αυτόν τον τομέα, αντί να τους θεωρούμε πρωτοπόρους; Υπάρχει μια άλλη Ερμιόνη πολύ πολύ ελπιδοφόρα κάτω από τον κονιορτό των  μπλογκ και της περί τον Καλλικράτη πατριδολογίας και απεραντολογίας. Είναι η Ερμιόνη της εργασίας, του οράματος, της επιμονής. Ένας δημιουργικός ιστός που όλο και αναπτύσσεται, και που στο τέλος οφείλει να δώσει τη δική του εκδοχή για το χαρακτήρα που πρέπει να πάρει η τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί οι δημιουργικοί άνθρωποι μπορούν να φτιάξουν δημιουργικούς δήμους.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος        

Αμάν Κατερίνα μου

Χρόνια πολλά στις Ρίνες  και στις  Κατερίνες!

26 & 27/11/2011 Διασυλλογικός Αγώνας OPTIMIST στην Ερμιόνη


3ο ΚΥΠΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ OPTIMIST
 « ΕΡΜΙΟΝΗ 2011»
   Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο. διοργανώνει στις 26
& 27/11/2011 Διασυλλογικό Αγώνα OPTIMIST. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κόλπο της Ερμιόνης εξωτερικά του λιμένα βάσει των διεθνών κανονισμών της I.S.A.F. 2009-2012, το Σάββατο 26-11-2011 με τρείς ιστιοδρομίες και την  Κυριακή 27-11-2011 με τρείς ιστιοδρομίες και απονομή επάθλων. Καλούμε όλους τους λάτρεις του αθλήματος να παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας.

Τι είχαμε, τι χάσαμε και τι μας μένει ακόμα

Γράφει ο Νάνος Βαλαωρίτης
Συγγραφέας, ποιητής
Χάσαμε τ’ αυτοκίνητα, τα κινητά μας, τα ακίνητά μας, τα επιδόματα του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Χάσαμε τον ύπνο μας τη δουλειά μας, το μαγαζάκι, το καφενείο, την επιχείρηση, ρούχων, παπουτσιών, την ιστορία μας, το 1821, τη Σμύρνη, τη Μικρά Ασία. Χάσαμε τα καπέλα μας, την αξιοπρέπειά μας, την μπέσα μας (Μπέσαμε μούτσος…), τις πνευματικές μας αξίες, τις αξίες στο Χρηματιστήριο, τις καρέκλες μας εποχής, στο Δημοπρατήριο, τις ντουλάπες, τους καθρέφτες. Χάσαμε τη βυζαντινή μας ταυτότητα, ως γνήσιοι  Έλληνες απόγονοι εκείνων των άλλων Ελλήνων που θαυματούργησαν χωρίς δάνεια, χωρίς θέσεις στο δημόσιο, αργομισθίες στα Δέκο, στη Λυρική σκηνή, στη Δημόσια Τηλεόραση. Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια μας, τα βρακιά μας τα εισοδήματα απ’ τους τεράστιους φόρους, τα ξενοδοχεία μας, τα πλοία τα εμπορικά, τα πλοία της γραμμής, τη φήμη μας στο εξωτερικό, τους φίλους μας, που μας άφησαν χωρίς να το αντιληφθούμε… μια νύχτα βροχερή, συννεφιασμένη.
Τι μας έμεινε;
Ο Ήλιος ο Πρώτος, ο Δεύτερος, ο Τρίτος, ο Δήμιος μιας Πράσινης σκέψης, ο Ηλιάτορας, ο νοητός, ο

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
 ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                ΕΡΜΙΟΝΗ  24/11/2011
                                                                    ΑΡ. ΠΡΩΤ:  1342                                 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την σύγκλιση του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατά τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10
Προς :  Τον  κ. Δήμαρχο.
            Τους κ. Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους Ερμιόνης.

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που  θα γίνει  στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης την ημέρα  Δευτέρα 28/11/2011 και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα  παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.      Αίτηση του Δημοτικού Κοινοτικού Συμβούλου κ.Μέξη Παναγιώτη
2.      Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός οικισμού Ερμιόνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

ΦΛΑΣΚΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Στα Σούπερ Μάρκετ του Σκλαβανίτη δίπλα στις επώνυμες ονομαστές μελιτζάνες Τσακωνιάς, φλάσκες μελιτζάνες Ερμιόνης. Ναι, επώνυμες, Ερμιόνης.
Οι τσακώνικες 1.80 € το κιλό, οι ερμιονίτικες 1.25 € το κιλό. Δίπλα τους καμιά άλλη μελιτζάνα. Ξέρετε τι μεγάλη επιτυχία είναι, στην πιο πετυχημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας μας να βρίσκονται δίπλα στο ράφι μόνο αυτές οι μελιτζάνες; Ξέρετε και τι κόπο έχει αυτή η προσπάθεια;
Ρόδια Ερμιόνης, Καθαρισμένα ρόδια Ερμιόνης, Φλάσκες μελιτζάνες Ερμιόνης, Μανταρίνια Ερμιόνης. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα, γιατί υπάρχει μια Ερμιόνη που παράγει και μεταποιεί, που κουράζεται και κουράζει το μυαλό της, ρισκάρει, έχει στόχους και όραμα, μια Ερμιόνη που δημιουργεί σε ένα τόπο με θαυμάσιο κλίμα που όμως σπάνια βρέχει και τα υπόγεια νερά έχουν χαλάσει.
Γι’ αυτή την Ερμιόνη πρέπει να έρθει ο Ανάβαλος. Γι’ αυτή την Ερμιόνη πρέπει να γίνουν φράγματα.

Έρρωσθε, 
Βασίλης Γκάτσος
 

Διαχείριση αποβλήτων: διεθνής διαγωνισμός για την Πελοπόννησο

 Διεθνής διαγωνισμός για τη Μονάδα Ολικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προκηρυχτεί στις 23 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του την Τετάρτη με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΕΔ και μίλησε για την ευθύνη που έχουν αναλάβει Περιφέρεια και Δήμοι ώστε να βγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιο ισχυρή και δυνατή από την κρίση.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Άϊ γαρούφαλλό μου"


 ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΥΝΑΔΗ-ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΟΥΦΑ
Ο Αργύρης Κουνάδης πέθανε  στις 21/11 στο Φράιμπουργκ, στην Νότια Γερμανία, όπου ζούσε από το 1959,  σε ηλικία 87 ετών.

Δυο νεκροί από ηρωίνη σε 24 ώρες στο Ναύπλιο!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές του Ναυπλίου, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα θανάτων τοξικομανών από χρήση ηρωίνης. Μέσα σε ένα 24ωρο, δυο νέοι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί λίγο μετά την τελευταία δόση που πήραν, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει ανησυχία για τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν στη περιοχή.
Τα δυο απανωτά περιστατικά

«Στα χνάρια του χθες»

Ο εκδοτικός οίκος «Εκ Προοιμίου», μετά την επιτυχημένη έκδοση «Άργος το Πολυδίψιον »  του συγγραφέα - φιλολόγου  Οδυσσέα Κουμαδωράκη, παραδίδει στην κυκλοφορία για το πιστό  αναγνωστικό του κοινό, άλλο ένα εξαίρετο πόνημα του ίδιου συγγραφέα με τίτλο «Στα χνάρια του χθες». Το βιβλίο αυτό έρχεται  να προστεθεί  και  να  εμπλουτίσει την ήδη σημαντική σειρά των ερευνητικών βιβλίων του παραπάνω εκδοτικού οίκου που διευθύνει ο εκδότης Παναγιώτης Ουλής.
Οι ιστορικές αναδρομές, που φτάνουν καμιά φορά μέχρι την αρχαία μυθολογία, και η εικόνα μιας κοινωνίας φτωχής αλλά υπερήφανης, με αρκετά λαογραφικά, οικονομικά και άλλα στοιχεία συνθέτουν το πνευματικό προϊόν μιας επίπονης και δημιουργικής αναζήτησης τριών χρόνων. Κάθε παραδοσιακό επάγγελμα έχει την ιστορία του και πολλά μαζί διαμορφώνουν τον ιστό της κοινωνίας μιας παλιότερης εποχής, όπου τα τεχνολογικά δεδομένα και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων ήταν χαμηλού επιπέδου. Αυτό είναι το αντικείμενο του βιβλίου. Το βιβλίο πλαισιώνεται με δεκάδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αισιοδοξία

Aς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
στο μαύρο αδιέξοδο, στην άβυσσο του νου.
Aς υποθέσουμε πως ήρθανε τα δάση
μ’ αυτοκρατορικήν εξάρτυση πρωινού
θριάμβου, με πουλιά, με το φως τ’ ουρανού
και με τον ήλιον όπου θα τα διαπεράσει.

Aς υποθέσουμε πως είμαστε εκειπέρα,
σε χώρες άγνωστες της Δύσης, του Bορρά·
ενώ πετούμε το παλτό μας στον αέρα,
οι ξένοι βλέπουνε περίεργα, σοβαρά.
Για να μας δεχτεί κάποια λαίδη τρυφερά,
έδιωξε τους υπηρέτες της ολημέρα.

Aς υποθέσουμε πως του καπέλου ο γύρος
άξαφνα εφάρδυνε, μα εστένεψαν, κολλούν
τα παντελόνια μας, και, με του πτερνιστήρος
το πρόσταγμα, χιλιάδες άλογα κινούν.
Πηγαίνουμε -σημαίες στον άνεμο χτυπούν-
ήρωες σταυροφόροι, σωτήρες του Σωτήρος.

Aς υποθέσουμε πως δεν έχουμε φτάσει
από εκατό δρόμους τα όρια της σιγής,
κι ας τραγουδήσουμε, το τραγούδι να μοιάσει
νικητήριο σάλπισμα, ξέσπασμα κραυγής-
τους πυρρούς δαίμονες, στα έγκατα της γης,
και, ψηλά, τους ανθρώπους να διασκεδάσει.

(Από τα «Ποιήματα και Πεζά» του Κώστα Καρυωτάκη,
εκδ. Ερμής)

AIDS: Χρήστες ναρκωτικών μολύνονται, εν γνώσει τους, για 700 ευρώ επίδομα

Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Μαρ. Λαζανάς, υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να μολυνθούν με τον ιό, προκειμένου να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ, που δίνεται από το κράτος στους οροθετικούς.
«Υπάρχει μεγάλη αύξηση του ποσοστού νέων μολύνσεων του ιού στους τοξικομανείς. Οι λόγοι είναι η επαναχρησιμοποίηση των συρίγων και η μόλυνση μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Όμως, έχουμε παρατηρήσει ότι κάποιοι λόγω της οικονομικής ανέχειας που υπάρχει τον τελευταίο καιρό, κολλάνε τον ιό για να πάρουν το επίδομα που χορηγείται στους οροθετικούς το οποίο είναι στα 700 ευρώ το μήνα», είπε χαρακτηριστικά.
http://news247.gr

Πίσω στα κράτη

Του Απόστολου Διαμαντή     protagon
Πριν μερικά χρόνια ο Παναγιώτης Κονδύλης μου είχε πει: «Ενωμένη Ευρώπη ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε πρόκειται να υπάρξει στο προβλεπτό μέλλον». Η φράση αυτή φάνταζε τότε κάπως φορμαλιστική. Σήμερα όμως αποδεικνύεται καθαρά το βάθος του επιχειρήματος: η πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών κρατών ήταν αρχικά μια ιδεολογία και σήμερα κατέληξε να γίνει μια καθαρή υπόθεση ισχύος.
Η παγκόσμια οικονομία έχει βεβαίως υπερεθνικό χαρακτήρα, μέσω της κυριαρχίας του χρηματιστικού κεφαλαίου, ωστόσο υπάρχουν και σταθερές εθνικές παράμετροι, που έχουν ιστορικά συγκροτηθεί, δηλαδή εθνικές νοοτροπίες, δεδομένες οικονομικές συμπεριφορές, πολιτισμικές παραδόσεις και παραγωγικές εθνικές ιδιομορφίες. Όλα αυτά συγκροτούν ένα σύνολο παραμέτρων που αντιφάσκει με την οικουμενικότητα του χρηματιστικού κεφαλαίου. Αλλιώς σκέφτεται οικονομικά και παράγει ένας Βαυαρός προτεστάντης και εντελώς αλλιώς ένας καθολικός σιτσιλιάνος, ένας άθεος Γάλλος ή ένας ορθόδοξος Έλληνας από την Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα εθνικών ιδιαιτεροτήτων και παραγωγικών ανισομερειών, το οποίο ενώθηκε τεχνητά κάτω από ένα κοινό νόμισμα και τώρα βαδίζει ξανά πίσω στην αφετηρία του, στα εθνικά κράτη.
Είναι σαφές πως από το ευρώ κέρδισαν αυτοί που είχαν θετικό εμπορικό ισοζύγιο και αναπτυγμένη

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Και πώς να γίνει η εκμετάλλευ​ση του δενδρικού πλούτου της Ερμιονίδας​;

Του Βασίλη Γκάτσου
Όπως γίνεται παντού. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό όμως είναι ανάγκη να ξαναθυμηθούμε τι είναι εργατικότητα, δημιουργία, όραμα, στόχος και μάλιστα κοινός στόχος.Η πιο απλή μορφή, η αποτυχημένη σήμερα μορφή είναι : παράγω το προϊόν στο περιβόλι μου αποκομμένος από την αγορά και τον πελάτη, και περιμένω τον έμπορα να πάρει το πράμα. Μόνιμα απολαμβάνεις το ελάχιστο των κόπων σου, αλλά κακά τα ψέματα, δεν παίρνεις και κανένα σοβαρό ρίσκο, ούτε γεμίζεις με έγνοιες το μυαλό, ούτε παρακολουθείς τι γίνεται στον κόσμο. Συνήθως συνεχίζεις να παράγεις ‘πέταλα για άλογα’, όταν σε λίγο δεν θα υπάρχουν άλογα.
Οι προχωρημένες και δοκιμασμένες:
1.    Απλή συνεργασία ομάδας καλλιεργητών, ώστε να ρίξουν το κόστος και να παρουσιάζονται με μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη στην αγορά.
2.    Οικονομική ένωση ομάδας καλλιεργητών.
3.    Ιδιώτης επιχειρηματίας, συνήθως έμπορας και μεταποιητής, αλλά και σούπερ μάρκετ και

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ξασάλωσαν οι ακροδεξιοί

Στην εποχή της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός γίνεται κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η ρατσιστική βία βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσπά στους αδύναμους. enet

Μέσα στο κατασκευασμένο χάος του κέντρου ευνοούνται οι ρατσιστικές συμπεριφορές υποκινούμενες από μικροπολιτικά συμφέροντα. 
Μέσα στο κατασκευασμένο χάος του κέντρου ευνοούνται οι ρατσιστικές συμπεριφορές υποκινούμενες από μικροπολιτικά συμφέροντα. Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί μπόλικα περιστατικά τα οποία περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας και αποδεικνύουν πως ακροδεξιές συμμορίες ξεσαλώνουν ανενόχλητες υπό την ανοχή της αστυνομίας.
Η προγραμματισμένη «παρέλαση» 100 μελών της Χρυσής Αυγής, στην Νίκαια, υπό την προστασία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία. Ούτε τυχαία πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση 1.000 ατόμων την ίδια μέρα, η οποία

Πρωινό στην Κοιλάδα

Πρωινός καφές σ έναν  οικείο τόπο, αγαπημένο. Πρωί που όλα είναι πιο ήσυχα. Ομορφαίνουν  οι αισθήσεις  μέσα στις εικόνες και τα χρώματα. Ξαναβρίσκεις την  αθωοτητά σου.Η ιστορία του πιστού Χατσίκο

Η ζωή ενός σκύλου που έγινε σύμβολο πίστης και παντοτινής φιλίαςO Χατσίκο (Hachiko), που στα Ιαπωνικά  σημαίνει “Πιστός σκύλος”, ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα και γεννήθηκε τον Νοέμβριο το 1923, στην πόλη Odate, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας. Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburō Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν.
Κατα τη διάρκεια της ζωής του καθηγητή, κάθε πρωί που έφευγε για το Πανεπιστήμιο, ο σκύλος τον συνόδευε μέχρι την πόρτα. Το βράδυ, ο Χατσίκο πήγαινε και τον περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya. Όταν ο καθηγητής επέστρεφε με το τρένο απ το Πανεπιστήμιο, τον υποδεχόταν και τον συνόδευε σπίτι. Αυτό γινόταν μέχρι τον Μάϊο του 1925, όταν ο καθηγητής έπαθε εγκεφαλικό καθώς έκανε διάλεξη. Ο σκύλος, τον περίμενε να κατεβεί απ το συγκεκριμένο τρένο όπως πάντα,