Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Περίπατος στην ιστορική Ερμιόνη

ΔήμοςΕρμιονίδας  
 Ν.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                          
               « ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ»

         


Περίπατος στην ιστορική Ερμιόνη

       Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» προτίθεται κατά το τρέχον σχολικό έτος να οργανώσει  περιπάτους ξενάγησης για τους εκπαιδευτικούς της  Αβάθμιας και Ββάθμιας  εκπαίδευσης (ειδικά για όσους ασχολούνται με τα φιλολογικά μαθήματα, ιστορία, ευέλικτη ζώνη, αλλά και όσους το επιθυμούν) στα ιστορικά σημεία της Ερμιόνης.

         Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι οι δάσκαλοι και  καθηγητές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να κεντρίσουν την περιέργεια για την ενασχόληση των  μαθητών με την ιστορία του τόπου μας.
Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος  περίπατος   με ξεναγό μας  την κυρία Ήρα Φραγκούλη, πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης.                                        

       Το Μπίστι είναι ο ιδανικός χώρος για την πρώτη περιήγησή μας και το σημείο συνάντησης είναι το ξενοδοχείο «Ακτή»-Κ.Ταρούση , στο λιμάνι της Ερμιόνης,  αυτή την Κυριακή 4-12-11  στις 11.00 το πρωί.  (Η συνάντηση της 13ης-11-11 είχε ματαιωθεί λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών).

Εξέδιδαν και 20χρονη με διανοητική αναπηρία. Κλειδωμένες σε σπίτι στην περιοχή της Ερμιόνης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής 20χρονης αλλοδαπής και σωματεμπορίας στην Αργολίδα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Ερμιόνης Αργολίδας, δύο 24χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων και σωματεμπορία.
Ειδικότερα, την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου περιήλθε στις Ελληνικές Αρχές, έγγραφο των Βουλγαρικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο, 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μετέφερε από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας, με διανοητική αναπηρία, με σκοπό τη

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Ναύπλιο

Ο χώρος του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
 Κοινωνικό παντοπωλείο στο Ναύπλιο
Όπως σας έχουμε ενημερώσει ο σύλλογος ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ξεκίνησε τη λειτουργία ενός κοινωνικού παντοπωλείου.
Προσφέρουν δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Η προσπάθεια αυτών των ημερών (μέχρι 10 Δεκεμβρίου) είναι να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης και να μοιραστούν τις μέρες των γιορτών.
Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να προσφέρει κάτι για να συμβάλει στην προσπάθεια του συλλόγου Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Στη λίστα τροφίμων οι προτεραιότητες για αυτή την εποχή είναι τα εξής πράγματα: 
·       Λάδι
·       Είδη καθαρισμού Σαπούνια Σαμπουάν υλικά καθαριότητας σκόνες πλυντηρίου κ.λπ.
·       Χαρτιά υγείας  
Μπορεί κάποιος να δώσει ζυμαρικά όσπρια κονσέρβες χυμούς κ.λπ.
Ο χώρος του κοινωνικού παντοπωλείου είναι ανοικτός κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα από 5.00 - 8.00 και στεγάζεται στα γραφεία του συλλόγου η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αχ Παράσχου 4 στην Πρόνοια (κοντά στο Γ΄ Δημοτικό σχολείο Ναυπλίου). Στο χώρο αυτό μπορείτε να παραδώσετε τα πράγματα ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2752 0 27474 

Διάκριση μαθήτριας του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου

Αξιόλογη διάκριση για τη Βέργα Ειρήνη, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, που στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2011 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συνυποψηφίων της του Νομού Αργολίδας.
Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή βράβευσης της αριστούχου μαθήτριας, που σήμερα φοιτά στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου στη διεύθυνση http://1lyk-kranid.arg.sch.gr/ .
Παρακαλούμε ενημερώστε τους αναγνώστες σας γι’ αυτή την αξιέπαινη επιτυχία.
Ευχαριστώ
Γιάννης Δημαράκης
Δ/ντής Γενικού Λυκείου Κρανιδίου
 

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτές στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου

Ναύπλιο: Ανάπλαση της παλιάς πόλης με 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Μετά τα Χριστούγεννα ξεκινούν οι εργασίες για την ανάπλαση της παλιάς πόλης του Ναυπλίου από το πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το ύψος του πακέτου για την αναμόρφωση της πόλης ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ, και αφορά συγκεκριμένα στη περιοχή της παλιάς πόλης που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αμαλίας, Σοφρώνη, Μπουμπουλίνας μέχρι τον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου.
Το έργο δόθηκε με δημοπρασία, και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ναυπλίου Παναγιώτη Αναγνωσταρά «η συνολική χρηματοδότηση που έχει εξασφαλισθεί για αναπλάσεις στην πόλη του Ναυπλίου είναι της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις στην περιοχή μεταξύ πάρκου ΟΣΕ και σιδηράς μεραρχίας καθώς και η αναπαλαίωση και ανάδειξη του κτιρίου του τελωνείου που βρίσκεται στην παραλία Ναυπλίου».
 agelioforos

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Άνεργος

protagon
της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ
Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει εργασία. Η ανεργία είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνεργος.  Έτσι απλά; Ίσως όχι.
(σκέψεις για ιδία χρήση. μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον εαυτό του. κι ίσως κάποιος άλλος να αναγνωρίσει το διπλανό του. αυτό και μόνο θα είναι πολύτιμη βοήθεια)
Η ανεργία μοιάζει με καλπάζουσα ασθένεια. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Χτυπάει αθώα σαν μια συνηθισμένη ίωση που θα περάσει, όπως πάντα. Όμως σιγά σιγά βάλλει ζωτικές σου λειτουργίες και όργανα. Και με σταθερό ρυθμό αλλά ωστόσο ανεπαίσθητο  σε οδηγεί σε έναν κοινωνικό θάνατο κι έπειτα στον πνευματικό σου θάνατο και λίγο μετά στο φυσικό σου τέλος. Ένα τέλος που έρχεται σα να ήτανε σκοπός. Και η αριστοτελική έννοια του όρου, αποκαθίσταται. Ότι απομένει από εσένα δεν είναι παρά μια ισχνή ανάμνηση. Κι εσύ μόνος να τριγυρνάς σε μια πόλη που δεν γνωρίζεις πια, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν θυμάσαι πια, ένας ζωντανός νεκρός.
Ο άνεργος δεν είναι αυτός που δεν έχει εργασία ή χρήματα έτσι απλά. Ο άνεργος είναι αυτός που δεν έχει ρόλο στο κοινωνικό σύνολο. Κι αν ανήκει σε αυτούς που είχαν πιστέψει το λόγο του Καζαντζάκη  «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω»  τότε ο άνεργος βρίσκεται πρώιμα αντιμέτωπος με την αποκάλυψη πως τελικά η γη γυρίζει δίχως τη βοήθεια του.
Ο άνεργος είναι αυτός που φίλοι και γνωστοί αρχίζουν μέρα με τη μέρα να τον αποφεύγουν. Οι απλοί γνωστοί γιατί δεν τον έχουν πια ανάγκη. Οι εργαζόμενοι φίλοι αρχικά τον αποφεύγουν από το φόβο πως μπορεί ίσως να ζητήσει βοήθεια που δεν μπορούν να του προσφέρουν. Κι αργότερα τον αποφεύγουν γιατί νιώθουν πως δεν έχουν να πουν πια τίποτα μαζί του. Και οι επίσης άνεργοι φίλοι τον αποφεύγουν όπως τους αποφεύγει και αυτός, για να μην βλέπει ο ένας την εικόνα του εαυτού του

Συγχωνεύονται τα πέντε μεγάλα επικουρικά ταμεία σε ένα ταμείο-γίγαντα

Τα πέντε μεγαλύτερα επικουρικά ταμεία πρόκειται να συγχωνευθούν από την 1η/1/2012 (των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων), ενώ οι συντάξεις που θα χορηγηθούν θα μειωθούν μεσοσταθμικά κατά 15%, με τις περικοπές να φθάνουν όμως έως και το 50% σε ορισμένα από αυτά.
Πρόκειται για τις νέες παρεμβάσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και θα αφορούν όχι μόνο τους νέους αλλά και τους ήδη συνταξιούχους.
Οι αναλογιστικές μελέτες που δόθηκαν χθες δείχνουν ότι τα επικουρικά ταμεία βουλιάζουν στα ελλείμματα. Παράλληλα, παρά τη μαύρη τρύπα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που προκάλεσε εφέτος στο ασφαλιστικό σύστημα η ύφεση (ανεργία, μείωση αποδοχών και εισφορών κ.ά.), ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης παρουσιάζοντας τις αναλογιστικές μελέτες τόνισε ότι για τις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξουν νέες παρεμβάσεις

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ανανέωση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την φόρτωση αδρανών υλικών στην Δάρδιζα.

Ανανέωση της υπ’ αριθμ. 2830/10-8-2006 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) για το έργο: «Εγκατάσταση φόρτωσης αδρανών υλικών στην θέση “Δάρδιζα” του Δ.Δ. Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδος (πρώην Δήμου Ερμιόνης) του Νομού Αργολίδος»

Αφιέρωμα στους Μάνους που αγαπήσαμε


Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΕ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ  Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥN ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ  ΜΑΝΟΥΣ  ΠΟΥ  ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ. ΚΥΡΙΑΚΗ  4/12/2011  ΑΙΘΟΥΣΑ  «ΤΡΙΑΝΟΝ»  ΝΑΥΠΛΙΟ ΩΡΑ 20:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τάμα σε ξωκλήσι μακρινό

Ναυταθλητικός Ομιλος Κοιλάδας. Δελτίο τύπου

Ο Ναυταθλητικός Ομιλος Κοιλάδας έδωσε αγωνιστικό παρών στον όρμο της Ερμιόνης στο 3ο Κύπελλο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νοτιοδυτικής Ελλάδας OPTIMIST στις
26 & 27 Νοεμβρίου 2011.
Οι αθλητές μας, όπως και το σύνολο των αθλητών της διοργάνωσης, έδειξαν βελτιωμένο επίπεδο αποδεικνύοντας έτσι τη σημασία των συχνών αγωνιστικών διοργανώσεων.
Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κοιλάδας (ΝΑ.Ο.Κ.), ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης (Ν.Ο.ΕΡ.) και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Νέας Επιδαύρου (Ν.Ο.Ν.Ε.) προάγουν το ναυταθλητισμό στην Αργολίδα. Στόχος μας είναι ή βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου και η ανάπτυξη της ιστιοπλοϊας.
Συγχαίρουμε το Ν.Ο.ΕΡ. και ευχόμαστε να συνεχίσει με επιτυχημένες διοργανώσεις.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους, τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους.
Καλές θάλασσες με καλά πανιά.
Το ΔΣ του ΝΑ.Ο.Κ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας. Τα θέματα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΔΗΜΟΥ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  του Ν. 3852/10  στις 30/11/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα παρακάτω θέματα :

 

 ΘΕΜΑ 1:  Ψήφιση επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας ,περιόδου

                    2011 – 2014  (Α΄ Φάση)  – Στρατηγικός Σχεδιασμός

 ΘΕΜΑ  2:  Αποδοχή μελέτης : «Κατασκευή οστεοφυλακίου Δήμου Ερμιονίδας»

 ΘΕΜΑ  3:  Αποδοχή μελέτης : «Eπισκευή – συντήρηση Δημοτικών κτιρίων»

 ΘΕΜΑ  4:  Αναμόρφωση προϋπολογισμού

 ΘΕΜΑ  5:  Αποδοχή μελέτης για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Διδύμων

 ΘΕΜΑ  6: Έγκριση της απόφασης με α.α  23/11 της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας

 ΘΕΜΑ  7:  Έγκριση σύμβασης εκτέλεσης Διετούς Προγράμματος δράσης

                     Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου

                     Ερμιονίδας  και ορισμός επιτροπής Παρακολούθησης

 ΘΕΜΑ  8:   Σχετικά με αίτηση της εταιρείας «ΑΚΤΗ ΠΛΕΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΑΙ

                          ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε»

 ΘΕΜΑ  9:   Σχετικά με αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας

 ΘΕΜΑ  10: Σχετικά με αίτημα του κ. Αθανάσιου Μπούκα

 ΘΕΜΑ  11: Σχετικά με θέμα για την διαχείριση των απορριμμάτων (απόφαση Τ.Κ.

                      Διδύμων – αίτημα Δημοτικών Συμβούλων)

 ΘΕΜΑ  12: Έγκριση καταβολής αποζημίωσης του Προέδρου ,Αντιπροέδρου και

                      των μελών Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας ,Αλληλεγγύης ,

                      Παιδείας και Πολιτισμού.

 ΘΕΜΑ  13: Σχετικά με αναμόρφωση προϋπολογισμού  του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής

                      Πρόνοιας  Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας

 ΘΕΜΑ  14: Ψήφιση δικηγορικών αμοιβών σύμφωνα με το άρθρο 281  Κ.Δ.Κ. και

                      άρθρο 72 του Ν.3852/10

 

Βραβείο στους λιμενικούς που έσωσαν ηλικιωμένο

Βραβεύτηκαν οι δύο λιμενικοί που το καλοκαίρι έσωσαν στο λιμάνι του Ναυπλίου, έναν ηλικιωμένο άντρα που κινδύνευε.
Ο σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» αναγνωρίζοντας το θάρρος των δύο λιμενικών τους τίμησε. Πρόκειται για τν επικελευστή Λ.Σ. Ευγενία - Χριστίνα Μουταβελή και τον κελευστή Λ.Σ. Αναστάσιο Σχοινά.
Οι προαναφερόμενοι την 07/08/2011 στο λιμάνι Ναυπλίου αντελήφθησαν ηλικιωμένο άνδρα στη θάλασσα, ενώ το κεφάλι του βρισκόταν ημιβυθισμένο στο νερό. Άμεσα ο κελευστής έπεσε στη θάλασσα ενώ η επικελευστής ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και ανέπτυξε επί του κρηπιδώματος τα μέσα διάσωσης της υπηρεσίας, προκειμένου να συνδράμει το έργο του συναδέλφου της.
Ο κελευστής κατάφερε να γυρίσει τον ηλικιωμένο άνδρα έτσι ώστε να αποβάλλει το νερό που είχε πιεί, ενώ ταυτόχρονα τον μετέφερε προς το κρηπίδωμα του λιμένα προκειμένου με την συνδρομή της συναδέλφου του να τον διασώσουν.
πηγή 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γκόλφ, αφαλάτωση, περιβάλλον, κοινωνία, επένδυση, κόμματα, οικολόγοι. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Του Βασίλη Γκάτσου
Στέλνω προς ανάρτηση δύο παλιά άρθρα μου για τις αφαλατώσεις μια και προέκυψε πρόβλημα και άρχισαν πάλι οι κομματικές και άλλες εκμεταλλεύσεις του θέματος.

Η γνώμη μου:
Το γκολφ ως συγκρότημα είναι μια μεγάλη επένδυση για την οποία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος ο δήμος, θετικά ή αρνητικά. Δηλαδή αποφασίζει αν την θέλει ή όχι. Μέσω των εκλογών είναι εξουσιοδοτημένος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, αν και συνήθως είναι γνωμοδοτικές. Το τι λέει το 2.5%, ή ο κάθε ιδιώτης και σύλλογος το διαβάζουμε, το ασπαζόμαστε ή όχι, αλλά στη δημοκρατία παίρνουμε αποφάσεις όλοι μέσω των θεσμών μας και στην προκειμένη περίπτωση του δημοτικού συμβουλίου.
Τη γνώμη μου την έχω εκφράσει πολλές φορές: Η πορεία έδειξε ότι παρατώντας τη γη και τη θάλασσά μας, τα αγροτικά προϊόντα, την μεταποίησή τους και την εμπορία τους, την βιοτεχνία και την βιομηχανία, φυσικά και θα ζήσουμε μαζεύοντας τα μπαλάκια του γκολφ και ποτίζοντας το γκαζόν (τα δανεικά τελειώσανε) και στρώνοντας σεντόνια στα ξενοδοχεία, γιατί μόνο αυτή η απασχόληση μας απόμεινε. Η δουλειά δεν είν’ ντροπή. Αλλά και από την άλλη αν ακολουθήσουμε τα οικολογικά άκρα που θέλουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον (μέχρι να γίνουν κυβέρνηση .. και βλέπουμε μάλλον μία

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την «τουριστική αξιοποίηση περιοχής Δέλπριζα» στο Δήμο Ερμιονίδας.

Δελτίο τύπου
της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  Πηγή

Θέμα: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΕΠ), έργο που αφορά την τροποποιημένη πρόταση για την «τουριστική αξιοποίηση περιοχής Δέλπριζα» στο Δήμο Ερμιονίδας, με φορέα υλοποίησης του έργου την «MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED» (ο σχετικός φάκελος ΜΠΕ έχει διαβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με το αρ. πρ. οικ. 130584/2285/29.08.2011 έγγραφο ΥΠΕΚΑ)

 Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ που είναι ναι σε εξέλιξη από κοινού με το κεφάλαιο και την ΕΕ, επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε βάρος των ψαράδων, των αγροτών, των εργαζομένων των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στην αλιεία, στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στον τουρισμό, καθώς και στη δημόσια υγεία και στο ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον στον Αργολικό Κόλπο.

Η επιδρομή μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αγοροπωλησία γης και στις μεγάλες τουριστικές μονάδες και στο νομό Αργολίδας, στη κυριολεξία λεηλατούν και καταστρέφουν δημόσιες εκτάσεις, δημιουργώντας συνθήκες κόλασης για το λαό της περιοχής και αστρονομικά κέρδη για μονοπώλια ακόμη και σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης. Στο Κρανίδι δραστηριοποιούνται 178 Offshore εταιρείες.

Είναι χαρακτηριστική η πείρα που έχουμε από τη κατασκευή μεγάλων τουριστικών μονάδων - όπως

“MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED” Ερωτήματα για την δημοτική αρχή.

 Πολύ σοβαρό το θέμα και τα ερωτήματα απο τους   ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ

Απο τον Απρίλιο γνώριζε η δημοτική αρχή το κυβερνητικό έγγραφο για τον σχεδιασμό της Εταιρείας
“MIND COMPASS OVERSEAS LIMITED” να επεκτείνει την έκταση της στα 1300+ στρέμματα (το οποίο είναι βέβαια νόμιμο αίτημα αφου αφορούν νόμιμα αποκτημένα περουσιακά στοιχεία) .
Το μέγεθος της επένδυσης και τα υπαρκτά προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών της επένδυσης σε νερό σε μια περιοχή που η κατασταση είναι απελπιστική δημιουργεί την επιτακτική  υποχρέωση σε μια δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στο ανώτατο όργανο της το δημοτικό συμβούλειο.Σκεφτείτε ότι για το αίτημα τοπικής εταιρείας λατομείου για μεταφορά αδρανών υλικών γνωμοδότησαν όλα τα σχεδόν τα τοπικά συμβούλια και ύστερα το ΔΣ πήρε αρνητική θέση .Και μιλάμε για ένα έργο τοπικό και τεχνικό που η επίδραση του στην ζωή στην Ερμιονίδα ηταν πολύ μικρότερης έκτασης απο το παραπάνω..
Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την χρησιμότητα και τις επιδράσεις τους στις τοπικές κοινωνίες .
Ζούμε σε μια κοινωνία ενιαία σχεδόν σε όλο το παγκόσμιο εύρος της όπου επιχειρούμε ελεύθερα,ανταλάσσουμε πόρους  και καινοτομίες .Δεν είναι σωστό άκριτα να δαιμονοποιούμε επιχιερηματικές κινήσεις ειδικά αφου πρώτα έχουμε επιλέξει να συνδιαλαγούμε μαζί τους  πουλώντα ςτις ακίνητες περιουσίες μας και ύστερα να διαμαρτυρόμαστε γιατι περιορίζεται ο ελεύθερος φυσικός μας χώρος..Το κάθε τι που κερδίζουμε έχει ένα τίμημα που πολλές φορές είναι συντριπτικά αρνητικό μακροπρόθεσμα. 
Η έλεύθερη άσκηση της επιχειρηματικότητας όμως διέπεται απο κανόνες που ορίζονται απο την εθνική νομοθεσία  και σε μερικές ειδικές περιπτώσεις η ίδια (ή ασκηση) και οι παρατηρούμενες συνέπειες  της άσκησης διαμορφώνουν την υπάρχουσα νομοθεσία σε νέες κατευθύνσεις που δεν έχουν προβλεφτεί απο τον νομοθέτη.Είναι η διαχρονική εξέλιξη του νομικού δίκαιου.
Τα τέσσερα σημεία που πρέπει να εξεταστουν σε δημόσιο διάλογο και με συμμετοχή της επενδύτριας