Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Βραβεία Αριστείας- Πάνου Κόκκορη

....................................................................................
"Βραβεία Αριστείας- Πάνου Κόκκορη
Παρακαλούμε όσοι αποφοίτησαν από ΑΕΙ Ελλάδος το 2016, 2017, 2018 και έχουν καταγωγή από το Βαλτέτσι και επιθυμούν να συμμετέχουν στην βράβευση που θα γίνει στις 8 Αυγούστου 8μμ στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου Αραχαμιτών Αρκαδίας, να το δηλώσουν έως τις 17 Ιουλίου, και να στείλουν το πτυχίο τους, τον βαθμό του πτυχίου τους, το τηλέφωνό τους και το email τους εγκαίρως στους: 
Σταύρο Κοκκάλα 6974026116 - stavros.kokkalas@gmail.com & 
Κατερίνα Κόκκορη 6944 570076 katerina@kimex.gr.
Η Επιτροπή για τα «Βραβεία Αριστείας- Πάνου Κόκκορη»   

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Οι απαντήσεις του Δημάρχου για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την σταδιακή εξυγίανση της ελλειμματικής και προβληματικής  Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.

Η παρούσα νέα διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ορίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά ουσιαστικά για γραφειοκρατικούς λόγους ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε και διαπίστωσε ότι στην εν λόγω επιχείρηση επικρατούσε μια χαοτική κατάσταση με πλήθος σοβαρών προβλημάτων να έχουν σωρευθεί, όπως τεράστια χρέη προς προμηθευτές και εργολάβους, ληγμένες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με τους εξωτερικούς συνεργάτες, σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού, άδεια ταμεία και προβληματικά και απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης σε όλες τις Κοινότητες.

Και όλα αυτά λόγω λανθασμένων επιλογών και αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. της περιόδου 2014 – 2019.

Συγκεκριμένα, οι οφειλές της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. προς τρίτους ανέρχονται σε 1.500.000,00€ και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. να καταβάλει άμεσα κάποια από τα ποσά που οφείλει.

Δήμαρχος Ερμιονίδας: Απάντηση στον Δημοτικό Σύμβουλο Επικεφαλής ΝΕΔΥΠΕΡ κ. Αναστάσιο Τόκα

ΘΕΜΑ : Απάντηση στο κατωτέρω σχετικό

Σχετ.    : Το υπ’ αρ. πρωτ. 5437/02.07.2020 έγγραφό σας.

 

Κύριε Τόκα,

Σχετικά με την ενημέρωση την οποία ζητάτε και αφορά την επιλογή ξενοδοχείου για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, τονίζω για μία ακόμη φορά, πως μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης και κατόπιν αναφοράς που έγινε, οι αντιδράσεις μας ήταν εντονότατες και σε οξύ τόνο.

Επανειλημμένα έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ενημερωθεί για οποιαδήποτε επιλογή ή ενέργεια γίνεται, από τους ανάλογα την περίπτωση αρμόδιους σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού, με μόνη εξαίρεση τον προγραμματισμό που έγινε εν μέσω καραντίνας κατά την διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά.

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020


 

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

 

ΘΕΜΑ:ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2020

 

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας στη Β΄ φάση λειτουργίας του ξεκίνησε τη δραστηριότητα το Α’ εξάμηνο του 2020, υλοποίησε τρία προγράμματα διά βίου μάθησης, δύο προγράμματα, με αντικείμενο την Αγωγή Υγείας, τις Πρώτες Βοήθειες και ένα πρόγραμμα με αντικείμενο Συμβουλευτική Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Συνολικά τα προγράμματα τα παρακολούθησαν 75 άτομα στα πλαίσια τα εκπαίδευσης ενηλίκων και στους οποίους θα αποδοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης – επιμόρφωσης, τα οποία και θα εκδοθούν από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Πιστεύουμε ότι στο Β’ εξάμηνο του 2020 θα συνεχίσουμε τα νέα προγράμματα σύμφωνα με τους κοινούς στόχους τόσο της τοπικής μας κοινωνίας, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των ωφελούμενων όσο και με τις κατευθύνσεις και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό από το μητρώο των εκπαιδευτών του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ανανέωση μητρώου εκπαιδευτών – καθηγητών του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Αυτή η διαδικασία ήταν απαραίτητη για να υπάρχουν καθηγητές που έχουν και την επιθυμία και τη βούληση να προσφέρουν στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων, σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα γενικού και τοπικού ενδιαφέροντος. 

Άρα θα μας δοθεί η δυνατότητα με την ανανέωση του μητρώου εκπαιδευτών στο Β’ εξάμηνο του 2020 να εμπλουτίσουμε τα προγράμματα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αυξημένη συμμετοχή ωφελουμένων ενηλίκων «νέων μαθητών» που θα τους δοθεί η δυνατότητα να καλύψουν τα σύγχρονα εκπαιδευτικάενδιαφέροντά τους.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – Έκφραση ευχαριστιών

Κρανίδι, 07.07.2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την Τρίτη 30/06/2020 και την Τετάρτη 01/07/2020 πραγματοποιήθηκε στο Βόρειο Λιμάνι Ερμιόνης υποβρύχιος καθαρισμός από κλιμάκιο εθελοντών δυτών «WE DIVE WE CLEAN» του Οργανισμού Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, υπό την αιγίδα του οποίου έγινε η εθελοντική δράση, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς :

  • Την ομάδα εθελοντών δυτών «WE DIVE WE CLEAN» του Οργανισμού Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, για το εγχείρημα που έφερε εις πέρας με επιτυχία.
  • Τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Ιωάννη Τσαμαδό, οι οποίοι με τις υπηρεσίες του Δήμου συνέβαλαν στην απομάκρυνση των απορριμμάτων και το πλύσιμο των προβλητών.
  • Τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώση, για την σημαντική βοήθειά του στην διήμερη δραστηριότητα, καθώς και για την προσφορά του στην διατροφή της 4μελούς ομάδας των δυτών. Επίσης, τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Γεώργιο Μέλλο, που διέθεσε ανάλογο χρηματικό ποσό, για τον ίδιο σκοπό.
  • Τον Διοικητή του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης, κ. Δημήτριο Παππά, για την επίβλεψη και την τήρηση της ασφάλειας κατά την διάρκεια της διήμερης δράσης.
  • Τους Δημότες που βοήθησαν εθελοντικά.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Εμμανουήλ Π. Φλωρής

 

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Τ. Τόκας: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ 482.000€ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡ



Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020


Η ΔΕΥΑΕΡ   δεν έπαψε ποτέ να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης   των δημοτών μας. Το στοίχημα της καθημερινότητας και της εξυπηρέτησης του κατοίκου-καταναλωτή ιδίως στην παροχή του δημόσιου αγαθού, του νερού, γίνεται πολλές φορές δύσβατο μονοπάτι. Η ΔΕΥΑΕΡ δεν μπορεί να στοιχίζεται πίσω από δημοσιεύματα για παράνομες ενέργειες και σαμποτάζ. Οφείλει να τρέξει με ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο.


Η παράταξή μας συμφωνεί με την απόφαση   της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για  την έκτακτη επιχορήγηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους με 482.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

25 Ιουλίου τελευταία ημέρα για να στείλετε τις φωτογραφίες σας για το διαγωνισμό στην Ερμιόνη. Στιγμές από την έκθεση του 2019 (video)

    
25 Ιουλίου τελευταία ημέρα για να στείλετε τις φωτογραφίες σας για το διαγωνισμό στην Ερμιόνη.
Σας περιμένουμε..
Στιγμές από την έκθεση του 2019.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ 2&3 Ιουλίου επισκέφθηκε την πόλη μας τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV


Πέμπτη και Παρασκευή 2 & 3 Ιουλίου επισκέφθηκε την πόλη μας τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA TV με τη δημοσιογράφο Βίκυ Χαντζή και έγιναν τηλεοπτικά γυρίσματα για την ενημερωτική εκπομπή ”ALPHA ΠΑΝΤΟΥ” που θα προβληθεί στις 20 Ιουλίου 2020.

Η πρωτοβουλία ήταν της συμπατριώτισσας μας Κικής Βεντουρή-Σέρφα την οποία θερμά ευχαριστούμε που πάντα με γνώμονα την αγάπη της για την Ερμιόνη – την ιδιαίτερη πατρίδα της – είναι ενεργή συμπολίτισσα μας και αρκετά χρόνια προσπαθεί με ατομικές και συλλογικές προσπάθειες για την καλύτερη προβολή του τόπου μας.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του τηλεοπτικού συνεργείου που ακούραστα και μέσα στον καύσωνα των ημερών με επαγγελματική ευσυνειδησία προσπάθησαν για το καλύτερο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη δημοσιογράφο Βίκυ Χαντζή που με επαγγελματική μεθοδικότητα και σεμνότητα προσπάθησε για το καλύτερο και της ευχόμαστε καλή τύχη στη νέα της εκπομπή, ως και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική ευτυχία.

Ευχαριστούμε όλη την οικογένεια του ALPHA TV και τους μηνύουμε ότι ως Ερμιονίτες νοιώθουμε ότι ανήκουμε κι εμείς πλέον στην ευρύτερη οικογένεια του APLHA μετά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητάς μας ευχαριστεί προσωπικά τη συνεργάτιδα του Κοινοτική σύμβουλο Φανή Χατζή για την αδιάκοπη παρουσία της σε όλα τα γυρίσματα, την αεικίνητη συμμετοχή της στη λύση τεχνικών και οργανωτικών εμποδίων, αλλά και στην πολυήμερη οργάνωση εκ μέρους της Κοινότητάς μας σε θέματα που είχαν ανατεθεί από την εκπομπή προς την Κοινότητα.

Ευχαριστώ επίσης την εκπρόσωπο της ομάδας  Τουριστικής Προβολής  της κοινότητάς μας  κ. Σύλβια Στέλλα-Φασιλή για την άψογη και επαγγελματική οργάνωση με στατιστικά και οικονομικά στοιχεία που ετοίμασε για την εκπομπή και την καλύτερη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Ευχαριστούμε όσους με προθυμία συμπολίτες μας συμμετείχαν κατόπιν πρόσκλησης της Κοινότητάς μας.

την κυρία Τίνα Αντωνοπούλου-Δημαράκη για την ξενάγηση στο Ι.Λ.Μ.Ε.

την κυρία Ελένη Βλάσση-Δημαράκη (Νηπιαγωγό) για την ξενάγηση στο Μπίστι και  στο Μουσείο Παιχνιδιών

τον κύριο  Δαμιανό Νάκο για την ξενάγηση στο φαράγγι Καταφύκι

την κυρία Ρίνα Λουμουσιώτη για τη συνεχή παρουσία της και τις προτάσεις της καθ’ όλο το 48ωρο

και τον  κύριο Κώστα Κατσουράνη για την παρουσίαση, στις εγκαταστάσεις του   Ναυταθλητικού Ομίλου Ερμιόνης, των  δράσεων του Ομίλου.

Κλείνοντας ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Γιάννη Γεωργόπουλο για την άμεση  κατανόηση του εγχειρήματος, ο οποίος   με την  συμμετοχή του αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο το φιλόξενο και ευγενές πρόσωπο της Ερμιονίτικης φιλοξενίας, καθώς  και για την επιθυμία του να αναλάβει προσωπικά τα έξοδα του γεύματος  ολόκληρης της τηλεοπτικής ομάδας στο εστιατόριο ”ΓΑΝΩΣΗΣ”.

Ευελπιστούμε ότι θα είναι  καλότυχο και καλοτάξιδο!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ