Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Μονομαχίες
ΤΑ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥΤΑ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

AΠΟΚΟΜΜΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ...
Φυσικά ούτε που μού πέρασε ποτέ απ' το μυαλό να κατεβάσω και τους επτά
( 7) εκείνους δερματόδετους μεγάλους φακέλλους αποκομμάτων απ' την βιβλιοθήκη. Το κάνω που και που, όταν ψάχνω κάτι να βρω, αν και ποτέ για όλους μαζί, άντε, στην καλύτερη περίπτωση, να ξεφυλλίσω δυο -τρεις. Με τι τρυφερότητα τα μάζευα! Ο τρόπος της ταξινόμησής τους ποικίλλει, αν και πάντα με το ατημέλητο κάπως μεράκι του εραστιτέχνη αρχειοθέτη. Τα πιο παλιά - αυτά που αφορούσαν δημοσιεύσεις σχετικές με τις προβολές των νεανικών μου μικρού μήκους ταινιών -, είναι κομμένα κανονικά από εφημερίδες ή περιοδικά ( φυσικά μόνο τα τετραγωνάκια που αναφέρονται στη δουλειά μου ), κολλημένα σε λευκές κόλλες με ούχου στικ και περασμένα στις ζελατινένιες πλαστικές θήκες, μπρος- πίσω. Προχωρώντας - μετά τον δεύτερο ή τρίτο τόμο του αρχείου μου-, βλέπω ότι κρατούσα και σελίδες ολόκληρες, πολλές φορές και ολόκληρο το φύλλο της εφημερίδας ή το τεύχος του περιοδικού, που, κάπου, ανέφερε κάτι για μένα. Από πότε – νεαρός ματαιόδοξος-, τα μαζεύω; Απ' τα τέλη του 1976. Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 1976, Η Αυγή και Το Βήμα, αναγράφεται σε μερικά απ’ τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα, που ωστόσο άνετα διαβάζονται : ''Tαινίες μικρού μήκους στο '' Στούντιο'', Νέοι Σκηνοθέτες..'' Και

Φάνης Αρκουμάνης o δρομέας που έχει τρέξει σχεδόν όλη την κορυφογραμμή της Ελλάδας στη Μονή Αυγού

Ο γνωστός Έλληνας δρομέας Φάνης Αρκουμάνης θα βρίσκεται  στη γραμμή  εκκίνησης, στον ορεινό αγώνα ''Μονή Αυγού Trail Race'' που διοργανώνουν  οι     Summit Runners .

διακοπές μες στο χειμώνα

...ραπανάκια γιά την όρεξη θα μου πείτε!
αλλά δείτε το πατριδογνωσιακά έστω
(ή, τολμήστε το ομαδικά για μείωση κόστους,
χωρίς να στερηθείτε και τα κεφτεδάκια για το δρόμο)

όπως και νάχει, να ταξιδεύετε έστω και νοερά,
για να παίρνουν τα μυαλά σας αέρα κι οι παρέες σας χαρά... 
-ΚΑΙ τα δύο, είναι εξίσου απαραίτητα και ευεργετικά-

καλό δρόμο νάχουμε λοιπόν
Έλλη Βασιλάκη
_________________________

"  ...και δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω:

 
 
image
 
 
 
 
 
Ελλάδα: Οι καλύτερες αποδράσεις του χειμώνα
26/11/2008 - Ελλάδα: Οι καλύτερες αποδράσεις του χειμώνα - Ταξιδέψτε με αιτία. Πώς να χωρέσει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σε 50 προτάσεις... Είναι...

Preview by Yahoo

 
... και περάσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα! "

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η συμβολή των αιολικών πάρκων στα έσοδα Δήμου και δημοτών.

Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στη Τροιζηνία ο Δήμος της έχει να λάβει 101499 ευρώ και οι πολίτες της 67644 ευρώ.
Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην Ερμιονίδα ο Δήμος της έχει να λάβει 584696 ευρώ και οι πολίτες της 389797 ευρώ.
Αυτά από επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.
Πρώτη διαπίστωση: Σημαντικά ποσά κι ας λένε οι οικολογούντες ότι θέλουν. Από πού εισπράττουν οι δύο Δήμοι περισσότερα;
Δεύτερη διαπίστωση: Αυτά παρακρατούνται υποχρεωτικά από τις εταιρείες που έχουν τα αιολικά πάρκα. Δηλαδή η εντύπωση πως οι εταιρείες δεν πληρώνουν, δεν ευσταθεί. Άλλοι τα εισπράττουν και δεν τα αποδίδουν και οι άλλοι είναι δημόσιου χαρακτήρα.
Ερωτήματα:
 Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Τροιζηνία έχουν εγκατασταθεί πολύ περισσότερες ανεμογεννήτριες απ΄ ότι στην Ερμιονίδα. Από τα ποσά όμως φαίνεται σαν να έχουν εγκατασταθεί 6 φορές περισσότερες στην Ερμιονίδα!!
Όντως αυτό συμβαίνει;
Μήπως στην Τροιζηνία αποδίδονται κατ΄ έτος κανονικά τα παρακρατηθέντα ποσά γι΄ αυτό έχει να λαμβάνει τόσα λίγα;
Μήπως στην Ερμιονίδα δεν αποδίδονται κατ΄ έτος κανονικά τα παρακρατηθέντα ποσά, γι΄ αυτό έχει να λαμβάνει τόσα πολλά που έχουν με τα χρόνια συσσωρευτεί;
Μήπως ο Δήμος Τροιζηνίας τα απαιτεί και τα παίρνει, ενώ ο Δήμος μας όχι;
Και για να μην είμαστε οι δημότες στο σκοτάδι, καιρός είναι ο Δήμος ή η Αντιπολίτευση να βγουν και να πουν αναλυτικά τι συμβαίνει στη πραγματικότητα.
Δηλαδή πόσα ευρώ έχουν μέχρι σήμερα παρακρατηθεί αρμοδίως από τα αιολικά πάρκα της Ερμιονίδας (από την ημέρα που ξεκίνησε να παράγει η πρώτη ανεμογεννήτρια μέχρι σήμερα), πόσα μέχρι σήμερα έχει εισπράξει ο Δήμος μας, και πόσα μένουν ακόμη που δεν του έχουν αποδοθεί και γιατί.
Επίσης τι μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί στους δημότες(και σε ποιούς, αφού τα αιολικά αφορούν αποκλειστικά τα ορεινά χωριά μας) και πόσα μένουν υπόλοιπο και γιατί.


Αν η Αντιπολίτευση ελέγχει την εξουσία, να ζητήσει τα στοιχεία αυτά. Ένας οργανωμένος Δήμος τα παρέχει μέσα σε λίγα πρώτα λεπτά. Και καλό είναι να ξέρει ο δημότης πού ξοδεύτηκαν τα όσα μέχρι σήμερα έχει εισπράξει ο Δήμος μας.


Β. Γκάτσος

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή που συνυπέγραψαν 24 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ για την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους των αιολικών πάρκων για Δήμους Αργολίδας                                 Ναύπλιο, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή που συνυπέγραψαν 24 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ για την αποπληρωμή του ανταποδοτικού τέλους των αιολικών πάρκων. 1,5 εκ για Δήμους Αργολίδας, 1 εκ για δημότες.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε ως πρώτος υπογράφων στη Βουλή Ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν 24 ακόμη βουλευτές του κόμματος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη με θέμα την αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 13.000.000 € στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδας, καθώς και αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20.000.000 € προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές.
Επισημαίνεται ότι για την Αργολίδα τα ποσά αυτά είναι:
ΔΗΜΟΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΥΝΟΛΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
424.213,52 €
636.320,27 €
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
389.797,71 €
584.696,56 €
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
184.932,18 €
277.398,27 €
ΣΥΝΟΛΑ
998.943,41 €
1.498.415,10 €

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Και σύμμεικτα και καύση και επέκταση της Φυλής


Σας διαβιβάζουμε καταγγελία, η οποία αφορά σε, υπό υλοποίηση, επιχειρησιακό σχέδιο κατασκευής μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και μονάδας καύσης δευτερογενών καυσίμων, σε συνδυασμό με επέκταση της ΟΕΔΑ Φυλής.
Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα, που τεκμηριώνουν την καταγγελία, καθώς και σχετικό φωτογραφικό 
υλικό.
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)

Και σύμμεικτα και καύση και επέκταση της Φυλής

Την Κυριακή 7/2/2015, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ με παρέμβασή της δημοσιοποίησε τα σενάρια για την προώθηση μονάδων καύσης αποβλήτων, με το μανδύα της αποκεντρωμένης διαχείρισης και με «δέλεαρ» τα μηδενικά απόβλητα. Γνωστοποίησε, επίσης, μια πρόσφατη κατασκευαστική δραστηριότητα στη θέση του παλιού ΚΔΑΥ Φυλής (της εταιρείας WATT AE) και εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο της επέκτασης της εγκατάστασης (ΟΕΔΑ) της Φυλής. Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ προώθησε, τη Δευτέρα

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΔΗΓΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 12/2/2016


Με τη συνδρομή του Δήμου Ερμιονίδας λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών με τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, λόγω έλλειψης οδηγών, εφόσον πλέον υπάλληλοι των ΟΤΑ και Πυροσβέστες μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα.


Μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την διεύθυνση του ΕΚΑΒ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Υγείας, κατατέθηκε προς ψήφιση στις 10/2/2016, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή η επισυναπτόμενη τροπολογία σύμφωνα με την οποία “στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας, τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για την λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των ΟΤΑ να
οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού..”.

Έτσι πλέον επιλύεται ένα χρόνιο και σοβαρότατο πρόβλημα με την κάλυψη των κενών θέσεων των οδηγών των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ζωές μέχρι σήμερα στην περιοχή μας.

Συνελήφθη και η 29χρονη Γεωργιανή για τη δολοφονία του εστιάτορα στην Ύδρα!

Με μέθοδο και συνεχές ψάξιμο, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να συλλάβει την 29χρονη Γεωργιανή που συμμετείχε στη δολοφονία του 67χρονου Υδραίου εστιάτορα στην Ύδρα, τον περασμένο Αύγουστο.
Η ειδική ομάδα ερευνών, αξιοποιώντας το προανακριτικό υλικό, εξακρίβωσε την ταυτότητα της και μετά από επισταμένες έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση, την εντόπισε χθες στο κέντρο της Αθήνας, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Έτσι μετά τη σύλληψη αρχικά ομάδας επτά (7) ανδρών υπηκόων Γεωργίας και στη συνέχεια τη σύλληψη 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας, έπεσε στη φάκα και η 29χρονη συνεργός που διέφευγε.

limani24

Διεθνής διάκριση για το καλύτερο διαδραστικό παιδικό βιβλίο στον Ευγένιο Τριβιζά

To ηλεκτρονικό βιβλίο Little Emily (Το κοτσάνι του πετροκέρασου στην ελληνική έκδοση) του Ευγένιου Τριβιζά κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα παγκόσμιας ακτινοβολίας KidscreenAwards των ΗΠΑ. Το βραβείο διεκδίκησαν μαζί με τον εκδοτικό οίκο Ever After Tales (την εταιρία που εδρεύει στο Λος Αντζελες και εκδίδει τα e-books του Έλληνα παραμυθά), ο κολοσσός της Disney με το Story Central και η Play Date Digital της πολυεθνικής Hasbro με το My Little Pony. Οι αντίπαλοι τεράστιοι, η νίκη του σημαντική, καθόλου όμως απροσδόκητη.
“Τον γνωρίζουν και τον αγαπούν πιστεύω και τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα. Είναι τόσο αιχμηρός, που μπορεί να διαπεράσει επηρεάζοντας και το μη συμβαίνον” έχει πει η Κική Δημουλά για τον άντρα που μπορεί να αλλάζει δέρμα περνώντας από το ποινικό δίκαιο και τη συγκριτική εγκληματολογία που σπούδασε και ειδικεύτηκε, στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.
Περισσότερα:cnn.gr 

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Από το Ναύπλιο ο ένας πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου

Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου Αgusta Bell 212 το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα, στη νησίδα Κίναρο και τμήματά του εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης σε απόκρημνη περιοχή. Πρόκειται για τον κυβερνήτη Αναστάσιο Τουλίτση (υποπλοίαρχο), τον συγκυβερνήτη Κωνσταντίνο Πανανά (υποπλοίαρχο) και τον ναυτίλο ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.

Καλημέρα!


Πανέμορφη φωτογραφία της Ερμιόνης απο ψηλά, του Χρήστου Προσίλη.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Κρανίδι, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-          Π.Ε.Αργολίδας
-      Δήμο Ερμιονίδας
-           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ – ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΩΝ

Από το καλοκαίρι 2015 όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει σε πολλά σημεία της επαρχιακής οδού Ναυπλίου – Κρανιδίου και συγκεκριμένα Λυγουριού – Κρανιδίου η Π.Ε. Αργολίδας έχει προχωρήσει σε σημσντικές παρεμβάσεις στα πλαίσια βελτίωσης του οδικού επαρχιακού δικτύου (νέος τάπητας, προστατευτικά, οδικές σημάνσεις – διαγραμμίσεις), οι οποίες είναι αναγκαίες για όλους τους μόνιμους κάτοικους των περιοχών των Δήμων Ερμιονίδας και Επιδαύρου, αλλά και των επισκεπτών των αντίστοιχων περιοχών μας. Αξίζει να χαιρετίσουμε αυτή την εκτέλεση εργασιών, αυτό το έργο που είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά αναγκαίο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης των ατυχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο. Αναμένουμε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ, Ο «ΣΥΓΓΕΝΗΣ» ΜΟΥΤΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ, Ο «ΣΥΓΓΕΝΗΣ» ΜΟΥ
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΗΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΦΙΛΟ  ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ

Του Πέτρου Λακούτση
Ο Τάκης Λοϊζίδης ήταν μια εξέχουσα Ελληνοκυπριακή φυσιογνωμία . Στο πρόσωπό του έσμιγαν πλούσιες αρετές κι άπειρες γνώσεις. Ψηλός, αδύνατος,  με γαλήνη και ηρεμία, σε κέρδιζε με τη ζεστή του χειραψία και τη καλοσύνη του.  
  Ο Τάκης ήταν μια ηλιαχτίδα που ανέτειλε από την Κώμα του Γιαλού (κατεχόμενη μετά το 1974) της Κύπρου, αντρώθηκε στην Αθήνα, (Πανεπιστήμιο- φοιτητικές εκδηλώσεις- αυτοδιάθεση της Κύπρου) μας άγγιξε με αγάπη, δίδαξε στην Κύπρο (Γιαλούσα της Ριζοκαρπασίας κατεχόμενη σήμερα από την εισβολή του 74) και ύστερα έδυσε πάλι στην πατρίδα του, στην ελεύθερη περιοχή της Κύπρου , τη Λάρνακα.
Ο Αντώνης (Τάκης) Λοϊζίδης, φιλόλογος είναι σύζυγος της αγαπημένης μας εξαδέλφης Ερμιονίτισσας  Σταματίτσας Κοσμά Νοταρά και ζουν στη Λάρνακα της Κύπρου. Πρωταγωνιστής μιας όμορφης ιστορίας των παιδικών μου χρόνων ο Τάκης (ποτέ δεν τον είπαμε Αντώνη) κέρδισε την καρδιά της οικογένειάς μου και της ευρύτερης που είχαν δημιουργήσει τα κορίτσια του Σταμάτη και Ασπασίας Μερτύρη, Ζωή, Μαρία, Κατίνα, Κούλα. ‘Οταν τον γνωρίσαμε ήταν στον Πειραιά στα τέλη του 1959. Αλλά και τα μετέπειτα χρόνια ερχόταν συχνά στην Αθήνα και την Ερμιόνη με τα παιδιά του και τη Σταματίτσα συναντιόμαστε συχνά και αναπολούσαμε τα χρόνια του 60.
  Η αείμνηστη θεία μου, Ζωή Κοσμά Νοταρά , κόρη του Σταματίου Μερτύρη με τα παιδιά της, Γιώργο και Σταματίτσα ζούσαν τότε τέλη 1959 στην οδό Σαλαμινομάχων στον Πειραιά.  Δύο στενά πάνω από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά. Η γύρω περιοχή είχε κάτι από την ατμόσφαιρα του «Ποτέ την Κυριακή» άλλωστε τότε γυρίστηκε εκεί κοντά και η ταινία με την Μελίνα Μερκούρη.

Πρόσκληση στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ Τοπική Κοινότητα Διδύμων σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην πλατεία των Διδύμων, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12:00.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ "Η αλήθεια για τη νομιμότητα στις αναδρομικές χρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ."

Η αλήθεια για τη νομιμότητα στις αναδρομικές χρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 

Αφού παρήλθαν δύο μήνες και χρειάστηκε να στείλουμε και δεύτερη επιστολή λάβαμε απάντηση από τον  Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 

Απάντησε και ομολόγησε ότι περιμένει τη νομιμότητα από την Αποκενετρωμένη Διοίκηση. 
Δεν ρώτησε όμως για τη νομιμότητα πριν στείλει τους φουσκωμένους λογαριασμούς στους δημότες.
Δεν έλαβε υπ’ όψη του τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών.
Βεβαίωσε λογαριασμούς στους δημότες, αυθαίρετα.
Τα χρήματα των δημοτών βρίσκονται επί μήνες στο ταμείο της Δ.ΕΥ.Α.ΕΡ. χωρίς οι δημότες να όφειλαν να τα καταβάλλουν.
Μία απλή ανάγνωση των εγγράφων αρκεί για να αντιληφθεί και ο απλός πολίτης ότι η χρέωση είναι Μη Νόμιμη, πόσο μάλλον όταν έχει τη θέση του προέδρου Δημοτικής επιχειρήσεως.  

Να τα πούμε ακόμη πιο αναλυτικά:

  1. Οι καταναλωτές του πρώην Δήμου Ερμιόνης άρχισαν να παραλαμβάνουν  αναδρομικές χρεώσεις, από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στις αρχές του 2015 με το παλαιό  τιμολόγιο ( κατά μέσο όρο τιμή 0,42 ευρώ / κυβικό μέτρο) και προσαυξημένες με ειδικό τέλος 80% , έναντι του ισχύοντος, κατά την ίδια χρονική περίοδο στον πρώην Δήμο Κρανιδίου, τιμολογίου, κατά μέσο όρο 0,16 ευρώ / κυβ. μέτρο.  
  2. Πολίτης έκανε καταγγελία για τις χρεώσεις αυτές. 
  3. Το τμήμα τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικών προσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αποστέλλει έγγραφο στις 7/7/2015 στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ζητάει την άποψη του Υπουργείου για την ανώνυμη καταγγελία, ενώ, κατά την άποψη της παραπάνω υπηρεσίας:

ΤΟ ΘΑΥΜΑ


Ο Δήμος Ερμιονίδας διοργανώνει και φέτος το Καλοκαίρι το 2ο “Θερινό Σχολείο Τοπικής Ιστορίας”

Δελτίο Τύπου
Κρανίδι 10/2/2016
Ο Δήμος Ερμιονίδας διοργανώνει και φέτος το Καλοκαίρι το 2ο  “Θερινό Σχολείο Τοπικής Ιστορίας” με στόχο να προβληθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της Ερμιονίδας στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης και με τη συμμετοχή ερευνητών από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, καθώς και διακεκριμένων ακαδημαϊκών και αρχαιολόγων από Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια.
Το θέμα του Θερινού Σχολείου είναι τα βυθισμένα προϊστορικά τοπία της αρχαίας πόλης των Αλιέων στο Πορτοχέλι, της πρωτοελλαδικής βυθισμένης πόλης στον κόλπο του «Λαμπαγιαννά» Φούρνων και το Σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα.
Τα μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο Πορτοχέλι και την Κοιλάδα, θα πλαισιωθούν επίσης από ομιλίες, ημερίδες και αρχαιολογικές ξεναγήσεις, συνδυασμένες με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς επισκέπτες αλλά και για ενήλικες.
alieis_guide1
therino1

Βελτίωση της σύμβασης με ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας

Με την άποψη της κυβέρνησης που προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους της ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο το δημόσιο συμφέρον, τάσσονται οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Αν δεν γίνει αυτό, οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση.
Αυτό τόνισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη συνάντηση δημάρχων και βουλευτών, την περασμένη Παρασκευή στην Τρίπολη, ενώ έριξε ευθείες βολές κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
«Δεν μπορούμε να πάμε σε Δημοτικά Συμβούλια και να ζητήσουμε από τους συμβούλους να ψηφίσουν τα υπέρογκα τέλη, τα οποία επιβάλλονται από το συγκεκριμένο διαγωνισμό», επεσήμανε ο κ. Νίκας και δήλωσε "καρφώνοντας" τον κ. Τατούλη: «Γιατί ο κύριος περιφερειάρχης μάλλον θα αστειευόταν. Είπε ότι πρέπει να μειωθούν τα τέλη. Δηλαδή, αυτός που δεν πληρώνει τίποτα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να πληρώνει 100 ευρώ τον τόνο και να μειωθούν και τα τέλη. Αυτά είναι παράξενα πράγματα, εξωλογικά, έξω από κάθε λογική».

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016

Μήπως τελικά δεν γνωρίζουμε πόσα πολύτιμα προϊόντα παράγονται στη χώρα μας;

news247 

Μια βόλτα στην ποιότητα και τη γεύση προϊόντων από όλη την Ελλάδα, μας έπεισε πως αυτός ο τόπος συνεχίζει να παράγει και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τα πολύτιμα αγαθά του
Με μυρωδιές από θυμάρι και ελιά, ολοκληρώθηκε η τρίτη έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου περί τους 40.000 καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου περιπλανήθηκαν στους διαδρόμους μια γαστρονομικής εμπειρίας που συνοψίζει μοναδικά τον πλούτο της Ελλάδας, από τις πεδινές και ορεινές περιοχές της, ως τα νησιά και τη θάλασσα.

 
250 εκθέτες παρουσίασαν με περηφάνεια τα αγαθά που φροντίζουν να παράγουν κοιτώντας το μέλλον και μαθαίνοντας από το παραδοσιακό παρελθόν. Τιμώμενη περιοχή η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, με τα νησιά της να πλημμυρίζουν τα περίπτερα με αγνά προϊόντα που μυρίζουν θάλασσα και θυμάρι.

Γνωριμία με την αρχαία ελληνική τεχνολογία

στο γειτονικό νομό

με την ευκαιρία των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Κορίνθου, που τελέστηκαν στις 29 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος της πόλης εκτός των άλλων, ευχαρίστησε και τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον συντοπίτη εκπαιδευτικό κο Κωνσταντίνο Κορδώση για την προσφορά του.

Η μόνιμη έκθεση που θα φιλοξενείται στο εξής, στο χώρο αυτό (όπου πλέον στεγάζεται μέρος υπηρεσιών του δήμου) με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, αποτελείται από δημιουργήματα του ιδίου, βασισμένα στην αρχαιοελληνική τεχνολογία και περιλαμβάνει μιά σπουδαία συλλογή από ενδιαφέρουσες κατασκευές.

ο παντογράφος του Ήρωνα
Σπάνιο διδακτικό έργο που μας αφορά όλους, με εμπνευσμένα αντίγραφα που μαρτυρούν υψηλή τεχνογνωσία στην προϊστορία μας,  μας συστήνει με μηχανισμούς που εξυπηρετούσαν και οργάνωναν την καθημερινότητα των προγόνων μας.

μπρούτζινα φορητά ηλιακά ρολόγια

Η ιδέα για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος γεννήθηκε το 2006, (με αφορμή μιά θεατρική παράσταση που αφορούσε τον νεαρό Αρχιμήδη) και ώριμη πιά, την τελευταία τριετία είχε αγκαλιαστεί από το 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών με σχολική κυρίως επισκεψιμότητα.

Μιά επιτόπου επίσκεψη θα σας εντυπωσιάσει και θα σας πείσει για τη σημασία και την αναγκαιότητα ανάλογων πρωτοβουλιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ή/και πολιτισμικής υπενθύμισης και ευθύνης.

πηγή πληροφόρησης-φωτοϋλικού klenia
επιμέλεια κειμένου Έλλη Βασιλάκη

Μάνα δε μπορώ, έχω «πρόβα»! Αυτοσχέδιο θεατρικό εργαστήρι για εφήβουςΜάνα δε μπορώ, έχω «πρόβα»!
Αυτοσχέδιο θεατρικό εργαστήρι για εφήβους
 


Κάθε Κυριακή στις 18.30 στη Νέα Βιβλιοθήκη
Πρώτη συνάντηση 21 Φεβρουαρίου

Τι μπορεί να συμβεί με ένα τελειωμένο στυλό, μια προβληματική κονσόλα και έναν χαλασμένο εκτυπωτή; 
Μπορούν τα στιχάκια πάνω στο θρανίο, οι πλάκες με τους φίλους ή ο τρόπος που παίζουμε video games να θεωρηθούν τέχνη;
Εδώ η καθημερινότητα μας γίνεται παιχνίδι και οι πτυχές της ποτέ δεν ήταν πιο διασκεδαστικές!
Κάθε Κυριακή απόγευμα, στη Νέα Βιβλιοθήκη, το αυτοσχέδιο θεατρικό εργαστήρι

Εργαστήριο τέχνης του πεζού λόγου με τον Στρατή Χαβιαρά στο Ναύπλιο

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνίου Συμποσίου για τους Συγγραφείς της Αργολίδας «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», προσφέρει εργαστήριο τέχνης του πεζού λόγου με συντονιστή τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το εργαστήριο θα προσφέρει την ευκαιρία σε ενδιαφερομένους που επιθυμούν να εμβαθύνουν στην εμπειρία τους με τη γραφή, να εργαστούν εντατικά σε ένα δημιουργικό περιβάλλον υπό την καθοδήγηση του συντονιστή. Με αφορμή επιλεγμένα δείγματα γραφής των συμμετεχόντων, το εργαστήριο θα αποτελέσει μια εντατική και εκτεταμένη άσκηση πάνω στα βασικά ερωτήματα της γραφής. Ο σκοπός είναι να εξοικειωθούν σε βάθος με ζητήματα και τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή. Απευθύνεται σε όσους έχουν εξοικειωθεί με την πολλαπλότητα και την ποικιλία των ειδών και των απαιτήσεων του γραπτού λόγου, και θέλουν να προχωρήσουν σε πιο σύνθετες κατακτήσεις στην τέχνη του.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αποστολή και Στρατηγικός Στόχος


Μπορούμε το θαύμα στον πρωτογενή τομέα;

Του Βασίλη Γκάτσου

Χρειάζεται Αποστολή. Χρειάζεται οι αγρότες μας να οργανωθούν, δηλαδή να νοιώσουν μέλη ενός οργανισμού με Αποστολή και Στρατηγική. Να δημιουργήσουν αυτό που σήμερα φαντάζει ως θαύμα, το ανάλογον του θαύματος των Υδραίων.
Δυσκολότατο αλλά όχι ακατόρθωτο.
Αλλά υπάρχουν και ορισμένα δεδομένα που δεν πρέπει να αγνοηθούν. Ας δούμε τις απόψεις του Peter Drucker * για τον 20ο και  21ο αιώνα:
Τον 20ο αιώνα ο πλουτισμός του Δυτικού κόσμου και της Ιαπωνίας στηρίχθηκε στην παραγωγικότητα των ανθρώπων της χειρωνακτικής εργασίας η οποία αυξήθηκε 50 φορές σε έναν περίπου αιώνα. Δηλαδή η μέση παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που έβγαινε από 50 εργαζόμενους τέλος του αιώνα έβγαινε η ίδια παραγωγή, από ένα άτομο.
Φυσικά συνετέλεσε σε αυτό η τεχνολογία, η καινοτομία κ.λ.π. αλλά περισσότερο απ' όλα συνετέλεσε η Διοίκηση των οργανισμών που κατάφερε να αναπτύξει μεθόδους αύξησης και μέτρησης της παραγωγικότητας. Σήμερα αυτό είναι αυτονόητο. Δεν ήταν πριν 100 χρόνια. Σήμερα οποιαδήποτε επιχείρηση, οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να φυτρώσει και σε υπανάπτυκτη χώρα και να λειτουργήσει με τις ήδη κατακτημένες αρχές διοίκησης. Άρα δεν υπάρχει πια κανένα πλεονέκτημα, όταν εστιάζουμε σήμερα στην παραγωγικότητα του χειρώνακτα.

Τον 21ο αιώνα θα προοδεύσουν και θα πλουτίσουν οργανισμοί και κράτη που θα μπορέσουν να πολλαπλασιάσουν την παραγωγικότητα των ανθρώπων με γνώση, επιστημόνων και τεχνολόγων δηλαδή, και να την μετρήσουν. Η διοίκηση αυτών των ανθρώπων μόλις τώρα έχει αρχίσει και τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πάρα πολλά, είναι τα προβλήματα του μέλλοντος. Ακόμη δεν μπορούμε να μετρήσουμε την απόδοση του εργαζόμενου με γνώση. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι ο χειρώναξ πάει και βρίσκει τα μέσα παραγωγής του σε έναν αγρό, σε ένα εργοστάσιο, ενώ ο εργαζόμενος με γνώση, είναι ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής του, δηλαδή η γνώση και η τεχνογνωσία είναι μέσα του, είναι δικά του! Αν ένας εξαιρετικός χειρουργός φύγει από ένα νοσοκομείο, το χειρουργείο έκλεισε και ας έχει τα καλύτερα μηχανήματα. Ο χειρουργός έχει τη γνώση και την εμπειρία, δηλαδή είναι φορέας σημαντικού κεφαλαίου και στήνει το χειρουργείο ταχύτατα ακόμη και σε κακή κλινική.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΙΑΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Την  Δευτέρα 08-02-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επιστημονικών φορέων στα γραφεία του Συλλόγου των συμβολαιογράφων στην Αθήνα (Γ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4), με θέμα το ασφαλιστικό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι δια των αντιπροσώπων τους αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αφού δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης ανάμεσα στη πρόταση του υπουργείου και στις απόψεις των φορέων. Αποφασίστηκε η διενέργεια συναυλίας στην πλατεία ΚΑΝΙΓΓΟΣ την Παρασκευή 12-02-2016 και ώρα 14:00 το μεσημέρι, ως συμβολική πράξη και δόθηκε νέο ραντεβού την Δευτέρα 15-02-2016 στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου των χημικών στην Ακαδημία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, ενδεικτικά αναφέρω ΚΟΛΙΑΣ, ΓΚΟΛΕΜΑΣ, ΜΟΥΖΑΚΗΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ), ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ), ΠΑΤΟΥΛΗΣ (ΚΕΔΕ), ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ (ΙΑΤΡ.ΣΥΛ), ΒΕΡΒΕΡΟΣ (ΔΙΚ.ΣΥΛ.ΑΘΗΝΩΝ) κ.α.