Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 


 Η εξέγερση του 21 στην Ερμιονίδα

Η φετινή κάρτα του Συνδέσμου μας, εμπνευσμένη από τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αποτυπώνει την εξέγερση στον Κάτω Ναχαγιέ (Ερμιονίδα). 

Σ’ αυτή απεικονίζονται ορισμένα από τα πρόσωπα του αγώνα, ο παραινετικός και εθνεγερτήριος λόγος του Διονυσίου Βούλγαρη και η Πέτρα της Νίκης και της Τύχης (Γκούρι Βιτόρεσε) φωτογραφημένη από τον Χρήστο Προσίλη. 

Ευχόμαστε η ανάκληση των αναμνήσεων εκείνων των ιστορικών γεγονότων να φωτίζει και να πυροδοτεί την ελπίδα και τη σκέψη μας για ένα καλύτερο αύριο!

Καλή χρονιά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού Συνδέσμου

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

1η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Κρανίδι, 04.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση και κατάθεση της πρότασης, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, για τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας και πολλών δημοτικών κτηρίων  συνάθροισης κοινού, με σκοπό να προκύψουν τα αιτούμενα έργα για την αντισεισμική ενίσχυση και θωράκιση των εν λόγω κατασκευών.

Η πρόταση αυτή είναι η πρώτη που κατατίθεται από μια σειρά προτάσεων χρηματοδότησης που από κοινού προετοιμάζουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε , υπό τον συντονισμό του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.

Γραφείο Δημάρχου


Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη επιβάρυνση στην Αργολίδα


Η εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά στη διασπορά του κορονοϊού, αποτέλεσε αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

Εκτιμήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενη επιβάρυνση στην Αργολίδα, καθώς στην περιοχή των Διδύμων διαπιστώθηκαν κρούσματα σε ντόπιους, σε εργάτες γης, καθώς και σε Ρομά.

Καταγράφηκε επίσης η αύξηση που εμφανίζεται και στην Αρκαδία, λόγω των κρουσμάτων σε στρατεύσιμους σε στρατόπεδο της Τρίπολης.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας, οφείλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα πρέπει να εμβολιαστούν -όταν φθάσει στη χώρα μας το εμβόλιο- δίνοντας έτσι το παράδειγμα για τους πολίτες.

“Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι να εμβολιαστούν, καθώς όπως διαφαίνεται το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

https://korinthostv.gr


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ε.Ι.Ο.: «Οι αθλητές εκτός από δικαιώματα έχουν και δυνατότητες που πρέπει να αναγνωρίζονται»


Για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία η σημερινή ημέρα δεν είναι σαν τις άλλες. Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία και για την μεγάλη ιστιοπλοϊκή οικογένεια έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι από το 2003 καλλιεργεί το άθλημα των ΑμεΑ το οποίο είναι ενταγμένο στην παγκόσμια ομοσπονδία κι έχει χαρίσει στη χώρα μας μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όλο και περισσότεροι αθλητές με αναπηρία αποφασίζουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα και υπάρχουν σωματεία σε όλη τη χώρα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.


Κρανίδι, 03.12.2020

Ανακοίνωση

Τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, καθιέρωσαν την 3η Δεκεμβρίου ως "Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία".

Γιορτάζεται σε όλο τον Πλανήτη με σκοπό την προώθηση και την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας, την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται η αύξηση του βαθμού ένταξης αυτών σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Στον Δήμο Ερμιονίδας, χάρη στην μεγάλη ευεργεσία της κυρίας Λίτας Λιβάνου, εγκαινιάσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, χάρη στο οποίο τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση και στην Αγορά εργασίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και εγώ προσωπικά, τιμούμε τις προσπάθειες των παιδιών αυτών και τον Οικογενειών τους που δίνουν τον δικό τους μεγάλο αγώνα.

Η σημερινή ημέρα, είναι μια μεγάλη ημέρα.

Κάθε άνθρωπος σε μια πολιτισμένη κοινωνία, πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα.

Τα Άτομα με Αναπηρία, έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ικανότητες και χρέος όλων μας είναι να τους διευκολύνουμε τον "δρόμο", που επιβάλλεται να είναι ευκολοδιάβατος ώστε η ζωή τους να "φωτίζεται" ανά πάσα ώρα και στιγμή με τα όνειρα τους, την πρόοδο τους και τα όνειρα τους.

Η συμπαράσταση μας στα Άτομα με Αναπηρία είναι δεδομένη. Τιμώντας τους ανθρώπους αυτούς, τιμάμε την αξία της ζωής.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

"Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας"

 Τζένη Ντεστάκου

Τραγωδία στα Δίδυμα – Κάηκαν αδέρφια μέσα στο σπίτι τους


Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άτομα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στα Δίδυμα Αργολίδας.

Πρόκειται για δύο αδέρφια 55 και 58 ετών.


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος: Τηρούμε τα μέτρα προστασίας και μένουμε ασφαλείς.


Κρανίδι, 02.12.2020
Ανακοίνωση
Αγαπητοί συνδημότες,
Ως είναι γνωστό, τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ έλαβαν δείγματα και από τα αποτελέσματα προέκυψαν νέα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα, σε κατοίκους της Κοινότητας Διδύμων.
Ευχή όλων μας είναι η ταχεία ανάρρωση των συμπολιτών μας.
Λαμβάνοντας υπόψη την πρότερη εμπειρία μας από τις εξελίξεις στον Δήμο μας, στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαστε εν μέσω της "μάχης" που καλούμαστε να δώσουμε με την πανδημία.
Απαιτείται συλλογική και ατομική ευθύνη έτσι όπως προβλέπεται από τα Επιστημονικά Πρωτόκολλα ώστε να βγούμε νικητές.
Με το ίδιο λοιπόν αίσθημα ευθύνης, που πρέπει να μας χαρακτηρίζει, συνεχίζουμε να τηρούμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.
Όσον αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας, θέλω να τονίσω ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών.
Αγαπητοί συνδημότες,
Η ενημέρωση για τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα, γίνεται αρμοδίως από τον ΕΟΔΥ, και όχι στον Δήμο ή την Δημοτική Αρχή.
Είμαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους Επιστήμονες, παρακολουθώ προσωπικά τις εξελίξεις και σε οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την αναλυτική και διεξοδική σας ενημέρωση για ένα μείζον θέμα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας.
Τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και προστατεύουμε το μείζον αγαθό της Δημόσιας Υγείας.
 
Ο Δήμαρχος
 
Γιάννης Γεωργόπουλος

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 


Ολοκλήρωση επισκευής Κοινοτικού Καταστήματος Ηλιοκάστρου και κατασκευή δρόμου με σταμπωτό δάπεδο.


Κρανίδι, 02.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε προηγούμενα Δελτία Τύπου ενημερώσαμε για την υπογραφή των συμβάσεων των  έργων Συντηρήσεων Επισκευών Κοινοτικών Κτιρίων και Αναπλάσεων στις Κοινότητες που έχουν έσοδα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στην Κοινότητα Ηλιοκάστρου με την ολοκλήρωση του έργου, παραδόθηκε ο δρόμος με σταμπωτό δάπεδο που εφάπτεται του Ιερού Ναού, ενώ το Κοινοτικό Κατάστημα  επισκευάστηκε και βάφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά.

Το Ηλιόκαστρο έχει και αυτό ένα καλοφροντισμένο Κοινοτικό Κατάστημα, ενώ με την επέκταση του σταμπωτού δαπέδου βελτιώνεται η συνολική εικόνα της Κοινότητας.

Αυτή την περίοδο αφού ολοκληρώθηκαν τα έργα από χρήματα ΑΠΕ στις Κοινότητες Θερμησίας και Ηλιοκάστρου, αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων στην Κοινότητα Διδύμων. 

Συνεχίζουμε....

Γραφείο Δημάρχου

Βασίλειος Γκάτσος: "Αέρα πατέρα"


Αλλά και περίεργη σιωπή.


Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αρχαιολογικής σκαπάνης είναι η αποκάλυψη των θεμελίων του ναού της Χθονίας, της Δήμητρας και της Κόρης, στον εξαιρετικής αισθητικής ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ο δωρικός ναός της Χθονίας είναι πολύ μεγάλος, μεγαλύτερος του ναού του Ποσειδώνα της Πλατείας του Μπιστιού, και μας κάνει να αναθεωρήσουμε την αρχαία εικόνα της Ερμιόνης επί το μεγαλοπρεπέστερον.
Περιμέναμε τη συνέχιση της ανασκαφής (είναι επιφανειακή, εύκολη και μικρού κόστους) στους πέριξ ελεύθερους χώρους, κυρίως στη δυτική πλατεία με τις δύο κολώνες. Όμως δεν γίνεται τίποτα, όπως δεν γίνεται και για την αποκατάσταση του ναού των Ταξιαρχών και την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Και ενώ το λιβάνι για το μελλοντικό μουσείο Ερμιόνης καίγεται άφθονο, πλήρης του τάφου σιωπή για τον ναό της Χθονίας που ήταν το κέντρο λατρείας των αρχαίων Ερμιονέων, της γύρω περιοχής, αλλά και του πανελλήνιου.
Παρακολουθώντας την σχετική παρουσίαση που έγινε πριν λίγα χρόνια στο Σουηδικό Ινστιτούτο, μέσω των τοπικών μας μπλογκ μετέφερα, δεν το κρύβω, κατενθουσιασμένος, τα περί του ναού της Χθονίας.
Ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ο Δήμαρχος και το ΔΣ του Δήμου μας, η Αντιπολίτευση, πρέπει να εξηγήσουν, γιατί αυτή η σιωπή.
Όχι να μα πουν ότι προωθούν το θέμα της αποκατάστασης του ναού των Ταξιαρχών μέσω ΕΣΠΑ κ.λ.π., γιατί αυτό είναι άλλο θέμα.
Μιλάμε για τις ανασκαφές έξω από τον ναό των Ταξιαρχών. Ο ναός της Χθονίας είναι τόσο σημαντικός (και για το τουριστικό μας προϊόν) που και στη Μικρά Ασία να ήταν, οι Τούρκοι θα τον είχαν αποκαλύψει για τουριστικούς λόγους. Αν ήταν στην Ιταλία θα τον είχαν και εν μέρει αναστυλώσει.
Και όταν λέμε να εξηγήσουν, εννοώ δύο πράγματα:
1. Να βγουν και να πουν ότι δεν υποστηρίζουμε τη συνέχιση των ανασκαφών για αυτούς και αυτούς τους λόγους.
2. Να βγουν και να πουν ότι έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα των ανασκαφών και αλλάζοντας θέση προωθούν σχέδιο συνέχισης των ανασκαφών.

Μη απάντηση, δηλαδή συνέχιση της σιωπής, θα δώσει αφορμή για σκέψεις πόρρω απέχουσες τόσο από την προσπάθεια ανάδυσης και ανάδειξης της ιστορίας του τόπου μας, όσο και ανάπτυξης του τουριστικού μας προϊόντος πάνω σε ισχυρές βάσεις πολιτισμού και παράδοσης.

Βασίλειος Γκάτσος


Τάσος Λάμπρου : ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ

Τετάρτη  02/12/2020

 

 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΛΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

 

Τώρα που η υγειονομική κρίση μας χτύπησε ξανά την πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας, απαιτείται να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε με επιτυχία αυτήν την μάχη. 

Απαιτείται να τηρούμε όλοι τους κανόνες που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο και εφαρμόζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή ένωση όσο και από την Ελληνική πολιτεία, γι’ αυτό όταν είμαστε σε «καραντίνα» σε εγκλεισμό ο στόχος είναι να γίνεται εφαρμογή από όλους , δεν χρειάζονται άσκοπες μετακινήσεις , προσωπικές και κοινωνικές επαφές. 

Ήταν σημαντικό ότι στο δήμο μας μετά τα τελευταία κρούσματα εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και αυτοί θα συνεχιστούν με βάση την πορεία της εμφάνισης του covid-19 στην περιοχή μας. 

Προσωπικά είχα επισημάνει τόσο Α’ φάση και ιδιαίτερα στην Β’ φάση της πανδημίας να είχαν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και να υπήρχε ένας ευκολότερος, οικονομικότερος τρόπος για ιδιαίτερο προσωπικό έλεγχο με την συμμετοχή του κράτους. Οι έλεγχοι και η ατομική ευθύνη είναι ο μηχανισμός για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Επιτροπή επετειακών εκδηλώσεων “Ερμιονίδα 2021”

 

Κρανίδι, 01.12.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Σχεδιασμού Επετειακών Εκδηλώσεων ‘Ερμιονίδα 2021’ ολοκλήρωσε την συγκέντρωση προτάσεων για δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση από την ανοιχτή πρόσκλησή της στις αρχές του Νοεμβρίου.

Έχουν κατατεθεί ήδη δεκατέσσερις συνολικά προτάσεις δράσεων, οι οποίες θα προωθηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια στην κεντρική επιτροπή ‘Ελλάδα 2021’.

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους και Φορείς, τα σχολεία και τους φίλους της Ερμιονίδας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!

Η Επιτροπή παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις που μπορούν να κατατίθενται στο e-mail: ep200ermionidas@gmail.com 

Γραφείο Δημάρχου


Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κοινότητα Διδύμων.


Κρανίδι, 30.11.2020

Ανακοίνωση

Η σωστή διαχείριση κάθε κρίσης επιτυγχάνεται, με ορθή και υπεύθυνη αντιμετώπιση από το σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση, βάσει της επίσημης ενημέρωσης, στην Κοινότητα Διδύμων ύστερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ προκύπτει αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Έχει ενημερωθεί από τους αρμόδιους, η Πολιτική Προστασία που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τα οποία οι κάτοικοι της κοινότητας θα πρέπει να συνεργαστούν άριστα.

Συστήνουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί. Επισημαίνουμε την αποφυγή των μετακινήσεων, την γενική χρήση μάσκας και την αυστηρή αποφυγή των συναθροίσεων.

Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη όπου και όποτε χρειαστεί.

Η υπεύθυνη στάση όλων μας θα κρίνει την εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Η Κοινότητα Ερμιόνης και πλήθος συμπολιτών και συνδημοτών μας με συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού πληροφορήθηκε από τα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου στην πόλη μας και την ανάδειξη της  Παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Η πολύχρονη, συνεχής και αδιάκοπη ενασχόληση του Ερμιονικού Συνδέσμου με την ιστορία της πόλης μας, την πολιτιστική μας ταυτότητα, τα ήθη και έθιμα και τις παραδόσεις, είχαν ως επιστέγαση την ίδρυση και λειτουργία στην μικρή μας πόλη α) του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, β) του Ιδρύματος Παπαβασιλείου με το Μουσείο Παιχνιδιών αλλά έκρυβαν και ένα σπουδαίο πόθο. Την ανάγκη της ανάδειξης και της ιστορικής σημασίας τόσων αρχαιολογικών και σημαντικών ευρημάτων της Ερμιόνης.

Αυτός ο πόθος μεταλαμπαδεύτηκε και μετενσαρκώθηκε σε ιδέα και όραμα από την συμπολίτισσα μας κυρία Μαριάννα Βαρδή-Βαρδινογιάννη, η οποία στα πρώτα βραβεία πολιτισμού το καλοκαίρι του 2018 που φέρουν το όνομά της ανακοίνωσε την επιθυμία της για ίδρυση αρχαιολογικού μουσείου στην Ερμιόνη.

Το Ναύπλιο γιόρτασε διαδικτυακά την 198η επέτειο της απελευθέρωσής του

Σε πείσμα των ιών, των μέτρων πρόληψης και των απαγορεύσεων, το Ναύπλιο γιορτάζει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης  που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους.Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε στις 27 Νοεμβρίου λόγω των μέτρων για την πανδημία στο βουλευτικό. 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

«Μήδεια» του Ευριπίδη απο τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας ( Video)Ζούμε μια ιδιαίτερη χρονιά, η αλήθεια! Το θέατρο πλήττεται σφοδρότατα, αλλά η πορεία του στους αιώνες είναι η απτή απόδειξη της αντοχής του. Θα τα καταφέρει να σταθεί όρθιο, είμαστε βέβαιοι!
Μας λείπει πολύ η σκηνή, μας λείπετε όλοι εσείς που πάντα μας στηρίζετε με ενθουσιασμό σε κάθε μας παράσταση, σε κάθε μας πρόκληση. Χωρίς εσάς δεν θα ανεβαίναμε σκαλοπάτια κάθε χρόνο!
Όσο ζεσταίνουμε τις μηχανές μας, όσο περιμένουμε να ξαναβρεθούμε από κοντά, θα σας κρατάμε συντροφιά διαδικτυακά, για να μειώνουμε, έστω κι έτσι, την απόσταση!
Καλοκαίρι 2019, 'Μήδεια' του Ευριπίδη σε μετάφραση Κ. Γεωργουσόπουλου. Ένα ορόσημο για το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, που τον έφερε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά, στο Ίδρυμα Κακογιάννη το Σεπτέμβριο του 2019.
Η βιντεοσκοπημένη παράσταση, από τη θερινή σκηνή στο 'σπίτι' μας, τον Πολυχώρο Αρτίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ.
Σύντομα να βρεθούμε στο θέατρο από κοντά!