Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΌ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΚΙ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, διοργανώνουν αναρριχητικό διήμερο στο Καταφύκι, το σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου 2021. Το αναρριχητικό διήμερο γίνεται στα πλαίσια της ανάδειξης του αναρριχητικού πεδίου στο Καταφύκι, μετά την πρόσφατη ανανέωση των βυσμάτων για την οποία συνεργάστηκαν οι παραπάνω φορείς.

Παράλληλα, θα γίνει και η διεξαγωγή της πρώτης συνάντησης της Σχολής Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου που διοργανώνει ο ΕΟΣ Τρίπολης. 

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

Αναρρίχηση, slackline, πεζοπορία Σάββατο 17:30 και Κυριακή 11:00, γιόγκα Κυριακή 10:00, προβολή ταινίας Σάββατο βράδυ και πολλές άλλες εκπλήξεις!!

στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 


Οι πολλαπλές πτυχές της έννοιας του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας παρουσιάζονται στη μεγάλη, εμβληματική, αρχαιολογική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» που θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 16 Ιανουαρίου 2022.

 Τριακόσιες εμβληματικές αρχαιότητες παρουσιάζονται στη συντριπτική πλειονότητά τους για πρώτη φορά εκτός των μουσείων προέλευσής τους και συναντώνται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για να αποδώσουν ολοκληρωμένα το ιδεώδες του Κάλλους.

Τα εκθέματα που επιλέχθηκαν χρονολογούνται κυρίως από τον 7ο έως και τον 1ο αι. π.Χ., δηλαδή από την Αρχαϊκή έως και την Ελληνιστική περίοδο και συμπληρώνονται  από ελάχιστα έργα των ρωμαϊκών χρόνων, σε περιπτώσεις όπου πρωτότυπα έργα των προηγούμενων περιόδων έχουν σωθεί μόνο σε αντίγραφα. 

Περισσότερα: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έλλη Βασιλάκη 

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης: Ανακοίνωση - ενημέρωση

Ανακοίνωση προς τους επισκέπτες μας.

Το ιστολόγιο  αυτό είναι μια εθελοντική δραστηριότητα της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης.

Σκοπό έχει την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων, ιδεών, σκέψεων.

Είναι ένα έντιμο ιστολόγιο, ανεξάρτητο, χωρίς υποχρεώσεις και  δεσμεύσεις και δεν έγινε ποτέ  υποχείριο κανενός.

Δεν το ενδιαφέρουν τα πολλά «click» γιατί εργάζεται αφιλοκερδώς χωρίς να  ενσωματώνει διαφημίσεις.

Ανένταχτο με μόνη αμοιβή την ελπίδα πως σε κάτι που μπορεί να βοηθήσει τον τόπο   βάζει ένα λιθαράκι.

Από το 2009 μέχρι σήμερα  σύμφωνα με τις μετρήσεις της  google, έχουν πραγματοποιηθεί 14.467 αναρτήσεις και έχει δεχτεί  1.308.038 επισκέψεις.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.

Αποφασίσαμε όμως από εδώ και στο εξής, δελτία τύπου που μας αποστέλλονται για ανάρτηση και αφορούν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και συνεχείς ανταπαντήσεις ανάμεσα στις τοπικές πολιτικές παρατάξεις να μην αναρτούνται.

Φιλοξενούνται στη δεξιά στήλη του ιστολογίου, link των ιστότοπων των παρατάξεων και μπορείτε να απευθύνεστε εκεί για την ενημέρωσή σας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ  επιλέγοντας  να αναδημοσιεύουμε ό,τι μας ενημερώνει, μας συγκινεί, μας εμπνέει, μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αναρωτιόμαστε, να αμφιβάλλουμε όπως ήταν και ο  αρχικός μας σκοπός.

Καλό μήνα!

 

 Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης


«Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ».


Ένας 78χρονος στην Βερβερόντα Ερμιονίδας, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, χθες και ενημέρωσε πως η σύζυγός του είναι νεκρή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας και στη συνέχεια βρήκαν και τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε κρεμαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκε ένα σημείωμα από τον 78χρονο που έγραφε «Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο θάνατος της 75χρονης εκτιμάται ότι ήταν ασφυκτικός.

 Πηγή: documentonews

Έργα και δράσεις από την Διοίκηση του Ν.Π “Γ. & Ε. Μπουρνάκη” .


Ερμιόνη, 01/10/2021

Ανακοίνωση

Φίλες και Φίλοι του Αθλητισμού,

Έχω την τιμή εδώ και δύο χρόνια να είμαι Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Γ. & Ε. Μπουρνάκη έπειτα από την αποδοχή της πρότασης που μου έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Δύο χρόνια, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας έχει υλοποιήσει πληθώρα έργων και διαδικασιών που αφορούν το Νομικό μας Πρόσωπο.

Δυστυχώς, χθες το κλειστό γυμναστήριο Γ. & Ε. Μπουρνάκη, δωρεά της μεγάλης ευεργέτιδας μας κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της οικογένειάς της, το οποίο διαχειρίζεται το Νομικό μας Πρόσωπο, παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Μ.Μ.Ε. ως ένα εγκαταλελειμμένο και ‘’παρατημένο’’ στη μοίρα του αθλητικό κέντρο από τον επικεφαλής της  τρίτης, κατά σειρά επιλογής των πολιτών, δημοτικής παράταξης κύριο Τάσο Λάμπρου.

Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος Δελτίο τύπου

 


Κρανίδι, 30/09/2021

Ανακοίνωση 

Ο κ. Λάμπρου συνεχίζει να εκτίθεται, κατρακυλώντας απτόητος στον ολισθηρό κατήφορο που τον έχουν οδηγήσει οι όψιμοι πολιτικοί φίλοι και συμβουλάτορές του.

Χωρίς καμία ντροπή, έχει το θράσος να αναφέρεται στην αξιοποίηση της δωρεάς του κτήματος Φωστίνη ως αθλητικό κέντρο και στην ξεχασμένη μελέτη την οποία βρήκαμε αραχνιασμένη και καταχωνιασμένη επί δεκαπέντε χρόνια στα συρτάρια του Δήμου.

Ναι μεν ήταν μια μελέτη κατασκευής αθλητικού κέντρου ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη από τον Ιανουάριο του 2004, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή, κανείς δεν είχε ασχοληθεί αποτελεσματικά μαζί της και την είχαν πετάξει στα αζήτητα.

Από το 2004 έως το 2019, δηλαδή επί 15 ολόκληρα χρόνια ή 5.475 μέρες, τα 7 μάλιστα επί θητείας Λάμπρου στη διοίκηση του Δήμου, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της.

Και εμείς μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια την επικαιροποιήσαμε και την εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να κατασκευαστεί επιτέλους το αθλητικό κέντρο στο κτήμα Φωστίνη και να αξιοποιηθεί η δωρεά του μεγάλου μας ευεργέτη.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Ο δρόμος των δακρύων

 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

(Απόσπασμα από το βιβλίο του ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα                      Χόρχε Μπουκάι.)

Η προσπάθεια- παιχνίδι με την οποία το άτομο επιχειρεί να κρατήσει εκείνον που δεν υπάρχει πια, να μην τον αφήσει να φύγει, είναι η εξιδανίκευση. Η παρέκκλιση αυτή έρχεται λίγο μετά το πέρασμα μέσααπό τη συντριβή και μπορεί να την μπερδέψει κανείς με το σωστό μονοπάτι, που είναι η ταύτιση. Στην ψυχοθεραπεία αυτός που εξιδανικεύει τον νεκρό, υποστηρίζει συνεχώς ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος που να έκανε την τάδε δουλειά όπως εκείνος, ή δεν θα μπορέσει ποτέ κανείς να κάνει το δείνα καλύτερα, ότι σ’ αυτό εκείνος και μόνο ήταν μοναδικός και στο άλλο καταπληκτικός… κι αν δεν υπήρχε κάτι που δεν έκανε καλά, θα ήταν τόσο μικρό και ασήμαντο που δεν το θυμάται, γιατί ήταν πραγματικά ανάξιο λόγου… Τόσο μεγάλη είναι η ανάγκη μας να τους κάνουμε αθάνατους για να μη μας εγκαταλείψουν, για να μη «διαχωριστεί» ο ένας από τον άλλο, για να μην τους αφήσουμε να φύγουν…Αυτή είναι μια επικίνδυνη έξοδος, μια πραγματική διαφυγή προς τα εμπρός. Έτσι δημιουργείται η πιθανότητα να μείνουμε καθηλωμένοι, με την ιδέα ότι δεν είναι ανάγκη να λήξει το πένθος, αφού εξιδανικεύοντας την ανάμνησή του μπορώ να τον κρατήσω ζωντανό. Ο κακόηχος τεχνικός όρος γι’ αυτή τη διαδικασία είναι: μομιοποίηση εκείνου που χάθηκε. Όπως στις ταινίες τρόμου , βαλσαμώνουν το πτώμα, το βάζουν στο τραπέζι και του σερβίρουν κάθε μέρα φαγητό για να λένε ότι είναι εκεί. Υγιής έξοδος είναι να αποδεχτείς ότι αυτός που πέθανε ήταν ίσως σε πολλά καταπληκτικός, σε μερικά άλλα όχι και τόσο, και σε κάποια λίγα άχρηστος, όπως όλοι μας… Πώς γίνεται και από τη στιγμή που ο άλλος δεν υπάρχει πια, δεν έχει τίποτε άλλο παρά μόνο αυτά που μου άρεσαν; Ξαφνικά όλα του τα ελαττώματα, όλα τα φοβερά πράγματα που σιχαινόμουν γίνονται ελάχιστα, όλα εκείνα που με έκαναν έξω φρενών και που γι’ αυτά τον έβριζα, μοιάζουν ασήμαντα κι όλα τα καλά είναι μοναδικά, καταπληκτικά, ανεπανάληπτα. Αυτό είναι, λοιπόν, η εξιδανίκευση. Να αρνείσαι όλα τα κακά που είχε αυτός που χάθηκε και να υπερεκτιμάς τα καλά. Ειδικά για το άτομο που έχει πεθάνει, κατά κάποιον τρόπο σημαίνει ότι αρνούμαι πως είχε οτιδήποτε ανθρώπινο. Θεοποιώ ,δηλαδή, αυτόν που έφυγε. Στα χρόνια της καριέρας μου, έχω δει ορισμένα πράγματα όσον αφορά στην εξιδανίκευση, που είναι όντως φοβερά. Έχω δει μπροστά στα μάτια μου να αρνείται κάποιος με όλη του τη δύναμη τις ολέθριες πλευρές εκείνου που πέθανε για τις οποίες θεωρούσε ανυπόφορο και αξιοθρήνητο, ενώ ακριβώς γι’ αυτά τα ίδια πράγματα, λίγους μήνες πριν, αυτό το ίδιο άτομο παρακαλούσε να τον πατήσει αυτοκίνητο για να γλυτώσει απ’ αυτόν…Δυστυχώς, ο θάνατος δεν κάνει τίποτε για να βελτιώσει αυτό που ήταν εκείνος που πέθανε, και αυτό είναι πολύ ισχυρότερο από οποιεσδήποτε πεποιθήσεις ανύψωσης του πνεύματος και εξαγνισμού των ψυχών. Μου φαίνεται εξαιρετικά σημαντικό το να μπορώ να συγχωρήσω αυτόν που πέθανε, χωρίς όμως, να ξεχάσω ποιος ήταν όσο ζούσε. Συγχωρώ, σημαίνει διαγράφω τα χρέη του, δεν σημαίνει όμως, ότι ξεχνάω πως δεν τα πλήρωσε.


Γιάννης Λακούτσης 

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Έγκριση του έργου «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ερμιονίδας».

Κρανίδι, 29/09/2021

Ανακοίνωση

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ερμιονίδας» συνολικού προϋπολογισμού 372.000,00 €(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ερμιονίδας (ΑΔΑ: 9Β8Τ46ΜΤΛ6-ΣΨΥ).

Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Δήμου Ερμιονίδας, στη θέση ΔΙΣΚΟΥΡΙ (παλιά χωματερή του Δήμου Ερμιονίδας) έκτασης 7.100 τ.μ. και προβλέπει τα εξής:

α.) κτήριο διοίκησης 140 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας τροφής ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, ιατρείο, αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων, χώρους υγιεινής προσωπικού με ντους, χώρους υγιεινής ΑΜΕΑ, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσιο και αποθήκη, καθώς και

β.) ενδιαιτήματα 48 ζώων (Κ.Υ.Α. 280262/03.12.03 Φ.Ε.Κ. Β’ 1874), τα οποία θα περιλαμβάνουν ατομικές αίθουσες αναμονής φιλοξενούμενων ζώων και ατομικά προαύλια άσκησης ζώων.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΝΙΟΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΝΙΟΝΗΣ

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της  Ερμιόνης και εγώ ως Πρόεδρος της Κοινότητας φίλος, εξάδελφος  και κουμπάρος εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αξιόλογη οικογένεια του Γεωργίου Νοταρά που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών.

Ο αείμνηστος Γεώργιος Νοταράς πολυταξιδεμένος και κοσμοπολίτης, θαλασσοπόρος και πλοιοκτήτης  εξέφραζε με το Ερμιονίτικο ταπεραμέντο και τον λόγο  του την αγάπη για την κοινωνία, την Ερμιόνη και τους συμπολίτες μας.

Δωρητής  έργων και ενεργός πολίτης με τη συμμετοχή του σε συλλογικούς φορείς και δράσεις του τόπου μας, αρκετές φορές με τις απόψεις,  τις θέσεις  και την αγάπη για την πατρίδα του  υπήρξε αιρετικός αλλά πάντα φίλος του διαλόγου.

Τον αποχαιρετούμε με τον  σεβασμό που  αρμόζει καταγράφοντας  τη μνήμη του στη καρδιά μας.

Προσωπικά  παρά τις διαφορές των απόψεων  μας σε πολλά θέματα σημειώνω και θα ενθυμούμαι την τελευταία  αποστροφή του λόγου του   στο  δημοσίευμα του της 26/8/2021  στην προσωπική του ιστοσελίδα ¨ Ο Αλιβάνιστος¨

Ο ΠΡΕΟΔΡΟΣ

ΙΩΣΗΦ  ΓΑΝΩΣΗΣ

ΙΛΜΕ. Για τον Γιώργο ΝοταράΙΛΜΕ. Για τον Γιώργο Νοταρά

 Με την αναγγελία του θανάτου του προσφιλούς μας συμπολίτη Γεωργίου Νοταρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΛΜΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ο αείμνηστος Γεώργιος Νοταράς υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΙΛΜΕ με ενδιαφέρον πάντα για την πορεία και τις δράσεις του.

 

Πολυταξιδεμένος και πολύπειρος, φιλόπατρις και δωρητής στην Κοινότητα Ερμιόνης, φωνή δυνατή και ελεύθερη. Ο Θεός να τον αναπαύσει.

 

Ερμιόνη 29/09/2021

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

 ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού Συνδέσμου, με την αναγγελία της εκδημίας του αγαπητού συμπολίτη μας, ενός εκ των παλαιοτέρων μελών του Συνδέσμου, που διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ.,

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΟΤΑΡΑ

εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

 

 


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ                                                ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΣΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 29-09-2021

 

Τραγική η εικόνα του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης «Γ. & Ε. Μπουρνάκη» - Απαιτείται άμεση αποκατάσταση!

 

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Αυτόν το μήνα είχαμε την μεγάλη τιμή να δοθούν τα Βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη» στο φιλόξενο χώρο του Δημαρχείου Ερμιόνης,  το οποίο και θα μετατραπεί σε Μουσείο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των ενεργειών της ελληνικής πολιτείας. Μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση για την Ερμιόνη, για την Ερμιονίδα , για την Ελλάδα και  για τον Ελληνισμό. 

Όσον αφορά την μεγάλη ευεργέτιδα του τόπου μας, η τοπική κοινωνία της Ερμιόνης απολαμβάνει αλλά και αναγνωρίζει με κάθε τρόπο το μεγάλο κοινωνικό & πολιτιστικό έργο προσφοράς της Κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην Νέα Γενιά όλης της Ερμιονίδας, με την κατασκευή και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ερμιόνης, που έχει την επωνυμία «Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη», των γονέων της, δηλαδή. Έργο που έγινε κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Ερμιόνης με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Καλό σου ταξίδι Γιώργο Νοταρά

 


Πάλευες για τις αξίες σου 88 χρόνια με μια νεανική μαχητικότητα.

Θα σε θυμόμαστε πάντα σαν έναν άνθρωπο που αγάπησε και πρόσφερε  στον τόπο του.

Καλό σου ταξίδι .


Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Περί οριοθέτησης και οργάνωσης της Επικράτειας του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

 


Περί οριοθέτησης και οργάνωσης της Επικράτειας

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

 

Δημοσιεύουμε απόσπασμα ενός ενδιαφέροντος όσο και σημαντικού εγγράφου που αφορά στο Κάτω Ναχαγιέ(Ερμιονίδα) και την ευρύτερη περιοχή. Βρέθηκε κατά τις έρευνές μας στα Γενικά Αρχεία του Κράτους με τα στοιχεία αρ. 1698 Ψήφισμα Γ΄ – Συλλογή Βλαχογιάννη. 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Κυβερνήτης της Ελλάδος

 

Επειδή η εν Τροιζήνι Γ´ Εθνοσυνέλευσις εγνώρισεν την ανάγκην να οριοθετηθή και να διοργανωθή το εσωτερικόν της Επικρατείας κατά τον προσφορότερον ως προς την ΔημοσίανΟικονομίαν τρόπον

Ψηφίζει:

Άρθρον 1ον. Η Πελοπόννησος να περιλαμβάνη επτά (7) τμήματα. Το 1ον σύγκειται εκ των επαρχιών του Άργους, του Ναυπλίου, του Κάτω Ναχαγιέ και της Κορίνθου, φέρει δε το όνομα ΑργολίςΤο 2ον………….... Το 3ον (να περιλαμβάνη) την Ύδραν, τας Σπέτσας, τον Πόρον, την Αίγιναν, την Σαλαμίναν και τας παρακείμενας νήσους. Φέρει δε το όνομα Δυτικαί ΣποράδαιΤο 4ον……. κ.λπ.

Εν Ναυπλίω τη 13η Απριλίου 1828

 

Ο Κυβερνήτης

Ο Γραμματέας Επικρατείας

Ιωαν. Α. Καποδίστριας

Σπυρ. Τρικούπης

 

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι στα Πρακτικά (3ο θέμα) της ΛΘ (39ης) προτελευταίας συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την 3η Μαΐου 1827, σημειώνεται ότι:

«Ανεγνώσθη διάταξις περί Διοικήσεως της Ελληνικής Πολιτείας(λέξη δυσανάγνωστη) αντί του επαρχιακού συστήματος περί Διοικητών και Δημογερόντων»

(Ενεκρίθη και υπεγράφη)

Τάσος Λάμπρου Δελτίο τύπου


Κρανίδι 28/09/2021

 


ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

  Αγαπητοί Συνδημότες/Συνδημότισσες,

 Τον τελευταίο καιρό και αμέσως με την συμπλήρωση των δύο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αισθανόμενος την υποχρέωση που απορρέει από τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση, θέλησα και θελήσαμε ως παράταξη να επισημάνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σπουδαίο στον Δήμο μας, πρός στην κατεύθυνση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου μας.