Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αντί για στεφάνια, η οικογένεια του Θανου Μικρούτσικου παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.


Ευχές από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης! #χοερ


Ευχές από τη #χοερ
•Το χθεσινό μας γλεντάκι τα είχε όλα!!! Νοστιμότατους μεζέδες, αμείωτο κέφι για χορό, όρεξη για να μεταδώσουμε τις δικές μας ευχές & ολόφωτα χαμόγελα που θα συνοδεύουν την χορευτική μας οικογένεια σίγουρα και το 2020!!!
•Η αιφνίδια είσοδος του Αϊ Βασίλη και τα γλυκά του δώρα έδωσαν γιορταστική πινελιά στο γλέντι που ήρθε να αποχαιρετήσει το 2019 με τον καλύτερο τρόπο!!!
•Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! ♥️♥️

Ο Δήμος Ερμιονίδας συγχαίρει θερμά την συμπατριώτισσά μας, πολυβραβευμένη Ακαδημαϊκό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ερμιονίδας συγχαίρει θερμά την συμπατριώτισσά μας, πολυβραβευμένη Ακαδημαϊκό, πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργό, κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, για την εκλογή της στην θέση της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, για το έτος 2020.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια για τον Δήμο Ερμιονίδας που η κυρία Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ένα γνήσιο τέκνο της Ερμιόνης, ανέλαβε μια ακόμη σημαντική θέση, ειδικότερα σε ένα Ίδρυμα που σκοπός του είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Kαλών Τεχνών.
Ευχόμαστε ολόψυχα μια επιτυχημένη και αποτελεσματική θητεία στα νέα της καθήκοντα.

Ιωάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

απουσία

                        ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – Συνομιλία απουσίας

Τη λέξη απουσία την άκουσα, για πρώτη φορά, στο σχολείο. Ο δάσκαλος έπαιρνε απουσίες, ο απουσιολόγος έπαιρνε απουσίες… Γιατί τις παίρνανε, που τις πηγαίνανε και τι τις κάνανε, ποτέ δεν κατάλαβα. Και επειδή, μικρός, ήμουν πολύ φιλάσθενος, παίρνανε συχνά και τις δικές μου απουσίες, χωρίς ωστόσο να νιώσω ποτέ ότι κάτι μου αφαιρούσαν, κάτι μου έλειπε. 

Το ίδιο γινότανε και με τον πυρετό μου. Κάθε φορά που αρρώσταινα, μου 'λεγε η μάνα μου:
"Έλα, να σου βάλω το θερμόμετρο, να σου πάρω το πυρετό". 
Και μου 'βαζε το θερμόμετρο στη μασχάλη, αλλά τον πυρετό δεν μου τον έπαιρνε, γιατί ο πυρετός έμενε εκεί και μ’ έψηνε, μέχρι που αποφάσιζε να φύγει από μόνος του και κά­ποιον άλλονε να βρει για να παιδέψει. 

Είχα, όπως καταλαβαίνετε, ένα πρόβλημα με τις λέξεις που δεν χρησιμοποιούνταν κυριολεκτικά, που άλλα έλεγαν και άλλα εννοούσαν. 
Δεν είχα ακόμη μάθει τη μεταφορική χρήση τους· δεν ήμουν ακόμη ποιητής.
Αυτό συνέβη λίγο αργότερα. 
Θέλω να πω, άρχισα να γίνομαι ποιητής, όταν, με τη βοήθεια του νονού μου, έμαθα ότι η απουσία είναι πουλί. 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

τα χριστούγεννα του κόσμου


Προσφυγόπουλο – Ιανουάριος 1917, Ariel Varges,
—   ΔΕΝ έχει εφέτο κουλούρα, παιδιά μου ! Και νάν το ξέρετε…
—   Το ξέρουμε…ψιθύριζαν τα δυο μεγαλύτερα παιδιά, θλιμμένα στο λόγο τούτο της μάνας.
Τα δυο μικρότερα όμως, τα δίδυμα αγοράκια, την κοίταζαν και κοιτάζονταν με απορία : Γιατί;
—    Για το κορέττο του πατέρα μας, τούς εξηγούσαν τα μεγαλύτερα,— ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων, η σιγαλή Μαρία, κι’ εν ‘άλλο αγόρι δέκα, το ζιζάνιο, ο Θόδωρος.
Τα μικρά κοίταζαν τότε τις μαύρες τους ποδιές, τα μαύρα ρούχα τής μάνας, τής νόνας, τής γριάς Αγγέλικας ακόμα τής δουλεύτρας, και θυμόνταν και μισοκαταλάβαιναν… Δεν είχε κουλούρα εφέτο!… Δεν έκανε να κόψουν κουλούρα τη νύχτα των Χριστουγέννων, μια πού ο πατέρας τους είχε πάει στον ουρανό… Το σπίτι είχε λύπη κι η κουλούρα ήταν χαρά. Έριχναν μάλιστα κι ένα σμπάρο, —το θυμόταν από πέρσι,— ο ίδιος ο πατέρας τους το έριξε, από το παραθύρι στην αυλή, εμέ το τουφέκι του κυνηγιού, μπουμ,— την ώρα πού θα την έκοβαν στο καταστόλιστο τραπέζι…

ξεχωριστές ευχές

'Ελλη Βασιλάκη

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


''Μια βραδιά με νέα μουσική '' στο ΑRTIKI Σύνθεση Χρήστος Δρούζας

Η ομάδα των μουσικών του Χρήστου αποτελείται από νέες και νέους που ζουν σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και προσπαθούν να συναντιούνται και να παίζουν μαζί όσο πιο συχνά μπορούν!

Προϊόν της κοινής πορείας του σολίστα Γιώργου Κοκκινάρη με τον συνθέτη Χρήστο Δρούζα αποτελεί το έργο "Μετά θάνατον ταυτότητα" το οποίο δόθηκε σαν παραγγελία από τον πρώτο στον δεύτερο.

*********************************************

‘Δανείστε μας τα αυτιά σας για 60 λεπτά και εμπιστευτείτε μας να σας πούμε δύο ιστορίες. Δύο ιστορίες πολύ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΛΑ ΓΙΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώσης μαζί με τους Κοινοτικούς Συμβούλους και παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου Δαμιανού Κουτούβαλη, υποδέχθηκε τα παιδιά του ΓΙΑΛΑ-ΓΙΑΛΑ.
Αφού τους είπε τα Χρόνια Πολλά, συζήτησαν για την οργάνωση του εθίμου την ημέρα των Θεοφανείων.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ (+BINTEO)
 
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις της  Κυριακής 22  Δεκεμβρίου 2019
Το πρωί  τα παιδιά των σχολείων  και οι φορείς της πόλης μας στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα στο βόρειο λιμάνι της Ερμιόνης και με την παρουσία τους  έδωσαν  το χρώμα που ταιριάζει στην εορταστική ατμόσφαιρα  των Χριστουγέννων.
Το απόγευμα παρουσία του Δημάρχου μας και πλήθος κόσμου έγινε το άνοιγμα του Χριστουγεννιάτικου φωτισμού της κεντρικής πλατείας,  με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τους ήχους από το Μουσικό Βυζαντινό εργαστήρι Θερμησίας.
Στη συνέχεια, λόγω των καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία των εθελοντών (πεύκου).
Γιαγιάδες, παππούδες, γονείς και παιδιά απόλαυσαν την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με κεράσματα γλυκίσματα και πολλά παιχνίδια.
Το βραβείο για την καλύτερη ζωγραφιά που θα είναι η Χριστουγεννιάτικη κάρτα του 2020  απονεμήθηκε στον μαθητή Στάθη Παντελή της Γ΄ τάξης
Έγιναν και τρείς τιμητικές διακρίσεις στους 1) Μουρίκη Άννα της Γ΄ τάξης 2) Κουρουριώτη Βασίλειο της Δ΄ τάξης και     3)  Μαμουτάι Μάριο της Δ΄ τάξης
Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή Χρονιά

Video http://www.ermion.gr/eortasmos-christougennon-stin-ermioni-binteo/

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής ΒίντGideon

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΘΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Σήμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, παραδόθηκαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα τα Χριστουγεννιάτικα καλάθια στα τρία Φιλόπτωχα Ταμεία της πόλης μας
Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


 

Σήμερα 23/12/2019 τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης έψαλαν τα Κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, συνοδευόμενα από τις Δασκάλες τους
Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ευχόμαστε καλές γιορτές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Ερμιόνης σας ενημερώνει ότι :
Όπως γνωρίζετε η λαϊκή αγορά Ερμιόνης λειτουργεί κάθε Πέμπτη. Σε περίπτωση που η ημέρα λειτουργίας συμπίπτει με αργία (επίσημη ή τοπική) η λειτουργία επιτρέπεται την προηγούμενη αυτής εργάσιμη ημέρα, σύμφωνα με το αρθρ. 1 του κανονισμού λειτουργίας λαϊκής αγοράς Ερμιόνης ο οποίος ενεκρίθη με την υπ’ αριθ. 306/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας. Αυτό εγένετο και κατά το παρελθόν.
 Έτσι ενημερώνουμε τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους εμπόρους, ότι η λαϊκή αγορά της Ερμιόνης θα λειτουργήσει την Τρίτη 24/12/2019.

Ο Πρόεδρος
Της Επιτροπής Λαϊκής Αγοράς
Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης

Ιωσήφ Μερτύρης

Ευχές από το ΙΛΜΕ


Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος: Ευχές Χριστουγέννων

Γιορτινή Χριστουγεννιάτικη Κυριακή


Μπορεί ο νοτιάς να άλλαξε λίγο το πρόγραμμα όμως τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι ζήσαμε μια γιορτινή Κυριακή.
Οι χριστουγεννιάτικες μουσικές πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί το λιμάνι.  
 Μαθητικές κοινότητες  και τοπικοί φορείς ανέλαβαν 
και στόλισαν ο καθένας από ένα δέντρο.


Το απόγευμα η φιλαρμονική του δήμου και το Βυζαντινό εργαστήρι  της Θερμησίας  μας παρουσίασαν κάλαντα από περιοχές της Ελλάδας οδηγώντας μας μελωδικά στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 


Ο πρόεδρος της Ερμιόνης κάλεσε τον Δήμαρχο που μέτρησε αντίστροφα και το δέντρο φωταγωγήθηκε όπως και η βραδιά  από βεγγαλικά.Στη συνέχεια περπατήσαμε μέχρι την πλατεία του πεύκου όπου μας περίμεναν ξυλοπόδαροι, κλόουν και κεράσματα.


Ήταν ένα όμορφο ξεφάντωμα όχι μόνο για τα παιδιά.
Καλά Χριστούγεννα!!


Πρ. Ε. Π. Ερμιόνης