Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Υπενθύμιση:Μαθήματα κεραμικής δωρεάν για τους μαθητές της Ερμιονίδας

Από την Αγγελική  Μαντζαβίνου
Σύντομο βιογραφικό
          Γεννήθηκα στην Αθήνα   και  ήμουν δασκάλα  στο δημοτικό σχολείο του Κολλεγίου Ψυχικού, στο Λάτσειο. Πριν 14  χρόνια γνώρισα  την κεραμική και βρήκα σ'αυτήν τη δημιουργική έκφραση που μου ταίριαζε.  Παρακολούθησα  μάθήματα κεραμικής  στο πρόγραμμα ενηλίκων του Κολλεγίου Αθηνών για 2 χρόνια. Όμως δεν μου έφτανε αυτό και αναζήτησα πραγματική σχολή κεραμικής που την βρήκα στης Βέρας Σιατερλή όπου και έμαθα πολλά και συνεχίζω να παρακολουθώ τα διάφορα σεμινάρια που κάνει.
          Συγχρόνως ανέλαβα τον όμιλο κεραμικής στο σχολείο που εργαζόμουν και μαζί με τα παιδιά δουλεύαμε μέχρι σήμερα . Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς εκθέταμε στο χώρο του σχολείου τ'αποτελέσματα των προσπαθειών μας.
          Τώρα πια ζω στην Ερμιόνη που εδώ και 10 χρόνια περνούσα τα Σαββατοκύριακα μου. Το εργαστήρι και το σπίτι μου βρίσκονται στο Ορλέντι στα βόρεια της Ερμιόνης .
          Θεωρώ ότι η κεραμική είναι μια πανάρχαια τέχνη που στην πατρίδα μας έφτασε σε πολύ μεγάλη ακμή και πιστεύω ότι τα παιδιά θα έπρεπε να τη γνωρίσουν όχι μόνο για να μη χαθεί η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία αλλά και για να μπορούν να εκτιμούν το μεγαλείο των κεραμικών ευρημάτων των μουσείων μας.
          Το χώμα, το νερό και η φωτιά μπορούν να μας δώσουν αντικείμενα  καθημερινής χρήσης υψηλής αισθητικής αλλά και γλυπτά κάθε μεγέθους.
   Αποφάσισα  να προσφέρω μαθήματα κεραμικής στους μαθητές της Ερμιονίδας δωρεάν.
Τα μαθήματα θα γίνονται Σάββατο πρωί στο εργαστήρι μου.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο: 

6977255437

Στην Αγία Ερμιόνη

Τα απογεύματα.
Φωτ:Ρίνα Λουμουσιώτη

Πιγκουίνος-κλεφτρόνι

Δεν συμβαίνει μόνο στο ανθρώπινο βασίλειο!

Οι αρσενικοί πιγκουίνοι προσπαθούν να χτίσουν την καλύτερη φωλιά για να εντυπωσιάσουν και να εξασφαλίσουν το καλύτερο θηλυκό. Κάποιοι όμως θέλουν να το κάνουν χωρίς να κουραστούν πολύ.
Όμως μια του κλέφτη...δυο του κλέφτη...

*Το απόσπασμα είναι από το νέο ντοκιμαντέρ του BBC Frozen Planet σε περιγραφή David Attenborough.
 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχει και πάρα υπάρχει πρόβλημα

Του Βασίλη Γκάτσου
Υπάρχει και πάρα υπάρχει πρόβλημα στην Ερμιονίδα με τα μέλη, τα στελέχη, και τα ιστορικά στελέχη των κομμάτων που κατέχουν θέση Συμβούλου, Αντιδημάρχου, Δημάρχου στον Καλλικράτειο Δήμο Ερμιονίδας και στις Δημοτικές και Κοινοτικές συνιστώσες του.
Όποιος ήταν κομματικά ανένταχτος, δηλαδή δεν ανήκε σε κομματική οργάνωση βάσης, άρα δεν είχε θέση και λόγο στην εσωτερική ζωή κόμματος, κατέβηκε στις εκλογές έχοντας δέσμευση μόνον ως μέλος στον συνδυασμό που κατέβηκε.
Όποιος είναι γραμμένος σε κομματική οργάνωση βάσης, η οποία είναι η βάση κάθε κομματικού οργανισμού έχει κομματικές δεσμεύσεις, γιατί δεν υπάρχει κόμμα που να μην έχει πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, ή για τα τοπικά δρώμενα.
Γι’ αυτό και οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν στην Ερμιονίδα ‘έχουν χρώμα’ όπως απλά λέμε όλοι μας, δηλαδή είναι φανερό ότι πρόσκεινται σαφώς σε κόμμα. Μάλιστα αν ένας υποψήφιος είναι γνωστό ότι είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης βάσης της ΝΔ και βρίσκεται στον συνδυασμό που έχει ‘χρώμα ΠΑΣΟΚ’ , αυτό ξενίζει, όπως και το αντίστροφο, και όλοι λέμε τι θέλει αυτός εκεί; Δηλαδή ψάχνουμε ορισμένες εξηγήσεις, αφού το ίδιο το πρόσωπο δεν μας τις δίνει. Πώς να θεωρήσουμε λογικό ότι στην τοπική του οργάνωση ψηφίζει ανακοινώσεις

Ανεκδοτάκι της εποχής

Συζητούν 2 φίλοι.

-Πω πω,δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα τις τελευταίες μέρες με την κρίση και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης...

-Εγώ πάλι κοιμάμαι σαν μωρό...

- Πλάκα κάνεις!!!

-Όχι,καθόλου, κάθε 2 ώρες ξυπνάω και κλαίω...


Απο τη Ροδούλα

... εις τήν καρδιά μου πάντα σένα βαστώ ...

Της Έλλης Βασιλάκη  

 

12.000 άνθρωποι μιλούν την διάλεκτο grecanica 

 

Αφιερωνένο απο την Έλλη στη Νεκταρία

Το "Ευρωπαϊκό Γραφείο για τις Λιγότερο Χρησιμοποιούμενες Γλώσσες" κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα έρευνάς του για τα ελληνικά που μιλιούνται στην Απουλία και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας. Από την έρευνα προκύπτει ότι περί τις 10 με 12 χιλιάδες άτομα μιλούν Ελληνικά στα ελληνόφωνα χωριά των δύο αυτών περιοχών.

Πρόκειται για τις διαλέκτους "γκρίκο" ή "γκρεκάνικο", ένα κράμα ελληνικών και ιταλικών. Μολονότι η χρήση της ελληνικής αυτής διαλέκτου δεν έχει αναγνωριστεί νόμιμα από το επίσημο κράτος, και μόνο ευκαιριακά η οδική σηματοδότηση είναι δίγλωσση, στην Καλαβρία το τοπικό σύνταγμα ρυθμίζει νόμιμα τη χρήση της γλώσσας από την ελληνόφωνη μειονότητα.Στην Απουλία, τα Ελληνικά δεν χρησιμοποιούνται στα νηπιαγωγεία, παρά το γεγονός ότι οι τοπικοί κανονισμοί επιτρέπουν στους γονείς να ζητούν και σ' αυτά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Στα δημοτικά σχολεία, η κατάσταση διαφέρει από κοινότητα σε κοινότητα. Σε δύο πόλεις τα Ελληνικά διδάσκονται από το 1978, επισήμως σε πειραματική βάση για 15 ώρες τη βδομάδα, από την πρώτη τάξη και για όλο τον κύκλο του δημοτικού σχολείου. Στην Καλαβρία, τα Ελληνικά

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο


Κύριε Βενιζέλο,
Αυτά που σας  γράφω τα ξέρετε και εσείς και  εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.
Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΠΗΓΗ
Σε καλό δρόμο και απόλυτα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα βρίσκεται η μελέτη «Έργων Μεταφοράς και Διανομής Νερού Άρδευσης από Δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας Αργολίδας». Αυτό προέκυψε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τους μελετητές του έργου. Σημειώνεται ότι η μελέτη ανατέθηκε τον Ιανουάριο του 2011 με την υπ’αριθ.6348/24.01.2011 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013».

 Ποιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή έργων απόληψης νερού από την υφιστάμενη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου στην περιοχή του Ναυπλίου και τη μεταφορά και διανομή του στην περιοχή της Ερμιονίδας, για την κάλυψη τοπικών αρδευτικών αναγκών, σε συνολική έκταση 22.000 στρ. περίπου. Στο συμβατικό αντικείμενο περιλαμβάνεται η εκπόνηση της Μελέτης στα στάδια της Προμελέτης και της Οριστικής Μελέτης.

Το κυνήγι της ευτυχίας ή 4 τρόποι για να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις


Το ζήτημα τις ευτυχίας δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί τον άνθρωπο. Πρόσφατα η θετική Ψυχολογία και η σταδιακή συζήτηση γύρω από τα θετικά συναισθήματα και σκέψεις κερδίζει συνεχώς έδαφος δεδομένου ότι μας βοηθούν να κατακτήσουμε την ευτυχία. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφήσεις πίσω σου κάθε τι στρεσογόνο και δυσάρεστο;
Μοιάζει με πρόκληση να μιλά κανείς για θετική σκέψη την εποχή της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των ζοφερών προβλέψεων. Κι όμως μέσα σε αυτό το πιεστικό πλαίσιο χρειάζεσαι περισσότερο απ΄ότι ποτέ να μάθεις να εστιάζεις στα θετικά και να απωθείς κάθε τι που σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα.
Αλλωστε όπως τονίζει η ψυχολόγος Πασχαλιά Μυτσκίδου μιλώντας στο περιοδικό Psychologies «Οι έρευνες δείχνουν πως καλλιεργώντας τα θετικά μας στοιχεία και τις αδυναμίες μας αντί να

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Στο Σύνταγμα

Τα πάνω κάτω, δηλαδή αλλάζει δραματικά ο πολιτικός χάρτης της Ερμιονίδας, ή ντόρος να γίνεται;

Του Βασίλη Γκάτσου

“ ……… Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καταγγέλλει τα επαναλαμβανόμενα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς και τις διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται και αποφασίζονται.
Οι εργαζόμενοι και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ελεύθεροι επαγγελματίες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οδηγούνται μέρα με τη μέρα στην ανέχεια και στην εξαθλίωση χωρίς προοπτική, ενώ τα μεγάλα κεφάλαια είτε παραμένουν ασύδοτα είτε έχουνε ήδη μεταναστεύσει……”

Τα πάνω κάτω, δηλαδή αλλάζει δραματικά ο πολιτικός χάρτης της Ερμιονίδας με αυτή την ομόφωνη διακήρυξη, ή ντόρος να γίνεται;

Ο εισηγητής δήμαρχος είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Πλήθος συμβούλων είναι ή ήσαν μέλη και στελέχη ΠΑΣΟΚ.
Η Κυβέρνηση έχει όνομα: είναι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι άλλοι είναι αντιπολίτευση. Καταγγέλλετε (στον λαό προφανώς και όχι στον εισαγγελέα), ότι η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - από τη γαλλική σατιρική εκπομπή GuignolsΗ γαλλική σατιρική Les Guignols de l'info έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα. Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην. Η  εικόνα μας στην Ευρώπη είναι αυτή!

Ευχαριστούμε τη φίλη που το έστειλε

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Εποπτεία στα όρια της αποικιοκρατίας για Ελλάδα

Ευρεία υποστήριξη αποκτά η πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία ακόμα και με περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με το Reuters, που μάλιστα κάνει λόγο για νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Βάσει της πρότασης, η προς το παρόν ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα στηριχθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

Πηγές του πρακτορείου Reuters αναφέρουν πως αν και ορισμένοι – κυρίως οι Ιρλανδοί – απορρίπτουν την πρόταση «ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας» η ευρύτερη στήριξη ενισχύεται. «Ή θα γίνει αυτό, ή δεν θα λάβουν άλλα χρήματα» αναφέρει μία πηγή του Reuters προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις και συμπληρώνει πως η ομάδα δράσης πρέπει να «αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες του κράτους ώστε να λειτουργήσει η μηχανή».

Το εύκολο είναι να σώσεις την χώρα σου.

Του Βασίλη Γκάτσου

Το δύσκολο είναι να αρχίσεις να την σώζεις σώζοντας πρώτα τον δικό σου τόπο, το αλωνάκι σου.

Έτσι που πάμε στην Ερμιονίδα τον χάσαμε για τα καλά τον μπούσουλα τον πολιτικό.Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν κομματικές τοπικές πολιτικές οργανώσεις; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εγγεγραμμένα μέλη, στελέχη, ιστορικά στελέχη, κομματικά γραφεία τοπικής κ.λ.π.; Έβγαζαν ή δεν έβγαζαν ανακοινώσεις; Παρήγαγαν αλλά και εφάρμοζαν την γραμμή του κόμματός τους;Έχουν να πουν κάτι να εξηγήσουν τι πήγε στραβά τουλάχιστον στα τοπικά θέματα; Εντάξει φταιει το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά δεν κάναμε τούμπες ποιος θα πρωτοπουλήσει, δηλαδή μοσχοπουλήσει τη γη του στο μεγάλο κεφάλαιο; Έτσι δεν πουλήθηκε η μισή Ερμιονίδα; Οι ανάγκες της ζωής βέβαια. Ένταξη, ανάγκη της ζωής να πουλήσει ο φτωχός 10 στρέμματα άγονης γης στο Πορτοχέλι για να πάρει 500000 €. Ανάγκη ζωής να πουλήσει 100 για να πάρει 5000000 €;;;
Έχει τη δύναμη κανένας τουλάχιστον από τα ιστορικά στελέχη να μας πει τι στο καλό έκανε στην τοπική πολιτική οργάνωσή του και φτάσαμε σε αυτό το χάλι; Αν  ‘άλλοι τα κάναν τα στραβά’ καληνύχτα σας και καληνύχτα μας. Τουλάχιστον μην ομονοείτε στον καλλικράτειο τόσο εύκολα και με τόσο ενθουσιασμό για το γενικό καλό της χώρας. Ομονοήστε να πάτε όλοι μαζί συντεταγμένα και να πετάξετε τις πέτρες που έστρωσαν στην άμμο του Γκούρ ι Ντετ. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά ο κύριος Αντιδήμαρχος μας είχε πληροφορήσει γραπτώς ότι κανένας φράκτης ακτών δεν στήθηκε επί παλαιάς δημαρχίας κυρίου Καμιζή και ότι όλοι στηθήκανε επί κυρίου Σφυρή. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι ο πρώτος και καραμπινάτος, όχι φράκτης, άλλα φράγμα. Γιατί η σωτηρία της πατρίδας είναι εύκολο πράγμα, η σωτηρία της καταδικιά μας κοντινής Ερμιονίδας είναι το δύσκολο.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος.

Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου

Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου - Μεγάλες Αλήθειες 1000%...μας προτείνει ο φίλος Κώστας Κ.. Συμφωνούμε απόλυτα.

 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».
 
Χειρότερο απ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.
Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια; Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ όλα είναι το δικό μας σενάριο;
Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πάνω πλατεία στο Κρανίδι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο κ. δήμαρχος αρχικά εισηγήθηκε το θέμα και ακολούθως διάβασε το ψήφισμα το οποίο απεδέχθη ομόφωνα το σώμα,  αφού προηγουμένως τις ίδιες απόψεις και θέσεις με άλλα λόγια εξέφρασαν οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης κ.κ. Δημήτρης Σφυρής και Κώστας Σατραβέλας καθώς και ο δ.σ. Νίκος Παπάς.
  Το Ψήφισμα 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας καταγγέλλει τα επαναλαμβανόμενα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς και τις διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνονται και αποφασίζονται.
Οι εργαζόμενοι και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ελεύθεροι επαγγελματίες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οδηγούνται μέρα με τη μέρα στην ανέχεια και στην εξαθλίωση χωρίς προοπτική, ενώ τα μεγάλα κεφάλαια είτε παραμένουν ασύδοτα είτε έχουνε ήδη μεταναστεύσει.
Το πολίτευμά μας έχει αλλοιωθεί αφού η βάση του και ο ακρογωνιαίους λίθος του δεν είναι πια ή λέξη κυριαρχία όπως το 1ο άρθρο του Συντάγματός μας ορίζει, αλλά η επικυριαρχία ξένων και διεθνών πολιτικών και οικονομικών οργανισμών, χωρίς τουλάχιστον ο λαός να έχει αποφανθεί γι’ αυτό και να το έχει εγκρίνει.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει απολεσθεί μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, πράγμα το οποίο πολλές φορές το ομολογούν κυβερνητικά στελέχη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση στενάζει και ασφυκτιά! Αφενός μεν από τη δραστική περικοπή των

Προς άμεση κατεδάφιση 35 αυθαίρετα στην Ερμιονίδα;

kathimerinι
  Στα 553 φθάνουν τα αυθαίρετα κτίρια -μεταξύ των οποίων μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι σε δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ιόνια νησιά- τα οποία τυπικά οδεύουν προς κατεδάφιση, καθώς εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.
Τα συγκεκριμένα κτίρια βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι υποθέσεις των συγκεκριμένων αυθαιρέτων έχουν τελεσιδικήσει και οι πλήρεις φάκελοι έχουν αποσταλεί για εκτέλεση. 
Καταγραφή ανά νομόΕιδικότερα, η καταγραφή των αυθαιρέτων κτισμάτων ανά νομό και στις τρεις περιφέρειες έχει ως εξής:
Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα αυθαίρετα βρίσκονται στη Λακωνία, όπου ο αριθμός τους φθάνει τα 140, και ακολουθούν η Μεσσηνία με 85, η Κορινθία με 80, η Αργολίδα με 49 και η Αρκαδία με 31. Στη δυτική Ελλάδα ο μεγαλύτερος αριθμός αυθαιρέτων καταγράφηκε στην Αχαΐα, όπου φθάνουν τα 52. Ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 36 και έπεται η Ηλεία με

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΠΟΕΡ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιβαλλοντικό Σωματείο 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
http://planetermionida.wordpress.com/
E-mail: ecopapoer@gmail.com
ΤΘ 109
Κρανίδι Ερμιονίδος
16/10/2011
5η Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας.
Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του σωματείου σε ανοιχτή συνέλευση στους Φούρνους Ερμιονίδας με θέμα :
«Ανεξέλεγκτη χωματερή στον Σταυρό των Διδύμων»
Ψηφίστηκαν θετικά παμψηφεί τα εξής:
Α) Να τεθεί έκτακτο θέμα προημερησίας διάταξης στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της χωματερής.
Β) Συμμετοχή του σωματείου στο κάλεσμα των υπολοίπων Φορέων της περιοχής για την Απεργία της Τετάρτης και παρουσία μας στην πλατεία του Κρανιδίου με πανό.
Γ) Να επιδοθεί επιστολή στο Δήμο με την οποία ζητάμε έγγραφη ενημέρωση για τα εξής:
« Ενημέρωση για τη διαχείριση των σκουπιδιών»
  • Ποια είναι η εξέλιξη της των ενεργειών του Δήμου σχετικά με την Ανακύκλωση.
  • Έχουμε προμηθευτεί επιπλέον κάδους για τα ανακυκλώσιμα? Και αν ναι πότε θα είναι στις

Καλημέρα σας κύριε Καμιζή και κύριε Κρητσωτάκη

Αυτά τα νερά δεν είναι νερά της βροχής  κύριοι, είναι νερά της δεξαμενής.
Είπαμε κάποια φορά μπορεί να συμβεί , αλλά αυτό πια με τόση συχνότητα δεν είναι ατύχημα είναι αμέλεια και αδιαφορία ..
Όλοι ξέρουνε, ελπίζουμε μάλλον ότι ξέρουνε οι υπεύθυνοι οι εκλεγμένοι μας ,  ότι σε κάθε διακοπή ρεύματος η εντολή στην υπερχείλιση της δεξαμενής απενεργοποιείται.
Χθες το βράδυ  γύρω στις 10.00  το βράδυ είχαμε διακοπή .
Κανείς δεν νοιάστηκε να ελέγξει τον μηχανισμό;Από χθες το βράδυ στις 10.00 τρέχει το πολύτιμο νερό μας κύριοι.
Δέκα ώρες μέχρι σήμερα στις 8.00 το πρωί κι ακόμα τρέχει..
Επειδή στο σπίτι μας αν ξεχνάγαμε τη βρύση ανοιχτή θα μας στέλνατε τον λογαριασμό, έτσι και τώρα υπολογίστε:  Ίντσες σωλήνα  επί  10 ώρες τουλάχιστον  = κυβικά επί  τιμή κυβικού και βγάλτε τον λογαριασμό.  Μετά αφαιρέστε τα από τους μισθούς σας.
Δήμαρχοι,  αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, σύμβουλοι, υδραυλικοί..
Και μην ξανατολμήσετε να μας πείτε, κάντε οικονομία στο νερό!

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης