Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΕΟΦ: Ανάκληση 37 καλλυντικών προϊόντων

Την απαγόρευση διάθεσης-διακίνησης καλλυντικών προϊόντων μετά από οδηγία RAPEX αποφάσισε ο ΕΟΦ σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Απαγόρευση διάθεσης-διακίνησης καλλυντικών προϊόντων (RAPEX 19 έως 44/2016)Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ
Για να δείτε τα προϊόντα, πατήστε στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:
Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 19-20-21-22- 24-25-27-29-31-32-33-34-36-38-39-43-44/2016 για λόγους ποιότητας.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν
Μεταξύ άλλων προϊόντων σύμφωνα με την οδηγία RAPEX ανακαλούνται δύο προϊόντα για βρέφη που περιγράφονται σύμφωνα με τα κάτωθι:
Αντηλιακή κρέμα για παιδιά
Μάρκα: Nivea
Όνομα: Nivea Sun Kids

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΔΕΥΑΕΡ: Απολογισμός Εργασιών 2016

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τον απολογισμό των εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν εντός του έτους 2016, μέσα από μία δύσκολη και επίπονη πορεία που ακολουθήσαμε για ακόμα μία χρονιά. Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού καθώς και για την ορθή λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Ερμιόνης και Κρανιδίου. Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα εξής:

Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Κρανιδίου & Ερμιόνης:

Α. Βελτίωση λειτουργίας Ε.Ε.Λ. Κρανιδίου:
Αντικατάσταση κατεστραμμένων ανοξείδωτων τμημάτων της δεξαμενής καθίζησης

Β. Βελτίωση λειτουργίας Ε.Ε.Λ. Ερμιόνης:

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, φέτος 2 με 5 Αυγούστου, σε Γαλατά, Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα και Κύθηρα


Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν 5 συναυλίες στον Γαλατά, τον Πόρο, τις Σπέτσες και την Ύδρα και θα ολοκληρωθεί με μια συναυλία στα Κύθηρα στις 9 Αυγούστου.
Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι μια ετήσια συνάντηση καταξιωμένων διεθνώς μουσικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν αφοσιωθεί στην εξερεύνηση και την ερμηνεία της μουσικής δωματίου.
Το Leondari Ensemble μαζί με καλεσμένους μουσικούς παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών στην Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο, τον Γαλατά και από φέτος και στα Κύθηρα, προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες στο ιδιαίτερο κοινό που προκύπτει από την υπέροχη κοινότητα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Σαρωνικού.

Εισιτήρια

Πλήρες Πακέτο Φεστιβάλ – Πρόσβαση σε όλες τις συναυλίες, με ειδική προ-κράτηση στην διακεκριμένη  ζώνη όπου είναι διαθέσιμη.
https://www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

travelling

Γλέντι με την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, σας προσκαλούμε στο γλέντι της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης ( #χοερ ) επιδιώκοντας να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι μέλη , φίλοι & συνεργάτες της ομάδας μας !!! 

Το σχήμα παραδοσιακής μουσικής ''ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ'' (Τζίτζικες / Tzitzikes) έχει αναλάβει να μας ξεσηκώσει με τρόπο που μόνο αυτό πολύ καλά γνωρίζει !!! 
Σε ένα μουσικό ταξίδι από την Θράκη έως την Κρήτη, δεσμευόμαστε πως τίποτα δεν θα σας αποσπάσει από τον κύκλιο χορό !!! 

Είσοδος : 18 ευρώ με πλήρες μενού & απεριόριστο κρασί .
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6978826680 

Σας περιμένουμε να γλεντήσουμε παρέα !!!!!

Μετά τιμής
Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Λόγια του Αέρα


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ενρίκο Φέρμι το Νομπελ και η ΓΚΑΦΑ!

Oscar D'Agostino, Emilio Segrè, Edoardo Amaldi, Franco Rasetti ed Enrico Fermi
Oscar D’Agostino, Emilio Segrè, Edoardo Amaldi, Franco Rasetti και Enrico Fermi

Τα παιδιά της οδού Πανισπέρνα

Τέσσερα ακόμη ονόματα ήρθαν πρόσφατα να προστεθούν στον περιοδικό πίνακα και η κούρσα για την αναζήτηση νέων στοιχείων συνεχίζεται. Ο μακρύς και επιτυχημένος αυτός αγώνας ξεκίνησε τον περασμένο αιώνα από μια ομάδα ιταλών επιστημόνων

Βάρβογλης Χάρης
ΠΗΓΗ
Στις 28 Νοεμβρίου 2016 η Διεθνής Ενωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (International Union of Pure and Applied Chemistry, IUPAC) ανακοίνωσε τα ονόματα τεσσάρων νέων χημικών στοιχείων, που είναι τα νιχόνιο (Nihonium), μοσκόβιο (Moscovium), τενέσιο (Tennessine) και ογκανέσον (Oganesson). Οι πιο πολλοί θα θυμούνται ίσως από το σχολείο ότι στη φύση υπάρχουν μόνο 92 χημικά στοιχεία, με πρώτο το υδρογόνο (που έχει ένα μόνο πρωτόνιο και ατομικό αριθμό Ζ = 1) και τελευταίο το ουράνιο (που έχει 92 πρωτόνια και ατομικό αριθμό Ζ = 92). Τα υπόλοιπα 26 στοιχεία, με τελευταία αυτά με ατομικούς αριθμούς Ζ = 113, 115, 117 και 118 που ονοματοδοτήθηκαν πρόσφατα, δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο με δύσκολη, επίπονη και εφευρετική δουλειά. Τα τέσσερα αυτά στοιχεία είναι εξαιρετικά ασταθή, όλα τους με χαρακτηριστική διάρκεια ζωής μικρότερη από 20 δευτερόλεπτα, οπότε δεν έχουν κάποιο πρακτικό ενδιαφέρον, πέραν του επιστημονικού. Μας δίνουν όμως την ευκαιρία να δούμε πώς άρχισε η προσπάθεια δημιουργίας υπερουράνιων στοιχείων.
Μια ομάδα υπό τον Φέρμι

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ο Βασίλης Βασιλικός στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο Βασίλης Βασιλικός, ο πλέον εμβληματικός σύγχρονος Έλληνας πεζογράφος, έρχεται στο ΦΟΥΓΑΡΟ, με αφορμή την επανέκδοση μετά από 50 χρόνια του "Ζ" (Gutenberg, 2016), την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8μμ, ανήμερα της αποφράδας 50ης επετείου του πραξικοπήματος και της εγκαθίδρυσης της χούντας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1967!!
Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα, το «Ζ» είναι «λογοτεχνικό ρεπορτάζ» ή «φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος» και αναβιώνει την πολιτική δολοφονία του αριστερού βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963. Γράφεται αμέσως μετά το γεγονός και εκδίδεται για πρώτη φορά το 1966 (εκδόσεις Θεμέλιο), αλλά το 1967 το χουντικό καθεστώς απαγορεύει την κυκλοφορία του. Παρ΄όλα αυτά, το βιβλίο μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον Έλληνα σκηνοθέτη του εξωτερικού Κώστα Γαβρά και

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση

Κρανίδι, 18-04-2017
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του νερού των υδρομαστεύσεων με καθίζηση τεσσάρων σημείων των αλάτων του ασβεστίου, που προκαλούσε μεγάλο αριθμό εμφράξεων στο δίκτυο ύδρευσης και τα υδρόμετρα του Λουκαϊτίου, όπως είχαμε συζητήσει και υποσχεθεί στην συνάντησή μας με τους κατοίκους το 2016.
 Οι εργασίες περιλάμβαναν τα εξής:
1.       Τοποθέτηση ηλεκτροβάνας πριν τη δεξαμενή συλλογής του νερού της κεντρικής υδρομάστευσης στο Βγέθι, η οποία απορρίπτει το νερό της υπερχείλισης πριν τη δεξαμενή, όταν δεν υπάρχει ζήτηση από τη δεξαμενή του οικισμού Λουκαϊτίου και όχι μετά τη δεξαμενή, όπως γινόταν στο παρελθόν. Αποτέλεσμα αυτών είναι να υπάρχει χρόνος να πραγματοποιείται καθίζηση των αλάτων εντός της δεξαμενής, καθώς επίσης επιτυγχάνεται η σωστή αναλογία υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση του νερού.

29/4-1/5/2017 Τριήμερο πρωτομαγιάς στους: Καταρράκτες Νεμούντας -Αρχαία Ολυμπία - ποταμός Ερύμανθος - Δάσος Φολόης

http://fysiolatriki.blogspot.gr/2017/04/294-152017.html


29/4-1/5/2017 Τριήμερο πρωτομαγιάς στους: Καταρράκτες Νεμούντας -Αρχαία Ολυμπία - ποταμός Ερύμανθος - Δάσος Φολόης

Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη πρωτομαγιά σε ένα τόπο θρύλο σε όλο τον κόσμο, εκεί γεννήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες, τον επισκέφτηκε ο Ηρακλής και ζούσαν Κένταυροι, αλλά αυτός ο τόπος ξέρει να κρύβει καλά τους θησαυρούς του που με τόσο υπομονή έχει δημιουργήσει η φύση και μας περιμένουν να τους ανακαλύψουμε!!!

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ


ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ
Ενα Μουσικοποιητικό Ταξίδι με χρήση βιντεοπροβολέα στην ποίηση του Νίκου Καββαδία από την 12μελή ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την Διεύθυνση του Τάκη Μανιάτη
Αφηγητής : Ο ηθοποιός Δημήτρης Σακελλαρόπουλος
Μετά την Κοιλάδα και τους Φούρνους, το Ταξίδι συνεχίζεται στον 
Πολυχώρος ArtikiΜαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ
Τετάρτη 19 Απριλίου και ώρα 21:30
Τετάρτη 26 Απριλίου
Σάββατο 6 Μαίου
Κυριακή 7 Μαίου
Τα Έσοδα της Παράστασης 7/5 Θα δοθούν στο 
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμιονίδας
Με την Ευγενική Υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας
και του 
Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε)

Φωτορεπορτάζ από το κάψιμο του Ιούδα.

Ανάσταση με… ληστεία στην Ερμιόνη

Ενέδρα έξω από το σπίτι ενός κατοίκου της τοπικής κοινότητας Κάμπος του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα είχαν στήσει τέσσερις άγνωστοι τις πρώτες πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου και, όταν τον είδαν να επιστρέφει του επιτέθηκαν.
Οι δράστες ξυλοκόπησαν αλύπητα τον άτυχο άνδρα και, όταν έκαμψαν κάθε προσπάθειά του να προβάλλει αντίσταση, άρπαξαν μέσα από τις τσέπες του όσα χρήματα είχε. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και εξαφανίστηκαν.
Το θύμα ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Κρανιδίου για την άγρια ληστεία και έδωσε περιγραφή των δραστών, που όμως δεν είναι αξιοποιήσιμη καθώς δεν είχε φέξει ακόμη για να δει καθαρά τα χαρακτηριστικά τους. Η προανάκριση για την ταυτοποίηση των ληστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Ο Ιούδας κάηκε στην Ερμιόνη: Φαντασμαγορικό έθιμο


Πάνω από 25 χρόνια μετράει το έθιμο του καψίματος του Ιούδα στην Ερμιόνη και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όσοι βρέθηκαν στο κεντρικό λιμάνι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό θέαμα
Το έθιμο του «Γιούδα» αποτελεί μια «θεαματική λαϊκή τελετή» και εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις της άνοιξης και της Πασχαλιάς.  
Αναβιώνει, εδώ και δεκαετίες, στο κεντρικό λιμάνι της Ερμιόνης, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Οι προετοιμασίες ξεκινούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Ερμιόνης να κατασκευάζουν, με μεράκι και φαντασία, ομοίωμα του Γιούδα, με υφάσματα, άχυρα, ξύλα, εύφλεκτες ύλες και κροτίδες.
Στη συνέχεια το «ομοίωμα», που, συχνά, παραπέμπει σε πρόσωπα της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας, κρεμιέται στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, που έχει στηθεί σε περίοπτη θέση, στ’ ανοιχτά της θάλασσας στο βορινό λιμάνι.
Μετά τον εσπερινό της Αγάπης και με τον ήλιο να αποχαιρετά, πανηγυρικά, τη λαμπρή ημέρα, ο κόσμος συρρέει στο λιμάνι. Μια ιστορική αναδρομή στο έθιμο δημιουργεί το ανάλογο κλίμα και στη συνέχεια βάρκες και άλλα μικρά σκάφη καταφθάνουν από το Μπίστι με αναμμένα καπνογόνα. Κινούνται, κυκλικά, γύρω απ' την εξέδρα με το ομοίωμα και ο αρχηγός της αποστολής αναλαμβάνει την πυρπόλησή του.
Το θέαμα είναι εντυπωσιακό! Τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό της Ερμιονίδας, σε συνδυασμό με τον εκκωφαντικό ήχο των κροτίδων, δίνουν πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση που κλείνει με παραδοσιακούς χορούς. 


Περισσότερα:protothema

Σαν σήμερα


Σαν  σήμερα
Του Γιάννη Λακούτση
Τραγωδία  στη  θάλασσα.  Στις  16  Απριλίου  1935,  η  Ερμιόνη  θρηνεί. Δραματικό  ναυάγιο  κοντά  στον  Πόρο,  σκορπίζει  το  πένθος  στις  οικογένειες  των  άτυχων  ψαράδων,  του  Ανάργυρου  Τζιέρη  και  Σταμάτη  Γιαννάκου,  αλλά  και  σε  ολόκληρη  την  Ερμιόνη. Ο καιρός  είναι  δύσκολος και  όσο  περνάει  η  ώρα  όλο  και  χειροτερεύει.  Ο  σφοδρός  γαρμπής  σπάει  το  κατάρτι. Τα  τεράστια  κύματα  χτυπούν  αλύπητα  τη  βάρκα  και  την  αναποδογυρίζουν. Το  πλήρωμα  βρίσκεται  στη  θάλασσα.  Οι  ναυαγοί  δεν   φαίνεται  να  έχουν  καμία  ελπίδα,  ώσπου  ο  ένας  από  τους  τρείς γαντζώνεται  από  την  αναποδογυρισμένη  βάρκα  και  σώνεται. Ήταν  ο  Αναστάσιος  Βόλης.  Οι  άλλοι  δύο  δεν  θα  βρεθούν  ποτέ.  Για  το  τραγικό  αυτό  γεγονός  μας  πληροφορεί  η  εφημερίδα  «Ερμιονίς»  (21  Απριλίου  1935):