Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Μήνυμα εναντίον του πολέμου έστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ερμιόνης (βίντεο)

https://www.argolikeseidhseis.gr

Γυμνάσιο Ερμιόνης
Οι μαθητές του Γυμνασίου Ερμιόνης στέλνουν μήνυμα εναντίον του πολέμου. 
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ερμιόνης θέλει να ευχαριστήσει πολύ για την βοήθεια τους (παροχή drone) τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Κρανιδιου κ. Καραγιαννη Αργύρη και την καθηγήτρια του ΕΠΑΛ κ. Λασκαρίδου Αντιγόνη.  

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Εν Ερμιόνη τη 17 Μαρτίου 1827

 


Εν Ερμιόνη τη 17 Μαρτίου 1827

Είναι γνωστό ότι οι εργασίες της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη διεξήχθησαν από 18 Ιανουαρίου 1827 μέχρι 17 Μαρτίου 1827.

Στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 1827 στην Ερμιόνη, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σισίνης ανέγνωσε έγγραφο, το οποίο εστάλη προς τον αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη με το οποίο τον πληροφορούσε ότι η Εθνοσυνέλευση θα συνέχιζε τις εργασίες της στην Τροιζήνα (Δαμαλά)

Σε κλίμα συγκίνησης ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης έλυσε την τελευταία συνεδρίαση(17η) ενώ οι παραστάτες (πληρεξούσιοι) του Έθνους ζητωκραύγαζαν. Η αιτία του ενθουσιασμού τους οφειλόταν στο κλίμα ομοψυχίας και συνεννόησης που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των παραστατών που συνεδρίαζαν στην Ερμιόνη και αυτών που ευρίσκοντο στην Αίγινα και επομένως ευελπιστούσαν ότι η Γ΄ Εθνοσυνέλευση θα ολοκλήρωνε τις εργασίες της στην Τροιζήνα με τη συμμετοχή όλων των παραστατών.

Ο λαός όμως της Ερμιόνης, ο οποίος είχε πληροφορηθεί ότι υπήρχε το ενδεχόμενο της αναχώρησης της Εθνοσυνέλευσης από την Ερμιόνη, απόφαση η οποία θα ελαμβάνετο στην τελευταία συνεδρίαση, είχε ξεχυθεί στους δρόμους πέριξ του κτηρίου διεξαγωγής της Εθνοσυνέλευσης αγωνιώντας για την απόφαση. Είναι βέβαιο ότι δεν επιθυμούσε τη μετάβαση της Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα.

Αυτή η βούληση του ερμιονίτικου λαού εκφράστηκε και επίσημα όταν μετά το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης και τη λήψη της απόφασης μετάβασης της Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα, οι δημογέροντες της Ερμιόνης υπό τον Λάζαρο Ταρούση παρέδωσαν στον πρόεδρο Σισίνη το παρακάτω κείμενο:

« Προς την Σεβαστήν Γ΄ των Ελλήνων Συνέλευσιν

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΣΑΣ  ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΤΗΣ 25ΗΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2022   ΤΗΣ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ    ΕΡΜΙΟΝΗΣ                      

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

1.Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και

τη  δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου .

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών  καταστημάτων, και  των Νομικών   Προσώπων Δημ. Δικαίου  κατά τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25 ης  Μαρτίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

3.Ώρα 10:00 : Συγκέντρωση και εκκλησιασμός των μελών του Δημοτικού &  Κοινοτικού Συμβουλίου, Δημ. Υπαλλήλων, και Σωματείων στο Μητροπολιτικό   Ναό των «ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ » 

4.Ώρα 10:15 : Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Παμ. Ταξιαρχών με συμμετοχή των Αρχών, των Σχολείων της πόλεως και των κατοίκων.

 5. Επιμνημόσυνη δέηση στις προτομές των Μητσαίων.

  Ώρα  11 :00  

6.Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ΗΡΩΩΝ

  7.Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας .

   8.Κατάθεση στεφάνων

9. Παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Κοινότητας Ερμιόνης.

10.Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσουν χοροί, από τους μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Ερμιόνης.

 Την ευθύνη των εκδηλώσεων έχει  η  Κοινοτική Σύμβουλος  κ. Χατζή Φανή .

Το πρόγραμμα αυτό συντάχθηκε σύμφωνα με τις σχετικές εγκύκλιους του Υπουργείου Εσωτερικών   

                                                                                                        Ερμιόνη, 17-03-2022

 Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Δημοτική Φιλαρμονική Ερμιονίδας – Συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών

 


ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                                                                                                                                                                 Κρανίδι, 15.03.2022

Ανακοίνωση

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, σας ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023.

Στόχος της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι η προσφορά μουσικής εκπαίδευσης και παιδείας, η ανάπτυξη ομαδικής εργασίας, η καλλιέργεια της συλλογικότητας, της προσπάθειας και της επιμονής για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και η γνωριμία με μουσικά ακούσματα από όλο τον κόσμο.