Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης: Ανακοίνωση


Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης
Ιστοσελίδα:  https://mouseioermionis.com    Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: i.l.m.ermionis@gmail.com 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ι.Λ.Μ.Ε. τιμώντας την επέτειο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, η οποία θα εορτασθεί την Κυριακή 11-3-2018, ανακοινώνει ότι αυτήν την ημέρα το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 11:00 έως τις 15:00.Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.

Η ομάδα Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων, απαντά στον πρόεδρο της Τ. Κ. Διδύμων Κων/νο Σπανό

Δίδυμα 8-3-2018

Απάντηση στον Σπανό Κωνσταντίνο, από την ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων.
                       
Πρόεδρε δεν μας τα  λες καλά!!!
Μην υποτιμάς την νοημοσύνη μας ούτε  και την νοημοσύνη των συγχωριανών μας . Και θέλουμε και μπορούμε να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του χωριού μας, αντιθέτως με εσένα, κάτι για το οποίο τα γεγονότα μας κάνουν πολύ  να αμφιβάλλουμε!!!
Να πάμε τώρα  στον Σταυρό και στο <<έγκλημα >> όπως το λες εσύ!!! Με δικές  σας  ενέργειες ψηφίσατε την εγκατάσταση και την λειτουργία του δεματοποιητή και μάλιστα αποδεχτήκατε  και την μεταφορά των απορριμμάτων από τον Δήμο Επιδαύρου. Κλείνατε  τους δρόμους για να καταφέρετε να ολοκληρώσετε  το <<έγκλημα>> χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τον τόπο όπου θα μεταφερόντουσαν  τα δέματα. Λίγο αργότερα ο αρχηγός της παράταξης σας δήλωνε σε δημοτικό συμβούλιο ότι εξαπατήθηκε!!!Δημιουργήσατε μια αδιέξοδη κατάσταση και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι και ξαφνικά μας  πετάς την <<μπάλα στην κερκίδα>> .Πάντα κάποιος άλλος φταίει για σένα, έλεος!!!
Πληρώσαμε 1.000.000€ για εγκατάσταση του δεματοποιητή!!! Πληρώσαμε άλλα τόσα περίπου να δεματοποιήσουμε τα απορρίμματα! Πληρώνουμε τώρα να σκίσουμε τα δέματα!!! Τώρα πες μας τι λέει το πρόγραμμα σας για τον δεματοποιητή ; Θα τον βγάλετε σε δημοπρασία;

Πρόσκληση επετειακών εκδηλώσεων εορτασμού της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη 10-11 Μαρτίου


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Υπατία, η γυναίκα που δολοφονήθηκε γιατι ήταν επιστήμονας


Σήμερα η ημερομηνία είναι 8 Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. H ημέρα που τιμάται και αναζωπυρώνεται ο αγώνας για την ισότητα των φύλων. Ακριβώς 1500 πριν, το 416 μ.Χ. ο θρησκόληπτος όχλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που στρεφόταν όλο και περισσότερο στον χριστιανισμό, δολοφονούσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου την Υπατία.
Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.Χ. Πατέρας της ήταν ο μαθηματικός και αστρονόμος, Θέων. Κοντά του έλαβε εξαιρετική παιδεία ενώ φοίτησε και στην νεοπλατωνική σχολή του Πλουτάρχου του Νεότερου στην Αθήνα. Κατόπιν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη σχολή του Ιεροκλή.
Επιστρέφοντας στην Αλεξάνδρεια αρχίζει να διδάσκει φιλοσοφία και μαθηματικά, αποτελώντας πόλο έλξης των διανοούμενων και των επιστημόνων της εποχής. Η σκέψη και η διαλεκτική της εκτόξευσαν την φήμη της σε κάθε γωνία της αυτοκρατορίας, από όπου άρχισαν να έρχονται μαθητές για να την ακούσουν από κοντά. Η επιρροή της στην επιστημονική σκέψη και στη φιλοσοφία σύντομα έγινε εμφανής και στη σχολή της Αντιόχειας. Φορώντας την κλασική χλαμύδα των φιλοσόφων και διατηρώντας την νεοπλατωνική αγνότητα, δίδασκε δημόσια στο κοινό. Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τα συμπεράσματά τους από τα γραπτά των μαθητών της, η Υπατία θεωρείτο η καλύτερη μαθηματικός του ελληνορωμαϊκού κόσμου, επισκιάζοντας ακόμη και τον πατέρα της.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο ΜΠΑΛΟΥ Ο ΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΛΟΥ ΣΤΟ ΑRTIKI

Τρεις καλοί φίλοι,
ο ΜΠΑΛΟΥ ο παραπονιάρης ελεφαντάκος,
ο ΓΚΑΛΟΥ ο κλαψιάρης ιπποποταμάκος
και ο ΝΤΑΛΟΥ ο γκρινιάρης ρινοκεράκος,
ολίγον τι τεμπέληδες και οι τρεις, περνάνε την ώρα τους αραχτοί.
Δε σηκώνονται ούτε για να παίξουν με τους φίλους τους, ούτε για να βοηθήσουν τους γονείς τους με τις δουλειές του σπιτιού. Σηκώνονται μονάχα για να φάνε και… που και που, να κάνουν καμιά βουτιά στο ποτάμι.

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ : Καίγονται και θάβονται 2 εκατομμύρια ευρώ στα Δίδυμα !
Τις τελευταίες μέρες είμαστε θεατές ενός επίλογου σε ένα έργο που ξεκίνησε πριν χρόνια. Οι πρωταγωνιστές πολλοί και διάφοροι. Γνωστοί και άγνωστοι. Το έργο έχει τίτλο “Δεματοποιητής”. - Η Υπερχωματερή. Το κόστος παραγωγής τεράστιο, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα του έργου; Παταγώδης αποτυχία!  Ο επίλογος: Φωτιά και θάψιμο. 


Οι επιπτώσεις; Tο βόλεϊ με τις ευθύνες συνεχίζεται. Άλλωστε ποιος πλήρωσε για σπατάλη δημοσίου χρήματος; Ποιος τιμωρήθηκε για ανευθυνότητα και παταγώδη αποτυχία; Όλοι στο απυρόβλητο φυσικά και όλα γίνονται για το καλό μας! Και οι υπεύθυνοι; Οι υπεύθυνοι πρώτοι στις αποκρούσεις των ευθυνών τους και στο κρυφτό. Γιατί πρέπει να ξέρεις .... και να κρύβεσαι. Και μετά καθώς ο λαός... “ξεχνάει” γρήγορα, να σου και πάλι πρώτοι στις παράτες, στα χαμόγελα και στα χτυπήματα στην πλάτη. 

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Οι δεύτεροι Πανελληνιονίκες από την Ερμιόνη μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους
  Στον τελικό  του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, με πάνω από 3000 συμμετέχοντες , η ομάδα ΘΕΤΙΚΟ της Ερμιόνης κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία τους.
 Τίποτα δεν έγινε τυχαία με πολύ δουλειά, έμπνευση και οργάνωση τα κατάφεραν!
 Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.
 Όλοι  τους καμαρώνουμε!
 Τους ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους, διαβάστε τι μας είπαν!

Εκδήλωση ΙΛΜΕ: Έλληνας, Γραικός, Ρωμιός.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3-3-2018 η ιστορικού περιεχομένου διάλεξη του Ι.Λ.Μ.Ε., που οργανώνεται ετησίως από το 2001, σε ανάμνηση της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης του 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη.
Το θέμα της διάλεξης ήταν: «Έλληνας, Γραικός, Ρωμιός. Από τις αυτοκρατορίες στο έθνος-κράτος» με ομιλήτρια την κα. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Καθηγήτρια στην ομιλία της αναφέρθηκε στους υπό εξέταση όρους που σχετίζονται με την εν δυνάμει  ή και εν τοις πράγμασι διαμόρφωση εθνικών ταυτοτήτων, οι οποίες με την εμφάνιση του εθνικισμού οδήγησαν και στην ίδρυση εθνικών κρατών, αλλά και με την αναζήτηση ή όχι εθνοτικών ή εθνικών ταυτοτήτων σε εποχές προ του 19ου αι. Η αναζήτηση αυτή είχε αντίκτυπο και στην ανασημασιοδότηση όρων, που στο παρελθόν απαντούσαν με διάφορο περιεχόμενο – όπως συμβαίνει, επίσης, με τους όρους ‘γένος-έθνος’ (natio/nation) – αλλά και των όρων με τους οποίους αποκαλούνταν οι επιμέρους λαοί ανά χρονικές περιόδους και περιοχές.
Υπογράμμισε ότι οι περισσότερες ιστοριογραφικές συζητήσεις είχαν, ως τώρα, ως αντικείμενο εξέτασης λαούς που, κατά τεκμήριο, υπήρξαν υπήκοοι πολυεθνικών/πολυθρησκευτικών αυτοκρατοριών ή και λαών που συναποτέλεσαν τον 19ο αι. έθνη-κράτη, και, λιγότερο, εκείνων των αυτοκρατορικών και κρατικών σχημάτων που μπορούσαν να ‘τεκμηριώνουν’ σχέση κράτους και έθνους ήδη από την πρώιμη νεότερη εποχή (π.χ. Γαλλίας, Αγγλίας).

Νίκος Παππάς:Προτάσεις για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης


Προτάσεις
για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης

Συμμετέχοντας στις εργασίες του 10ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διοργανώθηκε στην Τρίπολη και αφορούσε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσίασα, κατά την παρέμβασή μου στη θεματική ενότητα «Παιδεία και Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση», τις παρακάτω θέσεις για την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης:
    1) Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων. Στις σύγχρονες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες η λειτουργία των ολιγοθέσιων σχολείων  δεν ικανοποιεί την ανάγκη της κοινωνικοποίησης του παιδιού, ούτε και αυτή της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, στόχων που οφείλει να υπηρετεί μια καλώς εννοούμενη εκπαιδευτική πολιτική.
    2) Συνεχής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Επισημαίνεται επίσης η ανάγκη της επιμόρφωσης και των γονέων από τους εκπαιδευτικούς, με στόχο τη στήριξη καινοτόμων δράσεων του σχολείου καθώς και σύγχρονων παιδαγωγικών απαιτήσεων, όπως ο περιορισμός των «κατ’ οίκον» εργασιών στην προοπτική της εξασφάλισης περισσότερου ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά.   
    3) Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία. Παρατηρείται σήμερα το φαινόμενο της μη κάλυψης λειτουργικών κενών στα σχολεία, παρά τους συνεχείς και επαναλαμβανόμενους διορισμούς αναπληρωτών. Αιτία η άρνηση πολλών εκπαιδευτικών να αποδεχθούν μια θέση σε σχολεία απομακρυσμένα, όπως αυτά της Ερμιονίδας.

Νίκος Παππάς

Δάσκαλος

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιορθώσεως και αποκαταστάσεως του καμπαναριού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ερμιόνη

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιορθώσεως και αποκαταστάσεως του καμπαναριού της Ενορίας μας. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Η διάβρωση έφτασε μέχρι τα εσωτερικά σίδερα τα οποία καθαρίζονται με αμμοβολή και βάφονται. Επιτακτική ανάγκη είναι η στήριξη του καμπαναριού με επιπλέον σίδερα και κολόνες και απαραίτητο οπλισμό. Το καμπαναριό  χρονολογείται από το 1950 και ο χρόνος άφησε πάνω του τα σημάδια του. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε σε αγορά οικοδομικών υλικών (άμμο- τσιμέντα) μετά από συνεννόηση με τον ιερέα π. Δημήτριο.  Τηλ. 2754031045  6972664449.

http://koimisiermionis.blogspot.gr/

Μετάλλια για τα κρασιά του κτήματος Κοντοβράκη στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης


Κρανίδι 5/3/2018
Το Κτήμα Κοντοβράκη έχει την χαρά και την τιμή να μοιραστεί μαζί σας τα ευχάριστα νέα για την βράβευση των κρασιών ΡΟΚΑΝΙΑΡΗΣ, ΣΚΛΑΒΟΣ, ΠΥΡΡΟΝ, με μετάλλια στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. 
Μας δίνει ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίζουμε, όταν ο κόπος μας και η προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ποιοτικά κρασιά αναγνωρίζεται και ανταμείβεται από έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό οίνου όπως είναι αυτός της Θεσσαλονίκης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που είσαστε πάντα κοντά μας και στηρίζετε τις προσπάθειες μας.
Με εκτίμηση,
Νάντια Κωτσάκη

Περιμένοντας το " πλεόνασμα "...

Γ.Φ.

Σχετικά με την απολύμανση νερού δικτύων Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Πρώτο: Διαβάσαμε ότι με την 19/2018  απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΕΡ όρισε ως υπεύθυνους απολύμανσης Νερού Υδρευσης για το έτος 2018 τρεις υπαλλήλους,

  • Έναν Υδραυλικό
  • Έναν Υδρονομέα, και
  • Ένα εργάτη συνεργείου
Όμως, η  Υ.Μ. 5673/4.12.57 (ΦΕΚ 5Β/9.1.1958) αναφέρει:
Επίσης, στην ίδια απόφαση, στην εισήγηση, αναφέρεις  μεταξύ άλλων, ότι:
Και το ερώτημα που γεννάται είναι εύλογο:

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Στη 2η θέση η ομάδα της Ερμιόνης στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WROΎστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με την  ομάδα των μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. ΘΕΤΙΚΟ Σωτηρία Βόντα, Κωνσταντίνα Κρητικού, Νίκο Κωνσταντίνου και Λάζαρο Κρητικό ενημερωθήκαμε, ότι τα παιδιά κατάφεραν στην τελική φάση του Πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής της WRO που έγινε σήμερα στο Γαλάτσι, να κατακτήσουν  τη 2η θέση!!

Με την κατασκευή θερμοκηπίου που θα λειτουργεί με αυτονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είναι τεράστια επιτυχία!
Συγχαρητήρια παιδιά!! 
Τους περιμένουμε να επιστρέψουν για τις λεπτομέρειες.


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

To Τουριστικό Θέρετρο BARCELO HYDRA BEACH RESORT αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό


To Τουριστικό Θέρετρο BARCELO HYDRA BEACH RESORT αναζητά εξειδικευμένο προσωπικό για τις ακόλουθες θέσεις:


Τμήμα συντήρησης
• Ηλεκτρολόγους
• Υδραυλικούς
• Μαραγκό

Τμήμα Housekeeping

• Καμαριέρες -καθαρίστριες
• Εργάτες γενικών καθηκόντων
Τμήμα F&B
• Service Manager
• Σερβιτόρους και βοηθούς (Εστιατόριο -bar)
• Barman

Τμήμα κουζίνας
• Μαγείρους Α΄ Β΄
• Βοηθό ζαχαροπλάστη
• Λαντζιέρες -Λαντζέρηδες

Τα βιογραφικά θα αποστέλλονται στην κατωθι ηλεκτρονική διεύθυνση στην αγγλική και Ελληνική γλώσσα ,απαραίτητη η φωτογραφία ή με φυσική παρουσία στα γραφεία προσωπικού του ξενοδοχείου Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-16:00

hydrabeach.hr@barcelo.com

ΜΕ 600 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 11 ΧΩΡΕΣ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ EUROLYMP ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Σε ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου της οργανωτικής επιτροπής του 28ου ATHENS EUROLYMP WEEK. Εκτός από την διοργάνωση ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ο Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο ταμίας Γιάννης Βασιλειάδης και ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Σκλαβούνος αναφέρθηκαν στο Διεθνές  Κέντρο Ιστιοπλοΐας, τα οικονομικά της ομοσπονδίας, το θέμα Καραχάλιου και την «ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ» που θα βραβευτούν οι ιστιοπλόοι, οι οποίοι μέσα στο 2017 κατέκτησαν 35 μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι ιστιοδρομίες του EUROLYMP θα διεξαχθούν από 2 έως 8 Μαρτίου στον Σαρωνικό Κόλπο με τη συμμετοχή 600 αθλητών περίπου από 11 χώρες. Πρόκειται για τις Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Ουγγαρία, Κύπρος, Τουρκία, Μαλαισία, Κροατία, Σλοβακία και φυσικά η Ελλάδα. 

Θέσεις εργασίας στο νέο ΑΒ FOOD MARKET στο Κρανίδι