Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


 

"Ζήσε Μάη μου" ή να ελπίζουμε;

 Μεταξύ των προτάσεων που θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι και η παρακάτω:


ΧΑΜΗΛΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΕΚΑΝΗΣ ΡΟΡΟΥ - ΤΖΕΡΤΖΕΛΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - 55.000.000  ευρώ.


Το εν λόγω Ταμείο είναι νεότατο και προβλέπει αρκετά δις και για τη χώρα μας για να ανακάμψουμε από την κάμψη που επέφερε ο κοροναϊός  στην οικονομία μας. Να λοιπόν που μπορεί να έχουμε καλό νερό στις βρύσες μας λόγω κοροναϊού!

Δεν περιλαμβάνεται στις προτάσεις το έργο μεταφοράς νερού Ανάβαλου στην Ερμιονίδα. Έχει ήδη βρει χρηματοδότηση, ή μπαίνει στο ψυγείο;
Άραγε, όταν θα φτάσουν  τα νερά αυτών των έργων στα κτήματα της Ερμιονίδας, θα βρουν αγρότες και κτηνοτρόφους;

Βασίλης Γκάτσος

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ένας χρόνος ακατάπαυστης προσπάθειας και δράσης.


Κρανίδι, 01.10.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ένας χρόνος ακατάπαυστης προσπάθειας και δράσης.

Ο Σεπτέμβρης ως επετειακός μήνας για την Δημοτική Αρχή έφυγε, και η βασική αρχή και προεκλογική μας δέσμευση για ετήσια ενημέρωση των δημοτών μας σχετικά με τις δράσεις μας, γίνεται πράξη.

Φέτος που η πρωτοφανής υγειονομική κρίση με τις αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που επέφερε, επηρέασε την χώρα και κατ’ επέκταση τον Δήμο μας, αντιμετωπίσαμε κάθε πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με την πανδημία, ενώ παράλληλα οργανώναμε – προγραμματίζαμε τους στόχους μας για την επόμενη μέρα.

Όλη η ηγετική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας αγωνίστηκε ένα χρόνο τώρα ενωμένη, με εντατικούς ρυθμούς και πρόγραμμα και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι ορατά στον πολίτη και την κοινωνία γενικότερα.  1. Τεχνικά Έργα

* Αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού με νέου τύπου λάμπες LED.

* Επισκευή ΓΕΦ Κρανιδίου με δωρεά

* Βάσεις κερκίδων γηπέδων στο Ηλιόκαστρο και στο Πορτοχέλι

* Νέα μελέτη και κατασκευή ΣΜΑ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Τα θαυμαστά της Ερμιόνης (της Προϊστορικής Εποχής).

 Προϊστορικό Νεώριο στη Μαγγούλα;Στο βιβλίο μου "Η ΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΕΩΝ ΠΟΛΙΣ" είχα αποτυπώσει την Προϊστορική Ερμιόνη στη θέση Μαγγούλα Ερμιόνης (Εικόνα 1). Για τον επιμήκη δυτικό μόλο αρ. 3 είχα γράψει: "Ο ύφαλος πάνω στον οποίο εδράζεται ο δυτικός μόλος φέρει πολλές εγχάρακτες αυλακώσεις, παράλληλες μεταξύ τους και σχεδόν ισαπέχουσες. Αν δεν πρόκειται περί κάποιας, ιδιόμορφου τύπου, μεταγενέστερης διάβρωσης, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για παράλληλα σκαψίματα για να πακτωθούν δοκάρια για τη δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής εσχάρας."

Η θάλασσα στο σημείο αυτό είναι σχεδόν πάντα θολή, και καλύτερη εικόνα έχεις το βράδυ με το πυροφάνι.
Τώρα που έχουμε τους χάρτες της Google βλέπουμε με ακρίβεια τον δυτικό μόλο (Εικόνα 2). Έχει μήκος περίπου 145 μέτρα ("με το μάτι" στο βιβλίο μου τον υπολόγισα 120 μέτρα). Εξ αυτών τουλάχιστον τα 100 μέτρα  φέρουν εγχάρακτες αυλακώσεις παράλληλες και ισαπέχουσες. Φαίνονται καλύτερα στη μεγέθυνση ενός τμήματος του μόλου (Εικόνα 3). ('Οσοι αναγνώστες έχουν καλή οθόνη στον υπολογιστή τους και επισκεφτούν τους χάρτες της Google θα έχουν πολύ καθαρότερη εικόνα).
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται πράγματι για μια πετρώδη έξαρση του εδάφους τής οποίας η επιφάνεια έχει γίνει επίπεδη, και έχουν σκαφτεί παράλληλα αυλάκια μέσα στα οποία έχουν πακτωθεί μεγάλα δοκάρια (φαλάγγια). Πάνω σε αυτά έβγαζαν τα πλοία τους, βάζοντας άλειμμα στα δοκάρια - φαλάγγια για να γλιστράνε. 'Ο,τι κάνουν και οι ψαράδες μας χρόνια, αλλά με κινητά φαλάγγια.

ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Αγαπητοί συμπολίτες αισίως διανύσαμε μαζί σας ένα χρόνο αυτοδιοικητικής θητείας στη θέση της Κοινοτικής Αρχής για την οποία μας επιλέξατε να διαχειριστούμε.

Προσπαθώντας να είμαστε συνεπείς και αντάξιοι των ευθυνών μας εργαστήκαμε και καταφέραμε να επιλυθούν ουσιαστικά θέματα της καθημερινότητας. Σε αρκετά από αυτά καταφέραμε να τα διαχειριστούμε με επιτυχία. Σε αρκετά άλλα και ακόμα περισσότερα θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια, επιμονή και πολιτική βούληση, ώστε να συνεχίσουμε καθημερινώς να καλυτερεύουμε την εικόνα του τόπου μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Δεχθήκαμε από συμπολίτες μας και πολλούς επισκέπτες συγχαρητήρια για την προσπάθεια μας και την εικόνα της πόλης μας. Συγχαρητήρια όμως  που δεν οφείλονται μόνο στη δική μας προσπάθεια, αλλά και στη Δημοτική Αρχή και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Το αποτέλεσμα είναι αυτοδιοικητικό και συλλογικό. Σε κάθε μας ενέργεια, σκέψη και πρωτοβουλία πάντα χρειαζόμαστε τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων της περιοχής μας, των υπηρεσιών του Δήμου μας και την αποφασιστικότητα του Δημάρχου μας ώστε η καλή πρώτη περίοδος παράλληλα με τη σχετική ανοχή και συμμετοχή της κοινωνίας μας να συνεχιστεί.

Στην περίοδο που διανύσαμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας προβήκαμε σε αρκετές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Δημιουργήσαμε, οργανώσαμε και επιπλώσαμε την αίθουσα του Κοινοτικού μας Συμβουλίου με στόχο να ανταποκρίνεται και να αντικατοπτρίζει τη κυρίαρχη  θέση της πόλης μας, της ιστορίας της και της κοινωνίας μας στο γενικότερο γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ερμιονίδας.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

 


Κρανίδι 28/09/2020

Προς

Πρόεδρο και Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Κοινοποίηση 

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου

Θέμα : Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

 

Αγαπητέ Πρόεδρε

Επανέρχομαι σε ένα κρίσιμο θέμα, για να λειτουργήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ με δημοκρατικό τρόπο, απαιτείται να εξασφαλίσεις την παρουσία των εκπροσώπων της μειοψηφίας στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. Η παράταξή μας για να έχει συμμετοχή στις συνεδριάσεις αυτές πρέπει α διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες και σε μη εργάσιμες ώρες κάτι που ισχύει εδώ και είκοσι (20) χρόνια.  Επίσης είναι καιρός να σταματήσουμε τις συνεδριάσεις δια αλληλογραφίας , εξ αποστάσεως οι οποίες οδηγούν σε μια υποβαθμισμένη λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ , μια συνεδρίαση παρωδία που κανένας δεν ξέρει , τι, πότε, πως και γιατί ψηφίζει.

Στο Δήμο μας υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν από την μια πλευρά να εξασφαλίσουν την τήρηση των κανονισμών των υγειονομικών πρωτοκόλλων και από την άλλη να εγγυηθούν μια σωστή δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ. 

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ. Αίτημα ενημέρωσης για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς.

 

Τρίτη  29 Σεπτεμβρίου  2020ΠΡΟΣκ. Δαμιανό ΚουτούβαληΠρόεδρο του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας κ΄ Αλληλεγγύης του Δήμου ΕρμιονίδαςΚοινοποίηση:κ. Γεωργόπουλο ΙωάννηΔήμαρχο ΕρμιονίδαςΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης  για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Η Ερμιονίδα, τιμά τους ήρωές της !!!

 Κρανίδι 29/09/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του αθάνατου 1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμος μας, με ιστορικό αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα ιερά χώματα της Ερμιονίδας και στους ήρωες, που "πότισαν με το το αίμα τους" το ένδοξο δέντρο της λευτεριάς της Πατρίδας μας, έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στον συνολικό εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων.
Η σημαντική συνεισφορά της Ερμιονίδας στον Αγώνα, ο Παπαρσένης, οι Μητσαίοι, η Εθνοσυνέλευση και η ασύγκριτη κληρονομιά μας, όχι μόνο θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά λόγω και της "γειτονιάς μας" (Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπέτσες), καθώς και της στενής μας σχέσης με το Βαλτέτσι, ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Δεσμευόμαστε ότι αυτή η ιστορικής σημασίας πρόκληση, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, θα σηματοδοτήσει την ιστορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας στο βαθμό που της πρέπει και της αξίζει.
Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν της, θα "συναντήσει" το "σήμερα" γιατί η κληρονομιά του τόπου μας, είναι ο πολύτιμος οδηγός μας για το μέλλον.
Αυτή την κληρονομιά θα δώσουμε στα παιδιά μας για να τη συνεχίσουν, να την εμπλουτίσουν και να δημιουργήσουν τις ευοίωνες προοπτικές που χρειαζόμαστε για εμάς και τον τόπο μας.
Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,
Σας καλούμε να είστε εθελοντικά στο πλευρό μας και να συνδράμετε στο έργο της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο αλλά ιστορικής σημασίας έργο για την ανάδειξη και προβολή της κληρονομιάς μας και της προσφοράς μας στον αγώνα και στην λευτεριά μας.
Έχουμε την τιμή, να σας ανακοινώσουμε τα πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑ ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Κοινότητα μας ευχαριστεί την κ. Τραυλού  Μαρίτσα, κάτοικο παραθεριστικής κατοικίας στην Κοινότητας μας, για την προσφορά της με καλάθια απορριμμάτων που τοποθετήσαμε  περιμετρικά του ΜΠΙΣΤΙΟΥ

Μιας περιοχής που και η ίδια αρκετές φορές επιλέγει για τον περίπατο της.

Την ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που συνεχίζει να προσφέρει τις χορηγίες της και τις δωρεές της στην πόλη μας και την Κοινότητα μας.

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Μουσικό Σύλλογο ΕρμιόνηςΣας ενημερώνουμε ότι η προσεχής Εθελοντική Αιμοδοσία, από την Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους, στο οποίο όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος μας διατηρεί Τράπεζα Αίματος, 

θα γίνει στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ(πρώην Δημαρχείο) την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρες 9.30 έως 17.00 λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, χάρη στην οποία καλύπτονται ανάγκες αίματος πολλών συμπολιτών μας.

  • Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Είναι ανώδυνη και δεν διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά χωρίς να έχει καμία επίπτωση στην υγεία του αιμοδότη.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα πρόληψης όπως έχουν ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σας περιμένουμε όλους

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το ΔΣ