Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Του Βασίλη Γκάτσου

Αρχή πρώτη: Μηδενική ανοχή σε θέματα ήθους και ηθικής σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα θέματα που αφορούν στην υπεύθυνη, χρηστή διοίκηση του δήμου. (Ούτε οι πλέον αντιδραστικοί κύκλοι οποιασδήποτε θρησκείας δεν θα το έβαζαν ως αρχή τους)

• Εξασφάλιση χρηστής διαχείρισης με νέους θεσμούς ελέγχου και εποπτείας (ποιοι είναι οι παλαιοί θεσμοί μη χρηστής διαχείρισης; Ποίοι οι νέοι θεσμοί; Ποίοι οι θεσμοθέτες;)

• Άμεση πάταξη οποιουδήποτε και οσοδήποτε μικρού φαινόμενου διαφθοράς (Αστειότητα. Οι υπογράφοντες τις αρχές αυτές για να ‘πατάξουν άμεσα’ πρέπει ποτέ στη ζωή τους να μην έκαναν το παραμικρό. Δηλαδή να μην έκτισαν παράνομα, να έκοβαν πάντα αποδείξεις, να ψάρευαν απολύτως νόμιμα, κ.λ.π, κ.λ.π., ούτε κρυφά γλυκό από τη μάνα τους να μην έφαγαν. Χώρια ότι η λέξη πάταξη θυμίζει ολοκληρωτισμό οποιουδήποτε είδους).

• Κάθαρση των οποιωνδήποτε και οσοδήποτε μικρών γεγονότων διαφθοράς διαπιστωθούν με στοιχεία κατά τον ενδελεχή έλεγχο που θα πραγματοποιήσει, ως οφείλει, η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί τον Νοέμβριο (Ανέφικτα πράγματα. Και γιατί από Νοέμβριο; Τότε θα αρχίσει η διαφθορά; Για την προηγούμενη διαφθορά δεν νοιαζόμαστε; Δεν θα κάνετε ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; Δεν θα στείλετε τους παλιούς διεφθαρμένους στη δικαιοσύνη; Μόνο τους νέους; Αν δε βγει ο συνδυασμός και μείνει αντιπολίτευση δεν θα τον νοιάζει η διαφθορά;)

• Σύγχρονοι κώδικες δεοντολογίας και υποχρεώσεων του δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των υπαλλήλων του δήμου (Υπάρχουν άραγε παλαιοί ακατάλληλοι και ποιοι είναι αυτοί; Γιατί όχι κώδικας αλλά δέσμη κωδίκων; Ποιός θα τους συντάξει;)

• Ανάρτηση όλων των αποφάσεων του δήμου στο διαδίκτυο (Αυτό είναι εύκολο αλλά δεν γίνεται μέχρι τώρα. Εδώ υποβάλλουμε κανονική αίτηση για θέμα μας και δεν λαβαίνουμε ποτέ απάντηση, ούτε βρίσκουμε ποτέ τον υπεύθυνο απάντησης).
Νομίζω ότι η πρώτη αρχή πρέπει να αποβλέπει στην εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001 – EMAS, αυστηρότατη εφαρμογή του δημοσιο-υπαλληλικού κώδικα, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και ΣΔΟΕ για το πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε κρίσιμα πόστα τοπικής διοίκησης. Η μηδενική ανοχή και η άμεση πάταξη να λείπουν αφού ούτως ή άλλως θα λείψουν.

Αρχή δεύτερη: Απόλυτη εξυπηρέτηση του πολίτη (Η τοπική αυτοδιοίκηση εξυπηρετεί ή υπηρετεί τον πολίτη; Οποιοσδήποτε πολίτης με την οποιαδήποτε παράλογη απαίτησή του θα εξυπηρετηθεί;).

Καμαρώνει..

 Καμαρώνει μπροστά στο φακό και δίκιο έχει..
 Ούτε τον νοιάζει αν πάνε κι έρχονται, απο παντού, λόγια και "σκουπίδια"..
 Ούτε αν πάνε και δεν ξανάρχονται το ήθος, ο σεβασμός και η αλήθεια.
 Η μόνη σκοπιμότητα του τα καλάθια, που ετοιμάζει για το πρωί της Πέμπτης.

Ξεκίνησε η έκθεση φωτογραφίας "Ψαρεύοντας την αλήθεια"

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, αλλά κατακτάται

Του Δημητρη Ποτηροπουλου*  kathimerini

Ενόσω στην Κοπεγχάγη αναπτύσσουν ένα υπερσύγχρονο σύστημα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς διάσπαρτους στην πόλη, αναρωτιέται κανείς, εδώ, προς τα πού βαδίζουμε ως χώρα... Για την ιστορία, τα εν λόγω ποδήλατα διαθέτουν GPS, ενημερώνοντας συνεχώς μια κεντρική μονάδα για τη θέση και την κατάστασή τους, φέρουν δε, υποβοηθητικό ηλεκτροκινητήρα για τις μεγαλύτερες αποστάσεις. Ο σχεδιασμός τους, όπως και των σταθμών, ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Ακόμη, το όλο σύστημα, εκτός από την εξυπηρέτηση της μετακίνησης, φιλοδοξεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία στις σχέσεις του χρήστη με την πόλη του. Για το συγκεκριμένο εγχείρημα διεξήχθη βέβαια αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Αντίθετα, στη δική μας μετα-ολυμπιακή εποχή, διαπιστώνουμε ότι ούτε οι Αγώνες του 2004 δεν στάθηκαν ικανοί να πετύχουν την πολυπόθητη αναβάθμιση της Αθήνας και των λοιπών πόλεών μας. Η Ελλάδα του σήμερα; Πολεοδομικό χάος, αυθαίρετα και αυθαιρεσίες κατ’ εξακολούθηση, επικράτηση του «πρόχειρου», του «κιτς» και του «εφήμερου»...

Οι λίγες εξαιρέσεις καλής, αν μου επιτρέπεται ο όρος, αρχιτεκτονικής αποδεικνύονται, εκ του αποτελέσματος, ανίσχυρες να επηρεάσουν ή έστω ανακόψουν την, σχεδόν μοιραία πλέον για τη χώρα μας, αρνητική αυτή δυναμική. Πραγματικά, κρίμα!

Θα αναρωτηθεί κάποιος, και ίσως δίκαια σε πρώτη ανάγνωση «μα, μέσα στην κρίση που ζούμε, η αρχιτεκτονική και η πόλη είναι το θέμα μας;». Είναι γνωστό όμως –και βέβαια ενδεικτικό για την

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Μύκονος δέχθηκε φέτος 1.5 εκατομμύρια τουρίστες.

Η Μύκονος δέχθηκε φέτος 1.5 εκατομμύρια τουρίστες. Τα κρουαζιερόπλοια δεν πιάνανε σειρά να βγάζουν κόσμο. Είναι λοιπόν οι Μυκονιάτες άξιοι και πολύ καλοί επαγγελματίες.

Το σπουδαίο όμως είναι ότι αν και έχουν πολύ καλά εισοδήματα, έχουν πλουτίσει όπως λέμε, εξακολουθούν να είναι Μυκονιάτες. Φροντίζουν τον τόπο τους, τα ιδρύματά τους, τους συλλόγους τους την πνευματική και λαϊκή ζωή τους, τα πραγματικά πανηγύρια τους, σαν να μην έχει τουρίστες πάνω η Μύκονος.

Βλάπτει να τους αντιγράψουμε λίγο;

Βασίλης Γκάτσoς

Κιμωλία

Η Θλίψη της επιβεβαίωσης

Του Κώστα Βαξεβάνη
 To κουτί της Πανδώρας
Θεωρητικά αυτές οι μέρες, είναι οι μέρες της δημοσιογραφικής επιβεβαίωσης. Τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου από το Κουτί της Πανδώρας στον ALPHA, πέντε υπουργοί παραπέμπονται, απ ό,τι φαίνεται για να δικαστούν.

Τα τρία αυτά χρόνια πέρασα από όλα τα στάδια. Στην αρχή της απόλυτης αποσιώπησης. Εφημερίδες, κανάλια, πολιτικοί ακροβάτες και απολίτικοι ταχυδακτυλουργοί, δεν καταλάβαιναν περί σκανδάλου. Λίγο αργότερα,άρχισαν να ψιθυρίζουν πως “και να πετάει ο γάιδαρος, πόσο πετάει”. Ο τότε πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, αλλά κανένας, και πολύ περισσότερο εγώ, δεν κατάλαβαν γιατί αναλαμβάνεις ευθύνη για κάτι που δεν είναι σκάνδαλο.

Στήθηκε μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κατέθετα με μεθοδεύσεις μαύρα μεσάνυχτα για να μην αναπαράγονται όσα κατέθετα από τα ΜΜΕ, και δέχθηκα απαράδεκτες κατηγορίες και απειλές από Έλληνες βουλευτές μέσα στην επιτροπή. Αυτοί που δεν είχαν τα κότσια να απαιτήσουν από τον Εφραίμ-για τα μάτια του κόσμου και των θεσμών έστω- να σεβαστεί την ελληνική Βουλή και να καταθέσει, μου απέδωσαν κατηγορίες για υποκινούμενη έρευνα. Ακόμη και το γεγονός πως η

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ

Δελτίο τύπου
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Κρανιδίου που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων, ξεκίνησε η απομάκρυνση των δεμάτων από το χώρο αποθήκευσης τους.

Οι ενέργειες του Δήμου Κρανιδίου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και κυρίως με τους Θεόδωρο Δεληγιάννη (πρόεδρο) και Γιώργο Μήτσου (αντιπρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιόνης) καρποφόρησαν, αφού σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίνεται η μεταφορά των δεμάτων προς την Καλαμάτα, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από την εταιρία SOUKOS ROBOTS.
   Ο Δήμαρχος Κρανιδίου και
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου

Την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού του, έκανε ο Δήμαρχος Κρανιδίου και Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής τη Δευτέρα το βράδυ.

Αν και ο καιρός ήταν βροχερός δεν εμπόδισε τα εξακόσια και πλέον άτομα να γεμίσουν το συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου AKS στο Πόρτο Χέλι .

Ο Δημήτρης Σφυρής στην ολιγόλεπτη ομιλία του έκανε αναφορά στα πρόσωπα που αποτελούν το ψηφοδέλτιο της νίκης και στη συνέχεια έθεσε τις δέκα αρχές τις οποίες θα εφαρμόσει ως νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ερμιονίδας .

Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Σφυρή .
Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς – κομματικούς χώρους και τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για συνεργασία.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ψηφοδέλτιό μας δεν είναι απλό άθροισμα προσώπων αλλά αρμονικό σύνολο προσωπικοτήτων, με κοινές θέσεις οράματα και απόψεις.

Π.Π.Σ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Πρόσκληση
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης μας στην ΕΡΜΙΟΝΗ και την παρουσίαση του συνδυασμού της εκλογικής περιφέρειας Ερμιόνης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/10/2010 ΩΡΑ: 19:00 ΜΜ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης μας στο ΚΡΑΝΙΔΙ και την παρουσίαση του συνδυασμού της εκλογικής περιφέρειας ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2010 ΩΡΑ: 19:00 ΜΜ

Το Μνημόνιο στέλνει έναν στους 11 στο συσσίτιο

 Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Σχεδόν 7 μήνες μετά τις μαζικές περικοπές αποδοχών και συντάξεων, με την ανεργία να καλπάζει πάνω απ' το 12% και τον φόβο για το αύριο να μεγεθύνεται, από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -που βασίστηκε σε απαντήσεις 1.200 κατοίκων της Αττικής- συνάγεται ότι ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών, ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι, ζουν στην ανέχεια και στρέφονται συχνά για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας, σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (σ.σ. συσσίτια δήμων, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν παροχές σε είδος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.)

Τα βάρη στη μέση ηλικία
Παράλληλα, ενώ η οικογένεια επιφορτίζεται με όλο και μεγαλύτερα οικονομικά βάρη -με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ηλικίες 45-59 ετών- σχεδόν 4 στους 10 πολίτες απευθύνονται συχνά για οικονομική βοήθεια εκτός του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ενώ περίπου 800.000 άτομα (17%) έχουν στραφεί στην «ανταλλακτική οικονομία» και στην αλληλοϋποστήριξη.

Αλλοι τόσοι, για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, το τελευταίο διάστημα βγάζουν στο σφυρί οικογενειακά κειμήλια, νομίσματα και αντικείμενα αξίας που είχαν στο μπαούλο.

Γενικά, οι 6 στους 10 έχουν επηρεαστεί δυσμενώς σε τομείς όπως η διατροφή, η ένδυση και η ψυχαγωγία.

Από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του πρέδρου του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Επαμεινώνδα Ε. Πανά, γίνεται σαφές ότι η οικονομική κρίση έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων που σφίγγουν όλο και πιο πολύ το ζωνάρι, ενώ σταδιακά μεταλλάσσεται σε κοινωνική κρίση με θύματα τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Όλη η έρευνα εδώ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η λεωφόρος των αναμνήσεων

Ο Μίμης Χρυσομάλλης ρίχνει από το Amsterdam νοσταλγικά βλέμματα στην Αθήνα  athensvoice

Πολλά είναι τα πράγματα που σου λείπουν στο εξωτερικό, όπου και αν βρίσκεται η δεύτερη πατρίδα σου. Και υποπτεύομαι πως όλοι οι ξενιτεμένοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν καλά την μυστική, γλυκόπικρη γεύση της νοσταλγίας που σε ανύποπτο χρόνο κατακλύζει τις αισθήσεις και επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή επιθυμία. Της νοσταλγίας που, με την αρωγή του συσσωρευμένου χρόνου και των μακρινών αποστάσεων, κατορθώνει να εντείνει και να εξιδανικεύσει αναμνήσεις και εικόνες από το προσωπικό και συλλογικό παρελθόν μας.
Στο νου έρχεται ο ελληνικός ήλιος μαζί με την ποικιλομορφία και τα έντονα χρώματα της μεσογειακής φύσης. Ή ακόμα απλές καθημερινές σκηνές, όπως η συνάντηση με κάποιον παλιόφιλο, ένας περίπατος στα σοκάκια του κέντρου ή μια οικογενειακή συμμάζωξη. Για τους εξόριστους Αθηναίους, ειδικότερα, ή όσους επέλεξαν να αυτοεξοστρακιστούν τέλος πάντων, οι αναφορές στην ελληνική μητρόπολη σχεδόν πάντα αγγίζουν μια ευαισθητή χορδή, με αλλεπάλληλους συνειρμούς να λαμβάνουν χώρα με τρόπο θαρρείς καθαρά νομοτελειακό. Η εικόνα της Ακρόπολης παραπέμπει σε καλοκαιρινή επίσκεψη με φίλους και τουρίστες στον ηλιολουσμένο λόφο. Οι φωτογραφίες παραθεριστών θυμίζουν τις τελευταίες σου διακοπές στην Ελλάδα ή εκείνες που σύντομα σχεδιάζεις να κάνεις. Κάποιο άρθρο στην AV για μια γειτονιά ή ένα νέο hot spot της πόλης σε τσιγκλίζει να θυμηθείς πως ήταν τα πράγματα τότε που έβγαινες και εσύ κάθε νύχτα εκεί,

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Δελτίο τύπου        
       ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Α. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

1. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
2. ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (Άρης) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
3. ΔΗΜΙΖΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ (Αργυρώ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
4. ΚΕΡΕΜΕΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
5. ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Μαντάς) του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ
6. ΜΗΤΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Χρυσούλης) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
7. ΜΠΟΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
8. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Οδηγός) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
9. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (τέως Πρόεδρος) του ΗΛΙΑ
10. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΝΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
11. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ – ΛΑΜΠΑΤΟΥ ΘΕΟΔΟΤΗ του ΙΩΑΝΝΗ
12. ΤΣΙΡΝΑ – ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ ΧΡΥΣΗ του ΙΩΑΝΝΗ

Β. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

1. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
4. ΒΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
5. ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (Έλντα) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
7. ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (Ζημιάς) του ΧΡΗΣΤΟΥ
8. ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
9. ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
10. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ
11. ΚΟΤΣΟΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ
12. ΚΡΟΥΜΠΟΥΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
13. ΛΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
14. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
15. ΜΕΞΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (ΜΑΝΘΟΣ) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
16. ΜΠΙΜΠΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
17. ΜΠΡΟΥΣΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
18. ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΕΜΟΣ) του ΜΕΛΕΤΗ
19. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
20. ΡΟΥΣΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
21. ΣΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
22. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
23. ΣΚΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (Άρης) του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
24. ΣΤΡΙΓΚΟΥ - ΦΩΣΤΙΝΗ ΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
25. ΤΖΕΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
26. ΤΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
27. ΤΡΙΓΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΠΑΝΤΕΛΗ
28. ΤΣΙΑΜΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
29. ΦΩΣΤΙΝΗ - ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (Κέλλυ) του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων

Α. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

1. ΔΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2. ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΛΟΥΜΟΥΣΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3. ΛΟΥΜΟΥΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Σούλης )του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
4. ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ
5. ΜΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πότης) του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6. ΤΣΕΓΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Β. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ


«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
ΚΑΜΙΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αγγέλου
(Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Ερμιόνης

1. Βελούδης Ηλίας του Αναστασίου
2. Δημαράκης (Κοτοκύλας) Γεώργιος του Νικολάου
3. Δημαράκης (Νόβας) Δαμιανός του Φωτίου
4. Κολυμπάδης (Μπαρμπάτσης) Παντελεήμων του Μιχαήλ
5. Καισσαρεύς Ταξιάρχης του Αργυρίου
6. Κούστας Σταύρος του Μιχαήλ
7. Λιναρδοπούλου Ιωάννα του Εμμανουήλ
8. Μπαλαμπάνης Χρήστος του Παναγιώτη
9. Πάλλης (Παλαιός) Αντώνιος του Δημητρίου
10. Πετρά Αγγελική του Παντελή
11. Στάικος (Μπραϊμης) Ευάγγελος του Γεωργίου
12. Τζανής Αναστάσιος του Κωνσταντίνου

Εκλογική Περιφέρεια Κρανιδίου
1. Αγρίμης Παντελής του Ιωάννη
2. Αντουλινάκης Σπυρίδων του Γεωργίου
3. Ασημακοπούλου- Μαθιουδάκη Χρυσοβαλάντω του Γεωργίου
4. Βάθης Χαράλαμπος ( Λάμπης) του Μιχαήλ
5. Βαρβέρης Δημήτριος του Εμμανουήλ
6. Γουζούασης Ευάγγελος του Ανδρέα
7. Ζέρβας Κωνσταντίνος του Ιωάννη
8. Ηλιού Ανδριάνα του Κυριάκου
9. Ιωάννου - Δρακοπούλου Ολυμπία του Κοσμά
10. Κονδύλης Παναγιώτης του Σωτηρίου
11. Κοντογιάννης Ανδρέας του Χρήστου
12. Λάμπρου Αναστάσιος του Γεωργίου
13. Λέκκας Ανδρέας του Βασιλείου
14. Λεμπέσης Παναγιώτης του Σωτηρίου
15. Μπάζος Παναγιώτης του Αναστασίου
16. Μπινιάρης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
17. Οικονομόπουλος Χρήστος (Τάκης) του Αποστόλου
18. Παπασταύρου (Μοναχομπίρης) Δημήτριος του Σταύρου
19. Παππάς Νικόλαος του Παντελή
20. Παριανός Πέτρος του Ιωάννη
21. Πασαλάρης Παντελεήμων του
22. Σαμπάνη – Μπάρδη Παναγιώτα του Παναγιώτη
23. Σαράντος Βασίλειος του Κωνσταντίνου
24. Στάϊκος Αναστάσιος του Γεωργίου
25. Στάϊκου – Φασιλή Σοφία (Σόνια) του Ιωάννη
26. Ταβουλαρέα – Αντωνοπούλου Μαρία του
27. Τουτουντζή – Καμπούρη Δήμητρα (Μιμίκα) του
28. Τσαμαδός Ιωάννης του Σταματίου
29. Φλωρής Εμμανουήλ του Παναγιώτη

Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης
1. Αραπάκης Ιωάννης (Τζώνης) του Σταματίου
2. Δρουγκάνης Μιχαήλ του Γεωργίου
3. Κρητσωτάκης Ιωάννης του Γεωργίου
4. Οικονόμου Ανάργυρος του Ιωάννη
5. Παλυβού Μαρία του Παναγιώτη
6. Σκούρτη Ελένη του Χαραλάμπους .

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ για «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Κ Ο Σ   Σ Υ Ν Δ Ε Σ Μ Ο Σ
«Τ Ο Θ Α Υ Μ Α Τ Η Σ Α Γ Α Π Η Σ»

Τούτος ο χειμώνας και οι άλλοι που έρχονται θα είναι διαφορετικοί! Το παγωμένο πρόσωπό τους θα ζεσταίνεται από την ελπίδα και θα στολίζεται από την ατέλειωτη ευγνωμοσύνη των ανθρώπων.

Τα «λαβωμένα» παιδικά και εφηβικά κορμάκια που εκτεθειμένα στον κίνδυνο δίνουν τη μάχη της ζωής τους, θα βρίσκουν καταφύγιο, θαλπωρή, προστασία, γιατρειά.

Εκεί, στο νέο Νοσοκομείο, ζεστή αγκαλιά και απέραντο περιβόλι στοργής και απαντοχής, οι δύσκολες ημέρες θα γλυκαίνονται από το ενδιαφέρον και της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα τους προσφέρονται σε όλα τα επίπεδα.

Μόνο τρία χρόνια χρειάσθηκαν, ώστε η συμπολίτισσά μας, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, βράχος υπομονής και καλοσύνης και προσωποποίηση της δημιουργικότητας, να πραγματοποιήσει το κορυφαίο όραμά της, ύψιστο καθήκον και ανάγκη για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και τη δωρεά της ελπίδας στις τρυφερές ψυχές που δοκιμάζονται.

Ένας υπέροχος συνδυασμός ανθρωπισμού και επιστήμης, πραότητας και σοφίας, κοινωνικής ευεργεσίας, γενναιότητας και άριστης αξιοποίησης της οικονομικής ευρωστίας, έδωσε το τέλειο αποτέλεσμα.

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι άλλο θα είχε στο νου του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος γράφοντας τον υπέροχο ύμνο της Αγάπης, θέλοντας να δώσει το περιεχόμενο και το νόημα αυτής της θεϊκής και κοσμοσωτήριας λέξης!

«Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί». Και αλλού: Η αγάπη σκεπάζει όλες τις ελλείψεις του πλησίον, δε ζητάει το δικό της συμφέρον, ελπίζει, υπομένει, «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει».

Το έργο αυτό αλλά και η δραστηριότητα γενικότερα της κ. Βαρδινογιάννη δείχνουν πανανθρώπινα ότι στη χώρα μας, με τις όποιες δυσκολίες, οι ιδέες δε φτώχυναν, «τα ψυχικά αποθέματα δε συρρικνώθηκαν, η ανθρωπιά δεν έχασε τους χυμούς της». Η Ελλάδα εξακολουθεί να διεγείρει συνειδήσεις, να είναι πηγή συναισθημάτων αλληλεγγύης και ήλιος Πολιτισμού.

Με το δημιούργημα όμως αυτό τιμάται και η πατρώα γη, η Ερμιόνη, οι ρίζες μας, αφού η πρωτεργάτρια και πρωταγωνίστριά του είναι συμπολίτισσά μας.

Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου με ιδιαίτερη συγκίνηση εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην κ. Βαρδινογιάννη. Της εύχεται από καρδιάς στο διάβα της να βρει αντάξιους συνοδοιπόρους και η μεγάλη της προσφορά να είναι αξιομίμητη. Έτσι, καθώς προστάζει ο ποιητής, στην πορεία προς το φως δεν θα μείνει κανένας πίσω.

«Πάρτε μαζί σας όποιον λησμόνησε η Ευτυχία. Αυτόν που η λυχνία του έσβησε, αυτόν που το τζάκι του δε φλόγισε ποτέ. Το παιδί που ποτέ τ’ άστρο το λαμπρό πού οδηγεί, δε γνώρισε… Ω, εσείς με τη σφραγίδα Μεγάλης Δωρεάς Προσκυνητές του Αιώνιου! Πάρτε μ’ αγάπη κι έγνοια όλους αυτούς μαζί σας, να μην αφήσετε κανέναν πίσω απ’ την πορεία προς το Φ ω ς».

Εγώ είμαι εκπαιδευτικός. Διδάσκω παιδιά Γυμνασίου. Πάνω από όλα όμως είμαι πατέρας. ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ.

Την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη κατέλαβε αυτή η φωτογραφία του Χρήστου Λαμπριανίδη.
Tο κείμενο που απέστειλε ο Χρήστος Λαμπριανίδης στην Huffington post (μεταφρασμένο στα ελληνικά) και διαβάστηκε στην τελετή απονομής βραβείων
Πρώτα απʼ όλα θα θελα να σας ευχαριστήσω. Εσάς και όλους τους συμμετέχοντες σʼ αυτό τον διαγωνισμό. Ήταν μια πραγματική πρόκληση κι ένα διαβατήριο για μας να θίξουμε ένα σημαντικότατο πρόβλημα που μας αφορά όλους. Σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν ζούμε. Μας αφορά όλους κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο δραστικά μέτρα μπορούμε να πάρουμε.
Λίγα λόγια για μένα και την περιοχή που ζω.
Εγώ είμαι Έλληνας. Κι έχω πιστεύω το προνόμιο να ζω σʼ ένα προικισμένο τόπο. Στη Δυτική Μακεδονία, στην Βορειοδυτική πλευρά της χώρας. Και το πιο παράδοξο για κομμάτι της Ελληνικής γης? Δεν βρέχεται από θάλασσα. Δεν της λείπει όμως. Πυκνά δάση, ποτάμια και λίμνες καλύπτουν σχεδόν το 65% της επιφάνειάς της. Μαζί με τον πολιτισμό και την ιστορία της , έχει κι ένα μοναδικό θησαυρό. Τον πλούσιο ορυκτό της πλούτο. Το υπέδαφός της έχει πλούσια κοιτάσματα λιγνίτη που εδώ και 50 χρόνια αποτελούν πηγή ηλεκτροδότησης όλης της χώρας μας. Ο λιγνίτης είναι πολύ σημαντικός για τον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας αφού καλύπτει το 70% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια. Η εξόρυξη του λιγνίτη γίνεται σε δύο κυρίως περιοχές της χώρας, στη Δυτική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο.
Το νόμισμα αυτό όμως έχει 2 όψεις, όπως άλλωστε όλα τα νομίσματα. Η μία όψη λέει «ενεργειακή καρδιά» της χώρας, ανάπτυξη της μεγαλύτερης βιομηχανίας εξόρυξης και

Ανακύκλωση: 75.000 τόνοι από τους μπλέ κάδους στις χωματερές

Περίπου 75.000 τόνοι από τις 521.000, που συγκεντρώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), απορρίπτονται ως υπολείμματα στις χωματερές, αφού περάσουν από τα 24 κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, ΚΔΑΥ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», «το ξεκαθάρισμα» παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Οι εν λόγω ελλείψεις συνίστανται στο ότι δεν είναι στις υποχρεώσεις της ΕΕΑΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για το σύστημα συσκευασιών, να συγκεντρώνει και το έντυπο υλικό (εφημερίδες, περιοδικά, μικρά άλλα χαρτικά), αφού δεν περιλαμβάνονται στις συσκευασίες.

Από τους μπλε κάδους όπου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο 245.000 τόνοι (μαζί με τα έντυπα υλικά), απορρίπτονται στις χωματερές 73.000, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 30% περίπου.

Ο Φίλιππος Κυρκίτσος, πρόεδρος της ΟΕΑ (Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης), δήλωσε ότι θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε χιλιάδες τόνους , αν υπήρχαν όπως

ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ..

                 
 
ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...

Λ.ΤΟΛΣΤΟΙ

Επίκαιρο..

Μια γυναικεία φωνή στην Ερμιονίδα


   Εδώ θα ακούμε τι έχει να μας πεί.. Μια φωνή στην Ερμιονίδα
   Καλώς ήλθες  Λή!

Από την Κύπρο συγχαίρει τον Ερμιονικό Σύνδεσμο η κα Σταματίτσα Λοϊζίδου

  Συγχαρητήρια στον «Ερμιονικό Σύνδεσμο» για την ωραία σκέψη να γράψει τα λίγα, αλλά θερμά και συγκινητικά λόγια, για την μεγάλη Κύρια Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

  Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ευτύχισα να την γνωρίσω στα παιδικά μας χρονιά και να ζήσω το χάρισμα της Αγάπης που ο Θεός απλόχερα της χάρισε.
  Η Ερμιόνη πρέπει να είναι περήφανη για τις διακρίσεις των παιδιών της.
  Ας γίνουν φάροι φωτεινοί για τις επόμενες γενιές.
  Μαριάννα σ’ ευχαριστούμε.
  Σαν Ήλιος καλοκαιρινός ζέστανες τις καρδιές μας.

  Σ’ αγαπάμε,
  Σταματίτσα

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Με τα μάτια στραμμένα στην Ευρώπη

Ισλανδία – Ουγγαρία – Ιρλανδία

Τoυ Ρούντι Ρινάλντι
Τώρα που η χώρα μας αποκτά την πιο αρμόζουσα διοικητική διάρθρωση (περιφέρειες) με τις ευρωενωσιακές επιταγές και θα επικυρωθεί με την προσέλευση στις κάλπες στις 7 και 14 Νοεμβρίου, δεν είναι άσχημο να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πιο ειδικά σε 3 χώρες – που δεν ανήκουν στον σκληρό πυρήνα, αλλά στην ευρωπαϊκή «περιφέρεια», όπως άλλωστε και η δοκιμαζόμενη ως πειραματόζωο Ελλάδα.

Δεν ξεχνούμε διόλου πως ανεβαίνει το θερμόμετρο της κοινωνικής αναμέτρησης σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο και μεγάλες εργατικές διαμαρτυρίες, απεργίες, κινητοποιήσεις συγκλονίζουν χώρες και περιοχές. Στη Γαλλία έχουμε συχνές γενικές απεργίες και τώρα θα περάσουμε σε κυλιόμενες απεργίες πολλών κλάδων ενάντια στο νόμο που παρατείνει τα χρόνια συνταξιοδότησης από 60 σε 62, στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική απεργία μετά το 2002, στη Γερμανία μια ολόκληρη πόλη, η Στουτγάρδη, είναι για ένα μήνα σε διαρκή κινητοποίηση για τη ματαίωση ενός φαραωνικού σχεδίου για την υπογειοποίηση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της (και κανείς δεν κάνει λόγο για το γεγονός αυτό), κινητοποιήσεις σημαντικές γίνονται στην Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία (κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων), ενώ η πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες συγκέντρωσε περίπου 100.000 διαδηλωτές.

Οι τρεις χώρες όμως που αναφέρουμε στον τίτλο διαφέρουν και αξίζουν μια ειδικότερη αναφορά.

Στην Ισλανδία παραπέμφθηκε τελικά και θα δικαστεί ο πρώην πρωθυπουργός που κρίθηκε ένοχος από τη Βουλή γιατί δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός χώρας που κάθεται στο

"Αγρότης μόνος, ψάχνει…"


Σήμερα  17 Οκτωβρίου στις 22:00 στη ΝΕΤ (Σε επανάληψη)

 Γιατί η Ελλάδα μια γεωργική χώρα δεν παράγει πια γεωργικά προϊόντα; Γιατί ένας καλλιεργεί και δέκα μεταπωλούν; Γιατί ένα γεωργικό προϊόν καταλήγει έως και δέκα φορές πιο ακριβό στον καταναλωτή; Γιατί τα τρακτέρ είναι πλέον πιο γνωστά από τα μπλόκα και όχι από το όργωμα;
  Η εκπομπή παρουσιάζει τη μοναχική πορεία του αγρότη και της γεωργίας τις τελευταίες δεκαετίες. Τι συνέβη στην Ελλάδα; Η αγωνιώδης προσπάθεια του Έλληνα καλλιεργητή, αλλά και ο χορός των δισεκατομμυρίων στο όνομά του. Πώς η πρακτική των επιδοτήσεων δημιούργησε παρασιτικές λογικές; Γιατί οι αγρότες προτιμούν να αφήνουν τη σοδειά να σαπίζει και να εισπράττουν τις επιδοτήσεις;
  Η χώρα μας καταναλώνει 33.000 τόνους φασόλια, αλλά παράγει μόνο τους 8.000. Το βαμβάκι όμως πλεονάζει. Οι λογικές του «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» που απέδωσαν στο 20% των παραγωγών, το 80% των επιδοτήσεων.
  Υπάρχει μέλλον για την ελληνική γεωργία, ή η επόμενη βασική καλλιέργεια θα είναι τα…φωτοβολταϊκά;
  Ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό για ένα θέμα ταμπού, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

“Ψαρεύοντας την αλήθεια”

...μαρτυρίες των ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της θάλασσας

“Πριν από 50 χρόνια, βούταγες και τρελαινόσουν! Έλεγες που βρίσκομαι; Στον παράδεισο;”
“Τώρα οι γλάροι έχουν καταλήξει στις χωματερές…”
“Πιάσανε τις μανάδες, πιάσανε τα μικρά ψαράκια. Τι θα γίνει;”
“Η θάλασσα δεν είναι βιομηχανία…”
“Τα Χριστούγεννα θέλουμε να τρώμε γαύρο. Δε γίνεται!
“Παλιότερα το ψάρι ήταν το φαΐ του φτωχού και τώρα έχει καταντήσει να είναι πιο ακριβό από το κρέας”

Οι μαρτυρίες αυτές αποτυπώνουν το “ταξίδι του ψαριού” από την θάλασσα στο πιάτο μας αλλά και μια “πορεία” από την απειλή οι θάλασσές μας να ερημώσουν από τα υπάρχοντα αλιευτικά εργαλεία στην ελπίδα που μπορεί να έρθει από την προστασία της θάλασσας, την αλλαγή των τρόπων αλιείας, αλλά και την υπεύθυνη κατανάλωση.

Από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου η Greenpeace σας προσκαλεί στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ψαρεύοντας την αλήθεια” στο ίδρυμα Ευγενίδου (2ο Περιστήλιο). Η έκθεση παρουσιάζει τις μαρτυρίες σε φωτογραφία και video των ανθρώπων που βλέπουν κάθε μέρα τις ελληνικές θάλασσες να αδειάζουν από ζωή, αλλά και την πρόταση της Greenpeace για να μην λείψει ποτέ από το πιάτο μας και τις θάλασσές μας

Σας περιμένουμε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρες Λειτουργίας: 20/10 17.00-21.00, 21-23/10 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00 και 24/10 10.00-14.00
Ίδρυμα Ευγενίδου (2ο Περιστήλιο), Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο

Αποδημητικά πουλιά