Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Στην Ερμιόνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Ερμιόνη θα παρευρεθεί την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Με την παρουσία του θα λαμπρύνει τις επετειακές εκδηλώσεις εξ αφορμής της συμπλήρωσης 190 χρόνων απ’ το ιστορικό γεγονός της Γ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου έως 17 Μαρτίου 1827.
Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες. Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στο Δημαρχείο της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ανακηρυχθεί «επίτιμος δημότης του Δήμου Ερμιονίδας» και θα του προσφερθεί το χρυσό κλειδί του Δήμου απ’ τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Σφυρή.
Νωρίτερα, στις 10.30, στο οίκημα που έγινε η εθνοσυνέλευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής, μαρμάρινης πλάκας.
Στη μία το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης, η Δημοτική Αρχή θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ert

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη


1_afisa_11-3-2017
2_afisa_11-3-2017

καλό σαββατοκύριακο

Έλλη Βασιλάκη

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Οι έμποροι της φτώχειας, του τρόμου και η απόγνωση της ανθρωπότηταςΣας στέλνω ένα πολύ επίκαιρο άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση:
Οι έμποροι της φτώχειας, του τρόμου και η απόγνωση της ανθρωπότητας- η συνέχεια του αγώνα της 25ης Μαρτίου 1821 -
Παράλληλα σας στέλνω ένα εγκώμιο του Νίτσε για τους 'Ελληνες.Σας ευχαριστώ
Γεώργιος Εμ.Δημητράκης

Η πολιτική οφείλει να χρησιμοποιεί ως εργαλεία τα διδάγματα της Ιστορίας και τις διαχρονικές πολιτιστικές συνεισφορές των Λαών, για να είναι αποτελεσματική, δίκαιη προς όφελος της ανθρωπότητας. Ο Ελληνικός Λαός κληρονόμησε τον μεγαλύτερο πολιτισμό εις την παγκόσμια ιστορία. Δεν ευθύνεται όμως για αυτό, αλλά και ούτε γιατί οι πρόγονοι μας δοξάζονται διαχρονικά ως μοναδικοί θεμελιωτές της πορείας της ανθρωπότητας. Ευθύνεται όμως για τις ολέθριες πολιτικές επιλογές του, για τα ανεπανόρθωτα λάθη των Πολιτικών  Ηγεσιών του. Ολέθρια λάθη τα οποία έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημίες εις το Έθνος, αλλά ουδεμία ζημία σε άλλους Λαούς. Οι Έλληνες δεν είναι σωβινιστές, διότι ως Λαός δεν συνειδητοποιήσαμε ποτέ το μέγεθος και την ανεκτίμητη αξία της κληρονομιάς των προγόνων μας, αλλά ούτε μαθαίνουμε από τα λάθη μας τα οποία επαναλαμβάνομε. Η ψευτο-υπερηφάνεια η οποία προβάλλεται εις το προσκήνιο της καθημερινότητάς μας είναι το γλειφιτζούρι των αποτυχιών μας.

«Τα τριφύλλια πάντα ανθίζουν»


«Τα τριφύλλια πάντα ανθίζουν»
Αν οι συμπατριώτες μου αισθάνονται υπερήφανοι για την Γ’ Εθνοσυνέλευση του 1827 στην Ερμιόνη, εγώ, η εγγονή του Βασίλη και της Παρασκευής Οικονόμου, είμαι υπερήφανη για πολύ περισσότερους λόγους.
Το σπίτι στο οποίο συνήλθε και συνεδρίασε η Γ’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, είναι αυτό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα μου. Το σπίτι του πατέρα, του παππού και του προπάππου της.

Η πενιχρή αυτή οικία αγκάλιασε ανθρώπους τεσσάρων γενεών.  Ανθρώπους απλούς , τίμιους, περήφανους , με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, αυτό της μπέσας.  Στοιχείο δυνατό, το οποίο επίσης διέκρινε και το Γέρο του Μοριά. Είμαι επίσης πολύ περήφανη, διότι τα πρόσωπα της οικογένειας , στο πέρασμα των αιώνων , ουδέποτε τύλιξαν την ψυχή τους σε υφάσματα ιδιοτέλειας.
Η γιαγιά μου η Παρασκευή, ήταν γνωστή σε όλους για την καλοσύνη και τη φιλοτιμία της.
Τη θαλπωρή και τη βοήθειά της, δε γνώρισαν μόνο τα συγγενικά της πρόσωπα.  Στα δύσκολα της κατοχής, προσέφερε απλόχερα και ανιδιοτελώς, το βούτυρο και το τυρί του παππού του Βασίλη, το κρέας  και το γάλα, το λάδι και το ψωμί το ζυμωτό, σ όλους  εκείνους τους Σπετσιώτες  και τους Υδραίους που έβγαιναν ρακένδυτοι και πεινασμένοι στον κόλπο  της Κουβέρτας. Η παρουσία της και η προσφορά της, έχουν μείνει ανεξίτηλες στην καρδιά τους και τώρα πια, πίνουν νερό στην ψυχή της.

Τραγικές φιγούρες στα μάτια μου, από τα παιδικά μου κιόλας  χρόνια, η γιαγιά μου και ο αδελφός της μητέρας μου.
Με λεβεντιά  και υπερηφάνεια,  σήκωσε το δικό του σταυρό. Βουβός ο πόνος για το χαμό του πατρικού του σπιτιού, πνιγμένος σε μια κούπα κρασί και λυτρωμένος στην αγκαλιά των δικών του. Λυγμοί εσωτερικοί, σπαρακτικοί , ηχηροί όμως , μόνο δε όσους αισθάνονται και καταλαβαίνουν. Περπάτησε το μονοπάτι  της ζωής, έχοντας στις αποσκευές του, στοιχεία των γονιών του την καθαρότητα της ψυχής την ταπεινότητα, την τιμιότητα, τη μπέσα, την ευχή τους.
Γιαγιά μου,

τα τριφύλλια  είναι πάντα εκεί κι ανθίζουν.
Τι κι αν τα σκέπασαν οι πλάκες στην αυλή σου. Τις δροσοσταλίδες στα φυλλαράκια τους,  που χάιδευα μικρή στα πρωινά- πόσο τις λάτρευα- πάντα τις αγγίζω.
Τώρα πια, όχι με τα δάχτυλά  μου, αλλά    με την  ψυχή μου, αφού εκεί στάζει η δική σου η ψυχή τα δάκρυά της.

Η εγγονή σου
Μαντώ   Κ.  Κομμά


Μαθήματα Ελληνικής Επανάστασης στο Ναύπλιο από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Δ. Ευθυμίου


Τα μαθήματα της εκλεκτής καθηγήτριας, ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Βουλευτικό.

Θα διεξαχθούν από 18.00-21.00 τις δύο πρώτες ημέρες (Παρασκευή και Σάββατο) και από 10.00-13.00 την Κυριακή.
Με τα Μαθήματα Ελληνικής Επανάστασης ολοκληρώνεται ο Κύκλος των Μαθημάτων Ιστορίας που από τον Ιανουάριο 2014 προσέφερε η κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου στον νομό.
Σας ενημερώνουμε ότι θα χορηγηθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής στους ακροατές που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον 2 από τα 3 μαθήματα.

Παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα ηλεκτρονικής προεγγραφής στα Μαθήματα στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1Wa4HtJssAwUJaNS8AtEHCOg1qldIbnsmX8Sm0ubXh7A/edit

Η εν λόγω φόρμα θα κλείσει την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 21.00.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Λόγω των εκδηλώσεων μνήμης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων σε όλη τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ερμιόνης

Ανακοινώνεται ότι λόγω των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 190 χρόνια από την "κατ΄επανάληψη" Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης,
   από ώρα 22:00 του Σαββάτου 11-03-2016 έως ώρα 15:00 της Κυριακής 12-03-2016,
δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων σε όλη τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ερμιόνης.
            Τα ταξί καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα σταθμεύουν και θα εξυπηρετούν το κοινό  από τον κύριο προβλήτα του Βόρειου Λιμένα Ερμιόνης.
            Οι οδηγοί θα ενημερώνονται για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση που πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία από στελέχη των ως άνω Υπηρεσιών που θα ευρίσκονται σε κατάλληλα σημεία.  
                                                                                                       Ο Λιμενάρχης
     

                                     Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΡΙΝΟΣ Σπυρίδων

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΝΕΔΥΠΕΡ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες θα γίνουν στην Ερμιόνη στις 11 και 12 Μαρτίου 2017, για τα 190 χρόνια από την "Κατ΄επανάληψιν"  Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, αναδημοσιεύουμε σήμερα  από το βιβλίο του Ανδρέα Ζ. Μάμουκα, "Τα κατά την αναγέννησιν της Ελλάδος " (έκδοση 1839), την ιστορική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς την Εθνική Συνέλευση, με την οποία πρόβαλε την άποψη πως  η θέση του Κυβερνήτη της Ελληνικής Πολιτείας  πρέπει να δοθεί στον Ιωάννη Καποδίστρια, πράγμα που έγινε.

Η επιστολή- αναφορά γράφτηκε στην Ερμιόνη στις 16 Μαρτίου 1827, λίγο πριν το τέλος των εργασιών της  Γ' Εθνοσυνέλευσης Ερμιόνης που έγινε από τις 18 Ιανουαρίου 1827 μέχρι τις 17 Μαρτίου 1827.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μηνύματα της επιστολής είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του μεγάλου αγωνιστή, ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στην απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Ακολουθεί η επιστολή:


Ημέρα της Γυναίκας με δύο βιβλία! Πέμπτη 9 Μαρτίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ


 
 
ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ

Ημέρα της Γυναίκας με δύο βιβλία!

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
 
Το ΦΟΥΓΑΡΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου γιορτάζει φέτος την Ημέρα της Γυναίκας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 7 μμ., με την παρουσίαση δύο μυθιστορημάτων από γυναίκες αλλά όχι μόνο για γυναίκες!

"Και μετά, η Πωλέτ" της Barbara Constantine, "Μεγαλώνοντας" της Sophie Fontanel.
Οι δύο Γαλλίδες συγγραφείς θέτουν με τη γραφή τους τη γυναίκα σε πρώτο πλάνο, υμνούν τη μητρότητα, τον έρωτα και την αγάπη. Τα βιβλία θα παρουσιάσουν η Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας Βασιλική Λαλαγιάννη και η Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και μεταφράστριά τους Ιφιγένεια Μποτουροπούλου.

Και μετά, Η Πωλέτ

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»:Η καταχρεωμένη και ζημιογόνα Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα καταργηθεί


Κρανίδι 08/03/2017
Η καταχρεωμένη και ζημιογόνα Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. θα καταργηθεί
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κ. Γιάννη Πάλλη αναρωτιέμαι:
Αυτός ο Πρόεδρος της αμαρτωλής και καταχρεωμένης διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., συμβουλεύεται τον Δήμαρχο Ερμιονίδας πριν κάνει αυτές τις ψευδείς και ανυπόστατες ανακοινώσεις, ή όλα αυτά που κάνει είναι του κεφαλιού του;;;
Απαντώ λοιπόν κύριε Δήμαρχε Δημήτρη Σφυρή.
Όσον αφορά την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στην Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για το έτος 2017, έχουμε να πούμε ότι “κάλλιο αργά παρά ποτέ”, διότι είναι η πρώτη φορά που η σημερινή διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μας λέει τώρα, μετά από δυόμιση χρόνια, ότι ξεκινάει την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με νόμιμο τρόπο.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Aνοίγει την Πέμπτη το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας

Το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό την Πέμπτη 9 Μαρτίου. Η δημιουργία της μόνιμης έκθεσης του νέου Μουσείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» με φορέα υλοποίησης το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας).

Γ υ ν α ί κ α

ΣΗΜΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ

Ένας φίλος μου λέει πως αυτή που γιορτάζει σήμερα είναι η μικροαστή γυναίκα και πως οι αγωνιζόμενες γιορτάζουν κάθε μέρα και δε χρειάζονται παγκόσμιες επετείους.
Άλλοι φίλοι μου λένε πως σήμερα γιορτάζουν οι γυναίκες που είναι αγωνίστριες και πως αυτή δεν είναι μια μέρα για τις άλλες.
Ακόμη, κάποιοι άλλοι, λένε πως σήμερα κυρίως γιορτάζουν οι γυναίκες που ξέρουν να κρατάνε όπλα, είτε κουμπούρια, είτε μολότοφ.

Σήμερα όμως γιορτάζουν όλες οι γυναίκες.
Γιορτάζουν και οι Μπάρμπι και οι Μπίμπο.
Γιορτάζουν και αυτές με τα μικρά βυζιά και τα μεγάλα βυζιά.
Και αυτές με την ταξική συνείδηση και αυτές χωρίς.
Γιορτάζουν και όσες είναι άσχημες και όσες είναι όμορφες.
Γιορτάζουν και οσες ειναι άσχημες αγωνίστριες και δεν είδαμε ούτε μια φωτογραφία τους κι όσες είναι όμορφες αγωνίστριες και τις είδαμε. Γιορτάζουν αυτές που θέλουν να κάνουν παιδιά και αυτές που δεν θέλουν.
Γιορτάζουν και οι Κούρδισσες, γιορτάζουν και οι Αμερικάνες.
Γιορτάζει και η γυναίκα που φοράει μαντήλα, γιορτάζει και η γυναικα που φοράει νύχια χτιστά και απαίσια.
Γιορτάζει η γυναίκα της επαρχίας, γιορτάζει και η γυναίκα της πόλης.

Γιατί αυτό που διεκδικούμε σήμερα είναι το δικαίωμα μας να μπορούμε να είμαστε γυναίκες με όποιον τρόπο θέλουμε εμείς.
Να μας ανήκει το σώμα μας και να αποφασίζουμε εμείς για αυτό.

Έτσι σήμερα γιορτάζουν και όσες έχουν εγκλωβιστεί έξω από τον αγώνα.
Και για αυτές αγωνιζόμαστε.
Και για τη δική τους απελευθέρωση.
Και δε χρειάζεται πάντα να ξέρουμε να χειριζόμαστε τα όπλα σαν άλλοι άντρες για να αγωνιστούμε για αυτό.
Μα ξέρουμε κιόλας πως αν χρειαστεί να πάρουμε τα όπλα είμαστε πάντα ικανές να το κάνουμε εκεί που χρειάζεται.
Το έχουμε περήφανα αποδείξει.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ / ACTING HOW

Έλλη Βασιλάκη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»:Νέες θητείες Αντιδημάρχων – Απουσία εκπροσώπησης από την Δ.Κ. Κρανιδίου


Κρανίδι 08/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α. Νέες θητείες Αντιδημάρχων – Απουσία εκπροσώπησης από την Δ.Κ. Κρανιδίου

Την Κυριακή 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας με αποκλειστικά θέματα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της οικονομικής επιτροπής , την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της επιτροπής της ποιότητας ζωής όπως προέβλεπε ο Νόμος 3852/2010 πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στα μέσα της παρούσης δημοτικής περιόδου. Πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο κ. Α. Δημαράκης. Είχε προηγηθεί η ανανέωση της θητείας των ιδίων αντιδημάρχων στις θέσεις ευθύνης από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ;

Τρίτη 07 Μαρτίου 2017

Επιστολή στο Δήμαρχο Ερμιονίδας για την ανησυχία επαγγελματιών και τουριστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πορτοχελίου από το σταμάτημα των εργασιών στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών απέστειλε σήμερα η παράταξή μας.

Το ιστορικό του έργου:

1) Από το έτος 2004 ξεκίνησαν οι πρώτες μελέτες (λιμενική & περιβαλλοντική προμελέτη) για το έργο και το 2005  ο Δήμος Κρανιδίου υπέβαλε αίτημα για τη χωροθέτησή του ( Α.Π.8283/31-10-2005).

2) Με την με αριθμό 3157/15-2-2008 (ΦΕΚ 82 ΑΑΠ/29-2-2008) απόφαση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης εγκρίθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2160/1993, η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον Λιμένα Πορτοχελίου  Αργολίδας. Με την ίδια ως άνω απόφαση φορέας διαχείρισης ορίσθηκε ο Δήμος Κρανιδίου και τώρα Δήμος Ερμιονίδας.

1965 ένα ελληνικό τρεχαντήρι απο το Κρανίδι διασχίζει πρώτο τη διώρυγα του Σουέζ

1865: Ένα ελληνικό τρεχαντήρι από το Κρανίδι διασχίζει πρώτο στον κόσμο την διώρυγα του Σουέζ Λίγα κατασκευαστικά έργα έχουν αλλάξει τόσο πολύ τον ρου της ιστορίας όσο η διάνοιξη της Διώρυγας του Σουέζ η οποία δεν αναμόρφωσε μόνο τα δεδομένα στην παγκόσμια ναυσιπλοϊα και στo εμπόριο.
Το έργο-θαύμα του 19ου αιώνα μειώνοντας το χρόνο των ταξιδιών διά θαλάσσης προς τα ασιατικά λιμάνια-αφού πριν τα πλοία έπρεπε να κάνουν τον διάπλου της αφρικανικής ηπείρου- μείωσε σημαντικά το κόστος μεταφοράς αγαθών με ό,τι σημαίνει αυτό για την παγκόσμια οικονομία ενώ κατέστησε ακόμη πιο προσβάσιμες τις χώρες της Μέσης Ανατολής και γενικότερα τις ασιατικές με εμφανείς τις επιρροές σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό κλπ.
Η Διώρυγα του Σουέζ είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη στον κόσμο με συνολικό μήκος 193,3χιλ., πλάτος έως και 200μ και βάθος 11,6μ. Ουσιαστικά «ενώνει» τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ερυθρά Θάλασσα και ξεκινά από την πόλη-λιμάνι Πορτ Σάιντ που είναι ο λιμένας εισόδου στη Μεσόγειο και καταλήγει στον λιμένα Σουέζ ενώ κατά μήκος του καναλιού υπάρχει ακόμη μία πόλη-λιμάνι, η Ισμαηλία.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ.

Κρανίδι, 06-03-2017

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Σας ενημερώνουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν.4368/2016 και μετά την έκδοση της Εγκυκλίου 25/2016 του Υπουργείου Εσωτερικών, κατατέθηκε αίτημα μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (38/24-1-2017) για την κάλυψη έξι (6) κενών θέσεων του τακτικού προσωπικού (ΙΔΑΧ) με ιεράρχηση ως προς τον βαθμό αναγκαιότητάς τους.
Ο φάκελος του αιτήματος στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, ελέγχθηκε ως προς την ορθότητα και πληρότητά του και διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με την θετική Εισηγητική Έκθεση (21-2-2017) της υπηρεσίας. Κατόπιν τούτου αναμένουμε την τελική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Με τις παραπάνω ενέργειές μας ανατρέπονται όλες οι καταγγελίες

9 τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχολογική σας αυτοκυριαρχία

1. Μην σπαταλάτε ενέργεια διαμαρτυρόμενοι για το καθετί

Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ της διαμαρτυρίας και της επίλυσης προβλημάτων. Κάνοντας παράπονα για τα προβλήματά σας στους κοντινούς σας ανθρώπους, επικεντρώνεστε σε αυτά και αποπροσανατολίζεστε από το να βρείτε λύσεις. Η γκρίνια δείχνει ότι δεν έχετε καμία εξουσία πάνω στην κατάσταση που δημιουργεί το πρόβλημα και πως δεν έχετε την ψυχική ικανότητα να συγκεντρωθείτε, για να το λύσετε.

2. Αποκτήστε αυτοέλεγχο γι’ αυτά που αισθάνεστε.

Μην αφήνετε τη συμπεριφορά των άλλων να υπαγορεύουν το πως θα αισθάνεστε. Όταν παραδέχεστε πως άλλα άτομα σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα ή σας φέρνουν εκτός ορίων, υποδηλώνετε πως έχουν εξουσία πάνω στο πώς αισθάνεστε. Αντ ‘αυτού, πείτε στον εαυτό σας, πως είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα συναισθήματά σας, ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά των άλλων.

Δελτίο Τύπου - Let's Do It Greece - Εβδομάδα Εθελοντισμού στα Σχολεία

Καλημέρα σας,

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντών του Let's do it Greece, σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου για τη  «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» που θα υλοποιηθεί και φέτος, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της χώρας, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης στις 2 Απριλίου. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με την συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.
Η Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let's Do It Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση που θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, με φετινό μεγάλο στόχο να ξεπεράσουμε τον αριθμό ρεκόρ των 100,000 εθελοντών σε πάνω από 1,500 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΧΡΑΝ

ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΜΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΧΡΑΝ

Δημήτρης Τουτουντζής 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1826, έφτασε στο Ναύπλιο με κυβερνήτη τον Άστιγκα το πρώτο μας ατμοκίνητο, με το συμβολικό όνομα «Καρτερία». Όταν οι Αναπλιώτες το είδαν να έρχεται από μακριά βγάζοντας σύννεφο τον καπνό, απόρησαν και στην αρχή νόμισαν πως ήταν καράβι που καιγόταν.

    Αυτό το ατμοκίνητο ήταν σκαρί 233 τόνων. Οι μηχανές του, που είχαν δύναμη 80 ίππους μόνο, κινούσαν δύο ρόδες από μια από την κάθε πλευρά. Έπιανε, με γαλήνη, το πολύ έξι μίλια την ώρα, με μέτριο ενάντιο άνεμο μόλις τα μισά και με δυνατό δεν τα έβγαζε καθόλου πέρα. Γι’ αυτό είχε τέσσερα άλμπουρα με μπούμες, εκτός από τον πρόβολο ιστό. Τα οχτώ όμως κανόνια του Paixhans, που μπορούσαν να ρίχνουν μπάλες

«Ψυχρές ή πυρακτωμένες» των 68 λιβρών, μπόμπες των 45 και μυδραλιοβόλα με πεντακόσια σιδερένια βόλια η καθεμιά, υπολογίζονταν τρομερά για εκείνον τον καιρό.

Ναυπηγήθηκε το1825, στο αγγλικό ναυπηγείο Μπρεντ Σίπιαρντ, για λογαριασμό του ναυτικού των Ελλήνων επαναστατών κατά την Επανάσταση του 1821. Ήταν το μόνο από τα έξι τέτοια πλοία που παραγγέλθηκαν από τον πλοίαρχο Φραγκίσκο Α. Άστιγκα, πρώην αξιωματικό του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στην υπηρεσία της ελληνικής επαναστατικής κυβέρνησης. Η παραγγελία χρηματοδοτήθηκε από το Φιλελληνικό Κομιτάτο του Λονδίνου. Για την κατασκευή του την ευθύνη είχε ο φιλέλληνας Άστιγκς, ο οποίος διέθεσε και δικά του χρήματα, έγινε κυβερνήτης του και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του, στο Βασιλάδι του Μεσολογγίου στις 11 Μαΐου 1827.

Παραμυθομαραθώνιος

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ

Παραμυθομαραθώνιος

28 μεταπτυχιακοί φοιτητές αφηγούνται παραμύθια ζωής και ονείρου
σε παιδιά 4-10 ετών

Το Φουγάρο σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Θεατροδρόμιο οργανώνουν διήμερο αφιερωμένο στο παραμύθι, το Σάββατο 11 Μαρτίου, 5-9μμ.    και  την Κυριακή  12 Μαρτίου,  11 – 3 μμ.
Αναδεικνύοντας τη δύναμη του παραμυθιού 28  μεταπτυχιακοί φοιτητές συγγράφουν παραμύθια, ετοιμάζουν τα απαραίτητα αντικείμενα και διάκοσμο, βάφονται ανάλογα με το ρόλο τους και περνάνε στη δράση, τη δραματοποιημένη αφήγηση. 

Σάββατο απόγευμα (5-9 μμ.) και Κυριακή πρωί μέχρι το μεσημέρι (11-3μμ.) η μια μεταπτυχιακή μετά την άλλη αφηγούνται και παίρνουν ρόλους. Κάθε ώρα γίνεται ένα μικρό διάλειμμα ενώ τα παιδιά συμμετέχουν σε ορισμένα σημεία της δράσης.

Είσοδος ελεύθερη, καλεσμένοι μας, παιδιά και γονείς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΣΤΗ  ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
2752047315
maria@fougaro-library.gr

Ακαθαρσίες σκύλων στους δρόμουςΣε ένα στενό της Ερμιόνης είδαμε αυτήν την πινακίδα.
Οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας που την τοποθέτησαν  έχουν απόλυτο δίκιο.
Η κατάσταση με τις ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους, στα στενά μας αλλά και στο Μπίστι έχει γίνει απαράδεκτη. 
Δεν είναι δείγμα πολιτισμού, δεν είναι σεβασμός για τον συντοπίτη ή επισκέπτη μας και  είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους. Στην αντίθετη περίπτωση το πρόστιμο είναι 100 ευρώ (Νόμος 4039/2012, Άρθρο 5.1.στ’).


Ένα σχετικό video


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης