Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Είχαν βάλει στο μάτι τα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αργολίδα και κατέληξαν με χειροπέδες


Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια 'Αργους, σε συνεργασία με την ασφάλεια Ναυπλίου, τέσσερις περιπτώσεις απόπειρας και κλοπών αγροτικών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, στο Άργος, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης δύο Ρομά, 18 και 27 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε

ΟνειροπώλησηΗ ομίχλη δεν καταργεί τον ουρανό

Η ομίχλη δεν καταργεί τον ουρανό
αν όμως εστιάζεις
μεσ’ από μηχανή
αυτόματης θλίψης
δεν θα διακρίνεις ποτέ
αν το όνειρο
είναι σκοτάδι
ή φως
που για πένθος
ντύθηκε στα μαύρα.

Γιώργος Λαμπράκος, από τη συλλογή Ονειροπώληση
Έλλη Βασιλάκη

Καλή ψήφο

 Προσπαθήσαμε και σ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να δώσουμε ίδιες ευκαιρίες σε συνδυασμούς και υποψηφίους συμβούλους να καταθέσουν   τις θέσεις και τις  σκέψεις τους.
Ανακοινώσαμε πολλά δελτία τύπου, περισσότερα από κάθε άλλη φορά, αφού έχουμε  περισσότερους συνδυασμούς.

Είναι ελπίδα που τόσοι νέοι μας αποφάσισαν να συμμετέχουν σ αυτές τις εκλογές διεκδικώντας να έχουν λόγο για τη ζωή τους , όμως είναι ευθύνη των  υποψηφίων δημάρχων που τους   σκόρπισαν σε τόσους  συνδυασμούς   γιατί  για άλλη   μια φορά δεν  κατάφεραν να συνεργαστούν.
 
Καλή ψήφο!


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

*Δεν θα αναρτήσουμε κανένα άλλο δελτίου τύπου.


Έλληνας φωτογράφος πήρε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό

Περίμενε ώρες, επί δύο χρόνια και έκανε πάνω από 3000 κλικ με τη φωτογραφική του κάμερα για να πετύχει ένα μικρό πουλάκι να πετάει πάνω από το νερό, ψάχνοντας για τροφή. Η υπομονή του και, κυρίως, η τεχνική του βραβεύτηκαν τελικά σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, όπου παρά τον σκληρό ανταγωνισμό από τους χιλιάδες συμμετέχοντες, κατόρθωσε να κατακτήσει την πρώτη θέση!


Ο 35χρονος Νίκος Φωκάς είναι ο μεγάλος νικητής του Handbook of the Birds of the World (HBW)-World Bird Photo Contest, του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας πουλιών, που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά οι εκδόσεις Lynx Edicions.

Η φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο, απεικονίζει ένα στακτοπετροχελίδονο (αλλιώς ωχροσταχτάρα ή Apus pallidus ή Pallid Swift), ένα αποδημητικό είδος, το οποίο περνά σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του πετώντας. Αυτό, άλλωστε, υπονοεί και η επιστημονική ονομασία του, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική άπους, Apous, που σημαίνει "χωρίς πόδια".

newsit 

Μικρή προεκλογική αποτοξίνωση

Φράγματα συγκέντρωσης νερού και φράγματα ανάσχεσης ροής.

Του Βασίλη Γκάτσου
Πού αλλού; Στην Ερμιονίδα μας.
Για την ιστορία η πρώτη δημοσίευση σχετική με αυτό το θέμα υπήρξε στην τοπική μας εφημερίδα "ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" από τον αείμνηστο φίλο μας Παντελή Μήτσου, συνοδευόμενη και με σκίτσο ως παράδειγμα, με φράγματα ανάσχεσης προς εμπλουτισμό των υπογείων υδάτων.
Φυσικά, ούτε ένα δεν έγινε ποτέ, ούτε έτσι για πλάκα που λέμε, ούτε χάριν παιδιάς, ούτε σαν καινοτόμος σχολική πράξη. Μέχρι σήμερα λογοφράγματα και μόνον.
Έφτασε όμως ο κόμπος στο κτένι, είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορεί να κάνει ορατά αυτά τα φράγματα, δηλαδή πραγματικότητα, άμα ο Δήμος μας και η Περιφέρεια κινηθούν καταλλήλως.
Στη φωτογραφία βλέπετε τον χάρτη του Μηλιαράκη του 1886. Τον επέλεξα επειδή δείχνει με σαφήνεια τους χειμάρρους και τα ρέματα της ευρύτερης περιοχής μας.
Διευκρινήσεις:

1). Φράγμα Τζερτζελιάς (Μπλέ). Είναι το πιάσιμο των νερών της λεκάνης απορροής του χειμάρρου Μπεντένι. Ο χείμαρρος αυτός μαζεύει νερά από το Μάλι Μπεντένι, το οροπέδιο της Τραχειάς μέχρι και το Αδάμι και τα φέρνει προς την Μονή του Αυγού. Προς τη Μονή του Αυγού φέρνει τα νερά του Διδύμου όρους μέχρι Ορθολίθι και Καρατζά, και ο χείμαρρος που είναι γνωστός με το αρχαιοπρεπές όνομα Σελλάς ποταμός, ή Ράδος ποταμός. Τον λένε "ποταμό" γιατί συνήθως, με ικανοποιητική βροχόπτωση, τρέχει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Κακώς τον λέμε χείμαρρο ή ποταμό Ρορού, και έτσι τον

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

            

            
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
THN  ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014 – 2019
· Διαμόρφωση κόμβου στην έξοδο περιφερειακού δρόμου Κρανιδίου προς Πορτοχέλι.
·    Ανάδειξη του Κρανιδίου σε παραδοσιακό οικισμό (ένταξη σε πρόγραμμα).
·        Στέγαση της αγοράς του Κρανιδίου, κατασκευή αγοράς.
·  Επίστρωση με σταμπωτά στους δρόμους του παραδοσιακού τμήματος της πόλης.
·    Επίστρωση (ασφαλτόστρωση) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κρανιδίου.
·        Συντήρηση και επισκευή αγροτικών δρόμων.
·        Επέκταση σχεδίου πόλης Κρανιδίου.
·        Εκπόνηση μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού.
·        Κατασκευή κτιρίου για το Γ’ Νηπιαγωγείο Κρανιδίου.
·   Επισκευή και συντήρηση όλων των σχολικών εγκαταστάσεων.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΑΡΘΡΟ Η νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρθρο του Γιάννη Γεωργόπουλου,Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας, στη newsmail.gr

Η νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων

Γιάννης Γεωργόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφερειακών Δήμων χρειάζεται μία νέα φιλοσοφία, ωστόσο πρέπει να καταγράψουμε στην πολιτική που εφαρμόζουν οι αιρετοί άρχοντες και την νοοτροπία και συνήθεια των πολιτών.
Επί πολλά χρόνια ο μέσος πολίτης, ανενημέρωτος για το θέμα, χωρίς κουλτούρα που πηγάζει από την εκπαιδευτική διαδικασία, απλά παρήγαγε απορρίμματα, χωρίς περίσκεψη, χωρίς ενδιαφέρον για το που και πως θα τα διαχειριστεί κάποιος.
Από την άλλη, ο εκάστοτε Δήμος και αιρετοί άρχοντες αλληλέγγυοι με αυτή την φιλοσοφία, έκαναν ότι μπορούσαν για να μαζέψουν , σύμμεικτα, κακήν κακώς, τα απορρίμματα και να τα εξαφανίσουν θάβοντας και καίγοντας σε ΧΥΤΑ τα πάντα, αδιαφορώντας, για την μόλυνση, τις τοξίνες , την καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα, το κόστος, τον κορεσμό.
Έρχονται και οι Ευρωπαϊκοί κανόνες , τα πρόστιμα, το κλείσιμο των ΧΥΤΑ, λανθασμένες επιλογές αιρετών σε λύσεις που δεν είχαν προοπτική ,όπως η συλλογή σύμμεικτων απορριμμάτων και δεματοποίηση χωρίς δυνατότητα αποστολής σε ειδικό χώρο για

Επίπεδο!

Αφού άφησε στο Κρανίδι τα σάντουιτς των 0.26 ευρώ και τα μπουκαλάκια με το λάδι ( ίσως και να εξαντλήθηκαν ),

Επίπεδο πολιτικής συζήτησης! Δυνατό! Αντιδημάρχου και Αντιπροέδρου επιχείρισης.

Ορίστηκες λοιπόν Αντιπρόεδρος (άραγε πότε;) και τώρα περιμένουμε μετά τις εκλογές τον νυν Δήμαρχο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πιστεύουμε και τα σάντουιτς και τα μπουκαλάκια. Περίεργο. Όχι τώρα που είναι Δήμαρχος αλλά την επομένη που δεν θα είναι. Μη ρίξει τώρα λάδι στη φωτιά. Μη κοπεί το αυγολέμονο!

Τι σχέση έχει ο Δήμος μας με μια ιδιωτική εταιρεία, ώστε να ορίζει τον Αντιπρόεδρό της; Η μόνη σχέση είναι ότι το δημόσιο της παραχωρεί με κάποια σύμβαση χερσαίο και θαλάσσιο χώρο για να κάνει την επένδυση. Και να δεχθούμε ότι υπάρχει νόμος που υποχρεώνει το Δήμο να μετέχει του ΔΣ της εταιρείας. Υποχρεωτικά με Αντιπρόεδρο ή απλό μέλος του ΔΣ;
Κατ' αναλογίαν και δια λόγους συμμετρίας, αυτό πρέπει να γίνεται με όλες τις ομοειδείς εταιρείες οι οποίες με σύμβαση επενδύουν σε δημόσιο χώρο.
Δηλαδή λατομεία, ιχθυοτροφεία, μαρίνα Πορτοχελίου κ.λ.π. Σε όλες αυτές έχει οριστεί από το Δήμο Αντιπρόεδρος; Αν ναι, ποιοι είναι οι άλλοι Αντιπρόεδροι; Αν όχι γιατί στην Μαρίνα Ερμιόνης ιδιαίτερα και μόνο;

Ο κύριος Λάμπρου γνωρίζει και στο χέρι του είναι να βάλει τα πράγματα στη θέση τους χωρίς μισόλογα. ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ τις εκλογές πρέπει να γνωρίζει ο ψηφοφόρος, αν τον σέβεστε. Μετά τις εκλογές θα μάθουμε από τον έλεγχο που θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή και όχι από την ανύπαρκτη πατριωτική μας παράταξη και τον ιδιώτη πλέον νυν Δήμαρχο.

Σημείωση 1: Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε! Όσο και να σκεφτήκαμε δεν δώσαμε λύση: Τι έκανε ο κύριος Λάμπρου με τα σάντουιτς και τα μπουκαλάκια λάδι; Υπάρχει τιμή Ο,26 εύρες για σάντουιτς; Γιατί δεν έχουμε τέτοιες τιμές στην Ερμιόνη; Τι γέμιση έχει; Αέρα κοπανιστό; Τα μπουκαλάκια λάδι Κρανιδίου είναι ή λάδι από τον Άγιο Ραφαήλ;

Σημείωση 2: Η Marina Ermioni SA έχει εκδώσει δύο ισολογισμούς, 2011 και 2012 (Ερμιόνη 30-04 -2013) οι οποίοι φέρουν την υπογραφή και παρατηρήσεις ορκωτών λογιστών. Οι ορκωτοί λογιστές δεν υπογράφουν ισολογισμούς ανύπαρκτων εταιρειών. Είναι εταιρεία η οποία υφίσταται, ο Αντιπρόεδρός της γνωρίζει φυσικά την πορεία της με κάθε λεπτομέρεια, γνωρίζει γιατί ακόμη δεν έχει δημοσιοποιήσει τον ισολογισμό του 2013 ή πότε θα το κάνει. Τους ισολογισμούς υπογράφουν υπαρκτά πρόσωπα:
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος    Ένα μέλος του Δ.Σ.   Η Λογίστρια
Κορέσης Αλέξανδρος        Michael Vincent Patrick Dunkerly    Τσιρτσίκου Ι. Δήμητρα
Α.Δ.Τ. Κ 008659               Αρ. Διαβ. 707218452                      Α' Τάξεως 28178

Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα προέβη και στην περίφραξη του χώρου που της έχει παραχωρηθεί. Άρα κάνει και έργα, άρα εκδίδει τιμολόγια κ.λ.π.
Ερώτημα: Ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος πότε θα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος; Δηλαδή πότε θα τον παύσει ο Δήμαρχος και με ποια απόφαση του ΔΣ; Θα έχει έλθει η νέα δημοτική διοίκηση και θα έχει πλέον τον ιδιώτη πρώην Αντιδήμαρχο στη θέση του Αντιπροέδρου; Και αν οι μέτοχοι τον θέλουν ως ιδιώτη Αντιπρόεδρο, δηλαδή κανονικό εργαζόμενο; Μυστήρια πράματα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Όσοι είναι σίγουροι, για τα αποτέλεσματα της Κυριακής..

                      

κάπως έτσι το γλεντάνε!

Τα ίχνη του αρχαιότερου χωριού της Ευρώπης θα αναζητήσουν στην περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι

Τα ίχνη του αρχαιότερου χωριού της Ευρώπης θα αναζητήσουν από το καλοκαίρι Ελληνες και Ελβετοί επιστήμονες κάτω από τον βυθό της θάλασσας στην περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι στον Αργολικό κόλπο.
ΕΘΝΟΣ 

Η είσοδος του σπηλαίου.
Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι η συγκεκριμένη περιοχή του Αργολικού, η οποία λέγεται όρμος της Κοιλάδας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το Ναύπλιο, δεν ήταν πάντα θάλασσα. Στη Νεολιθική εποχή, δηλαδή γύρω στο 7000 π.Χ., ήταν κοιλάδα με ακμάζουσα εμπορική ζωή, ενώ η ανθρώπινη παρουσία, βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων του σπηλαίου, τοποθετείται πολύ πιο πίσω, στο 35000 π.Χ.
Αυτό που θα προσπαθήσουν οι περίπου 20 επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Γενεύης, της Ελληνικής Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με επικεφαλής τον ερευνητή του ελβετικού πανεπιστημίου Τζούλιεν Μπεκ, είναι να βρουν αποδείξεις της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή που είναι σήμερα βυθισμένη στη θάλασσα αλλά και να αναπαραστήσουν το ανάγλυφό της όπως ήταν στη Νεολιθική εποχή.
«Το σπήλαιο Φράγχθι κατοικείτο για περίπου 35.000 χρόνια, από την Παλαιολιθική έως τη Νεολιθική εποχή. Μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδος συνεχούς εγκατάστασης σε μια περιοχή αποτελεί εξαίρεση για την Ευρώπη. Συνεπώς, το σπήλαιο είναι ιδανικό για τη μελέτη προϊστορικών περιοχών. Είναι πιθανό να βρούμε αποδείξεις για την ύπαρξη του πρώτου ευρωπαϊκού χωριού», τονίζει ο κ. Μπεκ.
Το σπήλαιο Φράγχθι βρίσκεται σήμερα σε υψόμετρο 12,5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Μερικές χιλιετίες πριν, όταν η στάθμη του νερού ήταν πολύ χαμηλότερα, «έβλεπε» από ψηλά την κοιλάδα και τον οικισμό που ελπίζουν να αποκαλύψουν οι επιστήμονες.
Παρά την κοντινή απόσταση από την ακτή και το μικρό βάθος της θάλασσας, που δεν ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα, το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο.
Οπως εξηγεί η αρχαιολόγος Δέσποινα Κουτσούμπα, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για το τι θα βρεθεί και σε ποια κατάσταση θα είναι. «Είναι δεδομένο ότι τμήμα του οικισμού εκτεινόταν στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα κάτω από τη θάλασσα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι ακριβώς θα βρούμε. Μπορεί να βρούμε κεραμικά ή υπολείμματα φαγητού, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσουμε ίχνη κτισμάτων. Στον βυθό υπάρχουν πολλά μέτρα ιλύος, δηλαδή θαλάσσιας λάσπης, οπότε δεν μπορούμε να δούμε τα ίχνη που τυχόν υπάρχουν. Η λάσπη γενικά δυσκολεύει τις έρευνες».
Το «MS Turanor Planet Solar», το μεγαλύτερο καταμαράν του κόσμου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του προϊστορικού οικισμού
Το «MS Turanor Planet Solar», το μεγαλύτερο καταμαράν του κόσμου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εξερεύνηση του προϊστορικού οικισμού
Απεικόνιση
Την έρευνα για το ανάγλυφο της περιοχής, που θα οδηγήσει στην ακριβή απεικόνισή της όπως ήταν πριν από 9.000 χρόνια, έχει

Ανάβαλος από το…αναβάλω

Μια σημαντική έρευνα του κου Λακούτση για τον Ανάβαλο.

 
Ανάβαλος από το…αναβάλω
Του Γιάννη Λακούτση


Μεγάλη  εντύπωση προξενεί το γεγονός, με πόση επιπολαιότητα χειρίστηκαν οι εκάστοτε κυβερνώντες ένα τόσο σημαντικό έργο ανάπτυξης, όπως είναι η διαχείρηση των νερών του Αναβάλου. Ένα έργο που καρκινοβατεί  όχι 27 η 40 όπως ακούγεται, αλλά 63 χρόνια και που κανείς δεν ξέρει πόσα άλλα ακόμη. Ερευνώντας κάποιος τον τοπικό τύπο της εποχής, ανακαλύπτει ένα δημοσίευμα τον Αύγουστο του 1951, που κάνει λόγο για την πρώτη μελέτη του έργου, «σύλληψις και αξιοποίησις της τεράστιας ποσότητος ύδατος του Αναβόλου». Από τότε, υποσχέσεις, ξανά υποσχέσεις, μελέτες, επιστολές τοπικών βουλευτών σε Υπουργεία, επιστολές Νομαρχών σε Υπουργεία, εντάξεις σε πενταετή προγράμματα, προσλήψεις τεχνικών συμβούλων, συσκέψεις Υπουργών με Πρωθυπουργούς, Πρωθυπουργών με αγρότες, συσκέψεις επί συσκέψεων. Έπειτα, ξανά πίσω, στο μηδέν.


                                   Εικόνες από ένα σήριαλ

Το 1937, ο Μηχανικός Κρίσπης, σε μελέτη του, («Τεχνικά Χρονικά» Νοε. 1938), είχε προτείνει δύο τρόπους άρδευσης της Αργολικής πεδιάδας. Ο πρώτος ήταν από τα νερά της Λέρνης. Ο δεύτερος από τα νερά του «Αναβόλου». 
9 Μαρτ.1952.

Τον  Αύγουστο του 1951, το Υπουργείο Γεωργίας,  στέλνει ειδικούς για να μελετήσουν το θέμα εκμετάλλευσης των νερών του Αναβόλου. Τον χώρο αυτόν είχαν υποδείξει οι ίδιοι οι κάτοικοι του Κιβερίου την προηγούμενη χρονιά, 1950.

12 Ιουλ. 1953.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο Στις 17 Μαΐου 2014 το Ναύπλιο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων!
Οι επιτυχείς διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού εορτασμού της «Νύχτας των Μουσείων», που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης της πόλης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων, είχαν ως αποτέλεσμα ο εορτασμός αυτός να εξελιχθεί σε έναν εξαίρετο θεσμό για την πόλη του Ναυπλίου με πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.
  Κάθε χρόνο, τη νύχτα αυτή, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης παραμένουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο ως αργά το βράδυ, ενώ ζωντανή μουσική από τοπικά μουσικά σχήματα συνοδεύει τους επισκέπτες.
  Το «μήνυμα» της γιορτής των Μουσείων μεταδίδεται με τη βοήθεια των παιδιών και του τρένου της πόλης, με τη συμβολή της συνεργάτιδας του ΠΛΙ στα εκπαιδευτικά προγράμματα Γιάννας Βασιλείου και της καθηγήτριας εικαστικών και Προέδρου του Σωματείου «Οι φίλοι του ΠΛΙ», Τίνας Γκιόλα.

  Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες και «προσκαλούν» τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή των Μουσείων.

  Συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο «Σταθμός». Στη συνέχεια το τρένο τα μεταφέρει στο Φουγάρο και κατόπιν στο Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, για να συνεχίσουν στους πολιτιστικούς χώρους της παλιάς πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Εκθεσιακός-Πολιτιστικός Χώρος Alpha Bank και Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα).

 
Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται ως εξής:

Κουτούβαλης Δαμιανός: Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαϊου ως νέος της Ερμιόνης μας

Ερμιονίτες και Ερμιονίτισσες,

Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαϊου στο ψηφοδέλτιο της "Δυνατής Ερμινίδας", με επικεφαλής τον κ.Γιάννη Γεωργόπουλο , ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής μας κοινότητας.

Ως νέος της Ερμιόνης μας, των σοκακιών του Μανδρακιού, της αλμύρας της θάλασσας, της βιοπάλης και της τέχνης του ξύλου, νέος οικογενειάρχης, θέλησα και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και να εκπροσωπήσω την νέα γενιά του τόπου, με ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο , στα κοινά της πόλης που γεννήθηκα, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ.

Όλοι σας με γνωρίζεται από το διάβα μου. Από μικρός στο μάθημα και στην βιοπάλη. Στην τέχνη του ξυλουργού με τον μεγαλύτερο αδελφό μου και τον αείμνηστο πατέρα μου, ευαίσθητος και γνώστης στη καλλιτεχνία της μουσικής, ανήσυχος για τα κοινά θέματα της μικρής μας κοινωνίας, σήμερα αναζητώ την στήριξη και την ψήφο σας.

Αναζητώ την στήριξή σας έξω από τα κομματικά χαρακώματα του χθες και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, για να μπορέσω να εκπροσωπήσω, μαζί με τους υπόλοιπους εκλεκτούς της γενιάς μου, την Δημοτική μας κοινότητα.
Να δρομολογήσουμε λύσεις και θέσεις γι'αυτά που αφορούν την μελλοντική μας πορεία. Να συνεργαστούμε με τους ικανότερους όλων των δημοτικών παρατάξεων και να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ερμιόνης μας.

Στηρίξτε την δυνατή μου συμμετοχή και προσπάθεια με την ψήφο σας.
 
Με εκτίμηση,
Δαμιανός Κουτούβαλης του Μιχαλάκη
Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Ερμιόνης με την "Δυνατή Ερμιονίδα"

ΝΕΔΥΠΕΡ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση, από πλήθος κόσμου, έγινε χθες  η προεκλογική ομιλία της ΝΕΔΥΠΕΡ στην Κοιλάδα   δίπλα στο Λιμεναρχείο,δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 18ης Μαϊου.
Ευχαριστούμε όλους όσους παρακολούθησαν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Τόκα και έδωσαν με την παρουσία τους το σύνθημα για την αλλαγή πορείας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Ερμιονίδας.

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ

Βούλιαξε η Ερμιόνη το βράδυ της Πέμπτης στην ομιλία του Δημήτρη Σφυρή, σε μια συγκλονιστική και ανεπανάληπτη συγκέντρωση από εκατοντάδες πολίτες της Ερμιονίδας. Τεράστιος ο ενθουσιασμός, το πάθος και ο παλμός του κόσμου που έφερε την βεβαιότητα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ της Κυριακής.
Ο κ. Σφυρής έφτασε στον χώρο της συγκέντρωσης, συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.
Πρώτη ανέβηκε στο βήμα η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της Εκλογικής Περιφέρειας Ερμιόνης Κέλλυ Μήτσου, 
όπου με την βοήθεια βιντεοπροβολέα και με αποκαλυπτικές φωτογραφίες και βίντεο που έκαναν μεγάλη αίσθηση, απέδειξε ότι την ευθύνη για την επιστροφή των δεμάτων από την Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2006, έχουν αποκλειστικά κάποια στελέχη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Επίσης απέδειξε πως τον Δεκέμβριο του 2010 ο κ. Σφυρής παρέδωσε έναν Δήμο πεντακάθαρο, χωρίς ίχνος σκουπιδιού και με όλες τις χωματερές κλειστές.
Μοναδικός υπεύθυνος για το σημερινό χάλι με τα απορρίμματα είναι η Απερχόμενη Δημοτική.
Εάν το 2010 είχε εκλεγεί Δήμαρχος Ερμιονίδας ο Δημήτρης Σφυρής, σήμερα στον πανέμορφο τόπο μας, δεν θα υπήρχε το παραμικρό σκουπίδι, το παραμικρό δέμα και όλες οι παράνομες χωματερές θα ήταν κλειστές.
Τέλος υπήρξε η δέσμευση πως θα φύγουν όλα τα σκουπίδια και τα δέματα από την Ερμιονίδα και θα κλείσει κάθε μικρή ή μεγάλη παράνομη χωματερή.
Στην συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος αρχικά ανέλυσε τους βασικούς άξονες του Προγράμματός του για την Ερμιόνη για την πεντεατία 2014 - 2019 και έπειτα  παρουσίασε το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Συνεργασίας Ερμιονίδας. 
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ (πάντα με αμοντάριστες εικόνες):