Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κυκλοφορώ ανάμεσα στους ανθρώπους

Της Ρίτσας Μασούρα
Τελευταία κυκλοφορώ όλο και πιο συχνά ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Τους συναντώ στο δρόμο, στο μετρό, στον καφενέ, στα βιβλιοπωλεία, στις συγκεντρώσεις. Στήνω αυτί και μάτι ταυτοχρόνως. Υπέροχες οι αισθήσεις μας, τελικά. Αφουγκράζομαι τους συφγμούς της κοινωνίας. Γίνομαι υπερβολικά παρατηρητική. Καταγράφω τη γλώσσα του σώματος. Επιχειρώ αυθαίρετες ερμηνείες. Ο μικρόκοσμός μου μ ' έχει αποσυντονίσει. Σαν σε γυάλα κι εγώ. Σαν τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς που γνωρίζουν ελάχιστα για όσα συμβαίνουν έξω από το γραφείο τους και που συνήθως δηλώνουν ότι τα ξέρουν όλα. Αρα, διπλή η προσπάθεια να αντιληφθώ το μήνυμα που εκπέμπει ο καθημερινός άνθρωπος. Οι λέξεις φτάνουν σε μένα αποσμασματικά. Δίχως ειρμό. Δεν είμαι μέσα στη ροή του λόγου. Χρησιμοποιώ τη φαντασία μου για να βρω το ρήμα που πιθανώς συνδέει δύο άσχετες μεταξύ τους λέξεις. Αλλά επιμένω, λες και δεν μπορώ άλλο το οικείο, προστατευτικό περιβάλλον.
Πολλοί δίνουν την αίσθηση ότι μονολογούν. Περπατούν στην οδό Αθηνάς με το κεφάλι σκυφτό, τα σώμα λες σε ελεύθερη πτώση και τα χείλη σε διαρκές παραλλήρημα λόγου δίχως αντίλογο. Δίχως την επιχειρηματολογία του συνομιλητή ή του αντιπάλου. Είναι σαν να θέλουν να τα πούνε όλα τούτη εδώ τη στιγμή. Η στιγμή γίνεται σπάνια ευκαιρία και δεν πρέπει να χαθεί. Τους ακολουθώ, αλλά είναι σαν να μη με βλέπουν. Το πλήθος είναι σπουδαίο άλλοθι για τον περίεργο άνθρωπο. Στη γωνία του δρόμου αισθάνομαι ότι κάποιοι από αυτούς παγώνουν.Κολώνες άλατος. Σταματώ λίγα βήματα πιο πίσω. Ισως αίφνης συνειδητοποιούν ότι το να εκφράζουν σχεδόν δυνατά τις αγωνίες τους είναι

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΜΕ!

ΤΗΣ , ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ  tanea
ΤΕΛΙΚΑ, δεν ήταν µούφα: λεφτάυπάρχουν και η κυβέρνηση που είναι γάτα τα ξετρύπωσε. Αντιγράφω από την τρικαλινή πύλη ενηµέρωσης trikalanews.gr µε τίτλο «Eπεσαν πρόστιµα στα Τρίκαλα για τα κολληµένα 20ευρα στα... κούτελα»:
«Το κλιµάκιο “στοχοποίησε” µε το “καληµέρα σας” τους... κλαριντζήδες που πλήρωσαν αλµυρά τα κολληµένα στο κούτελο και χωρίς... δελτίο παροχής υπηρεσιών 20ευρα!
Οι κλαριντζήδες υπέστησαν σοκ µε τα µπιλιετάκια του προστίµου όπως και το συγκεντρωµένο πλήθος που, µετά την εξέλιξη αυτή, στερήθηκε τους ήχους του κλαρίνου, αφού ηορχήστρα αποχώρησε απ’ την εκδήλωση!» Αυτό συνέβη στιςεκδηλώσεις στο Αντάµωµα των Χασιωτών. Το Σ∆ΟΕ έκανε «ντου βρε πονηρή στα στέκια που αράζεις» και φορολόγησε τα κούτελα των ανθρώπων! Και τώρα – µε το δικό τους κούτελο καθαρό – µπορούν να πάνε στην τρόικα, να παραδώσουν τα φραγκοδίφραγκα σε σακούλα του µπακάλη και ναξεµπερδεύουµε µε τα χρέη άπαξ και διά παντός. Μη σου πω ότι θα περισσέψουνε και λεφτά να δώσουµε και σε καµιά φτωχή οικογένεια – της Μαδρίτης εν προκειµένω!
Το επόµενο µεγαλόπνοοσχέδιο – µε το οποίο υπολογίζεται ότι θα εξοικονοµηθούν600 δισ. µίνιµουµ, είναι ναπληρώνουν ΦΠΑ τα παιδιάστα φανάρια, όταν ο οδηγός τους δίνει 20 λεπτά. Κι αν κάποιος ελεήσει καµιά γριούλα στην είσοδο της εκκλησίας, καλά θα κάνει να της ζητήσει απόδειξη... Γριά µε τενεκεδάκι χωρίς ΑΦΜ θα συλλαµβάνεται και θα περνάει Αυτόφωρο! ∆ιότι «κάποιος πρέπει να πάει φυλακή, σ’ αυτόν τον τόπο»!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΜΕ! Κι επειδή ο Ιονέσκο πέθανε νωρίς εν αντιθέσει µε τον σουρεαλισµό που είναι κορακοζώητος,θα µας
βάλουν, λέει, µια έκτακτη εισφορά που όµως θα είναι µόνιµη για τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Και µου ‘λεγε η µάνα µου όταν πήγαινα σχολείο «πρόσεχε την παράδοση, παιδί µου, µη χαζεύεις απ’ το παράθυρο!». Αρες µάρες τα ελληνικά που έµαθα. Πώς είχα τώρα εγώ την εντύπωση πως το «έκτακτος» είναι το αντίθετο του «µόνιµος»; Λέµε π.χ. «έκτακτος δηµόσιος υπάλληλος» και «µόνιµος δηµόσιος υπάλληλος». Αλλά, βλέπεις, στο µάθηµα Νέων Ελληνικών έπαιζα τελίτσες και κρεµάλα το µαλακισµένο! Και τώρα θα µε σηκώσει ο κύριος Παπακωνσταντίνου στο µάθηµα και θα γίνω ρόµπα! Γιαδικιάρογλου, ψιθύριζέ µου τίποτα γιατί θα µε βάλουν τιµωρία να γράψω 100 φορές «η Μέρκελ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανάγκα και Θεοί Πείθονται

Του Βασίλη Γκάτσου
Η ανάγκη και το συμφέρον αλλά με πιστή εφαρμογή των νόμων

Καιρός να πειστούμε και οι της Ερμιονίδας και κυρίως οι αιρετοί του Δήμου ότι αυτό που κινεί την καθημερινότητά μας είναι η ανάγκη ( όχι μόνον σε ατομικό επίπεδο) και το συμφέρον (όχι μόνον σε ατομικό επίπεδο).
Ο ψαράς που ξυπνάει τα άγρια μεσάνυκτα μέσα στο καταχείμωνο για να πάει έξω από την Ύδρα να βγάλει το μεροκάματο, δεν είναι εθελοντής.
Ο μισθωτός που πριν πάρει στα χέρια του το μεροκάματο έχει πάρει πρώτα το κράτος το μερίδιό του, δεν είναι εθελοντής φοροδότης. Απλά γίνεται πιστή εφαρμογή του νόμου.
Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν έκοψε ποτέ απόδειξη και δεν ξόφλησε ποτέ τις υποχρεώσεις του στον δήμο, δεν είναι εθελοντής φοροκλέφτης. Απλά δεν γίνεται πιστή εφαρμογή του νόμου.
Η ανάγκη και το συμφέρον αλλά με πιστή εφαρμογή των νόμων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δρουν οι πολίτες και οι δημότες.
Όταν πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά στο Δήμο για τα κλειστά σπίτια μας στην Ερμιονίδα, που τα κατοικούμε 20 μέρες το χρόνο, απαιτούμε από τον δήμο που τα παίρνει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές που πληρώσαμε για όλο το χρόνο, να μας τις προσφέρει με το παραπάνω για τις 20 μέρες μόνο που τις χρειαζόμαστε. Δεν ανεχόμαστε κανέναν εθελοντή να υποκαταστήσει τον Δήμο και να μας κάνει μάλιστα και υποδείξεις.
Δεν είναι δουλειά των αιρετών να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες που πρέπει να μας δίνουν, γιατί τις πληρώνουμε, με εθελοντικές υπηρεσίες εκατοντάδων, τάχατες, συμπολιτών μας. Δεν ψηφίσαμε για

κοιμάστε ήσυχοι;...

πρόταση ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ: ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

από το TVXS, 8/6/2011:
Ιστορία μιας ξεχασμένης αγανακτισμένης γενιάς των 15 χιλιάδων δραχμών το μήνα, που περπατάει αγανακτισμένα δίπλα στην γενιά των 500 ευρώ της πλατείας Συντάγματος, και σε όλους τους εξεγερμένους, ενάντια στην πιο παράλογη οικονομική χούντα που αντιμετώπισε ποτέ λαός!
Οι Αγανακτισμένοι εκ γενετής θέλουν αποτέλεσμα!
γράφει η Ανώνυμη
«Κανένας δεν μπορεί να είναι τελείως ελεύθερος, αν όλοι δεν είναι ελεύθεροι. Κανένας δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ηθικά τίμιος, αν όλοι γύρω του δεν είναι ευτυχισμένοι»
Χ. Σπένσερ
Όταν το 1982 (ένδοξες σοσιαλιστικές εποχές) τελείωνα το σχολείο και ήδη εργαζόμουν (υποαπασχολούμενη από τα 12 για την ακρίβεια) γιατί η μάνα μου είχε πάθει καρκίνο και δεν ξέραμε αν θα ζήσει και ο πατέρας μου είχε πεθάνει αφήνοντάς την χωρίς δουλειά και χωρίς δικό της σπίτι και τότε εκείνη ζήτησε εργασία από το κράτος της Χούντας και εκείνο ως απάντηση της έχωσε στη μούρη ένα χαρτί ορφανοτροφείου για τα τρία της παιδιά, τότε λοιπόν, ο μισθός του κάθε εργαζόμενου ανήλικου ήταν 15 χιλιάδες δραχμές το μήνα με 6ήμερη εργασία κάθε εβδομάδα.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η Επίδαυρος κατά της χωροθέτησης περιοχών οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών

Υπόμνημα του Δήμου Επιδαύρου για την τεκμηρίωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη θέληση να μην επιτρέψει τη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. στην περιοχή ζωτικών του συμφερόντων.

epidavros.gr
1.Στην υπό διαβούλευση ΚΥΑ επιχειρείται η αλλαγή της αναπτυξιακής κατεύθυνσης του Δήμου μας με την χωροθέτηση «Περιοχών Ανάπτυξης Οργανωμένων Υδατοκαλλιεργειών» εν προκειμένω Ιχθυοκαλλιεργειών μέσα σε μια έκταση 180.000 στρ. περίπου και μήκους ακτογραμμής 25 χιλιομέτρων .
Η ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής που εμείς θέλουμε και για την οποία υπάρχουν και τα προσόντα και οι υποδομές στο Δήμο Επιδαύρου όπως έχει διατυπωθεί και θεσμοθετημένα δεν μπορεί να διασφαλιστεί «ισόρροπα» και παράλληλα με τη δημιουργία ενός τεράστιου (βιομηχανικού) πάρκου εντατικής ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας .
2.Από το 1974 η Τοπική Αυτοδιοίκηση , οι κάτοικοι ,η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων , ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος , επιστήμονες και άλλοι φορείς της περιοχής Επιδαύρου αγωνίζονται για να κρατήσουν αμόλυντη την θάλασσα .Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες όλων για την προστασία του κόλπου Επιδαύρου, την προστασία του Σαρωνικού και την μη εγκατάσταση ιχθυοτροφείων στην ευρύτερη περιοχή των ζωτικών συμφερόντων του Δήμου το κράτος και η διοίκηση συνέχιζαν να χορηγούν άδειες και να μην τις ελέγχουν. Με την προτεινόμενη ΚΥΑ έρχονται να υιοθετήσουν , να νομιμοποιήσουν και να διευκολύνουν την αυθαίρετη ( στην πραγματικότητα και στην συνείδηση του κόσμου) δραστηριότητα αυτή και μάλιστα υποτάσσοντας όλα τα άλλα δεδομένα στην «βιωσιμότητα του κλάδου».Επιπλέον υπάρχουν στο συρτάρι οι μελέτες 4 ΠΟΑΥ στην περιοχή της Α6 ΠΑΥ δυναμικότητας 26.375 τόνων το έτος (στο πλαίσιο μελετών του Ε.Π. «Αλιεία 2000-2006»).
Πρόκειται ουσιαστικά για παραχώρηση τεράστιας θαλάσσιας έκτασης για αποκλειστική χρήση
ιχθυοκαλλιεργειών αποκλείοντας κάθε άλλη δραστηριότητα.
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ.
3.Από το 2006 που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας (αρ.πρωτ.8486/2006) αναφέρει

Γιατί;;;

Του Βασίλη Γκάτσου
Μα δεν υπάρχει γιατί!

Υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να ικανοποιούνται.
Τα νοικοκυριά, καταστήματα, εξοχικά, επιχειρήσεις, παράγουν βασικά τρία είδη αποβλήτων. Και πρέπει να ξέρουν σαφώς, (δηλαδή ο Δήμος Ερμιονίδας με ανακοίνωσή του να πει επίσημα στους δημότες):
· Ποιος χώρος δέχεται το κάθε απόβλητο.
· Ότι στον χώρο αυτόν μπορεί ο δημότης, η επιχείρηση κ.λ.π. να πάει το απόβλητο με δικά του μέσα.
· Ότι ο Δήμος έχει ορίσει κατά περιοχές συγκεκριμένους χώρους προσωρινής εναπόθεσης του κάθε είδους αποβλήτου, όπου το εναποθέτει ο δημότης και στη συνέχεια το παίρνει ο Δήμος με δικά του μέσα και το μεταφέρει στο χώρο που πρέπει.
Τα τρία είδη αποβλήτων:
1. Οικιακά απορρίμματα: Αυτά που ρίχνουμε στη κλασική σακούλα απορριμμάτων. Και τα πράγματα είναι σαφέστατα εδώ. Η σακούλα υποχρεωτικά μπαίνει στο κάδο που δέχεται σύμμεικτα οικιακά απορρίμματα, ή αν έχει γίνει στο νοικοκυριό διαλογή, η κάθε σακούλα πηγαίνει στον αντίστοιχο κάδο ανακύκλωσης. Τους κάδους και τη μεταφορά τη χειρίζεται ο Δήμος. Τα ανακυκλώσιμα πάνε σε ξεχωριστό χώρο, και τα σύμμεικτα στον Δεματοποιητή Διδύμων για να γίνουν δέματα.
2. Οικιακά αποβλητα: Είναι όλα τα αντικείμενα του σπιτιού που δεν πάνε στη σακούλα, γιατί δεν χωράνε. Έπιπλα, στρώματα, κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα. Όλα αυτά δεν ξέρει ο κόσμος που να τα πάει και που να τα βάλει για να τα πάρει ο Δήμος. Η κλασική συνταγή στην Πρωτεύουσα είναι: βγάλτε τα δίπλα στους κάδους και πάρτε τηλέφωνο την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να έλθει να τα πάρει. Στην πράξη αυτό δεν λειτουργεί και η υπηρεσία του δήμου περνά κάθε τόσο με ανοικτά φορτηγά και φορτωτή και μαζεύει όλα αυτά τα ογκώδη απόβλητα. Τα πηγαίνει στον ΧΥΤΑ Λιοσίων. Ο Δήμος Ερμιονίδας με σαφή ανακοίνωσή του πρέπει να πει στους δημότες του ότι αυτά τα οικιακά απόβλητα μπορούν με δικά τους μέσα να τα πάνε στον τάδε χώρο καθημερινά από 09.00 έως 14.00. Έτσι

Ήλιος και βροχή..


παντρεύονται οι φτωχοί ..

Με ένα ..δύο κλίκ πάνω στη φωτογραφία μπορείτε να αγγίξετε το ουράνιο τόξο

Καλώς ήρθατε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου

Κυρίες, κύριοι
Για πολλούς και διάφορους λόγους η ιστοσελίδα του Γυμνασίου Κρανιδίου δεν είχε ενημερωθεί από το 2008.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η ιστοσελίδα(site) μας όχι μόνο ανανεώθηκε και εκεί μπορείτε να πληροφορηθείτε για ότι έχει σχέση με το σχολείο και τις δραστηριότητές του, αλλά δημιουργήσαμε και ένα ιστολόγιο (blog) στο οποίο αναρτούμε ανακοινώσεις που αφορούν κυρίως καθηγητές, μαθητές και γονείς τόσο του γυμνασίου όσο και των Δημοτικών Σχολείων όπως μπορείτε να δείτε με τις αναρτήσεις για τις ξένες γλώσσες, αλλά και βιντεάκια που δείχνουν τις δράσεις μας.
Η διαδικασία της επίσκεψης είναι η εξής: πληκτρολογούμε ή αντιγράφουμε την διεύθυνση
http://gym-kranid.arg.sch.gr/ .
Σας καλωσορίζουμε σε μια κεντρική σελίδα και από την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στην ιστοσελίδα(site) ή στο ιστολόγιο (blog) για περιήγηση («σερφάρισμα»). Οι διευθύνσεις τους είναι για:
Την ιστοσελίδα(Site):  http://gym-kranid.arg.sch.gr/index
Το ιστολόγιο (blog):  http://blogs.sch.gr/gymkrani/
Επίσης ανεβάσαμε στο ιστολόγιό μας βιντεάκι για να σας δείξουμε την εκδρομή στην Βισέντζα της Ιταλίας την αδελφοποίηση με το ISTITUTO COMPRENSIVO NR 8 της VICENZA που πολλοί το περιμένουν και κάποιοι φίλοι πιθανώς θα ανεβάσουν στο δικό τους ιστολόγιο (blog) μέσω youtube . μπορούν να το βρουν στη διεύθυνση
http://www.youtube.com/watch?v=N4RpMseJVE0.
Υ.Γ.1. Παρακαλούμε όλους όσους στην ιστοσελίδα τους ή στο ιστολόγιό τους προβάλουν την ιστοσελίδα του σχολείου να διαγράψουν την προσθήκη στο τέλος (συνήθως είναι η λέξη location) για να γίνεται σωστά η είσοδος.
Υ.Γ.2. προτρέψτε όλους όσους γράφουν με τα λεγόμενα γκρίκλις να σταματήσουν την κακή συνήθεια αυτή και να γράφουν Ελληνικά και ας κάνουν λάθη ορθογραφικά. Όλοι κάνουμε. Μόνο οι Φιλόλογοι και οι Νομικοί δεν δικαιολογούνται.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιάννης Αποστόλου
Φυσιογνώστης
Διευθυντής του Γυμνασίου

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΓΩΓΗ (5)

Του Βασίλη Γκάτσου
Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ

Αν ένα μέρος έχει στραφεί προς την παραγωγή και τη μεταποίηση ντόπιων προϊόντων, φυσικά και στο εμπόριο και στην προβολή τους, φαίνεται αμέσως. Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις διαλέξεις ούτε να διαβάσεις άρθρα. Μία επίσκεψη στη κεντρική αγορά, στα τουριστικά καταστήματα, στα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης θα στα φέρει όλα μπροστά στα μάτια σου.
Και πάλι πάμε Κρήτη, στα Χανιά.
Έχουν μια μεγάλη κεντρική αγορά. Εκεί σχεδόν τα πάντα είναι κρητικά προϊόντα. Τρόφιμα, γλυκά, ροφήματα, λουκούμια, τυριά, λάδια, κρασιά, ό,τι φανταστεί ο νους σου είναι όλα κρητικά.
Στα τουριστικά καταστήματα, σχεδόν όλα είναι της κρητικής βιοτεχνίας.
Στα εστιατόρια τρως κρητικά, και μπίρα κρητική, και αναψυκτικά και ό,τι ζητήσεις.
Όπου και να πας στην Κρήτη έχεις την αίσθηση ότι ο τόπος παράγει και μεταποιεί κρητικά προϊόντα και όλοι συντονίζονται να τα προωθήσουν στους τουρίστες, στην εσωτερική και εξωτερική αγορά. Όχι ότι λείπουν τα άλλα προϊόντα, αλλά η παρουσία της κρητικής παραγωγής είναι πολύ αισθητή και δυναμική.
Είναι εύκολο στην Κρήτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους 20 παραγωγοί σε συνεργασία με μεγάλα

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Από την Γιούλα Πουλη
Μνημόνιο – Δανειακή Σύμβαση: Κατανόηση και ανατροπή (Επιτροπή Νομικής Υποστήριξης)

Κείμενο της Επιτροπής Νομικής Υποστήριξης που περίληψή του διαβάστηκε στην αρχή της Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος (5/6/2011). Εκτός άλλων έχει ενδιαφέρον γιατί περιγράφεται ένα πλαίσιο αντιμετώπισης του Μνημονίου...
περισσότερα εδώ:  http://kdrasi.wordpress.com/2011/06/07/epitropi_nomikis_ypostirixis/
Μεγάλη συγκέντρωση στην Σπάρτη (5/6/2011)
Πολύ καλή και πολύ μαζική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία της Σπάρτης. Περίπου 600 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεολαίοι φοιτητές των ΤΕΙ-ΑΕΙ Σπάρτης, αλλά και παιδιά και οικογένειες!)... περισσότερα εδώ:
http://kdrasi.wordpress.com/2011/06/06/sparti_aganaktismenoi_5-6-2011/
Καλαμάτα: Ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας 23ης Μαρτίου, 4/6/2011
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.
Είμαστε εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, μετανάστες που έχουμε έρθει στη πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς...περισσότερα εδώ:
http://kdrasi.wordpress.com/2011/06/06/kalamata_aganaktismenoi_psifisma/

κοινή δράση κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου
www.kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com επικοινωνία: Κορινθία 6977137090, Αργολίδα 6946901764, Αρκαδία 6944774005, Λακωνία 6932619014, Μεσσηνία 6974073849

άντε και καλή πατρίδα νάχουμε...

γράφει ο Γιάννης Καλαμίτσης
Αναμ:Έλλη βασιλάκη
Δημοψηφίσματα

ΚΑΤΟΠΙΝ απαιτήσεως της τρόικας, μία τουλάχιστον ΔΕΚΟ πρέπει να πουληθεί εντός του Ιουνίου.
Και να που έφτασε ο Ιούνιος στην πέμπτη του ημέρα κι αφού τελειώσαμε και με την Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας και την παρέλαση των χαρούμενων, ας ασχοληθούμε και με την παρέλαση των λυπητερών που μας περιμένουν.
Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από πού θα ξεκινήσουμε το σκότωμα των ασημικών και των χρυσαφικών. Πρέπει να σκεφτούμε, επειδή θα μας ρωτήσουν.
Βλέπετε, αρχίζει η σεζόν των δημοψηφισμάτων!
Δημοψήφισμα!
Ήταν να μην πέσει η λέξη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Τώρα που έπεσε, ποιος μας πιάνει!
Αυτό το εργαλείο της Δημοκρατίας, που το ζητούσες χρόνια και δεν στο έδωσαν ούτε όταν μάζεψες τρία εκατομμύρια υπογραφές για το θέμα του θρησκεύματος, τώρα θα είναι καθημερινής χρήσεως, σαν το χαρτί τουαλέτας.
Το ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ (που πάντα νοιάζεται για τη γνώμη των πολλών, των φτωχών και

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!!

ένα άρθρο γραμμένο λίγο πριν την είσοδό μας στο Δ.Ν.Τ., από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.), που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά
Έλλη Βασιλάκη
Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε.  Εσάς θα σας εξαφανίσουν.
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.
Ερώτηση:
Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.
Απάντηση:
Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η γυναίκα με τη ζυγαριά

asteroessa
Με ύφος περισπούδαστο μαζεύτηκαν οι επαΐοντες και είπαν πως η έγκυος γυναίκα στον πίνακα του Βερμέερ με τη μικρή χρυσή ζυγαριά στο χέρι ήταν τάχα μου μια αλληγορία της ματαιότητας του κόσμου ή της Θείας Αλήθειας και Δικαιοσύνης ή ότι είναι η Παρθένος Μαρία που ζυγίζει τις ψυχές των αγέννητων παιδιών. Άλλοι πάλι είπαν πως ήταν απλώς ένα πορτρέτο της Κατερίνας Βερμέερ, της γυναίκας του καλλιτέχνη, θεωρία που μοιάζει να είναι κοντά στην πραγματικότητα, αφού η Κατερίνα Μπόλνες Βερμέερ γέννησε δεκατέσσερα παιδιά.
Η αλήθεια ωστόσο φαίνεται να είναι διαφορετική. Ο Γιαν Βερμέερ τον Οκτώβριο του 1661, λίγο μετά τα εικοστά ένατα γενέθλιά του, συνάντησε στο πανηγύρι της Nτελφτ έναν Ισπανό που τον έλεγαν Φερδινάνδο Λούκας ντελ Σολ, που είχε μια ουλή πάνω απ’το αριστερό φρύδι κι ήταν ντυμένος στα ολόμαυρα και στο λαιμό του κρεμόταν με χρυσή καδένα ένα μυστήριο κόσμημα, που έδειχνε έναν άνδρα με τόξο στην πλάτη, να αγκαλιάζει απ’ το λαιμό μια έγκυο καμηλοπάρδαλη, η οποία ημιγονατισμένη ακουμπούσε το κεφάλι της στον ώμο του.
Ο ξένος δε μιλούσε καλά ολλανδικά, στην πραγματικότητα δε μιλούσε καθόλου, μόνο καθόταν στον κορμό ενός δέντρου πάνω σ’ έναν μπόγο από πολύχρωμα υφάσματα και στύλωνε κατά καιρούς το

θεραπεία μέσα από το χιούμορ

Προτείνει η γιατρός μας Έλλη Βασιλάκη
"Κλάμπ γέλιου"
Το χιούμορ μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά και ευεργετικά σε πολλούς τομείς. Ωστόσο, φαίνεται να απουσιάζει από τη ζωή των ανθρώπων και το χαμόγελο να γίνεται όλο και πιο σπάνιο.
Ακόμη όμως και αυτό διδάσκεται! Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των "κλαμπ γέλιου". Να βοηθήσουν τον κόσμο να μάθει να γελά, να αντιμετωπίζει τη ζωή πιο αισιόδοξα και να βλέπει τη χαρούμενη πλευρά της. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Διαμαντία Δουρούμπα, στα "κλαμπ γέλιου" μαθαίνουν οι συμμετέχοντες αρχικά να γελούν μηχανικά και σταδιακά με κάποιες ειδικές μεθόδους του θεραπευτή-συντονιστή να βλέπουν την αστεία πλευρά ορισμένων προσωπικών τους βιωμάτων. "Έρευνες έδειξαν ότι η αίσθηση του χιούμορ βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι απλό, αν το σκεφτείτε, αντί να θυμώσετε με κάτι μπορείτε να το δείτε από την αστεία του πλευρά και να το διακωμωδήσετε", επισημαίνει η κ Δουρούμπα. "Έτσι, ξεπερνάμε γεγονότα όχι τόσο

Βράβευση του Λέοναρντ Κοέν με το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο στην Ισπανία


Για το σύνολο του έργου του βραβεύτηκε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός Λέοναρντ Κοέν με το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Ισπανίας «Principe de Asturias de las Letras». Όπως αναφέρει η κριτική επιτροπή στο σκεπτικό της απόφασής της, ο Λ. Κοέν «επηρέασε με το έργο του τρεις γενεές σε ολόκληρο τον κόσμο». Ο 77χρονος Καναδός καλλιτέχνης, σημειώνει η κριτική επιτροπή, δημιούργησε ένα «κόσμο στον οποίο η ποίηση και η μουσική αναμιγνύονται σε μια μοναδική και απαράλλαχτη αξία. Τα τραγούδια του εξερευνούν με βάθος και ομορφιά τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα». Το βραβείο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Τα βραβεία πρόκειται να απονεμηθούν τον Οκτώβριο στο Οβιέδο της βόρειας Ισπανίας. Οι νικητές πρόκειται επίσης να λάβουν μαζί με το βραβείο τους και ένα γλυπτό του αείμνηστου Καταλανού καλλιτέχνη Χουάν Μιρό.
Στο παρελθόν με το βραβείο Principe de Asturias de las Letras έχουν βραβευτεί μεταξύ άλλων οι Γούντι Άλεν, η συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και ο σπουδαίος πιανίστας Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.


Αγαπημένος..

Δικαίωση για το Δίστομο

Ευνοϊκή απόφαση για τους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική Δικαιοσύνη φέρεται να έχει απορρίψει, την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας, το οποίο είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας επί ιταλικού εδάφους μπορούν να κατασχεθούν και με τα χρήματα αυτά να δοθούν οι αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η όλη υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας. Μάλιστα, η ελληνική Πολιτεία έχει αποστείλει στη Χάγη στοιχεία για την υποστήριξη των νομικών θέσεων των συγγενών των θυμάτων.

Πηγή:defencenet.gr

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Να μου λείπει..

Του ΣΤΑΘΗ
Να μου λείπει η ευγενική ολιγάρκεια του κ. Χριστιανόπουλου. Ζει καλά, λέει, με 590 ευρώ σύνταξη συν ακόμα 100 που του τσοντάρει μηνιαίως ο εκδότης του. Δεν έχει παιδιά να σπουδάσει ο ποιητής μας, ούτε νοιάζεται για τα παιδιά του υπόλοιπου κόσμου που θα πιάνουν δουλειά με 500 ευρώ, όσα θα βρίσκουν και δεν θα μένουν άνεργα. Στην ηλικία του κ. Χριστιανόπουλου, αυτά τα παιδιά, όταν φτάσουν, δεν θα παίρνουν ούτε 500 ευρώ σύνταξη. Και δεν θα πρόκειται περί ευγενικής ολιγάρκειας, αλλά περί επιβεβλημένης πενίας. Αισχρής και ατιμωτικής. Να μου λείπει, επίσης, και η αποστροφή του κ. Χριστιανόπουλου για τα πολιτικά –πολιτική στάση είναι και αυτή, απλώς άγονη, ατελέσφορη και ναρκισσιστική. Και τέλος, να μου λείπει η «ανησυχία» των καθεστωτικών (ορισμένων εξ αυτών) διανοουμένων από το ύψος του Παλατίνου Λόφου -οποία αβρότης και τι στρογγύλεμα!
Ανησυχούν και αυτοί, δεν λέω, αλλά καθώς σηκώνουν ένα φρύδι κατηγορώντας το λαό για λαϊκισμόμε το δάκτυλο υψωμένο, από το Πρυτανείο του απευθύνονται ή από το Πραιτόριο;
Όμως, όταν η πόλις κόβεται στα δύο (ή μήπως δεν έχει κοπεί;) όλοι πρέπει να παίρνουν θέση καθώς έλεγε κι ο Σόλων –καλό είναι να γνωρίζουμε ποιος λέει τι!
Αλλά εκεί που η κωμωδία βρίσκει τον Πλαύτο της είναι στην περίπτωση του ΚΚΕ. Ως τώρα κατηγορείται το ΚΚΕ από τους αντιπάλους του ότι «διαμαρτύρεται αλλά δεν προτείνει λύσεις». Ε, για το ίδιο ακριβώς κατηγορεί το ΚΚΕ με τη σειρά του τους «αγανακτισμένους»! Ότι διαμαρτύρονται αλλά δεν προτείνουν λύσεις!
«Ποια είναι η πολιτική λύση που προτείνουν οι ονομαζόμενοι αγανακτισμένοι; Καμία!»αποφαίνεται ο

Οι "Αγανακτισμένοι" παρόντες χθες στο Κρανίδι

Επιτυχία είχε η συγκέντρωση χθες των "Αγανακτισμένων" στην πλατεία στο Κρανίδι
Εμείς περάσαμε και φύγαμε λόγω δουλειάς λίγο νωρίς.
Προλάβαμε όμως να χαρούμε τον παλμό και τη συμμετοχή.

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Αργολίδας

Αναμ:Έλλη Βασιλάκη Από τη Δ/νση Αγροτ. Οικονομίας κ Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια της δωρεάν διανομής τροφίμων, από τα αποθέματα παρέμβασης, το έτος 2011 θα γίνει κατανομή ποσότητας μακαρονιών, τυριού φέτας και ρυζιού στη Περιφερειακή Ενότητα μας για διανομή σε άπορα μέλη της Κοινωνίας.
Ως άπορα θεωρούνται, σύμφωνα με την αριθμ. 22830/5-4-11 ΚΥΑ, τα άτομα που έχουν οικογενειακό ή ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι και 12.000 Ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και τα δύο πρώτα ανήλικα ή Προστατευόμενα παιδιά και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Στη Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας αναγνωρισμένα σωματεία ή φορείς φιλανθρωπίας που διανέμουν τρόφιμα παρέμβασης είναι :
Ενώσις Πολυτέκνων Ναυπλίας-Ερμιονίδας ( τηλ. 27520-25265)
Πολιτιστικός Σύλ/γος Πολυτέκνων Αργους - Περιχώρων (τηλ. 27520-25083)
Περ/κή Ενωση Τυφλών Αν. Πελοποννήσου (τηλ. 27520-25490,29075)
Πανελ. Σύλλογος Παραπληγικών Β. Α. Πελοποννήσου (τηλ. 27510-68386,69471)