Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού Ερμιόνης έζησε ιδιαίτερες στιγμέςΠέμπτη 4-7-2019

Σήμερα στο Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού ζήσαμε ιδιαίτερες στιγμές.
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη 30 παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)  καθώς και των συνοδών τους.
Τα παιδιά φιλοξενούνται του Συλλόγου «Προφήτης Ζαχαρίας» της οποίας οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο μοναστήρι της Κεχαριτωμένης της Τροιζηνίας.  Τα συνόδευε ο πατήρ Δημήτριος Αμπελάς, ακούραστος δωρητής χαράς.
Η κα Μαρία Τράκη για άλλη μια φορά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό κατά την ξενάγηση.

Σημαντική ήταν η βοήθεια της Μαρίας Βόντα την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ αυτά τα παιδιά καθώς και τους συνοδούς τους, γιατί η παρουσία τους, η χαρά που ζωγραφίστηκε στα προσωπάκια τους και ο ενθουσιασμός τους, ήταν για εμάς ένα μεγάλο δώρο.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία

Ελένη Τράκη
Θέλξη Ζρβού
ηθοποιός άνθρωπος. αυτό.

Ο Δημήτρης Καταλειφός πιστεύει ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε Τέχνη, αρκεί να έχουμε τραύματα


Μια συνέντευξη για το θέατρο και τον έρωτα, τον φόβο και την καλοσύνη!


Πρόταση: Έλλη Βασιλάκη

Ο Ανάργυρος Πασχάλης συμμετέχει στην E Art Gallery στην Πάρο

'Έργα από τη συμμετοχή του Ανάργυρου Πασχάλη
Νέα γκαλερί, η E Art Gallery, ξεκίνησε την πορεία της στον χώρο της τέχνης τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην Πάρο. Ο χώρος, απόλυτα εναρμονισμένος με το κυκλαδίτικο τοπίο, αποπνέει δροσερό αέρα και δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εκεί θα σας υποδεχθεί, ο εμπνευστής και δημιουργός της ιδέας, ο εικαστικός Άγγελος Χανιώτης. Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του αλλά και η πολυετής ενεργός συμμετοχή του στα εικαστικά δρώμενα, τον ώθησαν να προβεί σε αυτό το εγχείρημα, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει κι αυτός με τον δικό του τρόπο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πάρου. Ο ίδιος δηλώνει: « Στόχος μου είναι η τέρψη κάθε φιλότεχνου επισκέπτη της Πάρου και μεγάλο στοίχημα η E Art Gallery να αποτελέσει ερέθισμα ακόμη και για αυτούς που δε σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες».

Η λειτουργία της γκαλερί ξεκινά με την έκθεση «Warming…» που θα διαρκέσει όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Η έκθεση, δίνει βήμα σε διακεκριμένους αλλά και νέους εικαστικούς, ώστε ο καθένας ξεχωριστά να αποτυπώσει με το δικό του μοναδικό ύφος θέματα και έννοιες που μέσα από την διαφορετικότητά τους όλες μαζί συνθέτουν ένα γεμάτο φως σκηνικό τέχνης στην καρδιά του καλοκαιριού .
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Έλπίδα Γεωργιάδη, Δημήτρης Δάλλας, Ελένη Δελή, Παναγιώτης Καράμπαμπας, Ναταλία Κερκύρα, Νίκος Λαγός, Χρήστος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Ντόκος, Ηλίας Παπανικολάου, Ανάργυρος Πασχάλης, Γκέντσι Ρούτσης, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σελιμάς, Δήμητρα Χανιώτη, Άγγελος Χανιώτης .
Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 11:00 -14:00 , 17:30 – 22:00
Επικοινωνία :2284045133 , 6936860722

Αξίζεις μια αγάπη


                  Frida Kahlo  6 Ιουλίου 1907 - 13 Ιουλίου 1954 

Αξίζεις μια αγάπη που να σε αγαπά ξεχτένιστη,
με τα πάντα -και τις αιτίες που σε σηκώνουν βιαστικά,
με τα πάντα -και τα δαιμόνια που δε σε αφήνουν να κοιμηθείς.

Αξίζεις μια αγάπη που να σε κάνει να νιώθεις σίγουρη,
που να μπορεί να καταναλώσει όλο τον κόσμο αν περπατάει χέρι με χέρι με σένα,
που να νιώθει πως οι αγκαλιές σου πάνε τέλεια με το δέρμα της.
Αξίζεις μια αγάπη που να θέλει να χορεύει μαζί σου,
που να επισκέπτεται τον παράδεισο κάθε φορά που κοιτάει τα μάτια σου,
και που δεν βαριέται ποτέ να διαβάζει τις εκφράσεις σου.
Αξίζεις μια αγάπη που να σε ακούει όταν τραγουδάς,
που να σε στηρίζει στα ρεζιλίκια σου,
που να σέβεται ότι είσαι ελεύθερη,
που να σε συνοδεύει στο πέταγμά σου,
που να μην την τρομάζει η πτώση.
Αξίζεις μια αγάπη που να πάρει τα ψέματα,
που να σου φέρει τον ενθουσιασμό,
τον καφέ
και την ποίηση.Αξίζεις μια αγάπη  μετάφραση : Ναταλί Φύτρου 
πηγή: https:/universo2666.blogspot.gr/?m=1

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Η παρουσία των μαθητών του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ στο διαγωνισμό ρομποτικής

Συγχαίρουμε τις ομάδες
Infinite Code από τα Τοσίτσια – Αρσάκεια Δημοτικών Σχολείων Εκάλης,
Smart Birds από το Πειραματικό Γυμνάσιο και το 2ο Γυμνάσιο Πατρών
Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση Αττικής
που θα μας εκπροσωπήσουν στην εφετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον Νοέμβριο 2019 στην πόλη Γκιουρ της Ουγγαρίας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 
Με την ομάδα ΘΕΤΙΚΟ JOUNIOR να κατατάσσεται στις θέσεις 9 – 12 του τελικού OPEN Δημοτικού, την ομάδα TELEPHERIQUE TEAM στις θέσεις 13 – 19 της ίδιας κατηγορίας και την ομάδα V FOR 5 στις θέσεις 13 – 17 της OPEN Λυκείου, ολοκληρώθηκαν για την εφετινή χρονιά οι δραστηριότητες του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ στη Ρομποτική.
Τα βραβεία «Πολυπλοκότητας» και «Μηχανολογικής Κατασκευής» που απέσπασαν οι Ομάδες μας του Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό τον Μάρτιο 2019 και η συμμετοχή των μικρών ταλαντούχων μαθητών μας στους Προκριματικούς Πανελλήνιους της Καλαμάτας τον Φεβρουάριο 2019 ολοκλήρωσαν μια γεμάτη χρονιά.
Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και με την παρότρυνσή τους δίνουν διεξόδους και προοπτική.
Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για το κέφι, τις ιδέες, την προσπάθεια και τον προπονητή μας για όλη της φροντίδα.
Ξεκουραζόμαστε και επανερχόμαστε με γεμάτες μπαταρίες τον Σεπτέμβριο.
Καλό Καλοκαίρι !!   

Για το Φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ Ερμιόνης
Ανδρέας Κρητικός - Μαθηματικός


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Κίνημα Αλλαγής Ερμιονίδας Δελτίο τύπου


Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αργολίδα.
Ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αργολίδα.

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019
Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου και καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αποφασίσουμε τόσο για την σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου όσο και για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 7 Ιουλίου να ψηφίσουμε το Κίνημα Αλλαγής , να πούμε ναι στην λογική , να στηρίξουμε ξανά την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη.
Δίνουμε δύναμη στο κίνημα μας για να πρωταγωνιστήσει πάλι στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για να ξεφύγουμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της κρίσης.
Την Κυριακή 7 Ιουλίου ψηφίζουμε Κίνημα Αλλαγής στην Αργολίδα και ιδιαίτερα στην Ερμιονίδα
Ø  Για να έχουμε τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο , να έχουμε βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής , από την Αργολίδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Ø  Γιατί διαθέτουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο , το οποίο αποτελείται από άξια και ικανά στελέχη που έχουν προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία της Αργολίδας.
Ø  Γιατί επιθυμούμε και στοχεύουμε να κάνουμε δυνατή ξανά την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη , μια σύγχρονη κεντροαριστερά που θα αντιστέκεται τόσο στο άκρατο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ΝΔ.
Ø  Γιατί επιθυμούμε να ισχυροποιήσουμε το πολιτικό χώρο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας , του πολιτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς , των οικολογικών κινημάτων και των εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων.  
Ø  Γιατί η Αργολίδα έχει ανάγκη από το Κίνημα Αλλαγής για να συνεχιστούν οι απαραίτητες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική κοινωνία
Ø  Γιατί τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής και τα κοινοβουλευτικά στελέχη που θα αναδειχθούν θα συνεργαστούν με τους κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας για να διεκδικήσουν από κοινού σημαντικά αναπτυξιακά έργα για όλη την Αργολίδα.
Ø  Γιατί όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη για να επικρατήσει η εθνική ευθύνη, η κοινή λογική και η εθνική συνεννόηση ,οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε την Ελλάδα μπροστά , στην νέα εποχή, μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής .
Ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.
Για να ενώσουμε την ελληνική κοινωνία, για την προοδευτική πορεία του τόπου μας , για την ισχυροποίηση της δημοκρατικής παράταξης.

Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Κινήματος  Αλλαγής   ΕρμιονίδαςΔΑΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΙΓΑΛΗΣ ΠΩΛΙΝΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΔΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Κρανιδίου, για την σχολική χρονιά 2018-2019. Μία γιορτή ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία του ΣΔΕ Ερμιονίδας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνεργάτη του κ. Γιώργο Πιτσά, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου και οι καθηγητές μας – στελέχη της εκπαίδευσης κ. Γιάννης Δημαράκης και κ. Μιχάλης Ζώσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κρανιδίου, συνάδερφοι καθηγητές, οι οικογένειες και οι φίλοι των εκπαιδευτικών μας.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Αναστάσιος Ρόδιος Η άγνωστη μονομαχία με διάσημο Γάλλο ξιφομάχο στο Ναύπλιο και η αναπάντεχη νίκη του


 Ο Αναστάσιος Ρόδιος ή Ροδίτης, γεννήθηκε στο νησί της Ρόδου στα 1804. Σε μικρή ηλικία έφυγε οικογενειακώς για το Ναύπλιο, όπου υπήρχε μεγάλη ροδίτικη παροικία . Είχε ενταχθεί στους κόλπους της Φιλικής Εταιρείας.

Με το ξεκίνημα της Επανάστασης ενσωματώθηκε στον τακτικό ελληνικό στρατό και πήρε μέρος στις σημαντικές για την απελευθέρωση του γένους μάχες της Τριπoλιτσάς , των Μύλων, της Καρύστου, του Χαϊδαρίου, των Θηβών, του φρουρίου Αθηνών και την πολιορκία της Χίου. Έφθασε μέχρι τον βαθμό του Συνταγματάρχη. Χαρακτηριζόταν για την γενναιότητα του και για την δεινότητα του στην ξιφομαχία.

Το έτος 1830 έφθασε στην πόλη του Ναυπλίου ένας διάσημος Γάλλος ξιφομάχος. Αμέσως μετά την άφιξη του άρχισε να καλεί με έντυπες προσκλήσεις-που τοιχοκολλούσε μέχρι και σε δημόσια κτήρια – αλλά και με κήρυκες όποιον κάτοικο της πόλης επιθυμούσε να αγωνιστεί μαζί του. Ακολουθούσε αυτή την τακτική για μέρες αλλά κανείς δεν ανταποκρινόταν στην πρόσκληση-πρόκληση του. Προφανώς η φήμη που τον συνόδευε καθώς και τα επιτεύγματα του αποθάρρυναν όποιον είχε γνώσεις και ικανότητες ξιφομαχίας.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη: Επιστολή προς τους συμπολίτες μας διαφορετικής εθνικότητας, άλλα της ίδιας ιθαγένειας-υπηκοότητας

Απευθύνομαι σ’ εσάς, που χρόνια τώρα κατοικείτε σε τούτα τα μέρη της Αργολίδας και ιδιαίτερα της Ερμιονίδας, που αποκτήσατε την Ελληνική ιθαγένεια και επομένως έχετε το δικαίωμα της ψήφου, η ψήφος σας πρέπει να πάει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
            Μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σας αντιμετώπισε ως πολίτες με πλήρη δικαιώματα, από τη στιγμή που διαμένετε με νόμιμο τρόπο σε τούτη τη φιλόξενη  χώρα και βεβαίως πληρώνετε κανονικά τους φόρους σας.
            Μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεπάγωσε  χιλιάδες αιτήσεις απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας και δόθηκε σε ανθρώπους που την επιθυμούσαν τόσο πολύ και που μετά από τόσα χρόνια διαμονής στη χώρα μας αισθάνονται Έλληνες, γιατί με τα χέρια τους δουλεύουν την Ελληνική γη, γιατί τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους μετέχουν της Ελληνικής παιδείας.

            Μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε, ώστε τα παιδιά σας που γεννιούνται στο Ελληνικό έδαφος να παίρνουν αυτόματα την Ελληνική ιθαγένεια, με μόνη προϋπόθεση τη νόμιμη διαμονή των γονιών τους.

Κι εγώ, ως εκπαιδευτικός όταν έκανα τις εγγραφές στο σχολείο διαπίστωνα ότι όλα τα αλλοδαπά παιδιά που έρχονταν να εγγραφούν είχαν τόπο γέννησης Ελληνικό.

            Ψήφο λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η κυβέρνηση που έσπασε όλες τις σε βάρος διακρίσεις, που σας κατέστησε ισότιμους πολίτες τούτης της χώρας.
Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη
Υποψήφια βουλεύτρια στο νομό Αργολίδας
με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αρχαία πόλη Ερμιόνης


ΠΗΓΗ: argolisculture 

Η Ερμιόνη, πρώην Καστρί, το γραφικότερο επίνειο της ανατολικής παραλίας της Ερμιονίδας εκτείνεται πάνω σ’ ένα ακρωτήριο που εισχωρεί στον ομώνυμο κόλπο και ορίζεται στο ανατολικό και δυτικό της άκρο από ορατές και σήμερα αρχαιότητες. Μέσα από τις αρχαίες γραπτές πηγές, τα ορατά ερείπια και τα ευρήματα των ανασκαφών μπορούμε να αναπλάσουμε της Ιστορία της αρχαίας πόλης.
Κατά τον Αριστοτέλη οι αρχαιότεροι κάτοικοι της Ερμιόνης πρέπει να ήταν Κάρες. Πριν από την Κάθοδο των Δωριέων δημιουργείται η Αμφικτυονία της Καλαβρίας, της οποίας η Ερμιόνη ήταν μέλος. Στα ιστορικά χρόνια οι Ερμιονίτες θεωρούν τους εαυτούς τους Δρύοπες, οι οποίοι μετανάστευσαν στην περιοχή κατά την κάθοδο των Δωριέων από τη μακρινή κοιτίδα τους στον Παρνασσό ή την Οίτη. Δεν γνωρίζουμε ποια ιστορική στιγμή έλαβε χώρα ο εκδωρισμός της πόλης, ο οποίος μαρτυρείται από τη γλώσσα και τα έθιμα. Πιθανά πρόκειται για μία σταδιακή και ειρηνική διαδικασία κατά την οποία το βάρος της επιρροής πέρασε από το Άργος στη Σπάρτη. Στα 525 π.Χ. οι Ερμιονείς πουλούν το νησί της Ύδρας στους εκδιωχθέντες από τον Πολυκράτη Σαμίους. Στα 460 π.Χ. παραχωρούν στους εκδιωχθέντες Τιρύνθιους τμήμα κοντά στο σημερινό Πόρτο Χέλι, όπου ιδρύεται η πόλη των Αλιέων. Στη διάρκεια των Περσικών Πολέμων συμμετέχουν με 3 πλοία στη Σαλαμίνα (480 π.Χ.) και 300 άνδρες στις Πλαταιές (479 π.Χ.).

Το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Ερμιόνης


 Το εσωτερικό του τρισυπόστατου ναού - Ντιάνα Αντωνακάτου


Το προσκύνημα στους Αγίους Αναργύρους, το γραφικό Μοναστήρι της Ερμιόνης, για όλους τους πιστούς της περιοχής, μαζί με τη θρησκευτική του ιερότητα, πρόσφερε και τη θεραπευτική του ωφέλεια. Τα νερά της πηγής του φημίζονταν πάντα για ιαματικά. Γιατρεύουν την ψαμμίαση, τη λιθίαση, κάθε νόσημα του ήπατος, της σπλήνας και των νεφρών. Μια πολύτιμη ιδιότητα που εκπορεύεται μέσα από τα έγκατα της γης, χρόνια και χρόνια τώρα, από την ελληνική αρχαιότητα ακόμη. Δεν είναι δύσκολο να συνδέσει κανείς τα προσκυνήματα και τις εκατονταετίες, σε μια μακριά αλυσίδα ευλάβειας και πίστης προς την ιαματική δύναμη του Θεού. Από τον Ασκληπιό ως τους Αγίους Αναργύρους, μια ατέλειωτη σειρά ανθρώπινων καημών, που οδεύει προς τη μεγάλη ελπίδα της ζωής. Και δεν είναι αβάσιμη η υπόθεση, πως σε ναό του Ασκληπιού επάνω, θα πρωτοχτίστηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι, που συνεχίζουν με την ιδιότητά τους των θεραπευτών την παράδοση. (Ο Παυσανίας το 2ο αι. μ.Χ. αναφέρει Ασκληπιείο της Αλίκης – Αλιείς ή Χώρα των Αλιέων – της αρχαίας πολιτείας της χτισμένης στη νότια πλευρά του λιμένα Πορτοχέλι).