Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου..


Κάθε εποχή έχει και τα δύσκολα της.
Αθώα πρόσωπα και ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡNΗΣΙΣ.. στην πόρτα.

Ευχές για καλό Πάσχα απο τον Δήμο Ερμιόνης

Άρθρο για το νερό στην Ερμιονίδα

Απο τον κο Βασίλη Γκάτσο
Επειδή έχει αρχίσει ένας κύκλος προβληματισμού σχετικά με το πρόβλημα νερού που αντιμετωπίζει η Ερμιονίδα, στέλνω προς ανάρτηση ένα παλαιότερο άρθρο μου. Μου κάνει εντύπωση ότι αναζητούνται λύσεις σε επίπεδο σημερινών Δήμων Ερμιονίδας ή πιθανού μητροπολιτικού Δήμου Ερμιονίδας χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η οδηγία 60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ημερομηνία που πρέπει να έχει εφαρμοστεί από τη χώρα μας. Γνώμη μου είναι, ότι πρώτιστο καθήκον είναι η συμβολή των Δήμων μας στην όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή της οδηγίας στην Ερμιονίδα, ώστε από το σχεδιασμό που θα προκύψει και τα αποτελέσματα των μετρήσεων να δρομολογηθούν δράσεις σύννομες με την οδηγία 60. Μακρόπνοο, επίπονο έργο, αλλά σωτήριο για την Ερμιονίδα, αν θέλει να πάει μπροστά. Βέβαια η οδηγία 60 θέτει ζητήματα ελέγχου γεωτρήσεων, υπόγειων υδάτων, παράκτιων κ.λ.π., ζητήματα παράνομης εμπορίας νερού, μεταφοράς από άλλη λεκάνη απορροής κ.λ.π. Ενοχλούν όλα αυτά, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά αν θεωρούμε λύση το να φέρουμε με πλοία πόσιμο επιδοτούμενο (από ποιούς;) νερό, ή τον Ανάβαλο ή το φράγμα Τζερτζελιάς, επανερχόμεθα στη παλιά ταχτική της εξαγγελίας έργων σωτήριων, χωρίς να έχουμε μετρήσει, μελετήσει ή σχεδιάσει τίποτα.

Βασίλης Γκάτσος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

(Όσο γίνεται με απλά λόγια).
Η μέχρι τώρα πρακτική:
Το κάθε χωριό στη περιφέρειά του ανοίγει γεωτρήσεις και με ένα σύστημα αγωγών και δεξαμενών

Oικιακή κομποστοποίηση από τον Δήμο Ερμιόνης

Ψηφίστηκε ομόφωνα χθες και ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης από τον Δήμο Ερμιόνης. Στα πλαίσια του προγράμματος, θα αγοραστούν αρχικά 34 κάδοι κομποστοποίησης τους οποίους ο Δήμος θα επιδοτεί κατά 100%, ώστε να διευκολύνει την αγορά τους σε κάθε οικογένεια που επιθυμεί να κάνει την ανακύκλωση μια καθημερινή πρακτική.Στόχος του προγράμματος είναι ο έλεγχος του ποσοστού της εβδομαδιαίας μείωσης των οικιακών αποβλήτων και μακροπρόθεσμα η καθιέρωση της οικιακής κομποστοποίησης ως παγιωμένης μεθόδου διαχείρισής τους. Όσοι δημότες ενδιαφέρονται θα ενημερωθούν περαιτέρω με Δελτίο τύπου του Δήμουν με περισσότερες πληροφορίες.
Λίγα λόγια για την οικιακή κομποστοποίηση . . .

1. Τι είναι;
Η οικιακή κομποστοποίηση είναι μία εντελώς φυσική διαδικασία κατά την οποία μια πληθώρα οργανικών αποβλήτων, διαμέσου μίας βιολογικής διεργασίας, μας οδηγεί στην παραγωγή κομπόστ. Έτσι λοιπόν φλούδες από φρούτα και λαχανικά, το χαρτί κουζίνας, τα φύλλα και πολλά άλλα οργανικά

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

TEST PAP Στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

Πριν απο τις πασχαλινες διακοπές, στις 30 και 31 Μαρτίου θα γίνουν λήψεις τεστ Παπανικολάου.
 Όσες ενδιαφέρεστε μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Υγείας για να κλείσετε ραντεβού.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Δέκα (δωρεάν) εντολές κατά της κατάθλιψης

Με την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση και την εργασιακή ανασφάλεια ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν κάποια μορφή ήπιας ή βαριάς μελαγχολίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου 121 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, κυρίως στις αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, υποφέρουν διαγνωσμένα από κατάθλιψη. Μόλις το 25% εξ αυτών έχει πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους, ενώ το κόστος των φαρμάκων και της ψυχοθεραπείας συχνά είναι δυσβάσταχτο.
ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΠΙΕΣΗ, άγχος και κούραση στα όρια της εξάντλησης; Με την παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική ύφεση και την εργασιακή ανασφάλεια ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν κάποια μορφή ήπιας ή βαριάς κατάθλιψης. Τα συμπτώματα μεταξύ άλλων είναι η συχνή κακή διάθεση και θλίψη, η απώλεια της ενεργητικότητας, η αυξημένη κόπωση, η αϋπνία ή η υπερυπνία, οι αυξομειώσεις στο σωματικό τους βάρος, η δυσκολία συγκέντρωσης και οι ενοχές. Παρ΄ ότι οι στρατηγικές αυτοβοήθειας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαθιστούν την επαγγελματική βοήθεια από θεραπευτή, ο αμερικανός κλινικός ψυχολόγος Ρίτσαρντ Ράσκιν προτείνει δέκα απλές οδηγίες καταπολέμησης της κατάθλιψης. «Δέκα εντολές» με ένα σοβαρό και μεγάλο πλεονέκτημα: δεν κοστίζουν δεκάρα!
1 Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας
Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ