Σάββατο 9 Απριλίου 2016

O Άρειος Πάγος αποφάνθηκε αυτόφωρο και σύλληψη για εγκλήματα κατά των ζώων

Αυστηρή εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας σε όσους διαπράττουν εγκλήματα κατά των ζώων απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απευθυνόμενη στους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας μας. Αναγνωρίζοντας και τονίζοντας πως «η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας» η κ. Κουτζαμάνη ζητά να αντιμετωπίζονται οι δράστες χωρίς καμία ανεκτικότητα, να εξετάζονται όλες οι καταγγελίες και να φροντίζουν για την εποπτεία ώστε να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση η παρούσα εγκύκλιος.
«Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων, σας γνωρίζουμε και παρακαλούμε για τα ακόλουθα:
Με το άρθρο 16 του Ν. 4039/12 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό»

SLP - Smart Living Program - ''Έξυπνος τρόπος Ζωής''

SOS - ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
SLP - Smart Living Program - ''Έξυπνος τρόπος Ζωής''

Παραμονή της Μεγάλης Εβδομάδας - ευκαιρία να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας, θα γίνει μια απογευματινή συνάντηση στη σχολή 7:00 με 9:00, με ''ιδιαίτερα'' θέματα:

Τι μπορεί να συμβολίζουν οι τρεις σταυροί του θείου δράματος, η ιερή τριάδα, ποιος είναι ο ''Νόμος του Τρία'', πως μας επηρεάζει, πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε καθημερινά και στα καλά μας αλλά κυριότερα στα ''κακά'' μας, στην επικοινωνία, στις σχέσεις μας, στη δουλειά, παντού.

Με ανοιχτή επιστολή στα ελληνικά και τα αγγλικά απαντάει στους Έλληνες καλλιτέχνες ο Γιαν Φαμπρ

Με ανοιχτή επιστολή στα ελληνικά και τα αγγλικά απαντάει στους Έλληνες καλλιτέχνες ο παραιτηθείς από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιαν Φαμπρ. Ο Βέλγος καλλιτέχνης δηλώνει «σοκαρισμένος» από τον χαρακτηρισμό persona non grata, ενώ αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Πολιτισμού.
«Οι λέξεις μπορούν να χτίσουν κόσμους, όπως κάθε καλλιτέχνης γνωρίζει. Η πένα έχει δύναμη: μπορεί να δομήσει και να δημιουργήσει — ή να συνθλίψει ολοκληρωτικά» αναφέρει στην αρχή της επιστολής του ο Γιαν Φαμπρ και συνεχίζει τονίζοντας ότι πληροφορήθηκε μέσω των social media για το κείμενο των Ελλήνων καλλιτεχνών.
Αφήνει, ακόμη, αιχμές προς το υπουργείο Πολιτισμού και πετάει το γάντι ρωτώντας γιατί δεν πήγαν οι καλλιτέχνες απευθείας στον ίδιο να συνομιλήσουν και να του αναπτύξουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους.
Το κείμενο του Γιαν Φαμπρ στην : efsyn

Ψυχάρης: Οι offshore, τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2006, η Κυπριακή εταιρεία BRIONTE LIMITED, αγοράζει από την οικογένεια Περατικού, έκταση 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Πρόκειται για το πιο προνομιούχο κομμάτι γης στην περιοχή. Συνορεύει με δάσος και θάλασσα και σε δημοσιεύματα της εποχής χαρακτηρίζεται ως η ελληνική Ριβιέρα. Παρότι στα επίσημα συμβόλαια αγοράς (με αριθμό 28590 και 28591) η BRIONTE είναι ο αγοραστής, στο οικόπεδο εμφανίζεται και επιβλέπει την ανέγερση πολυτελούς βίλας ο Σταύρος Ψυχάρης. Η τοπική κοινωνία μιλάει για τη βίλα Ψυχάρη και συζητά λεπτομέρειες για την πολυτέλειά της και το μυθώδες κόστος ανέγερσης.
Περισσότερα:koutipandoras 

Hydra's Trail Event 2016

Με τον αγώνα (κατάβασης) Downhill -τον μοναδικό στην Ελλάδα- στις 14:00 από την Ι. Μ. Προφήτη Ηλία και τερματισμό στο λιμάνι της Ύδρας αρχίζει το αγωνιστικό διήμερο Hydra's Trail Event 2016. 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ HYDRA'S TRAIL EVENT  2016 ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
09:00  Αναχώρηση από Πειραιά των αθλητών με Catamaran
09:00  Άνοιγμα γραμματείας
11:00 Αναχώρηση από Μετόχι των Αθλητών με σκάφος της διοργάνωσης

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Το Χειρόγραφο της Χάρις Αλεξίου για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

culturenow 
Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, η παράσταση της Χάρις Αλεξίου, "Χειρόγραφο", που έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη σε παραγωγή της εταιρίας Λυκόφως στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από την παράσταση, θα διατεθούν αποκλειστικά στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙ – «ΑΡΤΙΚΙ»ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΚΡΑΝΙΔΙ – «ΑΡΤΙΚΙ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, 10.30 – 14.30

Α μέρος
 Συντονιστής:  Σϊδερης  Δημήτρης, Πρόεδρος Θεατρικής Ομάδας Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε)

MOYΣΙΚΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ...Ο ΑΝΕΡΓΟΣ
Τραγουδάει η Πρωτοψάλτη μεγαλοφώνως : '' Μην πας μια μέρα στη δουλειά μην πας- να δούμε αν αγαπιόμαστε, μην πας- το σπίτι αυτό αν τ' ανεχόμαστε μην παααααααααααααααας!!!!!!!!'' , μου πήρε τ' αυτιά, κακό χρόνο νάχει, όχι ότι έβαλα να την ακούσω, στον Τοίχο μιας συμπαθούς φίλης έκανα κλικ, και μού πήρε τ' αυτιά. Ιδίως σήμερα που περίμενα να πάρω μια δουλίτσα αλλά, να, δεν μού την επεδαψίλευσε, φαίνεται, η ολική η εκλειψίτσα... Και, γυρίζοντας απ' το φούρνο με το καρβέλι της μέρας, φύσαγε κι αυτός ο δαιμονισμένος ο μαρτιάτικος αέρας, κλαδεύανε και κάτι δέντρα στο δρόμο γουλί, '' Πιο κει'' μού κάνει ο ένας κλαδευτής, κατεβαίνω απ' το πεζοδρόμιο, ''Πρόσεχε θα σε φάνε λάχανο'' μού φωνάζει ο άλλος κλαδευτής, πράγματι, παραλίγο θάπεφτε πάνω μου έν' αμάξι, έτσι όπως βολόδερνα στη συννεφιά με το καρβέλι αγκαλιά,και μια Ρετσίνα Κουρτάκη, άσε με, ρε Πρωτοψάλτη κι εσύ με τα χορτάτα σου τα υπαρξιακά, φέρτε μου της φτώχειας σκυλίσια λαικά, τη Ροδά θέλω, τη Ροδά....

ΟΤΑΝ ΝΥΧΤΩΝΕΙ
Kάθε που παίρνει να βραδυάζει πιο συχνά, που η κούραση της μέρας αρχίζει, με κανά -δυο δάχτυλα ήλεκτρον ρευστόν στο ποτήρι, να υποχωρεί, στο μισοφωτισμένο βουβό σπίτι, μάς κυριεύει η μελαγχολία τους.Θες οι μουσικές τους, θες οι στίχοι τους, πάντως τα λυπημένα παλιά τραγούδια επανέρχονται, εκμηδενίζοντας με δύναμη κάθε επιφύλαξη :''΄Οποια και νάσαι ό,τι και νάσαι δυο λόγια πες μου τρυφερά...''
Και τον πειρασμό του αλκοόλ να νικήσεις, κι άλλους χίλιους πειρασμούς, τα ελεγειακά μοτίβα τους δεν θα μπορέσεις εύκολα να διώξεις απ΄τα χείλη σου, τα μοτίβα των λαικών που άκουγες στα μακρυνά, παιδιάτικά σου χρόνια :
''Aντιλαλούνε τα βουνά, σαν κλαίω εγώ τα δειλινά...''    


ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

Οι λαθρομετανάστες ήρθαν για να μείνουν.Του Γιάννη Λακούτση
Μια χώρα- σουρωτήρι,  που οι ηγέτες της ακολουθούν, παρά ηγούνται,  δεν έχει μέλλον. Ένας λαός μετά από διαδρομή τριών χιλιάδων χρόνων, στο όνομα του γιαλαντζί  ανθρωπισμού,  χάνει την πατρίδα του. Αν αυτά ακούγονται βαρύγδουπα, δώστε βάση στα νούμερα που ακολουθούν.
Το 2009 σε συνέντευξη του στην εφημ. Athens News, ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ, Κοραντής, είχε δηλώσει ότι: «εκτιμώ,  πως στη χώρα μας  ζουν 1,8 εκ. μετανάστες εκ των οποίων εκ των υστέρων νομιμοποιημένοι είναι οι 600 χιλ.». Στις 30 Απριλίου 2012, ο τότε Υπουργός Δημ. Τάξης Μιχ.   Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στο Βημα fm, είχε πει: « Δεν είναι δυνατό μια χώρα  11  εκ. κατοίκων με 1 εκ. νόμιμους μετανάστες, τους οποίους απορρόφησε τα προηγούμενα 15 χρόνια, να φιλοξενεί και 1 εκ. μετανάστες οι οποίοι σκορπούν το θάνατο». Στις 22 Φεβρουαρίου 2013, σε ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ Έλενας Κουντουρά, για τον αριθμό των μεταναστών,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αθανασίου, της απαντά αναφέροντας ότι: «ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών φτάνει τους 537.237, ενώ των παράνομων τους 577.900, κατά την περίοδο 2008-2013». Στις 7 Ιουνίου 2013, ο τότε Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο Ελσίνκι σε εκδήλωση ανάφερε τα ακόλουθα: « Επί πλέον του 1,5 εκ. ανέργων μας, έχουμε μια

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2016

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Αθλητικός Σύλλογος Summit Runners Ερμιονίδας,
Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας,
Σύλλογος Βιτόριζα
Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ερμιόνης

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2016
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 18 – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
(τριήμερο του Αγ. Πνεύματος)
ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
περιλαμβάνουν τους εξής αγώνες:

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»: ΟΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣΔελτίο τύπου
Απαντώντας στο δελτίο τύπου της παράταξής μας ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής παρουσίασε τις θέσεις του για τις πρόσφατες μισθώσεις ακινήτων και μας κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουμε την αλήθεια.
Εμείς του απαντάμε ότι ασκούμε αυστηρή κριτική στις επιλογές του, ότι ανταποκρινόμαστε στο θεσμικό ρόλο μας, να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των δημοτών. Γιατί αν εμείς δεν είχαμε δημιουργήσει το συγκεκριμένο θέμα δε θα υπήρχε καμία ευαισθησία να ενημερώσετε τους πολίτες επό του συγκεκριμένου θέματος.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η κριτική δεν είναι διαστρέβλωση της αλήθειας, είναι το μέσο ελέγχου των πεπραγμένων σας, των επιλογών σας και των προτεραιοτήτων σας.
1)      Ήταν παρωδία η ενοικίαση του ΚΕΠ σε άλλο κτίριο επί της κάτω πλατείας Κρανιδίου με 50 ευρώ τα 50 τ.μ. δηλαδή με 1 ευρώ

Μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος ΚρανιδίουΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ναύπλιο, 5 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Τόσκας σε  Ανδριανό για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου: “Αναμένεται  το Πρακτικό αναγκαίου χώρου στέγασης της  Επιτροπής Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδος, προκειμένου αυτή να προβεί στις δικές τις περαιτέρω ενέργειες”.
Στην 3898/10-3-2016 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη διαδικασία μετεγκατάστασης του  Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Τόσκας.
Το κείμενο της απάντησης του αν. Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Την 9-3-2016 συνεδρίασε η Επιτροπή Στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών, ωστόσο μέχρι και την 20-3-2016 το σχετικό Πρακτικό αναγκαίου χώρου στέγασης δεν είχε περιέλθει στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδος, προκειμένου αυτή να προβεί στις δικές τις περαιτέρω ενέργειες.
Επισημαίνεται ότι με την παραλαβή του προαναφερόμενου

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Την Κυριακή 17 Απριλίου καθαρίζουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης.

H Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας καθαρισμών ακτών Let’s do it σας περιμένοι την Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 10 το πρωί στα Ευκάλυπτα Ερμιόνης να δημιουργήσουμε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να καθαρίσουμε τον υδροβιότοπο Ερμιόνης. Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος της περιοχής μας και μαζί με αυτούς της Κοιλάδος και της Θερμησίας συγκαταλέγονται στους πρώτους της Πελοποννήσου που φιλοξενούν μεταναστευτικά είδη πουλιών πολλά από τα οποία είναι ιδιαίτερα σπάνια και ανήκουν σε συνθήκη προστασίας και κάθε χρόνο βρίσκουν καταφύγιο και τροφή στα ήρεμα νερά τους.
Δυστυχώς ο υδροβιοτόπος δεν ανήκει σε κάποια συνθήκη προστασίας και η διαφυλαξή του ειναι στα χέρια μας.
Ο χώρος αυτός απαιτεί σεβασμό και προστασία, γι αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί στο έργο μας.

2η Έκθεση Χειροτεχνίας Ομάδας Χειροτεχνών/Δημιουργών Αργολίδας

  Η ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σας προσκαλεί στη 2η Έκθεση Χειροτεχνίας της, στην ισόγεια αίθουσα του Κωνσταντοπούλειου Μεγάρου (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) στο Άργος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ομάδα μας μετράει πια 1 χρόνο και έχει στο δυναμικό της, παλιά και καινούρια μέλη , χειροτέχνες και καλλιτέχνες, αποκλειστικά και μόνο κατοίκους του όμορφου νομού μας, που θα σας περιμένουν με δημιουργίες και πρωτότυπες κατασκευές με την προσωπική πινελιά του κάθε δημιουργού αποτυπωμένη στο έργο του. 


Οι εκθέτες μας :

Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών συγκέντρωση σήμερα στο Ναύπλιο

Η Κίνηση Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών, των Κατασχέσεων και των Διακοπών Νερού και Ρεύματος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του δικαστηρίου, σήμερα Τετάρτη στις 3μ.μ. στο Ναύπλιο.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Ι.Λ.Μ.Ε.Ερμιόνη 5-4-2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Ι.Λ.Μ.Ε.

Τη Δευτέρα 28-3-2016, εκτελέστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο χώρο του Μουσείου  με τίτλο:

« Γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου: Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στον ετήσιο εορτασμό μνήμης για την Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827. Φέτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχε η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου ολοκληρώνεται η διδασκαλία της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα οι μαθητές διδάσκονται και τοπική ιστορία. Το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπονείται κατ’ έτος από το Ι.Λ.Μ.Ε. συμπληρώνει βιωματικά τις γνώσεις των μαθητών. Επικεντρώνεται στη συμμετοχή των Ερμιονιτών στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία, στους οπλαρχηγούς αδελφούς Μήτσα και στη διεξαγωγή της εδώ Γ΄ Εθνοσυνέλευσης.


 Οι μαθητές κατ’ αρχήν στάθηκαν στον Κήπο των Ηρώων, μπροστά στις προτομές των αδελφών Μήτσα,  θυμήθηκαν την προσφορά τους στον αγώνα του ‘21 και τον ηρωικό  θάνατο του Γιάννη Μήτσα.
Στην ιστορική αίθουσα, όπου διεξήχθη η Γ΄ Εθνοσυνέλευση, κάτω από τις προσωπογραφίες των αγωνιστών, συζήτησαν για τις Εθνοσυνελεύσεις,  διάβασαν το κείμενο του Ν. Δραγούμη, « …Εν όσω διετρίβομεν εν Ερμιόνη, αι συνεδριάσεις συνεκροτούντο εντός προμήκους αιθούσης, όπου εκαθήμεθα συσσωρευμένοι αναμίξ διασταυρουμένους έχοντες τους πόδας …», φαντάστηκαν τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων και έμαθαν τις κυριότερες εδώ αποφάσεις (πρόταση του Κολοκοτρώνη για τον ορισμό του Καποδίστρια ως κυβερνήτη, καθιέρωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας).
Τέλος με ένα αυτοσχέδιο δρώμενο  έκαναν αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος, που αναφέρει ο Ι. Μάλλωσης στο βιβλίο του «Η εν Ερμιόνη Γ΄ Εθνοσυνέλευσις» σχετικά με την ψεύτικη διάδοση της δολοφονίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Το Ι.Λ.Μ.Ε. ευχαριστεί τη δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης κα. Ελένη Βλάσση που συνόδευσε τους μαθητές στο Μουσείο καθώς και την τέως Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. κα. Ήρα Φραγκούλη – Βελλέ, οι οποίες από κοινού πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Οικισμός Πόρτο Ύδρα: Το Μαϊάμι της Ελλάδας


Ο οικισμός Πόρτο Ύδρα, η Βενετία του Αργοσαρωνικού, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή/ακτή, που ξεκινά από τον Γαλατά και τελειώνει στο Πόρτο Χέλι, η οποία έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια θεαματική ανάπτυξη. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ερμιόνης Αργολίδος.
Ο οικισμός ξεκίνησε να χτίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και συνεχίζει να επεκτείνεται ακόμα και σήμερα.
Το όραμα ενός πραγματικά πολύ εμπνευσμένου ανθρώπου, του Νίκου Κωνσταντινίδη, μετέτρεψε έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερο φυσικό κάλος, σε επίγειο παράδεισο. Πράγματι, τα πανέμορφα πλωτά καναλια, μοναδικά στον ελλαδικό χώρο, διασχίζουν τον οικισμό σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων.
Σήμερα στόν οικισμό υπάρχουν 330 ιδιόκτητες βίλλες, όλες πνιγμένες στο πράσινο και τα πολύχρωμα λουλούδια. Η κάθε μια εχει την δική της «προσωπικότητα», συνθέτοντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο.

Ερμιονίδα: Πρόεδρος και μέλη των Επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας

enimerosipeloponnisou

Στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ερμιονίδας, υπήρξε έντονος ανταγωνισμός για την Θέση ευθύνης του Προέδρου της Τοπικής. Τελικώς, υπερίσχυσε ο Δικηγόρος κ. Χρήστος Καραΐσκος (τις θέσεις του οποίου γωρίσατε μέσα από δηλώσεις του και αρθρογραφία στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»). Ο κ. Χρήστος Προσίλης –τεχνικός πληροφορικής, συγκέντρωσε 18 ψήφος λιγότερες από τον νικητή, παρά την συμπαράσταση του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος και ενεγράφη ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.
 Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΗΜ ΤΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Πρόεδρος:  
Καραϊσκος Χρήστος, με 142 ψήφους

Μέλη Επιτροπής:
1. Μήτσας Αθανάσιος, με 89 ψήφους
2. Μανωλόπουλος Κωνσταντίνος, με 83 ψήφους
3. Τσεγκής Γεώργιος, με 68 ψήφους
4. Γαλανόπουλος Ελισσαίος, με 62 ψήφους.

5. Ελένης Αναστάσιος, με 57 ψήφους
6. Σαλογιάννης Γεώργιος, με 55 ψήφους
7. Παλυβού Παναγιώτα, με 21 ψήφους
8. Ρούσση Μαρία -Κωνσταντίνα, με 22 ψήφους
9. Χατζή Φανή, με 31 ψήφους

Τσόμσκι: Η Ελλάδα καταστρέφεται βάσει σχεδίου από ΔΝΤ και ΕΕ

briefingnews 

Πρότεινε το άρθρο ο Γιώργος Μπόλμπος

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.
Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα.
Χάντσον: Προσφυγή της Ελλάδα στο Διεθνές δικαστήριο  για το απεχθές χρέος.
Ο Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του

Αναστάσιμα ΑπολυτίκιαΛιώμα σε  γκρεμό.  Ήχος πλ. β
Γιάννης Λακούτσης
Ο παπά Στρατής μάγεψε το κοινό της Μυτιλήνης τραγουδώντας Παντελή Παντελιδη……..και αποθεώθηκε.

 lesvospost

Ένας κληρικός έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου δίσκου το Πάνου Γαληνού στη Μυτιλήνη.
Ο ιερέας Στρατής Γιουσμας έχει επιλέξει να εκφράζεται με νότες του πενταγράμμου και με τη βοήθεια του μουσικού του οργάνου του, που είναι το πιάνο.
Τα βίντεό του στο youtube κάνουν θραύση, ενώ από ότι φαίνεται όλο και πιο πολλοί τον αναζητούν για να τον ακούσουν.