Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα, για πρώτη φορά ψηφίζουν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία


Άνοιξαν οι κάλπες στη Σαουδική Αραβία για τις δημοτικές εκλογές.
Είναι η  πρώτη ψηφοφορία οπου  μπορούν να συμμετάσχουν οι γυναίκες τόσο ως ψηφοφόροι, όσο και ως υποψήφιες.
Έτος 2015.

«Πόλεμος» στο Δοκό -Αρχαιολόγοι και σκαφάτοι τσακώνονται πάνω από το αρχαιότερο ναυάγιοΠηγή: iefimerida.
Ενας περίεργος καβγάς σημειώνεται έχει ξεσπάσει στο Δοκό, το νησάκι δίπλα στην Υδρα. Αφορμή είναι η παρουσία και ο ελλιμενισμός δεκάδων σκαφών αναψυχής τους καλοκαιρινούς μήνες σε μία περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα καθώς έγινε γνωστό πως άγνωστοι ξήλωσαν και εξαφάνισαν τις πινακίδες που τοποθέτησε το υπουργείο Πολιτισμού στον Δοκό, και οι οποίες ενημέρωναν για την απαγόρευση ελλιμενισμού σκαφών στο νησί. Οπως αναφέρει η Καθημερινή ο Σύλλογος Οικολόγων Υδρας υποστηρίζει πως «η τοποθέτηση των πινακίδων ήταν απαραίτητη, γιατί ειδικά το καλοκαίρι ο Δοκός μετατρέπεται σε χαβούζα από τα δεκάδες κότερα και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες. Κι αυτό, παρότι σε όλους τους ναυτικούς χάρτες αναφέρεται σαφώς ότι πρόκειται για θαλάσσιο αρχαιολογικό πάρκο».
Μάλιστα αναφέρουν πως οι πινακίδες είχαν τοποθετηθεί προκειμένου να αποτρέπουν τον ελλιμενισμό σκαφών στην περιοχή όπου έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο γνωστό ναυάγιο. 

Ποιος είναι ο Δοκός 

Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης Χαλκιδα 2015

ενημερωτικά

Απο την Έλλη Βασιλάκη

Γενική Ταχυδρομική 

Κατάλογος Κοινωνικών Φορέων

Μετά από έκκληση των κοινωνικών φορέων Μυτιλήνης αναγκαζόμαστε προσωρινά να μην δεχόμαστε άλλα δέματα με αυτόν τον προορισμό. Έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 6.100 πακέτα, συνολικού βάρους άνω των 95 τόνων, οι αποθήκες των κοινωνικών φορέων του νησιού έχουν γεμίσει και οι εθελοντές δεν έχουν πλέον τα μέσα να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο. Θα μας ενημερώσουν όταν είναι σε θέση να δεχθούν νέα πακέτα. Παρακαλούμε επιλέξτε άλλον φορέα που να μπορεί να δεχτεί την αποστολή.
Προσοχή: οι φορείς "Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Μυτιλήνης", "ΜΚΟ Αγκαλιά", "Ηλιακτίδα (Χωριό του Όλοι Μαζί)", "Αυτοσχέδιο ιατρείο στον Πλάτανο στη Σκάλα Συκαμινιάς", "ΕΡΤ Αιγαίου", "Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας", "Εθελοντές Κιλκίς-Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη",

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ .....ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


20 εικόνες απίστευτης φυσικής ομορφιάς

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 20 εικόνες εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Ευχαριστούμε τον φίλο που τις έστειλε.


Σιδηρόδρομος στην Ελβετία.

Οι 10 κλέφτες της ενέργειάς σου. Του Dalai Lama

Του Dalai Lama

1. Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!
2. Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε ή εάν δεν μπορείς άφησε το να πάει στην ευχή!
3. Να κρατάς τις υποσχέσεις σου. Εάν δεν το έχεις κάνει, αναρωτήσου το γιατί. Πάντοτε μπορείς να αλλάξεις γνώμη ζητώντας συγνώμη, να ξαναδιαπραγματευτείς ή να προσφέρεις μια εναλλακτική λύση σε μια υπόσχεση που δεν διατήρησες, μην το κάνεις, όμως, συνήθεια.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΝΑΚΟΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ (4ο Τελευταίο )

Το πρώτο μέρος της αφήγησης Το δεύτερο μέρος της αφήγησης 
Το τρίτο μέρος της αφήγησης 

Πηγή: Αλιβάνιστος (Ο φίλος του Γιώργος Νοταράς )

Το Καποδιστριακό χρησιμοποιείτο και ως Δικαστήριο και για αυτό η έδρα ήταν υπερυψωμένη, οι άλλες τάξεις κάνανε μάθημα στην εκκλησία της Παναγίτσας του λιμανιού και στο σχολείο του Συγγρού. Εκείνη την εποχή  οι δάσκαλοι μας ήσαν, οι αείμνηστοι: Διευθυντής Μιχάλης Παπαβασιλείου, δασκάλες οι Κατίνα Παπαβασιλείου, Κατίνα Βρεττού, Κική Οικονόμου, και το ζεύγος Βαρελά, οι οποίοι αν και ήταν η εποχή (Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο) εμείς τους θυμόμαστε με αγάπη και απέραντο σεβασμό, ως πρώτοι διδάξαντες σε δύσκολες εποχές.

Όταν οι Ιταλοί εγκαταστάθηκαν  στο Δημοτικό σχολείο (Δημαρχείο), η πρώτη τους δουλειά ήταν να το περιφράξουν Γύρω, γύρω με συρματόπλεγμα, εκεί που τώρα γίνονται οι εκδηλώσεις επάνω σε μια βάσει τοποθέτησαν ένα μυδραλιοβόλο ( Μεγάλο πολυβόλο) και το κυριότερο έκτισαν και μία τουαλέτα, διότι έως τότε χρησιμοποιούσαμε τις γκουλούμες στο Κουλούρι και τη συκιά στη μπανιέρα, η πολλές φορές στα κοντινά σπίτια     Μέσα στο σχολείο, στην αίθουσα που ήταν χωρισμένη στα δύο με μια ξύλινη κατασκευή, στη μέση άνοιγε και γινόταν μια μεγάλη αίθουσα, για τα θέατρα που παίζαμε και για διάφορες εκδηλώσεις .

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Αργολίδα

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Αργολίδα… Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στο «Δον Κιχώτη», τον ανοιχτό κοινωνικό χώρο του Άργους (Γρ. Καλαμαρά 4), θα προβληθούν 16 βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο 38ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο.
Η είσοδος (όπως πάντα στο «Δον Κιχώτη») είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι ταινίες που θα παρακολουθήσετε τις δύο ημέρες είναι κατά σειρά οι ακόλουθες:
Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου (έναρξη προβολών: 8 μμ)

Νεκρή χελώνα στον υδροβιότοπο στην Ερμιόνη

Μια νεκρή  χελώνα βρήκαμε σήμερα  στον  Υδροβιότοπο Ερμιόνης που σφύζει απο ζωή. 
Δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς, που βλέπουμε νεκρές χελώνες στα μέρη μας.

Μας απομένουν μόνο 48 ώρες για να κάνουμε 4 χώρες να υπογράψουν τη συμφωνία για το κλίμα

Επιτέλους! Καταπληκτικά νέα από την παγκόσμια διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα! Περισσότερες από 100 χώρες –πλούσιες και φτωχές– μόλις ανακοίνωσαν μια συμμαχία που σχημάτισαν μυστικά πριν από έξι μήνες για να διεκδικήσουν μια τολμηρή και νομικά δεσμευτική συμφωνία!
Όμως, αν δεν τη στηρίξουν η Κίνα, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και η Ινδία, η συμφωνία που χρειαζόμαστε για την 100 % ενέργεια θα ναυαγήσει.
Μας απομένουν μόνο 48 ώρες για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι οι πολίτες όλου του κόσμου τους ζητάμε να συμμετάσχουν στη γενναία αυτή κίνηση. Για να κάνουμε την Βραζιλία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική να συνεργαστούν με τις χώρες που πρωτοστατούν και την Ινδία να πάψει να σαμποτάρει τη συμφωνία, πρέπει να ασκήσουμε αρκετή πίεση και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι ο κόσμος θα τις θεωρήσει υπεύθυνες, αν τελικά η συμφωνία ναυαγήσει.

Έτσι θα νικήσουμε στο Παρίσι! Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα και διάδωσέ το παντού. Για κάθε 10.000 υπογραφές, θα στέλνουμε SMS στους εκπροσώπους αυτών των τεσσάρων χωρών που θα λέει ότι όλος ο κόσμος τους ζητάει να στηρίξουν τη συμφωνία για παγκόσμια μετάβαση στην 100% καθαρή ενέργεια.

Υπόγραψε το ψήφισμα  εδώ

 Προς τον πρωθυπουργό Μόντι, τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, την πρόεδρο Ρούσεφ, τον πρόεδρο Ζούμα, τους υπουργούς τους και όλους τους παγκόσμιους ηγέτες:

Ως πολίτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, σας καλούμε να συνταχθείτε με τις πάνω από 100 χώρες που μόλις ανακοίνωσαν ότι είναι αποφασισμένες να επιτύχουν στο Παρίσι μια γενναία συμφωνία για την αποτροπή της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής. Αυτό απαιτεί παγκόσμια μετάβαση στην 100% καθαρή ενέργεια μέχρι το 2050, οικονομική στήριξη των φτωχών χωρών κατά την προσαρμογή, και αυστηρή νομοθεσία για την εφαρμογή και ενίσχυση της προοδευτικής αυτής λύσης. Η επίτευξη της συμφωνίας που θα εξασφαλίσει ένα καθαρό και ασφαλές μέλλον για την ανθρωπότητα εξαρτάται από εσάς. Ο κόσμος βασίζεται σε εσάς.

Τι ισχύει για τους αιτούντες άσυλο στην Φινλανδία

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα ζητήσει από τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί και να «επιμορφώνονται» όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνία της Φινλανδίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, παρουσιάζοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Φινλανδία: Θα ζητήσουμε οι αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης» των προσφύγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα στους δημοσιογράφους.

Η φινλανδική κυβέρνηση θα προβαίνει τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο και αν το κρίνει απαραίτητο θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.
Έπειτα από την τελευταία αξιολόγηση για το Αφγανιστάν, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγεί πλέον επικουρική προστασία σε αιτούντες άσυλο από το νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν, που υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους ή να υποστούν βασανιστήρια.

Λειτουργία Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

PAR
Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου, θα αναγνωστούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια.
Υπεύθυνη προγράμματος: κ. Γαλανοπούλου Κατερίνα.
Τηλέφωνο επικοινωνίας, δηλώσεις συμμετοχής  2754021447.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου πρόσκληση

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίουκαι ώρα 8:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, στην παρουσίαση του ημερολογίου του νέου έτους.
Ακολουθεί δραματοποίηση, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, του αφηγήματος “Το νερό”, της Εύας Γιαγκιόζη, με θέμα την προσφυγιά και την εγκατάσταση στη Νέα Κίο.
Την εκδήλωση προλογίζει η Βασιλεία Κατσάνη.

Συχνές διακοπές στα κρατικά κανάλια στην Ερμιονίδα

Οι συχνές διακοπές στα κρατικά κανάλια στην Ερμιονίδα το τελευταίο διάστημα, οφείλεται σε εργασίες που γίνονται στον πομπό των Διδύμων και θα αποκατασταθούν σύντομα, όπως μας διαβεβαίωσε η αρμόδια υπηρεσία βλαβών της ΕΡΤ.
Για να δούμε..
 
Βλάβες Πομπών-Δικτύων-Συχνοτήτων
RF FM-TV
Τηλέφωνο: +30 210 7761141, +30 2107761012
Email: diktio@ert.g 


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ελληνοτουρκική συνδιαχείριση του Aιγαίου με "αφεντικό" την Frontex

Της Κύρας Αδάμ

Με μία εξαιρετικά ασυνήθιστη, για τα διμερή και διεθνή δεδομένα, κίνηση, η Ελλάδα και η Τουρκία με τρόπο ξαφνικό, ταυτόχρονο και απολύτως συντονισμένο, απέσυραν στα μουλωχτά προχθές από τη διεθνή κυκλοφορία τις πλήρως αντιτιθέμενες διεθνείς αγγελίες τους (ΝΟΤΑΜ) που είχαν εκδώσει στις 3 Δεκεμβρίου για την τουρκική θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, χωρίς να εκδώσουν νέες ΝΟΤΑΜ, ακυρωτικές των προηγουμένων, και χωρίς να εξηγήσουν δημοσίως την αναγκαιότητα αυτών των κινήσεων.
Οι σιωπηλές αποσύρσεις της ελληνικής και τουρκικής ΝΟΤΑΜ για το επίμαχο θέμα της θαλάσσιας έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο,(SAR), καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου συνεχίζονται, συμπίπτουν χρονικώς με τη δημοσίευση της κοινής γαλλογερμανικής επιστολής προς τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο και δι’ αυτού στον πρόεδρο της Κομισιόν, κ Γιούνκερ, με την οποία ζητούν να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της FRONTEX ώστε αυτή να αναλαμβάνει αυτοβούλως πρωτοβουλίες για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, χωρίς προηγούμενο αίτημα κράτους μέλους.
Είναι προφανές ότι το θέμα αφορά σχεδόν αποκλειστικώς στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου,  που αποτελούν και την πύλη εισόδου των προσφύγων από την Τουρκία, η οποία μόλις πριν από 10 ημέρες ήρθε σε Συμφωνία Κορυφής με την ΕΕ για το προσφυγικό.
Το θέμα της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της FRONTEX στα

"... χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση..." !

"οι άνθρωποι µπορούµε να δουλεύουµε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήµα"

και ναι, πάλι για τη Marinaleda ο λόγος!
(υπάρχει λόγος και δίνεται λογαριασμός) 
Έλλη Βασιλάκη


Πωλείται καινούργια κατοικία 190 τμ με 15 € το μήνα. Μισθός 1200 € 

Παρακολουθήστε ένα συγκλονιστικό άρθρο με ένα δήμαρχο και μια πόλη που ανατρέπουν όλα όσα μας περιγράφουν ως δεδομένα οι πολιτικοί μας και οι εταίροι μας.

Με σχεδόν καθόλου αστυνομία, έγκλημα ή ανεργία, η ισπανική πόλη περιγράφεται ως μια δημοκρατική, σοσιαλιστική ουτοπία.
Η ανεργία είναι ανύπαρκτη στη Marinaleda, ένα χωριό της Ανδαλουσίας στη νότια Ισπανία, που είναι ευημερούσα, χάρη στον γεωργικό συνεταιρισμό του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Μια πόλη όπου όλοι δουλεύουν, δεν υπάρχει αστυνομία, ενώ οι μισθοί είναι 1200 Ευρώ

Είδα την Άννα κάποτε


Έκθεση ιδεών

Η  Μίρκα Παπακωσταντίνου σε ένα απόσπασμα απο την εκπομπή ''άλλα κόλπα''.

Η νέα ιατρική του γιατρού Χάμερ

Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται από τον εγκέφαλο ΕΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του γιατρού Χάμερ διαβαστε τι αποκαλύπτει

Πηγή:troldisabled  
Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη 
Το άρθρο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω πυροδότησε το ενδιαφέρον πολλών φίλων, που μας έστειλαν επιστολές και μηνύματα, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τον Δρ. Χάμερ και τη θεωρία του. Για χάρη τους, αλλά και για χάρη των υπολοίπων που δεν έτυχε να γνωρίσουν τον Δρ. Χάμερ, η ομάδα του Trol disabled- το κουτί της Πανδώρας για τα ΑμέΑ σας δίνει περισσότερα στοιχεία παρακάτω και θεωρούμε δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος στο πρόβλημα των «εσωτερικών συγκρούσεων»

Η νέα ιατρική του γιατρού Χάμερ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Προϋπολογισμός

 

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

 ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

 Παρουσιάζουμε σήμερα τις θέσεις της ΝΕΔΥΠΕΡ στο ΔΣ. της 3ης Δεκεμβρίου 2015, με θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού 2016 και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου μας.

Πριν την τοποθέτησή μας   ρωτήσαμε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, χωρίς να πάρουμε απάντηση, αν υπάρχουν σχέδια κατάρτισης του Προϋπολογισμού εξόδων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, παράλληλα με την αιτιολογική τους έκθεση, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αποσταλεί έως το τέλος Αυγούστου στην οικονομική επιτροπή( Βάσει του άρθρου 86 του Ν. 3852/2010 –Καλλικράτης.

Επίσης κάναμε λόγο για την καθυστερημένη συζήτηση του

«Σχέση γονέα- παιδιού, πως γίνεται εφόδιο ή εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού» ομιλία από τον Ψυχολόγο Δημήτρη Μούγιο

«Σχέση γονέα- παιδιού, πως γίνεται εφόδιο ή εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού»
Στις 25.11 και στις 2.12.2015  πραγματοποιήθηκε η ομιλία με τον παραπάνω τίτλο στους παιδικούς σταθμούς Ερμιόνης και Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας αντίστοιχα, από τον Ψυχολόγο Δημήτρη Μούγιο. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία και κάποια βασικά σημεία της, όπως αυτά αναδύθηκαν και από την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, μέσα σε μια ζέστη και φιλική ατμόσφαιρα.
«Οι συνθήκες σήμερα έχουν επηρεάσει την οργάνωση της οικογένειας. Υπάρχουν λοιπόν, πολλά μοντέλα οικογένειας όπως μονογονεϊκές, οικογένειες με παιδιά από προηγούμενους γάμους, οικογένειες που οι γονείς λείπουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω εργασίας και τα παιδιά μεγαλώνουν με συγγενείς και τέλος υπάρχουν πλέον οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών αλλά και διαφυλετικές οικογένειες.
Ανεξάρτητα από τη δομή της οικογένειας αυτό που παίζει

Απάντηση Σπύρου Ζόγκα στην ανακοίνωση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

ΣΠΥΡΟΣ  Γ. ΖΟΓΚΑΣ 
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                          
    ΚΡΑΝΙΔΙ    7-12-2015
                                                                      ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
                                                                     ΚΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΛΗ
                                                                 
Κύριε Πρόεδρε,

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να  έχω  δημόσια αντιπαράθεση μαζί σας ,αλλά είμαι υποχρεωμένος  να καταθέσω  και  τις δικές μου απόψεις  ως απάντηση.

1. Εμμένω λοιπόν και επιμένω στην πρότασή μου περί προληπτικού ελέγχου  που ήδη γνωρίζουν οι συμπολίτες μας  με την προηγούμενη  επιστολή μου και συμπεριλαμβάνεται στα  πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Δεν  έλαβα καμία όμως απάντηση περί αυτού αφού δεν συζητήθηκε καθόλου στο Συμβούλιο.
Εάν όμως  συμβεί οτιδήποτε απρόβλεπτο  θα έχετε την ευθύνη. Συμπληρώνω  ότι εύχομαι  να πηγαίνουν όλα καλά και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα  και αυτή μου η επιστολή να μην χρειαστεί ποτέ να είναι επίκαιρη.  
2. ΄Οσο  για την επιστολή του κ.Παναγιώτη Αποστόλου  κάνετε λάθος  ΟΥΔΕΠΟΤΕ  την αποδέχτηκα και ούτε συμφώνησα μαζί του. Απλά  όπως θα θυμάστε  του είπα μεταξύ άλλων ότι «Εσύ τα βλέπεις από την δική σου οπτική γωνία, εγώ τα  βλέπω διαφορετικά και έχω ‘άλλη άποψη.

Η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης συμμετείχε στο 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΧαλκίδαςΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
                        Ερμιόνη Αργολίδας    Τ.Κ. 21051
  Τηλ. 27540 21101   Fax: 27540 29029  Κιν.   6954353326
          2754061352                                             6971742903
   e-mail : dimvargr@otenet.gr         Ιστοσελίδα : www.choir.gr

                                               Δελτίο Τύπου

  Η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης , ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Χαλκιδέων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και συμμετείχε στο 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Χαλκίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παπαδημητρίου της Χαλκίδας.
  Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν επίσης : Η Ευρίπειος Χορωδία Χαλκίδας, η Παιδική Νεανική Χορωδία χρωμάτων Χαλκίδας, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, Η χορωδία "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας και η Δημοτική Χορωδία Παλλήνης.
  Η αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο ο οποίος χειροκρότησε θερμά την άψογη παρουσία της χορωδίας της Ερμιόνης και την ερμηνεία του ρεπερτορίου της.
  Τα τραγούδια που ερμήνευσε η χορωδία μας ήταν το “ Οτι κι αν πω δεν σε ξεχνω “ του Βασίλη Τσιτσάνη , το “ Πρωινό Τσιγάρο” του Νότη Μαυρουδή, τον “ Εφιάλτη της Περσεφόνης “ του Μάνου Χατζιδάκη , το “ Γέλα πουλί μου”  των Χαρη και Πάνου Κατσιμίχα και το “ Καληνύφτα “ Παραδοσιακό των Ελληνόφωνων χωριών της κάτω Ιταλίας τα οποία διασκεύασε για τετράφωνη χορωδία και δίδαξε ο Μαέστρος μας κος Τάκης Μανιάτης.
  Στη Διεύθυνση της Χορωδίας ήταν ο Μαέστρος κος Τάκης Μανιάτης , στην κιθάρα συνόδεψε ο Βασίλης Δαπόντες και στο μαντολίνο ο Γιάννης Ζαμάνης.
  Αξίζει να σημειωθεί η πολυ καλή απόδοση όλων των χορωδών αλλά και των πολλών νέων μελών του χορωδιακού εργαστηρίου που με τον ενθουσιασμό τους αλλά και την συνέπειά τους , έδωσαν την υπόσχεση για καλύτερες μέρες του Ιστορικού μας Συλλόγου.      

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 7/12/2015
20151206_141503
Την Ερμιόνη επισκέφθηκε ο νέος Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe  CHANTEPY την Κυριακή 6-12-2015. Στο γεύμα που παρέθεσε ο Σύλλογος «Φίλοι της Γαλλίας στην Αργολίδα» σε εστιατόριο της Ερμιόνης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Λαδάς και μέλη του προαναφερόμενου συλλόγου.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας προσφωνώντας τον νέο Πρέσβη ανέφερε τα εξής:
“Καλωσορίζουμε το νέο Πρέσβη της Γαλλίας στο Δήμο μας.Είναι μεγάλη τιμή για μας και μάλιστα μετά τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου.Η Γαλλία είναι για μας η χώρα που γέννησε το Διαφωτισμό.Το ότι μιλάνε για το Παρίσι, οι άνθρωποι, ακόμη κι αν δεν το έχουν επισκεφθεί , είναι γιατί η Γαλλία είναι το “σπίτι” μας , οι σύμμαχοί μας.Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, γιατί από όλες τις Δυτικές Μητροπόλεις, το Παρίσι ακόμη πιο πολύ, είναι η πιο ανοιχτή, η πιο φιλόξενη, ανθρώπινη, πολύχρωμη, πολιτιστική, ανεκτική, Δημοκρατική πόλη.Κάπως έτσι αγαπώντας, διασκεδάζοντας και δουλεύοντας, θέλουμε να ζήσουμε με ανθρώπους που μοιάζουν με μας.Την απόλαυση την θέλουμε στη ζωή μας και όχι μετά θάνατο ζωή.Είναι αυτός ο Δυτικός τρόπος ζωής και ο τρόπος, το επίπεδο που έφθασε η ανθρωπότητα μετά από πορεία αιώνων.Ο πλανήτης δεν προχωρά όλος μαζί, όμως εμείς “εδώ”  οφείλουμε να τον

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου φιλοξενεί το συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη

BOUR

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου  στις 5:30 μ.μ
H ομάδα της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου θα φιλοξενήσει το συγγραφέα Μιχάλη Μπουναρτζίδη και το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημά του «Η περιπλάνηση ενός Βιολιού», μια μυθιστορηματική διαδρομή στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

violiou
Ο Μιχάλης Μπουναρτζίδης γεννήθηκε το 1947 στην Ξάνθη, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατέχει τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και έχει γράψει εργασίες πάνω στις θετικές επιστήμες και στα οικονομικά. Διαμένει στην περιοχή της Ερμονίδας και θα είναι ένας από τους συγγραφείς που θα συμμετέχει στο 1ο Συμπόσιο Συγγραφέων Αργολίδας που διοργανώνεται τον Απρίλιο από  το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) στο Ναύπλιο.
Η ομάδα της λέσχης είναι ανοικτή σε νέα μέλη  και ιδέες.

ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Ετσι φυτρώνουν... βίλες σε δασικές εκτάσεις της «ελληνικής Ριβιέρας»

ethnos 
 Τον παράτυπο αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων συνολικού εμβαδού 186,5 στρεμμάτων από τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας στην περιοχή Ερμιονίδας κατέγραψε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιλαμβάνεται στο σχετικό πόρισμα. Η ευρύτερη περιοχή, από το 1996 μέχρι και πρόσφατα, γνωρίζει μία πρωτόγνωρη οικιστική ανάπτυξη, αν και οι εκτάσεις αποτελούν στην πλειονότητά τους δασική περιοχή.
Οι καταγγελίες που έφτασαν στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έκαναν λόγο για εκατοντάδες αποφάσεις αποχαρακτηρισμού δασικών περιοχών και περιγραφής τους ως καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γεγονός που έδινε το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην κατασκευή κτιρίων στην περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια γνώρισε άνθηση ως παραθεριστικό κέντρο.

Υστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα, η έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών επικεντρώθηκε σε 326 πράξεις χαρακτηρισμού που εξέδωσε ο διευθυντής Δασών Αργολίδας κατά τα έτη 2009 και 2010

στην περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας, η οποία περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης του νομού Αργολίδας. Στην εδαφική έκταση του Δήμου Ερμιονίδας περιλαμβάνονται οικιστικές περιοχές, τουριστικές εγκαταστάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις και γεωργικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προέκυψε ότι ήδη από το έτος 1960 υπήρξε διαφοροποίηση (σε σχέση με το έτος 1945) των εκτάσεων, κυρίως λόγω της διάνοιξης δρόμων και της ανέγερσης κτισμάτων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ"ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ναύπλιο, 6 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΧΤΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κυρία Σούλα Παπαγεωργοπούλου που είναι η ψυχή του Συλλόγου, καθώς και τον Δήμο Ναυπλιέων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διοργάνωση αυτής της Ημερίδας.

ΤΑ ΑΝΕΡΜΗΝΕΥΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ - ΤΑ ΟΝΕΙΡΙΚΑΕίδα στον ύπνο μου μπιφτέκια. ΄Οχι ψημένα. Αφροπλασμένα, έτοιμα να μπουν στο φούρνο ήτανε- έτσι, σαν αστραπή περάσανε. Με την τσίμπλα στο μάτι, κατευθύνομαι προς ένα '' Σύγχρονο Ονειροκρίτη'' απ' το παζάρι των ρακοσυλλεκτών που έχω στο ράφι, φετίχ, των συγγραφέων ΄Ατμα Ράχαμα- Ζαμπούκε- Παζίνη, σε μετάφραση του συμπατριώτη ποιητή και μεταφραστή Δ. Π. Κωστελένου. Πάω στο Μ ( με αλφαβητι- κή σειρά ερμηνεύονται τα όνειρα), ξεφυλλίζω, Μπάμιες, Μπιζέλια, μάλιστα... , τα μπιφτέκια πουθενά. Θυμάμαι τον Ταχτσή πού δεν έχανε ευκαιρία να με κουρδίζει, το

' 83, πούχα πάει σπίτι του μ' ένα σενάριό μου πάνω σε κάποιο ημιτελές διήγημά του και χρειαζόμουνα πληροφορίες για το φαγητό της εποχής -το 1933- που εξελισσότανε η ιστορία. ''Τί τρώγανε; Μπιφτέκια;'', τον είχα ρωτήσει θυμάμαι.''΄Οχι μπιφτέκια, παιδί μου.Δεν υπήρχαν τότε αυτά τα πράματα..παϊδάκια....'', μούχε απαντήσει κάθετος. Άν πάω στους κεφτέδες;, αναρωτιέμαι, ξεφυλλίζοντας ήδη προς το Κ τον Ονειροκρίτη ΄Ατμα Ράχαμα. Η μια συμφορά πίσω απ' την άλλη, πρωινιάτικα : ΄Οποιος τούς δει πίκρες τον περιμένουν, αν δεις, δε, ότι τούς τηγανίζεις, άδικα τις ικανότητές σου σκορπίζεις ( ευτυχώς δεν τους είδα, ήταν μπιφτέκια ωμά 100%- όρκο παίρνω ). Πάω στο Google- , πληκτρολογώ Μπιφτέκια -τίποτα- πληκτρολογώ Κεφτέδες- τα ίδια και τα όμοια, της σχολής ΄Ατμα Ράχαμα και η μονδέρνα τεχνολογία. Βρε, δεν πληκτρολογώ μπριζόλες, λέω μόνος μου, έτσι τρελλά, και με περιμένει μεγάλη χαρά :'' ψητές μπριζόλες στη σχάρα ίσον πλούτη και κέρδη πολλά. Οι χοιρινές προμηνύουν ευτυχία, οι βοδινές αγάπη, και οι αρνίσιες τρυφερότητα''. Επιπλέον, έχω βοηθό στις αναζητήσεις μου και την μαμά :
'' Ε, μπριζόλες δεν είναι κι αυτά; Τι άλλο είναι οι κεφτέδες, από κρέας κομμένο σε κιμά;'' Είμαι με τον βασιλιά γενιά, λοιπόν, απ' τη μια ο Ταχτσής με τα παϊδάκια , απ' την άλλη η μαμά με τα μπριτζολάκια. ΄Οχι θα κάτσω να σκάσω για τα μπιφτέκια που είδα στο όνειρο!


TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ