Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κύριε Δήμαρχε,

Χαιρόμαστε πραγματικά γιατί η επιστολή μας με θέμα   « Τι έκανε ο κ. Σφυρής για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων», έδωσε την ευκαιρία να έρθουν στη δημοσιότητα οι ενέργειες της Δημοτικής  Αρχής πάνω στο θέμα.

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που απαντάτε κ.. Σφυρή  αν και δεν δίνετε σαφείς απαντήσεις αλλά παρουσιάζετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αφού είχαν εξασφαλιστεί τα καύσιμα για την τρέχουσα εβδομάδα, προς τι η ανακοίνωση με την προτροπή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟYΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                
Ναύπλιο, 3 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην τελετή εγκαινίων της 18ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στο λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου:
«Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση της έκθεσης για τον Αγροτουρισμό στην Επίδαυρο.
Ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα μας, λίγες ώρες πριν οι Έλληνες αποφασίσουμε με την ψήφο μας για την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και το μέλλον μας για τις επόμενες πολλές δεκαετίες, πρωτοβουλίες όπως αυτή η έκθεση αποκτούν ξεχωριστό, πρόσθετο περιεχόμενο και συμβολισμό.
Από τη μια, υπογραμμίζουν την αλήθεια ότι κάθε προσπάθεια για

Σας βαρεθήκαμεΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΠΡΟΣ Κ. ΤΟΚΑ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στην επιστολή του  ο κ. Τόκας  αναρωτιέται  τι ενέργειες έγιναν από τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή «για να βρεθεί λύση στο θέμα της έλλειψης καυσίμων»
Στο Δελτίο που αναρτήθηκε αναφέρθηκα σε ένα μόνο πρόβλημα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων που έκρινα ότι ήταν το σοβαρότερο και επείγον.

Η έλλειψη καυσίμων , αφενός  ακινητοποιεί όλα τα οχήματα των Υπηρεσιών του Δήμου απορριμματοφόρα, αυτοκίνητο βοήθεια στο σπίτι (διακίνηση φαγητού, τροφίμων και φαρμάκων)  και αφετέρου δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην  ομαλή διενέργεια  του Δημοψηφίσματος (μεταφορά καλπών και παραβάν, μεταφορά σάκων ψηφοδελτίων από Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, μεταφορά αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, καθαριότητα  των  (25) εκλογικών τμημάτων κ.λπ.)  

Ο  Δήμος  μας όμως ο οποίος είναι πρωτοπόρος στη διαχείριση προ-διαλογής  στη πηγή και κομποστοποίηση , για το οποίο μας συνεχάρη  κατά την επίσκεψη του ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ  κ. Τσιρώνης, διότι είμαστε ίσως και ο μοναδικός Δήμος  με αυτό το

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ:“Λειτουργία Δημοτικών Γηπέδων”

logo3

“Λειτουργία Δημοτικών Γηπέδων”

Τα δημοτικά γήπεδα Ερμιόνης κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι την πρώτη ημέρα προετοιμασίας των συλλόγων θα είναι ανοικτά για το κοινό ως εξής:
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: Καθημερινά 18.00 – 21.00
ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ*: Καθημερινά 8.00 – 12.00 & 17.00 – 22.00
ΓΗΠΕΔΟ BEACH SOCCER / VOLLEY: Καθημερινά 8.00 – 21.00
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: Μετά από συνεννόηση.

* Από 8 – 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τουρνουά τένις.
Οι φίλοι του τένις μπορούν να χρησιμοποιούν τα δημοτικά γήπεδα, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, αφού προηγουμένως έχουν «κλείσει» γήπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με τα στοιχεία τους στο βιβλίο που τηρείται στο «cafe Κάναθος» στο Λιμάνι Ερμιόνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

Ἱερᾶ Μονῆ Κουτλουμουσίου. Στῶμεν καλῶς.

 
ΜΗΝΥΜΑ Ι.Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
 
 «Οἱ καιροὶ εἶναι πονηροί, ἀλλὰ οἱ Ἕλληνες, μὲ πεῖρα καὶ πάθη αἰώνων, πρέπει νὰ ἔχουν πάντα ἀνοιχτά, πάντα ἄγρυπνα τὰ μάτια τῆς ψυχῆς. Πέρα ἀπὸ ρητορεῖες καὶ ἰδεολογήματα δημόσιας κατανάλωσης, ἡ Ἑλληνικὴ φιλοσοφία ἀναζητοῦσε πρωτίστως τὴν ἀλήθεια, κι αὐτὸς ὁ πόθος διέπλαθε ἐλεύθερους ἀνθρώπους. Ἀνθρώπους ποὺ μποροῦσαν νὰ ἀγωνισθοῦν, νὰ ὑπομείνουν, νὰ ἀγαπήσουν, νὰ πεθάνουν καὶ νὰ ἀναστηθοῦν.
Στὶς κορυφαῖες στιγμὲς τῆς ἱστορίας ἀρνήθηκαν τὸν ἄρτο τῆς ἐξάρτησης καὶ τοῦ ἐξευτελισμοῦ, καὶ προτίμησαν τὸ ψωμὶ τοῦ ἱδρῶτα τους. Δὲν ὑπήκουσαν στὸν φόβο, γιατὶ εἶχαν λόγο γιὰ τὴν αἰωνιότητα, λόγο ποὺ δὲν τὸν χωροῦσαν οἱ ἐχθροί τους—Πέρσες, Ἄβαροι, Ὀθωμανοί, Ἰταλο-γερμανικὸς ἄξονας. Δὲν φοβήθηκαν οὔτε τοὺς κάθε λογῆς Ἐφιάλτες καὶ δοσίλογους ποὺ ξεφύτρωναν ἀνάμεσά τους.
Δὲν ἦταν κλεισμένοι στὸν ἑαυτό τους, ἀλλὰ ἀληθινοὶ

Πώς ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής

koutipandoras 
Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.
Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.
Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες. Οι ενδιαφερόμενοι

Ενδιαφέρουν

Από Γαλλία η πληροφόρηση, από τον αγαπητό Δημήτρη.

Οι συναλλαγές γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Μετρητά παίρνεις από ΑΤΜ 600 ευρώ ανά 72 ώρες, τουτέστιν ανά 3ήμερο.
Άρα αν έχεις καθαρό μισθό 4000 ευρώ θέλεις 20 μέρες να το πάρεις όλο μετρητά. Έχεις όμως την ευχέρεια να πληρώνεις σχεδόν παντού με κάρτα. Ταμεία στις τράπεζες ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Τα  ΑΤΜ είναι το κυρίαρχο μέσο και οι κάρτες.
Σύμφωνα με τα νοίκια στο Παρίσι (2500 ευρώ ένα διαμερισματάκι) τα 4000 είναι σαν να παίρνεις στη χώρα μας 1500 και να είσαι στο νοίκι.
Οι δουλειές χάνονται εδώ και πολλά χρόνια και πολλές βαριές βιομηχανίες έχουν κλείσει. Οι άνεργοι και αυτοί που μόλις τα φέρνουν βόλτα είναι πάρα πολλοί, πέρα από στατιστικές και τα τοιαύτα, και όχι μόνο οι μετανάστες.
Δύσκολη ζωή για μισθωτό του ιδιωτικού τομέα και κατήφεια.
Γιατρός στα επείγοντα πρέπει στη βάρδια του να περάσει 6 τραυματίες την ώρα για να πάρε πλήρη το μισθό του.

Άρα όταν πηγαίνουμε αεράτοι σε διαπραγματεύσεις και ζητάμε ό,τι θέλουμε, να γνωρίζουμε ότι όχι μόνον Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και μικρές χώρες έχουν προβλήματα, αλλά και η Γαλλία, άσχετα αν πολιτικά στέκει δίπλα στη Γερμανία.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ZDF Η γερμανική θεραπεία «πέτυχε», ο ασθενής-Ελλάδα απεβίωσε


Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το γερμανικό κρατικό κανάλι, ZDF, ξαναχτυπά μέσω της σατιρικής εκπομπής, «Die Anstalt» ασκώντας για άλλη μία φορά σκληρή κριτική στην εφαρμογή του δόγματος της Γερμανικής λιτότητας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως ο ασθενής της Ευρώπης στα χέρια της γιατρού Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να την θεραπεύσει… με το τσεκούρι!
tvxs 

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού χθες στον ΑΝΤ1


Μάθε που ψηφίζεις

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Παράλληλα με την εφαρμογή   «Μάθε που ψηφίζεις», οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Λίγο πριν το ΝΑΙ

Του Βασίλη Γκάτσου

Τι μπορεί να είναι ένα αριστερό πρόγραμμα που βαθαίνει τη Δημοκρατία:

Πρώτα πρώτα για εμάς τους Έλληνες πρέπει να ακουμπάει και στο δίκαιο και στη δικαιοσύνη της Ορθοδοξίας που προϋποθέτει όλες τις άλλες αρετές και στο σεβασμό του προσώπου.

Ο φτωχός και ο ανήμπορος έχει ανάγκη από ελεημοσύνη και στήριξη για να ζήσει στοιχειωδώς. Από Κράτος, Δήμο,  Εκκλησία, Συλλογικότητες, Άτομα.
Αυτός που αδικήθηκε πρέπει να αποκατασταθεί και πρώτα ο φτωχός που αδικήθηκε.
Αυτός που αδίκησε πρέπει να διορθώσει την αδικία. Και το Κράτος επιβάλλει τη διόρθωση.
Τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Πόσο μάλλον που είναι ό,τι πολυτιμότερο για τη χώρα μας.


1). Προ κρίσεως περί το 1000000 εργάζονταν στο Δημόσιο. Το προνόμιο ήταν η εξασφαλισμένη δια βίου εργασία. Οι υπόλοιποι ήταν στην ελεύθερη αγορά. Το προνόμιο αυτό δεν ήταν δίκαιο, γι' αυτό άλλωστε ήταν και προνόμιο. Ξεκίνησε κάποτε για να προφυλάξει τους υπαλλήλους του Δημοσίου από τις αυθαιρεσίες του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, και έγινε ένα προνόμιο άδικο πέρα ως πέρα, στήριγμα της κομματικής πελατείας και της διαπλοκής. Αυτά που ακριβώς το προνόμιο αυτό θα καταπολεμούσε, αυτά ακριβώς έθρεψε.
Το αποτέλεσμα του:
Όλοι οι του Δημοσίου έφταναν άνετα τα 10500 ένσημα και παίρνανε σύνταξη με τον τελευταίο και φυσικά μεγαλύτερο μισθό. Αυτό τους έδινε μία μέση σύνταξη 1500 ευρώ.
Στην ελεύθερη αγορά, λόγω απολύσεων, αναδουλειάς, αναζήτησης

Πράγματα για την Ελληνική γλώσσα που δε γνωρίζετε

Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα (Bιβλίο Γκίνες)…
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια. (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft).
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.(Francisco Adrados, γλωσσολόγος). Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο .Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το

ΝΑΙ σε όλα…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου 

Ψηφίζουμε ΝΑΙ αναφανδόν …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ  για να δούμε  πρωθυπουργό τον αδιάφθορο Σταύρο ή τον χαρισματικό Καμίνη να υλοποιούν το συμβόλαιο κατά του λαού …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ  γιατί μας έχουν  λείψει ο Αδωνις της καρδιάς μας και ο Βενιζέλος της ψυχής μας…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για να δικαιώσουμε τον λατρεμένο μας Πάγκαλο…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ επειδή η έννοια της Δημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τον  Βορίδη και τον Φαήλο που ετοιμάζουν  από τώρα προγραφές…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ ανταποκρινόμενοι στο συγκινητικό και εθνεγερτικό κάλεσμα του Γ.Α.Π., του Σημίτη, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κυριάκου, της Ντόρας, της Βάσως Παπανδρέου, της Φώφης- επάγγελμα Γεννηματά, του Χαρδούβελη, του γίγαντα Βασίλη Λεβέντη, του  Μπάμπη του Σουγιά, της Βανδή, του Σάκη, του Σόμερ, του Αθερίδη, της Σώτης, του Χωμενίδη, της Ντενίση και του του τρένου που πάτησε τους μάγκες…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για τη δικαίωση των αγώνων πέντε διεφθαρμένων πολιτικών τζακιών που καταπίνουν τη χώρα μισό αιώνα…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε ολοκληρωτική ανάπτυξη των στρατοπέδων εργασίας και ανταγωνιστικότητα ανάμεσα στα λόμπυ της διαπλοκής…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν αντέχουμε άλλο τα κουραφέξαλα περί περηφάνειας και εθνικής κυριαρχίας…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί θέλουμε τη χώρα μας αποικία χρέους, παραδομένη ολοκληρωτικά στη Γερμανία του Σόϊμπλε …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν γουστάρουμε διλήμματα του τύπου ή υποταγή ή καταστροφή. Υποταγή και με με τα δύο χέρια. Μια ιδέα είναι όλα …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ για το καλό των καημένων των πολιτικών ζόμπι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας …Μέχρι και ο υιός Γλυξμπουργκ έσκασε μύτη σαν ιός..
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί  δεν αντέχουμε τόση Δημοκρατία…Καλά βολευτήκαμε τόσα χρόνια ως πειραματόζωα…
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί ο νεοφιλελευθερισμός ακούγεται πιο μοντέρνο πράγμα όσο να πεις …
Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί δεν μας αρέσει να είμαστε ΛΑΟΣ …
Έχουμε συνηθίσει να είμαστε ΜΑΖΑ…
Χωμένοι στη Μαύρη Τρύπα της Ιστορίας …

altsantiri 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2014-15

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2014-15

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης ενηλίκων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, στοχεύουν στη δημιουργία θετικής στάσης προς τη μάθηση, την ανάπτυξη της ικανότητας προσαρμογής σε νέες γνώσεις λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων επαγγελματικών απαιτήσεων των ενηλίκων. Επίσης στοχεύουν στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των εκπαιδευομένων και στη σύνδεση ή επανασύνδεση αυτών με την εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύοντας τις ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, όσων για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2014-15 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας υποβλήθηκαν συνολικά 325 αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα και  λειτούργησαν 21 τμήματα στα παρακάτω αντικείμενα:
·        Ξένες Γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά),
·     Πληροφορική (Επεξεργασία Κειμένου-Διαδίκτυο, Υπολογιστικά Φύλλα-Παρουσιάσεις, Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), 
·        Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες,
·        Αρχιτεκτονική Κήπων,
·        Ιστορία της Τέχνης,
·        Δημιουργώ τη Δική μου Επιχείρηση,
·        Αποτελεσματική Συνεργασία στον Εργασιακό Χώρο,
·        Εκμάθηση Γραφής Braille σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους 211 άτομα.

Θέλω να συγχαρώ τους 211 εκπαιδευόμενους ενήλικες, που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σπουδών.

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίοι με θέρμη και επαγγελματική συνείδηση ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου παρόλο που δεν έχουν πληρωθεί τους επτά τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών, επειδή έρχονται από μακριά επιβαρύνονται προσωπικά και με τα οδοιπορικά τους έξοδα. 

Επειδή οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και οι δαπάνες για την όλη σύσταση και οργάνωση των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης προέρχονται από τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εθνικών πόρων ελπίζω ότι και στο μέλλον η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να έχει και τα αντίστοιχα ευεργετήματα, που προκύπτουν απ’ αυτή την συνύπαρξη.

Ιωάννης Δημαράκης
Υπεύθυνος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ερμιονίδας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κάλεσμα

Η «Ανοιχτή Επιτροπή Αργολίδας για το ΟΧΙ» καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 3/7, 8:00 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στο ΝΑΥΠΛΙΟ.

Ούτε ένα βήμα πίσω!
- Θέλουμε τις συλλογικές συμβάσεις μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Χρειαζόμαστε θέσεις εργασίας και μισθούς με τους οποίους να μπορούμε να ζήσουμε.
Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργούν και χρειαζόμαστε μια λειτουργική υγειονομική περίθαλψη για όλους. Θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας έκλεψαν.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές να πουν:
ΟΧΙ στις προσταγές της τρόικα!
Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος μετωπικά και ενωτικά και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, στοχεύοντας σε ένα βροντερό ΟΧΙ στους εκβιασμούς της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ που θα στείλει στα σκουπίδια την πρόταση των δανειστών, αλλά θα κλείσει και το δρόμο για οποιαδήποτε αντιλαϊκή συμφωνία συνέχισης του μνημονίου.

Ένα ανάλογο

Την Κατοχή οι αντάρτες με την καθοδήγηση Βρετανών Αξιωματικών είχαν ως κύριο στόχο τα τραίνα, τις γραμμές και τις γέφυρες του σιδηροδρομικού δικτύου.
Οι Γερμανοί μπροστά από την ατμομηχανή έβαζαν ένα τραίνο κλουβί γεμάτο πατριώτες για να αποτρέψουν το σαμποτάζ.
Οι Γερμανοί στην προπαγάνδα τους για να στρέψουν τον λαό κατά των συμμάχων και των ανταρτών απέδιδαν την πράξη τους αυτή στους συμμάχους και αντάρτες, ότι αυτοί με τις πράξεις τους .... έβαζαν και γέμιζαν το κλουβί.

Και σήμερα οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι, κατά Αλέξη, δημιουργούν τις άθλιες ουρές γέρων και αρρώστων έξω από τις Τράπεζες!
Ευτυχώς που βρέθηκε και ο Πανούσης να του πει: κάτω τα χέρια από την Αστική Δημοκρατία.

Για την όλη κατάστασή μας φταίμε 80% και η Ευρώπη 20%.
Και ο κόσμος περίμενε από τον Αλέξη, ως νέα γενιά, να διορθώσει το 80% που μας αφορά με έργα δικαιοσύνης, και όχι να μεταθέσει τις ευθύνες όλες στους Γερμανούς και την Ευρώπη. Εμείς φταίμε, και αν μέχρι σήμερα ρίχνουμε τα βάρη στην προηγούμενη γενιά, με αυτήν την πράξη άρχισε να παίρνει τα βάρη η νέα γενιά. Ναι η γενιά μας γέμισε το Δημόσιο, αλλά η νέα γενιά θέλει το γέμισμα να το κάνει και ιδεολογία.

Μόνο για το παραπάνω, ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ, ΝΑΙ στη συλλογική Ευρωπαϊκή Αριστερά που αποβλέπει στη μεσότητα, στη δικαιοσύνη και στην εμβάθυνση της Αστικής Δημοκρατίας. Ναι στην Αριστερά που βλέπει πρώτα την καμπούρα της. Αν στο ΝΑΙ συνευρίσκονται Σαμαράς, Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και άλλοι αίτιοι, ατυχής συγκυρία.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                

ΟΜΙΛΙΑ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία σας. Μα πάνω απ’ όλα, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σ’ αυτόν τον κρισιμότερο αγώνα απ’ όλους. Τον αγώνα που κυριολεκτικά θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες πολλές γενιές.
Σήμερα ξημέρωσε μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα για την πατρίδα. Η μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ ενέταξε την Ελλάδα στο ίδιο κλαμπ χωρών με την Σομαλία, την Ζιμπάμπουε και την Ζάμπια. Αυτό που με κάθε τρόπο έπρεπε να αποφύγουμε, συνέβη.
Όποιος κάθισε χθες και είδε το πώς σχολίαζαν τα ξένα μέσα τις εξελίξεις, είδε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πού οδήγησε την χώρα η ανευθυνότητα της Κυβέρνησης. Μπροστά σ’ αυτή την δραματική κατάσταση, με ακόμα και τα χειρότερα ενδεχόμενα διάπλατα πλέον ανοιχτά, το χρέος μας είναι πρόδηλο: Να γυρίσουμε το τιμόνι, Να σώσουμε τη χώρα, να ενώσουμε δυνάμεις για την επικράτηση της λογικής. Να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα. Να αποκαταστήσουμε την πραγματική υπερηφάνεια του λαού μας.
Φίλες και φίλοι,
Μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, οι Έλληνες δεν μένουν θεατές. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται ολοένα και

Η «Ιθάκη» του Καβάφη έγινε κόμικ!

Είναι ίσως το πιο γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μία φιλόλογος από τη Θεσσαλονίκη βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να διδάξει την «Ιθάκη» στους μαθητές της, μετατρέποντας την σε κόμικ.
Δημιουργός του κόμικ η Zen Pencinls,και η δασκάλα που το προσάρμοσε στα ελληνικά η Κατερίνα Προκοπίου, τη δουλειά της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.
tvxs 
slide-2-638

slide-3-638

Τα δυο συλλαλητήρια στα δελτία ειδήσεων


Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Κεντάμε πολύχρωμες κλωστές στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Προτροπή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τους Δημότες και τους Επαγγελματίες


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ  και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΥΜΜΑΤΑ

Μετά τις τελευταίες δραματικές στιγμές που περνάει η χώρα μας,  με Τράπεζες κλειστές και αδυναμία είσπραξης μετρητών , ο Δήμος μας δεν μπορεί να τροφοδοτήσει με καύσιμα τα απορριμματοφόρα και όλα τα οχήματα του Δήμου, καθώς τα πρατήρια προμηθεύουν μόνο με μετρητά.

Αυτό  θα έχει σαν αποτέλεσμα,  παρά τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει τον τόπο μας καθαρό και να ξεφύγει από τις εικόνες του παρελθόντος, με τα απορρίμματα παντού και  κατάφερε να ανταποκριθεί και να ανταπεξέλθει  στη συνέχιση του προγράμματος αποκομιδής  και διαχείρισης των απορριμμάτων, να αντιμετωπίσει δυσκολίες από δω και πέρα.

Παρά  τις αντίξοες συνθήκες  ο Δήμος μας  διατηρήθηκε  καθαρός και το πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων με προ-διαλογή στην πηγή (ανακύκλωση – κομποστοποίηση) συνεχίζεται  με μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα.

Γκίζι (Die Linke): κ. Μέρκελ δεν συζητάτε γιατί θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση

Βαρύ κατηγορώ στο Γερμανικό κοινοβούλιο: Σαμποτάρετε την συμφωνία για να ρίξετε την κυβέρνηση!


ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Ερμιονίδας υπέρ του ΝΑΙ, για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας , για το ευρώ ως το κοινό Ευρωπαϊκό μας νόμισμα σας προσκαλεί στην συγκέντρωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 στις 8 μ.μ. στον πολυχώρο «ΑΡΤΙΚΙ» της Θεατρικής Ομάδας Ερμιονίδας.

                                                 Ενεργοί πολίτες της Ερμιονίδας
                                                                                   

Η προπαγάνδα του φόβου και της διάιρεσης

Του Βασίλη Γκάτσου

Δ. Κοδέλας: Η πρόταση των δανειστών θα προκαλέσει επισιτιστική κρίση και θα αφανίσει αγρότες και κτηνοτρόφους 


Μόλις το διάβασα και δεν μπορώ να μη θαυμάσω της τετράγωνη λογική του ως άνω κυρίου και βουλευτή. Ο μόνος που δεν θα πεινάσει είναι ο ίδιος!
Τώρα μόλις θυμήθηκε την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους; Άνθρωπέ μου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι άντεξαν την Κατοχή και θα αφανιστούν τώρα, αυτοί οι άξιοι δουλευτές της γης που κατέχουν και τα μέσα παραγωγής τροφίμων;  Και όχι μόνον την άντεξαν αλλά ήταν συγχρόνως και ο βασικός κορμός του ΕΑΜ (όχι βέβαια του ΚΚΕ). Διάβασε Βαζαίο και θα καταλάβεις, αφού από τα μέρη μας είσαι. Ως εκ τούτου δεν τρομοκρατούνται. Τι τους απειλείς με αφανισμό; Γιατί δεν τους κάνεις δημόσιους υπαλλήλους να τους σώσεις;

Το Δημοψήφισμά σου διαιρεί τον λαό, αφού πρώτα του δημιουργεί φοβερή σύγχυση. Μόνο και μόνο η σύνταξη του ψηφοδελτίου (και με Αγγλικούς όρους(!) για να καταλαβαίνουν προφανώς πλήρως οι αγρότες και οι ηλικιωμένοι) φτάνει. Μόνο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ
ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
Το Ι.Λ.Μ.Ε. λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος αναβάλλει την προγραμματισμένη για τις 4 Ιουλίου 2015 εκδήλωση τιμής στον Φώτη Κόντογλου.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Τίνα Αντωνοπούλου