Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ      
                       
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                      "Αναβολή εκδήλωσης"

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας, ότι η  
προγραμματισμένη για τις 28 Νοεμβρίου 2018, 
ημέρα Τετάρτη και ώρα 07:30 μμ, μουσική εκδήλωση της 'Ενωσης 
Σπετσιωτών και του Ερμιονικού Συνδέσμου, 
στην αίθουσα του Πειραϊκού  Συνδέσμου, αναβάλλεται, λόγω της 
24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς( ΜΜΜ).
Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, θα σας 
γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

                                              Το ΔΣ του Ερμιονικού Συνδέσμου

Ο Λευκός Χρυσός της Αργολίδας: Αλυκές Θερμησίας

Η λιμνοθάλασσα και ο υγροβιότοπος της Θερμησίας σήμερα

Ο Λευκός Χρυσός της Αργολίδας: Αλυκές Θερμησίας
Eρευνητής:
FOTIS KARYANOS

Το πλέον προσοδοφόρο εμπόριο της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας κατά τον 13ο-17ο αι. υπήρξε το κρατικό εμπόριο/Μονοπώλιο Αλατιού.
Ο λόγος ήταν ότι το Αλάτι υπήρξε τα χρόνια εκείνα ένα πανάκριβο, αλλά περιζήτητο προϊόν στην Ευρώπη, αφού ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση και αποθήκευση των τροφίμων. Έφερε δε τόσα κέρδη, που στα έγγραφα της εποχής αναφέρεται ως ''λευκός χρυσός''. Έτσι, η πολιτική της Βενετίας όσον αφορά στο αλάτι ήταν πολυδιάστατη: ήταν ένα από τα βενετικά μονοπώλια, θεωρείτο δε casus belli η παραβίασή του. Ως εκ τούτου λαμβάνονταν δραστήρια μέτρα για την περιφρούρησή του.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο αγώνας για ηγεμονία της Βενετίας πέρασε μέσα από την προσπάθειά της να κυριαρχήσει επί των επιχειρήσεων άλατος όλης σχεδόν της Μεσογείου. Για να το κατορθώσει δε αυτό μετήλθε ποικίλα μέσα: κατέστρεψε αλυκές και επέβαλε εμπορικό αποκλεισμό στο αλάτι των ανταγωνιστών της, οδήγησε σε μαρασμό άλλες επιχειρήσεις επιβάλλοντας υψηλότατους φόρους επί των εξαγωγών, εκμεταλλεύτηκε τη φυσική σπανιότητα του αλατιού στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και δημιούργησε τεχνητή έλλειψη ακόμα και σε περιοχές αλατοπαραγωγικές με την αποθάρρυνση της μεγάλης παραγωγής. 

Ήλεγξε ακόμη οικονομικά και στρατιωτικά πολλά λιμάνια. Ανάγκασε το βασιλιά της Ουγγαρίας να σταματήσει την καλλιέργεια αλυκών, επέτυχε δε να εξασφαλίσει το μονοπώλιο της μεταφοράς των ορυκτών αλάτων της Νότιας Γερμανίας και της Κροατίας. Απαγόρευσε στους λαούς της Αδριατικής να εμπορεύονται το αλάτι τους και εξανάγκασε τους κατοίκους της Ιταλίας να χρησιμοποιούν αλάτι από τις βενετικές αποθήκες. Τέλος διεύρυνε επαρκώς και συστηματικά τις αγορές του αλατιού μέσω των βενετών εμπόρων, οι οποίοι μετέφεραν το προϊόν από τους τοπικούς παραγωγούς στις αποθήκες άλατος της Βενετίας απ’ όπου άλλη ομάδα προνομιούχων εμπόρων το διένειμε με τη μεσολάβηση βεβαίως του Ufficio del Sal/Κρατικού Μονοπωλίου και των φοροεισπρακτόρων της Βενετίας.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Τίτλος: ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ. Η δύναμη στην αδυναμία.


Κρατάει ψηλά τις τιμές στο αγουρέλαιο η «Θερμασία Δήμητρα» στην Ερμιονίδα

Μετά την επιτυχή έναρξη στην φετινή ελαιοκομική περίοδο για την «ΘΕΡΜΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ», με αγουρέλαιο «Μανάκι» στην τιμή των 3,95€/κιλό συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» των τιμών με συμβόλαιο για αγουρέλαιο «κορωνέικης» ποικιλίας αυτή την φορά με οξύτητά του δεν ξεπερνά τις 0,35-0,40 γραμμές και εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με κλεισμένη τιμή 3,80€/κιλό για ποσότητες που θα συγκεντρωθούν μέχρι και τις 28/11/2018.Ήδη έχουν παραδοθεί περισσότεροι από 10 τόνοι και εάν δεν υπάρξει εμπόδιο στην συγκομιδή λόγω καιρικών συνθηκών, προσδοκούν να ξεπερνούν τους 20 τόνους.
Ας σημειωθεί ότι οι τιμές παραγωγού που έχει επιτύχει διαδοχικά, η «Θερμασία Δήμητρα» είναι ανάμεσα στις δύο (2) υψηλότερες για την Ελλάδα και η Ερμιονίδα αποτελεί βαρόμετρο στον καθορισμό των τιμών του ελαιολάδου για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Άλλωστε η περιοχή παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την ένδειξη «ΠΟΠ Κρανιδίου»

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Ο Ανάβαλος είναι στο στάδιο της Χρηματοδότησης. Να μην το ξεχνάμε.

Αυτό έχουν διαβεβαιώσει οι τοπικοί βουλευτές μας. Αυτό σημαίνει ότι έχει εγκριθεί η ΜΠΕ και η ΑΕΠΟ του έργου. Αυτά τα δύο έγγραφα δεν είναι εκθέσεις ιδεών. είναι απολύτως δεσμευτικά. Αν κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου δεν τηρηθούν, μπορεί ακόμη και να σταματήσει το έργο με προσφυγές στο ΣτΕ και στους επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Άρα αν η ΜΠΕ γράφει ότι το νερό προορίζεται για συγκεκριμένη περιοχή όπως ορίζεται στον χάρτη τάδε, τότεΔΕΝ μπορεί να πάει για αλλού με το άστε ντούα. Για να πάει χρειάζεται να τροποποιηθεί η ΜΠΕ. Και η τροποποίηση της ΜΠΕ για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν θα είναι εύκολη. Δεν μπορεί να ψάχνεις με τα τεύχη στο χέρι για χρηματοδότη και να του λες περίμενε, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τελείως την περιοχή προς άρδευση.
Άρα η όλη πληροφόρηση αρχίζει με τη γνώση της εγκεκριμένης ΜΠΕ και ΑΕΠΟ του έργου.
Όλοι μείνατε στο "θα μας φέρουν νερό" και όχι στο "πάμε να διεκδικήσουμε το νερό που έχουμε απόλυτη ανάγκη για να αρδεύσουμε τα τάδε κτήματα".  Όλοι μείνατε έξω από την υπόθεση, ενώ έπρεπε να είσαστε βαθιά μέσα, και πρώτα ο Δήμος, προς το συμφέρον του τόπου
Εν μέρει λογικό, αφού επί 40 χρόνια χάσαμε την έννοια της καλλιεργήσιμης γης και τα βλέπουμε όλα αγροτεμάχια. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Συμπατριώτες σχετιστείτε με το θέμα και ο Δήμος μας πρώτος. Και πρώτο βήμα του Δήμου να μάθει επιτέλους τι γράφει η εγκεκριμένη ΜΠΕ.

Βασίλης Γκάτσος

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο  Δήμος Ερμιονίδας, η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου
και το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου

 τιμώντας την θυσία του παπα- Αρσένη Κρέστα στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σας προσκαλούν σε μία ημέρα τιμής και μνήμης αυτού.
Το πρωί της 29ης Νοεμβρίου, στις 9:00π.μ., στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου, θα τελεστεί μνημόσυνο εις μνήμην του τιμώμενου προσώπου.
Ακολούθως, στις 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην κάτω πλατεία Κρανιδίου, όπου και βρίσκεται η προτομή του.

Καλούνται όλοι να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον συμπατριώτη μας.


σήμερα το μεσημέρι
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9
Πέμπτη 22-11-18 ώρα 14:00-15:00

Παραγωγή-Παρουσίαση: Γιώργος Γιανναράκος
Επιμέλεια παραγωγής: Μαριλένα Κουσουλού/Marilena Kousoulou 

Καλεσμένος στο στούντιο του Τρίτου Προγράμματος είναι ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΤΑΣΙΟΣ, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ. Θα συζητήσουμε για την τεχνολογία και την επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα και το ρόλο της τεχνολογίας στην διαμόρφωση πολιτισμού.
Έλλη Βασιλακη
webradio.ert.gr/trit

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΖΑΝΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΡΟΣ
Τον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
                                                                  Πελοποννήσου
                                                                    Ερμιονίδα  20/11/2018

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κύριε πρόεδρε,
Επί 26 χρόνια και χωρίς ποτέ να ηττηθώ προσωπικά, υπηρετώ την αυτοδιοίκηση , συγκεκριμένα δε και τους τρεις βαθμούς της , λειτουργώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.
Σε αυτή τη μακρά πορεία μου έμαθα ότι,  ιδιαιτέρως οι πολιτικοί άνδρες ,πρέπει να λειτουργούν με κάποιες αρχές και αξίες:  Της ανιδιοτέλειας, της δικαιοσύνης,της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας. Με συνέπεια λόγων και έργων,με σοβαρότητα και επίγνωση της ευθύνης τους,  σεβόμενοι τον λαό και τις δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.
Έμαθα ότι: Σε καμία   *Δημοκρατία* δεν πρέπει να υπάρχει έλλειμμα δικαιοσύνης, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας,προς χάριν μικροπολιτικών υπολογισμών , μετεκλογικών σκοπιμοτήτων   καθώς και προεκλογικών συναλλαγών,που λειτουργούν ενάντια στο περί δικαίου αίσθημα και δημιουργούν σκανδαλωδώς  πλασματική υπεραξία σε κάποιους και απαξιώνουν συνειδητά ανθρώπους με ιστορία,ποιότητα,αρχές και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Γιάννης Γεωργόπουλος: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 16-11-2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 16-11-2018

Το πρώτο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 16-11-2018 αφορούσε την : «Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ερμιονίδας έτους 2019».
Η παράταξή μας «Δυνατή Ερμιονίδα» τοποθετήθηκε δια του επικεφαλή της Γιάννη Γεωργόπουλου , ως ακολούθως :

Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί τη βάση , αλλά και την προϋπόθεση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου.
Κατά συνέπεια είναι ένα σοβαρό «εργαλείο» διοίκησης και ανάπτυξης του Δήμου.
Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που παραλάβαμε έχουμε επισημάνει 8 σημεία τα οποία μας υποχρεώνουν να το καταψηφίσουμε και είναι τα εξής :

Δυνατή Ερμιονίδα :Η φωτιά είναι καλός υπηρέτης μα κακός αφέντης!Όπως είχαμε ενημερώσει – τοποθετηθεί με την από 4 μήνες πριν παρέμβαση μας, στην Αυλώνα (στο παλιό νταμάρι) η Δημοτική Αρχή δημιούργησε μια νέα χωματερή από διάφορα είδη απορριμμάτων. Από την Δευτέρα, μετά λύπης μας, διαπιστώσαμε πως η φωτιά κάνει καλά την δουλειά της, μιας και είναι κάλος υπηρέτης αλλά κακός αφέντης, αφού οι καπνοί μέχρι και χθες μας απέδειξαν τον… πλούτο των απορριμμάτων που κάηκαν.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Βιβλιοθήκη Ερμιόνης: "Η άλωση του Παλαμηδίου και η συμβολή του Σταμάτη Ανδρ. Μήτσα"


Προς Ιχνηλάτη για τον Ανάβαλο.

Συνέχεια στον Διάλογο. Η τελική απάντηση ανήκει στον πλέον αρμόδιο: Τον Δήμαρχο Δήμου Ερμιονίδας.

Στις 11.11.2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά επί της ΜΠΕ του έργου, ενώ στις 26.02.2014 εκδόθηκε η Πράξη Χαρακτηρισμού, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης της Δ/νσης Δασών Αργολίδας.

Οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου εγκρίθηκαν με Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που δημοσιεύθηκε στις 17.03.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΞΒΟΡ1Φ-ΨΒ5).
 

Τα ως άνω είναι από επιστολή του Βουλευτή κ. Ανδριανού προς τον Δήμαρχο τον Οκτώβριο του το 2014. 
Επισυνάπτονται και τρία άλλα τεκμήρια. Στο ένα εξ αυτών, σε απάντηση στον ως άνω Βουλευτή αναγράφεται:  "κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών σε συνολική έκταση 22.000 στρ. περίπου (σύμφωνα με την καθορισμένη πλέον αρδευτική περίμετρο)".

Ήδη και στην ΜΠΕ που αναρτά ο Ιχνηλάτης αναγράφεται ότι ο σκοπός της Μελέτης είναι η άρδευση εκτάσεως που βρίσκεται στον πρώην Δήμο Κρανιδίου. Τα όσα συμπεραίνει από εδάφια αυτής της ΜΠΕ που ακολουθούν δεν είναι παρά δικά του συμπεράσματα. Ο σκοπός της μελέτης είναι σαφέστατος και προτάσσεται.
Ο χάρτης που ορίζει αυτήν την περιοχή στον Κάμπο Κρανιδίου και Φούρνων πού βρίσκεται; Σε ποια μελέτη ή έγγραφο; Γνωρίζει ο Ιχνηλάτης;
Ποια είναι η "καθορισμένη πλέον αρδευτική περίμετρος" για την οποία μιλάει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το 2018; Πού βρίσκεται;

Και για τελευταία φορά: Ας απαντήσει ο Δήμος κοινοποιώντας τη ΜΠΕ την εγκεκριμένη και ισχύουσα. Γιατί άλλο η ανάθεση το 1911 και άλλο η έγκριση ΑΕΠΟ το 2014 και άλλο η οριστική Παραλαβή της μελέτης το 2015. Η ΜΠΕ μέχρι τότε υπέστη αλλαγές σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις κ.λ.π.

Βασίλης Γκάτσος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» ΟΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  Το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» λίγα χιλιόμετρα έξω από το Πορτοχέλι επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου 2018 ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας. Εκεί φιλοξενούνται νεαρές οικογένειες μεταναστών με πολλά  μικρά παιδιά, που προωθήθηκαν από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα.
  Την μέριμνα για την στέγη, φαγητό και μικροέξοδα των μεταναστών έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης που επίσης διαθέτει διερμηνείς, Κοινωνιολόγους και Ψυχολόγους για την εξυπηρέτησή τους.
  Ενώ όμως οι παρεχόμενες συνθήκες στέγασης και φαγητού είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με την φιλοξενία τους από την Διευθύντρια του Ξενοδοχείου κ. Δόμνα Τορπίδου, στον πολύ όμορφο χώρο της παραθαλάσσιας ξενοδοχειακής μονάδας, παρατηρούνται ακόμη ελλείψεις στην διαχείριση των ξένων και των μικρών παιδιών τους, τα οποία υπερβαίνουν τα 150. Δεν έχει δηλαδή εξασφαλιστεί η αναγκαία υγειονομική τους περίθαλψη, η μετακίνησή τους από και προς το Κρανίδι, καθώς και η δημιουργική απασχόληση ή και η προενταξιακή διαδικασία των μεγαλύτερων παιδιών.

Προς κύριο Δημαράκη

Είναι η πρώτη φορά που αιρετός της πλειοψηφίας λέει ανοικτά ορισμένα πράγματα για το έργο του Ανάβαλου. Αφού λοιπόν υπήρξε τέτοια ενημέρωση, προς τι το δελτίο τύπου της Δυνατής Ερμιονίδας που θέλει ημερίδα, ενημέρωση από μηχανικούς κ.λ.π., αφού σύμφωνα με όσα λέτε ενημερώθηκε; Εννοείτε ότι δεν κατάλαβαν και αυτοί που ήσαν παρόντες; Δηλαδή τους δείξατε τη ΜΠΕ και δεν καταλάβαιναν;
Και πάλι δεν μιλάτε για ημερομηνίες έναρξης έργου, τέλος έργου, άρα όλα είναι στο περίμενε. Δεν μιλάτε και για το ποιοι έβαλαν στον σχεδιασμό την άρδευση μόνο του Κάμπου Κρανιδίου και Φούρνων.
Υπήρξαν δύο σχέδια στη ΜΠΕ. Ένα, προφανώς παλαιότερο, που όντως δείχνει το νερό να φτάνει στοn λόφο του Θωμά και ένα που δείχνει και την υπό άρδευση περιοχή.
Εσείς απλά έχετε την πληροφορία, ή προφορική διαβεβαίωση αφού δεν αναφέρεστε σε έγγραφα, ότι το νερό θα φτάσει μέχρι το λόφο Θωμά και η διανομή είναι άλλο έργο.
Η απάντησή σας δεν είναι τεκμηριωμένη.
Πρέπει να πείτε στον κόσμο ότι η σε εφαρμογή ΜΠΕ και εγκεκριμένη ΑΕΠΟ είναι αυτή με αυτούς τους αριθμούς πρωτοκόλλου κ.λ.π. Να δώσετε επίσημα στη δημοσιότητα το σχέδιο που έχει αυτή η ΜΠΕ. Αν το σχέδιο είναι μέχρι το λόφο του Θωμά, το θέμα τελείωσε. Αν δείχνει και την υπό άρδευση περιοχή, τότε να δώσετε στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα με τα οποία ο Δήμος μας ενήργησε για να γίνει τροποποίηση της μελέτης, ώστε να απαλειφθεί η προς άρδευση περιοχή.
Μέχρι τότε για μένα τουλάχιστον ο όρος ασχετοσύνη υφίσταται και δεν είναι προσβλητικός. Σημαίνει ότι δεν είσαστε σχετικοί με το θέμα, δεν έχετε σχέση. Καλείστε έστω και την τελευταία στιγμή να σχετιστείτε και να ενημερώσετε τεκμηριωμένα. Και με ανάρτηση εγγράφων, παλαιών και νέων να μιλήσετε για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος μας.

Σημείωση: Γράφει και ο αγαπητός Ιχνηλάτης: *Να επισημάνω εγώ οτι στη Μελέτη του έργου αναγράφεται ακριβώς οτι οι Αγροτικές εκτάσεις στη Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης  υπερτερούν  αυτών της Δημοτικής Ενότητα Κρανιδίου.Αυτο σημαίνει οτι αναλογη θα είναι και η κατανομή του νερού
Αυτό είναι συμπέρασμα - προσωπική άποψη του Ιχνηλάτη και όχι της ΜΠΕ. Δεν προβλέπεται καμία αναλογικότητα στη ΜΠΕ, αλλά υπάρχει το επίμαχο σχέδιο το οποίο έχει δει και ο Ιχνηλάτης ότι είναι μέσα στη ΜΠΕ, άρα σε ισχύ, αλλά το παραβλέπει. Ως εκ τούτου καλείται να είναι προσεκτικότερος στα περί τα δημόσια πράγματα, δίνοντας και στοιχεία. Και ο γράφων έγγραψε πάντα με τεκμήρια, έγγραφα, αποσπάσματα της ΜΠΕ, κ.λ.π.Βασίλης Γκάτσος

Sailability Hellas: Πρόσκληση στη γιορτή των Αθλητών ΑμεΑ


ΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΤΣΟ

Κύριε Γκάτσο δεν ξέρω από ποιον είχατε την ενημέρωση για τη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ και αφορούσε στο θέμα του αναβαλου αλλά μάλλον έχετε ελλειπή ενημέρωση και βιάζεστε να μιλήσετε για ασχετοσύνη. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα γνωρίζουν πολύ καλά οτι ο αναβαλος θα φτάσει μέχρι την είσοδο σχεδόν του δήμου. (Μερεμετεικα). Η διακλάδωση και η επέκταση του μέσα στο δήμο ειναι άλλο έργο. Αυτά ειπώθηκαν στο ΔΣ και ειναι γνωστά. Επίσης να σας ενημερώσω οτι έχουν γίνει συζητήσεις και εχουν παρθεί οι ανάλογες υποσχέσεις από την περιφέρεια οτι όταν φτάσει με το καλό ( στην άκρη του δήμου)θα υλοποιηθεί και αυτό. Μην βιάζεστε λοιπόν να χαρακτηρίσετε άσχετη τη δημοτική αρχή και οτι δεν έχει ιδέα.η συζήτηση έγινε για να παρθεί απόφαση ενός ψηφίσματος που θα κατατεθεί στο υπουργείο παρουσία και των τριών βουλευτών αν ειναι δυνατό ως μοχλός πίεσης στον υπουργό να προχωρήσει το έργο. ( όλα αυτά έγιναν σε συνεννόηση και παρότρυνση των βουλευτών ). 
Για αυτο λοιπόν έγινε η συζήτηση.
Προς ενημέρωση των πολιτών 


ΑΡΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΤΣΟΣ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στο ΔΣ το 12ο θέμα ήταν "Σχετικά με τον Ανάβαλο... "
Άρα όχι ενημέρωση, αλλά απλή συζήτηση και μάλιστα χωρίς εισήγηση. Και χωρίς εισηγητή σημαίνει ότι κανένας αιρετός ή υπάλληλος του Δήμου δεν ανέλαβε αυτή την υποχρέωση. Δύσκολο γαρ το θέμα, και κυρίως πολιτικά.
Στην περίπτωση αυτή ζητάτε τη ΜΠΕ του έργου, που τα έχει όλα, για να κάνετε τη συζήτηση.
Καλύτερα, την έχει στα χέρια του ο Δήμαρχος και σας την δείχνει και επί αυτής συζητάτε, γιατί αυτή τα έχει όλα.

Η ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ δίνει το επισυναπτόμενο σχέδιο που είναι από τη ΜΠΕ. Άρα είναι σίγουρη ότι είναι το σχέδιο της τελικής εγκεκριμένης ΜΠΕ.
Και το σχέδιο δείχνει ότι το νερό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ αλλά για τον Κάμπο του Κρανιδίου και μέρος του Κάμπου Φούρνων !!!!!!!!!
Η μόνη ερώτηση είναι προς τον Δήμαρχο: Η ΜΠΕ του έργου, η τελική, έχει αυτόν τον χάρτη; Δείξε μας Δήμαρχε τη ΜΠΕ να το δούμε.
Αν ο Δήμαρχος δεν έχει τη ΜΠΕ στο Δημαρχείο του, αυτό σημαίνει πλήρη αδιαφορία για αυτό το έργο. Αν την έχει, σας την δείχνει και, αν όντως αυτός είναι ο χάρτης, τότε η συζήτηση θέτει τα αυτονόητα ερωτήματα:

1. Γιατί τόσα χρόνια λέμε στους δημότες ότι ο Ανάβαλος έρχεται για την Ερμιονίδα, ενώ έρχεται μόνο για συγκεκριμένη περιοχή Κάμπου Κρανιδίου και Φούρνων; Τι θα πούμε στους Ερμιονίτες, Διδυμιώτες, Θερμησιώτες κ.λ.π.;
2. Ποιοι από την Ερμιονίδα πρότειναν αυτό; 
3. Ποιοι από την Περιφέρεια το πρότειναν ή το αποδέχτηκαν;
4. Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το θέμα από τον Δήμο επί τόσα χρόνια; Γιατί δεν καταγράφτηκε ποτέ, ούτε μία αντίδραση;
5. Γιατί έρχεται τώρα, μετά τόσα χρόνια για συζήτηση;
5. Και το κυριότερο: Και τώρα τι κάνουμε;;;;;;

Τι τους θέλετε τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που συνέταξαν τη ΜΠΕ και την όλη μελέτη; Από το κεφάλι τους τα βγάλανε; Το μελετητικό γραφείο δεν αυτοσχεδιάζει, αλλά ζητάει από τον κύριο του έργου τα πραγματικά στοιχεία. Τον χάρτη ο κύριος του έργου τον έδωσε, αυτόν να καλέσετε να σας ενημερώσει. 
Δηλαδή εσείς που οφείλατε να είστε ενήμεροι σε όλα υπέρ του Δήμου και των Δημοτών, χρόνια τώρα δεν γνωρίζετε τίποτα.
Καλά, μη μου πείτε ότι δεν διαβάζετε κανένα τοπικό blogg.
Ο κόσμος της Ερμιονίδας είναι πλήρως και επαρκώς ενημερωμένος από τον γράφοντα μέσω του διαδικτύου. Και επιστημονικότατα αφού ο γράφων, Χημικός στο επάγγελμα, υπήρξε χρόνια Διευθυντής Ποιότητας και Περιβάλλοντος, έχει συντάξει ΜΠΕ πολύ σοβαρότερων έργων, και όχι μόνον ξέρει από αφαλατώσεις, αλλά και τις έχει δουλέψει.
Ο κόσμος λοιπόν είναι ενημερωμένος, διαβάστε τα και σεις να ενημερωθείτε. Παρακαλώ τον φίλο Γιώργο του Villa Didimo να αναρτήσει και πάλι όλα όσα έχω γράψει για το θέμα για να ενημερωθείτε.
Ένα και μόνο είναι το ζήτημα: Επειδή υπήρξαν και παλαιότερες ΜΠΕ, ο γράφων ζήτησε επανειλημμένως να επιβεβαιώσει ο Δήμαρχος ότι αυτή είναι η τελική ΜΠΕ και αυτό το σχέδιο άρδευσης είναι το τελικό.
Αν φωνάξετε τους μηχανικούς, θα γελάνε οι άνθρωποι για την ασχετοσύνη. Η ΜΠΕ έχει εγκριθεί και εφαρμόζεται. Τελεία και Παύλα. Μόνο να την τροποποιήσετε μπορείτε, δηλαδή να αγωνιστείτε για την τροποποίησή της υπέρ όλης της Ερμιονίδας, υπέρ όλων των αγροτών.
Ο κόσμος που διαβάζει, που συζητάει, είναι πλήρως ενημερωμένος και να μην κάνει σε κανένα εντύπωση ότι πολλοί φίλοι αγρότες, με γράμματα δημοτικού ή λίγων τάξεων Γυμνασίου, έχουν πλήρως κατανοήσει το θέμα.
Όσο ενημέρωση για το πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει το έργο κ.λ.π., εδώ οι τοπικοί βουλευτές έκαναν επερωτήσεις στον πλέον αρμόδιο και υπεύθυνο εκάστοτε Υπουργό. Πήραν συγκεκριμένη απάντηση; Πήραν ημερομηνίες; Θα πάρετε εσείς τώρα; Θα σας τις δώσει ... η ημερίδα;

Εντάξει εκλογές έρχονται .......

Βασίλης Γκάτσος

Άργος 370 π.Χ.: Η πιο αυθεντική εξέγερση όλων των εποχώνΤου Τόλη Κοϊνη
Επέτειος του Πολυτεχνείου… Ωραία λόγια και επαναστατικά σε εκδηλώσεις με άρωμα καθεστωτικής νομιμότητας. Φεύγω. Αναζητώ μέσα στα κιτρινισμένα βιβλία της ιστορίας… Παρηγοριά ή έστω φυγή.
Η λέξη ΣΚΥΤΑΛΙΣΜΟΣ είναι σχεδόν άγνωστη. Σημαίνει τον βίαιο και φρικτό θάνατο από χτυπήματα με μαγκούρες. ΣΚΥΤΑΛΙΣΜΟΣ ονομάστηκε η μεγάλη λαϊκή εξέγερση στο Άργος το 370 π.Χ. Η μόνη λαϊκή εξέγερση στην παγκόσμια ιστορία που δεν διασώζεται όνομα ηγετών της… γιατί ο ίδιος επαναστατημένος λαός τους καθάρισε, με την πρώτη υποψία προδοσίας.
Να πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά. Το 389 π.Χ. οι Σπαρτιάτες υπέγραψαν την περίφημη Ανταλκίδειο ειρήνη… το πρώτο μνημόνιο που υπογράψαμε ποτέ… Δεχθήκαμε την «παγκοσμιοποίηση» του Μεγάλου Πέρση Βασιλιά, του δώσαμε την Κύπρο και την Μικρά Ασία… και η Σπάρτη ανέλαβε – με Περσικό χρυσό, δλδ. με ΕΣΠΑ εκείνης της εποχής- να επιβάλλει την ειρήνη –κοινωνική και πολιτική- στην Ελλάδα. Εγκατέστησε ολιγαρχικά καθεστώτα σε όλες τι πόλεις και τοποθέτησε και Σπαρτιατικές φρουρές.
Περισσότερα palabourtzi 

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Βλάχοι, Καραγκούνηδες, Αρβανίτες και άλλοι πληθυσμοί που διαμόρφωσαν τη νεότερη Ελλάδα

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Σταματόπουλος εξηγεί στο Sputnik ποιες ήταν οι βασικές εθνοτικές ομάδες που συνδιαμόρφωσαν το νεότερο ελληνικό έθνος.
Βλάχοι, Αρβανίτες, Καραμανλήδες και Τουρκοκρητικοί. Ο ελλαδικός χώρος, μεταξύ των άλλων, μπορεί να ιδωθεί και ως ένα τεράστιο πεδίο κοινωνιολογικής και εθνογραφικής ανάλυσης χάρη στους ιδιαίτερους πληθυσμούς που έχουν διαμορφώσει το σύγχρονο ελληνικό έθνος μετά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο καθηγητής Βαλκανικής και ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτρης Σταματόπουλος, μίλησε στο Sputnik και εξηγεί με αδρές γραμμές, το πώς διαμορφώθηκε η σύγχρονη ελληνική συνείδηση, αναφέρεται στους πληθυσμούς, τις εθνοτικές ομάδες που συνυπήρξαν εδώ, τα οθωμανικά κατάλοιπα, αλλά και τον ρόλο των θρησκείας σε όλη αυτή τη διαδικασία.
Oι εθνοτικές ομάδες της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ

Σε ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία για τα κοινά του τόπου εξελίχθηκε το χθεσινό με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019.

Ο δήμαρχος προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκειά του στη σύνταξη ενός Τεχνικού Προγράμματος που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, άρχισε να επιτίθεται στην Αντιπολίτευση γιατί δεν καταθέσαμε εμείς τεχνικό πρόγραμμα σαν να είμασταν εμείς αυτοί που διοικούν το Δήμο Ερμιονίδας!!!

Στην προσπάθεια  του να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη  θέση   στην οποία βρίσκεται άρχισε να λέει ότι τα έργα της Μαρίνας Πορτοχελίου και του Γκολφ είναι δικά του έργα, παραβλέποντας τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τα χαμένα έργα και τα «κακώς κείμενα»  της μέχρι σήμερα θητείας του. 

Δεν περιμέναμε  κάτι διαφορετικό από τον Δήμαρχο. Το έχει δείξει άλλωστε κατά της διάρκεια της θητείας του.