Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό 2018

Αγαπητοί φίλοι,

           Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την τέχνη και τον πολιτισμό, το οποίο ιδρύθηκε τ
o 1988 από τον πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό, Γιώργο Μάνεση, γιορτάζει φέτος 30 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής δράσης στη περιοχή της Ερμιονίδας. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, προσκαλεί τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου στις εκδηλώσεις του, στις οποίες θα λάβουν μέρος, τόσο καταξιωμένοι και διεθνούς κύρους καλλιτέχνες από έξι διαφορετικές χώρες, όσο και νέοι ανερχόμενοι μουσικοί. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ξεχωριστό χώρο του κτήματος Μάνεση. Ακολουθούν οι εκδηλώσεις αναλυτικά:

(σημειώνουμε ότι η εναρκτήρια εκδήλωση της 28ης Ιουλίου με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς αναβάλλεται λόγω του εθνικού πένθους, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών και των οικογενειών τους. Θα υπάρξει ενημέρωση εκ νέου για την ημερομηνία της επικείμενης διεξαγωγής της εκδήλωσης).

1 Αυγούστου – Προβολή του ντοκυμαντέρ των Αιμιλία Μπουρίτη & Πάνου Βιττωράκη με τίτλο «Μεταβιομηχανικά αγροτικά μονοπάτια» που παρουσιάζει την βίαιη βιομηχανοποίηση της αγροτικής ζωής στην περιοχή του Ασπρόπυργου μέσα από συνεντεύξεις, βιωματικά δρώμενα κ.α.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ο ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ στο πλευρό των πυρόπληκτων

 ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Στο πλευρό των πυρόπληκτων και δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας και ο Ερμιονικός Σύνδεσμος, με την αποστολή φαρμακευτικού υλικού, για την ανακούφισή τους.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Η παράταξή μας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας για ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στο σοβαρό θέμα της πρόληψης πυργαγιών. Αυτό έγινε αφού μέχρι τώρα δεν είχαμε σαν παράταξη καμία ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να γνωρίσει το Σώμα τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Ακολουθεί η επιστολή:


"ΠΡΟΣ


κ. Σφυρή Δημήτρη


Δήμαρχο Ερμιονίδας

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας:Δεν θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Γιώτα Νέγκα

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος και συμμεριζόμενος την οδύνη των συγγενών των θυμάτων των πυρκαγιών αναβάλλει για την επόμενη χρονιά τη συναυλία έναρξης του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου ‘Ερμηνείες στην Ερμιονίδα’ με τη Γιώτα Νέγκα.
Η έναρξη του 5ου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη παράσταση την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 με λιτό τρόπο.
Όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια από την προπώληση μπορούν να επιστρέψουν τα εισιτήρια στα σημεία προπώλησης από τα οποία τα προμηθεύτηκαν και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018. Μετά από αυτή την ημερομηνία μπορούν να τα εξαργυρώνουν κάθε Παρασκευή στα ταμεία του θεάτρου στις ώρες των παραστάσεων ή να τα ανταλλάξουν με εισιτήρια των παραστάσεων.
Εκ του Δ.Σ.

Μάτι Αττικής: Ιούνιος 2018 - Ιούλιος 2018


Αναβολή εναρκτήριας εκδήλωσης Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου

Σας ενημερώνουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη & τον Πολιτισμό  που διοργανώνεται από τον Όμιλο ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ. (Όμιλος για την Μελέτη, Έρευνα & Διάχυση του Πολιτισμού) αναβάλλει την εναρκτήρια εκδήλωση παραδοσιακών χορών της 28 Ιουλίου λόγω του εθνικού πένθους, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών και των οικογενειών τους. Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για την ημερομηνία της επικείμενης διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος

Γιάννης Γρηγοράκης

6os Διασυλλογικοs αγωναs optimism & Laser 4,7. 28-29 Ιουλίου Διονυσια 2018


   6os Διασυλλογικοs αγωναs 
                optimism & Laser 4,7. 
                       28-29 Ιουλίου 
                       Διονυσια 2018

Ο Ναυταθλητικος Ομιλος Ερμιονης σε συνεργασία με την Ε.Ι.Ο. και την κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας διοργανώνουν Διασυλλογικούς Αγωνες Ιστιοπλοιας κατηγορίες optimist και Laser 4,7. Στις 28 & 29 Ιουλίου στο κόλπο της Ερμιονης. 

Βραδιά αφιερωμένη στο ποιητή Ακη Μπούρα στο Κρανίδι.


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

4η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ. Γκάτσος''

Σας περιμένουμε ΑΥΡΙΟ , Τρίτη 24/07 στις 19:00 στη βιβλιοθήκη μας για να ανακαλύψουμε μαζί , μικροί & μεγάλοι , τα αγαπημένα μας δεδομένα που αφορούν την μουσική , τις ταινίες μα και φυσικά τα βιβλία που μας αρέσουν !

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα αύριο

Ποιός τη ζωή μου, ποιός την κυνηγά

Ποιός τη ζωή μου, ποιός την κυνηγά
να την ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα;
ουρλιάζουν και σφυρίζουν φορτηγά
σαν ψάρι μ' έχουν πιάσει μες στα δίχτυα
Για κάποιον μες στον κόσμο είν' αργά
ποιός τη ζωή μου, ποιός την κυνηγά;
Ποιός τη ζωή μου, ποιός παραφυλά
στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει;
πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά
που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;