Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η «αξιολόγηση» των παραστατών αρχιερέων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης (Ερμιόνη - Τροιζήνα)


Φωτ: Ερμιόνη

Η «αξιολόγηση» των παραστατών αρχιερέων της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης (Ερμιόνη - Τροιζήνα)
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Είναι γνωστό πως στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση «κατ’ επανάληψη» της Ερμιόνης συμμετείχαν οι παρακάτω πέντε αρχιερείς:
Κορίνθου Κύριλλος, Τριπόλεως Δανιήλ, Ρέοντος Διονύσιος, Βρεσθένης Θεοδώρητος και Ανδρούσης Ιωσήφ.1 Στην Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας με τους παραπάνω αρχιερείς συμμετείχε ως πληρεξούσιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης ο Δαμαλών Ιωνάς.
Κατάσταση του έτους 1834 που εντοπίσαμε στα Γ.Α.Κ. περιέχει, μεταξύ άλλων πληροφοριών, σύντομα «βιογραφικά» σημειώματα των αρχιερέων εκείνων καθώς και ορισμένα στοιχεία «αξιολόγησης» της προσωπικότητάς τους.
Μητροπολίται
1.   Κορίνθου Κύριλλος, Πελοποννήσιος, επροβιβάσθη από επίσκοπος Μαλτσίνης τω 1819 ηλικίας 65 ετών. Αμαθής και διαγωγής αρχιερατικής.
2.   Ρέοντος και Πραστού Διονύσιος Βυζάντιος, χειροτονηθείς τω 1813 ηλικίας 50 ετών, πεπαιδευμένος και διαγωγής ανεπιλήπτου.
Επίσκοποι
1.   Ανδρούσης Ιωσήφ, Πελοποννήσιος, χειροτονηθείς τω 1806, ηλικίας 64 ετών, πεπαιδευμένος και εναρέτου βίου.
2.   Βρεσθένης Θεοδώρητος, Πελοποννήσιος, χειροτονηθείς τω 1818, ηλικίας 45 ετών απαίδευτος.
3.   Δαμαλών Ιωνάς, Πελοποννήσιος, χειροτονηθείς τω 1803 ηλικίας 65 ετών, ημιμαθής, διαγωγής αμέμπτου.
4.   Καρύστου Νεόφυτος, Κάρυστος, προβιβασθείς ηλικίας 48 ετών, αμαθής, διαγωγής αποδεδειγμένης ανεπιλήπτου. Ο Νεόφυτος υπογράφει και το τελευταίο κοινό πρακτικό των συνεδριάσεων (Ερμιόνης - Τροιζήνας).
Εν Τροιζήνι την 5ην Μαΐου 1827
Για τον Τριπόλεως και Αμυκλών Μητροπολίτη Δανιήλ ο οποίος το 1819 αντικατέστησε στη Μητρόπολη αυτή «τον δια σκευωρίας των εντοπίων εκδιωχθέντα Μητροπολίτην Διονύσιον», άλλα στοιχεία δεν έχουν καταγραφεί.
Τέλος, νομίζω, είναι σκόπιμο να υπογραμμίσω και τα εξής.
Οι παραπάνω επτά Ιεράρχες αλλά και οι υπόλοιποι σαράντα πέντε, που συμπεριλαμβάνονται στην κατάσταση (σύνολο πενήντα δύο), εκείνων των χρόνων, μπορεί ορισμένοι να μην ήξεραν γράμματα ήσαν όμως όλοι τους «διαγωγής αποδεδειγμένης ανεπιλήπτου». Αυτό ας το κρατήσουμε!
Σημ. Ο Γιάννης Αγγ. Ησαΐας στο βιβλίο του «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση, κατ’ επανάληψη, στην Ερμιόνη…» αναφέρει (σελ.173) ότι μεταξύ των παραστατών αρχιερέων ήταν και ο Καρύστου Νεόφυτος.


«Θα αλλάξουμε τον κόσμο είτε σας αρέσει είτε όχι»

Εμπνεόμενοι από την έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, οι νέοι σε όλο τον κόσμοπου πραγματοποιούν σήμερα, 15η Μαρτίου, την «παγκόσμια απεργία» τους, θέλουν να ακουστεί η φωνή τους στην προσπάθεια να προστατεύσουν τη Γη που απειλείται από την κλιματική απορρύθμιση.
Η παγκόσμια μαθητική κινητοποίηση προγραμματίζεται σήμερα σε πάνω από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

NEΔΥΠΕΡ-ΡΑΔΟ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019


Του Κωνσταντίνου Θηβαίου -Υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη ΝΕΔΥΠΕΡ


 Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 και σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη  ΝΕΔΥΠΕΡ, με υποψήφιο Δήμαρχο Ερμιονίδας τον Τάσο Τόκα,  καταγράφω σήμερα   τις παρεμβάσεις που  χρειάζονται στο  Ράδο, το χωριό που γεννήθηκα και μεγάλωσα και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο.


 Στόχος είναι  η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αισθητική αναβάθμιση   της εικόνας   της περιοχής.


 Οι άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζονται  είναι :

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Κτηματολόγιο: Δόθηκε παράταση και για την ΕρμιονίδαΠαράταση για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας σε επτά περιφερειακές ενότητες: Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε επτά περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Προσβασιμότητα για όλους

Ψηφίστηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας- Ημέρα ορόσημο, παρά τις ελλείψεις

Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας είναι μια συμφωνία ορόσημο. Ωστόσο, ενώ θα εξασφαλίσει ότι πολλά προϊόντα και υπηρεσίες θα είναι πλέον προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρία, δεν θα καταστήσει πλήρως προσβάσιμη όλη την ΕΕ, καθώς εξαιρεί τα θεσμικά όργανα και την ενιαία αγορά. Παράλληλα εξακολουθεί να αποκλείει πολλούς σημαντικούς τομείς όπως οι μεταφορές, δομημένο περιβάλλον και οικιακές συσκευές. Η νέα Οδηγία για την προσβασιμότητα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, χωρίς να είναι πλήρες. Η ΕΕ χρειάζεται να υιοθετήσει μια νομοθεσία που θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής για όλους.
Κοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη

Καλό σου ταξίδι ΜατίναΣήμερα θα αποχαιρετήσουμε στις 16:00  τη  Ματίνα Νίκα.
Μια χαμογελαστή  νέα γυναίκα που έσβησε  τόσο ξαφνικά.
Τη γυναίκα του Κώστα  Νίκα, τη γλυκιά μητέρα του Γιώργου και του Παντελή.

Καλό σου ταξίδι Ματίνα.
Κουράγιο στους δικούς σου.

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική :ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ


Το ζήτημα της προστασίας της τρίτης ηλικίας έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τον Δήμο Ερμιονίδας. Είναι γεγονός πως αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά, θα διαπιστώσει πως υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας σημαντικών δομών εξυπηρέτησης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας στον Δήμο μας.
Την τελευταία δεκαετία στην χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης έγινε πιο διακριτή η σημασία της τρίτης ηλικίας καθώς ο παππούς και η γιαγιά έγιναν οι σημαντικότεροι υποστηρικτές της καθημερινότητας της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών

Δυνατή Ερμιονίδα:Η παραβατικότητα της δημοτικής αρχής σε όλο της το μεγαλείο!!


Οι αναρτήσεις στην Διαύγεια από την Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Σφυρή, φανερώνουν το μεγαλείο της παραβατικότητας που επικρατεί στον Δήμο Ερμιονίδας. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, ο Δημήτρης Σφυρής δεν διαχειρίζεται με καμία νομιμότητα και διαφάνεια το δημοτικό χρήμα.
Στην διαύγεια λοιπόν αναρτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2019 η σύμβαση για την τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής στο Πόρτο Χέλι, ενώ τα όργανα γυμναστικής έχουν τοποθετηθεί από τις 11 Ιανουαρίου 2019 με πανηγυρισμούς του κ Σφυρή στο facebook. Για το συγκεκριμένο θέμα, είχαμε τοποθετηθεί με παλαιότερο δελτίο τύπου στις 13 Ιανουαρίου 2019 και είχαμε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Τώρα όμως εξηγούνται όλα. 
Η προχειρότητα του Δημήτρη Σφυρή δεν έχει όρια. 

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα κατοικίδια στα σχολεία της Ερμιονίδας

Κρανίδι, 12.03.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νομικό Πρόσωπο Κοιν. Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με την Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης , υλοποίησαν στις 6, 7 & 8 Μαρτίου στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας &

Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: ο κόσμος των κατοικιδίων» της Φιλοζωικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας: SAVE A GREEK STRAY(SGS).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α/θμιας Εκπαίδευσης, περιλαμβάνει μία σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν στη γνωριμία

Σοκ στο Πορτοχέλι. Βρήκαν νεκρό τον λιμενάρχη στο σπίτι του

πλωτάρχη Ιωάννη Κωστόπουλο
Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου το μεσημέρι της Πέμπτης ο λιμενάρχης Πορτοχελίου Ιωάννης Κωστόπουλος. Ωστόσο, οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες συνάδερφοί του, τον αναζητούσαν τηλεφωνικά, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ανησύχησαν και πήγαν σπίτι του, όπου πράγματι βρισκόταν.
Ο λιμενάρχης είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια, σε ηλικία μόλις 53 ετών.
Το προηγούμενο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του βραδινού αγώνα Porto heli Summer Night Run 2 στο Πόρτοχέλι, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής είχε τιμήσει τον λιμενάρχη του λιμενικού τμήματος Πορτοχελίου πλωτάρχη Ιωάννη Κωστόπουλο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΣ ΔΡΟΥΓΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Φίλες και φίλοι

Ονομάζομαι Δρούγκα Ανδριάννα του  Δημητρίου και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Διαμένω μόνιμα στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι ξανά  υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ)  ώστε να υπηρετήσω μαζί με τους άξιους  συνεργάτες μου τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις επιδιώξεις για ένα καλύτερο αύριο  με σοβαρότητα, εντιμότητα, ευθύτητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Τοπικά συμβούλια Κοινότητας με ξεχωριστή κάλπη. Μια ευκαιρία γεννιέται για τους ενεργούς πολίτες


Του Κώστα Καράπαυλου*
Μία κοινωνία με ενεργούς πολίτες που συζητούν, προτείνουν και παρεμβαίνουν, αλλά και τα θεσμικά αντίβαρα στην εξουσία, αποτελούν τις δικλίδες για την αντιμετώπιση της όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενης αυταρχικής διακυβέρνησης με μία δημοκρατική επιφάνεια.
Ειδικά στις τοπικές εξουσίες το φαινόμενο αυτό της ενός ανδρός (και πιο σπάνια της μιας γυναικός) αρχής είναι συχνό.
Πολλοί Δήμαρχοι των μικρών, συνήθως, Δήμων ασκούν την εξουσία τους ως τοπικοί αυτοκράτορες, με τα θεσμοθετημένα όργανα να παίζουν συχνά τον ρόλο του χειροκροτητή, χωρίς να διεξάγεται ούτε μέσα στην κοινωνία αλλά ούτε και στα όργανα η συζήτηση για τα σπουδαία ζητήματα που αφορούν την κάθε πόλη.

Τάσος Λάμπρου: Συγχαρητήρια στους διοργανωτές των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ερμιονίδας


Γαϊτανάκι Ερμιόνης

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι 13/3/2019

Φτάνοντας στην λήξη της περιόδου της Αποκριάς, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους φορείς, τα νομικά πρόσωπα, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις χορευτικές ομάδες και τις εθελοντικές ομάδες, που με τον ακάματο ζήλο, την προσπάθεια και το κέφι τους, διοργάνωσαν τις υπέροχες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο μας.
Κοιλαδιώτικο Καρναβάλι

Συγκεκριμένα το Γαϊτανάκι Ερμιόνης, το Κοιλαδιώτικο Καρναβάλι, το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, τα Κούλουμα Ερμιόνης και τα Κούλουμα Θερμησίας,  έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας και ειδικότερα στους νέους να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν τις ημέρες αυτές.

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι

Εύχομαι η ενεργητικότητά τους και η διάθεσή τους για προσφορά στον τόπο μας, να τους διακρίνει πάντα και στο μέλλον να συνεχίσουν να μας προσφέρουν ανάλογες εκδηλώσεις.
Και του χρόνου με Υγεία,
Καλή Σαρακοστή.


Κούλουμα Θερμησίας

Τάσος Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΚΗ ΓΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Ερμιόνη 13/3/2019
Την σχέση μου με την πολιτική θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω έως και ανύπαρκτη, καθώς θεωρούσα πως είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Πέρα από κάποιες απόψεις που μπορώ να έχω σαν ελεύθερος άνθρωπος ...
Κατά καιρούς είχα την τιμή να μου προτείνουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ερμιονίδας, να συνεργαστώ μαζί τους και να υλοποιήσουμε τις θετικές μου σκέψεις για τον τόπο μας... Πριν πάρω οποιαδήποτε απόφαση επικοινώνησα με πολλούς φίλους. Οι απόψεις που άκουσα ήταν διαφορετικές, όμως όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: ''αφού σου αρέσει να προσφέρεις, αφού το κάνεις ειλικρινά και σου βγαίνει, προχώρα!''
Ανήκω σε μια γενιά στην οποία οι γονείς μας έδωσαν όλα τα εφόδια να κάνουμε όνειρα, όμως αυτά τα όνειρα, κάποιοι μας τα πήραν πίσω με άδικο τρόπο. Στην γενιά που όλοι έχουμε κάνει καραμέλα το «δεν βαριέσαι, τι θα κάνεις μωρέ και εσύ». Αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ και να πω σε όσους με ξέρουν είναι ότι θα προσφέρω όπου μπορώ, γιατί θεωρώ ότι η περιοχή της Ερμιονίδας είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας και της αξίζει μεγαλύτερη πρόοδος και προκοπή.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑΜΙΛΑΣ ΟΡΛΟΒΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι  Ταμίλα   Όρλοβα  του  Βασιλείου  και  διατηρώ οδοντιατρείο στο Κρανίδι.

Έχω τη διάθεση να εργαστώ για να βοηθήσω τον τόπο μου. Γι’ αυτό στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι ξανά υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ) για τον οποίο θεωρώ πως από τη θέση του, ως επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ, έδωσε με το συνδυασμό μας  αρκετές μάχες για την  προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Μάχες που έχουν προσδώσει στον ίδιο και στο συνδυασμό μας πολύτιμη εμπειρία και γνώση για τη διοίκηση του Δήμου.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια σε μια εβδομάδα εθελοντισμού για όλη την Ελλάδα!
Μια μεγάλη εθελοντική συμμαχία μόλις ξεκίνησε!
Για μία ακόμα χρονιά μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές, δίνουμε τα χέρια, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία ετοιμάζονται εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωΐα.
Για πρώτη φορά, το "Let's do it Greece", η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το "Νοιάζομαι και Δρω", το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.
Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, όπου το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία, και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας.
Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ο πανελλαδικός χάρτης της δράσης έχει αρχίσει να γεμίζει με σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις σελίδες  www.letsdoitgreece.org και www.noiazomaikaidrw.gr καθώς επίσης και στο κοινό mini site www.volunteer4schools.gr  που δημιουργήθηκε για να αποτυπώνονται συγκεντρωτικά οι δράσεις των σχολείων.
Το δικό σου το σχολείο, είναι μέσα; 


Ανακοίνωση 3 νέων υποψηφιοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας


Ανακοίνωση 3 νέων υποψηφιοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

Κρανίδι 12/3/2019

Η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας ανακοινώνει σήμερα 3 νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για τον Δήμο Ερμιονίδας.
Πρόκειται για άξια, τίμια και ικανά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που διαθέτουν το όραμα, την εμπειρία και τη θέληση να εργαστούν για τον κοινό σκοπό της προόδου του τόπου μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους μέχρι σήμερα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., αλλά και τους συμπολίτες μας, που συμπορεύονται μαζί μας και με τη στήριξή τους και τον αγώνα τους, μας οδηγούν στην Μεγάλη Νίκη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.
Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.

Δορμπάρης Παναγιώτης του Γεωργίου, Ελ. Επαγγελματίας
Ελένης Δημήτριος του Φώτη, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχ/ών Ερμιονίδας
Τσατσαρός Παναγιώτης του Χαράλαμπου, Ελαιοχρωματιστής

Τάσος  Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Ναύπλιο διάλεξη: Οι σχέσεις της Μινωικής Κρήτης με τη Μυκηναϊκή Ελλάδα 2000–1000π.Χ

Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Αργολίδας “Ο Μίνωας”, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων (ΣΕΠΙ), το Centro Internazionale degli studi Pompeiani (CISP) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο “The Phoenicians Routes”, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην διάλεξη του

Δρ. Αντώνη Βασιλάκη,
επίτιμου διευθυντή ΥΠΠΟΑ.Οι σχέσεις της Μινωικής Κρήτης με τη Μυκηναϊκή Ελλάδα κατά την Δεύτερη Χιλιετία π.Χ. (2000 – 1000 π.Χ)
το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 19:00
στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου
25ης Μαρτίου 2, Ναύπλιο
Είσοδος ελεύθερη

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019

Ονομάζομαι  Κοτρωνάκης  Ιωάννης  του Μιχαήλ, είμαι  ιδιωτικός υπάλληλος και διαμένω μόνιμα στους Φούρνους  Ερμιονίδας.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ),  ο οποίος  απέδειξε με την έως τώρα πορεία του στα κοινά ότι και θέλει και μπορεί να οδηγήσει τον Δήμο Ερμιονίδας στην ανάπτυξη και την πρόοδο, με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  και του δυναμικού του τόπου μας  με όραμα  και προσδοκίες για το αύριο.

Η συμμετοχή μου  έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών ,τα οποία και θα στηρίξω  με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.