Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Βασίλης Γκάτσος: Πού πάνε οι Κοινότητές μας;


"Την  Τετάρτη  27/1/2021 κατόπιν ενημέρωσης και άτυπης πρόσκλησης  του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ηλιοκάστρου κ. Χρήστου Σαλογιάννη οι οκτώ Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας συγκεντρωθήκαμε στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης με θέμα συζήτησης “το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ότι αφορά το θεσμό Αυτοδιοίκησης Α’  βαθμού τις Κοινότητες- τρόπος εκλογής των Προέδρων και των μελών των κοινοτικών Συμβουλίων, αρμοδιότητες και πόρους Κοινοτήτων"........... (Ανακοίνωση).


Με το νέο νομοσχέδιο οι Κοινότητες ανησυχούν για τον υποβιβασμό των οργάνων τους και δείχνουν να αυτο-οργανώνονται, απουσία Δημάρχων και ΚΕΔΕ.

“Συζήτηση και σύνταξη ψηφίσματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης σχετικά με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση”

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=104600038292419&set=a.110204827731940

Για τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο συνάδελφο αιρετό ή ευαισθητοποιημένο πολίτη

https://www.facebook.com/%CE%A4%CF%89%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-104600038292419

                    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Εκ του πρακτικού της υπ΄αριθμ. 1ης/2021

Τακτικής Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης

 

ΘΕΜΑ  1ο : “Συζήτηση και σύνταξη ψηφίσματος σχετικά με την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση”

Ιωσήφ Γανώσης:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς τον Βουλευτή Αργολίδας

κ. Γκιόλα Ιωάννη

Ως  εκπρόσωπος  των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας στο δίκτυο “των Ελλήνων οι Κοινότητες” θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε ευχαριστήρια επιστολή για την άμεση  ανάρτηση της τοποθέτησης του Βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Γιάννη Γκιόλα στον αγώνα που γίνεται για την αντίθεση μας στον νέο εκλογικό Νόμο που αφορά τον τρόπο εκλογής και τις αρμοδιότητες των τοπικών Κοινοτήτων.

Τον ευχαριστούμε για την άμεση και εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του για την στήριξη των προτάσεων μας και πιστεύουμε ότι με την δυναμική του την προσωπικότητα του και το ήθος του, που επανειλημμένα αναγνωρίζεται από την κοινωνία των πολιτών του Νομού Αργολίδας και του ζητούμε να  αναλάβει τις ανάλογες πρωτοβουλίες σε αυτά τα καίρια θέματα που αντιμαχόμαστε

Αναστάσιος Γ.Γανώσης :Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας

Σύγχρονη τουριστική πολιτική στις Περιφέρειες με μακροχρόνιο ορίζοντα


Ο τουρισμός στην χώρα μας κατατάσσεται διαχρονικά  στους πιο ισχυρούς στρατηγικά τομείς της οικονομίας. Η τεράστια συμμετοχή του στο ΑΕΠ καταλαμβάνοντας σχεδόν το 1/3 επί του συνόλου, σε συνδυασμό με την έμμεση και άμεση επίδραση του στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας  αλλά και με τον καταμερισμό του εισοδήματος που προκύπτει, αποτελούν παράγοντες που οικονομικά και κοινωνικά στηρίζουν την περιφέρεια σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Έννοιες όπως είναι η ανάπτυξη και εξέλιξη είναι ταυτόσημες με τον τουρισμό στην βαθιά του ερμηνεία, έννοιες που μαρτυρούν την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικής τουριστικής πολιτικής στους ΟΤΑ(δήμους – περιφέρειες) υπό πιο συγκεκριμένο πλαίσιο σαφέστατα πιο ισχυρά δομημένο πάντα υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη ειδικότερα για τις περιοχές που αναδεικνύουν το Ελληνικό καλοκαίρι να βελτιώσουν την προβολή και οργάνωση τους στην προσπάθεια να θεσπιστεί μια τοπική τουριστική φυσιογνωμία.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ κ. ΑΘΗΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS

Την Τετάρτη 03/02/2021 είχαμε την τιμή να συναντηθούμε με την κυρία Αθηνά Κρητικού η οποία μας ενημέρωσε για την πρόκριση της στην τελική φάση των βραβείων «Greek International Women Award – GIWA» για την κατηγορία της Κοινωνικής Υπευθυνότητας (Social Responsibility).

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι εύκολη και γρήγορη. Εισέρχεστε στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνετε το όνομα, το επώνυμο και το email σας και ψηφίζετε μία γυναίκα σε κάθε κατηγορία.

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

στην κατηγορία SOCIAL RESPONSIBILITY-ATHENA KRITIKOU και 

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.


Κρανίδι, 04.02.2021

Δελτίο Τύπου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου, και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. 

Παρά την πρόοδο που σημειώνεται στην έρευνα και τη θεραπεία της ασθένειας, ο καρκίνος παραμένει σοβαρή μάστιγα για την υγεία, δημιουργώντας τεράστια επιβάρυνση στους ασθενείς, τις οικογένειές τους και τις κοινωνίες.

Τα βασικά μηνύματα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι τα εξής τέσσερα:

Βασίλης Γκάτσος :Εμείς στην Ερμιονίδα;

 • Η Ολλανδία με 45 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1700 ευρώ ανά στρέμμα.

• Το Ισραήλ με 6 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1290 ευρώ ανά στρέμμα.
• Η Ελλάδα με 37 εκατ. στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 190 ευρώ ανά στρέμμα.
 «Είμαστε 1 προς 9 σε σχέση με την Ολλανδία. Η Ολλανδία ακολουθεί πολιτική αγοράς, το Ισραήλ πολιτική καινοτομίας και η Ελλάδα πολιτικές σκοπιμότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής. (3ο Συνέδριο αγροτικής επιχειρηματικότητας).

Μπορεί εκ της Περιφέρειας και του Δήμου μας κάποιος να μας πει τι αξία παράγεται ανά καλλιεργούμενο στρέμμα στην Ερμιονίδα;

Ας το προσπαθήσουμε:

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Κρανίδι, 03.02.2021

Δελτίο Τύπου

     Συμμετέχοντας στην υποστήριξη και υλοποίηση της προσπάθειας ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ο Δήμος Ερμιονίδας δια του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, την 12.01.2021 υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», για την προάσπιση του σκοπού του δικτύου συνεργασίας του Συλλόγου.
     Την σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και μυελού των οστών, αναλαμβάνει ο «Συνεργάτης» Δήμος Ερμιονίδας, με τα οριζόμενα αρμόδια πρόσωπα που θα εκπαιδευτούν από τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».
     Συνεργαζόμενα Κέντρα για τον Δήμο Ερμιονίδας έχουν οριστεί :
      – Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, με υπεύθυνη την ιατρό κα Αμαλία Ντούρα
      – Το ΚΕΠ Ερμιόνης, με υπεύθυνη την μόνιμη υπάλληλο κα Κυριακή Ελευθερίου
     Η ενημέρωση των πολιτών, η εύρεση συμβατών δοτών, η συνδρομή στην διαδικασία εγγραφής μελών στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών, και η υλοποίηση της προσπάθειας, είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και η Δημοτική Αρχή τάσσεται σύμμαχος και συνεργάτης, για την προώθηση και στήριξη του έργου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Γραφείο Δημάρχου

 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ


ΚΡΑΝΙΔΙ 03/02/2021

Προς 

Πρόεδρο ΔΣ 

Δήμου Ερμιονίδας 

κ. Α. Αντωνοπούλου

Κοινοποίηση 

Γραφείο Δημάρχου

κ. Γ. Γεωργόπουλου


ΘΕΜΑ : ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Κυρία Πρόεδρε

Ξεκίνησε η νέα χρόνια, όμως μαζί με αυτήν συνεχίζεται η υγειονομική κρίση με πάρα πολλές συνέπειες στην αγορά, στους επαγγελματίες και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό του Δήμου μας. Προτείνω την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση με την παρουσία εκπροσώπων από τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς του Δήμου μας για να καταγραφούν διεξοδικά οι προτάσεις τους και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα συμβάλλουν τόσο στην στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την συνέχιση του covid-19 όσο έμπρακτα όλοι μαζί να στηρίξουμε την  λειτουργία της αγοράς. Στην συνεδρίαση να προσκληθούν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας , ο Εμπορικός Σύλλογος Κρανιδίου , ο Σύλλογος Ποτών Εστιάσεως Πορτοχελίου και άλλοι κοινωνικοί φορείς που εκπροσωπούν παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς του Δήμου μας. 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021"

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΕΛΛΑΔΑ 2021"

                                              

Σας γνωρίζουμε ότι η πρόταση του ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ σε συνεργασία με την Κοινότητα Ερμιόνης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21 με τίτλο «Οι Μητσαίοι στην Εθνεγερσία του 1821» αναρτήθηκε στην πλατφόρμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Μπορείτε να την δείτε στο "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ" της πλατφόρμας, η οποία συνδεδεμένη με τους χάρτες Google δίνει εκτενείς πληροφορίες για την πόλη μας. 

https://www.greece2021.gr

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πρόεδρος του Ε. Σ.

Γιάννης Σπετσιώτης


Αποχαιρετισμός στη δασκάλα μου, κ. Στέλλα Μαχαίρα – Κοντοβράκη

ΣΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ ΣΙΔΕΡΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ -ΜΑΧΑΙΡΑ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Αποχαιρετισμός στη δασκάλα μου,  κ. Στέλλα  Μαχαίρα – Κοντοβράκη


Συ που κόσμους κυβερνάς,
και ζωή παντού σκορπάς,
άκου τούτη τη στιγμή,
των παιδιών σου τη φωνή.
Φώτιζε μας τη ψυχή,
στο καλό, στην αρετή.
Δίνε μας από ψηλά,
Θάρρος, δύναμη, χαρά. 


Αγαπημένη μας δασκάλα, Κυρία Στέλλα,

Άκου κι εσύ τούτη τη στιγμή,  των παιδιών σου τη φωνή.

Μ’  αυτό το τραγουδάκι κάθε πρωί, μετά τον Εθνικό Ύμνο,  για πάρα πολλά  χρόνια, με την υπέροχη γλυκιά φωνή σου, ξεκίναγες το μάθημα.                                                                              Ξεκίναγες υπέροχα και ανεπανάληπτα  το ταξίδι στη μάθηση, για να μας δώσεις γνώσεις, για να μας εμπνεύσεις αξίες, για να μας καλλιεργήσεις δεξιότητες, μας προετοίμαζες τελικά να αποκτήσουμε όλα εκείνα τα εφόδια που θα μας ήταν απαραίτητα στο ταξίδι προς τη ζωή,  με το μαγικό τρόπο που μόνο εσύ ήξερες.                                                                            Προσωπικά είχα την τύχη και την ευλογία να σε έχω δασκάλα στην πρώτη τάξη του δεύτερου δημοτικού σχολείου Κρανιδίου και διευθύντρια για όλα τα χρόνια της φοίτησής μου στο δημοτικό αυτό.                                                                                                                                           Με πήρες απ’ το χέρι, όπως και όλους τους συμμαθητές μου και μας εισήγαγες στα άγια των αγίων της γνώσης.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Βιασμός και υποκρισία

Βιασμός και υποκρισία, σε μια κοινωνία που η πατριαρχία βγαίνει απ’ τα ρουθούνια της. Το να προκύπτει θέμα βιασμών, με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, είναι εξίσου άρρωστο, όσο και η ιεραρχική της δομή κι ωστόσο απόλυτα συμβατό μ’ αυτήν.

Ανατροφή της υποτακτικής κόρης και του μάτσο γιου όχι μόνο από τον πατέρα-αφέντη αλλά και από τη μάνα που ενσωματώνει νωρίς το ρόλο του κομισάριου και τον διεκπεραιώνει, πολλές φορές, με εξαιρετική σκληρότητα.

Οι οικογένειες του Κυνόδοντα, αναπαράγουν βιαστές γιούς και βιασμένες κόρες.

Πότε παρενέβη ένας εισαγγελέας στα υποπροϊόντα των reality που εξευτελίζουν μαζικά τη γυναίκα και ‘νομιμοποιούν’ τον τηλεοπτικό βιασμό;
Πότε αποκλείστηκε το Σεφερλικό ‘χιούμορ’ του χυδαίου σεξισμού από τα ΜΜΕ;

Καλό μήνα!

"Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει"

Από τη σειρά "Οι μήνες" ο πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου Δουρούκου

Στον υδροβιότοπο Ψήφτα στην Τροιζηνία πέρασαν δεκάδες φλαμίγκος

 

Ένας σχετικά άγνωστος αλλά πανέμορφος  υγρότοπος της Τροιζηνίας. Η λίμνη Ψήφτα αναφέρεται και ως Βαλαριό αλλά και ως Ψιφαία λίμνη. Η ονομασία της είναι παραφθορά του ονόματος της αρχαίας λίμνης Φοιβαίας που βρισκότανε στο ίδιο σημείο, για την οποία μάλιστα μιλάει ο Παυσανίας στο Ελλάδος Περιήγησης.

Εκεί πριν λίγες μέρες  πέρασαν δεκάδες φλαμίγκος για να ξεκουραστούν και να ανεφοδιαστούν για το ταξίδι τους.

Ομόρφυναν τη λίμνη με τα φτερουγίσματά  τους και την ψυχή  όσων είχαμε την τύχη να βρεθούμε εκεί.


Ρίνα Λουμουσιώτη


Αναβίωσε το έθιμο με τα πατίνια στις Λίμνες Αργολίδας

 


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ -ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το έργο  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» είναι σε πολύ καλό στάδιο και βάσει  του προγραμματισμού   θα τελειώσει μέσα στο 2021.

Πρόκειται για ένα  έργο με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, αφού θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των υγρών αποβλήτων, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή.

Η ιστορία αυτού του έργου είναι μεγάλη και κρατά περίπου 10 χρόνια.!!

 Το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009 με ανάδοχο τον κ. Λαδόπουλο σταμάτησε λίγο καιρό μετά και από τότε με απεντάξεις και επανεντάξεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠΕΚΑ ξαναξεκίνησε τον Γενάρη του 2016 από την Λατομική Α.Τ.Ε.