Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο έλεγχος της τροφής

ΤΗΣ 
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ
athensvoice
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρασε μια νομοθετική πρόταση για τους σπόρους, που κυριολεκτικά δίνει τον έλεγχο της τροφής στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Η πρόταση αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη άνοιξη και θα τεθεί σε ισχύ το 2016. Ήδη στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της πρότασης, ενώ σε έρευνα που έκανε η Αγγλική Κυβέρνηση οι πολίτες εκφράστηκαν ενάντια στην επιβολή κανονισμών από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για ζητήματα καλλιεργειών.
Σύμφωνα με την πρόταση η κάθε ποικιλία σπόρων θα πρέπει να εγγράφεται σε μια ευρωπαϊκή λίστα για να μπορεί να πουληθεί νόμιμα. Για να εγγραφούν στη λίστα θα πρέπει να περάσουν από περίπλοκες και πανάκριβες εξετάσεις που υπολογίζονται περίπου στα 3000 ευρώ η κάθε ποικιλία σπόρων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο απλός αγρότης ή ακόμη και οι μικρές εταιρείες εμπορίας σπόρων δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν αυτά τα χρήματα. Συνεπώς μια χούφτα πολυεθνικών θα ελέγχουν και θα μονοπωλούν την αγορά.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ευρωπαϊκή νομοθεσία περιορίζει ολοένα και περισσότερο την πρόσβαση στους σπόρους με τη βιομηχανική γεωργία να γίνεται το κυρίαρχο μοντέλο, η νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει τα πράγματα χειρότερα. Για παράδειγμα οι μικροί καλλιεργητές, οι άνθρωποι που καλλιεργούν στις αυλές τους για δική τους χρήση αλλά και όσοι καλλιεργούν σε κοινωνικούς λαχανόκηπους δεν θα

πρωτοχρονιές με καθορισμένη ημερομηνία

Αντόνιο Γκράμσι – Μισώ την πρωτοχρονιά


 http://eagainst.com, 01/01/2014 

Κάθε πρωί, καθώς ξυπνώ άλλη μια φορά κάτω από το πέπλο του ουρανού, νιώθω πως για μένα είναι πρωτοχρονιά.
Γι΄ αυτό μισώ τις πρωτοχρονιές με καθορισμένη ημερομηνία, που μετατρέπουν τη ζωή και το ανθρώπινο πνεύμα σε μια εμπορική επιχείρηση, με τον ωραίο τους απολογισμό, με τον ισολογισμό τους και την πρόβλεψη για το νέο διαχειριστικό έτος.

Ακυρώνουν την αίσθηση της συνέχειας της ζωής και του πνεύματος.

Καταλήγει κανείς να πιστεύει πραγματικά ότι μεταξύ των ετών υπάρχει συνέχεια, κι ότι ξεκινά μια νέα ιστορία, και βάζει κανείς στόχους, και μετανιώνει για τις αστοχίες κτλ κτλ. Αυτό είναι ένα γενικότερο σφάλμα των ημερομηνιών.
Λένε πως η χρονολογία είναι η ραχοκοκαλιά της ιστορίας -αυτό το παραδεχόμαστε.

Όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως υπάρχουν τέσσερις ή πέντε θεμελιώδεις ημερομηνίες, τις οποίες κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του τις έχει πάντα κατά νου, που έχουν περιπαίξει την ιστορία.
Κι αυτές είναι πρωτοχρονιές.
Η πρωτοχρονιά της ρωμαϊκής ιστορίας ή του μεσαίωνα ή της νεωτερικότητας.
Κι έχουν γίνει τόσο διαπεραστικές και τόσο απολιθωτικές που, κι εμείς οι ίδιοι εκπλησσόμαστε καμιά φορά αναλογιζόμενοι ότι η ζωή στην Ιταλία άρχισε το 752, κι ότι το 1490 ή το 1492 είναι σαν βουνά στα οποία η ανθρωπότητα αναρριχήθηκε ακαριαία φτάνοντας σε έναν νέο κόσμο, εισερχόμενη σε μια νέα ζωή.
Κι έτσι η ημερομηνία γίνεται ένα εμπόδιο, ένα παραπέτασμα που εμποδίζει να δούμε ότι η ζωή συνεχίζει να εκτυλίσσεται με το ίδιο, αμετάβλητο, βασικό μοτίβο, χωρίς απότομες μεταβολές, με τον ίδιο τρόπο που στον κινηματογράφο σκίζεται το φιλμ κι έχουμε ένα διάλειμμα εκτυφλωτικού φωτός.

Γι΄ αυτό, μισώ την πρωτοχρονιά.
Θέλω κάθε πρωινό νά΄ ναι για μένα και μια πρωτοχρονιά.
Κάθε μέρα θέλω να κάνω κι έναν προσωπικό απολογισμό, και να ανανεώνομαι κάθε μέρα. 
Καμιά μέρα καθορισμένη εκ των προτέρων για ανάπαυση.
Τις παύσεις μου εγώ τις επιλέγω, όταν αισθάνομαι μεθυσμένος από έντονη ζωή και θέλω να κάνω μια βουτιά στη ζωικότητα για να αντλήσω από κει καινούρια δύναμη.
Καμιά πνευματική αγκίστρωση.
Κάθε ώρα της ζωής μου θά΄ θελα να είναι νέα, παρότι συνδεδεμένη με τις περασμένες. 
Καμία μέρα ξεφαντώματος με συλλογικές στιχοπλοκές, που τις ανταλλάσσω με ξένους που δεν με ενδιαφέρουν.
Επειδή ξεφάντωναν οι πρόγονοι των προγόνων μας κτλ πρέπει κι εμείς να αισθανόμαστε την ανάγκη του ξεφαντώματος.
Όλα αυτά μου φέρνουν αναγούλα.

Δημοσιεύθηκε την 1η Ιανουαρίου 1916, στην τορινέζικη έκδοση της εφημερίδας Avanti! (όργανο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιταλίας), στην στήλη που διατηρούσε ο Γκράμσι με τίτλο «Sotto la Mole» 

Μετάφραση: Πέτρος-Ιωσήφ Στανγκανέλλης via RedNoteBook

Πηγή: controlacrisi.org.
 
Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Βέβηλοι έκλεψαν την εκκλησία της Παναγίας στην Ερμιόνη
Μπροστά σε ένα άσχημο θέαμα βρέθηκαν  κάτοικοι και ιερωμένοι στην Ερμιόνη, όταν διαπίστωσαν πως η εκκλησία της Παναγίας  είχε  διαρρηχθεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι βέβηλοι κατάφεραν και μπήκαν στην εκκλησία και πήραν σχεδόν όλα τα πολύτιμα τάματα που υπήρχαν εκεί.
Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία.

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης


Οι παραγωγικοί τομείς

Αγροτικός, βιομηχανικός, υπηρεσίες.

Ο αγροτικός παράγει τα τρόφιμα. Χωρίς αυτά πάπαλα. Άρα Πρωτογενής.

Ο βιομηχανικός παράγει εργαλεία, μηχανές, εργοστάσια, ενέργεια, και κάθε είδους υλικά. Χωρίς αυτόν θα είχαμε μόνον τρόφιμα. Άρα Δευτερογενής.

Οι υπηρεσίες είναι για να υπηρετούν τους δύο προηγούμενους τομείς και άλλες ανάγκες του ανθρώπου που δεν καλύπτονται από τους ως άνω τομείς. Τριτογενής.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για μια χώρα να βασίζεται σε έναν μόνο τομέα, και κυρίως σε αυτόν των υπηρεσιών.
Η χώρα μας αν καταστήσει τον τουριστικό τομέα υπερτροφικό, θα καταστρέψει το φυσικό κάλος της και τις ανθρώπινες απλές σχέσεις της, δηλαδή μέρος της ψυχής της, χώρια που μία ανεξέλεγκτη κατάσταση πολύ μικρής σημασίας, μέσω των ΜΜΕ μπορεί να αδειάσει όλη τη χώρα από τουρίστες. Πέραν αυτού, πρέπει να έχουμε μια τεράστια υποδομή που θα σκεπάζει κάθε παραλία.
Στο βιομηχανικό τομέα, όπως και στον αγροτικό για να έχουμε διαταραχή πρέπει να συμβούν μείζονες ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διαρκείας, όπου και πάλι θα έχουμε αποτελέσματα ιδιαίτερα στον αγροτικό.
Μη ξεχνάμε ότι σε 1000 στρέμματα εργοστάσιο μπορούν να παραχθούν αξίες που ο τουρισμός χρειάζεται για να τις παράγει όλη την Πελοπόννησο, ο δε αγροτικός όλα τα σταροχώραφα και ελαιοστάσια της χώρας (για παράδειγμα η αξία των εξαγωγών μας σε ψάρια ιχθυοτροφείου που απαιτούν ελάχιστη θαλάσσια έκταση είναι ίδια με την αξία των εξαγωγών λαδιού που παράγεται από τεράστιες εκτάσεις). Αν δε τα 1000 στρέμματα εργοστάσιο είναι τεχνολογίας αιχμής, έρευνας και καινοτομίας, τότε μπορεί να παράγει αξία όσο η Πελοπόννησος και όλα τα νησιά μας.

Για την Ερμιονίδα που δεν είναι αστικό κέντρο είναι λογικό ο Δευτερογενής τομέας να ατροφεί, αλλά ο αγροτικός να είναι ο ισχυρός. Γι' αυτό κάπου πρέπει να βρεθεί και η χρυσή τομή, δηλαδή σχέση αγροτικού και τουριστικού τομέα. Πάντως είναι τομείς που αλληλοσυμπληρώνονται μαζί και με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Σε αυτά προστίθεται και η παραγωγή ρεύματος από αιολική και ηλιακή ενέργεια.
Αν όλα αυτά μας ενοχλούν, τότε μελλοντικώς η κύρια τροφή μας θα είναι τα κοκοροβένια, και η κύρια πνευματική, η μπλογκοβλακεία.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Με διώξανε και είχαν λόγο

Μεγάλωσα γιος εύπορων γονιών.
Οι γονείς μου μού φόρεσαν κολάρο 
και με συνήθισαν να με υπηρετούν.
Και μου δίδαξαν την τέχνη να διατάζω.

Όμως,
Όταν είχα μεγαλώσει πια
και κοίταξα γύρω
Δεν μού άρεσαν οι άνθρωποι
της τάξης μου
Ούτε να διατάζω ούτε να με υπηρετούν.

Κι εγκατέλειψα την τάξη μου και πήγα
Με τους κατώτερους ανθρώπους.
Έτσι λοιπόν, ανάστησαν έναν προδότη, 
τον δίδαξαν
Τα κόλπα τους κι αυτός
Τους προδίδει στον εχθρό.

Ναι, φανερώνω τα μυστικά τους.
Στον λαό
Εξηγώ πώς τον εξαπατούν, και προλέγω
τι θα έρθει
γιατί ξέρω τα σχέδιά τους.

Μεταφράζω τα λατινικά
των πουλημένων παπάδων τους
Λέξη προς λέξη στη γλώσσα του λαού,
κι αποδείχνονται ανοησίες.

Κατεβάζω τη ζυγαριά της δικαιοσύνης τους
και δείχνω τα κάλπικα σταθμά.
Και οι χαφιέδες τους αναφέρουν
Ότι κάθομαι με τους εξαπατημένους,
όταν σχεδιάζουν την εξέγερση.


  Μπέρτολτ Μπρεχτ (1898 - 1956)

("Εποχή", 29/12/2013)

Έλλη Βασιλάκη

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αυτοί εξαπατούσαν ηλικιωμένους και στην Αργολίδα

astinomia2 1

(Έχει γίνει  απόπειρα εξαπάτησης  ηλικιωμένων  στην Ερμιόνη)

Σηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, σε βάρος δεκαέξι ατόμων, τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα οι κατηγορούμενοι συνέστησαν από κοινού εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.
Ειδικότερα, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν υπέργηρα, κυρίως, άτομα, τα προσέγγιζαν και παριστάνοντας ψευδώς ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει σαράντα 44 απάτες και έχουν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 138.190 ευρώ.

Μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των 16 ατόμων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
Α) ΖΩΓΡΑΦΟΥ Χριστίνα του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
Β) ΖΕΡΒΑ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.
Γ) ΖΕΡΒΑ Γεώργιου του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.
Δ) ΖΕΡΒΑ Ιωάννη του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
Ε) SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga ,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ Ν.Ο.ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Δελτίο Τύπου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Σταυρό Διδύμου

H Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας κατέθεσε στην αρμόδια αρχή του ΥΠΕΚΑ,αίτημα(ΦΕΚ 190.Α/2009) καταλογισμού περιβαλλοντικής  ευθύνης πρός κάθε υπεύθυνο και  ορισμό διαδικασίας αποκατάστασης του χώρου του δεματοποιητή στον Σταυρό Διδύμων Αργολίδας .
Η ενέργεια αυτή είναι η πρώτη απο μια δέσμη ενεργειών που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία και την αποκατάσταση του χώρου αυτού.
Στόχος του σωματείου ήταν και είναι η πλήρης αποκατάσταση του χώρου ,στην κατάσταση που ορίζει η τρέχουσα νομοθεσία.Θεωρούμε βάσιμα ότι οι συζητήσεις και τα σενάρια για χρήση του συγκεριμμένου χώρου για οποιαδήποτε   χρήση σχετικά με διαχείριση απορριμμάτων στερείται κάθε λογικού και νομικού επιχειρήματος.
Το Δ.Σ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


«ΣΤΑΥΡΟΣ» ΔΙΔΥΜΩΝ: ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ !

Παραμονές Πρωτοχρονιάς και την τελευταία κυριολεκτικά μέρα της διορίας που είχε
το Τμήμα Κρίσεως Προσφυγών του ΥΠΕΚΑ απέρριψε την προσφυγή  του Δήμου
Ερμιονίδας ενώπιον του Υπουργού ΠΕΚΑ για τις προωθούμενες επεκτάσεις στο
χώρο του «Σταυρού» Διδύμων, σύμφωνα με την απόφαση με Αρ.Πρωτ. 67524 / 30-12-2013!
Η ομάδα της «Νέας Δυναμικής Πορείας Ερμιονίδας» είναι παρούσα και αυτές ακόμα
τις μέρες παρακολουθώντας αδιαλείπτως τις εξελίξεις που αφορούν το Δήμο μας.
Η ομαδική και συστηματική δουλειά, η αποχή από την ενασχόληση με γνωστά
επικοινωνιακά παιχνίδια απ’ όπου κι αν προέρχονται, η σοβαρότητα, η αφοσίωσή
μας στο σκοπό μας που είναι μόνο η χρηστή διοίκηση του Δήμου προς όφελος των
Δημοτών του, καθώς και όλες οι αρχές που εξαγγείλαμε στην ιδρυτική διακήρυξη
της παράταξής μας, είναι αυτά τα οποία καθορίζουν και θα καθορίζουν τις πράξεις
μας μέχρι τέλους. Την πορεία που διαγράφει και θα διαγράψει η παράταξή μας τόσο
πριν όσο και μετά τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου θα την διέπουν το ήθος και η
αξιοπρέπεια. Τα διάφορα άλλα «τεχνάσματα» τα αφήνουμε στην εξυπηρέτηση αυτών
που τα τεχνάζονται..!
Σε αβεβαιότητα μπαίνει λοιπόν το τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα της
υπερχωματερής που δημιουργήθηκε στο Σταυρό Διδύμων μετά την απόρριψη από

Σε ισχύ το μέτρο των αποδείξεων και το 2014

imerisia
Βουργάνα Μαρία
Το «κυνήγι» των αποδείξεων θα πρέπει να συνεχίσουν και το 2014 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αφού το μέτρο της συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει και τη νέα χρονιά.
Ωστόσο οι αποδείξεις που θα χρειαστεί να μαζέψουν το 2014 θα είναι λιγότερες καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μειώσει από το 25% στο 10% το ποσοστό του ετήσιου εισοδήματος που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να καλύπτουν με την αξία των αποδείξεων που συγκεντρώνουν.
Έτσι το σύστημα για τη συλλογή αποδείξεων διατηρείται το 2014, όπως δήλωσε χθες επισήμως ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Αυτό σημαίνει ότι και τον επόμενο χρόνο, περισσότεροι από 3,5 εκατ. φορολογούμενοι θα έχουν υποχρέωση να μαζέψουν αποδείξεις, όχι για να γλιτώσουν φόρο αλλά για να μην πληρώσουν περισσότερα αφού αν λείπουν αποδείξεις, επιβάλλεται ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων το 2014:
1. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους (αντί 25% που προβλέπεται με το ισχύον σήμερα σύστημα) και μέχρι το ποσό των 10.500 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με την αξία των αποδείξεων, το ακάλυπτο ποσό θα φορολογείται με 22%.
2. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσιες αποδοχές άνω των 105.000 ευρώ θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, που ισοδυναμεί με το 10% των 105.000 ευρώ (αντί 10.500 ευρώ ή 25% των 42.000 ευρώ που προβλέπει το ισχύον σήμερα σύστημα). Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του ποσού των 10.500 ευρώ, το ακάλυπτο τμήμα θα φορολογείται με 22%.
3. Όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι, που δεν έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, δηλαδή οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες, δεν θα είναι ούτε το 2014 υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις αξίας ίσης με κάποιο ποσοστό επί του εισοδήματός τους.

Πόσα ν' αντέξει ο όρθιος επιβάτης;

Παιδιά στο τρόλεϊ, χρονιάρα μέρα
της Άννας Δαμιανίδη
 
photo: ifi caminando@Flickr Πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη 
 
Στο τρόλεϊ υπήρχαν παιδιά χτες το απόγευμα, ελληνόπουλα μάλιστα, με έλληνες γονείς! Πολύ σπάνιο φαινόμενο, δυο ελληνόπουλα ταυτόχρονα σε τρόλεϊ. Να σημειώσω την ημερομηνία.
 
Το ένα δύσκολα θα το ξαναβάλουν οι γονείς του σε δημόσιο μέσο συγκοινωνίας, πάντως, αν κρίνω από τον τρόπο που το αγκάλιασε ο πατέρας του καθώς προχώρησαν και στάθηκαν όρθιοι οι δυο τους δίπλα σε δυο μετανάστες ασιάτες πολύ ταλαιπωρημένους.
Ήταν ένα κοριτσάκι γύρω στα έντεκα, ο μπαμπάς του το τύλιξε κυριολεκτικά για να μην κινδυνέψει να έρθει σε επαφή με τα φθαρμένα ρούχα των ξένων, να τους κρύψει κι από τη θέα της, να την κρύψει κι αυτήν από τη δική τους θέα. Ήταν πολύ φανερή η αποστροφή του, με έκανε να ντραπώ, και πλησίασα εγώ κοντά τους επίτηδες, να παρεμβληθώ κατά κάποιο τρόπο ανάμεσα στο σοκαρισμένο γονέα με το ωραίο του μοντγκόμερι και τους τρεις ταλαίπωρους ανθρώπους που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν ρούχα που να τους πηγαίνουν.
Και δεν είχαν καθόλου σκεφτεί να μη στέκονται έτσι κοντά-κοντά ο ένας στον άλλον, να τονίζεται η μιζέρια τους. Αν ο καθένας είχε πιάσει από μια γωνία δεν θα φαίνονταν τόσο τρομαχτικοί, και δεν θα έκαναν τον έλληνα πατέρα να σκεφτεί ότι δεν θα ξαναπάρει ποτέ τρόλεϊ με την κόρη του, όπως θα σκεφτόταν σίγουρα τώρα.
 
Ωστόσο, δεν είναι και τόσο φριχτοί αν τους καλοκοιτάξεις.
Ο ένας είναι Αφρικάνος, σχετικά ηλικιωμένος, πολύ αδύνατος, πολύ ταλαίπωρος. Πώς να βρέθηκε εδώ άραγε, συνήθως είναι νέοι αυτοί που κατορθώνουν να φτάσουν στην Ελλάδα. Φοράει πολύ φθαρμένα σκούρα ρούχα, το πρόσωπό του είναι ταλαιπωρημένο, τα φρύδια του

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ρεπορτάζ για την απόπειρα δολοφονίας στην ΕρμιόνηΜία τραγωδία εκτυλίχθηκε την πρώτη μέρα του νέου έτους στο Κρανίδι Αργολίδας. Σαραντάχρονος  πυροβόλησε την κοπέλα του επίσης  πολλές φορές, μαρτυρίες κάνουν λόγο για πάνω από πέντε, με κάποιες απ’ αυτές  να βρίσκουν την άτυχη 32χρονη στο κεφάλι.
Στην συνέχεια ο δράστης προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή του και αφού μπήκε στο αυτοκίνητο του, του έβαλε φωτιά.  Όσοι αντελήφθησαν το περιστατικό έτρεξαν να σβήσουν την φωτιά αλλά ήδη ο δράστης είχε εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα.
Δράστης και θύμα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και  αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναχώρησε αμέσως για νοσοκομείο των Αθηνών όπου η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.
Όσον αφορά τον σαραντάχρονο οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή, χειρουργώντας τον και στην συνέχεια μεταφέρθηκε και αυτός στις 17:30 στο Θριάσιο Νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση του αφού κρίνεται ιδιαιτέρως σοβάρη .
Δήλωση για το τραγικό αυτό περιστατικό και για την κατάσταση της υγείας τους έκανε στην τηλεόραση του ΜΑΧ ο Αναπληρωτής διοικητής  νοσοκομείου Αργολίδας Διονύσης Στασινόπουλος μαζί με τον χειρουργό που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τα δύο περιστατικά.

 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.


Πηγή:panargolikos

Απόπειρα ανθρωποκτονίας ξημερώματα πρωτοχρονιάς στην ΕρμιόνηΑπόπειρα ανθρωποκτονίας ξημερώματα πρωτοχρονιάς στην Ερμιόνη.
Γύρω στις 7.00 το πρωί ακούστηκαν  πυροβολισμοί έξω από μπαρ, στην είσοδο της Ερμιόνης.
Για ερωτικούς λόγους  επιχείρησε να σκοτώσει  φίλη του που εργαζόταν εκεί,  νεαρός  Αλβανός  ο οποίος συνελήφθη.
Είχε κάνει  απόπειρά μετά το συμβάν  να αυτοπυρποληθεί.

Η κοπέλα νοσηλεύεται και κινδυνεύει η ζωή της.

Άσχημα ξεκίνησε η χρονιά...
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης 
.