Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Η απάντηση του κ. Λαδά Απόστολου στον κ. Λάμπρου Αναστάσιο για το αίτημα νέας χωροθέτησης Μαρίνας Ερμιόνης

Δελτίο τύπου
Από:   Απόστολο Λαδά
           Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ερμιονίδας
           Μέλος Δ.Σ. «ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΕ»

Προς:  τον Κύριο Τ. Λάμπρου
             Επικεφαλή «Προοδευτικής Συμμαχίας  Ερμιονίδας»
            Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ερμιονίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΓραφείο Δημάρχου
                                  Πρόεδρο Δ.Κ. Ερμιόνης κ  Χ. Δάγκλη
                               Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Ρούσση
                               Μέλη Δ.Σ  Δήμου Ερμιονίδος

Θέμα :    Το αίτημα της νέας χωροθέτησης για την Μαρίνα Ερμιόνης

Αγαπητέ Κύριε Λάμπρου,
Αναφορικά με την από  4/5/2015 επιστολή (εδώ)  που μου απευθύνατε με το ως άνω θέμα  σας γνωρίζω τα εξής.
Τέτοιο αίτημα δεν έχει έλθει προς τον Δήμο μας  επί των ημερών της παρούσης Δημοτικής Διοίκησης,  αλλά αντίθετα προφανώς αναφέρεσθε  σε αίτημα  για γνωμοδότηση  από τον Δήμο,  επί της τροποποίησης  χωροθέτησης της εν  λόγω  Μαρίνας,  που είχε τεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 14 Μαΐου 2014,  στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο εσείς είσαστε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εξ όσων γνωρίζω, (εσείς πρέπει να γνωρίζετε καλύτερα)  το αίτημα αυτό ουδέποτε τέθηκε ως θέμα σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο επί της θητείας σας προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί μία απόφαση. Είμαι βέβαιος ότι θα ήταν πολύ εύκολη και καθολική μία απόφαση για θετική γνωμοδότηση  , διότι αφορούσε έργο υψίστης σημασίας για τον Δήμο και τους Δημότες μας.
Αντ΄ αυτού στις 27/5/2014 ο Δήμος απέστειλε στο  Υπουργείο Τουρισμού  μία επιστολή που του γνωστοποιούσε ότι  δεν μπορούσε να πάρει απόφαση επί του θέματος λόγω της εκλογικής περιόδου  !!!!  παραπέμποντας το θέμα στην νέα Δημοτική Αρχή μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Μάλιστα προέβαλε σαν δικαιολογία  μία απαγορευτική διάταξη, η οποία όμως δεν αφορούσε  το εν λόγω θέμα

Βρέθηκε στην Κρήτη η αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο. Χρονολογείτε από 130.000 εώς 700.000 χρόνια π.Χ

0217019001367670434


Την αρχαιότερη ένδειξη ναυσιπλοΐας στον κόσμο εντόπισαν στην Κρήτη αμερικανοί και έλληνες αρχαιολόγοι διεξάγοντας απλώς μία επιφανειακή έρευνα.Στην περιοχή του Πλακιά στη νότια Κρήτη διεπιστημονική ομάδα υπό τη διεύθυνση του Τόμας Στάσερ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών και της Ελένης Παναγοπούλου της Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας εντόπισαν θέσεις της Παλαιολιθικής εποχής, οι κυριότερες των οποίων βρίσκονται στο φαράγγι του Πρέβελη και χρονολογούνται από το 130.000-700.000 πριν από σήμερα. Και δεδομένου ότι η Κρήτη ήταν και τότε νησί, αποτελούν την αρχαιότερη ένδειξη πρώιμης ναυσιπλοΐας, διεθνώς!
Τα εργαλεία που ήρθαν στο φως (χειροπελέκεις και τσεκούρια) παραπέμπουν κατά τους αρχαιολόγους στην Αχελαία πολιτισμική παράδοση, η οποία συνδέεται με τους Homo heidelbergensis και Homo erectus. Τα παλαιολιθικά αυτά εργαλεία μάλιστα βρέθηκαν σε

Η γυναίκα που έκανε τις Σπέτσες αθλητικό hotspot

Η Δρ Μαρίνα Κουταρέλλη έχει καταφέρει με το πείσμα και την εργατικότητά της να μετατρέψει ένα νησί του Αργοσαρωνικού σε μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις του αθλητικού τουρισμού - και όχι μόνο.

Πριν από τρία χρόνια η κ. Κουταρέλλη αποφάσισε με την εταιρεία της να διοργανώσει ένα αρκετά μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο event γύρω από τον αθλητισμό στις Σπέτσες. Στοίχημα μεγάλο και με ιδιαίτερο ρίσκο, καθώς η Ελλάδα δεν ήταν τότε ώριμη για τέτοιες διοργανώσεις. Το νησί όμως ήταν αρκετά φιλόξενο για να υποδεχθεί και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση.

Βασικό της κίνητρο ήταν να μπορέσει να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στις Σπέτσες, οι οποίες, όπως και τα περισσότερα νησιά, ξεκινούν να δέχονται κόσμο μόλις από τον Ιούνιο, ενώ μετά από το τέλος της περίφημης Αρμάτας στις αρχές Σεπτεμβρίου, αδειάζουν. Είδε όμως την κατάσταση σαν μια πρόκληση και αξιοποίησε τη σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα.  

Περισσότερα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο εξαγωγές ελαιολάδουΔελτίο τύπου
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, προοπτικές & δυνατότητες 2015, 16-17 Μαΐου, ξενοδοχείο Divani Caravel-Αθήνα. ΚΑΙ ΜΑΖΙ οι διαγωνισμοί: 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015. Στον ίδιο χώρο 2 εκδηλώσεις, 1 ημερομηνία!!!

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, προοπτικές & δυνατότητες” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα,

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Συγχαρητήρια επιστολή στην Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας από το Πνευματικό – Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Δελτίο τύπου
Η εξαιρετική εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ερμιονίδας με Μαέστρο τον κ. Αρβανίτη Ευστάθιο κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, είχε ως αποτέλεσμα να της αποσταλεί από το  Πνευματικό – Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου η παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

        ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
               ΑΘΛΗΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ

              ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ

                   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αθ. Ραζη-Κότσικα 12
                   Τ.Κ. : 30 200
Πληροφ.: Γραφείο Προέδρου
                     Τηλ: 26310-22129
                    Φαξ: 26310-28848
                
              
               ΠΡΟΣ:
    

 

Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 06-05-2015

                     Αρ.Πρωτ.  328
       
Την Δημοτική Φιλαρμονική
Ερμιονίδας
Υπόψη: Προέδρου  Ν.Π.
              Κα Μήτσου Κυριακή        

 

 


 Με το έγγραφό μου αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δεχτείτε τις ευχαριστίες

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ευχαριστήρια επιστολή από την Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας

Δελτίο τύπου

Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης του Δήμου Ερμιονίδας
ευχαριστεί
θερμά τους παρακάτω χορηγούς για την σημαντική
προσφορά τους και βοήθεια σε άτομα και οικογένειες
που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες

το Super Market Κρητικός και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Κρητικό
την κ. Μαράϊκε  Ηλιού  Ντε Κόνινγκ  
το Ξενοδοχείο AMAN ZOE
τον κ. Σαγιώτη Βαγγέλη
τον Παιδότοπο Λιλιπούπολη και την Δασκάλα κ. Σοφικίτη
τον  Φούρνο του κ. Μάκη Καλύβα
τον Φούρνο του κ. Καραγιάννη
τον κ. Σιαμπάνη Γιάννη και την ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ
τον κ. Παπαστεργίου Γιάννη
τον Σ.ΦΙ.Π. Πορτοχελίου
τις κυρίες που πρόσφεραν σπιτικά Πασχαλινά κουλουράκια
τους Δασκάλους και τα παιδιά των Σχολείων
τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο αγάπης και τους ανώνυμους χορηγούς που στηρίζουν την Ομάδα μας
Ευελπιστούμε, ελπίζουμε και περιμένουμε ανάλογες ενέργειες στο μέλλον ώστε να ενισχυθεί το έργο μας

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Κατέστρεψαν ατιμώρητοι Δημοτικούς δρόμους

 
Η Ένωση Πολιτών Ενάντια στη Διαφθορά, δια του εκπροσώπου της, ιατρού κ. Παύλου Δαγρέ, φέρνει στην δημοσιότητα μια κατάσταση που δεν τιμά ούτε την πολιτεία, ούτε την αυτοδιοίκηση. Αποκαλύπτει ότι, «Εταιρείες Αιολικών πάρκων κατέστρεψαν δημοτικούς δρόμους στην Ερμιονίδα και δεν τους αποκατέστησαν ως όφειλαν». Προχωρά ακόμη περισσότερο και αναρωτιέται «Ποίοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει να παρακολουθήσουν τις εργασίες αποκατάστασης και ολιγώρησαν»; Προχωρά σε μια απίστευτη επισήμανση «Ο ελληνικός λαός πληρώνει την πράσινη ενέργεια δια μέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πληρώνουμε δηλαδή κάποιους επιχειρηματίες, εξ αυτών που μας κατέστρεψαν δημόσια περιουσία». Και καταλήγει κάνοντας δημόσια έκκληση για εισαγγελική παρέμβαση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτών Ενάντια στη Διαφθοράς, δημοσιεύεται στην συνέχεια.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εταιρείες Αιολικών πάρκων κατέστρεψαν δημοτικούς δρόμους στην Ερμιονίδα και δεν τους αποκατέστησαν ως όφειλαν.
Κατεδάφισαν ακόμα και τρεις μικρές γέφυρες που δεν άντεχαν να περάσουν τα τεράστια υπέρβαρα φορτηγά που μετέφεραν τις υπό εγκατάσταση ανεμογενήτριες.
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής στο ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής μετέβει την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Χαλκιδική εκπροσωπώντας τον Δήμο Ερμιονίδας.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ για την πρώτη μέρα εργασιών κάνοντας κλικ εδώ.
 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Το διπλό νόμισμα άλλοτε και τώρα


                

Του Γιάννη Λακούτση

Πρόκειται για μια λύση που έχει γραφτεί και προταθεί πολλές φορές από τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη μέχρι τους Financial Times, αλλά και τις εκθέσεις της Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα είχε προτείνει τον Μάιο του 2012, τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος, του Geuro, ( Greek euro), που θα κυκλοφορήσει  στο εσωτερικό. Θα είναι φθηνότερο νόμισμα και θα συνυπάρχει  παράλληλα με το ευρώ, ενώ σταδιακά θα  κυριαρχήσει στην εγχώρια αγορά. Οι πληρωμές μισθών και συντάξεων θα γίνονται με το νέο νόμισμα, Geuro, το οποίο θα είναι υποτιμημένο κατά 50% - 60%, ενώ οι πληρωμές του δημόσιου χρέους θα γίνονται με euro.« Κανείς δεν θα θέλει να κρατήσει το νέο νόμισμα, το οποίο θα αποδυναμωθεί σημαντικά. Η κεντρική τράπεζα θα αναγκάζεται να τυπώνει νέο χρήμα οδηγώντας σε πολύ υψηλό πληθωρισμό», αναφέρει ο  επικεφαλής της νομισματικής πολιτικής για την Ευρώπη και την Ασία, της Bank of America, Αθαν, Βαμβακίδης.
Η παράλληλη κυκλοφορία δύο νομισμάτων έχει υπάρξει ιστορικά. Από το 1994 στην Κούβα κυκλοφορούν δυο εθνικά νομίσματα: το κουβανικό πέσο και το συναλλαγματικό μετατρέψιμο πέσο, σε ισοτιμία συνδεδεμένη με το αμερικανικό δολάριο. Οι Κουβανοί εισπράττουν το μισθό τους και πληρώνουν τα βασικά τους αγαθά σε πέσος ( CUP), όμως τα εισαγόμενα είδη και οι υπηρεσίες όπως ο τουρισμός, υπολογίζονται σε μετατρέψιμα πέσος  (CUC). Το σύστημα

Η γιορτή της μητέρας και πως προέκυψε
Δημήτρης Τουτουντζής

    Κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και τα ανθοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές.
    Ωστόσο πολλά χρόνια πριν, είχε διαφορετικό νόημα και η γυναίκα που την καθιέρωσε πέθανε πολεμώντας την ίδια την έμπνευσή της. 

    Πίσω στο 1908, η Άννα Τζάρβις, μία ακτιβίστρια από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της, ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να καθιερωθεί η Ημέρα της Μητέρας ως επίσημη γιορτή.
    Η Τζάρβις έχασε τη μητέρα της το 1905 και καθώς δεν είχε η ίδια παντρευτεί ή αποκτήσει παιδιά ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει τη μνήμη της.
    Η εκστρατεία που έκανε το 1908 για την καθιέρωση της γιορτής είχε μεγάλη απήχηση και στις 10 Μαϊου εκείνης της χρονιάς εκατοντάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν στο Γκράφτον, τη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δελτίο τύπου 
Η αρνητική ψήφος των κ.κ. Γεωργόπουλου Ιωάννη, Μπαλαμπάνη Χρήστου, Γκαμίλη – Σιάνας Ελένης, Λάμπρου Αναστάσιου, Τόκα Αναστάσιου και Λυμπερόπουλου Κωνσταντίνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαΐου 2015, που αφορούσε την πρόσκληση εταιρείας στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, σημαίνει ότι ήθελαν τα σκουπίδια στους δρόμους και θα τους ακολουθεί για πάντα.

Συγκεκριμένα, στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος Ερμιονίδας προχώρησε στη διακήρυξη Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την “ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ”  με προϋπολογισμό: 424.487,76 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την υπ΄αριθμ. 22/2015 της 31-3-2015 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο Διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος  εφόσον δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Με την ίδια απόφαση επιλέγη ως συνέχεια της διαδικασίας, η προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης βάσει του άρθρου

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας:ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Πέμπτη 7 Μαΐου  2015

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 11ης Περιφερειακής Έκθεσης (τοπικής, παραγωγικής και τουριστικής φυσιογνωμίας) που διοργανώνει το Επιμελητήριο Αργολίδας. Προσωπικά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση, η οποία μου διαβιβάστηκε από το γραφείο του Δημάρχου να παραβρεθώ στα εγκαίνια με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου – επικεφαλή Δημοτικής Παράταξης. Στα χθεσινά εγκαίνια διαπίστωσα (είχα την πρώτη αρνητική έκπληξη) ότι ο Δήμος Ερμιονίδας, η διοίκηση του Δήμου απουσίαζε ολοκληρωτικά. Στα εγκαίνια δεν παρευρέθηκε ούτε ο Δήμαρχος, ούτε κάποιος Αντιδήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε κάποιος Πρόεδρος Νομικού Προσώπου ή Επιχείρησης. Στην συνέχεια είχα και δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη. Ο Δήμος μας δεν είχε περίπτερο στην συγκεκριμένη έκθεση όπως είχαν οι άλλοι 3 Δήμοι της Αργολίδας (Άργους, Ναυπλίου, Επιδαύρου). Η απουσία του Δήμου Ερμιονίδας σε όλο της το μεγαλείο! Όπως ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους της Έκθεσης η

ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάμε τις προσυνεδριακές διαδικασίες στην Ερμιονίδα με την Συνέλευση μελών και φιλών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου στις 7:30 μ.μ. Στόχοι μας είναι οι ακόλουθοι:
Ø  Ενημέρωση του ηλεκτρονικού εκλογικού καταλόγου μέσω των οποίων θα αναδείξουμε τους Συνέδρους μας την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και τον νέο Πρόεδρο του κινήματός του την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.
Ø  Να διεξαχθεί μία πολιτική συζήτηση μετά την εισήγηση του στελέχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Υπουργού καθηγητή κ. Γιάννη Μανιάτη για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συντελούνται στη χώρα μας και ευρύτερα στην Ευρώπη.
Ø  Να οριοθετήσουμε τον πολιτικό και ιδεολογικό μας χώρο, ποιος είναι ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Ø  Να διεκδικήσουμε την ενότητα και την προοπτική της δημοκρατικής παράταξης ως μία πολιτική, Ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική δύναμη για τον τόπο μας.
Ø  Να προχωρήσουμε συντεταγμένα στη ριζική ανανέωση του

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ:ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Δελτίο τύπου 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 4-5-2015
Συνδημότισσες, Συνδημότες. 

Η «Δυνατή Ερμιονίδα» καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με τίτλο: «Διάθεση προς επεξεργασία προ-διαλεγμένων ρευμάτων αστικών αποβλήτων», κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας στις 4/5/2015. 

Είναι δεδομένη η ευαισθησία μας στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου μας και της διαφύλαξης της υγείας των δημοτών. Είναι σαφέστατη η θέση μας, όπως προκύπτει και από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Την ίδια ευαισθησία δείχνουμε όμως και για τη διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών, από τη Δημοτική αρχή.  

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική αρχή χειρίζεται τις διαδικασίες που αφορούν τις αναθέσεις έργων και συγκεκριμένα στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της το Σεπτέμβριο του 2014, χρησιμοποιεί κατά κόρον τη μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να παρακάμπτει μερικές φορές τις διαδικασίες προσφορών και διαγωνισμών. Στις επίσημες γραπτές ερωτήσεις προς τον κ. Δήμαρχο, τις οποίες καταθέτει η Αντιπολίτευση για τον προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΔελτίο τύπου

Πέμπτη 7  Μαϊου 2015

Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος μας προχώρησε στη διακήρυξη Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνή Ανοικτού Διαγωνισμού για την «ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»  με προϋπολογισμό: 424.487,76 ευρώ (με ΦΠΑ), ο οποίος αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 18 Φεβρουαρίου 2015 με ΑΔΑ:6ΨΝΒΩΡΡ-ΠΓΨ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η δημοπρατούμενη υπηρεσία συνίσταται  σε δύο   διακριτές Ομάδες Εργασιών:

Ομάδα Α: Απορρίμματα καφέ κάδου (3.428 tn).

Παραλαβή, Προσωρινή Εναπόθεση, Μεταφορά και Επεξεργασία Προ-Διαλεγμένων Βιοαποδομήσιμων Αστικών Αποβλήτων και Προσωρινή Εναπόθεση Υπολείμματος Επεξεργασίας, για 3.428tn   

 και

Ομάδα Β: Απορρίμματα πράσινου κάδου (2.500 tn).

Ρήσεις ενός σύγχρονου φιλοσόφουΡήσεις ενός σύγχρονου φιλοσόφου

Δημήτρης Τουτουντζής

Η ανάγκη της επιβεβαίωσης του ατομικού εγώ, είναι ισχυρότερη από την ανάγκη υπερίσχυσης του συλλογικού εγώ.

Το σημερινό πρόβλημα των κυβερνώντων μας είναι, ότι δεν μπορούν να χωρέσουν τις ιδεοληψίες τους, σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Το εθνικό αίσθημα, είναι σήμερα μεγαλύτερο, από το αίσθημα μιας κοινής Ευρώπης.

Αυτή τη στιγμή, ζούμε θρησκευτικά προβλήματα, με μορφές εκκοσμικευμένες.

Πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, γιατί εμείς είμαστε θεοφόρος λαός.

Η πιο βαθιά έξοδος από την κρίση, είναι να σκεφτούμε ποιοι είμαστε και που θέλουμε να πάμε.

Σαν λαός προτιμάμε να ελπίζουμε, παρά να σκεφτόμαστε.

Επιλογή από συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στην εφημερίδα ΄΄ Επένδυση ΄΄  2/5/2015


Plural trio στο Φουγάρο

 
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ
Plural trio live
Le Café
Σάββατο 9 Μαΐου στις 10 μμ
Οι Plural trio έρχονται αυτό το Σάββατο στις 10 μμ στο Café του Φουγάρου για ένα live  που θα μας ταξιδέψει στο χώρο των Blues με την νοοτροπία της Jazz.

Από την Βοστόνη με live περάσματα από το Emily’s, “House of Blues,  All Asia, Wally’s”, οι Plural είναι ένα trio με τέσσερα όργανα και δυνατή χημεία που συνεχίζει τις μουσικές διαδρομές του στην Αθήνα.
Έχοντας πάντα βάση το Blues/Rock, το σχήμα αναμιγνύει Funk και Jazz στοιχεία με έντονο αυτοσχεδιασμό, δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε live.

Plural trio
Λευτέρη Ιωάννου: κιθάρα, φωνητικά
Μάνος Αναγνωστόπουλος: μπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου: ντραμς, πλήκτρα

                                                                                                              περισσότερα...

Κρατήσεις 2752047347, 6946594588 & info@fougaro-cafe.gr