Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης θα συμμετέχει στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δωρίου

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30/06 - 01/07 , θα βρίσκεται στο Δώριο Μεσσηνίας και θα συμμετέχει στο 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών υπό την Διοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου.
17 μέλη από το χορευτικό  θα εκπροσωπήσουν την ομάδα  & τον τόπο μας με χορούς από τις Κυκλάδες. 
Συγχαρητήρια στην Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης που γράφει την δική της ιστορία με σοβαρότητα  και συνέπεια. 

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σάββατο 23 Ιουνίου: Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στην ΕρμιόνηΜε σεβασμό στην Ερμιονίτικη παράδοση, το έθιμο του Κλήδονα αναβιώνει για ακόμη μια χρονιά στην Ερμιόνη και οι παρόντες θα έχουν τη χαρά να ζήσουν τη γοητεία αυτού του πανάρχαιου εθίμου .Στην αφίσα έργο  της κας Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου. 

Επίσημη παρουσίαση του 5ου επετειακού Φεστιβάλ Θεάτρου «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Στο Καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα έγινε και φέτος η επίσημη παρουσίαση του 5ου επετειακού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» - Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι 17 Ιουνίου με 7 Σεπτεμβρίου 2018
Οι φετινές συμμετοχές: Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσίασε όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλεπαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.
Tην παρουσίαση έκανε ο Καθηγητής κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΝΕΔΥΠΕΡ : ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2016

Πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του Δήμου Ερμιονίδας αποτελούν οι λανθασμένες κινήσεις  της δημοτικής αρχής  σχετικά με την  εκμίσθωση το καλοκαίρι του 2017, τμήματος αιγιαλού–παραλίας στην τοποθεσία Πετροθάλασσα Δ.Κ. Ερμιόνης,  για την τοποθέτηση ΤΡΟΧΗΛΑΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ και στην συνέχεια την ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, που συζητήθηκε στο ΔΣ του Δήμου μας την Παρασκευή 16-06-2018.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Σ.Α.
Κοτζιαδών 37, 185 37 Πειραιάς

Αγαπητά μέλη του Συνδέσμου μας,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» έγινε αποδέκτης της ευγενικής προσφοράς της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών και του Πρόεδρου της Κυρίου Γιάννη Σαχίνη, προς τους νέους της Ερμιόνης, μέλη του Συνδέσμου μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να λάβουν δυο υποτροφίες που αφορούν δυο προγράμματα του «ALBA Graduate Business School» - The American College of Greece, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019.
Η μια αφορά MBA in Shipping και η άλλη MSc in Shipping Management.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν κάθε λεπτομέρεια που αφορά στην προσφορά της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών στην ανακοίνωσή της που ακολουθεί και να επικοινωνήσουν απ’ ευθείας με τον Διευθυντή Ναυτιλιακών Προγραμμάτων του ALBA Κύριο Σπύρο Βουγιού, όπως ειδικότερα ορίζεται σ’ αυτήν.
Ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» επιθυμεί να εκφράσει και δημοσίως τις πιο θερμές του ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ιστορικής Υδραιικής Αδελφότητος και αγαπητό φίλο της Ερμιόνης και του Συνδέσμου μας, Γιάννη Σαχίνη, για την ευγενική του πρωτοβουλία να μεταφέρει ένα αποκλειστικό προνόμιο των νέων της Ύδρας και στους νέους της Ερμιόνης. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες ουσιαστικές προσφορές στους νέους μας είναι εξαιρετικά πολύτιμες στους δύσκολους καιρούς μας.

Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου,
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Σπετσιώτης 

Αδελφότης Υδραίων Αθηνών

Έτος Ιδρύσεως 1890

Προκήρυξη Υποτροφιών από την Αδελφότητα των Υδραίων Αθηνών
για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Shipping του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece

Η Αδελφότης των Υδραίων Αθηνών σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece προσφέρει δύο μερικές υποτροφίες της τάξεως του 50% για την κάλυψη των διδάκτρων αποκλειστικά για τους νέους της Ύδρας.
Οι υποτροφίες αφορούν τα δύο προγράμματα του ALBA, το MBA in Shipping και το MSc in Shipping Management, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019. (Το συνολικό κόστος για το MBA in Shipping είναι €19,750 ενώ για το MSc in Shipping Management €12,500).

Η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης συμμετέχει στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ G.D.Kiriak στο Πιτέστι της Ρουμανίας

Η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης συμμετέχει στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ G.D.Kiriak στο Πιτέστι της Ρουμανίας , μετά από πρόσκληση του Δήμου του Πιτέστι.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 
Συναυλιακός Χώρος Alexandru Davilla στο Πιτέστι

Κυριακή 24 Ιουνίου  και ώρα 11 το πρωί

Καθεδρικός Ναός   “Monastery Curtea de Arges” έξω από το Πιτέστι

Εκτάκτως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 θα δώσει μια Συναυλία στο Μουσείο “Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" στο Βουκουρέστι

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


Κρανίδι 20/06/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ Α : ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΕΥΑΕΡ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΜΩΝ

Πρόσφατα είχαμε σοβαρές βλάβες στο κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΕΡ στις δημοτικές κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου , οι βλάβες με ή χωρίς καθυστέρηση διορθώθηκαν όμως, σε κεντρικούς επαρχιακούς δρόμους (είσοδος Πορτοχελίου , Περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου) μέχρι σήμερα δεν έχουμε πλήρη αποκατάσταση το οδοστρώματος. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό , υπάρχει σοβαρός φόβος ατυχήματος κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.  
Ζητώ την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση του προβλήματος.
Καλώ την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του Δήμου και της ΔΕΥΑΕΡ για την πλήρη αποκατάσταση των δρόμων και την επίλυση του προβλήματος. Παρόμοια προβλήματα έχουν προκύψει και σε άλλα σημεία και μέσα στην πόλη της ΔΚ Κρανιδίου τα οποία και αυτά απαιτούν άμεση και πλήρη αποκατάσταση. Χρειάζεται λοιπόν να μεριμνήσετε για άμεση και ολοκληρωτική αποκατάσταση των δημοτικών και επαρχιακών δρόμων μετά από εργασίες επιδιόρθωσης βλαβών δικτύων ύδρευσης.

δείτε την ουρά σας


Έλλη Βασιλάκη

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Γιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης "Απ. Γκάτσος''

ΞΕΚΙΝΑΜΕ !!!

ΑΥΡΙΟ ,ΤΕΤΑΡΤΗ στις 19:00 στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας για την ωραιότερη γιορτή έναρξης , στην Ερμιόνη !
Σας περιμένουμε :) #ΚΕ2018


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


   Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» είναι το αποτέλεσμα μια αδήριτης ανάγκης έκφρασης των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας που επί πολλά έτη ασφυκτιούσε κάτω από την αδυναμία συντονισμού και οργάνωσης του συνολικά παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος στο Νομό μας.
Αυτή η προσπάθεια που φέτος ξεκινάει με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας είναι μάλλον κάτι που άργησε. Βλέπετε μολονότι αυτή η Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά σταθήκαμε αλληλέγγυοι εμπράκτως, στο σύνολο σχεδόν των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας συνδιοργανώνοντας με αυτούς εκατοντάδες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα την τελευταία εξαετία, ενδεχομένως ολιγωρήσαμε να αντιληφθούμε την αξία της ενοποίησης όλων αυτών των δραστηριοτήτων κάτω από την ίδια ομπρέλα.
Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» έρχονται να θεραπεύσουν

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ: Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Έκτο μέρος


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ  Έκτο μέρος
 Δημήτρης ΤουτουντζήςΗ Ναυμαχία της Ναυπάκτου
Με την ονομασία ναυμαχία της Ναυπάκτου παρέμεινε στην ιστορία η ναυμαχία που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571, αφενός μεν μεταξύ των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένοβας, των Ιπποτών της Μάλτας, του δουκάτου της Σαβοΐας, του δουκάτου του Ουρμπίνο, του μεγάλου δουκάτου της Τοσκάνης και του Πάπα υπό την ονομασία Lega Santa  (Ιερός Συνασπισμός), αφετέρου δε του ενιαίου στόλου της Τουρκίας και των κουρσάρων της Μπαρμπαριάς, στον χώρο μεταξύ Κεφαλλονιάς, Ιθάκης από τα δυτικά, τα νησιά Εχινάδες από τα βόρια και πολύ κοντά σ’ αυτές και από τις Πελοποννησιακές ακτές από τα ανατολικά. Η ονομασία της ναυμαχίας προήλθε όχι από την πόλη της Ναυπάκτου αλλά από το χώρο που προαναφέραμε, επειδή τότε ολόκληρος ο κόλπος αυτός λεγόταν από τους Βενετούς «κόλπος της Ναυπάκτου». Οι Δυτικοί ιστορικοί χρησιμοποιούν την ονομασία  Ναυμαχία του Λεπάντο από το μεσαιωνικό όνομα της Πόλης.

    Ο χριστιανικός στόλος, υπό τη διοίκηση του Δον Ιωάννη του Αυστριακού με υποδιοικητή τον Μαρκαντόνιο Κολόνα, διέθετε 206 γαλέρες και 6 γαλεάσσες, νέος βενετικός τύπος ιδιαίτερα

Παρουσίαση Βιβλίου της Δήμητρας Ιωαννίδη στα Δίδυμα