Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Το 80% που έγινε κύριο θέμα

Του Βασίλη Γκάτσου
Επί 3 χρόνια στην Ερμιόνη δεν στέλνονταν λογαριασμοί νερού στους καταναλωτές. Δηλαδή δεν εστάλησαν 9 λογαριασμοί, αφού ο καθένας είναι τετράμηνος.

Η λογική λέει:

1. Η τότε Δημοτική Αρχή έστελνε κανονικά τον υπάλληλό της ανά τετράμηνο να πάρει τις ενδείξεις των μετρητών. Άρα είναι καταγεγραμμένες οι καταναλώσεις για τον καθένα από τους 9 λογαριασμούς κανονικά. Όμως δεν έστειλε αυτούς τους λογαριασμού και  φυσικά δεν πληρώναμε οι καταναλωτές το νερό που καταναλώναμε. Λογικά από τη στιγμή που άρχισε να στέλνει κανονικά τους λογαριασμούς, με τον πρώτο λογαριασμό που έστειλε, έπρεπε να περιλαμβάνει και τον πρώτο λογαριασμό από τους 9 που δεν έστειλε. Με τον δεύτερο, τον δεύτερο από τους 9 και ούτω καθ' εξής. Σε τρία χρόνια θα είχαμε ξοφλήσει και τους 9 παλιούς λογαριασμούς. Γιατί, αφού ήταν σφάλμα και παράληψη του Δήμου, δεν μπορούσε να μας ζητήσει να πληρώσουμε και τους 9 παλιούς όλους μαζί. Αυτό για τον γράφοντα ήταν το λογικό, όπως και λογικό ήταν μια ανακοίνωση του Δήμου για τους λόγους που δεν έστελνε τους λογαριασμούς, ενώ καταμετρούσε ανά τετράμηνο τις καταναλώσεις.

2. Η τότε Δημοτική Αρχή δεν έστελνε κανονικά τον υπάλληλό της ανά τετράμηνο να πάρει τις ενδείξεις των μετρητών Άρα δεν γνώριζε και την ανά τετράμηνο κατανάλωση των καταναλωτών. Μετά όμως από τρία χρόνια, χωρίς καταμέτρηση και χωρίς να στέλνει τους λογαριασμούς, αποφάσισε να

Χρήστος Μπαλαμπάνης :Σχετικά με χαράτσι 80% στους Δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης

Δελτίο τύπου

Με αφορμή τα όσα ακούγονται και γράφονται στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα ,σχετικά με το χαράτσι του 80% και την επιβολή του στους Δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης, υπενθυμίζω ότι:

Όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν εκλεγεί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου, είναι επιβεβλημένο να τοποθετούνται και να ψηφίζουν με μόνον αυτό το κριτήριο και τίποτε άλλο. Και επειδή τα τελευταία χρόνια όλα γύρω μας γκρεμίζονται, υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται και αντιστέκονται όχι γράφοντας στα Blogs, αλλά εξαντλώντας προς κάθε κατεύθυνση την πίεση τους για τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά τους.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι , από μία ομάδα κατοίκων του Ηλιοκάστρου <<χωρίς κανέναν αρχηγό σας διαβεβαιώνω κύριε Δήμαρχε, όπως σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν από λίγο καιρό με αποκαλέσατε>> έχοντας δίπλα τους από την αρχή συμπαραστάτες αυτούς που πίστεψαν και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματά , προσπαθώντας να αποτρέψουν την αδικία και την μη νομιμότητα.

Καλημέρα!


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΒΙΤΟΡΙΖΑ" ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Τα μεγαλύτερα και πιο ξεχωριστά "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" και "ΜΠΡΑΒΟ" τα φυλάξαμε για το τέλος.

Είναι για τους ανθρώπους που οραματίστηκαν μαζί μας την εκδήλωση της 6ης Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη.

Μπορεί να βρίσκονταν "πίσω από τα φώτα",όμως χωρίς την οικονομική συνδρομή του καθενός από την παρακάτω λίστα δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα τόσο επιτυχημένο διήμερο όπως ήταν αυτό της 29-30ης Οκτωβρίου.

Γνωρίζουμε πως οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι συμπαραστάτες στα μελλοντικά μας σχέδια και το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ερμιονίδος και όχι μόνο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται το Super Market "Δήμητρα" και το Γραφείο Τουρισμού "Fun in the Sun" αφού ήταν οι πρώτοι και οι πιο γενναιόδωροι στη λίστα των χορηγών,οπλίζοντάς μας με αυτοπεποίθηση και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.


SUPER MARKET "ΔΗΜΗΤΡΑ"
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ "FUN IN THE SUN"
HYDRA BEACH BARCELO
COGNITY
ΟΙΚΟΚΗΠΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
GREEN S.A. VASSILIADES
ΨΥΧΟΓΙΟΣ REAL ESTATE
ΚΑΝΑΘΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ-ΕΝ ΛΕΥΚΩ-SOUVLAKI BAR
ΔΡΟΥΓΚΑΣ BAKERY
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΝΟΣ
Κ&Χ ΦΑΣΙΛΗΣ Ο.Ε. ΜΕΤΑΛΛΟΔΟΜΙΚΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΨΥΓΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ "DELIFRESH"
ΣΠΥΡΑΝΤΡΕΑΣ

ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ "ΕΡΜΗΣ"

Διόρθωση

Το φάγαμε το ένα μηδενικό στους υπολογισμούς για το ρόδι μας. Το σωστό είναι το παρακάτω:

Επί σειρά ετών η καλλιέργεια της ροδιάς Ερμιόνης είναι σχεδόν στάσιμη. Έχουμε δεν έχουμε 40 000 δέντρα. Και 50 ρόδια να κάνει μια ροδιά 2 000 000 ρόδια παράγουμε. Να πούμε ότι το κάθε ρόδι έχει 300 σπόρια; Τότε παράγουμε 600 000 000 σπόρια ροδιού! Δηλαδή 60 σπόρια ροδιού για κάθε Έλληνα! Ή αν δεν φάμε καθόλου εμείς, είναι 30 σπόρια για κάθε ξένο τουρίστα της χώρας μας! Για κάθε Κινέζο το μισό του σπόρου!

Και από στοιχεία των παραγωγών μας:
Περίπου 120 είναι οι καλλιεργητές ροδιάς στην Ερμιονίδα. Η παραγωγή ροδιού είναι πλέον σταθερά πάνω από τους 1000 τόνους και φέτος ίσως φτάσει τους 1500 τόνους που είναι και ρεκόρ παραγωγής.
Στους Κάμπους της Ερμιόνης καλλιεργούνται γύρω στις 26000 ροδιές, στη Θερμησία 8000 και στο Ηλιόκαστρο 2000. Άρα ασφαλές νούμερο για όλη την Ερμιονίδα πρέπει να είναι οι 40000 ροδιές.
Αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας των αγροτών μας και μάλιστα των νέων. Διάχυτη η βεβαιότητα ότι με καλό και άφθονο νερό θα πάει η Ερμιονίδα πολύ μπροστά. Θα καλλιεργήσει και τα 200000 στρέμματα που η γη μας προσφέρει. Και το παράδειγμα με τα σπόρια ροδιού θέλει να δείξει ότι με την ποιότητα ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά με την ποσότητα γεμίζουν τα ράφια.

Στόχος της Ερμιόνης, στόχος της Ερμιονίδας πρέπει να είναι: Eνα ρόδι Ερμιόνης για κάθε Έλληνα.
Αυτό ισοδυναμεί με καλλιέργεια 200 000 δένδρων ροδιάς.

Βασίλης Γκάτσος

Ο Ανάργυρος Πασχάλης για την τρίτη ατομική του έκθεση με τίτλο "Μετέωροι Βηματισμοί"Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου τελειώνει η έκθεση ζωγραφικής  του Ερμιονίτη Ανάργυρου Πασχάλη,  με τίτλο "Μετέωροι βηματισμοί" στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών .
Η gallery  θα είναι ανοιχτά το Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ.

Η Εκδρομή


avopolis
2 χρόνια μετά το Αλλιώς, άλμπουμ που είχε βρεθεί ανάμεσα στις πιο διακριθείσες κυκλοφορίες του 2014 σύμφωνα με την ψηφοφορία των συντακτών μας (δες περισσότερα εδώ), η Δήμητρα Γαλάνη ετοιμάζει καινούριο δίσκο, σε συνεργασία με τον Ευστάθιο Δράκο -γνωστό από τη ραδιοφωνική επιτυχία που σημείωσε στα πρόσφατα χρόνια με το συγκρότημα Minor Project.


Η νέα αυτή δουλειά δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, όμως η Minos-EMI λάνσαρε ήδη ένα ακόμα single-προπομπό, την "Εκδρομή", την οποία μπορείτε να ακούσετε στον παραπάτω σύνδεσμο.
Το τραγούδι είναι σε μουσική Ευστάθιου Δράκου και στίχους του Νίκου Μωραΐτη, με την ενορχήστρωση να αποτελεί συνεργασία μεταξύ Δράκου και Διονύση Μπάστα. Ο ίδιος ο Δράκος παίζει επίσης πλήκτρα
και πιάνο, ενώ συμμετείχαν στην ηχογράφηση και οι: Βίκτωρ Φορλίδας (κιθάρα), Γεώργιος Κολοκυθάς (μπάσο), Αλέξανδρος Μπαλτάς (ντραμς), Νικόλαος Φορλίδας (κρουστά), καθώς και η Μαριέττα Σαρρή στα σοπράνο φωνητικά.


Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου: Να επιστρέψετε άμεσα τα χρήματα στους Δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης

Δελτίο τύπου

Κύριε Σφυρή, κύριε Πάλλη,
Έχοντας διαπιστώσει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έγγραφά τους κρίνουν μη νόμιμο το ειδικό τέλος 80% που επιβάλλατε στους καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης των ετών 2012, 2013 και 2014 του πρώην Δήμου Ερμιόνης (Ερμιόνη, Ηλιόκαστρο, Θερμησία), σας απέστειλα στις 31/05/2016 επιστολές (επισυνάπτονται παρακάτω), με τις οποίες ζητούσα ενημέρωση επί του θέματος.
Κύριε Σφυρή, δεν μπήκατε καν στον κόπο να μου απαντήσετε, κάτι που οφείλατε να κάνετε βάσει του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ εσείς κ. Πάλλη μου απαντήσατε στις 15/06/2016 πως αναμένετε την οριστική απάντηση επί του ζητήματος από την Διεύθυνση Διοικητικού - Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, κάτι το οποίο ήταν εντελώς ανακριβές. Σε απλά ελληνικά, είπατε για μια ακόμη φορά ψέματα.
Επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιουνίου 2016 με θέμα συζήτησης τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., τον οποίο εγώ καταψήφισα, τοποθετήθηκα λέγοντας ότι "δεν καταλαβαίνω το λόγο που στείλατε τους καθυστερημένους λογαριασμούς των ετών 2012, 2013 και 2014 με την επιβολή του τέλους 80%, χωρίς να είστε σίγουροι πως είναι νόμιμο. Έπρεπε πρώτα να βεβαιωθείτε για την νομιμότητα του και μετά να το επιβάλλετε."
Τέλος, ένας από τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής μου ήταν η παράνομη επιβολή του ειδικού τέλους 80% στους Δημότες της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, όπως αναφέρω στην σχετική επιστολή μου την 28η Ιουλίου 2016.

Άλλο η παραγωγή ροδιού,

Κι άλλο η γιορτή ροδιού.

Του Βασίλη Γκάτσου
Τα επίσημα χείλη (Δήμου, Περιφέρειας, Βουλευτών)  εκθείασαν την επιτυχημένη γιορτή του Ροδιού Ερμιόνης, συνεχάρησαν τους οργανωτές, εντυπωσιάστηκαν από το φιλοπρόοδο και φιλόπονο κόσμο Ερμιόνης και Ερμιονίδας, από την προσέλευση του κόσμου κ.λ.π. Αυτά όμως έχουν να κάνουν με τη γιορτή η οποία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέρος της προώθησης της μοναδικής ποικιλίας Ροδιού Ερμιόνης και της παραγωγής και μεταποίησής της.
Κάλλιστα μπορεί να έχουμε πολύ πιο εντυπωσιακή εορτή ροδιού στο μέλλον και να μην έχουμε πια ροδιές και ρόδια. Να μας μείνει η γιορτή δηλαδή.
Την πραγματικότητα και την αγωνία των καλλιεργητών για άλλη μια χρονιά εξέφρασε μετά παρρησίας ο κύριος Κόντος παραγωγός ροδιού και αγρότης πάππου προς πάππου. Παραγωγός που ξέρει τι εστί Λαϊκή Αγορά, τι είναι να φεύγεις από το κτήμα σου 03.00 μεσάνυχτα και να γυρίζεις πτώμα στην κούραση στις 18.00 για να πουλήσεις τα όντως μοναδικά ρόδια σου.

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες των κάμπων:


Της Επιδαύρου οι ονομαστοί πορτοκαλεώνες. Καρφίτσα ...  δεν πέφτει στο ενδιάμεσο.

Tάσος Λάμπρου : Πρός τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας. Συμμόρφωση σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα

Κρανίδι 3/11/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς: 1). Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Παναγιωτόπουλο Διονύσιο           2). Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτριο           3). Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας κ. Πάλλη Ιωάννη

ΘΕΜΑ: Συμμόρφωση σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα στην 192/7-10-2016 Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη 

Κύριοι, σας είχα επισημάνει να τηρήσετε τις υποδείξεις του υπ. αριθμ. πρωτ.            23503/15-10-2015 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, που σας έλεγε        ξεκάθαρα ότι δενέπρεπεναεπιβάλλετετοτέλοςτου80%στουςκαθυστερημένους            λογαριασμούς των ετών 2012, 2013, 2014 στον τέως Δήμο Ερμιόνης (Ερμιόνη,           Θερμησία, Ηλιόκαστρο). Σας επισυνάπτω την υπ. αριθμ. πρωτ. 192/7-10-2016 Ερώτηση του Βουλευτή       Αργολίδαςκ.ΓιάννηΜανιάτη,μετάαπόκαταγγελίεςθιγόμενωνΔημοτών,καιτην           υπ. αριθμ πρωτ. 2629/01-11-2016 Απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ.         Ιωάννη Μπαλάφα, όπως αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο της Βουλής των Ελλήνων          μέσα στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε το συντομότερο δυνατό με τις υποδείξεις του           κυρίου Υφυπουργού, όπως ξεκάθαρα αναφέρει επί λέξη:

Το ΚΕΘΙΑ "Ιπποκράτης" στον Κάμπο της Κοιλάδας, διοργανώνει  το πρώτο   Mini Pony Riding!!!

Το  ΚΕΘΙΑ "Ιπποκράτης" Διοργανώνει  το πρώτο   Mini Pony Riding!!! Την Κυριακή 13/11/2016 θα περιμένουν τους λιλιπούτειους φίλους τους ηλικίας 3-6 ετών στο κέντρο τους για γνωριμία με το άλογο, βολτ ούλες με πόνυ , παιχνίδια , "ιππική" ζωγραφική και πολλές άλλες εκπλήξεις!!!

ΚΕΘΙΑ-Ιπποκράτης

Ιδρύθηκε: 28 Μαρτίου 2015
Ο σκοπός της εταιρείας είναι μη κερδοσκοπικός κοινωφελούς και κοινωνικού χαρακτήρα, βασίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των μελών της και συνίσταται κυρίως στην α) θεραπεία και άθληση, μέσω ιπποειδών, ατόμων με αναπηρία παιδιών και ενηλίκων, την ανάληψη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων και των ...οικογενειών τους, β)την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικού , πολιτισμικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα , προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

1) μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας σε εβδομαδιαία βάση, παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες μέσω ιπποειδών (αλόγων, πόνι, όνων, ημιόνων). Το θεραπευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεραπευτική εκπαιδευτική ιππασία, ιπποθεραπεία , γυμνιππευτική, ιππική δεξιοτεχνία κ.α.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΥΣ στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΥΣ
στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2016
 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 5/11 ώρα 12.00΄
- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος –
Τρελός καιρός
Μας διαβάζει η Γεωργία Τζανέτου

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/11 ώρα 12.00΄
Το λουλούδι της αγάπης
Μας αφηγείται η εθελόντρια Φούλη Λουκά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11 ώρα12.00΄
Το γεύμα των λύκων
Μας διαβάζει η εθελόντρια Μαρία Γκολφινοπούλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11  

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΤΟΥΣ 2016

Κρανίδι, 02-11-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκδόθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. το Ειδικό Ενημερωτικό Τεύχος Καταναλωτή με βάση το άρθρο 19 του ιδρυτικού νόμου των Δ.Ε.Υ.Α. (Ν. 1069/1980, Φ.Ε.Κ. Α'/191). Το 16σέλιδο έντυπο στάλθηκε με τους λογαριασμούς του 2ου τετραμήνου 2016 (περίοδος 2016/02) και περιλαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες προς ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τη δραστηριότητα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και συγκεκριμένα:
  • Τα στοιχεία σύστασης και λειτουργίας
  • Τα στοιχεία των δικτύων ύδρευσης και τα έργα, τις συντηρήσεις και τις επισκευές που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτά
  •  Τα στοιχεία των δικτύων αποχέτευσης και της λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)
  • Τα ισχύοντα τιμολόγια τελών ύδρευσης και αποχέτευσης
  • Το ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα
  • Τον ετήσιο απολογισμό της οικονομικής κατάστασης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (Ισολογισμός Χρήσης 2015), που περιλαμβάνει τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις, τα πάγια στοιχεία και τις δαπάνες διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης.
  • Τα κύρια στοιχεία του νέου Κανονισμού Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Ιωάννης Πάλλης

 

1η πανελλήνια παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop στο Φουγάρο

         
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Victoria Hislop, η συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το νησί" που αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων παγκοσμίως, πουλώντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα, έρχεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 7.30μμ στο ΦΟΥΓΑΡΟ για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο μυθιστόρημά της - που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα - με τίτλο "Οι Καρτ Ποστάλ", μέρος του οποίου διαδραματίζεται στο Ναύπλιο.
Το ταξίδι της, όπως σημειώνει σε άρθρο της στην Daily Mail, "ξεκίνησε από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους". Η Victoria Hislop μαγεύτηκε από το λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια, επισκέφτηκε την Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι, συνθέτοντας ουσιαστικά μια ωδή στο ελληνικό τοπίο.

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» :ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Κρανίδι 2/11/2016
ΠΡΟΣ :
- Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
⦁ Αντιδήμαρχο κ. Ι. Αντωνόπουλο

ΚΟΙΝ. :
⦁ Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Κύριε Πρόεδρε,
από εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα πληροφορήθηκα σε παραπολιτικό σχόλιο της ότι αν και είναι στη λίστα των εφημερίδων που σύμφωνα με το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα δημοσιεύσεων και προκηρύξεων, ο Δήμος μας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία και δεν στέλνει τα δύο τελευταία χρόνια (2015-2016) ούτε δημοσιεύσεις, ούτε προκηρύξεις έργων και διαγωνισμών.
Με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζητώ να μου παραδώσετε τα εξής:
Α) Για τα έτη 2015-2016 αναλυτικό πίνακα ποσού δημοσιεύσεων και προκηρύξεων για όλες τις εφημερίδες (ημερήσιες και εβδομαδιαίες) του Νομού μας με τα αντίστοιχα παραστατικά.
Β) Σχετική νομοθεσία που προβλέπει την υποχρεωτικότητα της συνεργασίας του Δήμου με όλες τις εφημερίδες που είναι στην αντίστοιχη νόμιμη λίστα του Υπουργείου Τύπου.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δεξαμενή Ερμιόνης: Τι είχες Γιάννη..


Προς την Δ.Ε.Υ.Α.Ερμιονίδας

Η υπερχείλιση της δεξαμενής τροφοδοσίας νερού στους Μύλους της Ερμιόνης ώρες τρέχει, θα έχει φτάσει κάτω στο δρόμο το νερό πάλι.
Αυτό το φλοτέρ  που μπήκε; άρον άρον μετά από καταγγελίες μας  από τον Απρίλη του 2015, για να δίνει εντολή  όταν υπάρχει διαρροή όλο μπλοκάρει τελικά.
Κάποιες  αναρτήσεις στα μπλοκ είναι πιο αποτελεσματικές από  ένα τηλέφωνο στους αρμόδιους, κάτι που έχουμε κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν  αλλά κανείς δεν άκουγε.

Επειδή ΤΟΤΕ είπατε πολλά και άδικα ξέροντας πως είχαμε δίκιο και επειδή δεν ζητήσατε μια συγγνώμη όπως οφείλατε, είμαστε  πάλι εδώ.
Δεν αμφισβητούμε κάθε άλλη προσπάθεια σας για να λύσετε χρόνια προβλήματα στην ΔΕΥΑΕΡ, αυτό όμως ακόμα  δεν το λύσατε γιατί δεν υπάρχει κανείς να σας στείλει το λογαριασμό για το νερό που χάνεται.

ΠΡ.Ε.Π.Ε.

REACH

Του Βασίλη Γκάτσου
Μιας και  το είχαμε πει, ας ρίξουμε μια ματιά στην πρώτη πραγματική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξει ουσιαστικά αυτό το όλο και πιο ορμητικό ποτάμι παραγωγής και χρήσης χημικών ουσιών.

Τι είναι το REACH;
Registration, Εvaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH) = ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.

Για περισσότερα στη διεύθυνση https://echa.europa.eu/el/regulations/reach
Μόνο που είναι εξειδικευμένο το θέμα.
Άρα πρέπει να το απλοποιήσουμε, γιατί όντως είναι πολύ σημαντικό και κτυπάει στην καρδιά του τεχνικού μας πολιτισμού (αν στέκει αυτό σαν όρος).
Από την αρχή πρέπει να πούμε ότι κανονικά έπρεπε να γράφεται REARCH, αλλά το δεύτερο R (Restriction) προσκολλήθηκε στο Authorisation .... και τελικά εξαφανίστηκε. Φυσικά αυτό υποδηλώνει ισορροπίες και επικράτηση ενός απαλού περιορισμού, δηλαδή εφόσον και όταν χρειάζεται.

Τα προβιομηχανικά χρόνια σχεδόν όλα τα υλικά ήταν φυσικά.
Όταν η χημεία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, τροφοδοτούσε συνεχώς με νέα υλικά τις άλλες επιστήμες και τέχνες. Δηλαδή όλα τα τεχνικά υλικά είναι χημικές ουσίες. Ακόμη και όταν τις απομονώνουμε από τη φύση. Άλλο είναι να τρώμε ένα φυσικό προϊόν που έχει μέσα του μια ουσία δηλητήριο για τον άνθρωπο αλλά σε τελείως ακίνδυνες ποσότητες, και άλλο να απομονώσουμε αυτή την ουσία και με μια σταγόνα να σκοτώσουμε 1000 ανθρώπους.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Κρανίδι, 1-11-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την εξέλιξη των δύο έργων «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κρανιδίου» και «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου»:
α) Σχετικά με το έργο «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κρανιδίου» σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την σχετική Προγραμματική Σύμβαση της 19-07-2013 η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. είναι ο Κύριος του έργου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας είναι ο Φορέας Υλοποίησής του.
Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας απασχολεί και διαθέτει επιστημονικό προσωπικό για τη διασφάλιση της αρτιότητας υλοποίησης του έργου, κοινοποιεί στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και στο ΕΠΠΕΡΑΑ τις αναφορές προόδου για την εξέλιξή του, παρακολουθεί τις χρηματοροές του έργου κ.λπ., ενώ η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχει αρμοδιότητες μόνο σχετικά με τη διευκόλυνση και την ενημέρωση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, να συνεργάζεται με αυτή για την ενημέρωση του κοινού και την προβολή του έργου και να διασφαλίζει την οικονομική διαχείριση και τη διενέργεια των πληρωμών προς τον ανάδοχο.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιάννη Δέδε " Οι 5 ΕΠΟΧΕΣ "


Οι 5 ΕΠΟΧΕΣ Ο Άγνωστος Κύκλος της Ζωής και η Δύναμη της Αλλαγής
Δεν είναι σχήμα λόγου. Σύμφωνα με την Αρχαία Σοφία της Ανατολής, και ιδιαίτερα της Κίνας, οι εποχές του χρόνου είναι πέντε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλες, περιοδικές μεταβολές στην ενέργεια της Φύσης, οι οποίες μας επηρεάζουν σωματικά, συναισθηματικά και νοητικά, χωρίς να καταλαβαίνουμε πώς και γιατί.
Στο πολύ πρωτότυπο αυτό βιβλίο, ο Γιάννης Δέδες, δάσκαλος Qigong, TaiChi, Kung Fu και πολλά χρόνια μελετητής της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, αποκωδικοποιεί αυτές τις ενεργειακές μεταβολές της Φύσης και προτείνει απλές ασκήσεις για κάθε εποχή, που μπορούν να συμβάλλουν στην αυτογνωσία μας και στην καλύτερη σωματική και ψυχική μας υγεία.
 
Καλοτάξιδο!!


Εκδόσεις Αρχέτυπο

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ….ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2016 ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής εισηγήθηκε την αναγκαιότητα ο Δήμος μας να αποκτήσει ένα νέο δημαρχιακό αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας, πιο οικονομικό, αφού θα καίει πετρέλαιο και θα αντικαταστήσει το προηγούμενο, το οποίο είναι αυτοκίνητο 15ετίας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης δεν αρνήθηκαν αυτή την αναγκαιότητα και ψήφισαν την εισήγηση, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιλογή τύπου αυτοκινήτου από το Δήμαρχο, ήταν μία προσωπική του απόφαση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορούν ταυτόχρονα δύο δημαρχιακά αυτοκίνητα, το ένα το καινούριο από το Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή και το δεύτερο το παλιό από την Αντιδήμαρχο κ. Κ. Φωστίνη. Αυτό δεν προβλέπεται από καμία διάταξη, από κανένα κανονισμό. Έτσι θα κάνουμε οικονομία; Τι πρότυπα δείχνετε στους δημότες; Σε παλαιότερο δελτίο τύπου σας έχω επισημάνει ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δε μπορούν να χρησιμοποιούνται για προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή χρήση. Δε μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα, να κυκλοφορούν απογευματινές και βραδινές ώρες. Να βρίσκονται έξω από τα σπίτια σας κατά τη

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Η παράταξή μας κοινοποιεί σήμερα την επιστολή που αποστείλαμε στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για το θέμα της κυκλοφορίας υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου σε ώρες εκτός υπηρεσίας.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ

κ. Σφυρή Δημήτρη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

1)  κ. Παναγιωτόπουλο Διονύσιο  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης

2) Διοικητή Αστ.Τμήματος Κρανιδίου

ΘΕΜΑ: Εκτός υπηρεσίας κυκλοφορία υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου Ερμιονίδας

Κύριε Δήμαρχε,

Ναπολέων  ΛαπαθιώτηςΤου Γιάννη Λακούτση

Σαν  σήμερα  31  Οκτωβρίου  1888,  γεννήθηκε  στην  Αθήνα  ο  Ναπολέων  Λαπαθιώτης,  μοναχογιός  του  Λεωνίδα  Λαπαθιώτη  και  της  Βασιλικής  Παπαδοπούλου. Από  μικρό  παιδί  συντάσσει  δικές  του  εφημερίδες,  συγγράφει  μυθιστορήματα,  διηγήματα,  ασχολείται  με  την  ποίηση  και  παράλληλα  γράφει  και  ανεβάζει,  σε  φιλικό  κύκλο, θεατρικά  έργα.  Ένα  από  αυτά,  με  τίτλο  Νέρων  ο  τύραννος,  τυπώνεται  από  τον  πατέρα  του  ως  δώρο  γενεθλίων  του  στα  1901.  Στα  νεοελληνικά  γράμματα  εμφανίστηκε  επίσημα  το  1905,  ( 17  ετών),  στο  περιοδικό  Ο  Νουμάς,  στις  27  Φεβρουαρίου,  με  το  ποίημα  « Έκσταση»,
 

νεανικά  γραπτά  του  είχαν  ήδη  δημοσιευθεί   σε  διάφορες  εφημερίδες,  ενώ  συμμετείχε  τακτικά  ως  «Αιθήρ»,  στη  Διάπλαση  των  παίδων,  που  ήταν  συνδρομητής  από  την  ηλικία  των  εννέα  χρόνων. Συνεργάστηκε  με  τα  περισσότερα  περιοδικά  και  εφημερίδες.  Συμμετέσχε  στην  έκδοση  των  περιοδικών   Ηγησώ   το  1907 και   Ανεμώνη   το  1910. Στην  Ανεμώνη   δημοσιεύθηκε  το  ποίημά  του,  « Κι  έπινα   απ’  τα  χείλια  σου»,  (τεύχος  3-4,  Μάιος- Ιούνιος),  που  προκάλεσε  σκάνδαλο  λόγω  του  ερωτικού  θέματος: Γράφει,  λοιπόν,  ο 

Γιάννης Γκιόλας: Μεγάλες οι προοπτικές από την καλλιέργεια του ροδιούΔελτίο τύπου
Στη ΄΄Γιορτή    Ροδιού΄΄  που διοργανώθηκε , με μεγάλη επιτυχία στην Ερμιόνη παραβρέθηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.
Στο χαιρετισμό   του ο κ. Γκιόλας    συνεχάρη τους διοργανωτές,  εξήρε τη σημασία της γιορτής  και αναφέρθηκε  στο  φημισμένο αυτό προϊόν , στο ρόδι της Ερμιονίδας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αργολίδας ΄΄το ρόδι έχει  πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα  και η καλλιέργειά του στην περιοχή  μπορεί να αναβαθμίσει ουσιαστικά το εισόδημα  των παραγωγών.
΄΄ Οι  καλλιεργητές και οι τυποποιητές του ροδιού  στην Ερμιόνη και την ευρύτερη περιοχή,  αποδεικνύουν  ότι ο  αγροτοδιατροφικός  τομέας έχει μεγάλα περιθώρια  εξέλιξης και πρέπει να αναπτυχθεί ,  για να προσδώσει στην εθνική οικονομία πολλαπλασιαστικά  οφέλη..΄΄ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Γκιόλας.

6η Γιορτή Ροδιάς Κυριακή Κεντρική Εκδήλωση

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2016, μια γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, η Εθελοντική Ομάδα Ερμιόνης,  των Παραγωγών, των Συλλόγων και των Φορέων της περιοχής.

Περισσότερα:parapolitikaargolida


Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γιορτή!


Φωτ:  Χρήστος Προσίλης.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γιορτή του Ροδιού στην Ερμιόνη, η 6η και η καλύτερη !
Στα μεγάλα "σύν" αυτής της γιορτής ήταν η  συμμετοχή  στην διοργάνωση.
Το όλοι μαζί, ίσως ήταν  πρώτη φορά τόσο ευδιάκριτο.
Όμορφα στολισμένα καταστήματα, σχεδόν όλα συμμετείχαν οικονομικά στα μεγάλα έξοδα που προκύπτουν για να γίνουν όλα αυτά, μαζί με τους μεγάλους τοπικούς μας χορηγούς και το Δήμο.
Φορείς στα καλύτερά τους, ο Πολιτιστικός με τους γεμάτους κέφι για δημιουργία νέους μας, ο Αγροτικός μας Συνεταιρισμός μπροστάρης με το νέο του Δ.Σ. και τις καθαρές κουβέντες του Κόντου στους επισκέπτες πολιτικούς , σχολεία, καλλιτέχνες, μικροί φωτογράφοι, ποδηλάτες, άμαξες, το εκπληκτικό χορευτικό μας, οι κανταδόροι μας, αερόστατα, συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ένα πανηγύρι που  κέρασε εμάς και τους πολλούς επισκέπτες εκτός από καλούδια με βάση το ρόδι στους πάγκους,  πολλά χαμόγελα.

Μπράβο σε όλους.
Κάποιες φάλτσες κουβέντες από τα μικρόφωνα, χάθηκαν στη βουή της γιορτής.
Και του χρόνου!

Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης
Ρίνα Λουμουσιώτη

Οι χορηγοίΕίδηση είναι…Είδηση είναι το κόκκινο μπαλόνι ενός οκτάχρονου από την Γαλλία, που βρέθηκε στο Σικάγο
και όχι το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι απο 1000 πρόσφυγες και μετανάστες
από την ζούγκλα του Καλαί, που αρνήθηκαν να πάνε στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας,
μετακόμισαν στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού,
όπου έστησαν μια νέα ζούγκλα σε πεζοδρόμια και υπαίθριους χώρους …

Οι 1000 πρόσφυγες και μετανάστες, προστέθηκαν στους 2000 που ζούν κάτω από άθλιες συνθήκες
στην περιοχή Σταλιγκραντ της γαλλικής πρωτεύουσας εδώ και αρκετούς μήνες.

Όσες επιχειρήσεις και να έχει κάνει η γαλλική αστυνομία,
δεν έχει καταφέρει να διαλύσει τους πρόχειρους καταυλισμούς που ξαναστήνονται μέσα σε λίγα 24ωρα,
καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς την Γαλλία, από την Αφρική και την Μέση Ανατολή
με όσα συμβαίνουν στις περιοχές αυτές, τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες.

Αποψινή φωτογραφία από την νέα «ζούγκλα» που δημιουργείται
σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Παρισιού.
Ήδη θεωρείται ο μεγαλύτερος πρόχειρος καταυλισμός αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη!


Υ.Γ. Τα «κόκκινα μπαλόνια» σήμερα αποτελούν (για κάποιους) είδηση. Είναι;
Maria Denaxa

'Ελλη Βασιλάκη