Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια – δράση: «Ας σταθούμε λίγο, ας νοιαστούμε για τον τόπο μας ». Τα αποτελέσματα

 

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ» και η 

« Ομάδα πολιτών  για την  ΕΡΜΙΟΝΗ μας» ολοκλήρωσαν την προσπάθεια – δράση: «Ας σταθούμε λίγο, ας νοιαστούμε για τον τόπο μας », η οποία  ξεκίνησε παράλληλα με την Έκθεση Φωτογραφίας στα σοκάκια της Ερμιόνης, διατηρήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή και ολοκληρώθηκε στη Γιορτή του Ροδιού.

Αναδείχτηκαν θέματα της καθημερινότητας του τόπου μας και δόθηκε η δυνατότητα έκφρασης  και συμμετοχής στους συμπολίτες μας.

 Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

 

Αποτελέσματα:

 

Την ενότητα με τα 7 προτεινόμενα θέματα ψήφισαν 517 άτομα και τα επέλεξαν ως εξής:

 

Πρώτο θέμα :« Λύση στην έλλειψη νερού». 

69,9%

 

Δεύτερο θέμα: «Ρύθμιση του κυκλοφοριακού».

56,9%

 

Τρίτο θέμα :  «Ανάπλαση και ορισμός δημοσίων χώρων πεζοδρόμηση, πράσινο».

45,2%:  

 

Τέταρτο θέμα : «Συντήρηση του παραδοσιακού πλακόστρωτου και η επέκταση του»

44,03%:

 

Πέμπτο θέμα : «Ανάδειξη αρχαιοτήτων».

40,9%

 

Έκτο θέμα  :«Ανάδειξη του οικισμού ως παραδοσιακού ως ορίζει το ΠΔ 19-10-1978 ΦΕΚ594/Δ/1978».

35,40%  

 

Έβδομο θέμα:  «Ανάπλαση πλατείας Ηρώων».

22,5%

«ΧΡΙΣΤΙΝΑ: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ», Θέατρο ΑRTίκι, Κρανίδι, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 Η θεατρική παράσταση «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα» 

επιστρέφει στην Ερμιονίδα με φιλοξενία του Θεατρικού ΟμίλουΕρμιονίδας

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 8.00 μ.μ.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΡΤΙΚΙ ΜΑΡΑΙΚΕ ΗΛΙΟΥ ΝΤΕ ΚΟΝΙΝΓΚ – ΚΡΑΝΙΔΙ 

 
Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου: Χριστίνα», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Εμμανουήλ Ροΐδη, σε διασκευή και δραματουργική επεξεργασία της Αιμιλίας Βάλβη και σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, παρουσιάζει για δεύτερη φορά ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο ΑΡΤίκι Μαραϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 8:00μμ. 
Η Πανελλήνια Πρώτη της παράστασης είχε φιλοξενηθεί στο Κρανίδι τον περασμένο Μάρτιο. 


Εισιτήριο: 10€. 

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο: 698 698 2224. 

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Βασίλης Γκάτσος: Περιμένοντας τον Ανάβαλο..... θα δει το νερό του μάλλον πρώτη η Κυνουρία.

 


Από "Αργολικές Ειδήσεις":

"Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, εντάσσεται το προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές του Ανάβαλου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Την πιο πάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, στην διάρκεια σύσκεψης με φορείς της Αρκαδίας που είχε στην Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Ξεκινά πλέον η υλοποίηση ενός έργου που αποτελούσε αίτημα χρόνων, το οποίο θα λύσει το αρδευτικό πρόβλημα για τους αγρότες της Βόρειας Κυνουρίας, καθώς θα αρδευτούν περίπου 60.000 στρέμματα σε έναν καθ’ όλα παραγωγικό δήμο.
"Και το γνωστό και επαναλαμβανόμενο:
"Στη τελική ευθεία μπαίνει το έργο της μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας, που έχει ενταχθεί από τις 2 Ιουλίου 2019 στη Δράση “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 68.350.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%."

Σημείωση 1: Βέβαια με πληθωρισμό μόνο για φέτος 10% φαντάζεστε που θα φτάσουν τα 68.350.000 ευρώ σε λίγα χρόνια. Το έργο είναι όρος ζωής για την Ερμιονίδα, δηλαδή όπως το γάλα στο μωρό, αλλά προσέξτε: Το κράτος θα πάρει το 24% ως ΦΠΑ.  Δηλαδή το έργο  είναι 55.121.000 + 13.229.000 ΦΠΑ. 


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

"...Η γλώσσα-ανθρωπος είναι η εξουσία..."από τον ιστορικό και φίλο
Dimitris Arvanitakis
για την απόρριψη της αίτησης του συνθέτη Χρήστου Λεοντή για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Αθηνών...

via f/b

Μανώλης Γιούργος


Έλλη Βασιλάκη«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ»

Ο Λουίτζι Πιραντέλλο, σε μεγάλη ηλικία, έλεγε: «Δεν χρησιμοποιώ πια θαυμαστικό στα κείμενά μου γιατί τίποτα πλέον δεν με εκπλήσσει». Όμως, δεν είναι αλήθεια: ποτέ δεν παύουμε να εκπληττόμαστε. Διάβασα και ξαναδιάβασα την αρνητική απαντητική επιστολή της «καλλιτεχνικής» διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών στο αίτημα του Χρήστου Λεοντή για την παραχώρηση του Ηρωδείου. Το θέμα δεν είναι μόνο η άρνηση (!), είναι πολύ περισσότερα. Είναι η δόμηση της επιστολής, είναι οι μικρές φρασούλες που την υφαίνουν, είναι το συντακτικό πίσω από το νόημα: αυτό ακριβώς που δίνει το όντως νόημα.

Αν ήμουν δάσκαλος στη Μεγάλη του Γένους Σχολή των Μανδαρίνων θα έπαιρνα αυτή την επιστολή για να κάνω υποδειγματικό μάθημα, για να μάθω στους επίδοξους (ηθικά, πνευματικά και συναισθηματικά ευνούχους) γραφειοκράτες πώς να οργανώσουν τον λόγο, δηλαδή τον κόσμο τους – αλλά, δυστυχώς, εντέλει: τον κόσμο μας.