Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Σκάνδαλο Novartis

Πρώην πρωθυπουργός στο σκάνδαλο Novartis

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα από τις αμερικανικές αρχές για τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα διαφθοράς, το οποίο ξεκινάει από τα πολιτικά πρόσωπα που υπογράφουν τις πολιτικές και τις τιμές των φαρμάκων και επεκτείνεται έως τον ΕΟΦ, τους γιατρούς και τους κρατικούς λειτουργούς.
Την έρευνα πραγματοποίησαν για το Documento οι Κώστας Βαξεβάνης, Βαγγέλης Τριάντης, Εύη Απολλωνάτου και Βασίλης Ανδριανόπουλος
Όσο διερωτάται κάποιος γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, παρότι είχαν ερεθίσματα και καταγγελίες, δεν έκαναν τις δικές τους έρευνες, οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές.
Ένα από τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτουν είναι ένα βίντεο που καταγράφει συνάντηση Ελλήνων και ξένων στελεχών της Novartis στην Ελλάδα.

Περισσότερα:koutipandoras

«Γροθιά» στο στομάχι η έκθεση του 12χρονου Άγγελου από το 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων που κέρδισε στον πανελλήνιο διαγωνισμό του «Θεόφιλου»

Άγγελος Χριστοδουλάκης, μαθητής, Α΄Γυμνασίου, τρίο βραβείο, πανελλήνιος διαγωνισμός, πολύτεκνη οκογένεια, "Θεόφιλος" 

Έκλεισε όλα τα συναισθήματά του στις λίγες γραμμές μιας έκθεσης και κέρδισε το τρίτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του «Θεόφιλου -Στήριξη στην Πολύτεκνη Οικογένεια» με θέμα τα προβλήματα της σύγχρονης πολύτεκνης οικογενείας στην Ελλάδα. Ο Άγγελος, μαθητής της Α’ τάξης στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, ως παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ζει σε ένα σπίτι όπου δεν κυριαρχούν μόνο οι παιδικές φωνούλες και τα χαμόγελα αλλά κυρίως η δυσκολία, η στέρηση, ακόμα και η πείνα.Ο Άγγελος είναι μόλις 12 χρονών και τις κρύες ημέρες του μήνα σχηματίζει με τα χέρια του τον ήλιο για να ζεστάνει και να φωτίσει τη ζωή του ίδιου, της οικογένειάς του και των παιδιών που – σαν και εκείνον– χαμογελούν σπάνια. Έχει ζήσει 12 ζωές σε μία και έχει κερδίσει σε εμπειρίες, όσα οι «μοσχαναθρεμμένοι» αυτού του τόπου δε θα κερδίσουν ποτέ. Το τρίτο βραβείο που κέρδισε πανελλαδικά είναι μόνο η αρχή και το επόμενο που του αξίζει να κερδίσει είναι ο σεβασμός και η προσοχή όλων μας…

Διαβάστε την εξαιρετική έκθεση του 12χρονου Βασίλειου – Άγγελου Χριστοδουλάκη, μαθητή της Α΄ τάξης στο 3ο γυμνάσιο Άνω Λιοσίων:
«Η οικογένεια είναι δώρο λέει η μαμά μου. Μοιραζόμαστε τα νέα μας γύρω από το τραπέζι, παίζουμε. Αν ζούσαμε παλιά, θα δουλεύαμε

Μύθος η υπερθέρμανση του πλανήτη;


Του Γιάννη Λακούτση
Εδώ  και  αρκετά  χρόνια  έχει  ξεκινήσει  μια  παγκόσμια  καμπάνια  με  σκοπό  να  ενημερώσει  τον  κόσμο  για  την  υπερθέρμανση  του  πλανήτη  και  για  τις  αλλαγές  στο  περιβάλλον. Το  μήνυμα  που  προσπαθούν  να  περάσουν  οι  « ειδικοί» είναι  πως: η  υπερθέρμανση  οφείλεται  στην  ανθρώπινη  δραστηριότητα.   Απώτερος  σκοπός  είναι  να  πεισθεί  η  ανθρωπότητα  ότι  πρέπει  να  χρυσοπληρώνει  την  πράσινη  ανάπτυξη. Κατά  πόσο  όμως  το  φαινόμενο  του  θερμοκηπίου,  χωρίς  το  οποίο  δεν  θα  υπήρχε  ζωή  στον  πλανήτη,  ευθύνεται  για  την  υπερθέρμανση;  Ηχηρά  ονόματα  καθηγητών,  παρουσιάζονται    στην  κοινή  γνώμη  και  καταγγέλλουν  ότι  η  κλιματική  αλλαγή  είναι  η  ίδια  που  συμβαίνει  εδώ  και  χιλιάδες  χρόνια  στην  Γη,  ενώ  ο  Αμερικανός  καθηγητής  της  Φυσικής  του  πανεπιστημίου  της  Καλιφόρνιας,  Harold  Louis,  παραιτήθηκε  πρόσφατα  από  την  Ένωση  Φυσικών  και  προειδοποίησε  ότι  σύντομα  θα  εκραγεί  η  φούσκα  της  παγκόσμιας  υπερθέρμανσης,  όπου  εμπλέκονται  τρισεκατομμύρια  δολάρια.  Η  άποψη  ότι  το  διοξείδιο  του  άνθρακα   (Co2),  ευθύνεται  για  την  κλιματική  αλλαγή,  αντιτίθεται  στα  περισσότερα  επιστημονικά  στοιχεία  που  προκύπτουν  από  τα  μετεωρολογικά  αερόστατα,  τους  δορυφόρους  και  τα  ιστορικά  στοιχεία  για  τις  θερμοκρασίες.  Οι  επιστήμονες  είναι  βέβαιοι  ότι  και  ο  ήλιος   επηρεάζει  άμεσα  τη γη  όταν  στέλνει  θερμότητα.  Δεν  αποτελεί  έκπληξη,  ότι  η  ηλιακή  δραστηριότητα  ευθύνεται  για  τις  κλιματικές 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Οι τόποι του Νίκου Καββαδία

Οι τόποι του Νίκου Καββαδία
Όλοι όσοι έχουμε διαβάσει τον Καββαδία, έχουμε πέσει πάνω σε μέρη τόσο εξωτικά που δεν ξέρουμε καν που βρίσκονται. Έφαγα αρκετές ώρες από τη ζωή μου για να βρω αυτά τα μέρη με τη βοήθεια του GoogleMaps, του διαδικτύου και του βιβλίου του Τράπαλη, "Γλωσσάρι στο έργο του Νίκου Καββαδία".


Όλες οι καταχωρίσεις έχουν γίνει με τη μορφή Πόλη (η σύγχρονη ονομασία της), Χώρα. Ακολουθεί η στροφή ή ο στίχος του ποιήματος (ή των ποιημάτων) στα οποίο αναφέρεται αυτός ο τόπος και ο τίτλος του ποιήματος:

πχ
"Chennai, Ινδία
 

2017: έτος Καζαντζάκη


" ότι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά,
αγρίμι να γίνεσαι,
δεν ταιριάζει η μετριότητα με την λαχτάρα "Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.:Πρόσκληση στην κοπή Βασιλόπιτας

Κρανίδι, 11-01-2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. σας προσκαλούν στην κοπή της Βασιλόπιτας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ράδου και στο πλαίσιο της πανήγυρις του Αγίου Αθανασίου στο Ράδο.
Το πρόγραμμα της πανήγυρις Αγίου Αθανασίου Ράδου έχει ως εξής:
ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
5 μ.μ. Μέγας Εσπερινός
6 μ.μ. Κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ερμιονίδας στο Πνευματικό Κέντρο Ράδου
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
8 π.μ. Θεία Λειτουργία
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Η Ξένια Καλογεροπούλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ

          

Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου «Γράμμα στον Κωστή»

         
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017


Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται στην ΑΙΘΟΥΣΑ 9, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7μμ, την αγαπημένη ηθοποιό και συγγραφέα Ξένια Καλογεροπούλου, για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Γράμμα στον Κωστή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Η Ξένια Καλογεροπούλου θα συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΝΘΟΣ, Γιάννη Στάμο, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Γράμμα στον Κωστή

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

"Δυνατή Ερμιονίδα" Πρόσκληση


ΧΙΟΝΙΟΣΜΕΝΗ ΕΡΜΙΟΝΗ 2

 ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΝΑΚΟΥ

Γιάννης Ανδριανός δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου με τη μορφή του ΔΙΕΚ
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα την ανάγκη άμεσης διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της ΣΕΚ Επιδαύρου με τη μορφή του ΔΙΕΚ.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Με σημερινή τους επιστολή οι εκπαιδευτές της ΣΕΚ Επιδαύρου εκφράζουν την αγωνία τους για την συνέχιση της λειτουργίας των ειδικοτήτων της Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου.

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή, η ΣΕΚ Επιδαύρου ξεκίνησε την λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2015 και παρέχει

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΡΜΙΟΝΗ

Φωτογραφία
ZOE PENSION IN ERMIONI

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας αύριο Τρίτη 10-1-2017

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Ερμιονίδας την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, μετα απο συνεννόηση του Δημάρχου, με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης.

Μέλη της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης , συμμετείχαν στο μοναδικό έθιμο του Διονυσιακού γάμου στην Καλή Βρύση Δράμας


Της Ρίνας Λουμουσιώτη
Στους πρόποδες του Φαλακρού, στο Βώλακα και στα γύρω χωριά της Δράμας  Μοναστηράκι,  Πετρούσα, Καλή Βρύση, Παγονέρι, Ξηροπόταμος το τριήμερο 6, 7 και 8 Ιανουαρίου κορυφώνονται οι παραδοσιακές τελετουργίες με  διονυσιακές μεταμφιέσεις και πανάρχαια δρώμενα.
Πρόκειται για εκδηλώσεις που γίνονται όχι με αναπαραστατική, φολκλορική μορφή  αλλά με συνειδητή συμμετοχή , σαν χρέος στον τόπο  αφού αποβλέπουν στην εξασφάλιση της καλής χρονιάς, της υγείας, της καρποφορίας.
Στους έως και - 12,  εκεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία με γκάιντες,   νταϊρέδες,   ήχους  κουδουνιών συμμετείχαμε σ αυτό το μαγικό διονυσιακό ξεφάντωμα  που κανείς δεν μπορεί να  περιγράψει, μόνο να το βιώσει .

Αυτή τη μοναδική εμπειρία μοιραστήκαμε  ακολουθώντας τη Χορευτική Ομάδας Ερμιόνης.
Μια ομάδα νέων που με την καθοδήγηση του Κωστή Σκούρτη γράφουν την δική τους ιστορία στην Ερμιόνη με σεμνότητα, σοβαρότητα και  σεβασμό σ αυτό που κάνουν.
Μέλη της συμμετείχαν ως κουμπάροι στο μοναδικό έθιμο του Μπαμπούγερου και του Διονυσιακού γάμου στην Καλή Βρύση.

Μικρά στιγμιότυπα από το τριήμερο μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Ο εαυτός μας ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος


Ο εαυτός μας ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος

-το μπέρδεμα του Πολιτισμού με την παγκόσμια πολιτική-


Αδιαμφισβήτητο είναι από όλους ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ο μεγαλύτερος εις την Ιστορία της ανθρωπότητας, και ότι εκ του λόγου αυτού εμείς οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την μοναδική προσφορά των προγόνων μας. Η υπερηφάνεια όμως δεν πρέπει να είναι έννοια κενού περιεχομένου, αλλά να έχει βαθιές ρίζες εις την ικανότητα και την δύναμη να παρακολουθεί, να ερμηνεύει και να εναρμονίζει τις σχέσεις της με τον περιβάλλοντα χώρο. Ο οποίος ήταν και είναι η συνύπαρξη με τους άλλους λαούς, ώστε και να προστατεύεται, αλλά και να συνεχίζει το δημιουργικό της έργο. Αυτοί ήσαν οι πρόγονοι μας, ένας Λαός προσφιλής αλλά και σεβαστός από όλους τους άλλους λαούς.

Μετά την Επανάσταση του 1821 παρατηρείται η παρερμήνευση της Ιστορίας μας και η λάθος πορεία της χώρας με τα ολέθρια λάθη μας. Δύο από αυτά και τα πρώτα είναι ότι δεν δίνουμε απάντηση εις τον ίδιο τον εαυτόν μας, την οποία οφείλουμε: γιατί άντεξε ο Λαός μας  τα «400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς». Διότι εμείς οι Έλληνες

Η νέα διαφήμιση της Apple σε ελληνικό χωριό