Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ευλογημένο να ’ναι, ελιά,
το χώμα που σε τρέφει, κι ευλογημένο το νερό που πίνεις απ’ τα νέφη...

Ιωάννης Πολέμης


Στην Ερμιόνη.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ Του εν Αθήναις εδρεύοντος Σωματείου υπό την επωνυμίαν «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ»


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

 

Του εν Αθήναις εδρεύοντος Σωματείου

 υπό την επωνυμίαν

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ»

….………………………………..

 

ΑΡΘΡΟΝ 1ον:

Συνιστάται Εν Αθήναις Σωματείον των εκ γενετής καταγωγής ή αγχιστείας Ερμιονιτών των κατοικούντων εν Αθήναις και αλλαχού και εν τη ξένη εισέτι με έδραν τας Αθήνας και υπό την επωνυμίαν «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ».-

 

ΑΡΘΡΟΝ 2ον:

Σκοπός του Σωματείου είναι η σύσφιξις των σχέσεων, η επικοινωνία, συνεργασία και αλληλοβοήθεια των μελών του, η κατά πάντα τρόπον βοήθεια προς πνευματικήν, ηθικήν και υλικήν ανάπτυξιν και η εν γένει προαγωγή των συμφερόντων αυτής ως και η επικουρία συμπολιτών εχόντων ανάγκην.- 

 

ΑΡΘΡΟΝ 3ον:

Δια να εγγραφή τις μέλος, ανήρ ή γυνή δέον να είναι ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών, Ερμιονίτης εκ γενετής ή καταγωγής εκ πατρός ή μητρός ή εξ αγχιστείας ή να συνδέεται δι’ οιουδήποτε δεσμού μετά της Ερμιόνης, οπότε αποφαίνεται περί τούτου το Διοικητικόν Συμβούλιον, να ζητήση δε ο ίδιος ή να προταθή παρ’ άλλου μέλους και αφού εγκριθή τούτο υπό του Διοικητικού Συμβουλίου,- 

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Την  Τετάρτη  27/1/2021 κατόπιν ενημέρωσης και άτυπης πρόσκλησης    του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ηλιοκάστρου κ. Χρήστου Σαλογιάννη οι οκτώ Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας συγκεντρωθήκαμε στο Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης με θέμα συζήτησης “το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ότι αφορά το θεσμό Αυτοδιοίκησης Α’  βαθμού τις Κοινότητες- τρόπος εκλογής των Προέδρων και των μελών των κοινοτικών Συμβουλίων , αρμοδιότητες και πόρους Κοινοτήτων  .

Μετά από πλούσια διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκαν υα κάτωθι:

1) Να συμμετέχουμε στο δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος αναγνωρίζοντας το συντονιστικό όργανο που ήδη έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες

Βασίλης Γκάτσος: Τα παλιά μεγάλα δέντρα των παππούδων μας.

Θυμήθηκα με το κρύο τα αχλάδια που φύλαγε η γιαγιά μέσα στο άχυρο για το χειμώνα.

Είχαμε λοιπόν στο περιβόλι μας στα Ποτόκια, στο χέρσο χωράφι, 3 μεγάλες αχλαδιές. Με τα σημερινά καλλιεργητικά μέτρα θα τις λέγαμε τεράστιες. Δεν τις κλαδεύαμε, δεν τις ποτίζαμε, δεν τις ραντίζαμε, δεν τις λιπαίναμε. Θα ήταν πάνω από 100 χρονών κάθε δέντρο. Τα αχλάδια νοστιμότατα, καμιά σχέση με τα σημερινά ποτιστικά και εντατικής καλλιέργειας.Η μια αχλαδιά ήταν κοντούλια. Τα βλέπουμε στη φωτογραφία. Γίνονταν τον Ιούλιο. Η αχλαδιά 'έσπαγε' από τ' αχλάδια, και τα κλαριά καμπύλωναν μέχρι το χώμα. Τα είχε ο παππούς για αυτοκατανάλωση. Έπιαναν σκουλήκι σε μεγάλο ποσοστό, μπορεί και το 80%. Θέλανε ένα ράντισμα στην ανθοφορία, αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Καθαρίζαμε το μέρος το σκουλικιασμένο και τρώγαμε το υπόλοιπο. Πολλά πέφτανε κάτω, γι' αυτό δέναμε το γαϊδούρι κάθε τόσο να τα φάει.


Η δεύτερη αχλαδιά ήταν αυγουστιάτικα, που τα λέγαμε και κρυστάλλια. Έσπαγε και αυτή, αλλά είχε τα ίδια προβλήματα με το σκουλήκι. Τα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ολοκληρώνονται οι επισκευές και οι διαγραμμίσεις στα σχολικά κτίρια

Κρανίδι, 28.01.2021

Ανακοίνωση

Σε συνέχεια του από 10.07.2020 Δελτίου Τύπου σχετικά με τις Επισκευές Σχολικών Κτιρίων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ενημερώνουμε πως ολοκληρώνονται οι εργασίες σήμανσης σε όλα τα σχολεία της επικράτειας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως οριζόντια σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με μόνιμους ανακλαστήρες «μάτια γάτας», διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και κατακόρυφη σήμανση και προειδοποίηση των οδηγών με την τοποθέτηση των πινακίδων αναγγελίας κινδύνου Κ-16 «Κίνδυνος λόγω συχνής κίνησης παιδιών».

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες επισκευής στα δώματα του Δημοτικού Σχολείου της Ερμιόνης και του Γυμνασίου Κρανιδίου, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν τοπικά κάποιες επισκευές στον φέροντα οργανισμό του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

Γραφείο Δημάρχου

Να απολαύσω τη ζωή που μου μένει


Να απολαύσω τη ζωή που μου μένει  


Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει έως τώρα. Αισθάνομαι ότι δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται, καταστάσεις, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί, γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.

    Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.  

    Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους.

    Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και τα επιτεύγματά τους.

    Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα. Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ένας 25χρονος Μυτιληνιός στους 24 «νέους εξερευνητές του κόσμου» από το National Geographic


Ο Ηλίας Ψυρούκης, ένας 25χρονος Μυτιληνιός νέος επιστήμονας, ασχολούμενος με την καινοτομία στον τομέα του Διαστήματος επιλέχθηκε με 23 ακόμα άλλους νέους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο από το περιοδικό National Geographic, ως ένας «νέος εξερευνητής του κόσμου», ως ένας National Geographic Young Explorer. «Ο Ηλίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του National Geographic με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των 24 νέων εξερευνητών του κόσμου, «είναι πλέον μέρος της #GenGeo, μιας παγκόσμιας κοινότητας νέων με ενσυναίσθηση, επιμονή, πάθος και με μια ακόρεστη προσπάθεια για αναζήτηση λύσεων που θα οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον και έναν υγιή πλανήτη. Αυτή είναι η γενιά που οδηγεί την πρόοδο και κινητοποιεί τους συνομηλίκους της για να κάνει τη διαφορά στις κοινότητές τους. Δε διεκδικούν μόνο μια θέση στο τραπέζι, αλλά ζητούν να προστεθούν ακόμη περισσότερες καρέκλες για τους νέους».

περισσότερα: amna

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΚΡΑΝΙΔΙ 27/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΜΑ : ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

 

Έπρεπε να σταλούν δυο επιστολές από τον Δήμαρχο του Δήμου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλο για την άμεση έναρξη των εμβολιασμών στην Ερμιονίδα, και να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες , τα άτομα της τρίτης ηλικίας , να ενεργοποιηθεί ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς ο οποίος με χθεσινή παρέμβαση του στην Βουλή παρουσίασε το αυτονόητο αίτημα  όλης της Ερμιονίδας να λειτουργήσει άμεσα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου εμβολιακό κέντρο. Στην συνέχεια είχαμε ανακοινώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη ότι μέσα στο Φεβρουάριο «θα έχουμε επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές για να εξυπηρετούμε καλύτερα τον πληθυσμό αφού θα έχουμε περισσότερα εμβόλια , θα αυξάνονται τα ραντεβού» και όλα αυτά για κάτι που γνωρίζαμε ότι το Κ/Υ Κρανιδίου θα λειτουργήσει ως εμβολιακό κέντρο στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου , αφού το πρόβλημα είναι η επάρκεια και η διανομή των εμβολίων.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 και από ώρα 9:30 έως 16:30

Κοινοτικό Κατάστημα ΕρμιόνηςΔευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΜΙΟΝΗ – ΜΠΙΣΤΙ : Αποκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία των πυροσβεστικών φωλιών, του αντλιοστασίου και όλης της εγκατάστασης.

 Κρανίδι, 25.01.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της σημαντικής δωρεάς του συμπατριώτη μας οικονομολόγου-οικονομικού ελεγκτή κυρίου Δημήτρη Μάνου για την αγορά των νέων πυροσβεστικών φωλιών στο ΜΠΙΣΤΙ της Ερμιόνης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη των εργασιών και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες μας, σεβόμενοι πάντα τους δωρητές και αρωγούς συμπολίτες μας στην προσπάθεια μας, με εντολή Δημάρχου, ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί ένα έργο ζωτικής σημασίας στο γραφικό και εμβληματικό δασύλλιο Μπίστι της Ερμιόνης. Μέσα σε ενάμιση  χρόνο από τη ανάληψη των καθηκόντων μας λειτούργησε ένα έργο εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική λοιπόν, μεθοδικά και μελετημένα σε ταχείς ρυθμούς χτίζουμε το αύριο πάνω στα γερά θεμέλια του παρελθόντος, συνοδευόμενα όμως από τις πρωτοπόρες και αναπτυξιακές νέες ιδέες των μελών της Δημοτικής αρχής, με οδηγό τον Δήμαρχο μας, Γιάννη Γεωργόπουλο.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε κάποια βίντεο ώστε να ενημερωθείτε και να διαπιστώσετε την αποκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία των πυροσβεστικών φωλιών, του αντλιοστασίου και όλης της εγκατάστασης στη θέση ΜΠΙΣΤΙ στην Ερμιόνη, τις οποίες επιτηρεί και παρακολουθεί ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κουτούβαλης.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα ermionida.gr/ermioni-bisti-apokatastasi-syntirisi-kai-leitourgia-ton-pyrosvestikon-folion-tou-antliostasiou-kai-olis-tis-egkatastasis/

Βασίλης Γκάτσος: Δεν είναι ζήτημα ποιότητας νερού, αλλά νερού εκτός προδιαγραφών πόσιμου.


1) Ποιες οι μέχρι σήμερα ενέργειες σας, αλλά και το σχέδιό σας στο  καίριο ζήτημα  που απασχολεί σήμερα (αλλά και πριν) τους δημότες για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες των καταναλωτών και που  ιδίως στις περιοχές του Κρανιδίου, Πορτοχελίου και Κοιλάδας είναι σε πολύ κακή κατάσταση;
 


Το παραπάνω είναι το πρώτο ερώτημα που θέτει στη ΔΕΥΑΕΡ ο κύριος Τοκάς ως αντιπολίτευση.
Υπάρχει ένα είδος ωραιοποίησης της κατάστασης στο ερώτημα. Δεν μιλάμε για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες μας. Γιατί έτσι αποδεχόμαστε ότι το νερό είναι πόσιμο. Αλλού είναι πόσιμο μεν αλλά χειρότερης ποιότητας από άλλες περιοχές μας, αλλά πόσιμο  ..... σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι επίσημες αναλύσεις της ΔΕΥΑΕΡ το γράφους σαφέστατα: Το νερό στις βρύσες μας είναι εκτός προδιαγραφών πόσιμου νερού, πέρα από τα όρια για ανθρώπινη κατανάλωση. Δεν υπάρχει έννοια καλύτερου μη πόσιμου και χειρότερου μη πόσιμου. Όταν το νερό στις

Τ. ΤΟΚΑΣ: Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Δευτέρα  25 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣ

κ. Τσεγκή Γεώργιο,

Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ

Κοινοποίηση:

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας,

 Επικεφαλής Δημοτικών 

Παρατάξεων

 ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για τις ενέργειές σας και τον προγραμματισμό επίλυσης επίκαιρων προβλημάτων στη ΔΕΥΑΕΡ.

   

    κ. Πρόεδρε,

Μετά από 1,5 χρόνο ανάληψης των καθηκόντων σας τα προβλήματα στην ΔΕΥΑΕΡ είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της πίστωσης χρόνου που χρειάζεται πάντα μια νέα διοίκηση για να μπορέσει να αποδώσει έργο.

Η προχειρότητα της προσπάθειας για την εξυγίανση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ  από τη νέα διοίκηση, της οποίας είστε επικεφαλής, επιβεβαιώθηκε καταρχάς όταν  φέρατε προς ψήφιση στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας τον νέο  Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), ώστε να μπορέσει η επιχείρηση, όπως λέγατε, να λειτουργήσει σύμφωνα με το νέο νομοθετικό  πλαίσιο.