Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος «Αχλαδίτσα»

 Ο σύλλογος «Αχλαδίτσα»  είναι ένας σύλλογος που απαρτίζεται από κατοίκους του οικισμού Ντάρδιζα.
 Ενός οικισμού με περίπου 250 κατοικίες.
 Εδώ και 17 χρόνια ο σύλλογος αυτός παλεύει ενάντια στις προθέσεις του Ομίλου Τσοκανή, να μετατρέψει μια τουριστική περιοχή σε χώρο φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Μέχρι τώρα με τις προσφυγές τους και τους δικαστικούς αγώνες τους, είχαν καταφέρει να το αποτρέψουν ενώ  εκκρεμούν ακόμα  αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
 Όλοι αυτοί οι δικαστικοί αγώνες έχουν γίνει με έξοδα τους συλλόγου.
 Ο πρώην  Νομάρχης κος Σωτηρόπουλος εξέδωσε άδεια λειτουργίας στον Όμιλο Τσοκανή, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του…
 Από εκεί ξεκινάει η δική μας εμπλοκή στο θέμα.
 Μόλις μάθαμε  για την άδεια, αποφασίσαμε  να κινηθούμε ενεργά και ήρθαμε σε επικοινωνία και με τα μέλη του συλλόγου «Αχλαδίτσα».
 Οι ενέργειες μέχρι τώρα είναι εκτός απο το να τους υποστηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, να παρέμβουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση  αφορά όλη την περιοχή και όχι μόνο την Ντάρδιζα.
 Συμμετείχαμε μαζί με άλλους συμπολίτες μας στην συλλογή υπογραφών για μια επιπλέον ένσταση πολιτών ενάντια στην απόφαση του Νομάρχη και προτείναμε να φέρουμε το θέμα σε  Δημοτικό Συμβούλιο.
 Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε υπογραφές κατά του έργου και  μέσω της ιστοσελίδας μας προσπαθούμε να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας.
 Ελπίζουμε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, θα παρθεί μια απόφαση που όχι μόνο θα υποστηρίζει τους αγώνες του Συλλόγου, αλλά και θα ταχθεί ενεργά  ενάντια στις επιχειρηματικές προθέσεις  του Ομίλου Τσοκανή που θα υποβιβάσουν και θα βλάψουν την περιοχή.

Φωτ: Δειλινό στη Ντάρδιζα

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ από Ηλιόκαστρο, Θερμησία και Φούρνους στον Όμιλο Τσοκανή

 Ομόφωνα στη Θερμησία,  στο Ηλιόκαστρο και στους Φούρνους, αποφάσισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις συνεδριάσεις που έγιναν σήμερα, κατά της δραστηριότητας του Ομίλου Τσοκανή στην περιοχή της Ντάρδιζας.
  Εκτός από το PORTO HYDRA και το   HYDRA BEACH, έστειλε και η Διαχείριση του οικισμού PORTO HYDRA VILLAGE  επιστολή διαμαρτυρίας, που διαβάστηκε στο Ηλιόκαστρο και στην Θερμησία.
 Στην συνεδρίαση στο Ηλιόκαστρο παρευρέθηκε και ο κος Τσοκανής.
 Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση  και  κατέθεσαν αρκετοί τις απόψεις τους.
Φάνηκε ότι η υπόθεση αυτή έχει φέρει σε αντίθεση ανθρώπους με διαφορετικά προσωπικά και τοπικά συμφέροντα.
  Οι οδηγοί στο Ηλιόκατρο υποστήριζαν ότι χρειάζονται νέες θέσεις εργασίας που θα προσφέρει μια τέτοια δραστηριότητα.
 Οι ψαράδες που είχαν έρθει από Ερμιόνη, μίλησαν για τις δικές τους θέσεις εργασίας που θα χαθούν...
 Οι της Αχλαδίτσας για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ένας οικισμός 250 οικιών..
 Ο κος Τσοκανής αμήχανα λίγο θα λέγαμε, προσπάθησε να υπερασπιστεί τις θέσεις του και αρκέστηκε όπου δεν είχε απαντήσεις στο «ότι αποφασίσουν οι νόμοι».
 Μαχητικοί πολίτες, ειλικρινείς και διεκδικητικοί.
 Με σεβασμό στον επιχειρηματία αλλά και στα πιστεύω τους.
 Σ΄ αυτή την παραλία μεγαλώσαμε και είναι η μοναδική που μας έμεινε, υποστήριξαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρότειναν στον κο Τσοκανή να αλλάξει την μορφή της δραστηριότητας στην Ντάρδιζα.
  Να δημιουργήσει μια τουριστική μονάδα, εκμεταλλευόμενος την ιστορική  και πανέμορφη αυτή τοποθεσία για να  προσφέρει αναβάθμιση στην περιοχή και περισσότερες θέσεις εργασίας.
 Ψήφισαν ομόφωνα όχι.   

Η επιστολή απο porto hydra και hydra beach
       ΑΔΡΑΝΗ ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΡΔΙΖΑΣ
 Δεν επιτρέπεται απο την μια να λεμε, και πολύ σωστά, πως η ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας ειναι η ναβαρχίδα του τουρισμού στην Αργολίδα και οχι μόνο, και απο την άλλη να συζητάται η εγκατάσταση - δραστηριότητα διακίνηση αδρανών υλικών στην περιοχή αυτή.
 Η δραστηριότιτα αυτή ειναι κατ’εξοχή αντιτουριστική.
 Εκτός της ρύπανσης του περιβάλλοντος και όλων των άλλων αρνητικών επιπτώσεων η εικόνα και μόνο της παρουσίας τους στο ποιό ευαίστητο κομάτι του τουρισμού και πολύ κοντά σε δύο απο τις

Το HYDRA BEACH και το PORTO HYDRA, αντιδρούν..

 Δυο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες το HYDRA BEACH  και το PORTO HYDRA με κοινή επιστολή παίρνουν θέση εναντίον της δραστηριότητας, φορτοεκφόρτωσης  αδρανών υλικών στην περιοχή.
 "Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι κάθετα αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί θα τις επηρέαζε
άμεσα με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις.." αναφέρουν.

 
Porto Hydra

Στη Θερμησία, στο Ηλιόκαστρο και στους Φούρνους σήμερα συζητιέται το θέμα Τσοκανή

  Στις 6.00μμ στη Θερμησία, στις 7.00μμ στο Ηλιόκαστρο και στις 8.00μμ στους Φούρνους, θα συζητηθεί στα Τοπικά Δημοτικά Συμβούλια, το θέμα του Όμίλου Τσοκανή.

Σκουπίδια και γειτονιά

Του Βασίλη Γκάτσου             Σκουπίδια και γειτονιά.

Για να προγραμματιστούν δράσεις ανά γειτονιά, πρέπει πρώτα να καταγραφεί το σχετικό ιστορικό για αυτό το θέμα, να γίνουν υπολογισμοί και φυσικά να ερωτηθεί και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα κατοίκων της γειτονιάς. Άλλωστε γειτονιά από γειτονιά διαφέρει.

Αν δεν γίνει αυτό είναι βέβαιο ότι η φράση «δράση ανά γειτονιά» φαντάζει πολύ σοσιαλιστική, (δηλαδή νοιάζονται και κινητοποιούνται όλοι σε εθελοντική βάση με μπροστάρισσες τις γειτόνισσες - νοικοκυρές κ.λ.π.) αλλά δυστυχώς στερείται περιεχομένου. Είναι δηλαδή μια εξαγγελία, μία ευχή.

Και ας πάρουμε μια γειτονιά της Ερμιόνης που τα έχει όλα: Τα Μαντράκια Ερμιόνης. Αρχίζουν από το σπίτι του Φολώκα, ανεβαίνουν μέχρι του Σκλαβούνου, περνούν από Παπαγεωργίου, Πεύκο Μαρμαρινού και κλείνουν στου Μαστρογιάννη. Είναι γύρο στα 150 νοικοκυριά, μονοκατοικίες και διαμερίσματα.

Κύρια χαρακτηριστικά:

1. Δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι στο εσωτερικό της γειτονιάς, ώστε βάζοντας κάδους να μην ενοχλούνται οι παρακείμενες οικίες.

2. Αρκετοί στενοί δρόμοι υποχρεώνουν τα σπίτια να βγάζουν τα σκουπίδια τους στους κεντρικούς δρόμους και στην παραλία των Μαντρακίων.

Οι αποφάσεις της 2ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης

   Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, όταν αναρτούνται στο διαδίκτυο, προσφέρουν  άμεση πληροφόρηση σε όποιον θέλει να ενημερωθεί για το τι  αποφασίζεται..
   Μπράβο σε όσους συνέβαλαν σ αυτή  την προσπάθεια. 
   Περιμένουμε να λειτουργήσει και να ενημερωθεί, η ιστοσελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης ( Πρώην Δήμου Ερμιόνης ).
  ΄Ολα τα έγγραφα των αποφάσεων της 2ης συνεδρίασης, στις 19 Ιανουαρίου 2011,  στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας             ΕΔΩ

Πρόσκληση για την προώθηση της εθελοντικής δράσης, απο το Δήμο Ερμιονίδας

Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης του κινήματος εθελοντισμού στα γεωγραφικά και διοικητικά όρια του νέου Δήμου Ερμιονίδας, προσκαλώ κάθε δημότη και δημότισσα ή κάτοικο του Δήμου μας σε μια συνάντηση και συζήτηση για την προώθηση της εθελοντικης δράσης στον Δήμο μας την Κυριακή 30/1/2011 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα τελετών του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου.

Στόχος μας είναι η προαγωγή και προώθηση δράσεων εθελοντισμού και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού σε θέματα περιβαλλόντος και έκτατων αναγκών, κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, νέας γενιάς, πολιτισμού και αθλητισμού. Επίσης ενεργοποίηση και συγκρότηση ομάδων εθελοντών και εθελοντριών, ώστε να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για επικουρική δραστηριοποίηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Καμιζής

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

H Ερμιόνη είπε ένα βροντερό ΟΧΙ, στον Όμιλο Τσοκανή

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε, όχι μόνο από την Ερμιόνη αλλά και από τη γύρω περιοχή, στην συνεδρίαση του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, σχετικά με το υπόμνημα του συλλόγου "Αχλαδίτσα" ενάντια στα σχέδια του Ομίλου Τσοκανή.

Ο Όμιλος εκπροσωπήθηκε από δυο κυρίες που προσπάθησαν να υπερασπισθούν τις θέσεις του, ανεπιτυχώς..

Τα επιχειρήματα τους καταρρίφθηκαν από τον κο Γκότση, δικηγόρο και εκπρόσωπο του συλλόγου.

Μαχητικά ο κόσμος με μπροστάρηδες τους ψαράδες, που υπερασπίσθηκαν την θάλασσά μας και τον μόχθο τους, απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψει την περιοχή.

Οι πολίτες με την συμμετοχή τους δυναμικά ζήτησαν μια ξεκάθαρη θέση.

Η απόφαση ομόφωνα από τους Δημοτικούς Συμβούλους , ήταν ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια του κου Τσοκανή που υποβαθμίζουν μια τουριστική περιοχή και βλάπτουν το οικοσύστημα.

Της φαιδράς πορτοκαλέας

Του Βασίλη Γκάτσου
Της φαιδράς πορτοκαλέας
Όταν ο κ. Μήτσου φρόντισε να πάει, δοκιμαστικά, τα δέματα του δεματοποιητή στη Λακωνία, δηλαδή φρόντισε να φύγουν τα σκουπίδια μας από την ευλογημένη γη μας (κατακουράστηκε να τα συνοδεύει και να υποστεί όλον αυτό τον μόχθο και ψυχικό φόρτο ακούγοντας και τα εξ αμάξης), μεταξύ των άλλων που του έσουραν οι οικολογούντες ήταν ότι ρυπαίνει τον Ταΰγετο. Και από την Λακωνία του είπαν να τα πάρει και να τα φέρει πίσω, γιατί η Λακωνία δεν είναι ο σκουπιδότοπος της Ερμιονίδας. Δηλαδή δικά σας είναι, φάτε τα! Πώς γλίτωσε τελικά και το οικολογικό ξύλο, ένας θεός το ξέρει.

Τώρα η πλειοψηφία λέει ότι διορθώνουμε τη σχετική σύμβαση, την στέλνουμε για έγκριση, και δουλεύουμε τον δεματοποιητή με τον εργολάβο, μέχρι Ιούνιο και μετά φυσικά μέχρι νεοτέρας, αφού δεν υπάρχει λύση, μέχρι που να βρεθεί. Άρα προτείνει αυτό που μέχρι τώρα έκανε με πολύ τάξη η νυν αντιπολίτευση και άκουγε τα εξ αμάξης. Άρα το πρόβλημα ήταν ότι .... ήταν ελλιπής η σύμβαση και εμείς την διορθώνουμε. Τσάμπα λοιπόν τόσα λόγια στον αέρα, λόγια βέβαια της καραβάνας. Απλά: ανάγκα και...... δήμαρχοι πείθονται.

Ο κ. Τζανής βρήκε τον οικονομικότερο τρόπο για να φύγουν επιτέλους μακριά τα σκουπίδια μας από την άγια γη της Ερμιονίδας. Γρήγορα και οικονομικά, με έναν πόνο, που λέμε. Με ένα ειδικό όχημα που έχει συμπιεστή απορριμμάτων απάνω του θα μεταφέρονται στη χωματερή της Φυλής (Λιοσίων). Έτσι γλιτώνει η Ερμιονίδα, γλιτώνει η Αργολίδα, γλιτώνει και η Λακωνία, και τα σκουπίδια τα πετάμε στους πρωτευουσιάνους, δηλαδή στους κατοίκους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα όχι μόνον σκουπιδιών αλλά, και αποκομιδής, και που είναι οι μόνοι που αποθηκεύουν, με όποιο τρόπο, τα

Τα γιατροσόφια

Τα γιατροσόφια μια πανάρχαια λαϊκή πρακτική
Του Γιάννη Λακούτση
 Πανάρχαια είναι η σχέση του ανθρώπου με τα φυτά, όπως αποδεικνύουν τα αρχαιοβοτανικά ευρήματα, που χρονολογούνται απο το 7000 π.χ, ιδίως στο Βορειο Ελλαδικό χώρο. Σπόροι δημητριακών, οσπρίων και φρούτων μας υποδεικνύουν τις διατροφικές συνήθειες των πρoiστορικών κατοίκων. Έχοντας όμως σήμερα γνωστές και τις φαρμακευτικές ιδιότητες πολλών απο αυτά, συμπαιρένουμε ότι χρησιμοποιήθηκαν και για αυτές τους τις ιδιότητες, Ιδιαίτερα η εκτεταμένη παρουσία του φυτού Μήκων ή ροιά, η γνωστή μας παπαρούνα. Η Μήκων η υπνοφόρα εμφανίζεται το 5000 π.χ και έχει συνδεθεί με την Κριτομινωική θρησκεία. Η συνεχής και στενή επαφή του προϊστορικού ανθρώπου με την φύση τον βοήθησε να ανακαλύψει τις φαρμακευτικές ιδιότητες, που τις χρησιμοποίησε για την επούλωση των τραυμάτων και συμπτωματικά για την ίαση ασθενειών, αφου πίστευε ότι αυτές προέρχονται απο τους θεούς.
 Ταυτόχρονα η αδυναμία της αιτιολογίας και της θεραπευτικής αντιμετώπισης των νοσημάτων διέσωσε για παρα πολλούς αιώνες τον ιερό τους χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται και η πίστη ότι η υγεία είναι δώρο θεών. Σε ένα ανέκδοτο Ιατροσόφιο του 18ου αιώνα διαβάζουμε: "Τα
 αρρωστήματα οπου έρχονται εις τους ανθρώπους δεν είναι όλα φυσικά αμη έρχονται και πολλά από τον θεόν δια παίδευσιν των αμαρτιών...και κάμποσοι πεθαίνουν..." Οι αντιλήψεις για το " δυναμισμό" που κρύβουν οι διάφορες ουσίες του ζωικού,του φυτικού, αλλά και του ορυκτού βασιλείου, όταν αυτές χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση της υγείας, δημιούργησαν την αρχαία Ελληνική Ιατρική

Τα Δίδυμα είπαν ναι, στον Όμιλο Τσοκανή

Στην χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Διδύμων , για το θέμα  λειτουργίας  σταθμού φορτοεκφόρτωσης στη Ντάρδιζα,  από τον Όμιλο Τσοκανή, ψήφισαν όλοι υπέρ του Ομίλου Τσοκανή.

Οι λόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι οικονομικοί πόροι από την Δραστηριότητα του λατομείου και πιθανές θέσεις εργασίας.

Το θέμα της φορτοεκφόρτωσης, ειπώθηκε ότι δεν τους αφορά..

Όμως αφορά άμεσα εμάς…

Σήμερα θα συζητηθεί το ίδιο θέμα στο τοπικό διαμέρισμα της Ερμιόνης στις 6.00μμ

Κίνδυνος ασθενειών απο τους λαθρομετανάστες της Νομικής..Απολυμάνετε..

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

"ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ" απόψε (23.00) ΝΕΤ

APOLOGY OF AN ECONOMICAL HITMAN
του Στέλιου Κούλογλου
με τους Κωνσταντίνο Βελέντζα, Ναταλία Λιονάκη
Υπόθεση:
 Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.

Υποδουλώνουν χώρες:Συνέντευξη του Κούλογλου για την σημερινή εκπομπή

"Πολιτική ανυπακοή"

Του Γιάννη Λακούτση
                HENRY DAVID THOREAU
Σαν σήμερα στις 26 Ιανουαρίου 1848, ο Αμερικανός συγγραφέας Χένρι Ντέιβιντ Θορό παρέδωσε στον εκδότη του τα χειρόγραφα τού δοκιμίου του 'Πολιτική Ανυπακοή"το οποίο εκδόθηκε τον επόμενο χρόνο και έμελλε να επηρεάσει βαθύτητα τη φιλοσοφία και θεωρία της μη βίαιης αντίστασης, καθώς και την πολιτική σκέψη φυσιογνιμιών,όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ και ο Μαχάτμα Γκάντι.
Η πολιτική της ανυπακοής
Κανείς στη Μασαχουσέτη των αρχών του 19ου αιώνα δεν θα πίστευε ότι ο ερημίτης της Κομητείας Κονκόρντ, ονόματι Χένρι Ντέιβιντ Θορό, θα γινόταν κάποτε επαναστάτης. Όπως και κανείς, πριν από τον Μαχάτμα Γκάντι, δεν έδωσε σημασία σε ένα μακροσκελές άρθρο με τον τίτλο «Αντίσταση στην πολιτική του κράτους» («Resistance to Civil Government») που δημοσιεύτηκε το 1849 στην εντελώς άγνωστη επιθεώρηση «Εsthetic Papers».

Ο Κορνήλιος Καστοριάδης αναζητά στα ομηρικά έπη τις ρίζες τής ελληνικής αντίληψης τού κόσμου.

Η εξαθλίωση τού ανθρώπου με την «ασθένεια τής βούλησης» στο χριστιανισμό.
Πηγή
Πολλά χωρία, τόσο στην Ιλιάδα όσο και στην Οδύσσεια, παρουσιάζουν ρητά τούς δισταγμούς των ηρώων. Τούς δείχνουν τη στιγμή τής μάχης να αντιπαραθέτουν μέσα τους αντιφατικά πράγματα, αυτό, που θα ονομάσει αργότερα ο Πλάτων «διάλογο ψυχής με τον εαυτό της». Ο Όμηρος χρησιμοποιεί π.χ. την έκφραση «δίχα θυμόν έχειν», προκειμένου να περιγράψει το πνεύμα τού ήρωα, που αμφιτα- λαντεύεται μεταξύ δυο αντιφατικών θέσεων (βλ. Οδ. π 73, που επαναλαβάνεται ελαφρώς παραλλαγμένο στην τ 524). Και η λήψη τής απόφασης συνδέεται άρρηκτα με μια ρητή ενδοσκόπηση, με τον έλεγχο των υπέρ και των κατά, των κινήτρων, που οδηγούν τον ήρωα στην πράξη ή στην αδράνεια. Όλα αυτά είναι απολύτως εμφανή σε όλη την έκταση των επών.
Παρά ταύτα παρεμβάλλεται εδώ μια συζήτηση -δευτερεύουσα σίγουρα- που δεν θα ήθελα όμως να αποφύγω. Υποστηρίχτηκε(1), και συνεχίζει να υποστηρίζεται(2), ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει πραγματική απόφαση στον ελληνικό κόσμο, τουλάχιστον στα ομηρικά έπη, αλλά και πέραν αυτών, μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, διότι η

Υποψήφιος για Οσκαρ ξένης ταινίας ο «Κυνόδοντας»

Η πρώτη φορά που ελληνική ταινία προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ήταν το 1963, με την "Ηλέκτρα" του Μιχάλη Κακογιάννη. Στην ίδια κατηγορία έχουν βρεθεί επίσης τα "Κόκκινα φανάρια" (1964)του Βασίλη Γεωργιάδη, όταν το βραβείο απέσπασε το "8 ½" του Φεντερίκο Φελίνι, "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" (1966), επίσης του Γεωργιάδη, και η "Ιφιγένεια" (1978) του Μιχάλη Κακογιάννη.Ο "Κυνόδοντας" αφορά σε μια ανορθόδοξη ελληνική οικογένεια όπου οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους φυλακισμένα μέσα στο σπίτι για να μην επηρεάζονται από τον έξω κόσμο. Τους εξηγούν ότι θα είναι έτοιμα να βγουν έξω όταν πέσει ο ένας κυνόδοντάς τους.

Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων

Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων:
Πόσο ακόμα η Πολιτεία μας θα κωφεύει;
Με αφορμή το νέο κύμα των αθρόων δολοφονιών τόσο των ήμερων (αδέσποτων σκυλιών και γατιών) όσο και των άγριων ζώων που σαρώνει τον τελευταίο μήνα και για πολλοστή φορά όλη τη χώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα τον ισχύοντα νόμο και να υπαχθεί η δολοφονία παντός είδους ζώου στην κατηγορία του κακουργήματος. Εν πάση δε περιπτώσει απαιτεί την κατακόρυφη αύξηση ποινών και προστίμων - ήτοι την αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και την αύξηση του χρηματικού προστίμου από 1.500 έως 10.000 ευρώ - καθώς και την χρήση του μέτρου της επικήρυξης των ασυνείδητων δολοφόνων κατά περίπτωση.
Η ΠΣΕΖΣ καταδικάζει τους εγκληματίες και εκφράζει την αγανάκτησή της για τ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Νέα Πρόεδρος ΔΕΥΑ, Αχλαδίτσα και Ντάρδιζα, μεταλλεία και αδρανή, έτσι όλα χαρμάνι.

Του Βασίλη Γκάτσου

Νέα Πρόεδρος ΔΕΥΑ, Αχλαδίτσα και Ντάρδιζα, Μεταλλεία και Αδρανή, έτσι όλα χαρμάνι.
Μαθαίνουμε ότι η κα Αλεβίζου προτάθηκε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ερμιονίδας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή και από την αντιπολίτευση. Η νέα πρόεδρος δεν έχει εκλεγεί με κάποιον συνδυασμό ούτε είναι υπάλληλος του δήμου. Απλά είναι δημότης με επαρκή προσόντα για αυτή τη θέση, κατά την κρίση του προτείνοντος και όσων ψήφισαν αυτή την πρόταση.

Είναι εύλογα ορισμένα ερωτήματα για μας που δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία:

1. Η θέση είναι έμμισθη ή άμισθη; Δηλαδή η πρόεδρος προσφέρει εθελοντική κοινωνική υπηρεσία η αμειβόμενη εργασία;

2. Υπήρξαν και άλλες υποψηφιότητες για αυτή την θέση; Δηλαδή ο Δήμαρχος με προκήρυξή του (δεν

Ο ζωγράφος Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει τα «όνειρά» του

Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος όπως και ο Ανάργυρος Πασχάλης είναι δυο καταξιωμένοι  ζωγράφοι μας , που εκτός ότι έχουν χρονικά παράλληλες εκθέσεις, έχουν οικογενειακές και οι δυο συνδέσεις με την Ερμιονίδα.
Ο Ανάργυρος με  την Ερμιόνη και ο Νίκος με τους Φούρνους αφού  η σύζυγος του Βούλα Μιχαλιτσιάνου μια  σπουδαία κεραμίστρια είναι από εκεί.
Μετά την έκθεσή του στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου το 2010,  Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Όνειρα» από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.13/1/2011-5/2/2011
Διάρκεια έκθεσης: 13 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου 2011 Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20
Ώρες λειτουργίας: Τρ. - Παρ. 11.00 -15.00 και 17.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 - 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.www.zoumboulakis.gr
Ο Νίκος Μιχαλιτσιάνος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1987-1991) με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή. Έργα του υπάρχουν στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων και του Μουσείου Βορρέ, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεση «Όνειρα» είναι η πέμπτη του ατομική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (1993, 1996, 1999, 2003). Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση του Ανάργυρου Πασχάλη θα είναι έως 5 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Αφιέρωμα εδώ

Ο "Όμιλος Τσοκανή" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, χθες

 Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας ,  στο θέμα που αφορούσε τον Όμιλο Τσοκανή, μετά από  το υπόμνημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος «ΑΧΛΑΔΙΤΣΑ»,  δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.

 Προτάθηκε να συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα, αφού έχουν τις αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια των Τοπικών Διαμερισμάτων που τους αφορά άμεσα το θέμα: (Ερμιόνης, Ηλιόκαστρου, Θερμησίας, Διδύμων και Φούρνων)
 Στις τοποθετήσεις του κου Καμιζή, του κου Σφυρή και όσων Δημοτικών Συμβούλων πήραν τον λόγο επί του θέματος, φάνηκε να είναι σαφής η αρνητική τους θέση στα σχέδια του Ομίλου Τσοκανή.
 Και στην Κοιλάδα είπε ο κος Φλωρής, είχε επιχειρηθεί το ίδιο χωρίς αποτέλεσμα.
 Ο κος Κούστας αναφέρθηκε  στην εγκληματική αμέλεια, ένα ιστορικό μνημείο όπως είναι τα μεταλλεία στη Δάρδιζα, να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
 Ο κος Καμιζής έθιξε το θέμα των ανεξέλεκτων εξορύξεων στα βουνά μας. Όχι άλλους κρατήρες είπε χαρακτηριστικά.
 Ο κος Παππάς ανέφερε ότι το 2006 είχε τοποθετηθεί αρνητικά σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος στην ίδια πρόταση του κου Τσοκανή και η απόφαση τότε ήταν να μην δοθεί άδεια απο την Νομαρχία.
 Τώρα το πρόβλημα επανέρχεται με μια νέα άδεια της τελευταίας στιγμής..( Στην Ελλάδα είμαστε..).
 Δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος όπως θα έπρεπε, του κου Τσοκανή, αν και είχε ειδοποιηθεί όπως ειπώθηκε.
 Στην πρώτη συνεδρίαση του Δήμου που παρακολουθήσαμε, έτσι σαν παρατήρηση, φάνηκε ότι ακόμα δεν έχει ξεπερασθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε, όχι τουλάχιστον από όλους.
 Ελπίζουμε να μην τους πάρει κι άλλο χρόνο.

Ομόφωνη επιλογή της κας Αλεβίζου

Στην πρόταση του  δημάρχου κου Καμιζή, να είναι  πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας (ΔΕΥΑΕΡ), η κα Αγγελική  Αλεβίζου, πρώην διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Κρανιδίου, συμφώνησαν όλοι ομόφωνα  και ο ος Σφυρής, χθες.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη..

Κάτω η Ελλάς των: ΨΗΦΩΝ, των ΜΙΣΘΩΝ, των ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΩΝ, των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Πρόταση του  κου Γιάννη Λακούτση
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1869-1910)
Αυτή είναι η τωρινή Ελλάς, Καταχρεωκοπημένη Πνευματικώς από την πρώτην ημέραν. Καταχρεωκοπημένη Πραγματικώς.
Με Κράτος γνήσιον, ληστρικότατον, Τσουλήν. Στρυφογυρίζουσα αδιεξόδως εις τα ίδια καμώματα και τα ίδια ψεύματα, των πρώτων ημερών της ελευθερίας της, τα οποία εβαρύνθησαν και οι πέτρες, αδυνατούσα να σταθή εις τα πόδια της, αδυνατούσα να δημιουργήση το παραμικρόν Εθνικόν, ναρκώνουσα και καταπνίγουσα την Τιτάνειον δύναμιν του Ελληνικού Ατόμου, καταδολοφονούσα και καταατιμάζουσα , καθ’ όλα τα σημεία του Ελληνισμού, επί ένα ήδη αιώνα, με τους Προξένους της, καταληστεύουσα αυτόν, δένουσα τα χέρια του και κρατούσα σφικτά αυτόν, εις τα πανταχόθεν ραπίσματα χάριν της, ενώ Αυτή στουπί εις το Βουλευτικόν της μεθύσι, κυλίεται εις το Παραδείσειον περιβόλι της, κατατρωγομένη από την εσωτάτην της λέπραν, την Αμάθειαν, την Ανηθικότητα και τον χυδαιότατον Εγωϊσμόν, θεόστραβη προ του Έργου το οποίον ανέλαβε να εκτελέση, αναίσθητος προ των κακών και

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τελικά πρόκειται για καταστροφή και λεηλασία δημοτικής περιουσίας;

Του Βασίλη Γκάτσου
Τελικά πρόκειται για καταστροφή και λεηλασία δημοτικής περιουσίας;

Στο μπλογκ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, που σήμερα είναι πλειοψηφία στο Δήμο Ερμιόνιδας αναρτήθηκαν φωτογραφίες του χώρου φύλαξης οχημάτων του πρώην Δήμου Κρανιδίου με την κοινή για όλες λεζάντα: «εικόνες καταστροφής λεηλασίας και περιφρόνησης της Δημοτικής Περιουσίας που μιλούν από μόνες τους».

Απορίες. Πολλές απορίες:

1. Αφού η νέα διοίκηση του Δήμου βρήκε αυτή την κατάσταση, γιατί δεν έβγαλε ένα δελτίο τύπου όπου θα μας έλεγε και τι θα πράξει νομικά;

2. Έχουμε καταστροφή και λεηλασία δημοτικής, άρα δημόσιας περιουσίας. Υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη;

HELLENISTAS

Πρόταση ανάρτησης Γιάννης Λακούτσης

Ένας atenistas σε δράση κατά την διάρκεια φύτευσης δέντρων και
φυτών σε παρτέρια του Εμπορικού Τριγώνου
ΦΩΤΟ:http://www.atenistas.gr/

TENISTAS Ή ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ... "HELLENISTAS";
Εξαπλώνονται οι Atenistas ανά την Ελλάδα και… αν και αλλάζουν όνομα δεν αλλάζουν… χαρακτήρα! Το μήνυμα ελήφθη από όλους τους νέους που ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργούν και διορθώνουν τα κακώς κείμενα στην πόλη τους.
Νέες, ανεξάρτητες ομάδες εθελοντών συντονίζονται, οργανώνονται και κανονίζουν πώς θα κινηθούν

Στο Ναύπλιο η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς του ΣΚΑΙ "1821"

Πηγή: isthmos  Το Ναύπλιο και την αίθουσα του βουλευτικού επέλεξαν οι συντελεστές της νέας σειράς του ΣΚΑΙ "1821" για την επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ.
Η σειρά με παρουσιαστή τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, ταξιδεύει σε ιστορικές τοποθεσίες της Ελλάδας, της Ευρώπης και των Βαλκανίων όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της επανάστασης: Πελοπόννησος, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Χίος, Μακεδονία, Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο και Κωνσταντινούπολη.
Περιγραφή εκπομπής
Το «1821» είναι μια σειρά οκτώ μοναδικών ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που διηγείται την ιστορία της επανάστασης του 1821 και της δημιουργίας του ελληνικού έθνους‐κράτους.
Τα ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή, τις ηρωικές μάχες, αλλά και τις εμφύλιες συγκρούσεις των Ελλήνων. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, κοιτάζουμε πίσω από τους μύθους, για να διηγηθούμε την αληθινή ιστορία του 1821.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Εικαστική παρέμβαση;

Θα μπορούσε να είναι μια εικαστική παρέμβαση στο λιμάνι της Ερμιόνης. Δεν είναι.
Μετά το κλάδεμα οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ , κρεμάνε γεμάτα με νερό μπουκάλια για να δώσουν με το βάρος τους κλήση  στα κλαδιά των δέντρων .